PDA

Prikaži potpunu verziju : 1/2010 „sMRT”

oluja
25.12.2009, 12:03
Ako imate neko svoje misljenje na temu aktuelne kolumne molimo vas da ga podelite sa ostalim forumasima u ovoj temi.

Kolumna je lični komentar istaknutog novinara nekog lista na neku pojavu. Za razliku od reportaža i ostalih tekstova koji bi trebalo da budu objektivni, kolumna podleže subjektivnosti autora, zato se grafički drugačije predstavlja od ostatka časopisa.

Svi komentari koji nisu konstruktivni i u sebi sadrže govor mržnje će biti obrisani bez obrazloženja.
Diskutujemo o kolumni i vasem misljenju o stavovima koje Kuzma iznosi u njima a ne psihoanalizom autora...
"Energetski vampiri (http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet))" koji samo kritikuju a pri tom ne kazu nista konstruktivno, vide u svemu samo lose i bave se teorijama zavere bice brisani bez obrazlozenja.

Pročitajte pravila foruma.

http://img246.imageshack.us/img246/6130/rulesuk4.gif (http://imageshack.us)

Koristan link (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=45891)

Koristan link za ovomesecnu temu (http://gizmodo.com/5431521/the-closest-alternatives-to-every-apple-product/) :icon_stud

Equilibrium
25.12.2009, 12:56
Pa ova i par prethodnih rubrika su relativno zanimljive za citanje, covek se malo nasmeje, malo zamisli i zaboravi za 10 minuta, mislim da bi trebao sledeci mesec nesto sokantnije, da malo rasprevljamo po forumu :D

JoXa
25.12.2009, 16:24
Procitah,i rekao sam isto ono sto je i predvideo...Na velikim je mukama,ubilo se...Mada znam o problemima sa vamilijom,za*ebano je,ali ,covece,sto toliko mrzi Apple?!?Jes' da uvaljuju Mac-ove,ali to su dobri kompovi,samo sto su jako skupi (u Srbiji su i s*ebani i skupi-mislim na gotove konfe).Nek' proda iPhone,kupi Samsung Omnia-u sa 8 GB,ili sl.,ostane mu ~200e i na konju je.Kad dodju da im kaze s*ebo se fon ili sl...

Eeeee sta bi ja uradio da mi donesu iPhone...http://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/willy_nilly.gif

nighthawk
25.12.2009, 21:15
sto toliko mrzi Apple

Verovatno zbog toga sto prosecnom korisniku (znam da je to stereotip) applovih proizvoda treba ovakvo uputstvo: http://support.apple.com/kb/HT2466?viewlocale=en_US. Svi njihovi proizvodi su previse user(moron)-friendly i to logicno privlaci , khm, manje iskusne korisnike, tako da se i iskusniji/pametniji korisnici svrstavaju u istu grupu.
Drugi razlog bi mogao da bude to sto apple uvaljuje sasvim osrednje proizvode po ogromnim cenama i to samo zahvaljujuci dizajnu, reklami i ljudima koji padaju na to.
Ovo su razlozi zbog kojih ja mrzim apple.

Qzma bi mogao od svog novog iPhona da napravi iDust i iSmoke na ovaj nacin: http://www.youtube.com/watch?v=qg1ckCkm8YI

Posle uvek moze da izlaze da su ga udarila kola bas po dzepu u kome je bio telefon ili nesto sl.

DobroslaV
25.12.2009, 21:23
http://www.antjeschiffers.de/korrespondentin/images/laender/macedonia/ajvaroliver.jpg

Mogao bi napraviti iVar :D

JoXa
25.12.2009, 21:42
Verovatno zbog toga sto prosecnom korisniku (znam da je to stereotip) applovih proizvoda treba ovakvo uputstvo: http://support.apple.com/kb/HT2466?viewlocale=en_US. Svi njihovi proizvodi su previse user(moron)-friendly i to logicno privlaci , khm, manje iskusne korisnike, tako da se i iskusniji/pametniji korisnici svrstavaju u istu grupu.
Drugi razlog bi mogao da bude to sto apple uvaljuje sasvim osrednje proizvode po ogromnim cenama i to samo zahvaljujuci dizajnu, reklami i ljudima koji padaju na to.
Ovo su razlozi zbog kojih ja mrzim apple.

Qzma bi mogao od svog novog iPhona da napravi iDust i iSmoke na ovaj nacin: http://www.youtube.com/watch?v=qg1ckCkm8YI

Posle uvek moze da izlaze da su ga udarila kola bas po dzepu u kome je bio telefon ili nesto sl.

Cinjenica je da Apple pravi dobre stvari,to sto je skupo-druga stvar.

Da,to da se polomi ekran jeste problem,ali vec sam rekao-neka kupi obican mob,ostane mu kinta viska,morace da izmisli nesto-but it's worth it!S'a je problem,idk...

LoshMeeBre
25.12.2009, 23:12
E odavno se nisam pronasao u nekom kuzminom textu, AL EVO GA :D

Takodje imam tu organsku potrebu da hejtujem Jabuku svim srcem i svom dusom.. Moja 2 centa su to sto nikada nisam (na duze od 2-3 sata) i nikada necu, dok je zdrave pameti i kvalitetnih alternativa, koristiti njihove proizvode.. Plus mracim sve ljude u blizoj okolini koji koriste iPhone, iBooke, iCharape-za-ipod-od50e, iQke iMotike . .

Belfegor
25.12.2009, 23:35
dajte kuzmi jos jednu stranu...ma vidis da mu krenulo u poslednjih par brojeva!!!

e sto volim da se najsladjujem tudjim mukama:dzavo:

nighthawk
26.12.2009, 0:06
Jos jedan lep nacin za smrt svakog iDjubreta: http://www.youtube.com/watch?v=uizotjo1sso, a vrlo verovatno i samog vlasnika :kreza:. Dalekovod od 110 KV cini cuda.

holodoc
26.12.2009, 0:17
Jos jedan lep nacin za smrt svakog iDjubreta: http://www.youtube.com/watch?v=uizotjo1sso, a vrlo verovatno i samog vlasnika :kreza:. Dalekovod od 110 KV cini cuda.Pa šta je tu čudno? To je najjeftini način da od klasičnog televizora napraviš plazmu :dzavo:

M.C.
26.12.2009, 0:31
Iskreno, da imam kintu, ne bih se razmišljao ni jednog trenutka i uzeo bih iPhone. A i taj iPod, šta mu fali. :)

LoshMeeBre
26.12.2009, 0:42
A i taj iPod, šta mu fali. :)

iPod sa hard diskom je verovatno JEDINA stvar u Apple-ovoj ponudi koja nema dostojnu konkurenciju (isti ili bolji kvalitet, manje debil frendli a vise naprednih opcija, nize cene).. Da je to firma koja se izdvaja iskljucivo kvalitetom prvi bi bio za red tamo gde se daju pare, pa neka su vece, ako zasluzuju..

Fazon je sto Apple jednu tehnicku, korisnu stvar pretvara u modni detalj i to papreno naplacuje.

