PDA

Prikaži potpunu verziju : Vakcina - da ili ne?

Strane : [1] 2

--ComputerBoy--
13.12.2009, 12:39
Ako postoji tema o novom zakonu o saobracaju, ovo je takodje bitno, ako ne i bitnije.
Naime, za koji dan ce stici vakcine. Da li cete se vakcinisati? Vecina ljudi, myself included, je jos uvek u dilemi. Svi znamo za natpise u novinama o kontroverznoj vakcini, da je stetna, da je blazi grip nego vakcina, bla, bla, truc, ali, koliko je to tacno? Da li smo spremni da rizikujemo?
P.S. Molim vas, nemojte da se ovo pretvori u politicko spemovanje.

NIx Car
13.12.2009, 12:42
ne. razlog: metod pravljenja je potpuno isti kao i za vakcinu protiv sezonskog gripa ;)

Nicklord
13.12.2009, 12:45
Ako postoji tema o novom zakonu o saobracaju, ovo je takodje bitno, ako ne i bitnije.
Naime, za koji dan ce stici vakcine. Da li cete se vakcinisati? Vecina ljudi, myself included, je jos uvek u dilemi. Svi znamo za natpise u novinama o kontroverznoj vakcini, da je stetna, da je blazi grip nego vakcina, bla, bla, truc, ali, koliko je to tacno? Da li smo spremni da rizikujemo?
P.S. Molim vas, nemojte da se ovo pretvori u politicko spemovanje.
Trebao si da stavis treci izbor NE ZNAM
Ja ne znam dal hocu :Freddy:

Basa Mrkalj
13.12.2009, 12:53
Ja znam za jedan slucaj u mom gradu gde je narkoman koji je umro od droge, proglasen da je od svinjskog gripa i to ceo grad zna. To je jedan koji ulazi u statistiku umrlih od ove bolesti a da je uzrok sasvim drugi. Ko zna koliko ih jos ima.
Sto se tice vakcine, ne pada mi napamet da me spricaju a da ne znam ni sa cim ni zasto.
I jos nesto, ovo je treci pokusaj stvaranja pandemije za kratko vreme, prvi je bio Sars, drugi pticji grip i sada ovo sa svinjskim, koji najverovatnije nece uspeti kao i prva dva, ali ko zna sta nas tek ceka.

Zaphod Biblbroks
13.12.2009, 13:01
Ja se necu vakcinisati zato sto nikada do sada nisam, i mislim da to jedino treba da urade hronicni bolesnici i ljudi koji su se ranije vakcinisali. Od obicnog gripa umre mnogo vise ljudi godisnje pa niko o tome ne prica.

~Raf~
13.12.2009, 13:13
Kako je vakcina sa nedovoljno testiranja pustena u proizvodnju, moj odgovor je ne.

Ako je tacno bar 10% od ovog sto prica Jane Burgermeister koja je tuzila svetsku zdravstvenu organizaciju i ostale ukljucene u proizvodnju i distribuciju vakcine onda je moj odgovor definitivno NE!

Prvi od 5 delova njenog intervjua na hrt2 su na:
http://www.youtube.com/watch?v=Yepxg_MG_08&feature=related

Pogledajte pa onda donestite zakljucak da li cete koristiti vakcinu.

Nutsbre@ker
13.12.2009, 13:15
Necu ni ja , jer sam dobrog zdravstvenog stanja. Na kraju krajeva sve osobe koje su do sada umrle ( naravno da mi ih je zao) su vec imale (barem su u 99% slucajeva) ozbiljno naruseno zdravstveno stanje i pre infekcije. Cak je i jedno vreme na youtube-u bio klip o coveku iz engleske koji je prelezao novi grip ( doduse pticiju verziju :kreza:) u kuci , lececi se obicnim cajevima, i klasicnim lekovima protiv obicnog gripa. I evo ga sad ziv i zdrav ( valjda:opanachke)

NIx Car
13.12.2009, 13:21
Trebao si da stavis treci izbor NE ZNAM
Ja ne znam dal hocu :Freddy:

sto si onda glasao za da? :D

Nash Knight
13.12.2009, 13:23
Svinjski grip is soooo last month :)

--ComputerBoy--
13.12.2009, 13:28
To je tek bio prvi talas, a sta ce sad da bude, videcemo...

Carnex
13.12.2009, 13:44
reci cu samo ovoliko
1) Takozvani SVINJSKI GRIP nije uopste tezi oblik bolesti od obicnog gripa. Ukoliko vas imuni sistem nije zaista ozbilno ostecen nema razloga plasiti se istoga. Jedina razlika je sto nemamo toliko jak urodjen imunitet na ovu varijaciju.
2) Proces testiranja svakog leka, a posebno vakcine koja je posebno opasna zbog unosenja samih napadaca sa izvesnim mutacijama, zahteva uzasno dug period testiranja od minimum 5 godina pre testiranja na ljudskim subjektima.
3) Najugrozenije grupe stanovnistva ne bi trebaloda ulecu u vakcinisanje zbog toga sto i najbezazlenija vakcina izaziva izvestan udar na imuni sistem jer da bi imuni sistem izgradio sliku napadaca mora biti napadnut.

i na kraju voma bitno. IMUNI SISTEM SE MORA IZAZIVATI DA BI BIO JAK! Kao kod kondicije i snage ako se ne odrzavate vase telo ce propadati. Isto je i sa imunim sistemom. Ako vas imuni sistem nema zasloga da bude jak vase telo ce ga oslabiti i prebaciti trosenje energije na neke druge operacije u telu. To ne znaci da treba da se razboljevate nego da budete na otvorenom, da se krecete i da imate kontakte sa ljudima/stvarima koje nisu striktno zarazene ali su takodje aktivni. Svakim dahom mi unosimo stotine zaraza u sebe ali u tako mizernim kojicinama da cesto ni ne dospeju u krv uopste.

=FI=Ghost
13.12.2009, 14:00
Ove sezone će definitivno biti opasniji virus panike koji se širi među neukim stanovništvom, a protiv toga nema vakcine.

pharaon.92.bc
13.12.2009, 14:03
Jedino dobro kod ovog gripa jeste to sto se ide u skolu do 18.:to_care:

NIx Car
13.12.2009, 14:14
pa i nije bas....sad zadnje nedelje meni u skoli kokaju sa kontrolnima...nece biti vremena da se poprave ocene :( http://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/banghead.gif

Nicklord
13.12.2009, 14:34
Da
Al nesto sam cuo da ce polugodiste onda da se nastavi odmah posle bozica
Cuo od Oca sto radi u srednjoj kao profesor informatike :D

M1L0SH
13.12.2009, 16:16
Kakve veze ovo ima sa kompjuterima .... :confused:
Josh ce da pita shta ste jeli juce ...
Odgovor ne ne ne i ne kad mi dosad nije bilo nishta nece ni sad ...
A uostalom u tim glasinama o shtetnosti vakcine moze biti i neshto istine tako da necu da rizikujem ...

King James
13.12.2009, 16:19
Taj grip je laz teska. Vakcine zaglupljuju, a ja sam prirodno glup , tako da dodatno zaglupljivanje mi nije potrebno :)

Bokile
13.12.2009, 16:21
Ako me do sada radijacija nije ubila grip sigurno nece...

Glasao sam NE

Hephaestus
13.12.2009, 16:31
Trebalo bi neko ko je doktor medicine na forumu (ako ima) da kaze da li se treba vakcinisati ili ne, i zasto, a ne da mi sada drvimo tu bezveze i samo se jos vise medjusobno zbunjujemo. Znam i ja nesto o medicini, a pritom i kako se proizvode vakcine, ali se ne skolujem za to tako da necu da lupetam bezveze. Ovo je dosta ozbiljna tema i ne bi trebalo da se iznose neproverene cinjenice.

Beagle
13.12.2009, 16:33
Zanimljivo je sto su prioriteti za vakcinisanje deca i trudnice. Pa trudnicama se ne daje ni andol kad ih boli glava, a kamoli neka vakcina koja nije ni propisno testirana! Mora covek da se zapita o kakvim "strucnjacima" je rec.

Inace, glasao sam za ne, posto ovaj grip nije nista opasniji od obocnog.

unique93
13.12.2009, 16:50
ima onaj slucaj kada se neka zena(u engleskoj...ja mislim) vakcinisala i kasnije nije mogla da ide unapred...vec samo unazad...i nije mogla da prica dok stoji nego mora da se krece...:opanachke

King James
13.12.2009, 17:07
U Americi, neka cheerleadersica. Distoniju dobila,tako nesto...

todos
13.12.2009, 17:53
Ne. Sa nečim što ni doktori nisu sigurni, ne želim da imam posla. Dalje, održavati higijenu, prati redovno ruke pre jela, baviti se rekreativnim sportom i piti kuvanu rakiju:D je sasvim dovoljno za zaobilaženje i odbranu od gripa.

Beagle
13.12.2009, 18:53
Ne. Sa nečim što ni doktori nisu sigurni, ne želim da imam posla. Dalje, održavati higijenu, prati redovno ruke pre jela, baviti se rekreativnim sportom i piti kuvanu rakiju:D je sasvim dovoljno za zaobilaženje i odbranu od gripa.

Narodna medicina. Obavezno smotam u kafanicu na kuvanu rakiju ili vino. Nikakava posast nece ni da me pogleda :D

Nikola16789
13.12.2009, 18:54
Pa tesko da ce rakija da ti pomogne protiv gripa, ali sve jedno, podrzavam :D

Shto se tice vakcine, glasao sam za NE. U razgovoru sa dosta lekara i profesora sam zakljucio da ni oni zapravo ne znaju shta raditi. Vecina je rekla da nece primiti vakcinu. Cinjenica je da je bilo kvalitetnijih vakcina za nabaviti, ali ne zelim da ulazim u politicke teme, zaustavicu se ovde :)
Koliko sam pratio po medijima, najvishe se spominje sastav. Treba reci da svih tih supstanci ima i u drugim vakcinama koje smo svi dobili, pa nam nishta ne fali. Trend u svetu je da se sada te supstance izbacuju iz upotrebe, sa razlogom ili bez, procenite sami.

Da sumiram, moji razlozi: Nedovoljno testirana, mislim da je nepotrebna i na kraju ipak moram da dotaknem politiku bar malo, necu u inat ministru i onoj gluposti da moram da potpishem da primam vakcinu na sopstvenu odgovornost. E to nece moci, bar ne kod mene :)

Kisr
13.12.2009, 20:04
Svinjski grip is soooo last month :)
That is sooo true!:)Da li se neko jos seca pticijeg gripa,sta to bese?Nekoliko dana su brujali mediji o tome kao da je doslo poslednje vreme i sta se na kraju dogodilo,niko zivi vise ne prica o tome.Ista stvar je i sa h1n1,par dana je bila halabuka i vec polako odlazi u fade,ni ne spominje se vise u medijima.A da li cu se vakcinisati,ne necu!Moze li iko sa sigurnoscu da zna sta to ubrizgavaju u njega :paranoia:,procitao sam i cuo razne stvari kao na primer da to moze da ima kumulativno dejstvo koje moze da se ispolji za 10-20 godina u vidu neke bolestine i svakojakih problema sa zdravljem.

NjegovaWisost
13.12.2009, 20:18
Da naravno, sigurno se neću liječiti bijelim lukom i ostalim narodnim umotvorinama kada krene 3. talas.

Al džaba vam ovo, pojavio se koziji grip.

Mada, iskreno, za grip me baš briga. Ako vlada kaže da se svi vakcinišemo, hoću, ako ne, adio.

White Ripper
13.12.2009, 20:18
Ovo je ko obicni grip i od svakog se umire ako se zapusti i ne izlijeci na vrijeme.Poznajem coeka koji se izlijecio a bio mu je dijagnostifikovan novi grip i evo ga zivi oposljava svoje.
Ova vakcina je zeznuta zbog Hg-a koji je izuzetno otrovna supstanca citaj nagriza sluzokozu i sl.
NE vakcini sta ima koji K da se prima:)

Nikola16789
13.12.2009, 20:21
Tako je, neke supstance imaju kumulativno dejstvo, shto ne znaci nuzno da ce se za 10-20-30 godina ispoljiti neki simptomi. Inace mi tokom celog zivota skupljamo takve supstance u telu s obzirom da nemozemo da ih izbacimo, ali su u malim kolicinama (relativno od supstance do supstance) bezopasne.

Kod ove vakcine se najvishe spominje thiomersal, derivat zive (ziva je kumulativna supstanca), ali je ovo jedinjenje u malim kolicinama koje se koriste u vakcini potpuno bezopasno. Inace ista ova supstanca se koristi u DT, Td i TT vakcinama, koje smo verujem vecina nas primili nekad. U vakcini ima i nekih jedinjenja koje sadrze aluminijum koji je isto kumulativna supstanca, ali u zanemarljivoj kolicini.

doctor
13.12.2009, 20:29
Kao buduci medicinski radnik-glasao sam za Ne :D Ugledajte se na mene, hehe.
Zasto ne? Zato sto sam se naslusao dovoljno losih stvari o ovoj vakcini (nasuprot tome nista dobro nisam cuo) i dovoljno sam into the medicine da znam sta sve mzoe da se desi.

ivan.a
13.12.2009, 21:08
ima onaj slucaj kada se neka zena(u engleskoj...ja mislim) vakcinisala i kasnije nije mogla da ide unapred...vec samo unazad...i nije mogla da prica dok stoji nego mora da se krece...:opanachke

Nije izbindovala "w" - walk forward. :D
@online: :)
Tomica: Vakcine će koštati 8 evra.
...
Tomica: Vakcine će se deliti besplatno.
...
Tomica: Vakcine će se deliti besplatno i uz njih ćete dobiti 150 evra.

voodoo_
13.12.2009, 21:29
Možda sam paranoik, ali ne pada mi napamet da se vakcinišem ako me ministar zdravlja naziva budalom ako to ne učinim, a njegova stranka je maltene u dužničkom ropstvu glavnom tajkunu u Srbiji koji te vakcine uvozi.

RUSuper
13.12.2009, 21:45
A uostalom u tim glasinama o shtetnosti vakcine moze biti i neshto istine tako da necu da rizikujem ...

Ja se secam kad sam tek dosao na forum pojma nisam imao sta je forum(veze o netu nisam imao) i napravio temu "Ko voli plazma keks" xD
Inace ja sam glasao za Da ni sam ne znam sto.Meni je inace svejedno.

Nikola16789
13.12.2009, 22:26
Možda sam paranoik, ali ne pada mi napamet da se vakcinišem ako me ministar zdravlja naziva budalom ako to ne učinim, a njegova stranka je maltene u dužničkom ropstvu glavnom tajkunu u Srbiji koji te vakcine uvozi.

Bash sam to hteo da napishem, ali reko necu da ubacujem politiku

voodoo_
13.12.2009, 22:29
U ovoj zemlji politika se uvukla u sve pore života, došli smo u situaciju da ozbiljno ugrozimo zdravlje zato što će grupica ljudi na tome da obrne milione evra. A ako se Tomica i vakciniše pred kamerama, ta vakcina za njega sigurno neće biti ista kao i ona za mene.

allokin
13.12.2009, 23:41
Негде сам чуо да постоје две врсте вакцина. Елитна, и друга за нас.. смртнике.

urke
13.12.2009, 23:48
Ја ћу да се шприцам ако изворни кôд вакцине буде објављен под ГНУ ГПЛ 3 лиценцом. Дотле, јок ;)

todos
13.12.2009, 23:49
@ allokin
Tako je i ja sam čuo. To je i odvratilo Nemce jer se njihovi političari. vojska i elita što joj upadne ona stvar, vakciniše sa 100% sigurnom vakcinom bez nus pojava i dodataka koji bi kasnije napravili štetu.

Pjanovic
13.12.2009, 23:53
Skupila se deca, sve sami doktori medicine, pa trabunjaju o necemu.
Kolika mislite da je vrednost ove teme, da ima minus, ja bih joj dao -5 zvezdica :icon_stud.

M1L0SH
14.12.2009, 0:22
Ako me do sada radijacija nije ubila grip sigurno nece...

Glasao sam NE

Koja radijacija pa josh nismo izgradili tu nuklearnu elektranu :)

Jim Bravura
14.12.2009, 0:35
Вакцине су подвала још од времена када их је измислио енглески надрилекар Едвард Џенер. Најжешће епидемије малих богиња су избиле у Енглеској баш тамо где је спроведена вакцинација, па су потом забрањене законом, али их је поново "рехабилитовао" моћни фармацеутски лоби. Иначе, све заразне болести су готово искорење или сведене на минимум деценијама пре наметања масовне вакцинације! Чему онда уопште вакцине и како то да нико не поставља то питање?!

http://www.vaccinationdilemma.com/basicinfo.htm

http://www.ivonazivkovic.net/UZASI-VAKCINACIJE.html

Nikola16789
14.12.2009, 1:02
Skupila se deca, sve sami doktori medicine, pa trabunjaju o necemu.
Kolika mislite da je vrednost ove teme, da ima minus, ja bih joj dao -5 zvezdica :icon_stud.

Pa ja sam bar na drugoj godini medicine, kad dodjesh dotle, mozesh i ti da se ukljucish u temu, do tada, posmatraj ;)

Beagle
14.12.2009, 1:16
Koja radijacija pa josh nismo izgradili tu nuklearnu elektranu :)

A nas su bombardovali bombonama i secerlemama 99? Ne budi naivan. Kosovo je najgore proslo, sav otpad koji su Ameri imali tamo je izrucen. Na Kosovu je drasticno povecan broj osoba koje boluju od bolesti koje napadaju imuni sistem, kao i razni oblici karcinoma.

Pjanovic
14.12.2009, 1:55
Pa ja sam bar na drugoj godini medicine, kad dodjesh dotle, mozesh i ti da se ukljucish u temu, do tada, posmatraj ;)

Uh izvinite DOKTORE, al si dogurao svaka ti cast :rolleyes:.
Ajde bre mali il napisi nesto pametno ili cuti, u prevodu -> cuti.

doctor
14.12.2009, 2:18
Uh izvinite DOKTORE, al si dogurao svaka ti cast :rolleyes:.
Ajde bre mali il napisi nesto pametno ili cuti, u prevodu -> cuti.

To nešto na moj račun? :D

Btw i ja sam u drugoj godini... Srednje medicinske, ali veruj mi već sada znam (na osnovu toga što sam čuo čega ima u vakcini) kakve neželjene efekte može da izazove. Ja i Nikola (osim ako nisi završio medicinu ili sl.) svakako znamo o ovome ponešto više od tebe.

Pjanovic
14.12.2009, 2:20
Ja i Nikola (osim ako nisi završio medicinu ili sl.) svakako znamo o ovome ponešto više od tebe.

Pa nije poenta ko vise zna, nego je poenta da veoma malo znate da bi mogli zakljucke da donosite.
Ja ne pricam da znam vise od vas, vec da vi na osnovu malo informacija koje imate donosite jake zakljucke ;).

Zoranb007
14.12.2009, 2:30
danas mi rece prijatelj da se u svedskoj pojavio neki novi ovcji grip???!!!!....

DonCorleone91
14.12.2009, 2:33
danas mi rece prijatelj da se u svedskoj pojavio neki novi ovcji grip???!!!!....

Koji je sledeci na redu.....konjski grip...?

Sta ce da bude kad istrose sve domace zivotinje! :)

Nikola16789
14.12.2009, 2:33
@Pjanovic
Na moju srecu i tvoju veliku zalost, imam kontakte sa ljudima koji na ovu temu znaju mozda i najvishe u Srbiji tako da imam relevantne informacije.
Jednostavno, ako se krecem ukrugu doktora medicine i doktora nauka u oblasti medicine, svakako mogu da saznam koju informaciju vishe od ostalih.

dzonihsv
14.12.2009, 2:37
Kozji grip (http://www.blic.rs/svet.php?id=125145) (u Holandiji). :)

La.Prestige
14.12.2009, 2:40

:paranoia:

A ja treba za par dana da idem u Svedsku. Ponecu kameru, pa ako bude bilo zanimljivih detalja(tipa: da covek trci na 4 noge i udara glavom od drvo:D)da zabelezim... :facepalm

OnTopic,

Ja se necu vakcinisati, jer ne zelim da rizikujem. Kao sto rece todos: sport i kuvana rakija.... ;)

RUSuper
14.12.2009, 2:42
Koji je sledeci na redu.....konjski grip...?

Sta ce da bude kad istrose sve domace zivotinje! :)

Pocece sa divljim :alealeee:

doctor
14.12.2009, 2:43
Pa nije poenta ko vise zna, nego je poenta da veoma malo znate da bi mogli zakljucke da donosite.
Ja ne pricam da znam vise od vas, vec da vi na osnovu malo informacija koje imate donosite jake zakljucke ;).

Ali moji zaključci nisu jaki, niti sam to rekao :) Samo sam rekao to što si upravo i sam konstatovao. ;)

Pjanovic
14.12.2009, 2:51
ali veruj mi već sada znam (na osnovu toga što sam čuo čega ima u vakcini) kakve neželjene efekte može da izazove.

Ali moji zaključci nisu jaki, niti sam to rekao :)

Samo sam rekao to što si upravo i sam konstatovao. ;)

Jos ti treba da rucas spanaca :).
Slabo ti ide argumentovana rasprava :ciao:.

Eni
14.12.2009, 2:55
Obzirom na to čime se sve hrane te jadne životinje (pilići, svinje, krave, koze i drugo na industrijskim farmama) uopšte me ne čudi pojava ludih krava, gripoznih ptica i svinja, nervno rastrojenih ćurki po gradovima, konja sa problemima u ponašanju, pačića bez škole...

Važno je da je piletina stekla imunitet... ništa bez dobrog bataka.

doctor
14.12.2009, 2:59
Jos ti treba da rucas spanaca :).
Slabo ti ide argumentovana rasprava :ciao:.

Čekaj malo, ide mi super, ;) rekao sam "na osnovu onoga što sam čuo znam kakve neželjene efekte može da ima". Veruj mi ne dešava mi se da potučem sam sebe u raspravama tek tako :) Ako sve pročitaš iznova i pokušaš da rezonuješ kako valja i čitaš izmedju redova onda ćeš shvatiti ako ne nije ni bitno onda ;)

Devilish Soldier
14.12.2009, 3:09
pa i nema veze bas zato je postavljena tema u brbljaonicu gde mozes da pises sta oces

Zoranb007
14.12.2009, 3:27
Ovo je prvereno za imunitet: rakija, beli luk, ren, zalfija, med, mlec, propolis, sirup borovih iglica, lovorov list, ljuta paprika, limun, kivi, kupus... bar nema nezeljenih efekata a pomaze;)

Nikola16789
14.12.2009, 3:39
Jao ljudi pa nemojte se loziti, ova bolest poznata je poodavno, izaziva je bakterija Coxiella burnetii, izgooglajte za vishe detalja ako vas zanima.

