Prikaži potpunu verziju : HDR vs AA Oblivion, захтевност
Da li je tacno da je Oblivion pravljen samo za nvidiu i da zato ja na svojoj x1600pro ne mogu da ukljucim i jednu i drugu opciju HDR i Anti-Aliasing ili je nesto drugo u pitanju. I uzgled na ovoj kartici igra radi sa maksimumum detalja + HDR .
Da li je tacno da je Oblivion pravljen samo za nvidiu i da zato ja na svojoj x1600pro ne mogu da ukljucim i jednu i drugu opciju HDR i Anti-Aliasing ili je nesto drugo u pitanju. I uzgled na ovoj kartici igra radi sa maksimumum detalja + HDR .
Nije tacno.Oblivion u principu ne podrzava AA+HDR medjutim pojavio se patch na netu koji to omogucava (naravno na ATI-ji), tzv. chuck patch.Potrazi ga na netu.
На којој резолуцији играш, мени са 6600GT који је у класи твоје зна да сецне са скоро свим на mid. и 1024x768 тако да ми заиста делује невероватно да ти ради све на max.Мислим прича делује у стилу оних типова који су одиграли FEAR на max са 9550 и сл. :rolleyes:
Oblivion је вероватно најзахтевнија игра која постоји тако да је, без увреде, сулудо на једној таквој картици укључивати HDR+AA.
Pa pazi imam dualcore na 2.66 512mb drr2 na 533 945chipset i ovu graficku sa 512mb i bukvalo ne secka a uzgled tvoj 6600 nema podrsku za HDR.
6600Gt koliko ja znam ima podrsku za HDR, ali ne i za HDR+AA, to nema nijedna nVidina karta@ :dedica:
Многима је овај тест већ познат, ал' није на одмет погледати га опет.
http://www.firingsquad.com/hardware/oblivion_high-end_performance/page3.asp
С укљученим HDR-ом на 1024x768 ни 6800GT не може да се избори, а камоли слабије картице о којима говоримо.
Pa ja lepo kazem ko mi ne veruje neka dodje do mene da proveri slobodno nemam razlog da lazem od hvalisanja nema koristi znaci sve na maksimum od detalja + ukljucen HDR i radi perfektno .
Erdeljan Boris
23.5.2006, 8:14
На којој резолуцији играш, мени са 6600GT који је у класи твоје зна да сецне са скоро свим на mid. и 1024x768 тако да ми заиста делује невероватно да ти ради све на max.Мислим прича делује у стилу оних типова који су одиграли FEAR на max са 9550 и сл. :rolleyes:
Oblivion је вероватно најзахтевнија игра која постоји тако да је, без увреде, сулудо на једној таквој картици укључивати HDR+AA.
Cekaj kad probas Ghost Recon Advanced Warfighter...:kreza: Ja sam je probao na AMD Athlon 64 3000Ghz Venice, sa 1GB memorije i 6600GT-em i skoro konstantno gusi masinu. Inace 1600Pro je ispod 6600GT-a ma sta ko kazao:dedica:
...Inace 1600Pro je ispod 6600GT-a ma sta ko kazao:dedica:
...Mozda je bolja za pci-e, ali za agp ti je jaci x1600pro
Mario Pavićević
23.5.2006, 12:17
...Mozda je bolja za pci-e, ali za agp ti je jaci x1600pro
Agp verzija 6600gt je ista kao i pci-e(osim nekoliko namerno usporenih modela
kojima memorija radi na 900mhz umesto 1gz)tako da ne moze biti sporija u agp varijanti a brza u pci-e a i to poredjenje nije na mestu pro verzija je prilicno slabija od 6600gt
Dobro drugo su oslabljeni modeli ne moze ni u kom slucaju 6600gt da bude jaci od x1600pro nema ukljucene instrukcije za shader 3.0 i ne podrzava HDR sto je automatski stavlja u nizu klasu razlika je samo u memoriji a to nije dovoljno da bi bila jaca !
Mr. Garrison
23.5.2006, 16:50
nisu oslabljeni modeli, nego je default klok za memoriju za AGP 6600GT 900Mhz. to sto neki proizvodjaci stavljaju memoriju na 1000Mhz, to je njihova stvar i izuzetak koji potvrdjuje pravilo. 95% 6600GT AGP ima memoriju setovanu na 900Mhz.
Brane, ko te je slagao da 6600GT ne podrzava SM3 i HDR?
a tebe Mario, ko je tebe slagao da je 6600GT prilicno jaci od X1600pro?
ne moze ni u kom slucaju 6600gt da bude jaci od x1600pro nema ukljucene instrukcije za shader 3.0 i ne podrzava HDR sto je automatski stavlja u nizu klasu razlika je samo u memoriji a to nije dovoljno da bi bila jaca !
:icon_scra :boodala: gde si procitao ove tehnicke karakteristike 6600GT?
6600gt ne podrzava Model 3.0 samo kobojagi ima neke instrukcije za to a o HDR da ne govorim raspitaj se malo imao sam ja tu grafiku videces kad budes uzeo bilo koju graficku iz serije x1000 ili nvidiine 7000 kakva je razlika ja sam se onesvestio !
6600gt ne podrzava Model 3.0 samo kobojagi ima neke instrukcije za to a o HDR da ne govorim
Mislim stvarno :boodala:
Posle toliko procitanih strana o ovoj kartici, prvi put cujem ovako nesto! Znam da covek nikad ne moze da zna sve o necemu, pa ako bi mi makar dokazo ovu tvoju teoriju, ili ostavio neki link da se uverim bio bih ti zahvalan.
AGP 6600GT mi radi na sve MAX det. i AA 4x bez v sync-a.....bez i malo seckanja...samo se razmisljam da li je bolja kombinacija v sync i HDR umesto AA 4x....a ???
Šta će ti vsync? Koje to igre igraš kad mogu da voze 85-100 frejmova konstantno?
Mr. Garrison
23.5.2006, 23:30
dilema je AA ili HDR...ja bih izabrao HDR, jer ga retko koja igra podrzava, a AA podrzava svaka.
dilema je AA ili HDR...ja bih izabrao HDR, jer ga retko koja igra podrzava, a AA podrzava svaka.
Ma kupi neki ATI i nemas tu dilemu uopste, teras i AA i HDR istovremeno! Samo, nadam se da nisi gadljiv na nizak frame rate... :D
Mr. Garrison
23.5.2006, 23:39
neki ATI...to bi zagusilo i X1900 seriju ;)
i to ko od sale...
Oblivion da pogledacu po netu nego ti lepo stavi sve na maksimum ukljuci HDR na svojoj 6600gt i to isto ponovi na x1600pro ili jacoj sam se uveri u razlici a cini mi se da sam i negde u svetu kompjutera procitao to ne bih lagao jer sam i ja imao istu karticu pa zato znam !
A cemu tacno sluzi V-sync ?
A cemu tacno sluzi V-sync ?
Вертикална синхронизација (http://en.wikipedia.org/wiki/Vertical_synchronization).:D
Oblivion da pogledacu po netu nego ti lepo stavi sve na maksimum ukljuci HDR na svojoj 6600gt i to isto ponovi na x1600pro ili jacoj sam se uveri u razlici a cini mi se da sam i negde u svetu kompjutera procitao to ne bih lagao jer sam i ja imao istu karticu pa zato znam !
Nijedna od pomenutih kartica ne moze da izdrzi max detalje+HDR pa ni u 800x600.Nisi to procitao u SK.
Ja vam lepo kazem da kod mene na sledecoj konfiguraciji : ploca gigabajtova sa cip setom 945p 1.5gb rama DDR2 na 533MHz procesor dual-core na 2.66GHz i sa asusovom EAX x1600pro 512DDR2 memorije radi perfektno na maksimumu uz ukljucen HDR ko ne veruje dacu vam adresu pa navratite da se uverite da je tako !
Mario Pavićević
24.5.2006, 8:30
nisu oslabljeni modeli, nego je default klok za memoriju za AGP 6600GT 900Mhz. to sto neki proizvodjaci stavljaju memoriju na 1000Mhz, to je njihova stvar i izuzetak koji potvrdjuje pravilo. 95% 6600GT AGP ima memoriju setovanu na 900Mhz.
Brane, ko te je slagao da 6600GT ne podrzava SM3 i HDR?
a tebe Mario, ko je tebe slagao da je 6600GT prilicno jaci od X1600pro?
Frame rate na 6600gt u oblivion-u je 3-7 frejmova veci sa ukljucenim HDR-om na 1024 medium detaljima nego na 1600pro.Obe graficke sam testirao u svom racunaru pre nego sto sam se odlucio za kupovinu 6600gt a za mene je to dovoljno da kazem da ima bolje performanse
A koji procesor imas memoriju ja i dalje tvrdim da nije tako koji je kod za konzolu za aktiviranje meraca frejmova pa cu da ti posaljem screenshot da tacno vidis !
Ko ne veruje sta da mu radim .
Postavio sam screenshot-ove sa minimalnim i sa maksimalnim framerate-om u vecini slucajeva .
Mario Pavićević
24.5.2006, 13:08
A koji procesor imas memoriju ja i dalje tvrdim da nije tako koji je kod za konzolu za aktiviranje meraca frejmova pa cu da ti posaljem screenshot da tacno vidis !
Clawhammer 3700+ 1Mb cashe,Nforce 3 ploca,1GB ddr400 cl2.5 memorije.ajde poslacu ti screenshot sutra jer sam na poslu
Aj posalji ja sam svoje dokazao mogu da ti stavim konfiguraciju jos ako hoces .
Ko ne veruje sta da mu radim .
Nije mi jasno... meris FPS u prostoriji koja je manja od mog spajza. Daj neki otvoreni teren pored nekog Oblivion Gate-a, sa jedno 2-3 goblina koji jurcaju okolo, pa da vidimo da li igra ide glatko (FPS >= 30).
Pa sam postavio po kisi to je slicno kao i kapija ka oblivionu a uzgled nisam bio blizu neke kapije ali pokusacu znam da graficka nije u vrhu ali je svakako brza od 6600gt daje performanse donje granice za igranje koliko tebi gura frejmova ?
Pa sam postavio po kisi to je slicno kao i kapija ka oblivionu a uzgled nisam bio blizu neke kapije ali pokusacu znam da graficka nije u vrhu ali je svakako brza od 6600gt daje performanse donje granice za igranje koliko tebi gura frejmova ?
Kisa = magla = mali view distance :)
Po suncanom danu popnes se na brdo gledas u daljinu i mases misem, pa sta ti bog da... naravno distance stavis sve na max. Btw... 6600GT secka ko blesav na nekim medium-high detaljima u 1024x768.
