PDA

Prikaži potpunu verziju : Fujitsu 3560 kvalitet displeja

nightshift
26.12.2009, 5:18
Pozdrav,

Zanima me komentar vlasnika ovog notebooka po pitanju kvaliteta displeja. Kako je ovo navodno multimedijalni notebook logicno bi bilo da, na primer, gledanje filmova predstavlja bar kakvo-takvo uzivanje sto je u sustoj suprotnosti sa mojim iskustvom (mozda sam fasovao model sa falicnim displejom ,imao sa i tu srecu da zabodem model sa jednim mrtvim pixelom). Ono sto mi veoma smeta a u normalnom radu se ne primecuje toliko, jesu primetne vertikalne pruge izmedju piskela koje su pri gledanju filmova daleko izrazenije. Znam da je TN panel najeftinija tehnologija izrade LCD monitora i da se radi dithering... displej na mom starom MSI vr600x je spram ovoga cudo :) Sto se tice ostaka masine tu nemam prigovora, kvalitet izrade je prilicno visok (nema krckanja, uvijanja...), performanse fine... samo me zanima misljenje drugih u vezi displeja + da li vam radi Fn brightness up down posto kod mene ne radi. Hvala.

player1
26.12.2009, 14:00
U vezi Fn, glupo pitanje, al jer imas instaliran Fujitsuov propratni softver?

Moje iskustvo sa nekoliko laptopa je da sve specijalne funkcije jedino rade:
1) ako dobijes laptop sa preinstaliranim sistemom (OS + dodaci)
2) ako naknadno skines propratni softver za odgovarajucu verziju OSa sa sajta proizvodjaca

Eto na primer, na mom starom HP omnibooku, kad je unapredjen u WinXP masinu (bio je Windows 2000) isto su mu falile neke funkcije na tastaturi, sve dok nisam nasao programce na sajtu proizvodjaca koje se bavi time.

nightshift
26.12.2009, 15:34
U vezi Fn, glupo pitanje, al jer imas instaliran Fujitsuov propratni softver?

Moje iskustvo sa nekoliko laptopa je da sve specijalne funkcije jedino rade:
1) ako dobijes laptop sa preinstaliranim sistemom (OS + dodaci)
2) ako naknadno skines propratni softver za odgovarajucu verziju OSa sa sajta proizvodjaca

Eto na primer, na mom starom HP omnibooku, kad je unapredjen u WinXP masinu (bio je Windows 2000) isto su mu falile neke funkcije na tastaturi, sve dok nisam nasao programce na sajtu proizvodjaca koje se bavi time.

Hvala,

Nisam instalirao nista od njihovog propratnog softvera. U medjuvremenu sam provalio da tasteri rade na post screenu i naravno kada se udje u bios.

nightshift
26.12.2009, 15:42
Sto se tice vertikalnih linija najlakse mi je da objasnim problem na sledeci nacin. Kada za wallpaper stavim solid background, na primer tamno sive boje, pozadina izgleda kao da je mustra, hocu reci svaka parna kolona je svetlija od neparne. Ovo mi ipak lici na falinku jer ovako nesto se ne spominje ni u jednom review-u koji sam citao. Jedino sto su ljudi spominjali je dosta los ugao gledanja.

nightshift
28.12.2009, 14:56
Ljubaznoscu prodavaca firme kod koje je notebook kupljen ustanovili smo da se desio tzv. factory cock-up. Izgleda da je zahvacena cela jedna serija. Zamenili su mi masinu novom koja je nakon sat/dva rada zapatila tri dead pixela a redukovanje brightness-a omogucilo je da displej i zapeva (ispustanje visoko-frekventnog zvuka). Jedan od mogucih odgovora sto se tice zvuka:
The backlight bulb lights up when it’s getting enough power form the FL inverter board. The inverter board acts as a power supply for the backlight bulb, it converts low voltage DC power to high voltage AC power. If there is something wrong with the inverter board, the backlight will not light up. I think the high pitch noise is coming from the FL inverter board and I would try replacing this board first.
Od pet masina koliko su imali kod sebe ni jedna nije bila korektna, sto navodi na zakljucak sa pocetka da je neko (najverovatnije LG) zeznuo stvar.
Jer ima neko neku preporuku za slicnu masinu nekog drugog proizvodjaca posto se plasim da ponovo uzimam Fujitsu :)

player1
28.12.2009, 22:50
Ne postoji nista bas slicno (jaka grafa + ok ne-C2D procesor za ispod 50k). 3560 je bila unikatna serija po tom pitanju. Bilo sta da uzmes je skok sa konja na magarca.

Naravno, ako je u pitanju dosta skuplja verzija sa T6600 C2D procesorom, sto se prodaje zajedno sa OSom, onda vec ima nekih alternativa (procesljaj malo ove forume).