M.C.
26.12.2009, 0:49
Da, to je tačno, ali makar kvalitet nije zapostavljen nauštrb dizajna. Za moar-friendly interfejs ne znam kakvo je stanje kod Mac OS X, nisam dolazio u kontakt sa njim. Što se tiče mp3 plejera, tu stvari i ne treba da budu komplikovane. :)

EDIT: Uvek me je interesovalo zašto vrhunski dizajneri i video montažeri koriste Mekove? Njima jednostavnost OS-a i nije bitna, jer rade samo u određenim programima (Photoshop, Final Cut etc.)

oluja
26.12.2009, 0:58
Koristan link za ovomesecnu temu (http://gizmodo.com/5431521/the-closest-alternatives-to-every-apple-product/) :icon_stud

Khmmm, niko ne (pro)komentarise link iz prvog posta?

LoshMeeBre
26.12.2009, 1:04
EDIT: Uvek me je interesovalo zašto vrhunski dizajneri i video montažeri koriste Mekove? Njima jednostavnost OS-a i nije bitna, jer rade samo u određenim programima (Photoshop, Final Cut etc.)

Pa ako nesto moze da se kaze za Mac-ove da je dobro, njihov sistem je svakako stabilniji od win-a (ma aaaaajde :kreza:).. A i Photoshop i dosta tih dizajn programa su poceli kao Mac ekskluzive onomad kada je Mac stvarno bio jedinstven i DOBAR racunar (sad je samo papreno placen PC sa drugim OSom).

Druga stvar koja mi pada na pamet jeee da je to sve mit i legenda, prenaduvana prica ostala iz starih dana (to da su svi vrhunski dizajneri na Apple-u). ALi ne poznajem mnogo profesionalaca tako da samo nagadjam :D

Nisam ga video naravno :D To i jeste razlog zasto mrzim Apple.. Jednostavno za SVE iz njihove ponude postoji bolja alternativa iz suparnickog tabora; Osim kao sto sam vec spomenuo iPod classic-a, mada koliko cujem povucice ga iz prodaje zbog "zastarelih" malih hard diskova.. I po ovom spisku MacBook Pro nema konkurenciju, ali drugi laptop prozivodjaci pocinju masovnije da prave 13ice pa cemo videti sta ce od toga da ispadne. Inace koristio sam ovaj najnoviji Pro (sverc komerc iz Amerike, ne znam da li ga ima kod nas) laptop ko laptop, ne vredi TOLIKE pare :D

I pored svega toga Apple ce uvek naci put do mase korisnika.. Jednostavno su isuvise izvikani, izreklamirani i sofisticiranog dizajna. Jedino sto ja mogu da uradim povodom toga je da budem informisan i da za sebe izaberem bolju alternativu, kao i da ljude u svojoj blizoj okolini posavetujem isto..

M.C.
26.12.2009, 1:28
@oluja Iskreno, nisam ni video dati link, prešao sam preko tvog posta jer sam mislio da je isti kao i svakog meseca. :) Mada ne bih ni imao komentar, jer nisam koristio ni jedan od navedenih uređaja, tako da nisam kompetentan. Od svih tih stvari jedino ću doći u kontakt sa Sansom, pošto vidim da je svuda hvale, plus nemam mp3.

@LoshMeeBre Skidao sam video tutorijale za Photoshop, i svi do jednog predavača koriste Mac. Pardon, svi osim jednog (http://www.deke.com/). Jedan ali vredan, rekli bi neki i tu se apsolutno slažem. ;) Sad ne znam kakva je situacija sa video-montažom, npr. u Piksaru, Dizniju i ostalim high-end studijima. Da li je u pitanju Final Cut ili nešto drugo? Na broj kompjutera koji oni imaju uštedeli bi značajno kad bi prešli na PC. :D

stepanov
26.12.2009, 12:50
pih, bas me sokirao (da ne kazem razocarao) kad rece da je pljuvao po plavom orkestru i crvenoj jabuci....

voodoo_
26.12.2009, 13:32
I mene, poznato je da su Plavi orkestar i Crvena jabuka bili stubovi kulture tadašnje SFRJ, a nikako bendovi koji su postojali da bi studenti iz unutrašnjosti imali da odu na neki koncert po glavnim gradovima... :D

(U stvari mlad si pa nećeš razumeti šta sam rekao, pa da povučem direktniju paralelu - Plavi orkestar i Crvena jabuka su bili bendovi kao što su danas recimo Amadeus Bend i OK Bend ;) )

Maladikt
26.12.2009, 13:34
Jao, jadan li si Kuzmo, dobijaš iPhone, my heart goes with you, nosi se u qr*BIIP*, glupi snobu! (Njegove reči, nisam ja kriv što mi čita misli. :p)

Elem, stvarno jeste snob (i to nezahvalni). Majka mu je "sredila" da dobije poklon i nije bitno kakav je, bitno je da je od srca (a verovatno jeste čim će ga čovek doneti iz Nemačke).

Previše qr*BIIP* oko tamo nekih principa (ako se to uopšte i može nazvati tako u ovom slučaju). Razumeo bih ga da ga je neko naterao da sam sebi kupi to od čega zazire toliko (pod pretnjom smrću, ili tako nešto), ali ovako mi cela priča liči na: "Ja sam veliki Kuzma, how dare you da se protiviš mojim superiornim idealima?" Bezveze. Zanimljivo napisan tekst, ali je tema krš.

Auror
26.12.2009, 13:38

Sto onaj hackintosh dobro izgleda.... A kako radi??? :confused:

hahaha salim se presao sam na win 7 i imam problema sa navikavanjem posle XP-a tako da na mac ni ne pomisljam. A kad bi mi neko ponudio iphone odma bi ga mijenjao sa onim samsungom S8000 Jet. :eek:

I u pravu je covjek, i-xyz su previse gay....

Srlisone
26.12.2009, 13:58
Iskreno, ovaj put me smorio... Jbg, al tako je. :(

--ComputerBoy--
26.12.2009, 14:13
Po ko zna koji put se ne slazem sa Kuzmom. Da li cu naici na ijednu njegovu kolumnu gde covek ne hejtuje, gde covek ne preteruje? Covek uvek preteruje, vrlo je ekstreman, sve pljuje, nicemu ne nalazi vrlinu...
Pljuje Bila Gejtsa, pljuje Windows, pljuje Mac, pa sta njemu valja?! Mislim da covek ne zna sta hoce. Muka mi je vise od te njegove ''revoltiranosti'' i gluposti. Kao da pise trinaestogodisnjak, koji, eto, ima lep polozaj u casopisu i debelo ga (zlo)upotrebljava. Ukusi su razliciti, on to nikako da shvati. Ljudi vole Mac, pa sta? Cim je ovoliko opstalo na trzistu, znaci da to ljudi vole i kupuju.
On nema nikakav konkretni savet, nista ti ne kaze sta da preduzmes, nego samo, eto, zna da pljuje. Kakva mi je to kolumna?
Ako ce ovako na mene igre da uticu u srednjim godinama, ja ih trajno zabataljujem. :D

holodoc
26.12.2009, 14:32
Ukusi su razliciti, on to nikako da shvatiČini mi se da ovde ljudi nikako da shvate da je njegova kolumna, što je i logično, isključivo po njegovom ukusu. :D