Mr. Garrison
24.5.2006, 16:23
Frame rate na 6600gt u oblivion-u je 3-7 frejmova veci sa ukljucenim HDR-om na 1024 medium detaljima nego na 1600pro.Obe graficke sam testirao u svom racunaru pre nego sto sam se odlucio za kupovinu 6600gt a za mene je to dovoljno da kazem da ima bolje performanse
ako pretpostavimo da je tacno to sto kazes (mrzi me da jurim testove po netu) onda stvarno mozes da kazes da je 6600GT malo brzi od X1600pro, ali u Oblivionu, a ne znatno brzi od X1600pro, jer to znaci da je svuda dosta brzi sto nije istina...
Evo jednog komentara sa nVidia foruma:
"Dude dont worry , i think its a driver problem or Bethesda has to put out a patch because everybody has low fps problems. Im running 2x 6800gts on a AMd 64 3800 cpu and im getting the same fps as you , did i mention that my video cards are oc'ed to 390/1070."
Kada kaze isti fps misli na 25-30, pa vi sada vidite sta treba od hardvera da bi igra radila glatko.
Ja sam probao taj Oblivion i kod mene na A64 3000+, 1 GB DDR400 i X800PRO sa 16 pipelines i GPU 520 i MEM 1180 na 1024x768 sa max detaljima je neigriva ?! bar sto se mene tice
P.S. :n-cc2: :n-cc2: sto nestaju postovi
P.S. :n-cc2: :n-cc2: sto nestaju postovi
Ako nestane post znaci da ga je obrisao neki moderator. A postovi se brisu ako su oglasi, reklame, spamovi, besmisleni, offtopic...itd. Procitaj pravila foruma.
Evo dokaza!
Meni na 6600 (nije GT), sa podesavanjima na medium-low i u 800*600 sa ukljucenim HDR-om grafika isto izgleda kao tebi :p , a frame rate mi je u proseku 25fps (minimalni je oko 19fps).
Cekaj HDR ne podrzava 6600 tako da to nema uticaja inace na toj grafickoj sam ga ja prvi put presao sada idem reprizu pa kad kupim nesto jace onda ponovo sve iz pocetka zaljubio sam se u igru :)
Cekaj HDR ne podrzava 6600 tako da to nema uticaja inace na toj grafickoj sam ga ja prvi put presao sada idem reprizu pa kad kupim nesto jace onda ponovo sve iz pocetka zaljubio sam se u igru :)
6600 podrzava HDR, evo dokaza:
Nista gore od ostrascenih forumasha. Imao sam grafulje i nvidie i atia i S3-a i drugih firmi i procesore i Intelove i AMD-ove i Cyrixove i uvek sam samo gledao kako mi sta radi i gde mogu da dobijem vise za svoj ograniceni budzet. Najvise me fascinira kad neko kaze da je pripadnik jedne sekte i da nikad ne bi uzeo karticu/procesor drugog proizvodjacha. Brate, placaju li te za takvu lojalnost? Mislim, razumem da kazesh da si zadovoljan performansama na svojoj mashini i da preporucish drugima isto, ali izlazish sa nekim netacnim podacima u vezi suprotnog tabora, kakva korist od toga? :icon_scra
Nista gore od ostrascenih forumasha. Imao sam grafulje i nvidie i atia i S3-a i drugih firmi i procesore i Intelove i AMD-ove i Cyrixove i uvek sam samo gledao kako mi sta radi i gde mogu da dobijem vise za svoj ograniceni budzet. Najvise me fascinira kad neko kaze da je pripadnik jedne sekte i da nikad ne bi uzeo karticu/procesor drugog proizvodjacha. Brate, placaju li te za takvu lojalnost? Mislim, razumem da kazesh da si zadovoljan performansama na svojoj mashini i da preporucish drugima isto, ali izlazish sa nekim netacnim podacima u vezi suprotnog tabora, kakva korist od toga? :icon_scra
Ja nemam nista protiv ostalih proizvodjaca, i da sam imao jos 50e najverovatnije bih uzeo x1600pro za agp, pa se onda ne bih mucio da izvucem sto bolje performanse iz "obicnog" 6600, a ja nisam rekao nikakve netacne podatke u vezi suprotnog tabora. Najvaznije mi je da postignem sto bolje performanse i kvalitet, za sto manje pare, dok je proizvodjac manje bitan.
Pa tako ne izgleda HDR kada budem bio na toj istoj katakombi skincu ti shoot da vidis ali nije ni bitno da se svadjamo ovde kao sta ima dobro bi bilo da mozemo lepo svi da se igramo sa uzivanjem a ne ovako da muku mucimo oko toga sta nam treba za odredjeni framerate !
Mario Pavićević
25.5.2006, 8:40
ovo pocinje debelo da me nervira!!!!koj vam je bre djavo???pogledajte specifikacije kartica na zvanicnim sajtovima proizvodjaca i lepo ce te videti da obe kartice podrzavaju HDR i SM3.0 ovo je besmisleno!da brano ti imas najbolju karticu na svetu i niko nije bolji od tebe i na radeonu 1600 hdr je 3000 puta bolji nego na nvidia karticama!
a ja nisam rekao nikakve netacne podatke u vezi suprotnog tabora.
nisam mislio na tebe :)
ovo pocinje debelo da me nervira!!!!koj vam je bre djavo???pogledajte specifikacije kartica na zvanicnim sajtovima proizvodjaca i lepo ce te videti da obe kartice podrzavaju HDR i SM3.0 ovo je besmisleno!da brano ti imas najbolju karticu na svetu i niko nije bolji od tebe i na radeonu 1600 hdr je 3000 puta bolji nego na nvidia karticama!
Lepo receno :aplauz:
Pa lepo kaze Mario odemo na jastove kompanija i vidimo da 6600 ne podrzava HDR potpuno jasno !
Evo da malo parite oci sa Shader Model 4.0 screenshoot-om. Ovako ce da izgleda jedna nova igra mozete da pogadjate tri puta :)
Mario Pavićević
25.5.2006, 14:49
Pa lepo kaze Mario odemo na jastove kompanija i vidimo da 6600 ne podrzava HDR potpuno jasno !
prouci malo materiju o kojoj pricas.HDR je sistem koji sluzi za relanije predstavlajnje boja.Razvija se jos od 1977 godine u foto tehnici(tadasnji HDRR) i taj sistem je iskoriscen u kompijuterskoj 3d animaciji od 2005 godine.uloga mu je da prikaze vise nivoa jacine svetla cime bi se omogucila da mracne stvari budu stvarno mracne a svetle stvarno svetle i da se vidi mnogo vise detalja na njima(intenzitet osvetljenja koji varira od ugla gledanja i slicno,crna flasa na tamno crnom stolu se vidi jasnije i slicno zrak sunca se vidi jer je malo drugacijeg intenziteta od samog sijanja sunca....).Implementacijom Shader Modela 3.0 se dobija automatski mogucnost da se iskoristi HDR u igricama koje ga podrzavaju(jer je mogucnonstima koje je SM 3.0 pruzio moguce pokazati toliko detalja) mada ni on nije bitan,teoretski je moguce implementirati HDR i na karticama koje podrzavaju samo Shader Model 2.0 uz prilagodjavanje koda mada u toj varijanti izgleda malo losije usled manjeg broja funkcija u Shader modelu 2.Svaka kartica koja podrzava SM3.0 je automatski kompatibilna sa HDR-om jer on nije funkcija kao sto je SM3.0 vec samo nacin primene istog.toliko....
Pa serija 6xxx od nvidie ne podrzava Shader Model 3.0 ne u potpunosti vec je to bila samo prica za malu decu a za HDR se slazem sa tobom nisam ja govorio o potpunom izostatku HDR-a vec u okviru Shader Model-a 3.0 .
Mario Pavićević
25.5.2006, 15:29
Pa serija 6xxx od nvidie ne podrzava Shader Model 3.0 ne u potpunosti vec je to bila samo prica za malu decu a za HDR se slazem sa tobom nisam ja govorio o potpunom izostatku HDR-a vec u okviru Shader Model-a 3.0 .
Baci pogled ovde gde ces videti spisak onoga sto je implementirano u SM 3.0 Nvidia 6xxx kartice:
http://www.microsoft.com/whdc/winhec/partners/shadermodel30_nvidia.mspx
pa ti nadji tu funkciju koja postoji u tom tvom "pravom" Shader Model-u 3.0 a koju Nvidia 6xxx serija ne podrzava.Subjetivan utisak o kvalitetu slike mozes da imas i od uvek je Ati imao za nijansu bolji kvalitet ali nijansu nize perfromanse a Nvidia obrnuto ali reci da je to zbog lazne implementacije funkcija je besmisleno
Dobro ne zelim da se raspravljam ja ostajem pri svom ti pri svom i to je to ma da je sada situacija na strani ATI-ja svakako i po brzini i po kvalitetu prikaza !
Evo da malo parite oci sa Shader Model 4.0 screenshoot-om. Ovako ce da izgleda jedna nova igra mozete da pogadjate tri puta :)
Ove slike su vec okacene na ovom forumu.
Brane, nemoj da se ljutish ali ovo shto pricash je skandalozno.Zar ne mislish da neko u ovih 2 god. koliko postoji GF6 ne bi provalio da nema podrshke za HDR i SM3.0?Mislim te kartice su testirane zilion puta i niko nije imao takve primedbe.
Brane, jel ti je toliko vazno da dokazes da 6600 nema HDR? Mislim da je vreme da malo oladis, i da prestanes da siris dezinformacije. Ja u vecini slucajeva proverim ono sto napisem, kao (pretpostavljam) i vecina ljudi na forumu, a za 6600 mi cak i na kutiji pise da ima HDR i SM3.0. Toliko od mene.
Mr. Garrison
25.5.2006, 20:37
ne bih da izigravam nicijeg advokata, ali mislim da je Brane mislio na ono sto je ATI pricao, a to je da je kod njih bolje implementiran SM3.0 i da kod nvidie nisu potpuno ispostovane neke specifikacije, ali to je samo marketing, realnost je drugacija...
Na kutiji ne pise da ima podrsku za HDR za Shader Model 3.0 pise ali ga ne podrzava u potpunosti svi bre lazu a pogotova kada treba nesto novo da se proda :)
Na kutiji ne pise da ima podrsku za HDR za Shader Model 3.0 pise ali ga ne podrzava u potpunosti svi bre lazu a pogotova kada treba nesto novo da se proda :)
E ovo sve vise pocinje da lici na onu "svaki ciga svog konja hvali" :to_care:
Vidis bre covece da imamo najvise poruka na ovu temu glavni smo bre :) E ajde lepo da sacekamo nove cipove pokupujemo "stare" za male pare koji podrzavaju Shader Model 3.0 :) :) :) :) i lepo se igramo ko ljudi.
optimus_prime
26.5.2006, 20:51
Momci momci oladite!!! Jedna od mojih masina je P4 , 2.8ghz dual core, 955cipset, 1gb ram 533, i radeon 1600pro, i oblivion jednostavno radi bez greske sve na full 1024x768! A sa 6600 imalo je malo muka!!!
