Prikaži potpunu verziju : Svetlosni fenomen na nebu iznad Norveške
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/09/article-1234430-07887B10000005DC-48_634x421.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/09/article-1234430-0787DEA4000005DC-908_634x348.jpg
Izvor:
http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1234430/Mystery-spiral-blue-light-display-hovers-Norway.html
(kao mozda je u pitanju neispravna ruska raketa :cool:)
Jos slika:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.6902392?index=false#image-gallery-content
Meni ovo lici na losu montazu.
Ma to Rusi prave portal u drugu dimenziju :D
King James
10.12.2009, 13:21
Meni ovo lici na losu montazu.
I to veoma losu...
Nicklord
10.12.2009, 13:27
Moze i gora :D
Bre i meni lici na loshu montazu .... Slike izgledaju drugacije od video klipova
Potpuno bzv ovo je fake nema nicega na wiki news a ni nekih poverljivih informacija na google. Ovi su odma pojurili da optuzuju Ruse kako su nesposobni .... budale
Ove slike u odnosu na onaj snimak deluju kao tezak FAKE, mislim, ona prva slika je stvaaarno "wannabe" fenomen.
Nicklord
10.12.2009, 13:36
Slikao i stavio spiralu WAOOOOO :D
Ovo moze da bude u propagande svrhe. Vidite oni puste lazne vesti o neuspelim Ruskim raketnim probama iznad Norveshke da bi ulili strah u ljude kako se Rusi spremaju za rat i prete raketama. A onda josh kao rakete su potpunii promashaj i Rusi su nesposobni a to da bi se smanjio ugled Rusije u svetu. Eto to je conspiracy teorija :opanachke ... Samo amaterski uradjeno neki Americki geek koji josh misli kako su svuda komunisti koji ugrozavaju njegovu slobodu i josh se krije u nekom bunkeru misleci da je to vreme hladnog rata :D
Hahaha zezam se .... :)
Nash Knight
10.12.2009, 14:12
To je signal, komesar zove Spiral-Man-a!
fingerprint
10.12.2009, 14:15
Izgleda da je slika stvarna, kao i snimak. Ideja da je u pitanju raketa je u najmanju ruku debilna, doduse.
1hrWjkn_DHs
Ja mislim da je to ekipa enterprajza iz buducnosti, dosta da nam kaze da striptizete i pice treba da budu besplatni i legalni za sve. Moj odgovor je isto toliko validan kao i ta raketa, jer imam istu kolicinu dokaza (0).
Mali Mrav
10.12.2009, 14:38
Ovaj snimak je bio juce na vestima, ali ove slike su stvarno :confused:
Kazu da je to bila ruska raketa, tacnije
http://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava
Evo slike iz drugog ugla
http://i47.tinypic.com/w045fm.jpg
JDZBgHBHQT8
Evo shta je u pitanju ..... kad vam ja kazem :paranoia: "They are coming ... run for your lives "
I ovaj novinar rece da Ruski zvanicnici nisu nishta rekli povod toga a ja procitao da su poricali bili kakve testove raketa tog dana
Nicklord
10.12.2009, 14:45
Ja bi lock ovo posto je cist fejk :D
Me ja nebi lock mozda bi trebalo da otvorimo temu za te natprirodne stvari NLO, neobjashnjive fenomene itd.
I ona slika koju sam tek sad video nema veze sa snimcima vidish da je slikano danju uvece a ovamo snimci su nocu ...
I josh cini mi se u tekstu rece da je neki ocevidac ishao sa cerkom ka shkoli a ono shta ce u shkoli ako je noc !?!??! :confused:
U ovom delu
He spotted the lights as he walked his daughter Amalie to school.
He said: 'We saw it from the Inner Harbor in Tromsø. It was absolutely fantastic.
'It almost looked like a rocket that spun around and around and then went diagonally down the heavens.
'It looked like the moon was coming over the mountain, but then came something completely different.'
Ja mislim da je to ekipa enterprajza iz buducnostiNisu. Oni će prvi put da svrate 4. aprila 2064. godine.
Mali Mrav
10.12.2009, 14:58
Me ja nebi lock mozda bi trebalo da otvorimo temu za te natprirodne stvari NLO, neobjashnjive fenomene itd.
I ona slika koju sam tek sad video nema veze sa snimcima vidish da je slikano danju uvece a ovamo snimci su nocu ...
I josh cini mi se u tekstu rece da je neki ocevidac ishao sa cerkom ka shkoli a ono shta ce u shkoli ako je noc !?!??! :confused:
U ovom delu
He spotted the lights as he walked his daughter Amalie to school.
He said: 'We saw it from the Inner Harbor in Tromsø. It was absolutely fantastic.
'It almost looked like a rocket that spun around and around and then went diagonally down the heavens.
'It looked like the moon was coming over the mountain, but then came something completely different.'
Bilo je rano jutro koliko sam shvatio, a znas da kod njih na severu dan/noc traje nenormalno dugo (ispravite ako lupam)
Sto se tice ove moje slike, izgleda da je to neko slikao da mnogo vecoj udaljenosti od mesta dogadjaja
btw, kako znas da je "danju uvece" slikano?
Upravu si moze biti da u toj oblasti noc traje 6 meseci ili shta vec ...
A ucinilo mi se da je zalazak sunca zbog ove crvene boje mada kad bolje pogledam moze biti i izlazak. Ali to opet ne povezuje sliku sa ovim dogadjajem ...
Yes The truth is out there and trust no one .... hehehe :D
A jesi li ti čuo za tzv. "polarne noći (http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_night)", fenomen koji se javlja unutar polarnog kruga, pa tako na severu Norveške noć traje i po 20+ časova.
Bila je jedna velika tema davno, mozda jedna od najvecih na ovom forumu pa je izbrisana... ne secam se zasto bas konkretno ali sumnjam da ce moderatori odobriti otvaranje takve teme...:(
A jesi li ti čuo za tzv. "polarne noći (http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_night)", fenomen koji se javlja unutar polarnog kruga, pa tako na severu Norveške noć traje i po 20+ časova.
Pa jel ti citash sve napisao samo to jedan post pre tebe. I nisu u celoj Norveshkoj noci takve. A setio sam se toga na polovima noci traju i vishe meseci skoro pola godine ...