Za sve shto vas zanima oko medicine
http://www.nlm.nih.gov/
Mislim da je ovo najveci skup radova, clanaka, i ostalog u medicini

Master Neo
14.12.2009, 4:51
Glasao sam za NE.

Moja logika: Virus uglavnom ima smrtni ishod kod ljudi sa slabim imunim sistemom, tj. oni koji vec imaju neku drugu bolest, asmaticari, dijabeticari itd.sto znaci da ostali dobiju, budu bolesni par dana ko i od ostalih virusa gripa, i ozdrave. Posto sam sportista, mlad, zdravo se hranim, vitamini proteini, nema razloga da se nesto previse uzbudjujem.

A vakcinu ne bih primio, pa najverovatnije ni da je smrtnost ovog virusa 100%. Jednostavno nemam poverenja u ovakve stvari, da li sto sam Srbin, pa jednostavno nemamo poverenja ni u sta, da li sto sam se nagledao previse filmova na ovu tematiku, nemam pojma... Uglavnom, znam da bih pre otisao negde u planinu sam da zivim i pregrmim taj najgori talas, nego da bilo sta u sebe ubrizgavam :)

glitch
14.12.2009, 9:09
^ De si Neo? :) Ali to je to: kažu iz ministarstva će se i posle "pandemije" virus zadržati i da će tokom narednih godina svaki stanovnik planete oboleti od njega, te navode važnost vakcinisanja, bla bla. Onima koji su podložni novom virusu, neće pomoći ni vakcina, a ovim ostalima, dakle, neće ni trebati. Drugim rečima, ako već moramo da preležimo novi grip, kad tad, čemu vakcina?

Pjanovic
14.12.2009, 12:44
Čekaj malo, ide mi super, ;) rekao sam "na osnovu onoga što sam čuo znam kakve neželjene efekte može da ima". Veruj mi ne dešava mi se da potučem sam sebe u raspravama tek tako :) Ako sve pročitaš iznova i pokušaš da rezonuješ kako valja i čitaš izmedju redova onda ćeš shvatiti ako ne nije ni bitno onda ;)

Ti me odusevljavas svakim tvojim postom :kreza: :D.
Cemu sluze ti silni redovi ^, ako moram izmedju njih da citam :paranoia: :rolleyes:.
Kilu shpinata i prokelja svaki dan :a_bleh:.

Poenta je da niko ovde ne moze u potpunosti da potkrepi svoj stav cinjenicama... vec je sve rekla kazala...

M1L0SH
14.12.2009, 13:43
Samo histerija govorili su i da ce cela planeta oboleti od pticijeg gripa a to se nije desilo. Pa nece ni ovo sa krmecim gripom. Uostalom vakcine se primaju valjda kao preventivna sredstva. Ubrizgavanje mrtvih virusa da bi organizam steko imunitet a kakva svrha primati vakcinu u sred epidemije. To treba da prime zdravi ljudi da bi se izbegla epidemija a ne kad ona vec pocne kako kazu.
Neznam odakle su potekle price o shtetnosti ali ja ih ne bi testirao na sebi.
I od obicnog gripa se moze umreti cak kazu da je smrtnost od obicnog veca pa shto bi onda histerisali oko ovog .... Ne verujte u sveshto se kaze na televiziji ...

VojaM
14.12.2009, 13:46
^ De si Neo? :) Ali to je to: kažu iz ministarstva će se i posle "pandemije" virus zadržati i da će tokom narednih godina svaki stanovnik planete oboleti od njega, te navode važnost vakcinisanja, bla bla. Onima koji su podložni novom virusu, neće pomoći ni vakcina, a ovim ostalima, dakle, neće ni trebati. Drugim rečima, ako već moramo da preležimo novi grip, kad tad, čemu vakcina?
Što je lepo kad svako razume kako mu se sviđa ;)

Čovek lepo reče - nema veze da li je epidemija ili pandemija, virus postoji i ima šanse da ga zakačiš kad-tad. Ako se vakcinišeš, zakačiti ga nećeš nikada (dakle, imunitet je doživotan), dakle, jedna briga manje.

Da ne ulazimo u pitanja oko štetnosti vakcine ili slično, ali - ja bih radije da se ne razbolim od gripa nego da se razbolim.

Grip je gadna stvar - mislim, ako je u pitanju pravi grip, a ne one malo teže prehlade koje naš narod zove gripom.

Kad sam poslednji put imao grip, bolovao sam 3 nedelje, od kojih sam bar 10 dana non-stop imao temperaturu preko 39°C na koju nisu delovali nikakvi aspirini, brufeni i paracetamoli, uz jaku glavobolju, bolove u rukama, nogama i leđima, slinavljenje, preosetljivos na svetlo i lupanje srca. Meni je već skoro 50 godina, imam povišen šećer i povišen pritisak i, veruj mi, uopšte mi se ne preležava bilo kakav grip.

Beagle
14.12.2009, 14:31
Čovek lepo reče - nema veze da li je epidemija ili pandemija, virus postoji i ima šanse da ga zakačiš kad-tad. Ako se vakcinišeš, zakačiti ga nećeš nikada (dakle, imunitet je doživotan), dakle, jedna briga manje.

Grip je jedan od virusa na koji ne mozes da budes imun dozivotno, posto stalno mutira. Ko ti garantuje da za par meseci nece pust... nece se pojaviti nova mutacija praseceg gripa? :)

Nikola16789
14.12.2009, 16:19
Ti me odusevljavas svakim tvojim postom :kreza: :D.
Cemu sluze ti silni redovi ^, ako moram izmedju njih da citam :paranoia: :rolleyes:.
Kilu shpinata i prokelja svaki dan :a_bleh:.

Poenta je da niko ovde ne moze u potpunosti da potkrepi svoj stav cinjenicama... vec je sve rekla kazala...

Ja ne znam u cemu je problem, nisam video ni jednu netacnu informaciju, sve je potvrdjeno, znaju se sastojci vakcine, za svaki sastojak se zna koliko je opasan i u kojoj kolicini.
Kao shto sam rekao vakcina sadrzi minimalnu kolicinu tih supstanci i u toj kolicini one nisu opasne po zdravlje.
Svaka vakcinacija, pa cak i onom vakcinom sa "najboljim" sastavom je rizicna i to mora da se prihvati kao tako.

Imajte u vidu da vakcina nije testirana onako kako treba da se testira, shto znaci extra rizik.

Moje mishljenje (koje sam izgradio na osnovu izjava doktora specijalista za ovu oblast) je da je vakcinacija potpuno nepotrebna za zdravo stanovnishtvo, dok je za rizicne grupe sa hronicnim bolestima NEOPHODNO.
Nemojte se zaj**avati, ako imate astmu, dijabetes ili bilo koju hronicnu bolest, vakcinisite se OBAVEZNO. Za trudnice nije utvrdjeno, postoje kontradiktorna mishljenja, pa to necu da komentarishem.

PsyDuck
14.12.2009, 16:22
na kontu kozjeg i ovčijeg gripa:
u SADu se još pre par meseci pojavio mačiji grip [kod nnas će se verovatno zvati 'mačiji kašalj]-svinjski grip koji napada čoveka je mutirao i zarazio mačku... još malo pa možemo da oformimo zoološki vrt [lude krave,zle gripozne price,pobesnele svinje...]!!!

glasao ne-previše mutna priča oko vakcina,SZOa,a i vlada svih država u koje se vakcina uvozi...!

Lich_king2
14.12.2009, 16:41
Zakljucak: Nista od svinjskog pecenja za novu godinu :P. Ali ko kaze da ne mozemo imati pilece :D (oni su bar pregrmili(ptice)taj grip i stekle imunitet)

Nikola16789
14.12.2009, 16:48
^^Kapiram da je za**bancija, ali cisto radi reda, da neeeko sluuucaaajno ne pomisli, slobodno jedite prasice koliko god mozete, nema opasnosti da se zarazite tim putem :kreza:

Shto se tice "kozjeg gripa" (ima li glupljeg naziva za ovo?), kao shto vec rekoh, novinari svashta lupetaju, a bolest je poznata skoro 100god, nije u pitanju virus, tako da bez brige :opanachke

--ComputerBoy--
14.12.2009, 17:17
@Pjanovic Mnogo se pravis pametan. Pa ovi sto uce medicinu, sigurno znaju vise.
@VojaM Zasto onda nisi glasao za da?

LaDyBuG_19
14.12.2009, 18:23
Grip je jedan od virusa na koji ne mozes da budes imun dozivotno, posto stalno mutira.

Upravo. SZO je najavila da će se naredne godine ovaj grip tretirati kao sezonski za koji se svake godine ljudi iznova vakcinišu jer prethodna vakcina ne predstavlja imunizaciju za narednu sezonu gripa.

Skepticizam je valjda urođen u srpski narod, ali u vezi sa ovim ima i razloga. Ne mislim na teorije zavere tipa da su napravili neku vakcinu koja će za 30 godina da obuzda nagli skok populacije (offtopic: predviđeno je da će do 2070. godine Zemlja imati 9 milijardi stanovnika - koje treba nahraniti) nego način nabavke vakcine, kontradiktornost samog ministra zdravlja, stavovi doktora koji odbijaju da se vakcinišu i prosto neproverenost delovanja jer je za proveru pouzdanosti potrebno nekoliko godina ispitivanja i posmatranja (opet ne mislim da nas lažu o sastavu i delovanju nego da ni sami ne znaju dalji razvoj).

Što se hroničnih bolesnika tiče svakako bi trebalo da se vakcinišu protiv bilo kog oblika gripa.

S druge strane skepiticizam ovde ide i u drugu krajnost, "šta će mi pomoći beli luk, kupus, paprika itd...", ali kod ovih namirnica je prosto dokazano da pospešuju imuni sistem. Kako su se ljudi inače lečili u drevna vremena kad medicina kao nauka nije postojala.
Ne kaže se tek tako da zdravlje na usta ulazi :dedica:...

todos
14.12.2009, 18:28
Ovo je prvereno za imunitet: rakija, beli luk, ren, zalfija, med, mlec, propolis, sirup borovih iglica, lovorov list, ljuta paprika, limun, kivi, kupus... bar nema nezeljenih efekata a pomaze;)

Jos da dodamo i brokoli i zelenu salatu, naravnu onu ekoloski proizvedenu.

Nikola16789
14.12.2009, 18:33
S druge strane skepiticizam ovde ide i u drugu krajnost, "šta će mi pomoći beli luk, kupus, paprika itd...", ali kod ovih namirnica je prosto dokazano da pospešuju imuni sistem. Kako su se ljudi inače lečili u drevna vremena kad medicina kao nauka nije postojala.
Ne kaže se tek tako da zdravlje na usta ulazi :dedica:...

A shta mislish koliki je bio prosecni zivotni vek u drevna vremena, ko dogura 40, moze da peva :)

todos
14.12.2009, 18:35
Nisu ziveli ovako dosadno kao mi. Pa naravno da je to bio uspeh jer je uvek postojala mogucnost da budes pojeden.:D

DeCoy
14.12.2009, 18:37
Nije mislio pre milion godina, nego pre 100 godina.

Nikola16789
14.12.2009, 18:38

"drevna vremena"
"kad medicina kao nauka nije postojala"

LaDyBuG_19
14.12.2009, 18:46
"drevna vremena"
"kad medicina kao nauka nije postojala"

Slažem se, ko dogura do 30 bio je starac. Ali tada nisu samo bolesti uticale na životni vek već mnogo drugih faktora... Možda je primer banalan, ali samo sam htela da potvrdim da lekovitost nekih sastojaka u nekim proizvodima nisu prazne priče :)...

LaDyBuG_19
14.12.2009, 19:12
Štaviše, osnovni faktori koji su uticali na životni vek jesu upravo nedovoljna i nepravilna ishrana. U periodima kada poljoprivreda nije ni postojala ljudi jednostavno, zbog nedostatka hrane, nisu mogli da se razviju, a samim tim i ojačaju svoj organizam. S druge strane, jednolična ishrana takođe je uticala na zdravlje ljudi (potvrđeno je da su Inke masovno obolevali od bolesti izazvane prekomernim unosom kukuruza koji se tada tamo kultivisao...), tada je samo hrana i bila važna jer nisu ni postojale bolesti koje danas zahtevaju medicinski tretman...

todos
14.12.2009, 19:22
Štaviše, osnovni faktori koji su uticali na životni vek jesu upravo nedovoljna i nepravilna ishrana. U periodima kada poljoprivreda nije ni postojala ljudi jednostavno, zbog nedostatka hrane, nisu mogli da se razviju, a samim tim i ojačaju svoj organizam. S druge strane, jednolična ishrana takođe je uticala na zdravlje ljudi (potvrđeno je da su Inke masovno obolevali od bolesti izazvane prekomernim unosom kukuruza koji se tada tamo kultivisao...), tada je samo hrana i bila važna jer nisu ni postojale bolesti koje danas zahtevaju medicinski tretman...
Glupost!!
Vise su znali od nas!
Posmatrajuci ove moje kerove vidim da nemam veze o zivotu. Znaju da peru zube, ciste zeludac i jedu onoliko koliko ima je potrebno.

Beagle
14.12.2009, 19:37

Ako gledas na Srbiju, nije ni cudo. Balkanski ratovi, prvi/drugi svetski pa komunizam i otimanje od seljaka... Nije ni cudo sto su kratko ziveli.

Garantujem ti da su ti ljudi bili zdraviji od vecine danasnje populacije. Moj pradeda i prababa su pregurali 90 godina... Ako izostavis zaostalost medicine i epidemije, ti ljudi su bili mnogo zdraviji u poredjenju sa danasnjim ljudima: nije bilo junk hrane, koka kole, slatkisa, genetski modifikovane hrane. Ljudi su ziveli na prirodnim proizvodima i sa mnogo manje mesnate hrane. Tu treba ukljuciti i nedostatak zagadjenosti vazduha, kao i mnogo bolji kvalitet vode od onoga sto mi pijemo danas.

LaDyBuG_19
14.12.2009, 19:40
Glupost!!
Vise su znali od nas!
Posmatrajuci ove moje kerove vidim da nemam veze o zivotu. Znaju da peru zube, ciste zeludac i jedu onoliko koliko ima je potrebno.

Sad da li je glupost ili ne, ne znam, ali je svakako dokazano :). A i ima smsila... Svaki živi organizam je različit, ali probaj da ne daš psu da jede neko vreme pa ćeš videti kako će i na njega uticati...

LaDyBuG_19
14.12.2009, 19:55
Ako gledas na Srbiju, nije ni cudo. Balkanski ratovi, prvi/drugi svetski pa komunizam i otimanje od seljaka... Nije ni cudo sto su kratko ziveli.

Garantujem ti da su ti ljudi bili zdraviji od vecine danasnje populacije. Moj pradeda i prababa su pregurali 90 godina... Ako izostavis zaostalost medicine i epidemije, ti ljudi su bili mnogo zdraviji u poredjenju sa danasnjim ljudima: nije bilo junk hrane, koka kole, slatkisa, genetski modifikovane hrane. Ljudi su ziveli na prirodnim proizvodima i sa mnogo manje mesnate hrane. Tu treba ukljuciti i nedostatak zagadjenosti vazduha, kao i mnogo bolji kvalitet vode od onoga sto mi pijemo danas.

Slažem se, nije nepostojanje vakcine uticalo na kratkovečnost ili dugovečnost već hrana i način života...
Samo genetski modifikovana hrana ima svojih prednosti. Neke sorte poljoprivrednih kultura neophodne za ljudski razvoj ne bi opstale da nisu modifikovane. (Na primer da se nije počela primenjivati tzv. "meksička" pšenica u Aziji, koja je bila otpornija na bolesti, vremenske prilike i zauzimala je manje obradive površine, a davala veće prinose, žetve bi propale i narod bi ostao gladan...)

glitch
14.12.2009, 20:41
Kad sam poslednji put imao grip, za peti rođendan Jovana Krkobabića...
Zaboravih da napomenem:
Grip je jedan od virusa na koji ne mozes da budes imun dozivotno, posto stalno mutira. Ko ti garantuje da za par meseci nece pust... nece se pojaviti nova mutacija praseceg gripa? :)
tj.
Upravo. SZO je najavila da će se naredne godine ovaj grip tretirati kao sezonski za koji se svake godine ljudi iznova vakcinišu jer prethodna vakcina ne predstavlja imunizaciju za narednu sezonu gripa.
Izvini, nisam te poznao. :icon_cool

LaDyBuG_19
14.12.2009, 21:07
Izvini, nisam te poznao. :icon_cool

Izvini ti ;)...

glitch
14.12.2009, 21:08
Nemoj i ovde. :icon_wink

Beagle
14.12.2009, 21:16
@glitch

I don't razumem :)

glitch
14.12.2009, 21:23
Pa to što si odgovorio Vojislavu, on bi da se vakciniše, ali nije računao da će morati sezonski. I posle mu mi krivi što je mator. :)

M1L0SH
15.12.2009, 0:32
Slažem se, ko dogura do 30 bio je starac. Ali tada nisu samo bolesti uticale na životni vek već mnogo drugih faktora... Možda je primer banalan, ali samo sam htela da potvrdim da lekovitost nekih sastojaka u nekim proizvodima nisu prazne priče :)...

Mozda u Africi a i danas je tako u tim zemljama ... U Evropi je cak i u doba anticke Grcke a verovatno i pre toga zivotni vek dosezao i 60 i vishe godina ...
Ljudi nisu umirali od virusa itd. nego vecim delom u ratovima i od posledica ratova. Glad, nehigijena, i bolesti kao kuga i slicno a zbog nehigijene ...
Prema tome imalo je i ljudi mozda i od 80 god. ali srecni ste ako vas neko ne iskasapi mnogo pre toga .... Nisu ti ljudi tada nishta bili slabiji od nas mozda su cak bili jaci ... zivot je bio suroviji ali i zdraviji
Mogli su prirodno da dozive mnogo vishe od prosecnog veka ali su im drugi u tome odmagali
Siguran sam da neke billjke koje su ti narodi koristili imale neka lekovita sredstva ali ipak su ona mala u poredjenju sa antibioticima i modernom medicinom ( u koju ja nemam mnogo poverenja). Ali ne moguce je da se danas populacija od 6 milijarde ljudi leci biljem ... nema toliko bilja.

player1
15.12.2009, 0:39
Kad se kaze 30 godina, misli se na prosecni zivotni vek, a isti itekako smanjuju smrtnost dece, kao i muskaraca u ratovima, na primer. Sasvim je moguce da oni koji prozive to, dozive pedesetu i vise.

dzonihsv
15.12.2009, 1:16
http://www.blic.rs/temadana.php?id=125454

Za nedelju dana 75.000 ljudi! Yea, right... Mada, ''sve to sto kažu, na ovome, nije istina (http://www.youtube.com/watch?v=fHABw4GO9X4)''. :)
Ćitajte komentare, ima zanimiljivih stvari.

F!l!p
15.12.2009, 11:07
Majka mog druga je doktorka i dobila je sastojke i unutra ima ziva tako mi je bar drug rekao
Tako da je NE

--ComputerBoy--
15.12.2009, 11:16
E, otvorio sam temu u nadi da cu razresiti dilemu, ali izgleda da cu se ipak vakcinisati.
Znam da je to na sopstveni rizik, ali sta mogu. Na kraju krajeva, necu se razboleti. :kreza:
Sa druge strane, drzava je skupo platila vakcine, koje na kraju nece niko ni koristiti :)
Sve vase razloge sam vec video i nisu mi narocito ubedljivi. Mozda mi opadne IQ, sta znam, ovde na forumu cete to prvi primetiti. :D

M1L0SH
15.12.2009, 14:39
Don't do it !!! :eek2: Ja necu a vi to radite na sopstveni rizik ... :n-hang:

Mali Mrav
15.12.2009, 14:44
U vezi primanja vakcine - nije jedini problem da li je ona proverena (stetna) ili ne. U mom slucaju ima tu i neki element principa, da ne dozvolim farmaceutskim lopovima da "pobede", sto vise (zdravih) ljudi koji ne prime vakcinu smatram kao pobedu nad farmaceutima.

DeCoy
15.12.2009, 16:24
Majka mog druga je doktorka i dobila je sastojke i unutra ima ziva tako mi je bar drug rekao
Tako da je NE

Žive, tačnije timerosala, ima u svakoj vakcini od tridesetih godina prošlog veka pa na ovamo. Tako da to i nije neko senzacionalno otkriće. Ako si već primao bilo kakve vakcine (a jesi) i nisi imao reakciju, nećeš je imati ni ovaj put (mislim isključivo na reakciju na timerosal, ne na druge sastojke nove vakcine).

Nikola16789
15.12.2009, 18:44
^^Ziva je kumulativna supstanca, jedna po jedna doza tokom zivota i nakupi se dovoljno da vishe ne mozesh da se krecesh unapred ili da pricash dok stojish :D

Zezam se, kolicina tiomersala u vakici je mizerna, i koristi se skoro 100 godina...

todos
15.12.2009, 22:48
Eo po poslednjoj vesti vlasti SAD su povukle 800000 vakcina Francuske firme Sanofi Paster, zbog nedelotvornosti na mlađu populaciju. Dobar deo njih se već po svoj prilici đzaba vakcinisao. !?

M1L0SH
15.12.2009, 23:45
Znash dobijam utisak da nakon shto su ih nashpricali jednom vakcinom oni im uvaljuju drugu samo da im dva puta naplate ... a ova prva kao nije delotvorna

Djordje Turjacanin
16.12.2009, 23:15
Pazite šta radite, znam slučaj djeteta koje je sa 1 godinu dana primilo vakcinu i nešto se poremetilo u razvoju( ne znam kako se stručno kaže).

LazaLazarevic
16.12.2009, 23:47
На сваких 100.000 вакцинисаних једна особа нај--бе од вакцине., Општи просек.

Када је друг министар изјавијо дас мора потписати неки папирић ако нећеш да се вакцинишеш а ако хоћеш опет мораш потписати папирић., Тог момента сам знао да се нећу вакцинисати.

Ако је вакцина исправна, зашто ја морам потписивати којекакве папириће.
Ако није исправна... да ли сте ви људи нормални!!! (министар и шуљеви око њега).

Касније је то демантовано, ето.. сад немора, као са плаћањем, цена пала са 8 евра на ништа.

Потражите на нету говор Пољске министарке здравља, чисто као додатна литература.