M.C.
26.12.2009, 14:34
Pročitah tekst, izuzetno zanimljiv. Ne slažem se sa njim, kao što sam i naveo u jednom od prethodnih postova, ali to ne utiče na kvalitet teksta koji me je nasmejao. Mislim, to mu je i jedina namena - da nasmeje i zabavi čitaoce, a ne da prenosi neku moralnu poruku ili Kuzmino mišljenje.

prudentia
26.12.2009, 16:17
Brate, tako me fino nasmijao ovaj tekst. :D
E da Kuzmo, šta ćeš ako ti se stric nekako dokopa SK-a. Valjda čita novine u kojima mu (šta si mu već:D) piše. :dzavo:
Možeš da mrziš Apple, ali samo proizvodi koji se traže i kupuju uspijevaju. Nije svakome bitno šta je ispod haube, nekome je bitniji spoljašnji izgled. Ljudi su se opedijelili za takvu taktiku i - uspjeli.
Apple najviše radi na dizajnu i u tome je najbolji. Evo i dokaza, poređenje prezentacije Stiva Džobsa i Bila Gejtsa. Razlika je ogromna, a prezentacija je jako bitna za uspjeh proizvoda.
http://www.davidtan.org/comparing-steve-jobs-and-bill-gates-presentations-style/

milstan
26.12.2009, 16:50
Posveti svom iPhone-u samo 1 (jedan) dan.

Mrzeo sam zbog bezobrazne cene sve sto dolazi od Apple-a. Svaki put kad bi mi drugar hvalio iMac-ove na kojima je (silom prilika) morao da radi u firmi, nisam se slagao. Odgovarao sam sve od Apple-a je *****e, i tacka. Iako nikad nisam ni probao da radim ni na jednom Mac-u.

Imao sam Nokiu 6600, a zatim presao na nesto savrsenije, HTC TYTN2, jedan od najpopularnijih WinMobile telefona. Iako najjaci u vreme kad sam ga kupio, strasno me nervirao, blokirao se cesto i to bas kad trebas da uradis najprostiju stvar, pozoves nekoga dok si napolju. Za svaku sitnicu moras da vadis stilus i bodes ko kreten 2 sata za jedan SMS.

Menjao sam mu ROM 100 puta, probao sve varijante, popravio ga donekle, ali... i dalje me nervirao. It's not user-friendly, it's not moron-friendly... It's not friendly at all!

IPAK... Okolo sam i dalje balavio da je to strava fon i da je nikad necu kupiti nista od Apple-a pogotovo iPhone.

IPAK... Svaki put kad bih dobio mail od nekog stranca (radim ko freelancer) sa potpisom Sent from my iPhone, nesto me kopkalo. Sta je to u toj pederskoj crnoj plocici?

Otvorim halooglase i vidim da neki lik menja polovni ogrebani iPhone 3G za bilo koji WinMobile. Za 15 minuta trampa je izvrsena, a ja sam u ruci imao (ogreban kao da je preziveo Hirosimu) iPhone.

Dao sam mu 1 (jedan) dan pre nego sto ga bacim u kontejner i pazarim neki normalan fon od 100 evra. I taj dan je promenio sve moje stavove prema Apple-u.

iPhone je GENIJALAN proizvod. Kao neko ko je probao sve od Symbiana, preko WinMobile-a i Androida (da, uspeo sam da instaliram Android na HTC TYTN2), mogu vam reci: Bolje od ovoga ne moze! Posle iPhone-a sam prestao da citam Phone Zone. Zasto? Nema potrebe! Bolje od ovoga ne moze!

Odmah sam izgrebani krsh poklonio rodbini a za sebe kupio ganz nov iPhone 3GS 32GB. Bolje ulozenih 550evra nisam imao od C-64 do danas! Konacno mogu da jednim okom i jednom rukom proverim mail ili posaljem SMS dok cekam na semaforu ili setam ulicom.

A Apple je pederska kompanija, to stoji. Recimo iPhonu ne mozes da promenis masku, bateriju, bukvalno nista. Cena je bezobrazno velika itd, itd. Ali ljudi, iPhone rules!!

Dakle Qzmo, ovo mozda nisi citao do kraja, ali procitaj kraj... ako stvarno dobijas iPhone, daj mu sansu! Ne dozvoli da tvoje predrasude pobede. To je svarno genijalna stvarcica. Da objasnjavam zasto necu jer nije ni mesto ni vreme, a i ne bi me razumeo niko ko iPhone nije probao bar na 1 dan.

--ComputerBoy--
26.12.2009, 17:13
Ja koristim Windows. a volim i Mac. Iphone je zaista mocna stvar, ma koliko god Kuzma trucio. Hajde, neka se uozbilji i ne siri dezinformacije...

milstan
26.12.2009, 17:42
Razumem ja to, bez obzira da li je ova prica 100% stvarna ili izmisljena, dace podsticaj onima koji mrze Apple da ga mrze jos vise. I meni bi da sam je procitao 6 meseci ranije. Ja sam samo hteo da budem realan, ako nekome treba mocan fon i moze da izdvoji 500+ jura za njega, neka ne trazi dalje. iPhone je ono sto mu treba, mrzeo Apple ili ne.

Na kraju krajeva, SK je tu da nas informise o hard/soft sceni. Znam da je "Ja igrac" bivsi "Cvet kompjutera", tj. ono sto daje smek SK-u koji nema nijedan drugi casopis.

Slati poruku, pa makar i u sali da iPhone treba da se izbegava, je losa informacija koja ce nekoga zaista navesti da kupi (ja mogu da kazem, baci pare, jer sam ja svoje vec jednom bacio na taj nacin) na npr. HTC HD ili Nokiu N97, a pri tom zaobidje iPhone 3GS zbog glupih predrasuda.

oluja
26.12.2009, 18:25
Slati poruku, pa makar i u sali da iPhone treba da se izbegava, je losa informacija koja ce nekoga zaista navesti da kupi (ja mogu da kazem, baci pare, jer sam ja svoje vec jednom bacio na taj nacin) na npr. HTC HD ili Nokiu N97, a pri tom zaobidje iPhone 3GS zbog glupih predrasuda.
E sad, znam dosta ljudi koji su probali iPhone pa su ipak presli na nokiu ili neki android... nista nije savrseno.
I da ponovim link. (http://gizmodo.com/5431521/the-closest-alternatives-to-every-apple-product/)

milstan
26.12.2009, 18:44
Da, da, moguce, pa ovaj lik sa kojim sam trampio Tytn2 za iPhone je skoro skakao od srece. :) Ne mogu da pricam o nekoj Motoroli Druid, za koju nisam ni cuo kamoli probao.