Equilibrium
10.12.2009, 19:15
Bila je jedna velika tema davno, mozda jedna od najvecih na ovom forumu pa je izbrisana... ne secam se zasto bas konkretno ali sumnjam da ce moderatori odobriti otvaranje takve teme...:(
Obrisana je zbog zustre polemike o religiji
ivan90BG
11.12.2009, 10:43
Izgleda da je ovo snimak na YouTube-u koji je najbrže stekao gledanost. 2,200,000 za dva dana
GoranSTX
11.12.2009, 10:55
I na kraju, braća Rusi...
http://www.armscontrolwonk.com/2565/another-bulava-failure
http://translate.google.com.au/translate?u=http%3A%2F%2Finfox.ru%2Fauthority%2Fde fence%2F2009%2F12%2F10%2FVoyennyyye_podtvyerd.phtm l&sl=ru&tl=en&hl=&ie=UTF-8
^ Onda mu ovo dođe ruski Rozvel. :biglaugh:
JohnnyNT
11.12.2009, 12:57
Ja mislim da to Supermen za'ebava Norvežane...
Ako je nesto failovalo 6 puta to moze biti samo imba tesko za napraviti,a ono sto je imba tesko za napraviti obicno je imba dobro.....
Izgleda da je ruska raketa izgubila orijentaciju. Mnogo votke popila. Ako je raketa, šta će u Norveškoj?
Pa ispaljena je iz podmornice zar ne?A one cesto zalutaju tamo.Verovatno je kapetan podmornice popio dosta vodke a ne ta raketa
petrixs123
12.12.2009, 20:39
http://www.youtube.com/watch?v=NswCqM3M2-Q
sta mislite jel ovo stvarno
http://www.youtube.com/watch?v=NswCqM3M2-Q
Ma kakvi.
http://www.youtube.com/watch?v=nswcqm3m2-q
fake !!!
The chances of anything coming from Mars are a million to one - but still they
come!:n_klanja:
Jim Bravura
15.12.2009, 2:12
WTF? Исти или сличан феномен је забележен у Кини `80-тих http://www.youtube.com/watch?v=ixLE3iuszbU&feature=player_embedded (прескочите почетак и обратите пажњу на 0:40) Да нису и тo били Руси? :rolleyes:
Иначе, ко може да поверује да је ово у Норвешкој била неисправна руска ракета, обзиром да је у то време тамо боравио Хусеин Обама на додели "потпуно заслужене" награде глобалног миротворца. Зар би Руси у таквој ситуацији вршили ракетне пробе у близини? Тешко.
Да ствар буде неуверљивија, руско министарство одбране је прво негирало да то има везе са њима, па после потврдило (што делује као траљави cover-up).
A shta ti mislish da je .... mislim meni ne lici na trag rakete prvo cudna je putanje, drugo plav je trag a to ne lici na raketno gorivo, dalje nema eksplozije, mislim da bi raketa koja izgubi izgubi pravac eksplodirala ranije a ne bi pravila spirale ja sam prvo mislio da je video fake da se neko zeza nije mnogo teshko to danas napraviti ...
I ono bitno ne vrshe se probe nad tudjom teritorijom niko ne zeli da neispravnom raketom isprovocira rat ... Rusija ima na pretek pustih teritorija za takve testove ...
WTF? Исти или сличан феномен је забележен у Кини `80-тих http://www.youtube.com/watch?v=ixLE3iuszbU&feature=player_embedded (прескочите почетак и обратите пажњу на 0:40) Да нису и тo били Руси? :rolleyes:
Иначе, ко може да поверује да је ово у Норвешкој била неисправна руска ракета, обзиром да је у то време тамо боравио Хусеин Обама на додели "потпуно заслужене" награде глобалног миротворца. Зар би Руси у таквој ситуацији вршили ракетне пробе у близини? Тешко.
Да ствар буде неуверљивија, руско министарство одбране је прво негирало да то има везе са њима, па после потврдило (што делује као траљави cover-up).
Ja sam za to da se tebi na forumu počasno dodeli titula teoretičar zavera. Daj čoveče iskuliraj malo, nije ovo forum časopisa "Treće oko":rolleyes:
Ja sam za to da se tebi na forumu počasno dodeli titula teoretičar zavera. Daj čoveče iskuliraj malo, nije ovo forum časopisa "Treće oko":rolleyes:
Nenene, Jerry Fletcher/Mel Gibson (Teorija zavere (http://www.imdb.com/title/tt0118883/)) ;)
Jim Bravura
15.12.2009, 17:33
Ja sam za to da se tebi na forumu počasno dodeli titula teoretičar zavera. Daj čoveče iskuliraj malo, nije ovo forum časopisa "Treće oko":rolleyes:Може, ако ће теби припасти титула теоретичара случајности :)
@M1L0SH, 99% је у питању HAARP технологија за манипулацију јоносфером и потенцијално оружје, а управо једно такво постројење је лоцирано у близини норвешког града Tromsø, где су начињене те фотографије http://en.wikipedia.org/wiki/EISCAT - "At the Ramfjordmoen facility (near Tromsø, Norway) it also operates an ionospheric heater facility, similar to HAARP."
Ko je gledao film "Mist" shvatice sta je u pitanju.
Ja nesto ne verujem da ima neke veze sa vanzemaljcima, al sam nekako siguran da su ljudi umesali prste u to, verovatno neki experiment koji je poceo negde 80tih ako je autentican onaj video sto je postavio Jim Bravura. Ne znam gde je video to taj kinez tu pojavu ali ako se geografski pogleda kina i rusija se granice, pa ili je to bilo na ruskoj teritoriji blizu granice sa kinom gde je zabelezen taj dogadjaj ili je u kini sto moze da se poveze da je to nesto na cemu rade zajedno rusija i kina ili su rusi ukrali tehnologiju od kineza sto nije prvi put i obrnuto. Mogucnosti je mnogo, al sve se svodi na film "mist" :)
Nisam naucnik pa ne mogu da objasnim tu pojavu, al da mogu bas bi se lepo uklopilo u tu moju verziju teorije zavere ;)
(zanemarite velika i mala slova, bilo mi mrsko da drzim shift zbog toga :D )
EDIT: po ovom filmu mozemo zakljuciti da je tehnologija napredovala ,sada su spirale ravnomernije i vise nije zuta svetlost nego plava, koji li je sledeci korak, prvi ce osetiti na svojoj kozi stanovnici Norveske
Jim Bravura
15.12.2009, 18:56
Ја нисам рекао да су ванземаљци, већ да нема говора о некаквом руском пројектилу. Ево како изгледа неуспело лансирање ракете, па упореди то са светлосним феноменом у Норвешкој. Сличност је тако рећи никаква.
Naprotiv... prilicno je slicno.