M1L0SH
17.12.2009, 0:23
Pa potpisuje se da ako se desi neshto loshe oni ti svale na tvoju odgovornost ... potpisao si tvoja greshka
Pitam se dali se ti ministri vakcinishu ili to za njih ne vaze kao i mnoge druge stvari ...

kom@
17.12.2009, 1:10
Schweinegrippe Propaganda Spot 1976 (http://www.youtube.com/watch?v=bN7wgxSeQtc&feature=related)

--ComputerBoy--
19.12.2009, 17:44
Tomica Milosavljevic se prvi vakcinisao i mnogi ce, a mi, po starom srpskom obicaju, teramo inat svemu. Naravno da vakcina nije za svakog. Nije za nekoga ko ima preosetljiv organizam, pa ima mucninu, to je njihova reakcija posle svake vakcine. A mozda upravo zato sto su preosetljivi i treba da se vakcinisu.
Vi niste svesni, ali ovaj grip ce uzrokovati da se maltene mesec dana neprestano lecite svim i svacim, a temperatura vam se nece spustati ispod 39.
Meni nije nimalo do razboljavanja i rizikovanja, te cu se vakcinisati.

hacker_aca
19.12.2009, 18:01
Nisam čitao temu ali ću samo reći da mi je sinoć jedan kolega sa faksa pričao kako su se deca (oko 5-6 godina) njegovog kolege sa posla razbolela od svinjskog gripa. Čovek nije prihvatio da ih vakciniše nego ih je odveo kući, davao im je čajeve i slične zezalice i nakon 2 - 3 dana su klinci ozdravili. E sad, može biti da su posebni slučajevi a može biti i da gripa uopšte nije opasna... Procenite sami.

TORQUE
19.12.2009, 18:08
Tomica Milosavljevic se prvi vakcinisao i mnogi ce, a mi, po starom srpskom obicaju, teramo inat svemu....

Pa naravno kada je on umesto vakcine primio glukozu ili vitamin C :D:D:kreza::kreza::D:D

Djordje Turjacanin
19.12.2009, 18:44
Nisam glasao pošto sam iz RS. Samo ću reći nešto: Zar ovako nije nešto slično bilo kad se pojavila ptičja gripa? Ako ovako nastavimo 2011. ćemo imati pseću gripu. Ovo se meni čini kao samo jedna prenapuhana novost. Čak sam negdje našao podatak (ako nađem gdje daću link ili nešto slično) da u svijetu umre više ljudi od obične gripe u toku godine nego što je umrlo od ove giceće gripe.

Nikola16789
19.12.2009, 18:48
Nisam čitao temu ali ću samo reći da mi je sinoć jedan kolega sa faksa pričao kako su se deca (oko 5-6 godina) njegovog kolege sa posla razbolela od svinjskog gripa. Čovek nije prihvatio da ih vakciniše nego ih je odveo kući, davao im je čajeve i slične zezalice i nakon 2 - 3 dana su klinci ozdravili. E sad, može biti da su posebni slučajevi a može biti i da gripa uopšte nije opasna... Procenite sami.

Ma to je bila obicna prehlada, nego ovi u domovima zdravlja sad i kijavicu nazivaju svunjski grip... kreteni

Ja sam verovatno imao ovaj grip, nisam siguran jer nisam radio testove ali dve ipo nedelje temperatura preko 38.5, bol u misicima, osip, slinavljenje i ostalo... nedelju i po dana sam bio u krevetu.... kod lekara nisam ishao, dzabe da se guram sa gomilom drugih ljudi, a obicno dobijem da izvadim krvnu sliku shto mogu i sam da odem da izvadim, i dobijem limun, caj, paracetamol za temperaturu... Drugim recima nishta novo ne saznam tamo tako da vishe ne idem :)

hacker_aca
19.12.2009, 19:24
E to ti ne bih znao reći... Samo mi je rečeno da su klinci imali simptome svinjskog gripa (temperatura i ostalo).

Sass Drake
19.12.2009, 19:58

Obični ili svinjski su imali? Da su im ustanovili da imaju svinjski odmah bi ih stavili u karantenu.

Simptomi: povišena temperatura i ostalo... Takvi su simptomi i obične gripe.

Ice-Man
19.12.2009, 20:03
Objasnjavao je neki doktor na TV-u kako neko moze da se zarazi od gripa i da simptomi ne pocnu da se javljaju citavih nedelju dana, i ukoliko bi neko primio vakcinu dok je zarazen (bilo da se simptomi javljaju ili ne) to bi bilo veoma opasno. I to kao vazi i za obican grip i za ovaj svinjski. I navodno iz tog razloga se i vakcina za obican grip prima pre nego sto je sezona obicnog gripa... Ja se ne razumem u nista od toga, ali zaj*** me da se bodem dok mi jos nista nije...:kreza:

hacker_aca
19.12.2009, 21:35
Obični ili svinjski su imali? Da su im ustanovili da imaju svinjski odmah bi ih stavili u karantenu.

Simptomi: povišena temperatura i ostalo... Takvi su simptomi i obične gripe.

Svinjski, ne bih pisao o ovome da je obična gripa u pitanju. A što nisu stavljeni u karantin... Nemam pojma, to ćeš njih morati da pitaš. :p

Dobro, simptomi su slični i kod svinjskog gripa i kod običnog, ako ne i skoro isti...

galebns
19.12.2009, 21:49
Objasnjavao je neki doktor na TV-u kako neko moze da se zarazi od gripa i da simptomi ne pocnu da se javljaju citavih nedelju dana, i ukoliko bi neko primio vakcinu dok je zarazen (bilo da se simptomi javljaju ili ne) to bi bilo veoma opasno. I to kao vazi i za obican grip i za ovaj svinjski. I navodno iz tog razloga se i vakcina za obican grip prima pre nego sto je sezona obicnog gripa... Ja se ne razumem u nista od toga, ali zaj*** me da se bodem dok mi jos nista nije...:kreza:

I sta sad? Sezona je uveliko pocela a tek sad se vrsi vakcinacija. Po ovome ko zna koliko ljudi je u opasnosti...

Srlandand
20.12.2009, 2:39
Mislim da su vakcine glupost, kao i cela ta prica oko H1N1. Cisto naduvavanje u medijima (svim svetskim, a i domacim), samo da bi prodali vakcine, koje opet nisu dovoljno testirane.

Auror
20.12.2009, 16:20
Ma nema potrebe,ta vakcina ne sluzi nicemu osim pojedincima da namlate para
Evo vam poruka od ministarstva zdravlja crne gore.
e9nwy_Njjrk

ili ova

dCzbw4or19g

Cole
20.12.2009, 23:21
Tomica Milosavljevic se prvi vakcinisao i mnogi ce, a mi, po starom srpskom obicaju, teramo inat svemu. Naravno da vakcina nije za svakog. Nije za nekoga ko ima preosetljiv organizam, pa ima mucninu, to je njihova reakcija posle svake vakcine. A mozda upravo zato sto su preosetljivi i treba da se vakcinisu.
Vi niste svesni, ali ovaj grip ce uzrokovati da se maltene mesec dana neprestano lecite svim i svacim, a temperatura vam se nece spustati ispod 39.
Meni nije nimalo do razboljavanja i rizikovanja, te cu se vakcinisati.

Naravno da će svako odluku o vakcinaciji doneti sam, ali bih te zamolio da mi objasniš ono što sam boldovao.
Odakle ti ta saznanja pošto je to apsolutno netačno.

Beagle
21.12.2009, 0:47

Vrlo moguce. Ja sam pre desetak dana prelezao neki oblik gripa u kucnoj radinosti. Bukvalno, pet dana nisam mogao da se pomerim:) Visoka temperatura, bolovi u rukama, osetljivost na svetlo i sl... A onda je sve od jednom prestalo, i za dva dana sam bio u top formi. E sad neka moja tetka (vidarka :D) tipuje da sam pregazio upravo taj pticiji grip...

Kako god, po sastojcima, ta vakcina nije nista opasnija od bilo koje druge (ta ziva se nalazi u skoro svakoj vakcini) i ljudi koji imaju naruseno zdravlje hronicnim bolestima treba da je prime. Oni zdravi, ne.

hacker_aca
21.12.2009, 3:22
Po svim glasinama ja se ne bih vakcinisao, izgleda je moguće preležati tu gripu bez problema. :)

Nego me ta živa zbunjuje... Sa jedne strane čujem:"OMG, živa u vakcinama, to će nas sve pobiti" dok sa druge strane čujem:"STFU, živa se nalazi u svim vakcinama"... Stvarno ne znam kome da verujem. :) Da, mogu sve to da istražim na internetu ali me sada iskreno mrzi a i treba da spavam... :)

:odoK:

Beagle
21.12.2009, 16:26
Postoje cepiva i bez zive, ali ona imaju kraci rok trajanja i znatno su skuplja. Ti, kao i svi mi smo vakcinisani nekoliko puta od rodjenja pa na ovamo, i sve te vakcine imaju taj stabilizator na bazi zive u sebi, pa smo ispali sasvim normalni :) Poenta je da se vakcinisemo samo ako je to zaista neophodno ili ako nam je zdravstveno stanje naruseno, a ne zato sto su nas nalagali o strahotama tog gripa.

player1
21.12.2009, 16:32
Ma poenta je da se svi ovde "zentemo", tako da nam bilo kakav razlog (ma kolko minoran bio), dovoljan da kazemo da necemo vakcinu. :to_care:

Jim Bravura
21.12.2009, 17:54
Вакцине не садрже само живу, него често и формалдехид, алуминијум, животињска ткива и ембрионе, па затим живе бациле и њихове токсине, разне адитиве и сл.

Него, поставио сам раније једно питање и оставио податке, али нико да одговори, чак ни студенти медицине. Ако су заразне болести типа великих богиња, магарећег кашља, дифтерије, шарлаха и сл. искорењене или сведене на минимум деценијама пре увођења масовне вакцинације, чему онда уопште вакцине? Где је оправдање за њихово увођење, на бази којих резултата? :nov_mad2:

M1L0SH
21.12.2009, 18:14
Вакцине не садрже само живу, него често и формалдехид, алуминијум, животињска ткива и ембрионе, па затим живе бациле и њихове токсине, разне адитиве и сл.

Него, поставио сам раније једно питање и оставио податке, али нико да одговори, чак ни студенти медицине. Ако су заразне болести типа великих богиња, магарећег кашља, дифтерије, шарлаха и сл. искорењене или сведене на минимум деценијама пре увођења масовне вакцинације, чему онда уопште вакцине? Где је оправдање за њихово увођење, на бази којих резултата? :nov_mad2:

Covece kakvo je to djubre od vakcine onda. Kako ja znam a nisam student medicine vakcine sadrze mrtve bacile i viruse da bi se covek zarazio manje opasnom bolesti i stvorio imuni sistem protiv nje .... Ne sadrze aluminijum bio bi verovatno smrtonosan. I nisu zivotinjska tkiva u zivotinjama se testiraju reakcije organizma kada se zarazi. Uostalom boje je eksperimentisati sa zivotinjama nego sa ljudima. A o aditivima vec nemam pojma ...
A nove epidemije navedenih bolesti su sprecene vakcinama mozda su one nestale neshto ranije ali su vakcine sprecile da se ponovo pojave. Vakcina se daje zdravom coveku a ne bolesnom. Covek danas ima imuni sistem koji ga brani od tih nekada smrtonosnih bolesti kao decija paraliza, boginje, sharlah itd. A to zahvaljujuci vakcinama
I molimte nemoj da pocinjesh o tome kako su vakcine zavera i nisu uopshte potrebne ...
Nego ovu vakcinu vec sam reko necu da primim jer se svashta govori o njoj i kad mi dosad nije bilo nishta nece ni sad. Uzdacu se u Srpski inat i nashu prirodnu otpornot. Inace licno mislim da to nije nishta opasnije od obicnog gripa pa i ako se neko zarazi moze da se izleci. Naravno ako na vreme primi lekarsku pomoc. Uostalom umire se i od obicnog gripa ako se ne leci. Realno samo mnogo histerije po medijima nishta scim se ne moze izaci na kraj ...

Nikola16789
21.12.2009, 18:33
Ima i aluminijuma, veruj mi, a zivotinjska tkiva i embrioni, nishta cudno niti opasno. Da li neko zna da mi odgovori od cega se sve prave kreme za hidriranje, podmladjivanje, osvezavanje itd. koze? Imajte u vidu da su sastojci krajnje odvratni ;)

Nego shto se tice ovih bolesti, razmisli koliko su bile pogubne po stanovnishtvo? Vakcina je sjajna stvar ako se upotrebi kako bi trebalo, na zalost farmaceutske kompanije imaju malo drugaciji plan. Ne pricam o teorijama zavere, ali svi traze novac, pa i oni. To je realnost surovog kapitalizma.

Evo ja kao student medicine, provodim dosta vremena u bolnici i necu da se vakcinishem iz dva razloga:
1. Sa vakcinacijom se debelo zakasnilo i sad ima jako malo efekta (osim za hronicne bolesnike)
2. Necu da uzmem vakcinu od tog tajkuna, pa makar bila i besplatna. Znam da mi te vakcine svakako placamo kroz porez, a nekom je palo na pamet da uzme duplo para. Onda su videli da su se zaj**ali.

Znaci ne bojim se sastojaka, bilo ih je verovatno u svim vakcinama koje sam dobio.

todos
21.12.2009, 18:38
A tek kad bi znali kako se pravi jeternja pašteta i mesni narezak, nikad ga ne bi ni primirisali, a kamo li probali.

hacker_aca
21.12.2009, 19:55
Postoje cepiva i bez zive, ali ona imaju kraci rok trajanja i znatno su skuplja. Ti, kao i svi mi smo vakcinisani nekoliko puta od rodjenja pa na ovamo, i sve te vakcine imaju taj stabilizator na bazi zive u sebi, pa smo ispali sasvim normalni :) Poenta je da se vakcinisemo samo ako je to zaista neophodno ili ako nam je zdravstveno stanje naruseno, a ne zato sto su nas nalagali o strahotama tog gripa.

Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Beagle na korisnoj poruci:
hacker_aca (danas)

Jim Bravura
21.12.2009, 21:38
Covece kakvo je to djubre od vakcine onda. Kako ja znam a nisam student medicine vakcine sadrze mrtve bacile i viruse da bi se covek zarazio manje opasnom bolesti i stvorio imuni sistem protiv nje .... Ne sadrze aluminijum bio bi verovatno smrtonosan. I nisu zivotinjska tkiva u zivotinjama se testiraju reakcije organizma kada se zarazi. Uostalom boje je eksperimentisati sa zivotinjama nego sa ljudima. A o aditivima vec nemam pojma...И жива је смртоносна, па је вакцине садрже. Тако и алуминијум. Ово за бациле причаш напамет, онако како верујеш да јесте, што је резултат пропаганде:
http://www.microbialcellfactories.com/content/5/1/23
Едвард Џенер је "изумео" вакцине тако што је једном дечаку убризгао гној извучен из пликова на кожи једне жене што је имала кравље оспице и утриповао како је пронашао лек против великих богиња. После пар година, када је епидемија ипак избила (иако су се људи вакцинисали), није му било јасно зашто, али се правдао како епидемија није више толико жестока, како зна бити :rolleyes:

Болести су нестале када је уведена хигијена, када су људи почели да перу руке, хлоришу или прокувавају воду, живе у чистим просторијама и сл. Вакцине немају благе везе са тим. Човече, лекари су пре само 150 година примали у једну те исту просторију заражене од тифуса, труднице, људе са обичном посекотином и сл, без икакве разлике :kreza: Или, после обављене аутопсије оду да порађају жену без прања руку. После су се чудили што пацијенти умиру од сепсе. Вакцине су и измишљене у том периоду, па укинуте законом, па поново уведене као резултат моћи фармацеутских лобија. И наравно да је реч о завери, него шта је? Где бре ти живиш? Сам си рекао знање је моћ (и обично предмет монопола), а овце су за шишање.

veseliburek
21.12.2009, 23:01
И жива је смртоносна, па је вакцине садрже. Тако и алуминијум. Ово за бациле причаш напамет, онако како верујеш да јесте, што је резултат пропаганде:
http://www.microbialcellfactories.com/content/5/1/23
Едвард Џенер је "изумео" вакцине тако што је једном дечаку убризгао гној извучен из пликова на кожи једне жене што је имала кравље оспице и утриповао како је пронашао лек против великих богиња. После пар година, када је епидемија ипак избила (иако су се људи вакцинисали), није му било јасно зашто, али се правдао како епидемија није више толико жестока, како зна бити :rolleyes:

Болести су нестале када је уведена хигијена, када су људи почели да перу руке, хлоришу или прокувавају воду, живе у чистим просторијама и сл. Вакцине немају благе везе са тим. Човече, лекари су пре само 150 година примали у једну те исту просторију заражене од тифуса, труднице, људе са обичном посекотином и сл, без икакве разлике :kreza: Или, после обављене аутопсије оду да порађају жену без прања руку. После су се чудили што пацијенти умиру од сепсе. Вакцине су и измишљене у том периоду, па укинуте законом, па поново уведене као резултат моћи фармацеутских лобија. И наравно да је реч о завери, него шта је? Где бре ти живиш? Сам си рекао знање је моћ (и обично предмет монопола), а овце су за шишање.

au, ovo se graniči sa silverbulletom... :facepalm

player1
21.12.2009, 23:47
Ma, mora da je u pitanju neka zavera. :kreza:

P.S.
Mada je u pravu po pitanju higijene.

Mada ima i ona teorija zavere da su sapun i bacile izumele farmaceutske kompanije. :D

Nikola16789
22.12.2009, 0:32
^^Tako je, sapun je prevara farmaceutskih kompanija. Shta ce kome sapun u zivotu, potpuno nepotrebno. Ljudi pre 15000 godina nisu koristili sapun, i shta im je bilo? pa naravno nishta :D

Jim Bravura
22.12.2009, 1:00
Jim tebe prati jedan fenomen: gde god da postujes, vidis gomilu facepalmova :kreza:Од чега су пола твоји :opanachke
Mada je u pravu po pitanju higijene.Јок и нисам ;)
Mada ima i ona teorija zavere da su sapun i bacile izumele farmaceutske kompanije. Сапуне и средства за хигијену обично прави хемијска индустрија, док фармацеутске компаније претежно праве отрове (пардон, лекове) са или без контраиндикација :a_bleh:
^^Tako je, sapun je prevara farmaceutskih kompanija. Shta ce kome sapun u zivotu, potpuno nepotrebno. Ljudi pre 15000 godina nisu koristili sapun, i shta im je bilo? pa naravno nishta :DМедицинар, од тебе сам више очекивао, а ти ни покушао оспорити :kreza: Шта би, стало знање?

Nikola16789
22.12.2009, 1:24
Shta da osporim?
Da je higijena pola zdravlja? pa to ne mogu da osporim...
Da farmaceutske kompanije prave vakcine za novac? pa kako to da osporim kad je to istina.
Isto kao kad bi pokushao da osporim da ti radish za novac. Da li mozesh da shvatish da svi rade za novac, niko ne radi zato shto voli?

Druga je stvar upotrebna vrednost njihovog proizvoda. Mislim da je upotrebna vrednost vakcina dovoljno dobra ako se koriste na pravi nacin.
A ova pricica o vakcinama, nemoj mi zameriti, to je vishe za istoricare, danasnje vakcine rade ono shto treba da rade; mozda zdravim ljudima nisu potrebne (po tvojim recima), ali ima grupa ljudi kojima su mnogo potrebne i koji ne bi preziveli bez vakcine bilo koju ozbiljnu epidemiju.

M1L0SH
22.12.2009, 1:31
Pa ja bih reko da danas rade shta treba da rade i da su pre radile shta treba da rade ako se pravilno upotrebe. Uostalom protivotrov se pravi od otrova pa tako se i vakcina pravi od bolesti koju treba da spreci.

Beagle
22.12.2009, 1:32
Од чега су пола твоји :opanachke

U ovom trenutku, za ono sto mislim o tvojim teorijama ne postoji adekvatniji smajli. Cak sta vise, u potpunosti se slazem sa tobom, mora da je i to jos jedna zavera. Moja teorija je da je i ovaj svet nastao kao posledica zavera malih zelenih koji hoce da zbace sa vlasti male zute kako bi imali apsolutni monopol u proizvodnji intergalaktickog kornflejksa, sto automatski implicira da si bio u potpunosti u pravu za skandinavski lajtsou jer su mali zeleni dosli po kukuruz neophodan za proizvodnju ultradzidzimidzi kornflejksa za kojim ce cela galksija poludeti i prestati da pere ruke, da se vakcinise i iz ciste dosade ce nam podariti perpetuum mobile.