Ono sto sigurno znam je da je baza softvera za iPhone trenutno bez konkurencije, kad se poredi s drugima, to je ko da poredis Windows i Linux.

Pazi do kojih detalja to ide, imam dedicated server i hosting kompanija mi nudi usluge neke kompanije koja prati server real time. Odem da vidim o cemu se radi, i saznam da (pored svega ostalog) oni mogu da salju informacije o problemima na serveru push tehnologijom na iPhone pomocu nekog programa za iPhone koji su razvili, dakle da saznas da ti je server down tako sto te iPhone budi u sred noci ili kad vec. :eek:

Nesto slicno ne nude ni za Motorolu ni Nokiju, i to je samo jedan detalj u moru drugih. Zasto je Windows korisniji (necu reci bolji) od Linuxa, zato sto je popularniji, a ne kvalitetniji.

oluja
26.12.2009, 19:04
Nesto slicno ne nude ni za Motorolu ni Nokiju, i to je samo jedan detalj u moru drugih. Zasto je Windows korisniji (necu reci bolji) od Linuxa, zato sto je popularniji, a ne kvalitetniji.

Jeste, ali Apple sve to naplacuje po malo, onako da i ne primetis. Kod njih se sve placa, svaki servis, svaki mp3, film, igra, aplikacija... Sad se setih i Simpsona, epizoda Mapple Store. Obavezno pogledati ako do sada niste :)

milstan
26.12.2009, 19:40
Oni su u iPhone-u zalepili sve, masku da ne mozes da je promenis kad se pohaba, bateriju su zalepili za masku da ne mozes da kupis i zamenis sam novu bateriju (kao kod svih ostalih) kad se istrosi posle x godina, samo da bi te primorali da nosis kod njih u servis. Oni prodaju original slusalice, one za u uvo koje kostaju 300 dinara za 6500 dinara (!!). Za njih je Baja Patak deciji vrtic...

Ali bez obzira na sve, iPhone je genijalan proizvod koji je (bar meni) olaksao svakodnevnu komunikaciju emailom i omogucio mi da u browseru telefona mogu lako da odradim 99% stvari kao na PC-u (naravno, kad nisam pored PC-a). Dakle, kancelarija u dzepu, ali stvarno, ne wannabe kancelarija u dzepu. Ne samo da sam prestao da pratim sta se desava na sceni mobilnih telefona nego sam izgubio interesovanje da kupim netbook, sta ce mi? Imam besprekoran pokretni email klijent i besprekoran browser, a i igre su sigurno bolje i igrivije nego na bilo kom netbooku, i sve to nosim u dzepu, ne treba mi cela torba.

Stvarno nisam hteo da zvucim kao kreten iz 90-tih koji se ponosi svojim Eriksonom na preklop i obavezno ga drzi na stolu dok pije kafu u kaficu. Ali morao sam da se ukljucim u diskusiju kad mi je omiljeni autor u omiljenoj rubrici bez osnova napao omiljenu spravicu. :nov_mad2:;)

M.C.
26.12.2009, 20:41
Ovo (http://www.ononesoftware.com/detail.php?prodLine_id=38) mi je bilo simpatično kada sam video. Ne znam da li postoji nešto slično i za druge platforme, ali zaista ekstra odrađeno.

Arkania
26.12.2009, 21:17
Pa zanimljiv tekst ali mozda on kao i neki od vas previse pljujete po Apple-u(mozda nekad i naprave nesto debilno i glupo ali nezaboravite svima njima je samo profit u glavi nista drugo:dedica:).A pored toga mozda pljujete po njimai zbog cena takodje,jer neko ko ima prosek platu u srbiji od jedno 400 evra ne moze bas tako lako sebi da priusti nesto iz najboljih apple ponuda koje prevazilaze 1500 evra!!!

voodoo_
26.12.2009, 22:28
Ja kažem, da je Apple u poziciji gde je Microsoft, bio bi triput gori od njih :)

oluja
27.12.2009, 2:05
Ja kažem, da je Apple u poziciji gde je Microsoft, bio bi triput gori od njih :)

Evil - Genius (http://www.wired.com/techbiz/it/magazine/16-04/bz_apple)

ivan90BG
27.12.2009, 2:56
Pa normalno je tako misliti. Zamislite kompaniju sa toliko zatvorenih proizvoda i još da ima udeo tržišta od 90%. Sudovi to ne bi dozvolili. Apple može da ostane ovakav kakav je samo ako se zadrži na malom udelu tržišta. Kod mobilnih telefona niko neće Apple-u osporiti zatvorenost jer je to standard za mobilne telefone.

(:Dverovatno niste mislili da se neću pojaviti)

Što se tiče Qzminog teksta, to ne vredi komentarisati, jer Qzma ne piše ništa logično ni smisleno već kolumna služi komercijalnoj svrsi da poveća prodaju časopisa. Ali da su tekstovi zanimljivi, jesu.

EDIT: A i čini mi se da naziv "Ja, igrač" više ne odgovara sadržaju rubrike, pa bi mogao da se promeni u recimo Qzmina 2 centa ili Reč Qzme (kao reč urednika) ili bilo šta drugo, samo da se promeni.

holodoc
27.12.2009, 3:39
(:Dverovatno niste mislili da se neću pojaviti)Ako se još uvek dobro sećam tautologije netačno netačnog je uvek tačno tako da ovaj iskaz slobodno može da se prevede u "verovatno ste mislili da ću se pojaviti" zbog čega moramo da te razočaramo jer te se nismo ni setili ;)

--ComputerBoy--
27.12.2009, 10:14
Ne vredi, kad studiras u TF-u ti si potpuno opsednut matematikom, ma koliko je mrzeo :D
LM, Apple-ovi proizvodi su preskupi, a da li se mozda neko seca konzole iz sredine devedesetih, 3DO? Panasonic je puk'o k'o zvecka, slabo se prodavao, jer je kostala 700 dolara, a Super Nintendo oko 200.
Ali nije to i ovo isto, zato sto Apple-ovi proizvodi opstaju i opstajace. I zato sto neki jednostavno mrze Windows, pa traze alternativu, a kud ces kvalitetniju alternativu nego Mac.
Mac-ovi proizvodi su kvalitetni, jer da nisu, ne bi ovoliko opstali.

Patton
27.12.2009, 13:01
Sad moze da proba ovo (http://www.blendtec.com/willitblend/videos.aspx?type=unsafe&video=iphone) :nov_explo

White Ripper
27.12.2009, 13:10
Cista glupost ne razumijem covjeka sto im a averziju prema ATIju i AMDu i eto ovom telefonu?Cisto glupiranje...parce hardvera ko i svako drugo:paranoia: Kolumna ko kolumna nije losa za čitanje ;)
A patton oženjen si vidim.Sve naj pa da napunis kucu ako bog da :D

JohnnyNT
27.12.2009, 15:58
Crvena Jabuka, Apple...Da li Kuzma uopšte jede jabuke??? :D

Šalu na stranu volim Kuzmine tekstove, ali ova i prošla kolumna su strašno dosadne, više su za neki lični blog, nego za SK.Nemamo ni oko čega da se "pokoljemo" u ovoj temi :D

Inače probao sam iPhone, pozajmio mi drug na nedelju dana, veoma je udoban za korišćenje, al imi se ne dopada što je sve "zavareno" na njemu, i maska i baterija i sve...
Tako da nemam ni previše obro ni previše loše mišljenje o njemu.

