PDA

Prikaži potpunu verziju : Google dokumentarac

Lich_king2
15.12.2009, 17:56
Da li ga je neko pogledao? Bio je na Viasat History. Prikazaju google kao veceg zlocu od Microsofta, onda kako se mnogi zale zbog dostupnosti knjiga. Prepisivanje studentskih radova kazu oni, je samo jedan problem koji predstavlja google. Kao i tome da je google prevara zbog kliktanje narucenih reklama koje firma mora da plati.:eek: Ovo go da je narucio Microsoft.:paranoia:

todos
15.12.2009, 22:36
100%, a ko bi drugi. ma oni su neverovatno veliki igrači za naše pojmove, pa mogu da poturaju jedni drugima.

nighthawk
15.12.2009, 22:54
Kao i tome da je google prevara zbog kliktanje narucenih reklama koje firma mora da plati.

Ovde nema nikakve prevare, firma uplacuje odredjeni iznos da se njihova reklama prikazuje na sajtovima sa relevantnim sadrzajem. Svaki put kad neko klikne pare se skidaju sa racuna, a ta osoba odlazi na sajt te firme. Sve ovo pise u ugovoru, a i ovo je najisplativiji nacin reklamiranja, ne placas reklamu tokom koje 80% ljudi menja kanal, vec placas samo one ljude koji su dosli na tvoj sajt.

kako se mnogi zale zbog dostupnosti knjiga
Ovo je jedan od glavnih argumenata protiv googla. Ljudi odbijaju da prihvate da se vremena menjaju, i da se znanje vise ne naplacuje lako.

Nisi rekao naziv dokumentarca.

M1L0SH
15.12.2009, 23:49
Ovde nema nikakve prevare, firma uplacuje odredjeni iznos da se njihova reklama prikazuje na sajtovima sa relevantnim sadrzajem. Svaki put kad neko klikne pare se skidaju sa racuna, a ta osoba odlazi na sajt te firme. Sve ovo pise u ugovoru, a i ovo je najisplativiji nacin reklamiranja, ne placas reklamu tokom koje 80% ljudi menja kanal, vec placas samo one ljude koji su dosli na tvoj sajt.

A shta ako mnogo ljudi klikne na reklamu a Google skine previshe novca sa racuna .... :)
Uvek sam se pitao kako Google zaradjaju a nishta ne naplacuje ....
Internet bez Googla je nezamisliv i samo kreten moze da govori protiv njega ...

JohnnyNT
16.12.2009, 0:30
A shta ako mnogo ljudi klikne na reklamu a Google skine previshe novca sa racuna .... :)

Sve je to sredjeno u ugovoru, u suprotnom od čega bi horde pravnika i advokata živele :D A što se tiče dokumentarca ko bi drugi umešao prste tu nego Bili...Razumite čoveka, ipak nije lako kad si tako veliki i moćan, a pojavi se neko veći i moćniji od tebe i ugrožava ti interese i zaradu :D Onda se primenjuju čak i ovako niski udarci...

Nash Knight
16.12.2009, 1:13
Ne znam, mene Google nikad nije za***ao, a Microsoft jeste i to uzasno mnogo puta..

Lich_king2
17.12.2009, 14:47
Ne znam gledao sam ga negde od sredine, ali se zavrsava sa: ,,Google zauzima sve veci udeo u drustvu predstavljajuci pretnju Microsoft-u,E-bay-u, Amazonu."

RUSuper
27.12.2009, 4:36
Svaka cast onim likovima sto su napravili google,ja se njima divim.A Microsoft,ae ljudi i bez njih ja ne mogu zamislim komp,ali realno lakse je imati komp bez microsoftovih programa nego net bez googla.Ko sto bi se reklo:"Ko nema vuglu ima na guglu" :opanachke

galebns
27.12.2009, 14:41
Ma nista nije nezamenljivo. Danas (sutra) pukne Google (MS) pojavice se neko drugi...

RUSuper
2.1.2010, 0:35
Ali koliko ce vremena biti potrebno tom novom da stekne poverenje korisnika,popularnost i jos mnogo sta kao sto imaju google ili MS

Cira93
2.1.2010, 0:47
Ako budu odradjivali posao kako valja nece im trebati dugo...
Naravno ne govorim ja o danima,mesecima, ali kada imate firmu godine su kratak vremenski period, a i trag koji je sam google ostavio (ili ms) bi doticnima jako pomogao, zbog toga sto sada upotrebu proizvoda i usluga ove dve firme vidimo kao neophodnost...

NIx Car
2.1.2010, 1:06
da google padne vecina bi presla na yahoo. Da MS padne neki ce preci na linux neki na MAC ;)

JohnnyNT
2.1.2010, 1:52
^ Ali ipak bi se u početku većina zadržala na poslednjem MS-ovom OS.Sve je to "šta bi bilo kad bi bilo"...

ivan90BG
2.1.2010, 2:07
da google padne vecina bi presla na yahoo. Da MS padne neki ce preci na linux neki na MAC ;)

:DJa neću da čekam da MS padne. Prelazim prvom prilikom na Mac.

RUSuper
2.1.2010, 2:23
Koliko god vi pricali kako MS i windows nevaljaju,vecina vas njihove proizvode bas i koriste i to na windowsu.Google ne bi imao zamenu.Svi bi presli na yahoo,a ako bi se pojavio neki pretrazivac kao zamena googleu onda da bi stekao veliku popularnost morao bi da ceka da rikne yahoo:kreza:

Equilibrium
2.1.2010, 11:52
Vidis ja mnogo vise volim Google nego MS, ne placam proizvode ni jednih ni drugih ali MS ne placam zato sto ih kradem a Google ne placam zato sto je dzabe, naravno da cu vise da volim Google, inovativni ljudi posveceni korisnicima, a ne gomila kretena posvecenih svojim mestom na Forbsovoj listi (nadam se da bar znaju da je lazna).

Kad bi se MS sad ugasio ostao verovatno ne bih presao Linux ili Mac, bar ne dok ne bi uveli neke bas krupne inovacije tipa hologramski prikaz ili nesto slicno tako ogromno.

A Apple su jos gori, ne bi sa njima u dil usao da mi plate.

NIx Car
2.1.2010, 12:56
Koliko god vi pricali kako MS i windows nevaljaju,vecina vas njihove proizvode bas i koriste i to na windowsu.
Ko je rekao da ih ja ne volem? :D