Prikaži potpunu verziju : Instalacija sistema
E ovako, drugar dobio asus laptop, nije vazno koji:D vec je vazno to da ja ne znam kako da udjem u boot meni i da krenem instalaciju sistema.On eje dobio linux, ali ja bih mu ubacio win xp.Kad se komp ukljuci ima pres f1 for help a ako je disk ubacen ocitava drajvere i salta po ekranu jedno 30 sec. zatim se pojavi :
RED FLAG DESKTOP 6.8 SP1 (TTY1)
KERNEL 2.62.3.1-4 ON AN I 686
localhost login:
kad ukucam nesto tu trazi sifru
Sta da radim HELPPP
Kad se selektuje F1 for help ponudi sledece opcije
splash u okviru koga je ponudjeno splash 0, splash verbose, splash silent
apmapm off, some veru new computers may benefit more from the newer acpi pa u okviru toga
pci noacpi, acpi oldboot acpi off acpi force
sta cinit?
Probaj F9, F10, F2 ili DEL taster za ulazak u BIOS, dalje ćeš se snaći. Vreme za pritisak tastera za ulazak u BIOS na laptopovima zna da bude frustrirajuće malo pa probaj nekoliko puta dok ne upali...
A te poruke koje vidiš su sve vezane za preinstalirani linux tako da možeš da ih ignorišeš.
na f10 pali izbor HALT THE SYSTEM NOW I I MA OK I CANCELAL NECE NI DA GA POTVRDI
Kad pritisnem esc na pocetku zavrsava prelazak iz gafickog u tekstualni meni.
tu je opcija Red flag 2.6.23.1-4 9 i mogucnost za butovane tog sistema (al on ne dodje dalje od mog prvog posta), e za edit commands before booting, or c for a command line
Na e izbaci tri linije
Prva root hd0.0, druga kernel /boot/vnlimnuz-26.23.1-4 09 ri riit kabek /vga 788 resume de
i treca initrd/boot initred 2.6.23.1-4 9. img
Rekoh ti da su to poruke vezane za preinstalirani linux (ovo poslednje je od GRUB boot manager-a). Jesi li probao da ubaciš butabilni disk pošto se nekad desi da je BIOS već podešen da prvo butuje sa optike? I probaj ostale kombinacije koje sam ti rekao za ulazak u BIOS i to tako što ćeš lupkati taster čim pritisneš power dugme.
Rekoh ti da su to poruke vezane za preinstalirani linux (ovo poslednje je od GRUB boot manager-a). Jesi li probao da ubaciš butabilni disk pošto se nekad desi da je BIOS već podešen da prvo butuje sa optike? I probaj ostale kombinacije koje sam ti rekao za ulazak u BIOS i to tako što ćeš lupkati taster čim pritisneš power dugme.
Isprobao sa xp, wista i samim linux diskom koji sam dobio uz komp.
Sorry sto sad tek javljam ali sve je reseno, upravo je trebalo energicno pritiskati F2 u stotinci samoj da bi pokrenuo boot meni.:D Glupi laptopovi !
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.