E sad, Kuzma, reci da su te opljačkali, pa kupi drugi fon po svom ukusu, to što će ti pokloniti iPhone nije razlog da kukas preko cele strane :D Snadji se malo, nemoj da si toliko bedast bre...:D

Arkania
28.12.2009, 0:07
Poruka za Kuznu>Ako ti se nesvidja Iphone ti ga slobodno daj meni!!!:a_bleh:

ivan90BG
28.12.2009, 0:46
:DIli meni.

max888
28.12.2009, 1:31
Apple je jedan od glavnih finansijera satanisticke crkve.
A takvim iscasenim mozgovima bih dao ono sto Kuzma nazva beep....
Lepo proda ikantu i kupi Omnia HD ili HTC HD2.Bilo koji od ova dva model ce da poje ikantu ki snickers.;)

mLaki
28.12.2009, 2:58
Joj kako sam se samo nasmejao citajujci ovaj clanak :rofl:.

Ocigledno da nisam jedini kod koga se javlja gadjenje i nagon za povracanjem pri pomisli na bilo sta sa sto ima veze sa appleom.

milstan
28.12.2009, 10:41
A takvim iscasenim mozgovima bih dao ono sto Kuzma nazva beep....
Lepo proda ikantu i kupi Omnia HD ili HTC HD2.Bilo koji od ova dva model ce da poje ikantu ki snickers.;)

Ne znam da li da se vise smejem prvoj ili drugoj tvrdnji. Moracu ipak drugoj jer za prvu ne znam, mozda je i istinita. Uvek sam bio poklonik Windowsa i mislio sa Bila Gejtsa da je genijalac, i dan danas mislim, i koristim Win7. Ali sam isto tako imao i jednog HTC-a sa Windows Mobile. To je po meni bio jedan od losijih MS proizvoda. Ali tek kad sam kupio iPhone (iz ocaja) shvatio sam da Windows Mobile nije los proizvod, to je beep, beep, najvece beep i beep koje sam u zivotu koristio. Android je 100X bolji, ali iPhone je ipak bolji od Androida ako ni zbog cega drugo onda zbog kolicine softvera.

U SK-u koji je opisivao iPhone 3GS pre 2-3 broja kaze se da je najveca mana iPhone-a nedostatak multitaskinga. Moguce je slusati muziku dok radis nesto drugo, i sta ce ti vise od toga? Sta ce meni multitasking na fonu? Da mi uspori sve zivo posle 3 otvorena programa? Da necu mozda da renderujem nesto u 3D Max-u u pozadini dok kucam SMS?

Jos ovo, svim srecnim vlasnicima telefona sa WinMobile koji su u iskusenju da ga zakovitlaju u kontejner predlazem sjajan proizvod kompanije SPB software koji kompletnim izmenom interfejsa bar donekle popravlja situaciju i cini upravljanje WinMobile uredjajem brzim i donekle laksim.

voodoo_
28.12.2009, 11:13
Link?

max888
28.12.2009, 11:55
Milstane,smej se koliko hoces ali prvo da ti kazem da na ikanti postoji multitasking posle jailbrake-a.:D

Voodoo,evo danas cu pronaci pa editujem post.

milstan
28.12.2009, 11:59
A sta ce ti?

Na iPhone 3GS imam osecaj da su svi programi i igre vec ucitani. Ucitan ti jedan program, hoces drugi: klik na home dugme, klik na ikonu i za 0-2 sec (max 5 koliko treba iGo-u na primer) program je startovan.

stepanov
28.12.2009, 13:22
kao sto neko rece mnogima je bitniji izgled od hardware-a... mislim mnogi kupuju mobilne tako sto upere prstom u neki symbian latest gen. i kazu tata kupi mi ovaj!(govorim o mojoj generaciji) vazno je da je phon skup da ga imaju popularni fenseri iz njihovog drustva i da ima 5 mp kameru. a nemaju pojma sta je symbian i posle mesec dana ce ga baciti jer ne znaju da ga koriste.(tad ce vec biti izgreban i totalno unisten) onda im je taj phon shIt.
primer. dve drugarice na casu pricaju. jedna ima iphone. ja hocu malo da joj ga otmem da prochachkam, da vidim vredi li tih para (kasnije cu saznati da ne vredi)
ova sa iphonom: jao bas je ruzan! smorio me a imam ga tri dana tek! recu tati da mi kupi onu roze nokiu, znas onu...?
druga: jao, znam, onu slatku,jao...
da, da tu roze sa 5 mp
jao prelepa je... jeeej

omg
milim ja ne bih sebi kupio iphone ali ne bih ga ni odbacio posle tri dana...
ajd sto su moji vrsnjaci bolesno razmazeni nego i kuzma ... :D

Andross
28.12.2009, 14:01
Link?

Gugal kaze ovo: http://www.churchofsatan.com/Pages/Apple.html

EDIT: Nisam citao, al kolko samo video nema nigde finansiranja.
EDIT2: Ne vole se bas:

Apple Computer, through the “Think Different” advertising campaign, seemed to be celebrating the lives and ideas of revolutionary individuals. I suspect that some consumers may have bought Apple products, feeling that this company supported people who strive to present their own points of view; such consumers might even have counted themselves, to a lesser degree, as being that type of person. They may have thus felt it was proper to use products manufactured by a company which shared their vision. We now present this material which we think will shatter that illusion; Apple seems to be shying away from contemporary ideas which upset the status quo.

--timebandit--
28.12.2009, 14:09
Eee ovako se to radi:facepalm :
http://www.youtube.com/watch?v=bWCa3QVBOpY

max888
28.12.2009, 14:37
Misim da je to taj link ali nisam siguran u potpunosti jer sam davno citao.Pogledacu jos...
I ovako se vidi da su imali s..sedenje na klupi i mazenje.:D
Pa jbg morao je neko da se smori posle odredjenog vremena.