Jos ako uzmemo u obzir da je druga slika snimana maltene iz blizine, a druga sa sigurno nekoliko stotina kilometara. A da ne zaboravimo i vec pomenuti fenomen polarnih noci koji je sigurno uticao na nacin prelamanja svetlosti tako da smo mogli videti ovakav efekat.
Jim Bravura
15.12.2009, 19:46
Другари, јел ви видите да прва слика приказује сноп светлости и то некакве плавичасте боје, док на другој тога нема! Такође, светлосна спирала на првој слици је изузетно симетрична налик спиралним галаксијама, а видите на шта личи траг оне руске ракете на којој уопште нема средишњег (најсјајнијег) дела. Светлост на норвешком небу заузима огроман простор који може да прекрије читава брда у позадини. На приложеној слици можете видети град Тромсо, а неких 10 км југоисточно се налази HAARP постојење EISCAT - слично ономе на Аљасци, које емитује радио-магнетне таласе огромне снаге уперене ка јоносфери :ciao:
JohnnyNT
15.12.2009, 20:48
Ma to je Supermen nesto zezao, garantovano...
=FI=Ghost
15.12.2009, 20:50
Другари, јел ви видите да прва слика приказује сноп светлости и то некакве плавичасте боје, док на другој тога нема! Такође, светлосна спирала на првој слици је изузетно симетрична налик спиралним галаксијама, а видите на шта личи траг оне руске ракете на којој уопште нема средишњег (најсјајнијег) дела. Светлост на норвешком небу заузима огроман простор који може да прекрије читава брда у позадини. На приложеној слици можете видети град Тромсо, а неких 10 км југоисточно се налази HAARP постојење EISCAT - слично ономе на Аљасци, које емитује радио-магнетне таласе огромне снаге уперене ка јоносфери :ciao:
Obrati pažnju da je na desnoj slici prikazana raketa koja se obrće oko svoje ose na izuzetno maloj visini. Sad probaj zamisliti da se to isto dešava na velikoj visini (kako i izgleda leva slika sa "misterioznim" svetlom) i shvatićeš da je vrlo lako moguće da bi upravo tako izgledalo. Da bi stekao bolji uvid o ovome što pričam pogledaj ovaj snimak: http://www.youtube.com/watch?v=Wlp1lUWqRYI i obrati pažnju kako se delovi eksplodirale rakete kreću oko svoje ose, i prave spiralu. Isto tako izgleda i "misteriozni" objekat na onom snimku iz Kine..
Gotovo je sigurno da vanzemaljci postoje, ali je još sigurnije da ovo nema nikakve veze sa njima.
--ComputerBoy--
15.12.2009, 21:48
So lame montaza... :icon_cool
Samo neko plitkouman moze misliti da vanzemaljci ne postoje... :icon_stud
Ili Valve ispobava novi engine za Half Life 2 Episode 3 ;)
:rofl::rofl: ne postoji kolko znam nijedan "nebeski" fenomen koji je nastao pod uticajem svemira a da se kod nas na zemlji kristalno cisto vidi kao ovo. to je dokaz da je to cista montaza
Jim Bravura na linku koji si stavio pishe da nekakva organizacija emituje reklame za chips 42 svetlosne godine daleko u svemir a to je bullshit kako to prizvodi one spirale i zashto bi iko tracio novac na takvu besmislicu i ako je to cover up onda je jadan ....
Nego ja bih reko da je snimak fake a da je zahvaljujuci internetu neko uspeo da skrene paznju na sebe i svoje delo a da u histeiji se i neki regionalni dnevnik ili shta vec dokopao toga i emitovao da popuni rupu u programu.
Incident kao shto je lansiranje rakete (i to rakete koja moze da nosi nuklearne bojeve glave) iznad ili blizu teritorije susedne zemlje i to josh clanice NATO-a bi bio medjunarodni incident koji bi se mnogo vishe procuo ...
I mozda je najobicnija polarna svetlost samo u nekom redjem obliku ..
Mozda se pojava podudarala vremenski sa lansiranjem rakete pa je zato Rusija potvrdila ako jeste .... Uostalom prvo su rekli da nije pa onda jeste .... ko kaze shta je tacno
Da li je raketa ili ne ja neznam a i nemogu da dokazujem ali nisu vanzemaljci i nema zavere ...
NjegovaWisost
16.12.2009, 0:20
Што би рекли Надреалисти: Немири у Шведској =)
Supreme.50
16.12.2009, 12:56
Ma to mora da je ona kometa koja najavljuje antihrista posto je dan kasnije Obama primao Nobelovu nagradu za mir u Norveskoj!! :facepalm
Citam temu i nailazim na sve gluplja i gluplja razmisljanja (ne mislim na ona sto su napisana sa namerom da nasmeju druge nego ona ozbiljna).
Nije raketa zato sto nema trag slican onom raketnom na slici :confused: ......
Ko zna kakve rusi imaju rakete sada... i nece nocu da isprobavaju rakete na raketni pogon koje su izmisljene pre vise od 50 godina... nego nove tehnologije koje naravno nece ni da priznaju da poseduju tipa "a ono sinoc, da, to je bila nasa nova raketa, evo i sema i bacicemo je ponovo kasnije danas popodne, da se uverite da je to to"...
Da je stvarno bila raketa, Rusi bi dobili po ušima od EU, NATO-a i Amera..:D
Garant je montaža. ;)
Garant je montaža. ;)
Ma kakve ushi, mogu da im pljunu pod prozor... :p
=FI=Ghost
16.12.2009, 14:06
Garant je montaža. ;)
Ne znam zašto ljudi misle da je to tako. Rusi često preleću svojim strateškim avionima preko vazdušnog prostora NATO zemalja, pa čak ulaze i u vazdušni prostor SAD-a. I jedino što se desi jeste neka malo "oštrija" izjava neke zvanične institucije Vlade ili Saveza. Nije stvar u tome da se oni boje Rusa ili tako nešto, stvar je u tome da su navikli na takve stvari od njih. Ništa drugo se ni ne može uraditi povodom toga.
Ovaj "svetlosni fenomen na nebu iznad Norveške" mogao je biti "svetlosni fenomen na nebu iznad otvorenog mora" što verovatno i jeste slučaj, tj., to je raketa lansirana iz podmornice koja je eksplodirala u višim slojevima atmosfere negde iznad otvorenog mora. Zbog toga nema ni govora o nekim zabranama, protestima ili nečem sličnom. Ne treba tražiti kompleksna rešenja i teorije urote kada je najjednostavnije rešenje tu, samo treba otvoriti oči i um da bi se prihvatilo.
I ja bih više voleo da je to u pitanju neki UFO fenomen ili tako nešto, ali, nažalost, to je ipak Bulava...