O brother, popicu kaznu ali vredelo je :aplauz:

__UM__
22.12.2009, 2:41
Pre izvesnog vremena sam dobio ovu e-mail poruku koja se siri netom - na kraju poruke cete saznati kako :kreza: . Meni je tu poruku prosledila bivsa prof. engleskog i ruskog jezika (xD), tako da smatram da je iz poverljivih izvora i da nije sigurno sa neke stranice koja bi mogla biti sledeceg oblika www.n1h1_jokes.com (http://www.n1h1_jokes.com) . Tako da sam resio da je podelim sa vama. :D
Dr Raussell Blaylock,neurohirurg, predavac I pisac, jedan od najuticajnijih ljudi u svetu medicine izjavio je:"Niko ne bi smeo da primi vakcinu protiv svinjskog gripa, to je jedna od najopasnijih vakcina ikada proizvedenih. Sadrzi Squalene (MF 59), za koji se pokazalo da izaziva autoimmune bolesti poput Multiple skleroze, Reumatoidnog artritisa I Lupusa. Squalene je jako povezan sa Sindromom Zalivskog Rata od cega je umrlo preko 10 000 vojnika I uzrokovalo 200% povecanje u broju obolelih od fatalne bolesti Lou Gehreg. Virus H1N1 izaziva citokinsku oluju sto
znaci da izaziva preteranu reakciju imunog sistema I to je razlog zašto je opasniji za mlađe ljude a manje pogađa starije (koji imaju slabiji imunitet).Ova vakcina je vrlo snažan imuno stimulator I vrlo je moguce da ce znatno povecati smrtonosnost ovog virusa. Jedna od najboljih zaštita je vitamin D3. Trebalo bi uzeti 5000 IU dnevno a kada bolest pocne da se siri treba povećati dozu na 15.000 IU dnevno. Vitamin D3 modulira imunološku reakciju smanjujuci mogućnost preterane reakcije imunog sistema I stimulirajuci organizam da stvara antimikrobne peptide koji su moćni uništivači virusa u koje nije uključen imunitet. Sve je ovo povezano sa dozom Vit D3, sto znaci sto veca doza, veca zastita. Riblje ulje (ulje ribe severnih mora) takodje smanjuje preteranu reakciju imunog sistema. Jedna kafena kasicica dnevno je dovoljna. Za izrazene simptome 2 kasicice dnevno. Antoksidansi takodje pomažu: curcumin, quercetin, ekstrakt semenki od grozdja, vit C prirodni vitamin E. Dobar multivitamin I multimineral takodje su od pomoci."
> Slucajevi obolelih I umrlih od svinjskog gripa koji se plasiraju na televiziji nisu detaljno objasnjeni. Da li su mozda oni predhodno primili vakcinu protiv obicnog gripa, da li su bolovali od neke bolesti, da li su uzimali neke lekove.? Ono sto bih ja dodala je I Dr Frederick Kleener terapija. Naime, u prolece 1949 god u Americi je harala decja paraliza. Doktor Kleener je svojom vitamin C terapijom izlecio 60 pacijenta u roku od 5 dana, cak I one koji su vec bili zahvaceni grcevima. Naravno, terapija se nije proslavila jer je bila neprofitabilna za farmaceutske kompanije.> Dr Frederick Klenner vitamin C terapija:
1.Prva 24 sata uzimati na svaka 2 sata po 2 grama cistog vitamina C (ascorbic acid). Ukoliko se pojavi proliv, produziti na svaka 4 sata. Proliv je znak da ste dostigli dozu koja je maksimalna za vas I telo vise ne resorbuje vitamin C vec ga izbacuje. Proliv je bezbolan.
2. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 6 sati.
3. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 12 sati. *Kod dece starije od 4 god. doza je duplo manja. *Deca do 4 godine ne mogu uzimati vece kolicine vitamina C oralno. Kod njih se vitamin C aplikuje intramuskularno. (injekcijama)*Vitamin C ne sme biti Calcium Ascorbat jer moze izazvati bubrezni kamenac.*Vitamin C moze biti u obliku Sodium Ascorbata ali je najbolji cisti ascorbic acid bez dodataka.* U vodu sa kojom pijete vitamin, dodajte malo prirodnog soka od limuna ili pomorandze da bi ste pospesili absorpciju vestackog vitamina C. Uz sve ovo savetovala bih da:
-Provodite sto vise vremena napolju na svezem vazduhu, disite duboko I koristite svaki suncev zrak. Pijete vodu iz bunara I izvora, ne sa cesme. Proverite da li u flasiranoj vodi koju pijete ima fluorida koji je izuzetno toksican. Posebno izbegavajte svu fabricki obradjenu hranu (hrana u kutajama I kesama). Svi upakovani sokovi. Jedite sto vise svezeg I susenog voca , povrca I semenki.Izbegavajte zivotinjske produkte. Izbegavajet gledanje televizije (vesti, filmovi), zbog lucenja negativnih hormona koji zakiseljuju krv I na taj nacin stvaraju podlogu za razvoj mikroba. Koristite svaku priliku da stanete bosi na zemlju petnaestak minuta da se ispraznite od elektriciteta nakupljenog od kompjutera, telefona, televizora. Spavajte izmedju 10 uvece I 2 ujutru u potpuno mracnoj prostoriju da bi vase telo lucilo melatonin, hormon koji je veoma vazan u zastiti organizma od bolesti. *Posaljite ovu poruku svima koje znate I neznate jer cete im mozda spasiti zivot.Informisite sve clanove vase porodice jer vi zivite zajedno kao jedan
organizam.
*Isprintajte ovu poruku I dajte ljudima koji nemaju kompjuter da I oni imaju mogucnosti da se zastite.Ovo je vreme kada mi sami moramo da se borimo za buducnost nase dece, nasih unuka I buducnost nase planete. Kada udruzimo snage, mogucnosti su ogromne.
> * Pisite mi ako imate neka pitanja I sugestije kako bi zajedno stali zlu na put.
Pozdrav,
Dr Sladjana Velkov

Beagle
22.12.2009, 10:07
@UM

Ma fluke. Da je to stvarno tako, to bi se javno i znalo, ne bi se sirilo preko mejla. U domovima zdravlja sa vakcinama dolazi i njihov kompletni sadrzaj (sem ako i njega lazno ne fabrikuju), i po tom sastavu ta vakcina nije nista opasnija od, recimo, beseže vakcine. Po wikipediji, taj squalene je organsko jedinjenje koje proizvodi i covekovo telo u odredjenim kolicinama.

O Jimovim teorijama nemam komentara, cist dokaz mu je ogromno smanjena smrtnost kod novorodjencadi otkako je uvedena vakcinacija protiv tuberkuloze. Vakcinacijom protiv TBCa se stice jak imunitet protiv ove bolesti, i shanse da vakcinisana osoba kasnije oboli od TBC-a su skoro ravne nuli. Da li treba pominjati i ostale teske bolesti koje se vakcinacijom sprecavaju (kao sto je Hepatitis B, decija paraliza, rubeole)? Da li je moguce da se u poslednjih 100 godina smrtnost smanjila po eksponencijalnoj krivi, ili su to samo izmislile farmaceutske kuce kako bi uvaljivali vakcine? Mislite ljudi malo glavom.

Evo i jedan lep citat:
Dr Predrag Kon, epidemiolog beogradskog Zavoda za javno zdravlje, kaže da je bilo potrebno oko 200 godina da bi se razbile etičke zablude o vakcini i da su dileme koje se danas postavljaju iste kao pre dva veka.

"Postoje roditelji i pojedini nesavesni lekari koji ne žele da im se deca vakcinišu i time nas dovode u nezavidnu situaciju. Ukoliko se između sedam i osam odsto mališana jedne generacije ne vakciniše, za 10 godina imamo veliki broj osetljive populacije dece, jer ne postoji ništa što može da zameni vakcinu. Tako nešto se upravo i desilo u Italiji, pa tamo danas imaju epidemiju morbila koje se ponavljaju, a uz svaku epidemiju beleže i komplikovane slučajeve", objasnio je za "Politiku" dr Kon.

Cofi
22.12.2009, 11:29
Posle svega ovoga, menjam mišljenje, NEĆU se vakcinisati:paranoia:

M1L0SH
22.12.2009, 13:00
Isprva sam mislio da je vakcina uzas. Kad se shire sve te glasine mora da u tome ima neke istine. Ali sad kako razmishljam pa ne moze ta farmaceutska mafija (industrija) da bude toliko zla. Distribuirati ovakvu vakcinu pa po vama gora je vakcina nego bolest. Znate li shta pricate pa nije ovo film o Dzems Bondu. Nije to ludi naucnik koji hoce da unishti svet ili shta vec. Kome to ide u korist da otruje toliko ljudi. To nadgledaju UN svetska zdravstvena organizacija i ko zna ko josh ne mogu da prodaju neshto shto toliko nije bezbedno. Pa niko nije toliko lud da proda neshto tako shtetno celom svetu.
Shta kad svi budemo oboleli i pomrli od te vakcine od koga ce onda uzimati novac. Ili to mozda vanzemaljci pokushavaju da preuzmu svet.
Mislim da je taj novi grip ustvari blaga mutacija sezonskog. Dovoljna mala mutacija da je primete strucnjaci i dovoljna da mediji to napumpaju. Od blago izmenjenog sezonskog gripa napravili su poshast 21-og veka. A shto naravno ide u korist farmaceutima koji ce povecati prodaju lekova kao tamiflu i prodaju tih vakcina. Vakcine su verovatno slicne onim vakcinama za sezonski grip ili su samo vitamin koktel kao shto kazu da je prmio nash ministar. Dakle zlo farmaceuta je shto koriste masovnu histeriju da zarade. Ja ne mogu da poverujem u te vashe price o masovnom trovanju nebezbednom vakcinom.
Mislim da krmeci grip nije nishta vishe opasan od sezonskog vec je to dakle samo masovna histerija koju stvaraju mediji. Realno i od sezonskog gripa se umire pa se o tome ne govori toliko.
A ove gluposti o ispijanju tri tona vitamina dnevno su za hipohondre (uobrazene bolesnike ako sam dobro napisao ovo) .... Recimo neki ljudi ispijaju tone tableta vitamina dnevno od kad znaju za sebe a stalno su boleshljivi. A ja nikad nisam brinuo o zdravlju i godinama nisam uhvatio ni kijavicu. Nikad nisam pio vitaminske tablete, napitke, napitke za jacanje imuniteta i slicne gluposti cak ni voce ne jedem redovno pa nishta. Na imunitet mnogo utice i genetska predispozicija reko bih ...

veseliburek
22.12.2009, 13:01
Molim moderatore da zaključaju ovu temu kako bi se sprečile nove verzije teorija zavere od strane korisnika Jim Bravura, ovo može samo svađu da prouzrokuje...

Svako ima pravo na svoje mišljenje o vakcini dokle god ga zadržava za sebe.

JohnnyNT
22.12.2009, 13:15
Ma ja bih i ovde jednu moju pričicu sklepao, ali optužiće me da spamujem :D

NjegovaWisost
22.12.2009, 13:37
Nema potrebe za zaključavanjem, zbog njega da mi ostali ispaštamo, njemu kazna i voila.

A sad svi, aplauz :)

dRaF2qbqa_c

__UM__
22.12.2009, 13:59
Isprva sam mislio da je vakcina uzas. Kad se shire sve te glasine mora da u tome ima neke istine. Ali sad kako razmishljam pa ne moze ta farmaceutska mafija (industrija) da bude toliko zla. Distribuirati ovakvu vakcinu pa po vama gora je vakcina nego bolest. Znate li shta pricate pa nije ovo film o Dzems Bondu. Nije to ludi naucnik koji hoce da unishti svet ili shta vec. Kome to ide u korist da otruje toliko ljudi. To nadgledaju UN svetska zdravstvena organizacija i ko zna ko josh ne mogu da prodaju neshto shto toliko nije bezbedno. Pa niko nije toliko lud da proda neshto tako shtetno celom svetu.
Shta kad svi budemo oboleli i pomrli od te vakcine od koga ce onda uzimati novac. Ili to mozda vanzemaljci pokushavaju da preuzmu svet.
Mislim da je taj novi grip ustvari blaga mutacija sezonskog. Dovoljna mala mutacija da je primete strucnjaci i dovoljna da mediji to napumpaju. Od blago izmenjenog sezonskog gripa napravili su poshast 21-og veka. A shto naravno ide u korist farmaceutima koji ce povecati prodaju lekova kao tamiflu i prodaju tih vakcina. Vakcine su verovatno slicne onim vakcinama za sezonski grip ili su samo vitamin koktel kao shto kazu da je prmio nash ministar. Dakle zlo farmaceuta je shto koriste masovnu histeriju da zarade. Ja ne mogu da poverujem u te vashe price o masovnom trovanju nebezbednom vakcinom.
Mislim da krmeci grip nije nishta vishe opasan od sezonskog vec je to dakle samo masovna histerija koju stvaraju mediji. Realno i od sezonskog gripa se umire pa se o tome ne govori toliko.
A ove gluposti o ispijanju tri tona vitamina dnevno su za hipohondre (uobrazene bolesnike ako sam dobro napisao ovo) .... Recimo neki ljudi ispijaju tone tableta vitamina dnevno od kad znaju za sebe a stalno su boleshljivi. A ja nikad nisam brinuo o zdravlju i godinama nisam uhvatio ni kijavicu. Nikad nisam pio vitaminske tablete, napitke, napitke za jacanje imuniteta i slicne gluposti cak ni voce ne jedem redovno pa nishta. Na imunitet mnogo utice i genetska predispozicija reko bih ...

Slozio bih se sa tobom, ali oko par sitnica ne delimo misljenje. Iz moje tacke gledista ovaj praseci grip je plod Americke znatizelje i eksperimentisanja. Kao sto je i sida nastala vestackim putem, tako je i ovaj virus nastao slucajno nekim suludim eksperimentom ili namerno ( smatram da Ameri gaje zelju da prorede malo ostatak sveta ). Ameri cudo o ljudi ( sto i nije cudo posto su nastali od najgoreg mogutjeg genetskog materijala ) i kada im nije zao da jadne beskutjnike koriste za raznorazne gluposti, siguran sam da im nije problem i ovako nesto da urade. A posto je posedovanje medija neverovatna motj ( mozda i bolja od najmotjnijeg naoruzanja na svetu) danas je prosto smesno jednostavno ubediti jadan narod u raznorazne gluposti ( Zasto smatraju Srbe najgorim mogucim narodom na svetu , zasto 90% , mozda i vise, ljudi koji nikada nisu imali dodira sa Srbinom smatra da smo zivotinje - pa zato sto gledaju TV na kome posle 100 losih vesti o nama dodje 1 dobra. ). I tako ova bolest koja bi proredila samo bolesno stanovnistvo ispade kao ne znam ni ja kakva. Svakako vakcinama treba kljukati one ljude koji ne bi preziveli ovaj novi grip, ali ne voditi tv kampanju kojom ce tajkuni zaraditi na bespotrebnom vakcinisanju i kljukanju svega i svacim ostatka populacije ( zasto bih ubacivao zivu, i ostale stvari koje ste naveli, u svoje telo kada mogu prelezati bez posledica grip !?). A pored svega toga ovo je sezonska vakcina, kao i ona za obicni grip tako da sledece godine sledi opet vakcinisanje. Za kraj evo jednog citata :
"Ako je Tomica rekao da treba da primim vakcinu , onda cu se vakcinisati. "
xD, nisam siguran da li sam dobro citirao ali mislim da ste shvatili poruku.

###agent_47###
22.12.2009, 14:16
Ja, licno manje se plasim "tog" gripa nego vakcine :Freddy:

__UM__
22.12.2009, 14:20
Ja, licno manje se plasim "tog" gripa nego vakcine :Freddy:
Nisi jedini xD :kreza:

VojaM
22.12.2009, 15:51
Ono što se medijima može zameriti u celoj ovoj priči o vakcini jeste insistiranje na smrtnim slučajevima. Uvek je bilo i biće osetljivih ljudi koji će stradati od gripa ili bilo koje teške bolesti. Njima možda čak ni vakcina ne može pomoći.

Suština stvari nije da se spreči da X odsto ljudi umre, nego da se 80% razboli. Ne znam da li iko od vas može da zamisli šta za jednu državu znači kada zbog neke zaraze toliki broj ljudi ne dolazi na posao, ne dolazi u škole da uči, nije sposoban da obavlja dužnost kao vojnik ili policajac (a i oni koji su ostali zdravi treba da neguju one bolesne)? Shvatate li kolika je to šteta, a u krajnjem slučaju i koliki je izgubljeni novac i ugrožen život?

O tome se radi kad je u pitanju vakcinacija, ni o čemu drugom.

Grip je bolest izazvana virusima za koju nema leka (ne računajući "tami-flu", koji sam po sebi nije nimalo naivan i može imati mnogo gore posledice nego sama bolest) - lekovi samo ublažavaju simptome i posledice (recimo, da čovek čiji je imunitet već oslabljen gripom ne zaradi pride kakvo zapaljenje pluća, bronhitis, zapaljenje uva ili nešto još gore). Dakle, osim vakcine nema drugog načina da se protiv gripa bori. Neki sastojci vakcine protiv novog gripa, kao i kod bilo koje druge vakcine, mogu da izazovu preosetljivost i alergijske rekcije, opet, kod ljudi čiji su imunitet i zdravlje već načeti, ali sve je to mnogo manje drastično od same bolesti.

To što kojekakvi američki nadrinaučnici i neodgovorni novinari pišu knjige i članke uobičajena je stvar - ljudi su po prirodi paničari (a najveći paničari su oni koji najbolje žive - izmaju zbog čega i da se plaše) pa takvi tekstovi uvek imaju vrtoglave tiraže i donose neverovatnu zaradu. Opet - ništa novo pod kapom nebeskom.

Što se mene "tično liče", radije bih da se ne razbolim nego da se razbolim. Nekoliko puta u životu razboleo sam se od gripa (pravog gripa, ne onih jačih prehlada, bronhitisa i parainfluenci koje naš narod voli da naziva gripom) i to iskustvo zaista nemam nameru da ponavljam. Što se drugih tiče, svako prema sopstvenom nahođenju - neko hoće da se vakciniše da bi bio siguran, neko neće zato što nije siguran, neko ima malu decu pa ne bi da ih zarazi, neko ima veliku decu pa mu to nije bitno, neko nema decu pa mu je svejedno, neko neće da se zarazi jer ide u školu, neko hoće da se zarazi jer ne želi da ide u školu... neko naprosto ne voli igle, šta ja znam... U svakom slučaju, mislim da je red da pored gomile paničarskih i senzacionalističkih argumenata porazmislite i o ovom što sam ja sada napisao.

M1L0SH
22.12.2009, 15:51
Slozio bih se sa tobom, ali oko par sitnica ne delimo misljenje. Iz moje tacke gledista ovaj praseci grip je plod Americke znatizelje i eksperimentisanja. Kao sto je i sida nastala vestackim putem, tako je i ovaj virus nastao slucajno nekim suludim eksperimentom ili namerno ( smatram da Ameri gaje zelju da prorede malo ostatak sveta ). Ameri cudo o ljudi ( sto i nije cudo posto su nastali od najgoreg mogutjeg genetskog materijala ) i kada im nije zao da jadne beskutjnike koriste za raznorazne gluposti, siguran sam da im nije problem i ovako nesto da urade. A posto je posedovanje medija neverovatna motj ( mozda i bolja od najmotjnijeg naoruzanja na svetu) danas je prosto smesno jednostavno ubediti jadan narod u raznorazne gluposti ( Zasto smatraju Srbe najgorim mogucim narodom na svetu , zasto 90% , mozda i vise, ljudi koji nikada nisu imali dodira sa Srbinom smatra da smo zivotinje - pa zato sto gledaju TV na kome posle 100 losih vesti o nama dodje 1 dobra. ). I tako ova bolest koja bi proredila samo bolesno stanovnistvo ispade kao ne znam ni ja kakva. Svakako vakcinama treba kljukati one ljude koji ne bi preziveli ovaj novi grip, ali ne voditi tv kampanju kojom ce tajkuni zaraditi na bespotrebnom vakcinisanju i kljukanju svega i svacim ostatka populacije ( zasto bih ubacivao zivu, i ostale stvari koje ste naveli, u svoje telo kada mogu prelezati bez posledica grip !?). A pored svega toga ovo je sezonska vakcina, kao i ona za obicni grip tako da sledece godine sledi opet vakcinisanje.

Nisi u pravu tu vakcinu ce primiti i Ameri prvenstveno oni jer grip je poteko iz Meksika a najvishe obolelih ima u SAD i Meksiku bar po onome shto kazu televizije. Da je to bioloshko oruzje ko shto kazesh zar bi sebe zarazili.
Mislim da preterujesh ali da bi se ideja svidela Jim Bravuri :D
Ipak ovaj grip nije zavera protiv Srba kao shto ti kazesh ...
A protiv Srba (i drugih naroda) se oni sluze drugim politickim i propagandim sredstvima a shto nije tema ovde ...
Mislim da im planovi nisu genocid kako ti to kazesh proredjivanje ostatka sveta ... gde samo nalazite te ideje ... :icon_scra

shrafko
22.12.2009, 16:16
Kad god čitam postove gospodina Bravure, pomislim kako slobodu mišljenja i izražavanja treba zabraniti zakonom :ciao:

Jim Bravura
22.12.2009, 17:27
A ova pricica o vakcinama, nemoj mi zameriti, to je vishe za istoricare, danasnje vakcine rade ono shto treba da rade; mozda zdravim ljudima nisu potrebne (po tvojim recima), ali ima grupa ljudi kojima su mnogo potrebne i koji ne bi preziveli bez vakcine bilo koju ozbiljnu epidemiju.Како знаш да раде "оно што треба да раде", ако ниси упознат са почецима те праксе?! Едвард Џенер се данас слави као изумитељ вакцинацијe, иако та пракса уопште није давала резултате. Наиме, епидемије су избијале у Енглеској иако је у тим областима спроведена вакцинација. Људи побеснели, па су власти морале да је забране законом, али је касније поново та пракса уведена, а је те питам под којим околностима и са каквим оправдањем?

Где је логика да се заобилазе све природне препреке и одбрамбени механизми у организму и да се састојци попут гноја (како је радио Џенер), живих бацила и њихових токсина, састојака што садрже живу, алуминијум и сл, убацују директно у крвоток и то бебама које су осетљиве и рањиве у сваком погледу. Имали то везе са правом епидемијом аутизма (аутоимуном болешћу где организам сам себе напада) која није постојала или је била веома ретка док није уведена вакцинација. Ако се данас све ради за новац, како ти кажеш, коме је то у интересу?

Beagle
22.12.2009, 17:39
Где је логика да се заобилазе све природне препреке и одбрамбени механизми у организму и да се састојци попут гноја (како је радио Џенер), живих бацила и њихових токсина, састојака што садрже живу, алуминијум и сл, убацују директно у крвоток и то бебама које су осетљиве и рањиве у сваком погледу. Имали то везе са правом епидемијом аутизма (аутоимуном болешћу где организам сам себе напада) која није постојала или је била веома ретка док није уведена вакцинација. Ако се данас све ради за новац, како ти кажеш, коме је то у интересу?

Da li je moguce da ti poredis ono sto se radilo pre 100 godina sa onim sto se radi danas? Da li ti slucajno proslo kroz glavu (ali sasvim slucajno) da se danas vakcina ne vadi vakuum pumpom iz kravine bubuljice? Da li si svestan da ti svaki dan udahnes sumpora i olova u skoro istoj kolicini koja se nalazi u toj vakcini?

