PDA

Prikaži potpunu verziju : pomoc oko kompajlera


andrejanp
2.1.2010, 21:16
Zdravo svima,potrebna mi je pomoc radi instaliranja programa (Tisean, ili time series analyser, besplatan) pomocu kompajlera.Preporucena je upotreba gcc/g77 ili koriscenje Cygwin aplikacije, ali posto ovo do sada nikad nisam radio nadam se bar nekoj pomoci.

bvitnik
2.1.2010, 23:07
Pretpostavljam da ti ovo treba pod Windows-om? E to će ići mnogo teže. Program je primarno namenjen za korišćenje pod *nix sistemima i kompajliranje se oslanja na klasične GNU alate (configure, make i kompajlere). S obzirom da na Windows-u nema tih alata imaš dve opcije: instalacija neke Linux distribucije ili instalacija Cygwin okruženja na Windows-u. Od ove dve opcije, instalacija Linux-a je čak i lakša. Cygwin je komplikovano instalirati i podesiti, glomazan je, i iziskuje pozamašno znanje i unapred poznavanje *nix sistema. Na žalost ne postoji jednostavan način da ti objasnim kako da instaliraš Cygwin. Nisam ga nikad lično instalirao. Koristim MinGW umesto njega ali ne znam da li se dati program može kompajlirati i pod njim. Autori očigledno kažu da je namešten da radi pod Cygwin-om.

E sad, postoji već kompajliran program za Windows koji navodno ne zavisi od Cygwin-a i može se naći ovde http://www.mpipks-dresden.mpg.de/~tisean/windows_3.0.0.html. Autori doduše naglašavaju da program/programi možda nemaju svu funkcionalnost i da je preporučljivo instalirati Cygwin i kompajlirati iz koda.