Ne moj da ***** brate "hladni rat" je zvanicno gotov. A i Ameri su ti koji s bili agresivni razvijali su U-2, A-12, SR-72 "Black Bird" avione samo da bi nadletali vasdushni prostor SSS-r .... I na to potroshili milijarde dolara od poreza gradjana. A sve su zatashkavali samo da ne bi rekli na kakvu glupost troshe pare. Ljudi su mislili kad tolko kriju mora da imaju vanzemljce tamo ...
A koji to Ruski avioni nadlecu Americki prostor. I hocesh da kazesh Rusi su toliko glupi da ih Ameri kuliraju .... kao "opet Rusi nadlecu nash vazdushni prostor ma pusti ih neka misle da ih ne vidimo" stvarno preterujesh
I kako raketa prave one spirale 5 minuta zar ne misish da bi eksplodirala mnogo ranije i shta je onaj plavi zrak iza spirale koji se inace na jednoj slici vidi a na drugoj ne. U vishim slojevima atmosfere pa zar bi trag bio onoliki prekriva pola neba. Snimak je montiran verovatno da pitash stanovnike tog naselja oni bi rekli da se nishta nije desilo.
I naravno da se plashe Rusa, Rusija posle Kine ima najvecu kopnenu armiju i imaju najvece zalihe najrazornjeg nuklearnog oruzja. Ali po meni se ne plashe dovoljno budale cackaju Rusku mecku i na*****e ko i svi pre njih ...
Trebalo bi NATO da dobije po ushima zbog onog petljanja i provociranja rata na Kavkazu sa gruzijom i onim besmislenim republikama koje sad Rusija proglashava drzavama a sebi na shtetu. Kao i zbog onog anti-Ruskog ovaj anti-raketnog shtita ....
=FI=Ghost
16.12.2009, 15:11
Ne moj da seresh brate "hladni rat" je zvanicno gotov. A i Ameri su ti koji s bili agresivni razvijali su U-2, A-12, SR-72 "Black Bird" avione samo da bi nadletali vasdushni prostor SSS-r .... I na to potroshili milijarde dolara od poreza gradjana. A sve su zatashkavali samo da ne bi rekli na kakvu glupost troshe pare. Ljudi su mislili kad tolko kriju mora da imaju vanzemljce tamo ...
A koji to Ruski avioni nadlecu Americki prostor. I hocesh da kazesh Rusi su toliko glupi da ih Ameri kuliraju .... kao "opet Rusi nadlecu nash vazdushni prostor ma pusti ih neka misle da ih ne vidimo" stvarno preterujesh
I kako raketa prave one spirale 5 minuta zar ne misish da bi eksplodirala mnogo ranije i shta je onaj plavi zrak iza spirale koji se inace na jednoj slici vidi a na drugoj ne. U vishim slojevima atmosfere pa zar bi trag bio onoliki prekriva pola neba. Snimak je montiran verovatno da pitash stanovnike tog naselja oni bi rekli da se nishta nije desilo.
I naravno da se plashe Rusa, Rusija posle Kine ima najvecu kopnenu armiju i imaju najvece zalihe najrazornjeg nuklearnog oruzja. Ali po meni se ne plashe dovoljno budale cackaju Rusku mecku i na*****e ko i svi pre njih ...
Trebalo bi NATO da dobije po ushima zbog onog petljanja i provociranja rata na Kavkazu sa gruzijom i onim besmislenim republikama koje sad Rusija proglashava drzavama a sebi na shtetu. Kao i zbog onog anti-Ruskog ovaj anti-raketnog shtita ....
Kada na tako "kulturan" način započinješ poruku neću te ni udostojiti odgovorom.
Idi i potraži pomoć, očigledno imaš problema sa frustracijom...
=FI=Ghost
16.12.2009, 15:15
Za one ostale kojima se čini da je svetlost "preko pola neba", pročitajte ovo: http://www.straightdope.com/columns/read/831/why-does-the-moon-appear-bigger-near-the-horizon
Mada bih pre rekao da je fotografija obrađena u photoshopu, pošto se na snimku vidi nešto sasvim drugačije..
Kada na tako "kulturan" način započinješ poruku neću te ni udostojiti odgovorom.
Idi i potraži pomoć, očigledno imaš problema sa frustracijom...
Yup mozda imam problema sa dosaaaaaaaadom i frustracijom ....
Izvini ali mislio sam da nisi upravu bar za onaj deo o Rusima i njihovim avionima i planovima .....
=FI=Ghost
16.12.2009, 15:32
Yup mozda imam problema sa dosaaaaaaaadom i frustracijom ....
Izvini ali mislio sam da nisi upravu bar za onaj deo o Rusima i njihovim avionima i planovima .....
Prihvatam izvinjenje.
Što se tiče tog dela o Rusima i njihovim streteškim letovima, zaista relativno često upadaju u vazdušni prostor NATO-a:
http://www.icenews.is/index.php/2009/08/10/two-russian-bombers-fly-over-icelandic-airspace/
http://www.usatoday.com/news/world/2007-09-14-nato-russia_N.htm
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/defence/5788832/Russian-aircraft-have-skirted-British-airspace-18-times-in-two-years.html
a ponekad i Američki:
http://news.sky.com/skynews/Home/Sky-News-Archive/Article/20080641286622
http://thelede.blogs.nytimes.com/2008/02/12/us-carrier-intercepts-russian-bombers/
http://blogs.abcnews.com/politicalradar/2009/03/russian-planes.html
http://edition.cnn.com/2008/US/02/11/russian.bomber/index.html
Činjenica je da se to dešava, ali je isto tako činjenica da to sve, ipak, nije toliko strašno koliko nas novine žele uveriti da jeste. Ni jedna od te dve sile ne želi rat. Rusija ovo radi verovatno iz čisto unutrašnje-političkih razloga; sa druge strane, SAD ne doživljava to kao neki ozbiljan vid pretnje, jer ti preleti ipak predstavljaju samo simboličan čin, i ništa više. Zbog toga sam rekao da čak i da je ova raketa ušla u Norveški vazdušni prostor (što bi Rusi svakako nastojali da izbegnu, jer raketa nije isto što i avion) ne bi se desilo ništa posebno bitno i strašno, pa da bismo "mi to svi već čuli".. Možda i grešim u vezi toga, ali sam siguran da je ova eksplozija rakete bila iznad otvorenog mora, u međunarodnim ili ruskim teritorijalnim vodama, i zbog toga se niko nije uzbudio zbog toga.
