PDA

Prikaži potpunu verziju : HDR ili Anti-Aliasing (glasanje)

phoenix[illusion]
24.5.2006, 13:11
Da imate nVidia-inu graf. karticu, sta bi ste pre ukljucili, AA ili HDR (posto GeForce graficke ne mogu AA i HDR).

Mr. Garrison
24.5.2006, 16:19
kupio bih ATI, ali da vec imam nv kartu, ukljucio bih HDR.

tomas
24.5.2006, 20:13
imam 7600GT i ukljucen mi je AA

Dimo
24.5.2006, 21:33
Ukljucen mi je Anti-Aliasing.

Mare[Bg]
24.5.2006, 22:11
HDR mnogo lepse izgleda, prema tome moj glas ide njemu :alealeee:

phoenix[illusion]
24.5.2006, 22:48
Evo meni je lepse sa HDR-om ali sam navikao da igre igram bez grubih ivica, zato uvek ukljuvujem AA, i moj glas ide za AA!

bobi
24.5.2006, 22:54
Jel znate vi ljudi koja je razlika izmedju HDR i antialiasinga?

phoenix[illusion]
25.5.2006, 9:40
Jel znate vi ljudi koja je razlika izmedju HDR i antialiasinga?
Anti-aliasing omogucava smanjenje aliasinga tj. zupcastih ivica, prilikom povecanja rezolucije.

HDR(High-Dynamic Range) omogucava realisticniji izgled igrica, tj. razna svetlosna preklapanja, svetlosne refleksije, prodiranje svetlosti na tamnijim delovima kroz neku rupu, koje realisticnije izgleda.
Evo primera za FarCry:

Johnnyy
25.5.2006, 23:56
Definitivno HDR! Inache po mom mishljenju su te dve stvari neuporedive ( igrom sluchaja je to Nvidia tako napravila ). AA nekako samo poboljshava prikaz dok HDR predstavlja "pravi" efekat, u punom smislu znachenja te rechi...barem moje neko subjektivno vidjenje stvari.
Moje ljubimche (6600) naveliko exploatishe HDR osvetnljenje i "ne mari" puno za AA;). Iskreno nikada ga nisam ni koristio, uvek mi bila draza ona kolichina frame-ova koju dobijam naspram ono malo "umekshanja":D

Miloš
25.5.2006, 23:57
Ја не играм много игрице, али бих ипак укључио АА.

leka
22.8.2006, 0:53
Obozavam kad mogu da ukljucim AA, ali mi sad hdr deluje lepse.
Nego, da li ste uspevali da na prva dva splinter cell-a ukljucite AA? Ja nisam, kao da engine ne podrzava.

Rocker
22.8.2006, 3:09
Ni jedno ni drugo!:to_care: Možda AA na 2x ili 4x ako kartica može da istera. HDR mi previše blješti! Sviđa mi se ona varijanta AA Quincx (ili tako nekako) što je između 2x i 4x!

Garson
22.8.2006, 3:14
I meni.Izgleda skoro kao 4x a skida frem rejt kao 2x.:dedica:

Rocker
22.8.2006, 3:44
I meni.Izgleda skoro kao 4x a skida frem rejt kao 2x.:dedica:
A da li znaš da je on razvijan za GF4 MX4x0 seriju kartica i predstavljen kad i one? U tadašnjim igrama ta serija je stvarno mogla da tera sve živo u Quincx-u. Stvarno je mala razlika između 4x i njega a osetno je brži!

Garson
22.8.2006, 3:55
A da li znaš da je on razvijan za GF4 MX4x0 seriju kartica i predstavljen kad i one? U tadašnjim igrama ta serija je stvarno mogla da tera sve živo u Quincx-u. Stvarno je mala razlika između 4x i njega a osetno je brži!
Naravno da znam, mada je on razvijan ne samo za MX nego za sve GF4 kartice.Ja sam ga redovno koristio na 5900XT.

Rocker
22.8.2006, 4:38
Šteta što ga ne podržavaju sve igre. Možda, ako se uključi u drajverima. Nikad nisam imao grafičku koja je mogla da tera AA preko 4X u aktuelnim igrama (mada i to retko) kada su svi detalji na Full. Zato mi je Quincx bio zakon!

Garson
22.8.2006, 5:01
Šteta što ga ne podržavaju sve igre. Možda, ako se uključi u drajverima. Nikad nisam imao grafičku koja je mogla da tera AA preko 4X u aktuelnim igrama (mada i to retko) kada su svi detalji na Full. Zato mi je Quincx bio zakon!
Kakve veze ima shto ga igre ne podrzavaju, ja nisam video ni jednu.Ukljucish u drajverima i to je to.

Rocker
22.8.2006, 5:07
Kakve veze ima shto ga igre ne podrzavaju, ja nisam video ni jednu.Ukljucish u drajverima i to je to.
To sam i radio, ali nisam siguran da je imalo efekta! Mrzi me da eksperimentišem sa podešavanjima kad ih jednom podesim pa da gledam kako je sa i bez!

Garson
22.8.2006, 5:09
To sam i radio, ali nisam siguran da je imalo efekta! Mrzi me da eksperimentišem sa podešavanjima kad ih jednom podesim pa da gledam kako je sa i bez!
Ima efekta,shto ne bi bilo.

mad_skillz
22.8.2006, 15:08
hdr , gotivnije mi je nego aa