M.C.
28.12.2009, 14:44
Dođe i taj 28. Svečano uručenje iPhone-a u Kuzmine gejmerske ručice. :)

Arkania
28.12.2009, 18:12
28.12>Medjunarodni dan urucenja Iphona Kuzmi!!!
Inace mislim da njegov tekst ne bi trebalo da naziva ,,Ja igrac`` Vec ,,Kuzmin kutak``

voodoo_
28.12.2009, 18:13
Misim da je to taj link ali nisam siguran u potpunosti jer sam davno citao.Pogledacu jos...
I ovako se vidi da su imali s..sedenje na klupi i mazenje.:D
Pa jbg morao je neko da se smori posle odredjenog vremena.
Kolko ja vidim u tom tekstu, niti je Apple finansirao išta u vezi sa tom crkvom, niti je hteo da ima ikakve veze sa tom organizacijom...
Tako da ono, iako ni ja nešto ne mirišem Apple, tvoja prvobitna izjava zvuči ko ono da na nekom Nirvaninom CD-u piše "zabranjeno za pse i Srbe" što je kružilo Beogradom devedesetih. Mani se skupštinskog načina diskreditovanja strane koju ne simpatišeš.

pirossi
29.12.2009, 5:00
http://thefuturebuzz.com/pics/viral%20images%20part%202/8stone%20vs%20iphone.jpg

VojaM
29.12.2009, 13:14
Ako se još uvek dobro sećam tautologije netačno netačnog je uvek tačno To se zove negacija negacije ;) (ko bi rekao da to ima i u dijalektici, kod Marksa i Engelsa ;))

Ali princip je isti.

ivan90BG
29.12.2009, 19:11
^Ma znao sam i ja kad sam to napisao da je dupla negacija, ali mi je glupo zvučalo "verovatno ste mislili da ću se pojaviti", pa sam izabrao drugu formulaciju u kojoj pretpostavljam da "nisu mislili":D

M1L0SH
29.12.2009, 23:46
Pa sjedne strane realno ni meni ne treba iPhone kad bih dobio na poklon prodao bi ga ili ucinio sa njim neshto zanimljivije :dzavo: a ne bi pisao celu stranu o tome. Ali sa druge strane morate da razumete da covek mrzi Apple. Recimo kao da je meni neko poklonio majcu sa Americkom zastavom na njoj. Popizdeo bi i sasipao drvlje i kamenje na onog ko mi to da bez obzira da li je od srca. I kao shto je Qzma reko "nisam budista ja sam buzdovanista" e tu se slazemo. Mislim da bi vece uzivanje bilo da je razbio svoj fancy novi iPhone nego da raspishe celu stranu tako bi se on bolje osecao. Znam po sebi ja jednostavno uzivam da unishtim sve shto mi se ne svidja .... Mada onda nebi imali shta da citamo .... Kako god evo mu poruka shta da radi sa nepozeljnim telefonom "Will it blend that is the question" .... :D

--ComputerBoy--
29.12.2009, 23:53
M1LOSHe, a ko je izmislio kompove? Ko je izmislio pola stvari koje koristis? Ono sto ja ne kapiram jeste taj neki prezir prema Zapadu, narocito na ovom forumu, gde koristis i upravo kucas na stvarima koji su izmislili upravo oni... Takve stvari meni nisu nimalo jasne.
Ne bih da sad bude ovo politicki konflikt (jer si sam jednom priznao da si nacionalista, koje ja nimalo ne simpatisem), ali da li bi mi pojasnio malo ovo?

M1L0SH
29.12.2009, 23:58
AAAAA ko je izmislio tocak da li ne treba da koristim zato shto ga je izmislio neko ko mi se ne svidja ???
I sve se to pravi u Kini tako da *****i se za velike Amere :p
Uostalom nije mesto za politiku ali mrzim njihovu ratnu i propagandu mashineriju a ne par gikova koji su doprlineli tome da ja sedim ovde i kucam ovo
I nema razloga da ih glorifikujem samo zato shto koristim kompjuter
Dobro mozda sam dao losh primer ali shvatash poentu jednostavno neki ljude preziru neke stvari kao Qzma iPhone

--ComputerBoy--
30.12.2009, 0:01
Naravno, ima mana Zapad na tone, ali Ruse (koje verovatno gotivis) su veci diktatori nego bilo ko na svetu... Da li si cuo pricu o coveku koji je izmislio tetris? Proguglaj i bice ti jasno sta hocu da kazem...
Samo da napomenem da je ovo klasicna diskusija i da necu da ovo postane prepucavanje.

M1L0SH
30.12.2009, 0:15
Nisam ni spominjao Ruse to je valjda odbrana svemocnim Amerima kako uvek ima gorih i oni su poceli nismo mi krivi .... Rusi su vecno zli ... U sushtini obe strane su isto ***** samo malo drukcija shimnka i ne gotivim komuniste ali ni Amere .... batali to jeste li crveni ili plavi ... tipicna glupost iz hladnog rata nije tome mesto ovde a nije mu ni vreme .... Nije to poenta onog shto sam reko i nema veze sa iPhonom

max888
30.12.2009, 1:06
Voodoo,procitao sam davno taj podatak i pomesao ga sa jednom drugom,ovaj put ne kompanijom nego strankom,koja ima jake veze sa tom "crkvom".

--ComputerBoy--
30.12.2009, 11:29
Nije valjda na onu na koju mislim? :facepalm :eek2:
OMG, koji stereotip. :facepalm

oluja
30.12.2009, 17:11
Nemoguce da svi sve volite i da nemate omiljene brendove/proizvode ili one koje bas "ne podnosite"...
Evo liste mojih "brendova" koje ne volem (i zasto)...

Apple. Prepotentni, ponasaju se kao sektasi. Prodaju, u osnovi, Intel konfiguracije po znacajno vecoj ceni :confused: hvale se da imaju fenomenalan OS. Pa kad je vec fenomenalan zasto se ne prodaje za sve PC racunare? Zasto obican korisnik mora da kupi i njihov hardver? Dizajn je glavna strategija, i sve se naplacuje ekstra... prodaje se imidz - BLJAK! Koristan link. (http://gizmodo.com/5431521/the-closest-alternatives-to-every-apple-product/)

AMD/Ati - Licno imam losa iskustva sa ovim konfiguracijama (ne zaboravimo da u vreme izlaska Adobe Premiere Pro, AMD iz nekog razloga nije bio kompatibilan... :confused: ). Jednostavno Intel masine su mi uvek davale osecaj pouzdanosti i stabilnosti. Ne hejtujem ih ali kad preporucujem nekome konfiguraciju moja preporuka nije AMD.

Sony je slican Apple-u. Zivi na staru slavu a realno gledano jedini njihov proizvod koji danas vredi kupiti je PS3. Sony televizori danas koriste prakticno Samsungove panele a kostaju vise... a kad malo bolje pogledate sve od Sony-ja kosta vise od konkurencije... Bezobrazno. Zanimljiv link. (http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=sony_bullshit)

Altec Lansing. Izvikan, prenaduvan, precenjen... za pare koliko kostaju skuplji modeli moguce je naci mnogo bolje i kvalitetnije alternative.

Mp3. Sve je receno u ovom tekstu (http://www.slate.com/id/2179093)

LCD(TV) Da se ne lazemo, plazma televizori danas su superiorniji u skoro svakom pogledu. Kvalitet slike, uglovi gledanja, brzina odziva, gama boja, kontrast, black levels, vek trajanja (neoPDP)... Ako razmisljate da kupite tv veci od 37 inca procitajte jos jednom prethodnu recenicu.