Mozda je tako i mozda sam se ja preshaltovao na eru hladnog rata kada bi ovako neshto bilo "this means WAR"
Generalno sam anti-Americki nastrojen i dobro razmotrim svako ocrnjivanje Rusa od strane zapada. Da nije Americka propaganda .... ili neshto podlo s'njihove strane ... Dakle nishta licno samo sam se zaneo a i mora se priznati prve misli su "snimak je lazan" ....
Ja eto kazem da nije lazan, imam dokaze isto kao sto vi imate dokaze da je montiran.
Lepo sam vam u predhodnom postu opisao o cemu se radi.
NjegovaWisost
17.12.2009, 16:14
Ma sve to, ta propaganda, nije istina...
Ljudi šta se palite i napadate jedni druge, opušteno
opet vi, jesam lepo rekao upravu ste koliko i ja. Ja kazem da nije montiran ,vi kazete da jeste. Sad kazes tvoja visosti da ne napadamo jedne druge, a ti stanes na stranu onih koji veruju da je montirano. E pa moram da branim svoja uverenja.
Što se tiče bliskih susreta Rusa i Amera, toga ima koliko 'oćete. Najblže se susreću podmornice i to na par desetina metara. Naravno da i strateški bombarderi patroliraju određenim deonicama koji se zovu međunarodno nebo, a za podmornice i brodove bi bilo međunarodne vode.
Što se snimka tiče, ja mislim da nije montiran, već da se isprobavala neka određena tehnologija koja je u izradnoj fazi.
Mislim da se druge zemlje nisu zaokupile toliko tim fenomenom koliko smo mi... da je to neki NLO ili nešto neobično, bilo bi tu teorija zavere u novinama koliko hoćete. Ovako, to je samo pomenuto u vestima da se ispuni dužnost prema građanima, a da li je raketa (što je veoma moguće) ili nije (isto veoma moguće), to će da kažu stručnjaci. :opanachke Kad pogledam TV, neki događaji kruže po vestima danima, ovaj je samo pomenut tog dana kad se fenomen pojavio... verovatno je to u drugim zemljama objašnjeno, a naši TV-voditelji su zaboravili da nama objasne, jer je bilo ko zna šta bitnije (ne pratim vesti :D).
NjegovaWisost
19.12.2009, 2:25
opet vi, jesam lepo rekao upravu ste koliko i ja. Ja kazem da nije montiran ,vi kazete da jeste. Sad kazes tvoja visosti da ne napadamo jedne druge, a ti stanes na stranu onih koji veruju da je montirano. E pa moram da branim svoja uverenja.
Nisam ja ni na čijoj strani :D Ja kažem da nemam pojma šta je to....
http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti/clanak/091218145
Besmislice shta je i ovo raketa ??? ... Ovo je prokleta invazija laznih i montiranih vieo snimaka. Ovo sam video i u danashnjem blicu. Novinare se ne tice jeli prica tacna nego samo pishi da popunish stranice i eventualno povecash tiraz. GLUPOSTI ...
...Обама на додели "потпуно заслужене" награде глобалног миротворца.
За 10 дана чоек доби Нобела.
Стварно се потрудио и послао 30000 нових војника у рат,а гулагу у Гвантанаму продужио рок трајања...
Потрудио се нема шта.:rolleyes:
Supreme.50
19.12.2009, 18:55
Ljudi foto/videomontaza nije posto je videlo 5 miliona ljudi. Kad vec citate te tekstove, citajte ih kako treba...
U ovoj temi sve isti postovi napisani na drugacij nacin."Zavera,nije zavera,UFO,nije UFO jer ne postoji,Ruska raketa,nije Ruska raketa"Ae ljuidi sta se opterecujete toliko time :opanachke
Iznad moskve leti PAK FA kao sto je i najavljeno... :a_whistli
Jim Bravura
20.12.2009, 17:52
UFO флотила недавно снимљена у Чилеу (журка почиње на 1:50)
http://www.youtube.com/watch?v=3fn2xAs8ZnI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=rVE4mw-7jqY&feature=related nista necu komentarisati,samo video link vam dajem :kreza:
U ovoj temi sve isti postovi napisani na drugacij nacin."Zavera,nije zavera,UFO,nije UFO jer ne postoji,Ruska raketa,nije Ruska raketa"Ae ljuidi sta se opterecujete toliko time :opanachke
Zato nikad necemo ni saznati sta je to bilo ustvari. Cudi me samo kako ovakav dodadjaj ne poplavi sve TV i radio stanice. :confused:
Mislim, na nebu se pojave svetleci vrtlozi, svetlece letece sfere i ko zna sta jos, i na kraju, nikom nista, kao da se to desava svakodnevno.
50% ce odmah reci da je to montaza (sto je najveca izvala... montaza koju je videlo 5 miliona ljudi, mos' misliti...), 40% njih ce biti apsolutno nezainteresovani a ovih ostalih 10% (tu ubrajam i sebe) ce se zapitati "Cekaj, jbt pa sta je to? Da li je to normalno? Bilo bi dobro da se sazna nesto vise o tome...".
Ne mozete poreci da se ovakvi dogadjaji odlicno zataskavaju sirom sveta, jer poznajuci moc masovnih medija ovako nesto bi trubelo na svim TV programima 24/7, k'o kad su srokali bliznakinje.
Mislim da su oni neandertalci bili pametniji od nas, jer je njih bar nesto zanimalo i umovi su im bili znatno otvoreniji od danasnjeg modernog coveka koji ima perspektivu upregnutog konja. :facepalm
Ne kazem da je ovo nesto Bog zna sta bitno, ali msm da ljudi imaju pravo da znaju sta se desava, i da li nam preti opasnost od takvih fenomena.
btw Ruske rakete :rofl: Najgluplja stvar koju sam cuo u skorije vreme...
To je uvek tako bilo.Kad god se nesto cudno desava to su ti ili Ruske ili Americke rakete,najlakse im tako da izbegnu bespotrebnu buku.Kad kazu da je to neka zalutala raketa time ce se stanovnistvo vecim delom smiriti.Cak i da su recimo to vanzemaljci nikad neces cuti:"Posetili nas svemirci....." Znas kakva bi buka bila i panika i svasta :P
Jim Bravura
20.12.2009, 20:16
Не мислим да су у питању ванземаљци него "наша" земаљска технологија. Не знам колико вам је познато, али маса нациста и њихових научника је побегла у Аргентину и околне земље са технологијом која је била далеко испред свог времена и где су досад могли развити питај бога шта радећи "underground", укључујући антигравитацију и неограничену "zero-point" енегију за погон тих летелица.