Pozz!!!
The Finest Serbian Since '82
26.5.2006, 21:05
Momci momci oladite!!!
Ma samo se sale :) u ostalom skokni do Win vs Linux, pa da vidis sta su prave svadje :p
Jedna od mojih masina je P4 , 2.8ghz dual core, 955cipset, 1gb ram 533, i radeon 1600pro, i oblivion jednostavno radi bez greske sve na full 1024x768! A sa 6600 imalo je malo muka!!!
Pozz!!!
Skini patch, pa ce i sa 6600 raditi kao zmaj(naravno ne sve na max)
Mr. Garrison
26.5.2006, 21:26
ljudi, nemojte da se lazemo.
na 6600 ne moze da radi nikako kao zmaj. licno sam video kako Oblivion na 6600GT i kilo rama i A64 2800+ sece i to posteno u 1024x768 i medium detaljima. sad X1600pro je tu negde sa 6600GT, a znatno jaca od 6600. dragi mod Atila ima 6600GT i pitajte njega kako mu radi Oblivion u 1024 i sa kojim detaljima. da bi imao kako-tako pristojan fps morao se da pogasi sve napredne opcije i da detalje spusti na medium-low. toliko o letenju sa kartama od 100-150e.
26.5.2006, 21:31
ljudi, nemojte da se lazemo.
na 6600 ne moze da radi nikako kao zmaj.
Naravno da ne mislim sve na max, ali na srednjim detaljima mi se cini da bi dobro radila. Ipak, znas kako kazu: "kolko para tolko muzike" u ovom slucaju kolko para, tolko slike(po sekundi) :)
Mr. Garrison
26.5.2006, 21:36
upravo tako, a 6600 nije nimalo skup :D
salu na stranu, ne moze da radi nikako dobro, daleko od toga. nisam ja zbog toga srecan, ali tako je kako je...
optimus_prime
26.5.2006, 22:39
Бајке о томе да вам на X1600Pro ради без проблема са свим на max можете да причате, ал' вам у њих нико ко је упућен у тематику неће веровати јер сте ви или мазохиста који игра са ~10FPS или не знате шта заиста значи играти са свим на max. што је далеко вероватније.
Znas kako Atila, posto si ti verovatno upucen i znas kako je to igrati na maximum i igras preko 10FPS onda ostavi ljude da pricaju svoja iskustva i o tome kako moze da se igra i nemoj da tvrdis nesto sto verovatno nisi probao, na konfiguraciji koju sam naveo igra radi perfektno, cak sa sam je igrao i na mom Athlon64 300+ winchester, sa 1 Gb rama i x1600pro i radila je svrseno , ali neka ostanimo mi mazohisti da pricamo pricu za neupucene!!! Pozz!!
nVidia серије 6x00 подржава SM3.0 и HDR, то што неко то не жели да прихвати ил' је нечим залуђен ме не занима тако да ће убудуће поруке везане за ту бесмислену расправу бити брисане.
Конфа ми је следећа:AMD Athlon 64 3000+ s939 Venice, Gigabyte GA-K8NMF9, Gigabyte 6600GT VIVO Turbo 550/1230, 2X512MB DDR400 Corsair Oblivion ради са mid на 1280x1024 релативно добро, значи у пећинама и сличним затвореним локацијама иглавном без проблема, при већим борбама на отвореном где пуца велики поглед зна пристојно да засече тако да би на тој резолуцији за увек довољан FPS low сетовање можда било боље.
Бајке о томе да вам на X1600Pro ради без проблема са свим на max можете да причате, ал' вам у њих нико ко је упућен у тематику неће веровати јер сте ви или мазохиста који игра са ~10FPS или не знате шта заиста значи играти са свим на max. што је далеко вероватније.
Mi smo inace mentoli ! Pa ne znamo sta znaci ne moze da se igra sa maksimumom detalja mozes da se lepo setas po sumi uz 20-25 FPS ali cim zagusti i pojavi se neki lik kome treba da isprasis pete pocne da secka :)
Znas kako Atila, posto si ti verovatno upucen i znas kako je to igrati na maximum i igras preko 10FPS onda ostavi ljude da pricaju svoja iskustva i o tome kako moze da se igra i nemoj da tvrdis nesto sto verovatno nisi probao, na konfiguraciji koju sam naveo igra radi perfektno, cak sa sam je igrao i na mom Athlon64 300+ winchester, sa 1 Gb rama i x1600pro i radila je svrseno , ali neka ostanimo mi mazohisti da pricamo pricu za neupucene!!! Pozz!!
Је л' ти разликујеш играти перфектно и игратио са свим попаљеним на max.
optimus_prime
26.5.2006, 22:46
Uh cuti jedva izvuko zivu glavu iz foruma Win vs Linuks!!!
Skinuo sam Patch ali i dalje radi LOSIJE nego na 1600pro!!!
Pozz!!!
optimus_prime
26.5.2006, 22:52
Kakvo pitanje, pa narvno bre da razlikujem pa nisam ja od juce ja sam sa racunarima 18god + radim u Austriji u jednom delu IBM-a, zato nemoj molim te da me pitas takve gluposti!!! Pozz svima!!!
Mr. Garrison
26.5.2006, 22:57
mora da si dobio posao preko veze :D salim se, nemoj mi zameriti :)
jel' imas programcic zvani Fraps? on ti prikazuje broj frejmova u sekundi u realtime-u...
optimus_prime
26.5.2006, 22:59
Ma taman posla, ma kod svaba nema veza, imam Fraps naravno!!! samo nikako da se nakanim da instaliram, nemoz da dodje na red od obliviona!!! Cim instaliram saljem fotke!!!
Konacno neko da je na mojoj strani Optimus i ja tvrdim isto sto i ti sa puno rama na 20-30 FPS radi sa ukljucenim HDR. Juce sam skinu zakrpu pa je moguce ukljuciti i HDR i Anti-Aliasing ali to je vec sto kaze Atila mazohizam toliko od mene :)
Mr. Garrison
26.5.2006, 23:01
ni to nije dobar metod. instaliraj (to ti je minut - program ima 1MB) i reci nam broj frejmova kad krene nesto zahtenije da se dasava na ekranu. ja mogu da ti posaljem sliku iz npr. FEAR-a gde imam 120 frejmova, to nista ne znaci, a igra je umela posteno da mi zasece ponekad.
optimus_prime
26.5.2006, 23:05
Nema frke, cim zavrsim posao koji trenutno radim, stavljam fraps, i saljem fotke, to tada moracemo ovako!!!Pozz Brane!!!!
E postavicu ja veceras fotke samo mi recite sta da ukljucim i koji deo mape da stavim pod test poligon naravno sa frapsom ?
Mr. Garrison
26.5.2006, 23:12
nemam pojma. nemam Oblivion licno. ne igram taj zanr. pitajte Atilu, on ga igra.
optimus_prime
26.5.2006, 23:14
To neka ti kazu gospoda koja su protiv nas, ja znam!!! Veliki pozz!!!
Nesto cu ja sam da iskombinujem :)
Neverovatno! Ja sam zbog besmislenosti cele rasprave pokusao sve da prebacim na shalu, ali ne ide. Ajde kad me ubedjuju da im igra radi dobro, ali onda pocnu da iznose svoje vidjenje tehnickih karakteristika kartica proizvodjacha sa kojima su u "svetom ratu". Ovi kompjuterski fanatici su gori od verskih fanatika.
Evo ja kao chovek koji od osnivanja radim u Intelu u USA tvrdim da je sve to glupost i da moja GF 5200FX ima bolje performanse u Oblivionu od 1600pro, za sta pristajem i da vam stavim screenshotove bez problema , a za 1600pro mogu da vam kazem da i ne podrzava shader model 3.0 nego 2.5 ;)
Neverovatno! Ja sam zbog besmislenosti cele rasprave pokusao sve da prebacim na shalu, ali ne ide. Ajde kad me ubedjuju da im igra radi dobro, ali onda pocnu da iznose svoje vidjenje tehnickih karakteristika kartica proizvodjacha sa kojima su u "svetom ratu". Ovi kompjuterski fanatici su gori od verskih fanatika.
Evo ja kao chovek koji od osnivanja radim u Intelu u USA tvrdim da je sve to glupost i da moja GF 5200FX ima bolje performanse u Oblivionu od 1600pro, za sta pristajem i da vam stavim screenshotove bez problema , a za 1600pro mogu da vam kazem da i ne podrzava shader model 3.0 nego 2.5 ;)
HeHe, a nisam li spomenio da je meni na staroj gf4 pre izlaska Obliviona radio Oblivion na high sa antialasing i hdr :D :D :D .
A sad ozbiljno, i meni je muka da stalno cujem takve komentare koji su apsolutno nemoguci u vezi hardvera i softwera...stvarno mi ide na zivce kada neko tvrdi da mu npr. fear radi na high sa 256mb-ram i radeonom 9200...gluposti, ne treba nikoga biti sramota shto ima slabu masinu, svi zivimo tako-kako i razumemo da nemoze svako da odvoji 200eura na graf karticu ili ram...Daj krajnje je vreme za uozbiljavanje oko ovakvih stvari...trosimo vreme i zivce na takve "bisere" i stvarno je i meni vec pun k***c takvih gluposti.
optimus_prime
27.5.2006, 16:44
Ali igra radi na x1600pro, tolko od mene!!!!
Ilic Marko
27.5.2006, 16:59
Inace 1600Pro je ispod 6600GT-a ma sta ko kazao:dedica:
Ne slazem se sa tobom, jer x1600pro sa 256 DDR2 (500/800) sa najnovijim ispeglanim Catalyst drajverima je tu negde sa 6600GT, tu su negde mozda je x1600pro malo cak i bolji( ako je HIS-ov IceQ model pa se klokne i uz odlicno hladjenje ostvari skok performansi 5-10% )
Naravno, skroz si zaboravio da postoji i x1600pro sa 128 MB DDR3 na 1000Mhz, dakle isto kao i 6600 GT (500/1000), koji je od 6600GT u svemu bolji (ako je HIS-ov model onda je razlika jos veca...)
Ovo je moje misljenje, izvinjavam se sto sam se udaljio od teme ali me je iznerviralo ovo "ma sta ko kazao" ...
Inace ja sam za HDR... HDR+AA je smesno za kartice poput x1600pro, ta kartica za to ne sluzi...
Pozdrav !
Koliko imash rama i koji procesor, interesujeme i maticna ploca kao i marka tvoje graf. kartice.