Pa ti si covece (kao i svi mi) primio sest razlicitih vakcina kao novorodjence pa si ostao zdrav... valjda :kreza:

__UM__
22.12.2009, 17:53
Nisi u pravu tu vakcinu ce primiti i Ameri prvenstveno oni jer grip je poteko iz Meksika a najvishe obolelih ima u SAD i Meksiku bar po onome shto kazu televizije. Da je to bioloshko oruzje ko shto kazesh zar bi sebe zarazili.
Mislim da preterujesh ali da bi se ideja svidela Jim Bravuri :D
Ipak ovaj grip nije zavera protiv Srba kao shto ti kazesh ...
A protiv Srba (i drugih naroda) se oni sluze drugim politickim i propagandim sredstvima a shto nije tema ovde ...
Mislim da im planovi nisu genocid kako ti to kazesh proredjivanje ostatka sveta ... gde samo nalazite te ideje ... :icon_scra
Nikada nisam ni rekao da je to zavera protiv nas, jer smo mi premali i neznacajni za njih. Mi sada, nakon sto su rasturili Jugu (mogu da navedem koje su interese imali , ako vas zanima- msm da ne bi sada spam-ovao) i posle ovo rascepljenja Kosova, koje ja ne priznajem i gledam na to kao da se nije ni desilo i uvek gajim nade da ce ga vratiti politicari koji toliko puno obecavaju oko toga ali ovi danasnji su nesposobni - svaka cast Slobi koji je i za vreme sankcija odrzavao zivot boljim za svakoga , ane ko danas da samo odredjeni ljudi zive u raskošu a mi ostali u najgoroj bedi (Ma cim Tadic kaze da ce braniti Kosovo iskljucivo diplomatskim sredstvima to je poruka njima da im je servirao Kosovo na srebrnom posluzaoniku ( ne zlatnom jer smo siromasna drzava ) i da se nece braniti kada ga budu uzeli )mi smo sada skoro pa nevidljivi za njih kao i da ne postojimo , vise nas niko ne zarezuje. A sto se tice samounistenja, veruj mi da je i to moguce jer zna se ko kod njih mora preziveti verujem da bi isli i dotle da unistavaju spostveno stanovnistvo samo da bi sredili ostatak sveta. Mada ne verujem da je ovo sada neko biolosko oruzje jer je preslabo , trenutno, ovo ce pre biti neuspeli eksperiment koji je ispao kao voz sa sina i upao u zivi svet iz neke laboratorije za koju ni Ameri (stanovnici) nisu znali da postoji. Mada za vakcine smatram da se kao i za sve ostalo razlikuju u tome za koga su namenjene. To ti je kao kada se moja keva zali drugarici u razgovoru uz kafu da prasak koji koristi ne moz da opere ni korpu vesa dok onaj iste marke kod komsinice , koji su joj poslala deca koja su odleprsala preko grane, opere tonu vesa perfektno . To je verovatno i sa vakcinama . Mada mi ortaci sa one strane grane pricaju da se tamo i ne dize tolika prasina oko toga. :D:dedica:

Nikola16789
22.12.2009, 18:20
Како знаш да раде "оно што треба да раде", ако ниси упознат са почецима те праксе?! Едвард Џенер се данас слави као изумитељ вакцинацијe, иако та пракса уопште није давала резултате. Наиме, епидемије су избијале у Енглеској иако је у тим областима спроведена вакцинација. Људи побеснели, па су власти морале да је забране законом, али је касније поново та пракса уведена, а је те питам под којим околностима и са каквим оправдањем?

Pa mozda pod opravdanjem kako su usavrsili sistem. Kad su prvi put napravili i poceli da prodaju PC, ljudi su se smejali, shta ce to kome, a vidi danas...
A to shto se on slavi, mora neko da se slavi, zar je ime bitno, kolumbo je otkrio Ameriku (a neki evropljani su i pre njega bili tamo), pa je Amerika dobila ime po Amerigo Vespucciu.

Izgleda da je tebi ziva iz vakcine koju si dobio kad si bio mali malo pomutila razum, jel da? Ajd ti malo prouci shta je tacno gnoj, pa onda dodji da nastavimo da diskutujemo :)
Ja ne znam zashto ti toliko potencirash tu istoriju kad su u srednjem veku intezivno koristili zivu i to kao lek.
Svako ima interesa, naravno, novac dobijaju farmaceuti, ali tu je recimo i konkurencija, zashto bi neko napravio djubre i izgubio bitku sa drugim proizvodjacem koji je dobro odradio posao?

__UM__
22.12.2009, 18:41
Pa mozda pod opravdanjem kako su usavrsili sistem. Kad su prvi put napravili i poceli da prodaju PC, ljudi su se smejali, shta ce to kome, a vidi danas...
A to shto se on slavi, mora neko da se slavi, zar je ime bitno, kolumbo je otkrio Ameriku (a neki evropljani su i pre njega bili tamo), pa je Amerika dobila ime po Amerigo Vespucciu.

Izgleda da je tebi ziva iz vakcine koju si dobio kad si bio mali malo pomutila razum, jel da? Ajd ti malo prouci shta je tacno gnoj, pa onda dodji da nastavimo da diskutujemo :)
Ja ne znam zashto ti toliko potencirash tu istoriju kad su u srednjem veku intezivno koristili zivu i to kao lek.
Svako ima interesa, naravno, novac dobijaju farmaceuti, ali tu je recimo i konkurencija, zashto bi neko napravio djubre i izgubio bitku sa drugim proizvodjacem koji je dobro odradio posao?

Pa sta moze biti gnoj no mikrobe koje su izbacene iz tela fagocitozom od strane naseg imuno sistema ( belih krvnih crnaca ). I danas se koriste izumrle mikrobe u pravljenju vakcina ili injekcija ( koliko znam, nisam dovoljno strucan da bi pricao o tome)... ne znam gde je pogresio Džimi :D
Edit :
Svidja mi se Džimov nacin misljenja, ali da napomenem da si napravio sitnu gresku. Naime ubacuju se zivi bacili ali u meri dovoljnoj da se izbori telo sa njima i stvori imuno sistem. Mene vise brinu ostali sastojci. Ta ziva i svi ostali metali :S Ko zna sta su nam do sada ubacivali u telo i verovatno smo samo delimicno normalni, mozda bi sve bilo mnogo bolje da su manje gledali na cenu izrade a vise na ljude. A i danas bas svako moze da pravi lekove kojima se kljuka stanovnistvo... meni je sve to sumnjivo .

player1
22.12.2009, 19:12
Где је логика да се заобилазе све природне препреке и одбрамбени механизми у организму и да се састојци попут гноја (како је радио Џенер), живих бацила и њихових токсина, састојака што садрже живу, алуминијум и сл, убацују директно у крвоток и то бебама које су осетљиве и рањиве у сваком погледу.

Da imas malo pojma o biologiji znao bi zasto tako rade vakcine. Problem sa zivim organiznom je sto vecina opasnih bolesti deluje previse brzo da se bela krvna zrnca istreniraju da ih uklone (da ne deluju tako brzo, mi bi smo bili imuni na iste). Davanjem oslabljene verzije bacila organizmu daje mogucnost organizmu da nauci kako da ih pobedi i da bude otporan na pravu bolest.

Vakcina sluzi da nauci prirodne "branioce" organizma da se bori sa konkretnom bolesti. Vakcina nije hemikalija niti cudotvorni lek framaceutskih korporacija, nego nacin da ojaca organizam da on sam moze da se brani od bolesti. I naravno, glavni sastojak svake vakcine ja sama bolest u nekom oslabljeniom obliku. Da nije tako, ne bi to bila vakcina.

mr.no.
22.12.2009, 19:25
Od virusa se ne može lečiti klasičnim lekovima. Zanima me samo jedno:ako postoji vakcina koja nas može zaštititi od gripa, kako onda naučnici ne mogu da naprave lek koji će nas i dobro lečiti ako se već razbolimo:confused:. Sve je stvar ličnog izbora ko će se vakcinisati, a ko ne. Pre par godina sam podlegao najavi epidemije gripa... i vakcinisao se. Šta da kažem... Jedino tad sam i zaradio grip :nov_mad2:

player1
22.12.2009, 19:32
Vakcine poboljsavaju imuni sistem kod zdravog coveka za konkretnu bolest, trenirajuci ga da se nosi sa istom (tj. dajuci vremena organizmu da smisli pogodna anti-tela za doticnu bolest). Isti princip ne moze da se primerni na vec oslabljen organizam, kome je odbrana vec "pukla" (nema ko vise da pravi anti-tela kako valja). Tj. takav tretman bi bio samo poguban (dodavanje jos bolesti na vec bolesnu osobu).

Beagle
22.12.2009, 19:55
Od virusa se ne može lečiti klasičnim lekovima. Zanima me samo jedno:ako postoji vakcina koja nas može zaštititi od gripa, kako onda naučnici ne mogu da naprave lek koji će nas i dobro lečiti ako se već razbolimo:confused:. Sve je stvar ličnog izbora ko će se vakcinisati, a ko ne. Pre par godina sam podlegao najavi epidemije gripa... i vakcinisao se. Šta da kažem... Jedino tad sam i zaradio grip :nov_mad2:

Zar je toliko tesko ukapirati da je grip bolest koja se svake godine javlja u drugacijem obliku i da je nemoguce uvek imati delotvornu vakcinu? Prehlada i grip nikako nisu isti, iako kod zdravog coveka imaju slicne simptome.

Jim Bravura
22.12.2009, 19:56
davanjem oslabljene verzije bacila organizmu daje mogucnost organizmu da nauci kako da ih pobedi i da bude otporan na pravu bolest.

vakcina sluzi da nauci prirodne "branioce" organizma da se bori sa konkretnom bolesti. Vakcina nije hemikalija niti cudotvorni lek framaceutskih korporacija, nego nacin da ojaca organizam da on sam moze da se brani od bolesti. i naravno, glavni sastojak svake vakcine ja sama bolest u nekom oslabljeniom obliku. Da nije tako, ne bi to bila vakcina.Мени је та мантра позната, али ниси објаснио како се дошло до тог закључка, тј. зашто се и на бази чега наставило са оним што је радио Џенер, када га је пракса демантовала?!

jozvan_Kg
22.12.2009, 20:09
Prosto i jednostavno, neću. Ne plašim se ni gripa, a ni vakcine. Preležao sam dovoljno raznoraznih bolesti, pa pretećiću i ovo ako me potkači.

@ Autor teme: 10/10 for greatest trolling topic lately :D :D :D
Successfull troll is ...troll :D

__UM__
22.12.2009, 20:15
Ali ne mozete osporiti to da svako ima svoje misljenje koje je zasnovano na skolskoj spremi i uslovima i sredini u kojoj je jedan individuum rastao. Prema tome ne mozemo osporiti nicije misljenje osim ako taj doticni nema veze sa zivotom, mada su za mnoge genijalce svojevremeno mislili da su otkaceni, sto se kasnije pokazalo kao netacno i novije generacije koje su imale savremeno i poboljsano shvatanje uvideli su da mnogi ljudi tada smatrani za klovnove na kojima su zeleni coveculjci izvodili raznorazne eksperimente za ustvari ljude sirokih pogleda... lol gde sam ja otiso xD a hteo sam samo da vas pitam sta imate od strucne spreme jer svi vi imate vrlo interesantna misljenja o danasnjoj situaciji pa bih zeleo da vidim sta imate od skole ? :kreza:

Beagle
22.12.2009, 20:18
@UM

Ides debelo u offtopic (ako je tako nesto u ovoj temi i moguce :to_care:), za to bi mogao i morao da otvoris novu temu.

Jim Bravura
22.12.2009, 20:20
Pa mozda pod opravdanjem kako su usavrsili sistem. Хало, како да усаврше нешто што не ради? :opanachke

Или ако мислиш другачије, питам те поново кад и где је дошло до "преокрета", јер се Џенерова пракса показала тоталним фијаском и надрилекарством које је само ширило заразу.

mr.no.
22.12.2009, 20:22
Zar je toliko tesko ukapirati da je grip bolest koja se svake godine javlja u drugacijem obliku i da je nemoguce uvek imati delotvornu vakcinu? Prehlada i grip nikako nisu isti, iako kod zdravog coveka imaju slicne simptome.
Znam ja to, zato i ne verujemu delotvornost tih vakcina. Nije ovaj grip sigurno toliko "smrtonosniji" od onih koji su se javljali proteklih godina. Uvek se dešavalo da neko nastrada od te bolesti. A ovolika frka je, dobrim delom, stvar marketinga (da li je neko primetio poskupljenje benzina i još koje čega?). Preko nekih prijatelja čiji su rođaci u Italiji, čujem da se tamo ova svinjska boljka i ne pominje nešto naročito.

__UM__
22.12.2009, 20:23
@UM

Ides debelo u offtopic (ako je tako nesto u ovoj temi i moguce :to_care:), za to bi mogao i morao da otvoris novu temu.

Izvini, ali strasno mi je dosadno xD Cisto sumnjam da bi neko postovao u temi koju bih otvorio xDDD Necu vise skretati sa teme :kreza:

__UM__
22.12.2009, 20:27
Znam ja to, zato i ne verujemu delotvornost tih vakcina. Nije ovaj grip sigurno toliko "smrtonosniji" od onih koji su se javljali proteklih godina. Uvek se dešavalo da neko nastrada od te bolesti. A ovolika frka je, dobrim delom, stvar marketinga (da li je neko primetio poskupljenje benzina i još koje čega?). Preko nekih prijatelja čiji su rođaci u Italiji, čujem da se tamo ova svinjska boljka i ne pominje nešto naročito.
Pa ovaj grip je ustvari manje smrtonosan od obicnog, ali oduvek je bilo da se ljudi plase novih stvari, koje im nisu poznate, vise nego neceg mnogo strasnijeg na sta su navikli jer ih pogadja duze. Po meni je mnogo gore to sto se ljudi smrzavaju na ulici jer nemaju gde da se sklone od snega i zime.

voodoo_
22.12.2009, 20:28
Ono što se medijima može zameriti u celoj ovoj priči o vakcini jeste insistiranje na smrtnim slučajevima. Uvek je bilo i biće osetljivih ljudi koji će stradati od gripa ili bilo koje teške bolesti. Njima možda čak ni vakcina ne može pomoći.
Jedna doktorka u bolnici u Valjevu je morala da potpiše (pod pretnjom otkazom) da je neka žena umrla od gripa, iako ta žena gripa nije videla već je umrla od neke totalno nevezane bolesti. To mi rekla rođaka te žene koja nam je kućni prijatelj...

__UM__
22.12.2009, 20:33
Jedna doktorka u bolnici u Valjevu je morala da potpiše (pod pretnjom otkazom) da je neka žena umrla od gripa, iako ta žena gripa nije videla već je umrla od neke totalno nevezane bolesti. To mi rekla rođaka te žene koja nam je kućni prijatelj...
To su trazili od nje verovatno da bi se sacuvao ugled bolnice.

voodoo_
22.12.2009, 20:42
:facepalm

Kakav ugled bolnice, šta, nikad se nije desilo da neko umre u bolnici? Znaš li koliko ljudi umire tamo? Mi još nismo došli do stadijuma da je svaka bolest izlečiva i umiranje je još uvek relativno normalna pojava.

Mišković je uvezao vakcine. Mišković finansira većinu stranaka. Vakcine se moraju prodati. Stranke su dužne Miškoviću i moraju da rade šta im kaže. Stranke dobiju instrukciju da dižu paniku iako je broj smrtnih slučajeva od gripa manji od broja poginulih u saobraćajnim nesrećama. Direktori svih iole bitnih ustanova, pa i bolnica, su partijski nameštenici koji rade kako im se kaže. Neko umre, oni kažu da je od gripa, sutradan u novinama ovoliki naslov "JOŠ JEDNA ŽRTVA SVINSKOG GRIPA, AAAAARGH, SVI ĆEMO POMRETI JOOOOJ!". Narod se uspaniči i pomisli da treba da se vakciniše. Mišković trlja ruke.

Prestani da živiš u lalalendu, stvari u realnom životu nikad nisu onakve kakvim se čine.

__UM__
22.12.2009, 20:52
:facepalm

Kakav ugled bolnice, šta, nikad se nije desilo da neko umre u bolnici? Znaš li koliko ljudi umire tamo? Mi još nismo došli do stadijuma da je svaka bolest izlečiva i umiranje je još uvek relativno normalna pojava.

Mišković je uvezao vakcine. Mišković finansira većinu stranaka. Vakcine se moraju prodati. Stranke su dužne Miškoviću i moraju da rade šta im kaže. Stranke dobiju instrukciju da dižu paniku iako je broj smrtnih slučajeva od gripa manji od broja poginulih u saobraćajnim nesrećama. Direktori svih iole bitnih ustanova, pa i bolnica, su partijski nameštenici koji rade kako im se kaže. Neko umre, oni kažu da je od gripa, sutradan u novinama ovoliki naslov "JOŠ JEDNA ŽRTVA SVINSKOG GRIPA, AAAAARGH, SVI ĆEMO POMRETI JOOOOJ!". Narod se uspaniči i pomisli da treba da se vakciniše. Mišković trlja ruke.

Prestani da živiš u lalalendu, stvari u realnom životu nikad nisu onakve kakvim se čine.

Pa msm da sam naveo da se tv koristi bas u takve svrhe...to je jedno od najmotjnijih sredstava danasnjice...Eo kod nas su se ubili o pricanja o svinjskom gripu da bi se pokupovale vakcine koje su uvezene dok se u drugim zemljama i ne spominje svinjski grip na tv-u . Npr. u Austriji ako odes u bolnicu i trazis vakcinu dobices je, niko ti ne soli pamet da trebas da je primis jer ako ne poceces da grokcjes da se hranis kukuruzom , koji jes da je pojeftinio al strasno goji , i na kraju mutirati u svinju.:rolleyes: xDDD

Cole
22.12.2009, 21:38
Da imas malo pojma o biologiji znao bi zasto tako rade vakcine. Problem sa zivim organiznom je sto vecina opasnih bolesti deluje previse brzo da se bela krvna zrnca istreniraju da ih uklone (da ne deluju tako brzo, mi bi smo bili imuni na iste). Davanjem oslabljene verzije bacila organizmu daje mogucnost organizmu da nauci kako da ih pobedi i da bude otporan na pravu bolest.

Vakcina sluzi da nauci prirodne "branioce" organizma da se bori sa konkretnom bolesti. Vakcina nije hemikalija niti cudotvorni lek framaceutskih korporacija, nego nacin da ojaca organizam da on sam moze da se brani od bolesti. I naravno, glavni sastojak svake vakcine ja sama bolest u nekom oslabljeniom obliku. Da nije tako, ne bi to bila vakcina.

I šta ako tri sada primiš vakcinu a u periodu si inkubacije. Ko može znati da li je u periodu inkubacije kad se tada bolest ne manifestuje a može trajati i do 7 dana. Znači obolećeš od gripe za koji dan a da to ne možeš znati a sa vakcinom još malo "dosoliš" virus.
Zato je vakcina debelo zakasnila pošto se ona nikad ne daje u jeku epidemije.
Ipak je to "samo" gripa a imunutet uopšte nije siguran a i ako se stvori jedva da važi nešto više od pola godine zbog "mutacija".
Ali ko zna šta će nas već još snaći.

Sama gripa je predstavljena kao kuga 21-og veka. :confused:

Keygen
22.12.2009, 21:52
ma kakva vakcina NIKAD!!! pa ni tada

ribica-d-mikac
22.12.2009, 21:52
kako kaze moja gdja doktorica-Ovaj grip je malo jaci od kisele vode...prose*es se i nista :aplauz:

M1L0SH
22.12.2009, 23:25
kako kaze moja gdja doktorica-Ovaj grip je malo jaci od kisele vode...prose*es se i nista :aplauz:

Ta je doktorka pametna bogami svaka cast .... :D

naravno, glavni sastojak svake vakcine ja sama bolest u nekom oslabljeniom obliku. Da nije tako, ne bi to bila vakcina.

To sam i ja reko vec negde ranije u temi

I šta ako tri sada primiš vakcinu a u periodu si inkubacije. Ko može znati da li je u periodu inkubacije kad se tada bolest ne manifestuje a može trajati i do 7 dana. Znači obolećeš od gripe za koji dan a da to ne možeš znati a sa vakcinom još malo "dosoliš" virus.
Zato je vakcina debelo zakasnila pošto se ona nikad ne daje u jeku epidemije.

A ovo isto i ja kazem vakcina je trebala da bude preventiva a ne sad kad ima obolelih.

Dakle reko sam vec necu da primim vakcinu ali bih pitao Bravuru poshto su sve vakcine epic fail i postoje samo da bi neko na njima zaradio kako se leciti i sprecavati sve te boleshtine ne samo grip ... Svako se vakcinishe na rodjenju protiv neznam ni sam cega neka neko strucniji samo navede koje smo sve vakcine primili. Ali znam da su mnoge bolesti iskorenjene. A kako ako vakcine nisu delotvorne ...

Nikola16789
23.12.2009, 16:48
Хало, како да усаврше нешто што не ради? :opanachke

Или ако мислиш другачије, питам те поново кад и где је дошло до "преокрета", јер се Џенерова пракса показала тоталним фијаском и надрилекарством које је само ширило заразу.

Slushaj, slazem se da si ti sjajan istoricar, ali u medicinu se razumesh ko marica u kriv .....

Cela savremena medicina priznaje vakcinu, a ti mislish da si dovoljno kompetentan da u pitanje dovodish njenu delotvornost. ALo, pa gomila naucnika, lekara, farmaceuta se godinama bavi vakcinama, pa shta mislish da su svi oni ludi i presipaju iz supljeg u prazno...

Ja zaista ne znam statisticke podatke o tome koliko je zivota spaseno zahvaljujuci vakcinama protiv kojekakvih bolesti, ali je broj ogroman.
Uzmimo za primer hepatit B recimo. Svi zdravstveni radnici imaju primljenu vakcinu protiv toga, i znam gomilu slucajeva gde je zdravstveni radnik bio u rizicnoj situaciji i hvala bogu nije mu bilo nishta samo zbog te vakcine. To je samo jedan primer, shta cemo sa tuberkulozom recimo? BCG vakcina je po statistickim podacima najzastupljenija u svetu. Delotvornost je preko 85%... ALOO OSAMDESET POSTO. Do pre 100 godina, ova bolest je bila smrtonosna! Dodushe, ova vakcina nije bash najbolja kad su u pitanju odrasle osobe, ali i dalje ima sjajnu statistiku iza sebe.

Ti ili nas ovde lozish ili zivish u velikoj zabludi i u "svetu teorija zavere"...

M1L0SH
23.12.2009, 18:11
.... Ti ili nas ovde lozish ili zivish u velikoj zabludi i u "svetu teorija zavere"...

Pa on kaze da je ovo drugo ali se ja nadam za njegovo dobro da je ovo prvo :D ....

pedjosav
23.12.2009, 18:28
@ M1losh i Nikola:
``Teorija zavere`` koja vam toliko bode oci, mogla bi da vas ubode i tamo gde se ne nadate (ili nadate ?)
Ovo sam vam napisao jer ce vas naterati da se zamislite malo pre nego sto napadate coveka koji realno zna vise od vas.
A to sto se svi (farmaceuti,lekari,novinari) slazu po pitanjima vakcinacije
- ne slazu se svi -
vec oni koji imaju saznanja suprotna od ``svima poznatih``- e oni su ucutkani na razne nacine.

player1
23.12.2009, 18:29
Evo ja se sutra vakcinisem. :ciao:

EDIT:
Ispravka, prekosutra. Sutra sam nesto zauzet.

Djordje Turjacanin
23.12.2009, 18:58
@pedjosav
Misle drugačije? Bravura za svaku stvar nađe neku teoriju zavjere. Da mu spomeneš Coca Colu on bi rekao da je to zavjera od Amerikanaca koji hoće da nam unište jetru pa da se niko ne može boriti preko njih.
A što se tiče da više zna: Pa da, zna on da su Nacisti pobjegli u južnu Ameriku i da tamo prave neka antigravitaciona sredstva, da je Nikola Tesla vidovit, da je Ajnštajn marketing i slično.
Što se tiče vakcine NE, negdje sam gledao da više ljudi umre od obične gripe nego od ove. Postoji grip, ali nije to ništa kao što oni predstavljaju. Farmaceutska industrija dobija malo para pa dignu "uzbunu" zbog dosad neviđenog gripa koji je jako opasan. Tako je bilo i za ptičiji grip, pa jel' ga spominje ko?