Miki-Car
20.12.2009, 20:17
Mislim, na nebu se pojave svetleci vrtlozi, svetlece letece sfere i ko zna sta jos, i na kraju, nikom nista, kao da se to desava svakodnevno.
To je bila neka plavicasta .... masa ...magma.... to se tako kretalo i onda odjednom nestalo. Ja mislim da je otislo u pravcu Grocke. ......a da ja vas pitam, sta je sa 500 000 000 ne prijavljenih kineza a? Cutimo!!! :D
(Kill me, mods, kill me...)
JohnnyNT
20.12.2009, 20:27
To je bila neka plavicasta .... masa ...magma.... to se tako kretalo i onda odjednom nestalo. Ja mislim da je otislo u pravcu Grocke. ......a da ja vas pitam, sta je sa 500 000 000 ne prijavljenih kineza a? Cutimo!!!
:facepalm :facepalm :facepalm
magma, kinezi...http://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/facepalm.pngX10000
Bravura umukni idesh mi po zivcima s tvojim teorijama zavere. Shta rade dizu cetvrti rajh. Poznate su mi sve te gluposti gledao sam dosije X i procitao nekoliko knjiga koje objashnjavaju fenomen NLO-a. I josh sam prevrnuo vikipediju da nacem josh informacija. Samo iz dosade i ne razumeme kako vi ljudi mozete da verujete u to .... Bajke, urbane legende ... Kad covek neshto ne razume on ga pripishe natprirodnom, nemogucem, bozanskom itd. Pre 500 godina bi to bilo cudo bozije na nebu pre 2000 to bi bio zmaj, carobnjak ili shta vec. Danas je NLO, nacisti, teletabisi muka mi je od toga :mad:
Zashto niko u medijima ne obraca paznju zato shto se takve price pojavljuju zadnjih 60 godina josh od foo-fightera (navodne nazi super tajne tehnologije pa onda vanzemaljaca) pa preko ruzvela (meteoroloshkog balona, NLO-a) pa do danas. Area 51 koja je navodna drzala vanzemaljce i koja je u Americi bila toliko popularna a Amercka vlada poricala postojanje je ustvari pravila Blackbird shpijunske avione i B-2, F-117 avione koji po obliku odgovaraju dobrom delu vidjenjih NLO-a. Cak i ako nisu rakete mozda je testiranje neceg drugog i nema tu vanzemaljaca ili super naprednih nacista sa Antartika ...
Nemozete ocekivati da se takvi projekti kao shto je bila stealth tehnologija javno objave onda ne bi bilo stealth kad svi znaju za njega. A Ameri skloni histeriji i preuvelicavanju su shirili glasine i urbane mitove verovatno to i sad rade .... Urazumite se
Bravura umukni idesh mi po zivcima s tvojim teorijama zavere. Shta rade dizu cetvrti rajh. Poznate su mi sve te gluposti gledao sam dosije X i procitao nekoliko knjiga koje objashnjavaju fenomen NLO-a. I josh sam prevrnuo vikipediju da nacem josh informacija. Samo iz dosade i ne razumeme kako vi ljudi mozete da verujete u to .... Bajke, urbane legende ... Kad covek neshto ne razume on ga pripishe natprirodnom, nemogucem, bozanskom itd. Pre 500 godina bi to bilo cudo bozije na nebu pre 2000 to bi bio zmaj, carobnjak ili shta vec. Danas je NLO, nacisti, teletabisi muka mi je od toga :mad:
Zashto niko u medijima ne obraca paznju zato shto se takve price pojavljuju zadnjih 60 godina josh od foo-fightera (navodne nazi super tajne tehnologije pa onda vanzemaljaca) pa preko ruzvela (meteoroloshkog balona, NLO-a) pa do danas. Area 51 koja je navodna drzala vanzemaljce i koja je u Americi bila toliko popularna a Amercka vlada poricala postojanje je ustvari pravila Blackbird shpijunske avione i B-2, F-117 avione koji po obliku odgovaraju dobrom delu vidjenjih NLO-a. Cak i ako nisu rakete mozda je testiranje neceg drugog i nema tu vanzemaljaca ili super naprednih nacista sa Antartika ...
Nemozete ocekivati da se takvi projekti kao shto je bila stealth tehnologija javno objave onda ne bi bilo stealth kad svi znaju za njega. A Ameri skloni histeriji i preuvelicavanju su shirili glasine i urbane mitove verovatno to i sad rade .... Urazumite se
http://blog.enterpriseitplanet.com/green/blog/blogpost_img/picard_facepalm.jpg
najjaca slika
Znaci ne verujem da ne verujes u vanzemaljce. BTW niko nije spominjao vanzemaljce nego film "Mist" :P Ja nisam ni poverovao odmah da su vanzemaljci, al neki experiment definitivno jeste, sto nas opet vraca na teorije zavere itd. Nesto kriju od nas, al ne dovoljno dobro. Kao sto kaze Karic, koji vanzemaljac http://www.youtube.com/watch?v=wYNO5AHLTuI
Supreme.50
21.12.2009, 15:45
Da decko igra puno igrice kao Wolfenstein jeste, kakve bre "neogranicena point-zero tehnologija LOL o cemu vi pricate... i kakve bre Brazil ima veze sa nebom iznad Norveske?? Da nije brazilskim nacistima malo daleko Norveska da tamo otvaraju portale za druge svetove/dimenzije i krive prostor i vreme? :rofl:
Ali da razjasnimo jedno. U Area-51 je pao vanzemaljski brod, i krili su, ali bezuspesno. Sad skeptici kazu da je to namestaljka, ali dokaza ima i to dovoljno. Ima barem vise dokaza od postojanja boga i sletanja na mesec zajedno x10. Amerikanci su objavili da su nasli vanzemaljske materijale (ovim iskljucivo mislim na materijale koji na Zemlji ne postoje.), kada je nesto palo, dosla je garda i sve ogradila i ocistila u roku od odma. Zbog cega? Lik koji je upao u database Pentagona rekao je da je nasao skripte ali da nije mogao da ih preuzme sve zato sto je koristio 56k modem. I taj vas vernicki "nas bog postoji i sami smo u univerzumu koji nismo ni zagrebali" stav je totalno sebican i stupidan.
Takodje ne vidim kako to B-2 i F117 lice na vanzemaljske brodove ako kazete da ne postoje? Jel ne postoje ili postoje pa doticni avioni lice na njih?