Ja imam 768mb-rama, Sapphire x1600pro, amd athlon 2600+, soltek nf2 Golden Flame...Bas cu da instaliram Oblivion i videcu kako mi radi. Shto se tice 6600gt...pa ja sam se raspitao i zato sam se odlucio za ati shto ima vise rama a sve ostalo mu je isto sa 6600gt, sa novim Catalystom je jaci od 6600gt...mada ne za puno...
optimus_prime
27.5.2006, 19:50
Ovako jedan racunar je (moj omiljeni) Athlon64 3000+ (winchester),1Gb kingston , Safir x1600pro, Maticna ploca Asus A8N-E, kuciste Asus 360w,
drugi racunar je P4 2.6ghz 64bit dual core, Ista graficka, ram 1GB 533 GEIL, Gygabaytova ploca, 945 cip set!!! Kuciste Asus 360w! Eto to posedujem!!!!
Pozz!!!!
Zaboravih da dodam, na oba radi oblivion odlicno!!!!
Kako bre ne podrzava 3.0 sto lupetate gluposti na koliko radi memorija po standardnim podesavanjima na x1600pro pa sa HDR igra ladi glatko ali ima jedan bag pokusao sam kod druga na x1900xt cak ni ta graficka ne moze da predje 50 FPS na maksimalnim podesavanjima.
Ovo stvarno pocinje da me nervira.Sa X1600Pro, sve na max.+HDR.Ljudi, molim vas! Pogledajte ovaj test i videcete da bi vas sa X1600Pro u 1024x768 sve na max.+ HDR docekao slajd shou.To bi se desilo i na jacim karticama.
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2746
optimus_prime
28.5.2006, 9:17
Ma sve je to ok , sa tim testovima, ali jednostavno igra Radi perfektno, evo jos jedan moj prijatelj je igrao na istoj karti, sa 1.5 rama, intel masina, i isto kod njega radi perfektno!!! Neznam sta ste zapeli da nece!!!
Mario Pavićević
28.5.2006, 9:23
kao prvo proverite da li ste uopste ukljucili SM 3.0 u Oblivionu jer on nije ukljucen po default-u vec se mora rucno ukljuciti i oblivion.ini fajla o cemu sam pricao u temi Oblivion u igrama(to su uslovi u kojima sam ja testirao kartice).HDR na 6600gt i ukljucenim SM3.0 izgleda i bolje i ide brze nego bez ukljucenja SM3.0. tako da proverite vi koji koristite ATi kartice na kojima sve leti da li uopste koristite SM3.0.I da napomenem da ja nemam nista protiv Ati-ja i da sam koristio i 9200 i 9600xt katice i uvek sam bio prezadovoljan i uzeo bih opet Ati-ja da je bio brzi.
optimus_prime
28.5.2006, 11:52
E umorio sam se vise od ovog ubedjivanja, ko zeli da veruje nek veruje, ko ne zeli njegova stvar, meni je glavno da ja mogu da igram bez natezanja u fps, a svako neka veruje ono sto zeli..!!!!!
Mr. Garrison
28.5.2006, 15:32
najvaznije je da si ti zadovoljan...a mi sto ne verujemo je nas problem :)
optimus_prime
28.5.2006, 15:36
Tacno Garisson!!! Cim pre stignem postavicu vam screen shot, pa gledajte do mile volje!!!
Ma sve je to ok , sa tim testovima, ali jednostavno igra Radi perfektno, evo jos jedan moj prijatelj je igrao na istoj karti, sa 1.5 rama, intel masina, i isto kod njega radi perfektno!!! Neznam sta ste zapeli da nece!!!
Svaka tebi cast! Briga te, ne morash da kupujesh 7900GT ili neshto jace tebi leti na X1600Pro.
optimus_prime
28.5.2006, 18:26
Svaka tebi cast! Briga te, ne morash da kupujesh 7900GT ili neshto jace tebi leti na X1600Pro.
za tvoju informaciju imao sam 7800, i prodao sam ga jer mi nije bio potreban, inache sam fan ATI-a, i naravno igra leti!!!!!!!!:ciao:
za tvoju informaciju imao sam 7800, i prodao sam ga jer mi nije bio potreban, inache sam fan ATI-a, i naravno igra leti!!!!!!!!:ciao:
Jeste , zamenio si bedni 7800 brzom karticom.A ovo testovi na netu nemaju veze sa zivotom, njima ne radi na 7900GT kako treba.Shta ce nemaju pojma.
Sa ukljucenim SM 3.0 na maksimumu sa HDR FPS ide do 40 u zatvorenim prostorijama i 20 na otvorenom sa puno rama retko zasecka u borbi sa vise protivnika !
Sa ukljicenim SM 3.0 na maksimumu sa HDR FPS ide do 40 u zatvorenim prostorijama i 20 na otvorenom sa puno rama retko zasecka u borbi sa vise protivnika !
Znaci , napolju ide do 20fps, i retko zasecka.Shta je seckanje po tebi? 5 fps?
optimus_prime
28.5.2006, 19:37
Pazi Garson, nisam zamenio "bedni" 7800 i uzeo brzu karticu nego sam nju prodao i uzeo 1600pro, ne zato sto je 1600pro, brzi, nego zato sto mi 7800 apsolutno ne treba, a kinta od nje mi je zavrsila jedan vazan posao!
Kod mene napolju ide 25-30fps, dobro ume da zacecka. ali to je vrlo retko!!!
Што се сецкања тиче мени је све испод 25 FPS сецкање, одличан пример је GTA:SA.Кад сам први пут прелазио игру био је укључен frame limiter за који нисам ни знао да постоји у дотичној игри који FPS закључава на већ споменутих 25 FPS, примећивао сам да је игра некако спора и да је није тако угодно играти, ал' мислио сам да је до старе машине.Кад сам узео нов комп стање се није побољшало, убрзо након тога открио сам да је frame limiter укључен, након што сам га искључио препородио сам се, што значи да је за право уживање потребно барем 30FPS.
optimus_prime
28.5.2006, 21:10
Ok, naravno, ja sam reko 25-30fps, u zatvorenim prostorijama i katakombama ide do 45fps,
Pa jeli moguce da i doticno Oblivion ima zakljucanu ovu opciju kao sto ima zakljucanu upotrebu SM 3.0 ?
E ljudi provalio sam ima podesene neke opcije sa FPS minimum 20 maksimum 40 ma da ne znam tacno cemu sluzi pokusacu da promenim :)
Mr. Garrison
28.5.2006, 23:50
Tacno Garisson!!! Cim pre stignem postavicu vam screen shot, pa gledajte do mile volje!!!
kazem ti ja, batali skrinsot. mogu ja tebi da dam isti iz FEAR-a sa 120 fps na X800, ali to ne znaci nista...
Podesio sam INI fajl po nekom sajtu pa cu posle da vidim sta ce da se desi takodje sam skinuo i novu zakrpu tacnije 1.1 pa cu vam javim sta se desava :)
To sto si gore napisao minimum 20,maximum 40 sto ima u ini fajlu nema nikakve veze,menjao sam ja to milion puta i nista se nije desilo.Patch mi nista nije pomogao,on je valjda prvenstveno napravljen za crash probleme.A ako 'ocete ja mogu vama da postavim skrin iz obliviona sa preko 200 fps,na 1024x768 na max.
Samo moram ponovo da instaliram Obl.A konfa mi je:
Intel Celeron 2.4GHZ(OC 2.9)
ASUS N6200GE 128MB 128Bit
768MB Kingston VR
Naravno na ovoj kanti na tim podesavanjima Obl. radi ispod 10 fps.Ali ipak mogu da postavim skrin koji sam gore pomenuo,a koji nije cackan ni u jednom photo editoru.Znaci original.Inace meni HDR + AA ne treba,zato ga jedva igram na 1024x768 medium bez HDR-a,sa Bloom-om.
I naravno da postavljanje skrina nista ne dokazuje.Zbog toga sam ovo i napisao.
Pozz.
Kako bre preko 200fps koji deo mape je u pitanju ?
Na bilo kom delu mape mogu da slikam i da imam preko 200.Ako ne preko,onda blizu.Ali to ne znaci da meni igra radi dobro,bas naprotiv radi k'o pravo njesra.Ponavljam bez cackanja u photoshopu,photofiltreu i slicnim programima mogu da postavim to.
To je malo ne izvodljivo ja do sada nisam video veci broj frejmova osim u meniju gde mi ide preko 300 :)
Ti ne moras da verujes.Niko ne mora da veruje,ja cu da postavim skrin,ali kad instaliram Obl.,a trenutno mi je kod druga.Do srede ga 100% instaliram.A onda skrin na kome imam preko 200 ili blizu 200 fps,iako mi igra radi kao sr*nje.
Ma taman posla, ma kod svaba nema veza, imam Fraps naravno!!! samo nikako da se nakanim da instaliram, nemoz da dodje na red od obliviona!!! Cim instaliram saljem fotke!!!
Ukucaj u konzoli "tdt". Posto i mene zanima koliko imas FPS. Meni ide nekih 15fps u 1024x768, sve na max osim textura koje su na mediumu i iskljucen je totalno grass (koji ce mi :) ). Merilo je naravno lagana setnja sumom po suncanom danu. Ne neke pecine u kome se fps zabode na 60.
Znaci sve stavis na max. rezolucija 1024x768, texture high, ispred tebe puca vidik i imas 3-4 neprijatelja u vidokrugu? I to radi savrseno (fps nonstop > 30) na kartici koja kosta 115e? Super, idem odmah da kupim dve. Oduvek sam se pitao cemu sluze one kartice od 300-400e :)
Taj vash 1600pro bolje radi nego 1800xt ovih amatera sa Anandtecha ;)
Njihovi testovi pokazuju da u medium podesavanjima u 1024x768 sa ukljucenim HDR-om 1600pro postize u proseku 1-2 fps vise od 6600GT u gradovima i na oblivion gates, dok u dungeonima 6600GT postize 6 fps vise u proseku. A njihova konfiguracija je AMD Athlon 64 FX-60 (2.6GHz/1MBx2), ASUS A8R32-MVP, Seagate 7200.9 300GB SATA, 2 x 1GB OCZ PC3500 DDR 2-3-2-7, Windows XP Professional SP2.
Momci, veoma ste me razocharali :( Kad samo pomislim da sam zbog te kartice hteo da bacim svoju 6600GT, i prodam bubreg Mr Garrisonu. A sad vidim da je to isto djubre kao i ova moja kartica :p
Sve je bre to zavera!Namerno izbacuju drajvere koji su optimizovani samo za nove kartice!!Evo bas sam juce igrao Oblivion na P3 na 700Mhz i GeForce3 !Samo da nadjes dobar driver.Ovaj koji ja imam mi je prosledio neki lik inicijali su mu B. G . Ne smem da mu iznosim ime u javnost,ce mi kupi zgradu ako to uradim.Aj pa tako.