Dovoljno za sada ;)

PS. Voleo bi da vidim (pored kritika kojih ce sigurno biti) da jos neko napise svoja iskustva/misljenja o nekim brendovima/proizvodima.

max888
30.12.2009, 20:52
Nije valjda na onu na koju mislim? :facepalm :eek2:
OMG, koji stereotip. :facepalm

Svaka cast ako znas.Po komentaru bih rekao da gresis i to debelo.
Koja?:D

mr.marvin
30.12.2009, 23:46
Elem... Kuzmin rođo je otišao u T-Com prodavnucu u Njemačkoj, potpisao ugovor, onda donio ogavni uređaj kući, hakovao ga i poslao za Srbiju. :)

Osim ako Njemci imaju običaj da kupuju ispod ruke, posebno za poklon :)

Imam iPod Classic već nekoliko mjeseci, i u početku sam bio veoma skeptičan. Pogotovo zbog bloatwarea zvanog iTunes. Ali, vrlo brzo sam promijenio mišljenje. Čitav sistem je izuzetno jednostavan. Odabereš, slušaš i to je to, plus nekoliko bonusa.

Jedna od stvari za koju bih im dao zlatnu medalju je iStore, tačnije - podkasti. Na jednom mjestu toliko kvaltitetnog sadržaja. Uglavnos slušam stvari sa BBC-ja i CNET-a.

Preslušam, ulključim USB i eto novog sadržaja. Prosto kao za idiote? Zahvaljujem na tome! Hoću da koristim sadržaj, a ne da hakujem uređaje i petljam oko gluposti.

Ne kažem da nema kvalitetnih uređaja, samo prenosim utiske.

Što se tiše iPhone/Motorola Android, odabrao bih ovo drugo jer volim otvorene platforme. Ali potonjoj platformi ozbiljno nedostaje nešto kao iStore, i to je činjenica.

iMac je neosnovano precijenjen i male su šanse da se ikad odlučim da to kupim.

iPod Touch je preglomazan za ono što nudi, ondosno ne nudi.

iPod Nano je simpatičnan uređaj, ali ne vidim mu namjenu. Možda da sam zaluđenik sa sport, ali i tad bih izabrao nešto jeftinije...

Famozni iTablet (ako se ikad pojavi) već znam da takođe ne bih kupio. Kindle (Amazon) ili Nook (B&N) bi došli u obzir.

Apple TV svakako ne bih kupio. Ideja o multimedijalom kućnom centru bio bi odličan hobi projekat... Mali stariji računar, bežična konekcija, Linux, programiranje :)

iPod Shuffle je zanimljiv. Odličan poklončić za dječicu. Za Kuzmu na primjer... Svaki put kad se kao "iznervira" i strese da mu se promijeni pjesma...

Ketchua
31.12.2009, 20:08
Apple.Seconded. Previše snobovska kompanija, a uglavnom i korisnici, za moj ukus. Call me a simpleton, ali nikad nisam hteo da budem deo bilo kakve "elite", a pripadnike iste sam oduvek hteo da bijem ašovom. Na stranu što prodaju m*da za bubrege, što kaže Oluja.
AMD/AtiSeconded. Nijedan Intel-based komp mi nije crk'o (bukvalno, umro), dok je jedan jedini AMD-based upravo to uradio. Plus, ogroman broj igara se optimizuje za nVidiu, dok ne videh nigde da se isto to radi za Ati. Plus, sa Ati kartama svaka druga blockbuster igra ima probleme, i čekaju se pečevi. Obzirom na to da vrlo, vrlo retko menjam konfiguraciju, mogu sebi da priuštim da me boli d*pe za razliku u ceni.
Altec Lansing.Ovo moram da promenim u "bilo koja firma koja kaže 'fenomenalni zvučnici' iako su kutije zapremine 10cm3". GTFO.
LCD(TV)Ja i dalje odbijam sve što nema katodnu cev. Ako nema 20kg, nije monitor.:D

Šta bih dodao od brendova koje prezirem? Hm...

EA, Actiblizzion i svi ostali korporativni mastodonti - Očigledno. Ako ne donosi dovoljno novca da se kupi omanja banana republike, ne vredi ga finansirati.

Nintendo - Kežual gejming je budućnost. KILL IT WITH FIRE!1!1

Steam - dolar=evro=funta?! Lopovi jedni. Plus, orvelovsko nadgledanje kupca. Mrš!

Eto, to je to, za sad.:D

voodoo_
31.12.2009, 20:21
Plus, sa Ati kartama svaka druga blockbuster igra ima probleme, i čekaju se pečevi.
Kao višegodišnji vlasnik ATI kartica moram reći da ovo nije istina :) Ok, Saboteur jeste noviji primer, ali jedna od 20 igara nije baš "svaka druga" :) Molim bez natezanja, ovo što sam ja rekao je iz prve ruke, a i moram na doček, poz :D

kom@
3.1.2010, 12:21
iPOD? Šta je to?

Wastelander
3.1.2010, 13:44
Kao višegodišnji vlasnik ATI kartica moram reći da ovo nije istina :) Ok, Saboteur jeste noviji primer, ali jedna od 20 igara nije baš "svaka druga" :) Molim bez natezanja, ovo što sam ja rekao je iz prve ruke, a i moram na doček, poz :D

Bicu iskren po pitanju ATI kartice koju imam. 4870HD. Tachno je da ona sve danasnje igre melje za doruchak(lep fps, bez pada framerate-a), medjutim, istina je da postoje odredjeni bagovi u samim drajverima(koji nisu ispravljeni ni posle 12 verzija).
Npr: Direct3d shejderi imaju zeznut bag na projektorima(snopovima svetlosti koje padaju na tlo ,a chiji je izvor okno prozora,itd) da dupliciraju njihovu gamma vrednost,posebno ako su snopovi svetlosti blizu jedan drugom tako da se stvaraju belu svetlost koja chini taj deo scene teshkom za raspoznavanje objekata.

Senke, koje umesto da se pojavljuju kao stencil(glatke s finim prelazima) pojavljuju se pikselizovano. Primer su igre iz Battlefield serijala(posebno BF2142)

Eto recimo to su neke sitne stvari koje chine Nvidiju ponekad boljom kupovinom.Sve zavisi, da li trazite brzinu, ili bolji kvalitet slike bez sitnih grafichkih bagova

--ComputerBoy--
3.1.2010, 13:50
Ketchua, couldn't agree more! Nintendo je najbezobraznija i najbezobzirnija kompanija ikad! To je pokazivala i u ratu sa Segom (hajka na Segu zbog Night Trap, Mortal Kombat i Street Fighter igara, te je zato Sega i propala), i ova Wii glupost.
Dan danas na Romnation-u.net ne moze nijedna Nintendo igra da se skida, jer je zasticena. Alo, igre za stare konzole poput NES, GB, N64, zasto ne daju da se legalno download-uju? Strasno... :eek2: Kako bi od tih praistorijskih igara mogli da zaradjuju? Segine mogu vec godinama da se legalno skidaju sa sajtova, i bili su korektni, zaista. Dole Nintendo!
@kom@ iPod je najkvalitetniji mp3/mp4 plejer.

voodoo_
3.1.2010, 15:10
Senke, koje umesto da se pojavljuju kao stencil(glatke s finim prelazima) pojavljuju se pikselizovano. Primer su igre iz Battlefield serijala(posebno BF2142)
To je više problem do konkretnih igara, pošto u mnogima senke izgledaju isto na ATI-ju i na NVidiji. Igrom slučaja se bavim i testiranjem grafičkih kartica, pa kad radim uporedne testove moram da vrtim jedne te iste igre zaredom, i u većini igara nisam primećivao ama baš nikakvu razliku.