Ne razumem sto je ruska raketa toliko nemoguca? Sta je tu smesno? Ko zna kakvu tehnologiju imaju oni i sta testiraju iz podmornica. Ne znam ko je stavio sliku rakete na raketni pogon i rekao "ova dva ne lice - TO NIJE BILA RAKETA". Sine pa da li si ti normalan? Ovo je ono najuze razmisljanje koje moze covek da ima, ja mislim da gore od ovoga ne moze.
Primer: postoje crveni i celeni signalni metak. Neko zna samo za crveni, i vidi zeleni trag. Drug mu kaze "to je signalni metak" a doticni pametni gospodin koji zna samo za crveni kaze "NE OVO JE ZELENA BOJA, SIGNALNI METAK POSTOJI SAMO U CRVENOJ BOJI" :rofl:... ti nije palo na pamet da raketa (ako je bila raketa) koja se lansira iz okeana/mora u 2009. godini od strane Rusije moze imati drugaciji trag od rakete na raketni pogon koja postoji vec 70 godina?
Ne razumem sta se uopste svadjate i na osnovu cega zakljucujete da je bila/nije bila raketa/vanzemaljski brod/prelamanje svetlosti itd... nemate nikakav dokaz, samo random misljenje koje zavisi od karaktera pa neko kaze raketa, neko kaze photoshop i samo nabijate postove i idete u krug... klasicna vs tema samo sto u ostalim vs temama ljudi prilazu argumente a ovde se psujete i raspravljate o nekakvim portalima i nacistima koji su pobegli u Brazil sa neogranicenom zero-point gravitacijom ?!??!??!?
Jim Bravura
21.12.2009, 17:24
Bravura umukni idesh mi po zivcima s tvojim teorijama zavere. Тако можеш с татом својим да причаш, ако ти дозволи, са мном не. Јеси ме разумео? Ако ти нешто иде на живце, ти немој читати.Shta rade dizu cetvrti rajh. Poznate su mi sve te gluposti gledao sam dosije X i procitao nekoliko knjiga koje objashnjavaju fenomen NLO-a. I josh sam prevrnuo vikipediju da nacem josh informacijaНастави да гледаш досије X и читај Википедију, далеко ћеш догурати.Samo iz dosade i ne razumeme kako vi ljudi mozete da verujete u to .... Bajke, urbane legende ... Kad covek neshto ne razume on ga pripishe natprirodnom, nemogucem, bozanskom itd. Pre 500 godina bi to bilo cudo bozije na nebu pre 2000 to bi bio zmaj, carobnjak ili shta vec. Danas je NLO, nacisti, teletabisi muka mi je od toga :mad: Операција "Paperclip" непосредно по окончању 2. св. рата када је десетине нацистичких научника пребачено у САД на челу са Вернером фон Брауном (NAZI-NASA, случајност?). Нацистичка наука и технологија су биле далеко испред свог времена и сви су се отимали за њих. Пред крај рата, председник Аргентине Хуан Перон организује пребацивање нацистичких вођа и научника у своју земљу, где су исти још за време рата имали своје базе. Међу супер тајним пројектима у то време се истиче "The Bell project" који је носио ознаку "war decisive", што је поверљивије чак и од атомске бомбе, јер су експериментисали са технологијом која и дан данас изгледа супер напредна и футуристички: антигравитација, неограничена енергија базирана на физици торзионих поља и сл. Како је то било могуће? Могуће јер су Немци врло брзо препознали да је Ајнштајн шарлатан и хохштаплер подметнут до стране Англо-америчке елите, па су почели развијати сопствену физику, а инспирацију су тражили у древним списима и цивилизацијама где је описано нешто што веома личи на нуклеарне ратове и убер напредну технологију давно изгубљену.
Jim Bravura
21.12.2009, 17:26
Ne razumem sto je ruska raketa toliko nemoguca? Sta je tu smesno? Ko zna kakvu tehnologiju imaju oni i sta testiraju iz podmornica. Ne znam ko je stavio sliku rakete na raketni pogon i rekao "ova dva ne lice - TO NIJE BILA RAKETA". Sine pa da li si ti normalan? Ovo je ono najuze razmisljanje koje moze covek da ima, ja mislim da gore od ovoga ne moze.Сине, па ти си превазишао Милоша. Лепо је речено и објашњено зашто није ракета, а твој аргумент је "Ко зна какву технологију Руси имају" :rolleyes: Наравно да имају и то не само Руси, али овде није реч о ракетној већ HAARP технологији за манипулисање јоносфером, чије постројење је удаљено свега 10 км од града Тромсо где су и начињене оне фотографије. Primer: postoje crveni i celeni signalni metak. Neko zna samo za crveni, i vidi zeleni trag. Drug mu kaze "to je signalni metak" a doticni pametni gospodin koji zna samo za crveni kaze "NE OVO JE ZELENA BOJA, SIGNALNI METAK POSTOJI SAMO U CRVENOJ BOJI" ... ti nije palo na pamet da raketa (ako je bila raketa) koja se lansira iz okeana/mora u 2009. godini od strane Rusije moze imati drugaciji trag od rakete na raketni pogon koja postoji vec 70 godina?Како сад "ако је била". Зар ниси у претходном делу доказао да јесте :rofl:
Тако можеш с татом својим да причаш, ако ти дозволи, са мном не. Јеси ме разумео?
Ja razgovaram skim ja ocu i kako ja ocu ako ti smeta nemoj da citash !!!!
Znaci ne verujem da ne verujes u vanzemaljce. BTW niko nije spominjao vanzemaljce nego film "Mist" :P Ja nisam ni poverovao odmah da su vanzemaljci, al neki experiment definitivno jeste, sto nas opet vraca na teorije zavere itd. Nesto kriju od nas, al ne dovoljno dobro. Kao sto kaze Karic, koji vanzemaljac http://www.youtube.com/watch?v=wYNO5AHLTuI
Nije da ne verujem u vanzemaljce ali ne verujem u to da posecuju zemlju i da kuju zavere sa Amerima ili shta vec ...
Takodje ne vidim kako to B-2 i F117 lice na vanzemaljske brodove ako kazete da ne postoje? Jel ne postoje ili postoje pa doticni avioni lice na njih?
Nisam reko da lici na vanzemlajski brod nego da lici na ono shto su drugi opisali kao vanzemaljski brod ...
I paperclip cuvanje nacistickih naucnika od strane Amera (umesto da im se sudi u Nirmbergu oni rade za Amere) nije donela point-zero tehnologiju nego znanja iz oblasti raketne-tehnike, mlaznih aviona, tenkova mozda genetike a uostalom kako da znamo shta konkretno to je bila top-secert operacija jer na neki nacin bila ilegalna. A i zbog predstojeceg hladnog rata je josh vishe bila obavijena maglom (znanje je moc) . Nego ako su Nacisti bili tako superiorni kako su dozvolili da izgube rat. Zashto nisu upotrebili svoje beskrajne izvore energije, letece tanjire super oruzja opasnija od nuklearne bombe itd. BESMISLICE !!!!!