__UM__
23.12.2009, 19:01
@ M1losh i Nikola:
``Teorija zavere`` koja vam toliko bode oci, mogla bi da vas ubode i tamo gde se ne nadate (ili nadate ?)
Ovo sam vam napisao jer ce vas naterati da se zamislite malo pre nego sto napadate coveka koji realno zna vise od vas.
A to sto se svi (farmaceuti,lekari,novinari) slazu po pitanjima vakcinacije
- ne slazu se svi -
vec oni koji imaju saznanja suprotna od ``svima poznatih``- e oni su ucutkani na razne nacine.
:tapsh:Svaka cast, delim tvoje misljenje, i ja smatram da je sve drugo no onako kako oni zele da mi mislimo ( nije da zele, nego nas primoravaju na raznorazne nacine ). :n-cc2:

__UM__
23.12.2009, 19:04
@pedjosav
Misle drugačije? Bravura za svaku stvar nađe neku teoriju zavjere. Da mu spomeneš Coca Colu on bi rekao da je to zavjera od Amerikanaca koji hoće da nam unište jetru pa da se niko ne može boriti preko njih.
A što se tiče da više zna: Pa da, zna on da su Nacisti pobjegli u južnu Ameriku i da tamo prave neka antigravitaciona sredstva, da je Nikola Tesla vidovit, da je Ajnštajn marketing i slično.
Što se tiče vakcine NE, negdje sam gledao da više ljudi umre od obične gripe nego od ove. Postoji grip, ali nije to ništa kao što oni predstavljaju. Farmaceutska industrija dobija malo para pa dignu "uzbunu" zbog dosad neviđenog gripa koji je jako opasan. Tako je bilo i za ptičiji grip, pa jel' ga spominje ko?

Pa i jeste u neku ruku. Coca Cola kao sok je slucajno izmisljen, ameri su prvobitno zelei da naprave lek a sasvim slucajno su dosli do toga da moze sluziti kao sok i kao takav je sve osim pica koje treba konzumirati.

Jim Bravura
23.12.2009, 21:28
cela savremena medicina priznaje vakcinu, a ti mislish da si dovoljno kompetentan da u pitanje dovodish njenu delotvornost. Alo, pa gomila naucnika, lekara, farmaceuta se godinama bavi vakcinama, pa shta mislish da su svi oni ludi i presipaju iz supljeg u prazno..Позивање на ауторитете, слепо веровање и "аргумент" већине приличе некој религији, а не науци. Да, мислим да пресипају из шупљег у празно, јер сви раде за плату и онако како им се каже, нико није луд да таласа и поставља незгодна питања, ако му је стало до каријере. Истина је ту последња рупа на свирали. Ништа боље није и у другим наукама и областима живота. ja zaista ne znam statisticke podatke o tome koliko je zivota spaseno zahvaljujuci vakcinama protiv kojekakvih bolesti, ali je broj ogroman.Немаш никакве податке, а тврдиш да је број огроман?!uzmimo za primer hepatit b recimo. Svi zdravstveni radnici imaju primljenu vakcinu protiv toga, i znam gomilu slucajeva gde je zdravstveni radnik bio u rizicnoj situaciji i hvala bogu nije mu bilo nishta samo zbog te vakcine.Како знаш да је због те вакцине, када смо рекли да је хигијена пре 100 и кусур година била мисаона именица у медицини и да су сами лекари ширили добар део заразе? Ево неких линкова који говоре о драстичном смањењу стопе смртности које је започело још у 19. века када бацил туберкулозе још није био откривен, а камоли вакцина. http://www.nybooks.com/articles/7929 и http://ajph.aphapublications.org/cgi/reprint/21/6/655.pdf

In 1828, when causes of death were first systematically recorded in Britain, the death rate from tuberculosis was nearly 4,000 per million. By 1855 the death rate from tuberculosis had fallen to about 2,700 and continued to fall steadily so that by the turn of the century it had reached about 1,200 per million. Koch's discovery of the causal bacillus in the 1880s had no effect whatsoever on the rate of decline, and by 1925, after the Flexner revolution in medical schools, the rate was about 800, only 20 percent of its value in 1838. Totally unaffected by the arrival of modern medicine, the death rate continued its steady drop to 400 per million until 1948 when the introduction of chemotherapy on a broad scale did indeed accelerate the decline to its present negligible level.

The history of tuberculosis is the history of nearly all the major killers of the nineteenth century. Whooping cough, scarlet fever, and measles, all with death rates in excess of 1,000 per million children, and bronchitis, all declined steadily with no observable effect of the discovery of causative agents, of immunization or of chemotherapy.
to je samo jedan primer, shta cemo sa tuberkulozom recimo? bcg vakcina je po statistickim podacima najzastupljenija u svetu. Delotvornost je preko 85%... Aloo osamdeset posto.do pre 100 godina, ova bolest je bila smrtonosna! Врло интересантно, обзиром на званичне процене да је 1/3 светске популације заражена узрочником туберкулозе као латентни носиоци. Има ли то неке везе са вакцинама које у тело уносе "ослабљене" бациле туберкулозе? Да ли тзв. world health organization заправо шири ову заразу, слично као што је Џенер својевремено то радио са великим богињама?

Cofi
23.12.2009, 21:57
Ovde treba samo da kažete da li uzimate vakcinu ili ne (i eventualno vaše mišljenje o njoj), a vi ste pretvorili u raspravu koliko je delotvorna, šta sadrži... Čak ste došli do mačijeg gripa...

Cole
23.12.2009, 23:17
Slushaj, slazem se da si ti sjajan istoricar, ali u medicinu se razumesh ko marica u kriv .....

Zapamti ovaj svoj post DOBRO pa ga se seti ako se nekad budeš zaposlio kao lekar koliko ćeš se razumeti u medicinu i lečenje ljudi. Ili ćeš se uklopiti? Možda onda budeš shvatio delotvornost i opravdanost dotične vakcine za svo stanovništvo. a i nekih vakcina koje su sad obavezne. Ne bi me začudilo da zbog sveopštog spasa planete ova i sve vakcine protiv gripa budu uvedene kao obavezne (uz ovu nevidjenu medijsku hajku) tako da nekad nećeš možda imati izbora.

KLIK (http://lmgtfy.com/?q=farmaceutska%20mafija)

To je odgovor i za tebe C O F I

Ovde treba samo da kažete da li uzimate vakcinu ili ne (i eventualno vaše mišljenje o njoj)..

A "ispod žita" je već prošlo a tek će da prodje ko zna šta. >Mislim ne samo kod nas, ali mi smo uvek bili najpametniji pa nam se jedan doktor hvali kako smo za jedan dan vakcinisali više ljudi nego naši susedi Hrvati za 20 dana, što bi značilo da smo bar upola od toga (10x) pametniji što smo naravno kroz vreme dokazali :D:)

max888
24.12.2009, 2:55
...ili ćeš se uklopiti?

Вечно и суштинско социјално питање.

Вакцина?!НЕ.
Крајњи циљ је редуковање броја сведског становништва само не знам шта оће од нас када то сами добро радимо?
Ваљда да не заостајемо за њима,бар у томе...
Едит- Видех резултате гласања.http://www5.picturepush.com/photo/a/2675738/img/2675738.gif

hacker_aca
24.12.2009, 3:37

EDIT:
Ispravka, prekosutra. Sutra sam nesto zauzet.

Drago mi je što smo se poznavali... :kreza:

Javi kako je sve to prošlo, kako se osećaš itd... ;)

Beagle
24.12.2009, 9:39
@hacker aca

Moj kum se vakcinisao cim su vakcine stigle (srcani bolesnik) i za sad mu nije nista. Nije imao nikakvu reakciju na vakcinu.

shrafko
24.12.2009, 10:02

Drago mi je što smo se poznavali... :kreza:

Slažem se s Acom. Vidimo se u Left4Dead :kreza:
(u međuvremenu može da padne detaljni opis toka zombifikacije :D).

Да, мислим да пресипају из шупљег у празно, јер сви раде за плату и онако како им се каже, нико није луд да таласа и поставља незгодна питања, ако му је стало до каријере.

Naravno, ako ti kažeš da su vakcine beskorisne, onda to mora da je tako. Daleko bilo da je Variola Vera iskorenjena zahvaljujući masovnim vakcinacijama. Ti znaš bolje :rolleyes:

Jim Bravura
24.12.2009, 16:28
Naravno, ako ti kažeš da su vakcine beskorisne, onda to mora da je tako. Daleko bilo da je Variola Vera iskorenjena zahvaljujući masovnim vakcinacijama. Ti znaš bolje :rolleyes:Не кажем ја, цифре говоре за себе, али верници на то не обраћају пажњу. Они чекају да им се обрати неки гуру са ТВ екрана (тзв. експерт) и ако он каже другачије, *ебеш и податке и цифре и памет онако у пакету.

http://www.whale.to/a/biggs_graph_c.html
http://www.whale.to/vaccines/smallpox7.html

In the Philippines, prior to US takeover in 1905, case mortality from smallpox was about 10%. In 1905, following the commencement of systematic vaccination enforced by the US Government, an epidemic occurred where the case mortality ranged from 25% to 50% in different parts of the islands. In 1918-1919 with over 95% of the population vaccinated, the worst epidemic in the Philippine's history occurred resulting in a case mortality of 65%.

ivanza
24.12.2009, 16:52
Danas sam cuo da nekoj zeni iz Knjazevca nije prijala vakcina.:kreza: Dobila je tešku glavobolju, mučninu i oduzetost u nogama jedan dan nakon primanja iste.:dedica:

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/93216/Zrenjanin:+%C5%BDeni+se+oduzele+noge+posle+vakcine !.html

DeCoy
24.12.2009, 17:16
@Jim Bravura

Izvori su ti za :aplauz:

Pričaš kao je Džener bio nadri, a ti tvoji izvori su sve neki anonimusi od pre 60 i kusur godina, koji su pisali raznorazne knjige da "upozore" red neck stanovništvo SAD-a na horore savremene medicine i tako uzmu koji dolar od tih nesretnika. Isti fazon kao što sad valjaju Legijine knjige.:rofl:

Nicklord
24.12.2009, 17:19
Sad bio dobio zahvalnicu od mene ali su ukinuli :D

Jim Bravura
24.12.2009, 17:46
@jim bravura

izvori su ti za :aplauz:

Pričaš kao je džener bio nadri, a ti tvoji izvori su sve neki anonimusi od pre 60 i kusur godina, koji su pisali raznorazne knjige da "upozore" red neck stanovništvo sad-a na horore savremene medicine i tako uzmu koji dolar od tih nesretnika. Isti fazon kao što sad valjaju legijine knjige.:rofl:Извори морају бити стари, тј. из тог периода, јер испитујемо да ли је и какав утицај имала масовна вакцинација по здравље становника и да ли су болести почеле рапидно да опадају далеко пре увођења ове праксе. Пошто се са масовном вакцинацијом почело тек по завршетку 2. св. рата или нешто раније, не мораш бити геније па сконтати зашто нам "новији извори" овде нису од користи.

П.С. Настави да читаш Легију и слушаш експерте са ТВ екрана. Нема везе што продају маглу, битно да нису "анонимуси" ;)

Markonije
24.12.2009, 17:48
Sto bi se vakcinisao kad se imunitet izgradi za tri meseca a do tad ce proci sezona ovog gripa?????????

Da bi je bio realno ugrozen u Srbiji mora da umre 30.000 ljudi(daleko bilo),a ne 30-tak ljudi kojima je bilo pitanje vremena kad ce da umru i bez ovog gripa.

Josh jedno testiranje koliko se moze sa medijima manipulisati na globalnom nivou.

Jeste li upoznati da od obicnog(sezonskog) gripa umre 2-3 milona ljudi svake godine u svetu(komplikacije izazvane neimashtinom ili totalnom nebrigom).
A da je ove godine taj broj troduplo manji,peru ljudi ruke ko ludi :).

Ono sto je bilo u US krajem I svetskog rata je stvarno opasan grip(u US umrlo 15+ miliona ljudi :eek:).

Pticji je takodje gadan,smrtnost 70%.

A ovaj kontam da su izmislili,tj. za obican rekli da je svinjski.

Ove cifre gore koje sam izneo su priblizne a ako vas interesuju tacne googlajte.

todos
24.12.2009, 17:50
Jedan moj kolega se vakcinisao pre pet, šest dana i ne zna gde se nalazi. Uzeo čovek bolovanje posle toga, drma temperatura i sve ostalo što ide sa tim.

mr.marvin
24.12.2009, 18:06
Danas sam cuo da nekoj zeni iz Knjazevca nije prijala vakcina.:kreza: Dobila je tešku glavobolju, mučninu i oduzetost u nogama jedan dan nakon primanja iste.:dedica:

To što se dva događaje dese relativno blizu na vremenskoj pravoj, ne znači da imaju veze jedan sa drugim. Čak i da njeno stanje jeste posljedica vakcine, da li to znači da vakcina neće djelovati?

A vi djeco sa teorijama zavjere... Sad će mama i tata da vode kod tete da dâ boocu...

NjegovaWisost
25.12.2009, 4:25
To što se dva događaje dese relativno blizu na vremenskoj pravoj, ne znači da imaju veze jedan sa drugim. Čak i da njeno stanje jeste posljedica vakcine, da li to znači da vakcina neće djelovati?

A vi djeco sa teorijama zavjere... Sad će mama i tata da vode kod tete da dâ boocu...

Joooj nema zahvalnica :aplauz:

todos
25.12.2009, 11:30
Ja djete?! Pa jesam imam Tatu i Mamu. pogledaj bre moj profil?

Cole
25.12.2009, 13:35

Ovo boldovano bi trebalo proglasiti za biser stoleća.
Takvi su u svom svetu.

--------------------------
- Desilo mi se nemali broj puta da me, kada iznesem podatke da vakcina za grip izaziva neurološke poremećaje, probleme sa jetrom i prolaznu paralizu, pitaju: „Gde to piše?“. Kada kažem da to piše u uputstvu, niko ne može da veruje. Da li se neko zapitao šta to znači „prolazna paraliza“? Koliko prolazna - pet minuta, dva dana ili pet godina - pita Nestorović....da li to znači da vakcina neće djelovati?
Što gosp. marvin kaže, bitno je da se čovek ne razboli od gripe. Za to još nije izmišljen lek.

http://www.alo.rs/vesti/13103/Vakcine_su_cesto_opasnije_od_bolesti

Prof. Dr. Branislav Nestorović (http://www.google.com/#hl=en&source=hp&q=dr+branislav+nestorovic&aq=3&aqi=g9&oq=Dr+Branislav&fp=b36c7832dbb01be6)

PS
Moj post je samo odgovor gospodinu a nikako ne znači da propagiram za ili protiv vakcinacije. Zato nisam ni glasao. Svako će sam doneti odluku.
:ciao:

Nikola16789
25.12.2009, 14:03
Zahvalnica za DeCoy i mr. marvin :)

@Jim, kao shto rekoh, sjajan si istoricar, a wikipedia je sjajan izvor informisanja :opanachke... ti si onaj tip ljudi koji sve zna, vakcine su zavera, Coca Cola je zavera, WTC i 11.9. je zavera, biometrijski pasos i licna karta su zavera i sluze za pracenje ljudi, novi zakon o saobracaju je zavera, ceo svet je zavera...

Ok, nemoj se vakcinisati, tvoj izbor, ne mislim samo na vakcinu protiv gripa nego na sve ostale vakcine, na zalost vec si dobio gomlu njih a da te roditelji nisu ni pitali zelish li da se vakcinisesh.
Shto se tice hepatita b, je**sh ti higijenu, koliko god prao ruke dzabe, ako se poseces i dodjesh u kontakt sa krvlju zarazenog pacijenta.

Jim Bravura
25.12.2009, 18:34
@jim, kao shto rekoh, sjajan si istoricar, a wikipedia je sjajan izvor informisanja :opanachke... Још није касно да изнесеш твоје податке и изворе и демантујеш ме једном за свагда. Зар је то проблем за студента медицине? :a_whistli П.С. Где сам то линковао Википедију? Не знам само да ли ти се мути пред очима или намерно подмећеш. Да ниси вакцинисан скоро? :dzavo: ok, nemoj se vakcinisati, tvoj izbor, ne mislim samo na vakcinu protiv gripa nego na sve ostale vakcine, na zalost vec si dobio gomlu njih a da te roditelji nisu ni pitali zelish li da se vakcinisesh.И ја кажем нажалост, само јел треба онда да понављамо грешке својих родитеља? Да сам знао шта ми раде, вероватно бих доктора шутнуо у цеваницу :D За разлику од тог времена, данас имамо могућност да проверимо све што се некада узимало здраво за готово не размишљајући о последицама.

DeCoy
25.12.2009, 18:59
^^ Jadna su ta deca kojima ćeš ti biti roditelj:( Očigledno da će biti kolateralna šteta na tvom putu traganja za istinom :(

http://img198.imageshack.us/img198/298/bravuraz.jpg

mr.marvin
25.12.2009, 22:24
Ovo boldovano bi trebalo proglasiti za biser stoleća.
Takvi su u svom svetu.

Svrha vakcine jeste razvoj antitjela. Da li ti imaš dokaz da organizam te žene nije razvio antitjela?

@Jim Bravura
Doktor Haus (preuzeto odavde (http://scienceblogs.com/insolence/2006/09/dr_house_on_vaccinations_1.php)):

Young Mother: We're not vaccinating.

(...)

House: Gribbit, gribbit, gribbit. You know another really good business? Teeny tiny baby coffins. You can get them in frog green or fire engine red. Really. The antibodies in yummy mummy only protect the kid for 6 months, which is why these companies think they can gouge you. They think that you'll spend whatever they ask to keep your kid alive. Want to change things? Prove them wrong. A few hundred parents like you decide they'd rather let their kid die then cough up 40 bucks for a vaccination, believe me, prices will drop REALLY fast. Gribbit, gribbit, gribbit, gribbit, gribbit.

@todos
Relax, man. Valjda je jasno na šta sam mislio.

Nikola16789
25.12.2009, 23:16
@Jim: Nema shta ja tebe da demantujem, tebe demantuje komplet moderna medicina. Hvala bogu pa si zdrav i ne treba ti vakcina protiv gripa, ali da si hronicni bolesnik, kukao bi da je dobijesh shto pre...

Belfegor
25.12.2009, 23:45
pa da sam neki funkcioner da...morao bih da bi bio uzor drugima...a ovako ne...ma pobornik sam teroije zavere, na ovom svemu neko dobro zaradjuje

a grip ko grip...bio on od bilo koje zivuljke...procenat smrtnosti je kao i kod obicnih (ljudskih), smesno

DylaN
26.12.2009, 13:31
Prema ovom glasanju mislim da su dzabe kupovali vakcine,pravili reklame i sebe vakcinisali da bi nas ubedili ali dzabe .

--ComputerBoy--
26.12.2009, 14:11
Da, izgleda da ce onda ipak zabraniti javna okupljanja... :dzavo:

kom@
26.12.2009, 14:35
Sve što rade ovdašnji nadležni organi, od kupovine vakcine, kampanje, organizacije centara itd se radi isključivo po nalogu svetske zdravstvene organizacije. SZO je ove godine uvela promenu da u slučaju proglašenja pandemije ne daje preporuke već naloge članicama. Takođe, 2005. SZO je snizila kriterijum za proglašenje epidemije, gde je od visoke zaraznosti i smrtnosti izbačeno ovo drugo.

Cole
26.12.2009, 19:25
^^ Jadna su ta deca kojima ćeš ti biti roditelj:( Očigledno da će biti kolateralna šteta na tvom putu traganja za istinom :(

De Coy:
To što si ti moderator na ovom forumu ne znači da znaš išta o vakcinama, medicini...
Nije ovo stvar nadgovaranja, pa čiji je veći, već za sve što kažeš treba svako pa i ti argumentovati ono što pričaš.
Za tebe samo jedna informacija:
Amiši.
Sigurno si čuo za njih a ima ih više stotina hiljada u Amerikama i oni se ne vakcinišu ni protiv čega (99%).
Proguglaj malo a ako znaš engleski još bolje pa vidi koliko postoji kod njih dijabetesa, multiple skleroze, infarkta, hiperholesterolemije ali i drugih bolesti, pogotovo autizma.
Verovatno ima u tome i do njihovog načina života i neprihvatanja "blagodeti" civilizacijskog napretka, ali je dosta poučno. Pročitaj svakako.

Za nesvršenog studenta medicine samo jedno pitanje:
Ako ikad sretneš Dr. Kona pitaj ga zašto više veruje homeoterapiji nego savremenoj medicini.

Svrha vakcine jeste razvoj antitjela. Da li ti imaš dokaz da organizam te žene nije razvio antitjela?

Žena je ostala nepokretna a ti pričaš o antitelima protiv hemaglutanina.
Znači neće sigurno oboliti od gripa? Jesi li siguran? :confused:
Znaš li ti uopšte zašta služe antitela?

Da nije žalosno bilo bi smešno.

Djordje Turjacanin
26.12.2009, 20:58
A ti svakako imaš sa 13 godina dovoljno iskustva da kažeš nekome ko studira medicinu da nije u pravu. Tražiš argumente ali ih sam ne daješ. A onome što si rekao da će zbog "sveopšteg spasa Zemlje" ove vakcine biti uvedene obavezno o o tome da je grip kuga 21. veka nema smisla raspravljati.

Cofi
26.12.2009, 21:39
Osećam da DeCoy sprema govor:D

Za nesvršenog studenta medicine samo jedno pitanje:
Ako ikad sretneš Dr. Kona pitaj ga zašto više veruje homeoterapiji nego savremenoj medicini.

To nije pitanje...

Nikola16789
26.12.2009, 23:10
@Cole: Dr. Kon je to vishe puta rekao u raznim TV emisijama, nije rekao svoje razloge, vidish mogao bih da ga pitam ako ga sretnem za razloge :) U svakom slucaju on je dr. sci. med, pored toga on predstavlja drzavu u suzbijanju gripa (inace se, ne slazem sa svim njegovim izjavama, al ajd, ipak je on kao shto vec rekoh doktor nauka i medicine, tako da nema smisla dovoditi u pitanje neke njegove reci, bar ne ja koji nisam josh ni na pola da zavrshim faks; i DA, on jeste autoritet koliko god to nekima smetalo) i nema pravo da propagira bilo kakvo alternativno lecenje, shto nije ni radio. :)
"Alternativna medicina" moze da bude jako dobra na mnogo planova, naravno ne sve metode lecenja koji razni "vracevi/vidari/vestice" reklamiraju, ali neke metode zaista imaju efekta i to nikada ne treba potceniti (ili podceniti, sad mi stao mozak :to_care:).