HRD+AA??Ajde bre,pa to moze i Cirrus 5228 VLB,samo ako se malo cacne mo ini fajlu...
Srbi...
Ephemerys
29.5.2006, 14:57
Dragi prijatelji, evo odgovora od koga ćete svi mirno da spavate:
Što bi se reklo, buđim redovno mašinu, tako da sam na Burtonu 2500+(OC na 2800+ po XP-u), sa 1GB Geil memorije i, što je najbitnije, od pre par dana i MSI nVidia 7800GS (po mnogim sajtovima najbrža AGP kartica današnjice od 300 i kuku evrića)...
...OBlivion pomalo zasecka na 1024x768 (sve na max - kako komp detektuje), posebno ako pada kiša (pa u igrici, ne napolju:)) .
Dobra stvar je što ne kapiram toliku larmu oko igre, možda zbog toga što sam propustio prethodne nastavka, a i ne ljubim baš akcione avanture toliko...ali to je već neka druga tema.
Zaključak: Oblivion uvek secka!!!!!!!!!! - ako bi sve na max :nov_explo
Vididte lepo da je naj zahtevniji deo Obliviona kisa da secka uvek ima sada sa novom zakrpom neka opcija u INI da se ukljuci ciscenje rama od ne potrebnih tekstura pa cemo da vidimo !
optimus_prime
29.5.2006, 17:15
Ukucaj u konzoli "tdt". Posto i mene zanima koliko imas FPS. Meni ide nekih 15fps u 1024x768, sve na max osim textura koje su na mediumu i iskljucen je totalno grass (koji ce mi :) ). Merilo je naravno lagana setnja sumom po suncanom danu. Ne neke pecine u kome se fps zabode na 60.
Napolju ide od 25-30fps, a u pecinama kao sto si reko, mada kod mene ide maksimalno do 47-50, preko 50 nece!!!
optimus_prime
29.5.2006, 17:18
Znaci sve stavis na max. rezolucija 1024x768, texture high, ispred tebe puca vidik i imas 3-4 neprijatelja u vidokrugu? I to radi savrseno (fps nonstop > 30) na kartici koja kosta 115e? Super, idem odmah da kupim dve. Oduvek sam se pitao cemu sluze one kartice od 300-400e :)
Tacno sve kao sto si reko, ali kartica nije placenja 115, nego 150e, i to sam morao da uzmem dve za obe masine! I fps 25-30 ali fps<23 = 0 !
Mr. Garrison
29.5.2006, 17:42
opet vi sa tim vasim X1600pro :icon_cool
mislim da je dosta receno na tu temu...niko nekog nece ubediti ni u sta...
29.5.2006, 21:39
Napolju ide od 25-30fps, a u pecinama kao sto si reko, mada kod mene ide maksimalno do 47-50, preko 50 nece!!!
Ma yea right :rolleyes:
Imam 6800 i ponekad mi secne, a tebi na x1600 ne secka :rolleyes: , a pri tom je komp Intel Pentium D830 sa giga rama! Hmmm...
Pa imam taj komp secka ponekad ne konstantno naravno da 128bit i 256bit ne vredi porediti ali tako je !
optimus_prime
29.5.2006, 22:36
Ljidi ja odustajem od ovoga jel ne vodi nicemu, ko ima vreme nek skokne do mene u Austriju i neka vidi :a_whistli (ima dobre zenske ako nista drugo) a ko nece(neveruje ne mogu ja nista)! Pozz svima!!!
Ja cu da skokem,ali da mi posaljes kartu u dva pravca.:D
Dobro,drug bi TREBAO da mi donese sutra Obl. pa cu valjda da postavim skrin koji sam obecao.
optimus_prime
30.5.2006, 0:23
Ocu drug poslacu ti ja kartu u oba pravca, ali neznam kako da dobijes vizu!!!:Freddy: Pozz
Ljidi ja odustajem od ovoga jel ne vodi nicemu, ko ima vreme nek skokne do mene u Austriju i neka vidi :a_whistli (ima dobre zenske ako nista drugo) a ko nece(neveruje ne mogu ja nista)! Pozz svima!!!
Naravno da ne vodi nicemu. Ako tebi leti Oblivion na toj kartici, nesto ti je iskljuceno u podesavanjima ili ne znam ni ja sta. Jer ovo sto pricas je jednostavno nemoguce. Ta igra secka na mnogo jacim masinama / grafickama. A to dodjite kod mene kuci u Austriju... mislimmm. Sad ce se verovatno javiti jos neko kome leti Oblivion na P1 133MHz, overklokovan na 166Mhz i Cirrus Logicom sa pola mega rama, ali ta masina mu je na Saturnu, pa ko hoce nek svrati. Najbolje van sezone, jeftinije je.
:odoK:
Ocu drug poslacu ti ja kartu u oba pravca, ali neznam kako da dobijes vizu!!!:Freddy: PozzPosalji bolje tu karticu da je probamo. Izgleda da je neki ultra primerak :)
E mani te se Obliviona lepo svi na posao da doprinesemo nesto ovoj jadnoj drzavi da nam skoce plate pa cemo kupimo bolju graficku i lepo se igramo ovako samo gubimo zivce :)
Bahhh, odletosmo totalno u offtopic... tema je bila HDR vs AA + recimo Bloom. Ja sam igrao sa svim mogucim kombinacijama i vizuelno mi se vise dopada AA + Bloom, a kao da mi se ucinilo da to zvace vise GPU snage.
optimus_prime
30.5.2006, 18:21
Posalji bolje tu karticu da je probamo. Izgleda da je neki ultra primerak :)
Naterace te me da donesem celu masinu iz Austrije da bi vam dokazao!!! Nista cujemo se letos pa ce da organizujemo BENCHMARK!!! Pozz svima!!!
optimus_prime
30.5.2006, 18:22
Mislim da ce da nam zakljucaju temu zbog OVOLIKOG off topica!!!:Freddy:
Nece idemo dalje meni je ipak naj lepsi Oblivion sa HDR eventualno i Anti na nekoj jacoj kartici .
Ако ћемо већ најзад да говоримо о теми мени се AA, много, али много више свиђа од HDR-a.Искрзане ивице знају да нервирају јер предмети у обичном животу свакако не изгледају тако :p а ваљда сви желимо што реалнију графику.С друге стране кад укључим HDR све ми делује некако бљештаво, искрено говорећи игра ми делује и реалније и лепше без HDR-a.
31.5.2006, 23:50
С друге стране кад укључим HDR све ми делује некако бљештаво... Iskreno ne samo bljestavo vec i nekako zamuceno. Ne volim taj blur efekat. Bez njega mi je slika nekako "cistija".
optimus_prime
1.6.2006, 0:07
I meni se vise svidja AA, stvarno je lepse bez "krojackih" ivica!!!
Pa i u prirodi je sve bljestavo nista nema idealne ivice kao u virtuelnom svetu zato je HDR dosta realniji .
Pa i u prirodi je sve bljestavo nista nema idealne ivice kao u virtuelnom svetu zato je HDR dosta realniji .
Неке ствари су бљештаве, али не онолико и не на онај начин.Истина је да ништа није идеално право, ал' онакве ивице какве су без AA засигурно нису реалне, а кад се пребаци у нижу резолуцију да и не говорим колико се истиче.
E onda lepo ukljucite i HDR I anti pa cete imati i prave ivice i svetlinu prirode i miris i ukus ATI x1900xtx :)
Mr. Garrison
1.6.2006, 17:50
HDR podrzavaju samo par igara i valja ga ukljuciti, ako vam karta to dozvoljava, dok AA mozete ukljuciti u svakoj igri, opet ako vam karta dozvoljava :D
Ja se opet sada vratio na Bloom+AA :) Meni je i taj Bloom bljestav a kada se priblizim nekom zidu sve odjednom potamni. Mozda je neki bag.
Pa procackaj malo INI fajl dio za Bloom, mozes da ga podesis onako kako ti se svidja.
Nije bag tako je uradjen i HDR kontas kada udjes u senku slika se zatamni !
Mislim da je ovo najmorbidnije sto sam ikada citao na bilo kom forumu. Ne znam kako vas nije sramota. Od pisanja obicnih lazi, do pakovanja dezinformacija... Stvarno..
E sad. I ja igram Oblivion. I imam osrednji komp, i osrednju grafiku, i sve mi je osrednje. I prvo sam se uplasio, jao pa nece mi raditi, kako to, pobogu.
Onda sam instalirao igru i video da je podnosljivo igranje. A onda sam malo prckao po oblivion.ini.... Nasao sam lepe informacije na jednom sajtu, a necu vam reci koji je, imate gugl. I malo se proredi trava. I ukljuci se shader model 3.0. I skinu se beta drajveri Nvidijini (eto, sad znate da imam nvid). I sada sve radi na otvorenom savrseno, i sve moze da se namesti. Ne, nemam framerate 120+, ali je sve glatko, i secne kada se desava nesto veliko i komplikovano. Ali sam siguran da sam naterao igru i masinu da se sloze najbolje sto je moguce.
Jer sam se raspitao, citao, guglao, dlovao, i nisam kukao, i nisam pricao kako je jedna grafika bolja od druge. Napraviste parodiju od svega. Zasto igrati ako je mucenje? Ili pisati na forumu ako samo dizete svima pritisak?
Probajte da dirate oblivion.ini, probajte sa drajverima, probajte Google. Radi.
ja igram na 960*720 sve opcije su na max sa ukljucenim HDR-om napolju je prosek oko 20fps u scenama gde ima vise npc-a 10-15 na celeronu 3800, x1300 pro (640-490)
Jake opcije proredjivanje trave i nje u pitanju proredjivanje nego smanjivanje nene visine sve sam ja to nacackao i nema leba lepo kad budem kupio nesto za 300 evrica necu se razmisljati da li ce da mi secne kada se pojave tri goblina ispred neke kapije ovako stalno imam trip da ce u kljucnom momentu da mi secne !
Jake opcije proredjivanje trave i nje u pitanju proredjivanje nego smanjivanje nene visine sve sam ja to nacackao i nema leba lepo kad budem kupio nesto za 300 evrica necu se razmisljati da li ce da mi secne kada se pojave tri goblina ispred neke kapije ovako stalno imam trip da ce u kljucnom momentu da mi secne !
О томе сам ја и говорио, шта ти вреде HDR или AA ако су перформансе игре јадне, за лагодно играње је високи FPS далеко потребнији од лепе графике.
Dobro Atila ako cemo iskreno bitno je i jedno i drugo ma da te opcije popravljaju stvari u ogromnoj meri pogotovo na masinama sa manje rama !
