Prikaži potpunu verziju : HDR ili Anti-Aliasing (glasanje)
phoenix[illusion]
24.5.2006, 13:11
Da imate nVidia-inu graf. karticu, sta bi ste pre ukljucili, AA ili HDR (posto GeForce graficke ne mogu AA i HDR).
Mr. Garrison
24.5.2006, 16:19
kupio bih ATI, ali da vec imam nv kartu, ukljucio bih HDR.
imam 7600GT i ukljucen mi je AA
Ukljucen mi je Anti-Aliasing.
HDR mnogo lepse izgleda, prema tome moj glas ide njemu :alealeee:
phoenix[illusion]
24.5.2006, 22:48
Evo meni je lepse sa HDR-om ali sam navikao da igre igram bez grubih ivica, zato uvek ukljuvujem AA, i moj glas ide za AA!
Jel znate vi ljudi koja je razlika izmedju HDR i antialiasinga?
phoenix[illusion]
25.5.2006, 9:40
Jel znate vi ljudi koja je razlika izmedju HDR i antialiasinga?
Anti-aliasing omogucava smanjenje aliasinga tj. zupcastih ivica, prilikom povecanja rezolucije.
HDR(High-Dynamic Range) omogucava realisticniji izgled igrica, tj. razna svetlosna preklapanja, svetlosne refleksije, prodiranje svetlosti na tamnijim delovima kroz neku rupu, koje realisticnije izgleda.
Evo primera za FarCry:
Definitivno HDR! Inache po mom mishljenju su te dve stvari neuporedive ( igrom sluchaja je to Nvidia tako napravila ). AA nekako samo poboljshava prikaz dok HDR predstavlja "pravi" efekat, u punom smislu znachenja te rechi...barem moje neko subjektivno vidjenje stvari.
Moje ljubimche (6600) naveliko exploatishe HDR osvetnljenje i "ne mari" puno za AA;). Iskreno nikada ga nisam ni koristio, uvek mi bila draza ona kolichina frame-ova koju dobijam naspram ono malo "umekshanja":D
Ја не играм много игрице, али бих ипак укључио АА.
Obozavam kad mogu da ukljucim AA, ali mi sad hdr deluje lepse.
Nego, da li ste uspevali da na prva dva splinter cell-a ukljucite AA? Ja nisam, kao da engine ne podrzava.
Ni jedno ni drugo!:to_care: Možda AA na 2x ili 4x ako kartica može da istera. HDR mi previše blješti! Sviđa mi se ona varijanta AA Quincx (ili tako nekako) što je između 2x i 4x!
I meni.Izgleda skoro kao 4x a skida frem rejt kao 2x.:dedica:
I meni.Izgleda skoro kao 4x a skida frem rejt kao 2x.:dedica:
A da li znaš da je on razvijan za GF4 MX4x0 seriju kartica i predstavljen kad i one? U tadašnjim igrama ta serija je stvarno mogla da tera sve živo u Quincx-u. Stvarno je mala razlika između 4x i njega a osetno je brži!
A da li znaš da je on razvijan za GF4 MX4x0 seriju kartica i predstavljen kad i one? U tadašnjim igrama ta serija je stvarno mogla da tera sve živo u Quincx-u. Stvarno je mala razlika između 4x i njega a osetno je brži!
Naravno da znam, mada je on razvijan ne samo za MX nego za sve GF4 kartice.Ja sam ga redovno koristio na 5900XT.
Šteta što ga ne podržavaju sve igre. Možda, ako se uključi u drajverima. Nikad nisam imao grafičku koja je mogla da tera AA preko 4X u aktuelnim igrama (mada i to retko) kada su svi detalji na Full. Zato mi je Quincx bio zakon!
Šteta što ga ne podržavaju sve igre. Možda, ako se uključi u drajverima. Nikad nisam imao grafičku koja je mogla da tera AA preko 4X u aktuelnim igrama (mada i to retko) kada su svi detalji na Full. Zato mi je Quincx bio zakon!
Kakve veze ima shto ga igre ne podrzavaju, ja nisam video ni jednu.Ukljucish u drajverima i to je to.
Kakve veze ima shto ga igre ne podrzavaju, ja nisam video ni jednu.Ukljucish u drajverima i to je to.
To sam i radio, ali nisam siguran da je imalo efekta! Mrzi me da eksperimentišem sa podešavanjima kad ih jednom podesim pa da gledam kako je sa i bez!
To sam i radio, ali nisam siguran da je imalo efekta! Mrzi me da eksperimentišem sa podešavanjima kad ih jednom podesim pa da gledam kako je sa i bez!
Ima efekta,shto ne bi bilo.
mad_skillz
22.8.2006, 15:08
hdr , gotivnije mi je nego aa
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.