Shto se tice Amisa, znam da nije bash pravi primer ali moze se povuci paralela: Neke verske organizacije (da se ne izrazim drugacije da ne bi neko bio uvredjen) propagiraju svojim vernicima da ne primaju krv cak i ako je to neophodno i ako su zivotno ugrozeni. Znam mnogo slucajeva gde se to zavrshilo katastrofalno tj. smrcu. Da rezimiram, odbijanje savremene medicine JE lose. Tacno je da postoje lekovi koji imaju kontraefekte, ali je ipak mnogo bolje uzeti ih ako je to jako neophodno i spreciti mnogo gore stvari (pravi primeri oseltamivir i zanamivir koji se koriste za lecenje gripa, koriste se samo u jako teskim situacijama, dosta su delotvorni, na zalost, kao i svaki drugi lek, nemaju 100% uspesnosti, ali su to u stvari "otrovi")

DeCoy
26.12.2009, 23:41
@Cole

Ja ni u jednom trenutku nisam rekao da se treba vakcinisati protiv novog gripa, čak ni ne znam da li ću i sam to uraditi (trenutno ne razmišljam o tome). Jednostavno sam morao da prokomenatrišem pisanja pojedinaca koji svaku krizu u društvu (a složićete se da dešavanja oko novog gripa u neku ruku predstavljaju krizu) da šire svoju propagandu, teorije zavere i slične gluposti. I dalje stojim iza toga da su mu izvori u krajnju ruku smešni i više liče na štivo koje bi trebalo da isprepada neke neuke američke hillbilly domaćice. Šta reći na članak o štetnosti vakcina (globalno, ne ove protiv novog gripa), koji se nalazi tik uz članak o teoriji zavere da zaboga pušenje ne izaziva rak pluća, nego ga izaziva zračenje nastalo od nuklearnih proba, pa su eto to pripisali jadnom duvanu. Toliko o kredibilitetu...:facepalm

mr.marvin
26.12.2009, 23:43
Žena je ostala nepokretna a ti pričaš o antitelima protiv hemaglutanina.
Znači neće sigurno oboliti od gripa? Jesi li siguran? :confused:
Znaš li ti uopšte zašta služe antitela?
Da nije žalosno bilo bi smešno.

Prvo, gdje piše da je ostala nepokretna? "Oduzetost" u nogama ne znači paraliza, već najčešće nemoć, slabost.

Citat ljekara iz linkovanog teksta iznad nekoliko postova:

- U pitanju je pojedinačni slučaj, koji se još ispituje. Zasad ne možemo sa sigurnošću reći da je ovoj osobi pozlilo baš zbog vakcine. Možda je došlo do neke greške ili je imala neko akutno oboljenje. Dok se ispitivanja ne završe, ne možemo sa sigurnošću govoriti da je to posledica vakcinacije - rekao je dr Vladimir Petrović.

Medicina je egzaktna nauka, i vrlo logična. Nema mjesta nagađanju. Postoje hipoteze, koje se poslije dokažu ili opovrgnu.

Što se tiče antitjela i oboljenja... Osoba u čiji sistem dospije virus gripa može, ali i ne mora da: postane rasadnik virusa, ispolji simptome gripa, doživi komplikacije. Od čega sve to zavisi, sam skontaj.

kom@
27.12.2009, 0:25
Treba govoriti o činjenicama a ne o pretpostavkama, jer inače se lako skrene u sulude teorije...
Ono o szo jesu činjenice. Kako ih ko interpretira druga je stvar.
Takođe iznosi se činjenica (Koen) da se neurološke posledice takve vakcine pojavljuju u 1:100.000. Preciznosti radi, u US se taj odnos pokazao kao 6,5:100.000. Kako neko interpretira te brojke opet je njegova stvar,
Neću tražiti linkove, jer nemam kome šta do dokazujem.
Ali evo, postoje već neka iskustva o tome Schweinegrippe (http://www.youtube.com/watch?v=bN7wgxSeQtc&feature=related)

Jim Bravura
27.12.2009, 0:25
^^ jadna su ta deca kojima ćeš ti biti roditelj:( očigledno da će biti kolateralna šteta na tvom putu traganja za istinom :(
Твоја ће бити у сигурним рукама кад их довате Кон, Милосављевић и њима слични, нема да бригаш.I dalje stojim iza toga da su mu izvori u krajnju ruku smešni i više liče na štivo koje bi trebalo da isprepada neke neuke američke hillbilly domaćice.Слободно наведи своје изворе, немој да се стидиш.Šta reći na članak o štetnosti vakcina (globalno, ne ove protiv novog gripa), koji se nalazi tik uz članak o teoriji zavere da zaboga pušenje ne izaziva rak pluća, nego ga izaziva zračenje nastalo od nuklearnih proba, pa su eto to pripisali jadnom duvanu. Toliko o kredibilitetu...:facepalmЗначи, ни речи о самом чланку, већ је проблем један други који са темом нема благе везе :) Е да ми је таква памет...U svakom slucaju on je dr. sci. med, pored toga on predstavlja drzavu u suzbijanju gripa(inace se, ne slazem sa svim njegovim izjavama, al ajd, ipak je on kao shto vec rekoh doktor nauka i medicine, tako da nema smisla dovoditi u pitanje neke njegove reci, bar ne ja koji nisam josh ni na pola da zavrshim faks; i DA, on jeste autoritet koliko god to nekima smetalo) i nema pravo da propagira bilo kakvo alternativno lecenje, shto nije ni radio. :) По теби онда сваки лупеж и битанга која има докторску титулу је аутоматски ауторитет у чије речи се не сумња? :kreza: Тешко нама са таквим лекарима.nema shta ja tebe da demantujem, tebe demantuje komplet moderna medicina.Јел су то празне речи као и досад или си коначно нашао неке податке? :rolleyes:

DeCoy
27.12.2009, 0:44
Слободно наведи своје изворе, немој да се стидиш. Значи, ни речи о самом чланку, већ је проблем један други који са темом нема благе везе :) Е да ми је таква памет...

Ne držim ni jednu stranu, ne trebaju mi izvori. Dovoljan je zdrav razum da se shvati da je to što pišeš bullcrap. A šta mislim o "članku" sam već napisao par postova iznad prethodnog. I kako drugi radovi nemaju veze sa temom:confused: Imaju itekako veze sa kredibilitetom izvora. Zar bi iko pri zdravoj pameti prihvatio savete nekoga ko iznosi onakve sumanute tvrdnje???

Nikola16789
27.12.2009, 1:19
@Jim, moje reci se temelje na zvanicnim udzbenicima bgd. univerziteta i ostalih evropskih univerziteta iza kojih stoje velika nash ai strana imena, a tvoje reci na nekim clancima sa neta. Sam proceni shta je merodavnije.

Blago tebi kad ne cenish imena (ne mislim na Dr. Kona) koja su svetu dali mnogo. Cenish li ti bilo koga? Svoje roditelje mozda? Ne bih rekao. Vidim da generalno imash problem sa autoritetom... mozda neke traume iz detinjstva?

Cole
27.12.2009, 20:48
@ DeCoy & Nikola16789

Postoje izrazi teorija zavere ali postoje i zavere.
Ponekad pomislim da je termin teorija zavere i ubačen da bi se sakrile zavere koje postoje.
Kada se dobije zvanični izveštaj nekog dogadjaja, sve ostalo što odstupa od toga se može pripisati teorijama zavere. Znači moramo verovati samo zvaničnom izveštaju?
To u dosadašnjoj praksi nije bilo baš tako pošto su mnogi "sumnjivi" dogadjaji bili pod lupom drugih ljudi koji nisu hteli da veruju u zvanične verzije nego pokušavaju da pridju što bliže istini.
Evo da uzmemo za primer jedan od najvećih tragičnih dogadjaja (istovremeno i najveću teoriju zavere) u istoriji USA ; Kenedijevo ubistvo. Je li to bila zavera ili je to teorija zavere.
Veruje li iko još u ondašnju zvaničnu verziju o Osvaldu.

A neko hoće sve to u isti koš;
Da bi se uspela staviti jednakost izmedju teorije zavere i zavere postoje ljudi koji pričaju da je Elvis Prisli još živ, da je Pol Mekartni poginuo 1966 pa je zamenjen dvojnikom, pa ono za Princezu Dajanu, američki otisci na mesecu i ko zna koliko još nebuloza, tako da je sad dovoljno reći TO JE TEORIJA ZAVERE i svi koji ne bi da ispadnu glupi kažu da je sve to istina I SAMO TEORIJA ZAVERE a samih zavera ostaje i bilo ih je i biće ih pa dal ih neko zvao teorijama ili kako već.....ne znam, ali ne može sve to u isti koš.
Zato je i Elvis još živ a pravi Pol Beatles je odavno poginuo, a Kenedija je ubio jedino i samo Osvald.
E to je cilj; Stavljanje jednakosti izmedju teorije zavere i zavere, kako bi se ova druga sa raznim nebulozama isključila.

tema:

Pa verovatno je tačno to dok se ljudi nisu vakcinisali da je vremenom mortalitet od istih bolesti opadao zato što postoji tvrdnja (neka me medicinari demantuju) da se protiv svake bolesti nakon pet generacija stvara prirodni imunitet protiv iste bolesti.
Možda se zato Amiši ni ne vakcinišu a i ne oboljevaju pošto imaju prirodni imunitet na sve te bolesti koje su "obavezne vakcinacije".
Njih sam zato i spomenuo pošto oni demantuju priču i o savremenoj medicini i o blagodetima naprednog sveta.
Njihovi verski pogledi me ne interesuju. Zna se samo da je to najmiroljubivija verska zajednica.

Kod nas vakcinisanih je druga priča sad.
Naravno da bi sad kod velike večine nas bilo pogubno ukidanje vakcina protiv kojih nemamo prirodni imunitet (upravo zahvaljujući tim vakcinama) ali se onda postavlja pitanje koja je svrha i bila uvodjenja vakcina gde je naslednost antitela i poboljšanje higijenskih uslova već odradila skoro sve. Ali ko bi onda zaradjivao?
Evolucija je napravila čoveka bez vakcina.

Za virus gripa to naravno ne vredi pošto on mutira pa i zato ne daje veliki mortalitet a zbog čestih mutacija je i sama imunizacija veoma mala.
Imunitet od preležanog gripa je daleko bolji i sigurno osoba više neće od istog oboleti pa i pored blage drift mutacije dok to kod vakcinacije nije slučaj niti bilo kakva sigurnost. To što će organizam stvoriti antitela na virus ništa ne znači ukoliko ne znamo koliki je istih titar. Antitela nas ni ne štite od virusa nego samo pokazuju da organizam reaguje na antigene (virus). Ako je titar antitela mali džabe vakcina. Taj imunostimulator(skvalen) koji će kao da pošpeši naš imuni sistem da stvori mnogo više antitela nego što je antigena u vakcini, pošto je pitanje koliko je antigena i zapravo u vakcini (navodno samo pola od uobičajene količine pa zato je i više ovog imunostimulatora). E sad glavno pitanje; hoće li taj imunostimulator stimulisati organizam da pravi antitela baš od antigena iz ove vakcine ili može iskoristiti i nešto drugo iz našeg organizma.

Mislim samo da i naši nadležni državni organi nisu puno "pametniji" pa ne bih ni njih da krivim pošto je stvarno izmenjena definicija i o epidemiji i o pandemiji gripe jer je ovo što je kom@ rakao tačno.

Sve što rade ovdašnji nadležni organi, od kupovine vakcine, kampanje, organizacije centara itd se radi isključivo po nalogu svetske zdravstvene organizacije. SZO je ove godine uvela promenu da u slučaju proglašenja pandemije ne daje preporuke već naloge članicama. Takođe, 2005. SZO je snizila kriterijum za proglašenje epidemije, gde je od visoke zaraznosti i smrtnosti izbačeno ovo drugo.

Po staroj definiciji WHO nije ni mogla da proglasi pandemiju pošto nije u pitanju novi virus nego samo novi soj virusa gripe ali na NAŠOJ EKIPI :ciao: za grip je da to dobro odradi za nas.

Ja nam svima želim srećnu Novu Godinu bez gripa i vakcina

Beagle
27.12.2009, 21:31
Kako ovaj thread trazi lock, to nije normalno... Kakve veze imaju Zemunci sa gripom, keve ti? I znas li da je politika na forumu zabranjena?

M1L0SH
28.12.2009, 0:07
Shta ga tupite o Amishima prokleti brdjani i fanatici. Ne oboljavaju od bolesti delom zbog staromodnog zivota ali vishe zbog toga shto i zive izolovano pa ne dolaze u kontakt sa tim bolestima. Ni Americki domoroci nisu oboljevali od boginja na primer pa su posle prvog kontakta sa Evropljanima pomrli vecim delom samo od velikih boginja. I to ne obara modernu medicinu ni na jednom polju. Kao shto neko rece ima verskih fanatika koji su umirali samo zato shto su odbijali modernu medicinu i cekali da ih bog spasi ili shta vec. A njihovi zivoti su mogli da budu spasheni rutinskim intervencijama. Zato batalite babske lekove i bolje ako dodje do gripa prijaviti se lekaru. Recimo pogledajte samo srednji vek 1/3 Evrope pomrla je zbog kuge da li neko danas umire od kuge NE ... I da li se razvio imunitetet ... nije. Pa shta kazete da kao zivotinje svedemo svoju populaciju na deseti deo od sadashnje dok cekamo da nam priroda podari imunitet. BESMISLENO !!!!
Ne mozete tako olako da odbacite modernu medicinu zbog teorija zavere ....
Kao shto sam reko vakcinu necu primiti da to je sad kontradiktorno onome shto sam do sad govorio ali necu jer mislim da je cela histerija oko gripa izmishljotina. Umire se i od "starog" gripa ako se na vreme ne leci. Dakle ako se oboli od gripa a ti lepo lekaru pa ce se to antibioticima ili cime vec izleciti. Za vakcinu je vec kasno jer ako ste zarazeni dok se bolest manifstuje mozete da primite vakcinu a to da pogorsha zdravstveno stanje ozbiljno.
Necu da raspravljam o teorijama zavere jer neznam kakva je to vakcina ali nepotrebna je. Ova boleshtina (ako to nije isti stari grip samo medijski napumpan) ce uglavnom pogoditi siromashnije delove sveta kao i obicno. Ne siromashne kao Srbija nego kao Africke zemlje. A zbog niskog zivotnog standarda i neadekvatne medicine ce ih mnogo pomreti. A shto bi se desilo i bez H1N1 gripa ....
Dakle da li ce ovo biti redovna vakcina kao one dosad neznam i ne tice me se jer ja je svejedno necu primiti a na to nemogu ni da uticem. Nego ako grip mutira kao shto kazu onda nema ni svrhe praviti vakcine jer dok mi postanemo imuni na jedan drugi ce se pojaviti.

__UM__
28.12.2009, 0:39
Shta ga tupite o Amishima prokleti brdjani i fanatici. Ne oboljavaju od bolesti delom zbog staromodnog zivota ali vishe zbog toga shto i zive izolovano pa ne dolaze u kontakt sa tim bolestima. Ni Americki domoroci nisu oboljevali od boginja na primer pa su posle prvog kontakta sa Evropljanima pomrli vecim delom samo od velikih boginja. I to ne obara modernu medicinu ni na jednom polju. Kao shto neko rece ima verskih fanatika koji su umirali samo zato shto su odbijali modernu medicinu i cekali da ih bog spasi ili shta vec. A njihovi zivoti su mogli da budu spasheni rutinskim intervencijama. Zato batalite babske lekove i bolje ako dodje do gripa prijaviti se lekaru. Recimo pogledajte samo srednji vek 1/3 Evrope pomrla je zbog kuge da li neko danas umire od kuge NE ... I da li se razvio imunitetet ... nije. Pa shta kazete da kao zivotinje svedemo svoju populaciju na deseti deo od sadashnje dok cekamo da nam priroda podari imunitet. BESMISLENO !!!!
Ne mozete tako olako da odbacite modernu medicinu zbog teorija zavere ....
Kao shto sam reko vakcinu necu primiti da to je sad kontradiktorno onome shto sam do sad govorio ali necu jer mislim da je cela histerija oko gripa izmishljotina. Umire se i od "starog" gripa ako se na vreme ne leci. Dakle ako se oboli od gripa a ti lepo lekaru pa ce se to antibioticima ili cime vec izleciti. Za vakcinu je vec kasno jer ako ste zarazeni dok se bolest manifstuje mozete da primite vakcinu a to da pogorsha zdravstveno stanje ozbiljno.
Necu da raspravljam o teorijama zavere jer neznam kakva je to vakcina ali nepotrebna je. Ova boleshtina (ako to nije isti stari grip samo medijski napumpan) ce uglavnom pogoditi siromashnije delove sveta kao i obicno. Ne siromashne kao Srbija nego kao Africke zemlje. A zbog niskog zivotnog standarda i neadekvatne medicine ce ih mnogo pomreti. A shto bi se desilo i bez H1N1 gripa ....
Dakle da li ce ovo biti redovna vakcina kao one dosad neznam i ne tice me se jer ja je svejedno necu primiti a na to nemogu ni da uticem. Nego ako grip mutira kao shto kazu onda nema ni svrhe praviti vakcine jer dok mi postanemo imuni na jedan drugi ce se pojaviti.

Pa taj virus H1N1 koji su "otkrili" je ustvari deo, tj. dolazio je u sklopu "starog" gripa samo sto je sada otkriven i analizom su potvrdili da poseduje samo polovinu osobina "starog gripa".

Izvor: Das Wissensmagazin - http://www.g-o.de/wissen-aktuell-9883-2009-05-08.html

Nikola16789
28.12.2009, 2:19
@Cole, slazem se da svemu treba pristupiti kriticki, preispitati informacije i doneti sopstveno mishljenje. Problem je kad nemash dobre informacije pa onda stvorish pogresnu sliku :)

DonCorleone91
28.12.2009, 2:43
Kako ovaj thread trazi lock, to nije normalno... Kakve veze imaju Zemunci sa gripom, keve ti? I znas li da je politika na forumu zabranjena?

aaaa??? :eek: ko,sta,gde....???? :boxing: :dzavo:

###agent_47###
28.12.2009, 4:39
Ajd' i ovde da ostavim svoje mišljenje.

Kao što sam već rekao, neću se vakcinisati, više se plašim vakcine nego gripa. Zašto? Ova bolest se brzo razvila, ne mogu da kažem da ne verujem savremenoj medicini, ali nisam sasvim siguran da li je vakcina sasvim ispravna, jer je pravljena na brzinu u trci za profitom.

Što se tiče ispravnosti vakcinisanja kao metode, tu se upotpunosti slažem sa ljudima koji tvrde da je metod dobar (ubacivanje oslabljenih virusa u telo ne bi li se telo "istreniralo" za pravi virus), tu nema dileme. A za našeg drugara Jimija, i njegovo pitanje ko je usavršio Dženeov metod, naravno postoji odgovor.Luj Paster je eksperimentisao sa pilićima i zaključio da ako im da oslabljenu "verziju" bakterija, nije ih moguće opet zaraziti normalnom verzijom bakterija. Zatim je taj metod primenio na čoveka i uspeo da napravi vakcinu protiv besnila. I da Jimi, simpatičan si, misliš "van kutije".

E sad, što se medijske kampanje tiče, to je nešto slično smaku sveta 2012. godine. To što su neki zaluđenici počeli da se spremaju još 2007. ima jedino veze sa medijskom kampanjom (kucajte u google 2012, toliko je dovoljno da se uverite o čemu pričam). A u čemu je štos da objasnim kad sam već otišao u offtopic, lik koji je pisao taj čuveni kalendar, taj majanin, pisao je to i da li znanjem ili pukom srećom pogađao kada su se od prilike važni događaji (tipa izumiranje dinosaurusa) dogodili. Pišući kalendar, došao je do te kobne 2012. i onda je naprasno umro (nema pisanih, a kamoli i materijalnih dokaza od čega je umro). Tako da predpostavljam, imamo mi lufta još jedno deset hiljada godina kada otprilike dolazi sledeći glacijal.

Eto toliko od mene.

Beagle
28.12.2009, 11:49
aaaa??? :eek: ko,sta,gde....???? :boxing: :dzavo:

Obrisana je ta poruka... Dal od moda ili spisatelja, ne znam :D

M1L0SH
28.12.2009, 13:47
###agent_47###:
Potpuno se slazem u vezi gripa ali o majanskom kalendaru lupash vec sam to pisao negde cekaj da nadjem :D
Aha evo ga http://www.sk.co.rs/forum/showthread.php?t=28221&page=17 nadji moj post na strani tu ti je ukratko o fenomenu 2012

--ComputerBoy--
28.12.2009, 15:00
O, da sam samo znao u sta ce ova tema da se pretvori... :facepalm
Kljuc-katanac!

todos
28.12.2009, 15:01
O, da sam samo znao u sta ce ova tema da se pretvori... :facepalm
Kljuc-katanac!

Nema potrebe da bude kljuc-katanac. Svaka tema ide malo u potok, pa se penje na brdo, onda se vraca na put.

Beagle
28.12.2009, 15:39
Nema potrebe da bude kljuc-katanac. Svaka tema ide malo u potok, pa se penje na brdo, onda se vraca na put.

Ova je stigla preko Morave i Dunava do Crnog mora.

###agent_47###
28.12.2009, 15:40
###agent_47###:
Potpuno se slazem u vezi gripa ali o majanskom kalendaru lupash vec sam to pisao negde cekaj da nadjem :D
Aha evo ga http://www.sk.co.rs/forum/showthread.php?t=28221&page=17 nadji moj post na strani tu ti je ukratko o fenomenu 2012
Malo je bezobrazno da nekom kažeš da lupa, pogotovo ako ne znaš odakle njegovi izvori potiču. Naime, zanimala me je ta tematika, i pročitao sam par knjiga o tome, i ni u jednoj, vidiš, nisam naišao na to tvrđenje koje ti opisuješ u svom postu, ali neću reći da lupaš. Ima logike, sve je moguće.

<3 offtopic

Jim Bravura
28.12.2009, 16:14
@Cole, slazem se da svemu treba pristupiti kriticki, preispitati informacije i doneti sopstveno mishljenje. Problem je kad nemash dobre informacije pa onda stvorish pogresnu sliku :)Која си ти врдалама и манипулатор, па то нема нигде. Мислим да би ти и Томица и Con-man позавидели :nov_mad2:

Nikola16789
28.12.2009, 18:33
^^
Da, lekari, a pogotovo mi buduci lekari smo skloni tome (врдалама и манипулатор). Mi prosto obozavamo da zavlacimo posten narod i pricamo im bajke dok mlatimo pare na tudjoj nesreci, vadimo bubrege na operaciji slepog creva, prilikom vakcinacije ugradjujemo mikrocipove za pracenje...