Mr. Garrison
8.6.2006, 0:04
HDR i AA popravljaju stvari na masinama sa malo rama, ako sam dobro razumeo?
E Gari moras da me j**** u zdrav mozak ne nego sam mislio na cackanje u INI fajlu.
theOrdeal
15.7.2006, 11:15
poz
Na kojoj Konfiguraciji ce OBLIVION u max detaljima....ty for help
Ne znam tacno, ali ovo je minimum za max podesavanja:
Procesor: minimum 3GHz ili AMD 3000+ (procesori naravno dual core (i ako Oblivion trenutno nekoristi punu podrsku za dual core procesore ipak ima ubrzanje oko 10-15% ako se cacka po ini fajlu od Obliviona))
Graficka: 7800GTX 512 MB RAM-a (pozeljno je neka bolja :D )
RAM Memorija: 2GB RAM-a
I ako nisam probao Oblivion na ovoj konfiguraciji, mislim da ce manje-vise dobro raditi sa max podesavanjima.
Naravno da hoce ali je ipak RAM i GRAFIKA onaj deo koji Oblivion voli naj vise da maltretira 2 gb rama ti je obavezno ako neces da cekas svaki minut da ti se ucitavaju predeli u daljini dok ces sa boljom grafickom spreciti sesckanje na prostranstvima u borbi sa 2-3 protivnika . Arakis kakvo cackanje popravlja performanse na DUAL-CORE ?
U Oblivion ini fajlu se promeni numHavocThread (mislim da se tako zove, uglavnom ima Thread u nazivu) na neku vecu vrednost, mislim na 7 ili 9 nesecam se. Taj podatak sam procitao na zvanicnom forumu.
I sta onda pocinje da koristi bolje DUAL-CORE ? Ako je to stvarno tako probacu ja kod mene . A koji je tebi forum zvanican daj ADRESU !!!!
Zvanicni forum: http://www.elderscrolls.com/forums/
Da, onda bolje koristi dual core precesore (zato sto rade vise threadova odjednom), ali nisam isprobao jer nemam dual core.
Nisam mogao sad da nadjem gde je taj text (brzina neta mi je trenutno 300 B/s :( ), ako te mrzi da trazis na njihovom forumu trazi preko googla "Oblivion dual core" ili tako nesto.
EDIT: Novi drajveri za NVidiju (91.31) popravljaju perfomanse u Oblivionu, evo readme http://download.nvidia.com/Windows/91.31/91.31_ForceWare_Release_Notes_WHQL.pdf
EDIT2: Na stranici http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=380042 imas nezvanicni FAQ kako da se poboljsaju perfomanse u Oblivionu.
Pokusacu hvala posto imam DUAL-CORE mozda uspe :)
Vec sam pregledao neke postove ali nista konkretno nisam nasao u vezi
ove kombinacije. Imam Gigabyta 7300GT (450/800) ocovana memara na 900,
Preskota 2.8Ghz i nazalost trenutno samo 512Mb RAMA. Koja podesavanja su
realna za Oblivion? (Mislim na rezoluciju, detalje i sl.)
800x600 sa medium detaljima.Znaj da ce te klati tih 512MB RAM-a.
Pozdrav za zemljaka Valjevca.:ciao:
Problem sa Oblivionom je da nema podrsku za 7300GT. Tako da ostaje
rucno podesavanje i probanje. Za memoriju znam (bilo je 1Gb dual chanel)
i svapovanje mi ne gine! Takodje pozdrav za Valjevca:ciao: !
btw. Koristim NGO driver 84.66. Upravo skidam novi 91.47. Bilo je problema sa
openGL drajverima u 91.31(u CS 1.5)
Sta vi mislite o asus radeon 9550 gamer edition 128bit 128mb,mnogi pricaju da ne valja i da Oblivion ne moze da se igra na maximum podesavanjima,ali ja mogu imam jos i procesor intel celeron d 2.67ghz i maticnu plocu asus p5p800.
Za te pare bolje nema, mozda 9600Pro koji je nekoliko evra skuplji.
Naravno da se Oblivion ne moze igrati sa max detaljima.Realno, 800x600 sa detaljima skoro na minimum, mada ce problem biti samo 512MB RAM-a koji imash.
Ja sam imao taj radeon 9550 GE i igao sam oblivion na 800x600 nisu mi bas sva podesavnja bila minimum(neka su bila i medium)ali bar nije seckalo.U najboljem slucaju mozes da je oclock-ujes na 375Mhz(core) i 295(memory) (kao ja) i da ona na benchmarku izvuce 2254(sto je rezultat radeona 9600pro)ali nemoj kao ja da igras oblivion po 12h jer ce sigurno kartica da ti izdahne.Moja preporuka ti je da nekako skupis pare i uzmes 6600 ili 7600gs(ge force kactice) i kad kupujes karticu bezi sto dalje od Club 3d-a bolje kupi neki Asus,Gigabyte ili MSI ili Saphire:ciao:
Sta vi mislite o asus radeon 9550 gamer edition 128bit 128mb,mnogi pricaju da ne valja i da Oblivion ne moze da se igra na maximum podesavanjima,ali ja mogu imam jos i procesor intel celeron d 2.67ghz i maticnu plocu asus p5p800.
Можда би и могао да покренеш на max. ал' ти FPS не би био већи од 5 :kreza: а вероватно и мањи :opanachke
Мени је на A64 3000+, 1GB, 6600GT, уз не тако ретка сецкања радио у 12x10 на mid. тако да реално гледано са том конфом све преко min. је нереално очекивати, покушај барем да укључиш distant lands тако игра делује далеко лепше и реалније.
Mr. Garrison
4.9.2006, 23:03
mislis, seklo ti je kao ludo ;)
mislis, seklo ti je kao ludo ;)
У пећинама и тамницама скоро никад, у градовима понекад током борби и највише током задње мисије кад ми се појавио и неки bug са звуком, а највише наравно на отвореном током борби, Oblivion је таква игра да човек мора да мења сетовања у зависности од локације на којој се лик налази :D
Mr. Garrison
4.9.2006, 23:10
video sam 6600GT u 1024x768 sa medium setovanjima u gradu bez ikakve borbe i to je slajd sou. mogu misliti kako je tek kad sve prsti na sve strane. sto nisi igrao makar u 1024? bas si mazohista. ja je ne bih ni instalirao sa 6600GT...
Da budemo realni! Sa 9550 i 512Mb RAMa mozes da igras Oblivion na
640X480, low podesavanja i ukljucen distant view (ako hoces da se
ne sudaras). U borbi ce ti spasti fps na 10 i ucitavanje area ce zastajati.
btw. Bolje je igrati u manjoj rezoluciji sa vecim fps nego visokom rezolucijom
gde se jedva mices!
Mr. Garrison
4.9.2006, 23:15
u prevodu - ne treba ga ni instalirati...
video sam 6600GT u 1024x768 sa medium setovanjima u gradu bez ikakve borbe i to je slajd sou. mogu misliti kako je tek kad sve prsti na sve strane. sto nisi igrao makar u 1024? bas si mazohista. ja je ne bih ni instalirao sa 6600GT...
Очигледно да код Bojana нешто друго није било како треба.
На TFT 19'' да играм у 12x7 :D једина резолуција поред 12x10 у којој слика није мутна је 12x9.Пробао сам да играм у 12x7, ал' кад сам се вратио на 12x10 видео сам кол'ко су друге резолуције заиста мутне.
Mr. Garrison
4.9.2006, 23:28
makar bi imao koliko toliko upotrebljiv fps, a ne da ti se vuce kao creva. i nije 12x7, nego 10x7 ;)
video sam i ja Rim u 10x7 i nije toliko lose. kako bi izgledalo 12x10 na 16x12 monitoru (214T :D)?
Bogami i ja ne verujem da je Atila igrao u 12x10 na 6600GT.Mozda sa detaljima srezanim na neprihvatljiv nivo.
Ja sam ga igrao u 10x7 na 7600GT i detaljima medium/high i tad nije radilo bash perfektno napolju.
Mr. Garrison
5.9.2006, 1:02
ja verujem da je igrao, ali je gledao slajd sou...
Na to sam i mislio.Verujem da je unutra bilo OK, i kod mene je u zatvorenom fps bio oko 70-80 fps ali napolju oko 20-30 fps (u 1024x768).
Mr. Garrison
5.9.2006, 1:15
srecom ne igram Oblivion i ceo taj zanr. pitanje je da li bih ga izvukao i sa X1950pro u 12x10 na high. tesko...
srecom ne igram Oblivion i ceo taj zanr. pitanje je da li bih ga izvukao i sa X1950pro u 12x10 na high. tesko...
Da , srecom si coban :) pa ne igrash taj tip igara.
Radio bi odlicno na X1950Pro, ishao bi napolju bar oko 30 fps ali verovatno bez HDR+AA u isto vreme.
Mr. Garrison
5.9.2006, 1:22
nikad necu saznati, ali se nadam da je to zbog toga sto nikad necu instalirati Oblivion :D
Дефинишимо ''slide show'', ~10 је већ јесте, ал' 15-20 може да се игра, не тако пријатно, али може.
Ево ако стигнем инсталираћу га поново сутра и укључити FRAPS па да видимо :)
Mr. Garrison
5.9.2006, 2:39
15-20 je tezak slajd sou; ne moze biti gori...ako si ga tako presao...nisi se bas nauzivao...
15-20 je tezak slajd sou; ne moze biti gori...ako si ga tako presao...nisi se bas nauzivao...
Волео би' и ја да је свет савршен и да имам 7900GT, ал' пошто немам бићу задовољан с оним што имам јер је алтернатива неиграња овако сјајне игре и зурења у плафон далеко гора.
Мислим шта да каже онај тип што хоће да игра Oblivion на 9550.
Mr. Garrison
5.9.2006, 2:46
ja kad naidjem na neku igru koju ne mogu da svarim sa max detaljima odlozim je za sledeceg ATI-ja. necu crci ako je ne odigram odmah. ima gomila igara koje valjaju, a nisu ni upola toliko zahtevne kao doticna.
9550 i Oblivion necu ni da komentarisem. da nije tuzno bilo bi smesno...
Дефинишимо ''slide show'', ~10 је већ јесте, ал' 15-20 може да се игра, не тако пријатно, али може.
Ево ако стигнем инсталираћу га поново сутра и укључити FRAPS па да видимо :)
A uvek si pricao da ispod 30 ne vredi igrati:D ......
Ehhh a nemojte sad tako za 9550, ja sam igrao........5 minuta pa sam iskljucio.
A uvek si pricao da ispod 30 ne vredi igrati:D ......
Ehhh a nemojte sad tako za 9550, ja sam igrao........5 minuta pa sam iskljucio.