Mada recimo primetio sam da u Fearu sa novijim drajverima i za ATI i za NVidiju, i na novijim generacijama kartica (GeForce 9, HD 4000) uopšte više nema mekanih senki. U oba slučaja izgledaju kao "duplirane" oštre senke, znači nit tamo nit ovamo.

Lich_king2
5.1.2010, 14:35
Activision- Money vampir. Kad vidite onog Bobby Koticka dodje vam da se ubijete. Da li njega prvo ili sebe. Taj covek je u stanju da iskoristi sve samo da masno zaradi.Ni blizzard vise nije ono sto je pre bio.

voodoo_
5.1.2010, 15:30
Ponekad bih rekao da se Blizzard nije ič promenio, al onda vidim kako ne znaju gde biju sa onim Starcraftom 2 pa moram reći da je konstatacija na mestu :(

nighthawk
5.1.2010, 21:17
http://www.net.hr/tehnoklik/page/2010/01/04/0394006.html

Ghost
5.1.2010, 22:48

Брате...:eek:

oluja
6.1.2010, 0:43

Posle dugogodisnjeg rada (silom prilika - razne stamparije) na Apple racunarima (od OS 7.1) mogu samo da kazem da potpisujem svaku rec iz ovog teksta.

RUSuper
6.1.2010, 2:16

Kako sam se lepo nasmejao :rofl:

oluja
6.1.2010, 10:47
http://www.youtube.com/watch?v=iEAGmBRC1dc

Staro ali dobro :)

Ghost
6.1.2010, 12:44
http://www.youtube.com/watch?v=iEAGmBRC1dc

Staro ali dobro :)

Хаха, ово је било генијално:tapsh:

federer
8.1.2010, 15:57
Ketchua, couldn't agree more! Nintendo je najbezobraznija i najbezobzirnija kompanija ikad! To je pokazivala i u ratu sa Segom (hajka na Segu zbog Night Trap, Mortal Kombat i Street Fighter igara, te je zato Sega i propala), i ova Wii glupost.
Dan danas na Romnation-u.net ne moze nijedna Nintendo igra da se skida, jer je zasticena. Alo, igre za stare konzole poput NES, GB, N64, zasto ne daju da se legalno download-uju? Strasno... :eek2: Kako bi od tih praistorijskih igara mogli da zaradjuju? Segine mogu vec godinama da se legalno skidaju sa sajtova, i bili su korektni, zaista. Dole Nintendo!
@kom@ iPod je najkvalitetniji mp3/mp4 plejer.
Ne brini se,vratice se SEGA,cim je M$ kupi..
Btw. : Gle ovo
http://www.youtube.com/watch?v=Jkrn6ecxthM

(http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:%20leoHighlightsIFrameClose%28%29;)

(javascript: leoHighlightsIFrameClose();)

Auror
9.1.2010, 14:44
objasnili su oni iz onih novina (... times neki zaboravih) sto su ih preveli na onome hrvatskom blogu :dedica:

miša topola
9.1.2010, 14:54
Zanimljivije je bilo o svinjskom gripu :p

RUSuper
10.1.2010, 3:50
http://www.youtube.com/watch?v=0-22EpQOm8c&feature=related :rofl:
http://www.youtube.com/watch?v=uLbJ8YPHwXM&feature=related a ovo mislim da je bilo,ali je opet extra....
I trailer za 2. deo http://www.youtube.com/watch?v=UCV3VlZA06I&annotation_id=annotation_708030&feature=iv :opanachke

nigrutin87
14.1.2010, 20:19
http://dudarim.com/index.php?itemid=38
:)
Ima nekih dodira sa temom. Inace lik je jedan od najboljih blogera u Srbiji.

razbijac89
19.1.2010, 14:50
ne hejtujem apple i i-gadgets... ali ipak ...zbog video igara i kuzminih tekstova podrzavam....

oluja
28.1.2010, 20:36
Prve reakcije na najnoviji Appleov proizvod.

http://www.defectivebydesign.org/ipad

iPad DRM endangers our rights

Mr. Jobs,

DRM will give Apple and their corporate partners the power to disable features, block competing products (especially free software) censor news, and even delete books, videos, or news stories from users' computers without notice-- using the device's "always on" network connection.

This past year, we have seen how human rights and democracy protestors can have the technology they use turned against them. By making a computer where every application is under total, centralized control, Apple is endangering freedom to increase profits.

Apple can say they will not abuse this power, but their record of App Store rejections and removals gives us no reason to trust them. The iPad's unprecedented use of DRM to control all capabilities of a general purpose computer is a dangerous step backward for computing and for media distribution. We demand that Apple remove all DRM from its devices.

nigrutin87
28.1.2010, 22:29
Skoro sam negde procitao da je sad najpoznatija (najtrazenija) rec na internetu iPad. Znaci ***** mi se kad ljudi toliko dignu buku oko neke dzidza-bidze sa apple znakom.

taXicity
30.1.2010, 1:22
Style over substance :) Dobro mozda ne, dobri su to uredjaji za metroseksualce. Ne kapiram Apple i Mac i sve to, mnogo su mi nekako za devojcice. I mis im je retardiran, ima samo jedan taster, buhaha :D Win na kompu, android na mobilnom! :nov_guita

mr.marvin
30.1.2010, 1:56
iPad bi bio odličan za moje roditelje. Upravo ono što oni traže. Šteta što je tako skup i što nema Skype ;)

Eddy
6.2.2010, 19:15
Upravo ide prenos ovog teksta na radio sajmu.

oluja
6.2.2010, 20:02
Upravo ide prenos ovog teksta na radio sajmu.

Prenos?

Eddy
6.2.2010, 20:05
Citao covek tekst u okviru price o apple uredjajima, ipad npr. Nisam ga preterano slusao, privuklo mi paznju tek kad cuo kuzmin tekst. A i rekao je da je to misljenje Miodraga Kuzmanovica iz SK.

Sad, da li je prenos odgovarajuca rec, bem li ga...

EDIT: evo, emisija jos uvek traje: http://www.nsfair.co.yu/live/Radio_Sajam/Radio+Sajam+UZIVO
http://www.nsfair.co.yu/live/Radio_Sajam/Sema_po_danima -> Zakon akcije i rekacije

JoXa
15.2.2010, 0:00
http://www.geekologie.com/2008/03/10/istraw.jpg

Auuu jbt :D eeee,ja tek sad vidim da se i druge firme vade na "i"...xD