Evo ja cu sad svima vama reci istinu koja je inace dobro cuvana tajna: Bolest ne postoji, to vas lazu da bi vas kao fora lecili i uzimali novac od vas. Nedajte se prevariti i ne podlezite pod manipulacijama i propagandi zdravstvenih organizacija, oni LAZU. I za kraj da citiram onaj videoclip:
"Na ovome svetu, mogu da kazem, sto se desava, to nije istina; mis'im, na ovome svetu, sto bi' naglasio, da...propaganda, sto...vecina kazu...da ovome (WTF?)...nije istina!"

Silent Otto
28.12.2009, 23:14
Moj kolega je sinoć smešten na infektivnu kliniku sa temperaturom od 39 stepeni i sumnjom da je u pitanju grip.
Ako se sumnja potvrdi, eto dokaza da bolest postoji i da se treba vakcinisati jer šta je veći rizik-vakcinisati se i rizikovati nus efekte vakcine ili pak ne vakcinisati se i rizikovati život.

M1L0SH
28.12.2009, 23:24
Ma neznam mogu sutra da predjem ulicu i ubije me auto valjda je ista verovatnoca kao i da me strefi i ubije grip.
Necu uopshte da se zamaram time zivim kao da se nishta ne deshava ....
Nego razgovaraju dve krave i jedna kaze jel shta mislish o ludim kravama a druga odgrovori ma ne interesuje me ja sam helikopter ....
E tako i mene ne interesuje vash krmeci grip
Verovatno najgluplje mishljenje do sad iznesheno na forumu o ovoj temi ali dosta mi je svih tih *****a shta je gore vakcina ili grip
Kad mi dosad nije bilo nishta nece ni sad
I to shto tvoj ortak ima temperaturu 39 ne znaci nishta ja sam do pre par godina imao redovno u novembru temperaturu 39 pa nije bio krmeci grip a ako jeste onda sam sad imun :)

holodoc
28.12.2009, 23:27
^^
Da, lekari, a pogotovo mi buduci lekari smo skloni tome (врдалама и манипулатор). Mi prosto obozavamo da zavlacimo posten narod i pricamo im bajke dok mlatimo pare na tudjoj nesreci, vadimo bubrege na operaciji slepog creva, prilikom vakcinacije ugradjujemo mikrocipove za pracenje...Moli božanstvo(a), kome(jima) se potencijalno moliš, da dok ti izađeš sa fakulteta ovo zaista postane sarkazam jer trenutno sigurno nije.

Cole
29.12.2009, 0:15
Moj kolega je sinoć smešten na infektivnu kliniku sa temperaturom od 39 stepeni i sumnjom da je u pitanju grip. Ako se sumnja potvrdi, eto dokaza da bolest postoji i da se treba vakcinisati jer šta je veći rizik-vakcinisati se i rizikovati nus efekte vakcine ili pak ne vakcinisati se i rizikovati život.

KOJI GRIR,POSTOJI LI ANAMNEZA BOLESTI.

Znaš li ti šta pričaš.
Pa ne znaš.
A kako da se sumnja potvrdi.. za život....
Jel ti znaš koliko sam ja puta imao temperaturu preko 39 stepeni.
Mene racimo zaboli za to ali tebe ne. Ti izgleda mene više voliš i brineš o meni.
Verovatno zato što me ti voliš više nego ja sebe samog i ide briga za mene ali ja to od tebe ne tražim . Ti se vakciniši i ne pametuj dalje o nus efektima nikom pošto ništa kao ni ja ne znaš o tome, mada mi se čini da ja ipak više znam.
Šta ćeš raditi to je tvoja stvar i nemoj da je deliš sa nikim, pošto to u najmanju ruku nije dobronamerno, pa makar to i bilo iz neznanja.

Tvoja verzija je Grip ili rizikovati život, odlučite sami, a rešenje ti je samo vakcina.
Kako ti to radio tako ti bog pomogao.

mr.marvin
29.12.2009, 0:35
U pobertetu hormoni drmaju, kritičko mišljenje nije jača strana. Za koju godinu će mozak još da se razvije i da se oformi apstraktno mišljenje. Ali do tada se malo treba smiriti inače se čovjek pretvori u trola.

Elem, zanima me da li isti koji misle da se nikako ne treba vakcinisati:

- Pipakaju hljeb rukom.
- Prebiraju voće čitav sat.
- Unose se u lice dok pričaju.
- Ne tuširaju se i ne peru ruke jer to "tanji kožu".
- Smrde na luk jer boljeg lijeka nema.
- Kašlju i kijaju na sve strane.
- Pljuju po ulici.
- Ne izuvaju se u stanu.
- Nemaju odjeću "za vani" i "za u kući".
- Žvaću olovku, čak i onu u pošti.

I uopšte, imaju vrlo malo ili nikakvo poimanje o higijeni? Ali zato nerviraju sve oko sebe jer su freaking hodajuće Petrijeve šolje?!

Silent Otto
29.12.2009, 1:26
Ma ljudi, niko vas ni na šta ne tera, niti to može.
Dovoljno ste stari i obrazovani da sami donosite odluke na osnovu dostupnih informacija i da naravno preuzmete odgovornost za izbor koji ste napravili a ne da sutra okrivite nekog trećeg.

I da, vi blago rečeno sumnjičavi, pitajte vaše roditelje što su vas kao klince vakcinisali svim onim vakcinama između ostalih i onom protiv boginja kad je verovatnoća da se njima danas zarazite-minimalna.

__UM__
29.12.2009, 1:57
Moli božanstvo(a), kome(jima) se potencijalno moliš, da dok ti izađeš sa fakulteta ovo zaista postane sarkazam jer trenutno sigurno nije.
Tako je, kazi mu. Tako mu i treba kada ismeva moju teoriju o danonocnom nadgledanju :(:(:(... hehe, salim se. Da znate da mi se mnogo svidja ova tema... Poceo sam da dolazim na forum racunara da bi gledao i ovu temu xD Cak sam uspeo da (pored ostalih teorija zavere) sklepam jos nekoliko novih. Eo zvanicno izjavljujem da bez ove teme ( jes i da pomenem komsiju koji je naveo da nam stavljaju mikrocipove u vakcinu sa zivom i testove na psima) ne bih mogao da smislim ZAVERU MIKROČIPOCA bar jos jedno mesec dana. xD

Cole
29.12.2009, 2:58
U pobertetu hormoni drmaju, kritičko mišljenje nije jača strana. Za koju godinu će mozak još da se razvije i da se oformi apstraktno mišljenje. Ali do tada se malo treba smiriti inače se čovjek pretvori u trola.

Elem, zanima me da li isti koji misle da se nikako ne treba vakcinisati:

- Pipakaju hljeb rukom.
- Prebiraju voće čitav sat.
- Unose se u lice dok pričaju.
- Ne tuširaju se i ne peru ruke jer to "tanji kožu".
- Smrde na luk jer boljeg lijeka nema.
- Kašlju i kijaju na sve strane.
- Pljuju po ulici.
- Ne izuvaju se u stanu.
- Nemaju odjeću "za vani" i "za u kući".
- Žvaću olovku, čak i onu u pošti.

I uopšte, imaju vrlo malo ili nikakvo poimanje o higijeni? Ali zato nerviraju sve oko sebe jer su freaking hodajuće Petrijeve šolje?!

A ti misliš da se svakako i svako treba vakcinisati?
Ili možda samo 3 miliona. Šta ćemo sa ostatkom populacije?

Pored ove nabrojane ne bi na odmet bilo i malo mentalne higijene.
I opusti se malo. Nije baš sve tako crno.

VojaM
29.12.2009, 15:22
Moli božanstvo(a), kome(jima) se potencijalno moliš, da dok ti izađeš sa fakulteta ovo zaista postane sarkazam jer trenutno sigurno nije.
Šta, čak ni ono sa čipom na vrhu igle? ;)

Tako je, kazi mu. Tako mu i treba kada ismeva moju teoriju o danonocnom nadgledanju :(:(:(... hehe, salim se. Da znate da mi se mnogo svidja ova tema... Poceo sam da dolazim na forum racunara da bi gledao i ovu temu xD Cak sam uspeo da (pored ostalih teorija zavere) sklepam jos nekoliko novih. Eo zvanicno izjavljujem da bez ove teme ( jes i da pomenem komsiju koji je naveo da nam stavljaju mikrocipove u vakcinu sa zivom i testove na psima) ne bih mogao da smislim ZAVERU MIKROČIPOCA bar jos jedno mesec dana. xD
Eh, kako je nekim ljudima malo potrebno da budu srećni ;)

Beagle
29.12.2009, 15:38
Eh, kako je nekim ljudima malo potrebno da budu srećni ;)

:aplauz:

Vakcinisa li se Vojo? :)

vasiljevic
29.12.2009, 20:52
@Nikola16789:

Da, lekari, a pogotovo mi buduci lekari smo skloni tome (врдалама и манипулатор).

Ajd da se malo podsetim, koliko sam učio svojevremeno u srednjoj školi. Beše Hipokritova zakletva je ono što daje svaki doktor, a ona kaže da će se pomoći svakom bolesnom čoveku itd, itd, itd. Pa beše mi potpisali i povelju UN koje kaže da država mora da obezbedi besplatno lečenje svakome ko je bolestan, dakle doktor, lekovi, tretman i sl, bez obzira na godine, pol, rasu, imovinsko stanje itd. Nije mi tu stric, on je doktor, pa da mi tačno izdiktira a mene nešto mrzii da jurim po netu ali to je to.

Ministar zdravlja je doktor koji je položio Hipokritovu zakletvu, koji je upoznat sa potpisanom poveljom i šta u njoj piše, je isti onaj čovek kod koga u zadnjih nekoliko godina koliko je bio ministar, nijednom nije bilo epidemije gripa iako je broj obolelih tada bio višestruko veći nego kod ovog danas, čovek koji je poizbacivao sa pozitivnih lista gomilu lekova, koji je napravio dopis po kome skupi lekovi mogu da se daju samo u slučajevima krajnje nužda i ako doktor to ne radi tako ima da odgovara (znam jer moj otac ne može da dobije inekcije koje treba sada već samo ako dođe do tačke sepse), koji je uveo participaciju svima pa i penzionerima, koji je uveo plaćanje po receptima za sve, koji je u mnogim slučajevima smanjio potrebne doza na apsolutni minimum ( znam jer mmom ocu danas ja kupujem svaki put kad dobija inekcije preostalu polovinu), čovek koji je napravio lekarima takav posao u ordinaciji da oni više vremena provedu u papirologiji nego pregledu i koji je ograničio vreme pregleda po pacjentu (baš me interesuje kako se normira bolest kod nekoga), smanio broj doktora i osoblja pa danas nema nikoga u dovoljnom broju (snaja mi medicinska sestra koja nema šanse da iskoristi nijedan dan prekovremenog koje ima svake nedelje jer nema ko da je tada zameni, na odmor kad neko ode samo raste nekome broj prekovremenih sati, a zabranjeno da se zapošljava) i da ne nabrajam dalje uspehe kod njega.

Mene interesuje ovo: kako ja da verujem čoveku koji nije proglasio do sada nijednom epidemiju iako je bilo preporuka a sada se setio? Šta nije u redu u celoj gornjoj priči, one zakletve koje polažete i povelje koje ste potpisali ili ministar i stav zdravstva dat preko njega? Ako je ministar u pravu što uopšte polažete Hipokritovu zakletvu i potpisujete neke povelje, reda radi?

voodoo_
29.12.2009, 20:58
Prosto, došle su neke čike, rekle su mu, ako proguraš kampanju i napraviš paniku, dobiješ džak para i ćao zdravo. Znaš kako on brine do Hipokratove zakletve, sit se potrese.

Vi bre ko da ste se juče rodili. Čovek jednom kad oseti velike pare, on više nije isti čovek koji je do tada bio. Ovi su ogrezli u kriminal i korupciju, ne verujem im više ništa. Ljudi koji za 10 godina nisu uspeli nijedan most u Beogradu da naprave (zapravo, nisu uspeli nijedan od postojećih ni da poprave), koji za sve što ne valja u društvu i dalje krive vlast od pre 20 godina, koji su obećavali da će vratiti srednji sloj, noseći stub društva a u stvari su napravili još veći klasni jaz, ljudi čije je imovinsko stanje iz godine u godinu sve bolje, a ja u najboljem slučaju stagniram, to su ljudi u koje spada i Tomica. I ja treba da mu verujem u vezi sa bilo čim?

Ono što smo čitali u Alan Fordu, to se sad dešava u realnosti, face it.

todos
29.12.2009, 22:38
Ajde da se nadovežem na gornji post u potpunom citatu kao da sam i ja to rekao. Bravo!!!
A što se tiče Hipokratove zakletve ili kako li se već zove onaj deo gde vozač sanitetskog vozila ne sme da opali medicinsku sestru ili doktorku.:D Taj deo bi trebalo da promene.

M1L0SH
29.12.2009, 23:34
Ajd da se malo podsetim, koliko sam učio svojevremeno u srednjoj školi. Beše Hipokritova zakletva je ono što daje svaki doktor, a ona kaže da će se pomoći svakom bolesnom čoveku itd, itd, itd. Pa beše mi potpisali i povelju UN koje kaže da država mora da obezbedi besplatno lečenje svakome ko je bolestan, dakle doktor, lekovi, tretman i sl, bez obzira na godine, pol, rasu, imovinsko stanje itd. Nije mi tu stric, on je doktor, pa da mi tačno izdiktira a mene nešto mrzii da jurim po netu ali to je to.
Ministar zdravlja je doktor koji je položio Hipokritovu zakletvu, .... itd. itd.

Pa shta onda mi placamo lekove, participacije itd. sad cu idem ispred bolnice sa vilom i bakljom :mad:

I kako imamo ministra policije koji nikad nije bio pandur mozda imamo i minstra zdravlja koji nikad nije bio lekar

Inace potpuno se slazem sa ostatkom odgovora ...

Nikola16789
30.12.2009, 3:36
@Vasiljevic: to nije medicina, to je politika. Nazalost, doticnom gospodinu se osladila fotelja pa se "smrt lepkom" zalepio za istu i ne mrda.
Ja i ne zelim da se vakcinishem upravo zbog njega i njegovih budalastina "ko hoce vakcinu nek potpishe da dobija na sopstveni rizik".

vasiljevic
30.12.2009, 10:55
@M1L0SH:

To je i poenta moga posta, da se malo svi podsetimo šta je kod nas svojevoljno prihvaćeno kao obaveza i šta mora ( ne treba, već mora) da se odradi kod nas. Svaki zaposleni daje svoje pare na mesečnom nivou kao doprinos za zdravstvo, to ne plaća firma, već zaposleni. Za firmu je bruto plata trošak na osnovu kogfa oni obračunavaju troškove poslovanja, nama je isplata neto plate kad nam država odbije šta treba. Dakle, plaćamo mi i mi imamo pravo da tražimo. Nemam ništa protiv da mi kažu plaćaćeš participaciju za lekove, ok, radim i zaradim, platiću, ali to nemože i nesme da se primenuje na decu, penzionere, nezaposlene, oni su nezaštićeni i nemaju prihoda. Ne mogu da prihvatim da neko ograničava kad koji lek može da se primi, to je ne bezobrazluk, to je nehumano ponašanje. Nemože da se kaže da je jeftinije 6-7 meseci nekoga puniti nečime što je nedelotvorno jer je jeftinije, dovesti ga do ugrožavanja života i reći sada može. To je kriminalno delo iskreno. Ko je odgovoran ako neko zbog ovakvog tretmana umre, nedaj bože? Doktor koji je radio po naređenju ministra ili ministar koji je napravio takvo rešenje? Znaš kako, ima toga mnogo da se pomene a niko ne pominje.

@Nikola16789:

Vidiš i taj deo oko "ko hoće vakcinu..." sam zaboravio da pomenem. I onaj deo kako za ovu vakcinu nam ne treba tender. Pa par slučajeva koji danas postali poznati gde je neredbom nepoznat slučaj smrti proglašen naknadno smrću od novog gripa. Činjenicu da niko nikada ovde nije objavio koliko kod nas ljudi umire od običnog gripa. Činjenicu da niko normalan usred epidemije gripa ne daje ljudima vakcinu za grip, ona se daje pre epidemije kao prevenciono sredstvo. Činjenicu da nama broj obolelih počne da rastre kad smo počeli da dajemo vakcine. Šta je sad to? Propaganda ili efekat leka? Činjenicu da imamo dve vakcine iste firme za istu bolest. Koja je sa prava? Činjenicu da se onom doktoru koji kaže da ljudi razmisle otvoreno preti. Zašto? Dali je iko pitao tog lekara zašto to kaže i kome je rekao? Možda je za razliku od ministra pročitao prateći papir pa nekome ko može da ima sa time problema rekao da razmisli jer može biti više štete od moguće koristi?

Sve ovo pravi mnogo zabuna kod ljudi, imaju pravo da sumnjaju, imaju pravo da pitaju i mesto gde mogu da pitaju je ono kome se ne veruje. Zato smo na kraju i dobili ovu temu, nešto što nismo ni trebali da imamo na prvom mestu. Ova zemlja je u prošlosti, sa onim groznim sistemom koji je bio neefikasan, izašla za kratko vreme sa vrlo opasnim epidemijama sa minimalnim posledicama bez dizanja panike, organizovano i efikasno. Danas, niti imamo prave informacije, niti imamo efikasnu organizaciju, niti imamo jedan poznat i odbranjiv stav, vodimo kampanju preko novina i preko novina se prepucavamo sa kolegama i pretimo, i tražimo da nam veruje narod. Nisam hteo lično da te nagazim, ne shvataj lično, jednostavno mi legla priča i vodilo ka ovome. Jednostavno, nama sistem ne valja, nevaljaju oni gore, nevaljaju neki pojedinci ispod, sramota da smo pre u nekom promašenom sistemu imali bolje zdravstvo sa mnogo manje problema, zdravstvo gde je najveći deo potplaćivanja bilo neko piće. ***** piće, ako me izlečiš, ti si mi najveći prijatelj, vodiću te i na večeru samo me izleči kako treba i efikasno. A sav negativni eho dobili smo zbog nekolicine neodgovornih lekara i ministra koji je zamislio da je prorpok iz Delfija i da je uvek u pravu, pa cenu plaćaju oni lekari koji normalno rade, oni koji treba da odu kod njih i zbog par idiota im ne veruju, jednostano tuga od sistema. Koliko shvatih, i ti ćeš biti lekar, i iskreno, nimalo ti danas ne zavidim. Gadno vreme za lekare.

Nikola16789
30.12.2009, 11:58
@vasiljevic:
Svaka ti na mestu, problem dolazi sa vrha, sistem je daleko od dobroh, a situaciju dopunjavaju pojedinci koji prave sra**a. Cini mi se da se polako uvodi sistem koji (ne)funkcionishe u SAD, koji je uzasan, i cenim da cemo veoma brzo doci do tacke kada ce se onaj koji nema osiguranje sutnut iz bolnice, makar mu zivot bio ugrozen.
Na zalost zbog pojedinaca koji prave sr**a, vodi se hajka protiv cele profesije po medijima, shto nikako ne valja, ljudi imaju malo poverenja u instituciju (kao i u sve druge u Srbiji), a zdravstvo tako ne moze da funkcionishe. Sramota je da doktor ne sme da primi pice, kafu, cokoladu ili neku drugu glupost od pacijenta ako ovaj to zaista zeli da da to. Zar je to mito? Novac je druga stvar, svakog ko uzme novac u dzep, pa makar i to bila suma za koju se moze kupiti jedno pice treba da bude sutnut i stavljen na stub srama. Treba napraviti razliku :) Dosli smo u situaciju da se doktor boji za posao ako dobije 100g kafe.
Moram da napomenem da imamo velikih strucnjaka, koji su vishe cenjeni u svetu nego kod nas shto je sramota. Osvrnimo se i na plate, shto da ne. Ako vec zelimo americki sistem, daj da uvedemo i americke plate, pa onda svaka greska dobija na tezini. Svako od nas, koliko god voleo svoj posao, ipak radi za novac. Dajte tim ljudima normalne plate i radice produktivnije, nece uzimati mito, radice produktivnije, svi ce biti zadovoljniji, bolje doktorima vece plate nego Tomici u dzep.

voodoo_
30.12.2009, 15:58
Šta kažu u Hrvatskoj povodom svega ovoga:

Yepxg_MG_08

player1
30.12.2009, 17:47
Eto, pelcovao sam se, i ziv sam. :to_care:

Vakcinacija je uradjena u jednom od domova zdravlja na Paliluli (al sam precizan :D). Kao neko ko jos nema ima otvoren karton na istom (jos nisam pokupio onaj studentski), vakcinisan sam kao hitan slucaj, a stari karton treba da donesem u sledecih par nedelja, da bi normalno bio uveden u evidenciju.

Vakcina ko vakcina, igla u ruku kao i obicno (po izboru). Trebalo je da sacekam jos par ljudi, jel je jedna bocica za 5 dozi. Bilo nas je troje na kraju (sve mladi ljudi).

Kako mi je objasnjeno, moguca reakcija je da se malo udeblja koza tu gde je primljena vakcina (meni se to nije desilo), u tom slucaju moze led da se stavi na mesto, ako bas smeta (prodje za par dana). Ako se desi nesto jace, treba da dodjem natrag, ali kazu da se za sada nikom kod njih to nije desilo. Od bitnih pitanja pre primanja vakcine je bilo dal sam alergican na penicilin, jaja, dal imam temperaturu i dal se osecam malaksalo.

Sto se tice gore pomenute reakcije, secam se jos kad sam u osnovnoj primao BSž vakcinu, kako je doktorka objasnjavala, da oni koji imaju reakciju su u stvari prirodno otporniji na konkretnu bolest, tako da organizam odma pocne da radi posao i napada vakcinu. Tada je takvih u mom odeljenju bilo 3-4 od nas 40.

P.S.
Otkud ja tek danas. Pa u petak nisu imali vakcine, a u ponedeljak sam ja bio zauzet (kampovanje na nove licne karte i pasose :D).

voodoo_
30.12.2009, 18:06
Naravno da ti nije ništa sad, negativni efekti ove vakcine (znači OVE, ove konkretne vakcine, ne efekti vakcina generalno) mogu da se osete tek na duže staze, za koju godinu :(

player1
30.12.2009, 18:14
Ja nikad nisam cuo za slucaj da je neko za par godina imao ikakav efekat od neke vakcine. Sve reakcije su bile u danima posle primanja iste.