Говорио сам да испод 30 није тако право уживање, ал' кад се мора мора се.
Mr. Garrison
5.9.2006, 22:15
ne mora se. moze i rezolucija da se spusti na 10x7, a moze i graficka da se promeni pa da se onda igra...
ne mora se. moze i rezolucija da se spusti na 10x7, a moze i graficka da se promeni pa da se onda igra...
Кад се спусти на 10x7 превише је мутно за мене, радије би' смањио детаље што и радим у неким играма зарад одржања 12x10.
Ne necu da kazem da sam na 6200 igrao na max detalje nego mi nisu jasni ljudi koji nisu videli kako igra zaista radi na kompu od soma ipo evra( 7800,1.5gb ram,...). Ljudi NEMOGUCE je igrati Oblivion na max detalje bez 300 evra GRAFIKE. Ja sam zadovoljan i sa medium na 800x600 mada kako izgleda NECU JOS DUGO CEKATI!!!
Ne necu da kazem da sam na 6200 igrao na max detalje nego mi nisu jasni ljudi koji nisu videli kako igra zaista radi na kompu od soma ipo evra( 7800,1.5gb ram,...). Ljudi NEMOGUCE je igrati Oblivion na max detalje bez 300 evra GRAFIKE. Ja sam zadovoljan i sa medium na 800x600 mada kako izgleda NECU JOS DUGO CEKATI!!!
heh na max detalje ni 300e grafike nije dovoljno na zalost
Dovoljno je makar 200e.7600Gt i x1800GTO su savim dobri za danasnje potrebe.A kada bas hocete sve na max(sve napredne effecte na on)nije ni 7900gt dovoljan.
i da za AA i HDR treba 7950X2. :boodala:
nece moci to zajedno (aa+hdr) ni sa tom kartom na zalost
Rocker je požurio! Ali zar ne bi bilo rešenje da negde se skupe modovani Oblivion.ini fajlovi za različite konfiguracije i time se omogući igranje širem sloju ljudi? Mnogo energije se potrošilo na tvrdnje kako šta radi, a niko nije postavio modovane fajlove za dokaz.
Kerezovic Nebojsa
6.9.2006, 15:40
Ja imam P4 2,4GHz koji je klokovan na2,9 i 1GB rama i 7600GS AGP i Oblivion mi na 1024x768 izbacuje kad sam napolju od 25 do otprilike 30 frejmova i ne trza mi medjutim kad povecam rezoluciju pad na 15 frejmova i tad je vec neigrljivo meni je prelijepa i ovako.A mislim da je 7600GS ipak malo jaca od 1600pro?
Naravno da je 7600GS brzi.
DukeofSerbia
6.9.2006, 19:46
HDR i AA radi jedino na Radeonima X1K serije (naravno, na slabijim modelima je to besmisleno). GeForce ne može to!
The Elder Scrolls IV: Oblivion GPU Performance (http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2746)
NE MOGUĆE je igrati Oblivion na highest settings sa svim HDR i AA uključenim ni na jednoj mašini. Ovo je sigurno za rezoluciju od 1600*1200 a za 1280*1024 nisam siguran.
HDR i AA radi jedino na Radeonima X1K serije (naravno, na slabijim modelima je to besmisleno). GeForce ne može to!
The Elder Scrolls IV: Oblivion GPU Performance (http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2746)
NE MOGUĆE je igrati Oblivion na highest settings sa svim HDR i AA uključenim ni na jednoj mašini. Ovo je sigurno za rezoluciju od 1600*1200 a za 1280*1024 nisam siguran.
mator ti je taj link poprilicno sa novim 91.xx drajverima oblivion radi ok na nvidiji da ne pricam kako tek ok radi na conroe-u :) (ne iz iskustva jos uvek na zalost)
copy/paste sa bench-a:
Oblivion na 1600x1200 sve na maksimumu, sa 2x7900GT SLI:
Opteron 165 @ 3ghz: 15 fps Min / Avg 83.
E6600 @ 3ghz: 29 fps Min / Avg 132.
eh taj conroe :to_care:
Ja na mom x1600pro uvek iskljucim HDR (i aktiviram onu alternatinu opciju), jer mnogo bre usporava kad si blizu oblivion kapija, raznih plamenova ili frost effekata.
Zamrznuta dolina, deo mage guild kvesta dge trazis neke zamrznite suze, je prakticno neigriv (slajd sou) na x1600pro sa ukljucenim HDRom.
Tako da igra radi mnogo brze bez ovoga.
Inace, svi ostali detalji su na High, rez. 1024x768, imam 1GB RAMa i Athlon2600xp.
Da li bi mogao igrati Oblivion na maximalne detalje i maximalnu rezoluciju na sledecoj konfiguraciji:
AMD Athlon64 3500+
1280MB RAM-a
GeForce 6600GT
?????????
Da li bi mogao igrati Oblivion na maximalne detalje i maximalnu rezoluciju na sledecoj konfiguraciji:
AMD Athlon64 3500+
1280MB RAM-a
GeForce 6600GT
?????????
Nikako.Maksimum koji bi mogao da se izvuce je 1024x768 sa medium detaljima a i tad bi bilo povuci-potegni.
Za maks. detalje i maks. rezoluciju ti treba neshto mnoooogo jace.
Kostarum Rex Persia
2.10.2006, 21:12
Mogao bi, ali ne sa previše detalja. Za to ti treba bar 7600GT ili 7900GS kartica.
Mr. Garrison
2.10.2006, 21:31
covek je pitao da li bi mogao da odigra sa max. detaljima, a ti kazes mogao bi, samo sa smanjenim detaljima. interesantno...
sasha vukelic
2.10.2006, 21:38
AMD Athlon64 3500+
1280MB RAM-a
GeForce 6600GT
?????????
ni priblizno. ako si mislio 1600x1200 sa dvije graficke geforce 7950 gx2 (u sli-ju, naravno) jedva odrzavaju 20FPS, kada si na vani.
ako si mislio na 1280x1024 sa dva radeona x1900xtx ces dobiti 36fps, sto je eto jedva igrivo.
sa tom masinom sto si naveo, najvise sto mozes ocekivati je 2-3 fps...
Lele pa taj Oblivion mnogo zahtevna igra.Znaci kod mene nebi mogo da se pokrene ni O od Oblivion
AMD Sepron 2500+ 1.6 GHz
512 mb ram
Radeon 9550 128 mb
sasha vukelic
2.10.2006, 21:55
pa ne, covjek je pitao za maksimalne detalje i rezoluciju...
nego:
AMD Athlon64 3500+
1280MB RAM-a
GeForce 6600GT
otkud ti 1280MB rama? imas 2 modula od 512 i jedan od 256? to znaci da nemas ni dual channel na memoriji, tako da vjerovatno mozes ocekivati 1-2fps.
pa ne, covjek je pitao za maksimalne detalje i rezoluciju...
nego:
otkud ti 1280MB rama? imas 2 modula od 512 i jedan od 256? to znaci da nemas ni dual channel na memoriji, tako da vjerovatno mozes ocekivati 1-2fps.
Ili mozda jedan od 1024 i jedan od 256, ili pak mozda 5 od 256... :D :D :D
Lele pa taj Oblivion mnogo zahtevna igra.Znaci kod mene nebi mogo da se pokrene ni O od Oblivion
AMD Sepron 2500+ 1.6 GHz
512 mb ram
Radeon 9550 128 mb
Radilo bi ti vjerovatno na low podesavanjima.
Mr. Garrison
2.10.2006, 22:12
ili pak mozda 5 od 256... :D :D :D
to ce malo teze ;)
Sa tom mašinom bi mogao da igraš potpuno normalno u 1024x768 na medium detaljima, sa uključenom refleksijom vode, stakla i teksturama na high.
Pošto ja tako igram na overklokovanom 7300GT i slabijem Sempronu.
Na Radeonu 9550 može da se igra na low, naravno kad se prethodno overklokuje.
Teško da ćeš moći da igraf na maksimumu, nisam je igrao mada mnogi se žale da im uništi računar. Ali vrijedi da probaš.
U kom smislu "uništi računar"? Ako igraš na slaboj karti, samo će da ti seče i ništa više...
A da treba giga rama, treba.
Kako god radili, ne pokušavajte da igrate igru na karticama sa 64-bitnom magistralom. Već u prvoj tamnici tako seče kad ima par osoba u okolini da ne prebacuje 10 frejmova.
Kažem, sa 7300GT DDR2 radi potpuno normalno (evo igram je već 25+ sati) i izgleda sasvim ok, tj. dovoljno lepo. Vlasnici slabijih karata (čak i DX9 kompatibilnih, recimo GeForce FX) mogu da pokušaju sa OldBlivionom, s obzirom da recimo igra daleko bolje izgleda sa njim nego regularno na very low detaljima.
Ne znam, kažem da nisam probao jer nisam strastveni igra, ali ova igrica se može igrati i na 512 Mega RAM-a, ali pitanje je kako...
Kad kažem da uništi računar, mislim metaforički da treba mašina da bi se pristojno igrao. Igra sa nekim našminkanim grafikama tipa ATI 9250 sa 256MB, ali sa 64-bitnom magistralom je smiješno i pomisliti.
Mada poznajem momka koji je ovu igricu probao i na mislim 6800GT, mada nisam siguran, 1,5GB RAM-a i 3.0 GHz CPU pa je štopala, naravno sve je bilo na MAX.
:ciao:
Definitivno trebas instalirati "Quake 4" mladicu, pa ce ti onda biti jasno kako su ustavri skromni naslovi kao sto su "Oblivion", "FEAR" i ostali... Malopre smo palili "Quake 4" na Intel Pentium d 805 3200mhz/OC/, 1gb NCP 600 mhz/OC/ i 7600 gt Gainward, na "Ultra High" 1024x768 bez AA i igra razbi seckajuci. Zapravo dok ne usecka masina baca ne ispod 23-4 fps, a onda blok 5 sekundi, slika se zamrzne a hard bije li bije. Cim hard stane, karta opet ispucava na normalan frame rate i tako sve do iducih vrata, pa opet sve izpocetka. Fali memorije a? Ja, inace "Oblivion" ovde bije odsafljen do daske, bez da cimne.
Nash Knight
18.10.2006, 21:40
Imam P4 Celeron 2.6 GHz, 1024 RAM, i FGorce4 6600 Silencer na 126 mb, i sve je bilo lepo dok nisam nabavio Oblivion, prvu igru koja mi je seckala na ovoj mashini. Onda sam video da ce ove nove igre koje izlaze da budu slicne i vece zahtevnosti, yada yada, da skratim: ako dam svoju graficku karticu i doplatim oko 80 EU, koja je najbolja graficka kartica koju mogu da uzmem (samo nVidia dolazi u obzir)?
Mr. Garrison
18.10.2006, 21:44
7600GT i to povuci potegni. pitanje je koliko ce da cene tvoju 6600 kojoj fale 2MB rama :p
Ne pratim cijene u Srbiji,ali mislim da mozes ako prodas 6600+80 evra uzmes 7600GS(koji je oko 120-130 evra) ili 7600GT(oko 160-170 evra).Nesto od ovo dvoje sigurno,zavisno od toga za koliko uvaljas taj 6600.
Malo manje, ovde 7600Gt krece od 150, a GS od 115. Sumnjam da ce mu neko dati 80 za tu kartu, mislim jos je i polovna ali vredi pokusati;)
btw Meni na 7600GS Oblivion radi super, sa gigom rama itd. Ali od viska ne boli glava:opanachke
Nash Knight
18.10.2006, 23:29
7600GT i to povuci potegni. pitanje je koliko ce da cene tvoju 6600 kojoj fale 2MB rama :p
*128, greskica u kucanju :D
Definitivno trebas instalirati "Quake 4" mladicu, pa ce ti onda biti jasno kako su ustavri skromni naslovi kao sto su "Oblivion", "FEAR" i ostali... Malopre smo palili "Quake 4" na Intel Pentium d 805 3200mhz/OC/, 1gb NCP 600 mhz/OC/ i 7600 gt Gainward, na "Ultra High" 1024x768 bez AA i igra razbi seckajuci. Zapravo dok ne usecka masina baca ne ispod 23-4 fps, a onda blok 5 sekundi, slika se zamrzne a hard bije li bije. Cim hard stane, karta opet ispucava na normalan frame rate i tako sve do iducih vrata, pa opet sve izpocetka. Fali memorije a? Ja, inace "Oblivion" ovde bije odsafljen do daske, bez da cimne.
Ultra High bi trebalo da bude rezervisano za kartice sa 512MB!
Pre par dana posle dugogodisnje agonije sa GeForce mmx 440 kupio sam ATI 9600 pro AGP. Medjutim kada sam instalirao Oblivion i drajvere od decembra 2006. igra secka i na rezoluciji 640x480 sa svim mogucim detaljima na low ili iskljucenim. Imam 512 RAm i celeron na 2 ghz, a probao sam i da ubacim jos jednu memorijsku od 512, ali je i dalje seckalo i na toj bedi od rezolucije
Ko je ovde lud, igrica ili ja? Sta da radim, da obaram sistem, instaliram druge drajvere, ili da kupujem jos sta?
izbrishi oblivion i instaliraj neshto drugo...necesh se naigrati obliviona na 9600Pro...
jbga.. ako je takva stvar.. sta da se radi..
Graficka i procesor su ti salabi mislim da ti nece pomoci nikakvi drjveri,
bolje da si dodao jos malo para i uzeo 9600XT.
za oblivon treba dosta jaca konfiguracija od tvoje.
:ciao:
sad je gotovo.. mislio sam da ce kartica sa 256 RAM moci da tera svashta bar u nekim nizim rezolucijama, ali sta da se radi.. shtek pa nova mashina.. ili bolton 2-1 :)
Za Oblivion je (nažalost) malo i 9800XT. Za kako-tako dobro igranje u rezoluciji 1024x768 (bez HDR-a) treba ti 1Gb RAM-a, 7600GS ili X1650PRO i brži procesor.
ma ne treba meni 1024.. nek ne secka i u 640x480 i ja sam zadovoljan
imash shirok spektar naslova koji moze da se igra sa 1Gb rama i 9600Pro karticom..samo razgledaj malo i videcesh da nije losh izbor...kazem ti iz lichnog iskustva imao sam neshto malo slabije od toga..;)
znaci od obliviona nishta.. bar da znam da se ne mucim..
ushtedecesh sebi i nerve i vreme...
Ne znam o čemu pričate, meni je Oblivion bio igriv na 9550 overklokovanom, 640x480 low. Tebe nešto drugo kolje. Reinstaliraj Windows ako već ne umeš da temeljno ukloniš stare drajvere.
meni je Oblivion bio igriv na 9550 overklokovanom, 640x480 low
bez imalo uvrede i za najnize standarde to je tortura...meni je na 5700LE 256/128 klokovanom na 400/500+ seckalo i to manje zahtevne igre...to nije igranje...zaista..
Ja imam ATI Radeon 9600Pro 256MB,512MB DDR i Athlon 1700XP
Oblivion radi sasvim pristojno u 800x600 rezoluciji i medium detaljima
Ima dosta drljanja po hardu zbog nedostaka RAM-a,ali samo prvi put dok ne ucita odredjene deonice-posle ide kao pesma...
Koristim Catalyst drajvere 5.2-jes da su matori,ali su se super pokazali za vecinu igara;)
Drugo je FX, cela ta "familija" kartica ima ozbiljen probleme sa Oblivionom i drugim shader-intensive igrama. Na Radeonima 9600/9700/9800 je druga priča.
Drugo je FX, cela ta "familija" kartica ima ozbiljen probleme sa Oblivionom i drugim shader-intensive igrama. Na Radeonima 9600/9700/9800 je druga priča.
vala 640x480 na low i da klizi nije daleko od nule....:D
znam ali to po meni nije igranje kad ima toliko naslova u kojima moze koliko toliko da uziva zar ne?
vala 640x480 na low i da klizi nije daleko od nule....:D
znam ali to po meni nije igranje kad ima toliko naslova u kojima moze koliko toliko da uziva zar ne?
Eeeee, kad se setim kakve sam ja muke preziveo sa fx5200... Upalim Oblivion, sve na min, rez 640x480, i gledam slide show... Upalim hitman 4, opet slide show, upalim pes6, aj to nekako poteram na minimum... konacno svetliji dani za mene, sad mi je sve lepo, koliko god da je lose, nema nista gore od onoga...:n_klanja:
Eeeee, kad se setim kakve sam ja muke preziveo sa fx5200... Upalim Oblivion, sve na min, rez 640x480, i gledam slide show... Upalim hitman 4, opet slide show, upalim pes6, aj to nekako poteram na minimum... konacno svetliji dani za mene, sad mi je sve lepo, koliko god da je lose, nema nista gore od onoga...:n_klanja:
ima...da probash sve to da izvedesh na MX440 kao veliki broj entuzijasta...:D
ima...da probash sve to da izvedesh na MX440 kao veliki broj entuzijasta...:D
Probao kod burazera, i cak njemu radi bolje pes nego meni, da ne verujes... Ma sta je bilo, bilo je, zahvalan sam Bogu, nema vise pacenja, bar 2 godine. Znam sad ce neki uleteti s pricom, sta bre dve godine, ako ti potraje godinu dana bice dobro. E pa momci, skromnost je vrlina, a kad sam mogao sa fx5200 da izdrzim 4 godine, mogu i sa ovim barem 3.
DJ_MY_SOUL
2.2.2007, 22:11
I meni secka oblivion, ali sam ga zavrsio na 640x480.... Imam 9600pro, koju sam kupio jos pre 3 godine kada je bila aktuelna.
Au koji ste vi likovi...au plako sam citajuci ove komentare....ali najjaci mi je bio lik sa grafickom sa 126 mb rama :rofl: ...au dobri ste...
Au koji ste vi likovi...au plako sam citajuci ove komentare....ali najjaci mi je bio lik sa grafickom sa 126 mb rama :rofl: ...au dobri ste...
joj takodje...
da nesto razjasnimo:
oblivion je takva igrica da je cudo kako uopste radi(mnogo je dobra) :)
moja konfa
intel d805 2.6 2x512mb 533ddr2 Msi X800 128 mb 256 bita !!! mb Msi neo2-f945p
itd itd...video sam lika kaze da ima 800pro(bolju od moje inace) i da mu u1024x768ne igriva igrica...meni 70%na max i 30%medium igrica radi oko 18-19 fps-a...jednom sam ukljucio sve n MAX da vidim kako sve to izgleda i jedno 2 sata sam tako igrao bez problema(oko 15-16 fps)...posle je pocelo da secka :):):)
inace oblivion je IGRIV ako ima preko 14 fpsa...a ne 30 kako neki naglasavaju:dedica: toliko od mene poz svima
Dajte prijatelju, nemojte tako. Ljudi koji su mnogo pametniji i imaju mnogo vise para od nas (znaci bolji u svakom smilsu koji se gleda u modernoj civilizacij) promuknose na benchu od ubedjivanja svih da je 30fps neprihvatljivo seckanje i da je igra igriva tek na preko 60fps. :P
E budimo realni, taj kome je 30 fps neprihvatljivo seckanje je ili lud ili....ne znam....ja sam presao veliki deo obliviona i u vecini igre mi je radio od 14-30, pa mozda i vise na nekim mestima...ali sam tako hteo, nisam zeleo da smanjim grafiku po cenu seckanja koje je bilo zaista ogromno na nekim mestima...:kreza:
Dajte prijatelju, nemojte tako. Ljudi koji su mnogo pametniji i imaju mnogo vise para od nas (znaci bolji u svakom smilsu koji se gleda u modernoj civilizacij) promuknose na benchu od ubedjivanja svih da je 30fps neprihvatljivo seckanje i da je igra igriva tek na preko 60fps. :P
Mozda, ali samo ako se neko takmici u CSu.
optimus_prime
15.4.2007, 19:32
Kod mene vise ne secka, ubacio sam 8800gtx sad letiiiiii:dzavo:
mad_skillz
15.4.2007, 19:48
Kod mene vise ne secka, ubacio sam 8800gtx sad letiiiiii:dzavo:
na kojoj rezi i detaljima igrash?
optimus_prime
15.4.2007, 20:21
1024x768 high HDR
mad_skillz
15.4.2007, 20:47
zemljak bez uvrede ali na toj rezi leti i sa 7900GT, shto ne isprobash neshto zahtevnije osim ako te monitor ne sprechava u tome
Koliko znam, 8800GTX moze da tera Oblivion u 1920x1440, sve na max.:)
I zato je greota kupovati 8800GTX ako nemaš i odgovarajući monitor uz njega.
1024x768 high HDR
Cekaj, a nisi upalio HDR+AA?
mad_skillz
15.4.2007, 21:39
I zato je greota kupovati 8800GTX ako nemaš i odgovarajući monitor uz njega.
za takvu kartu 22" wide je minimum
optimus_prime
15.4.2007, 22:37
Kolik znam, 8800GTX moze da tera Oblivion u 1920x1440, sve na max.:)
Ma moze, nisam stigo sve da probam, a inace monitor mi je 19 tft Lg, ostalo nije bitno.
optimus_prime
15.4.2007, 22:38
Cekaj, a nisi upalio HDR+AA?
nisam, za neki dan, dok se izivim sa nekim drugim igrama:kreza:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.