Ne razumem sto je ruska raketa toliko nemoguca? Sta je tu smesno? Ko zna kakvu tehnologiju imaju oni i sta testiraju iz podmornica. Ne znam ko je stavio sliku rakete na raketni pogon i rekao "ova dva ne lice - TO NIJE BILA RAKETA". Sine pa da li si ti normalan? Ovo je ono najuze razmisljanje koje moze covek da ima, ja mislim da gore od ovoga ne moze.
Primer: postoje crveni i celeni signalni metak. Neko zna samo za crveni, i vidi zeleni trag. Drug mu kaze "to je signalni metak" a doticni pametni gospodin koji zna samo za crveni kaze "NE OVO JE ZELENA BOJA, SIGNALNI METAK POSTOJI SAMO U CRVENOJ BOJI" ... ti nije palo na pamet da raketa (ako je bila raketa) koja se lansira iz okeana/mora u 2009. godini od strane Rusije moze imati drugaciji trag od rakete na raketni pogon koja postoji vec 70 godina?
Ovo si u pravu ...
Ne razumem sta se uopste svadjate i na osnovu cega zakljucujete da je bila/nije bila raketa/vanzemaljski brod/prelamanje svetlosti itd... nemate nikakav dokaz, samo random misljenje koje zavisi od karaktera pa neko kaze raketa, neko kaze photoshop i samo nabijate postove i idete u krug... klasicna vs tema samo sto u ostalim vs temama ljudi prilazu argumente a ovde se psujete i raspravljate o nekakvim portalima i nacistima koji su pobegli u Brazil sa neogranicenom zero-point gravitacijom ?!??!??!?
Kao shto vidish ja govorim o tome koliko su te ideje sa super-nacistima, vanzemaljcima itd. besmislene ...
Приче да су се ванземаљци срушили у Розвелу је првенствено погодовало војсци јер би тако лакше сакрили Project Mogul, претпостављам да је војска и извор самих прича.
Приче да су се ванземаљци срушили у Розвелу је првенствено погодовало војсци јер би тако лакше сакрили Project Mogul, претпостављам да је војска и извор самих прича.
Eto razumnog odgovora. I to je najverovatnije istina ... a slicno je i kod mnogih drugih prica
Djordje Turjacanin
21.12.2009, 18:07
Nevjerovatno koliko neki ljudi mogu biti ospjednuti teorijama zavjere i vanzemaljcima. Vjerovatno ima vanzemaljaca, velik je svemir. Ali sad da što kaže Miloš kuju zavjere sa Amerikancima to je već glupost.
Samo bih zamolio Jima Bravuru da malo priloži tih "dokaza" o takvim stvarima a ne da priča bezveze i bez ikakvih dokaza.
Prestanite da se svađate nego argumentima, linkovima i drugim stvarima dokazujte rečeno. Ja lično verujem da postoje vanzemaljci i da su u davna vremena zvanično posetili Zemlju. Takođe verujem da i danas, ali nezvanično isto to rade s' tim da su svesni da mi sami nismo spremni još za susret. Hteo sam reći da tehnološki i sa ovakom umnom zaostalošću nismo spremni za zvaničan susret treće vrste. Ali sam verujem da ćemo kroz stotinak kusur godina biti na tom nivou da prihvatimo ogromne razlike koje proističu iz života dva i više različita sveta.
Reko sam već to viđeno u Norveškoj je samo nekakav eksperiment, za koje mi trenutno nemamo objašnjenje.
Supreme.50
21.12.2009, 18:35
Тако можеш с татом својим да причаш, ако ти дозволи, са мном не. Јеси ме разумео? Ако ти нешто иде на живце, ти немој читати.Настави да гледаш досије X и читај Википедију, далеко ћеш догурати.Операција "Paperclip" непосредно по окончању 2. св. рата када је десетине нацистичких научника пребачено у САД на челу са Вернером фон Брауном (NAZI-NASA, случајност?). Нацистичка наука и технологија су биле далеко испред свог времена и сви су се отимали за њих. Пред крај рата, председник Аргентине Хуан Перон организује пребацивање нацистичких вођа и научника у своју земљу, где су исти још за време рата имали своје базе. Међу супер тајним пројектима у то време се истиче "The Bell project" који је носио ознаку "war decisive", што је поверљивије чак и од атомске бомбе, јер су експериментисали са технологијом која и дан данас изгледа супер напредна и футуристички: антигравитација, неограничена енергија базирана на физици торзионих поља и сл. Како је то било могуће? Могуће јер су Немци врло брзо препознали да је Ајнштајн шарлатан и хохштаплер подметнут до стране Англо-америчке елите, па су почели развијати сопствену физику, а инспирацију су тражили у древним списима и цивилизацијама где је описано нешто што веома личи на нуклеарне ратове и убер напредну технологију давно изгубљену.
1) Nemojte da se psujete ovde raspravljamo o razlicim misljenjima, te idiotske fore "nemoj da citas" "ne, ti nemoj da citas" "NE! Ti nemoj da citas" ako hocete da razmenjujete, mozete i telefonom. Mene stvarno zanima tudje misljenje ali nema vredjanja. E sad, ako je nesto totalno glupo i izvan svakog konteksta, moze se reci da je teorija/misljenje glupo, ali ne i osoba. Svakom se omakne...
2) Kako to Dosije X i Wikipedia nisu pouzdani a Nostradamus Effect (http://en.wikipedia.org/wiki/Nostradamus_Effect) odakle su ti te fore sa nemcima jesu?
3) Mozes li pojasniti ako su bili ispred sadasnjeg vremena pre 70 godina, odnosno bili 70+ godina u tehnoloskom napretku od ostalih drzava, izgubili rat? Sto nisu pop-up -ovali neke pew pew lazerze?
4) Kakve veze imaju Argentina i Brazil sa Norveskom? RECIMO da se zna za supernaciste koji zive tamo i imaju tehnologiju 200 godina napredniju od ostatka sveta, imaju portale, robote, gase gravitaciju, krive vreme, imaju lightsaber-e i sve to... kakve to veze ima sa Norveskom???
5)"технологијом која и дан данас изгледа супер напредна и футуристички" - predpostavljam da si ti ovo video pa tebi izgleda super napredna?
6)Могуће јер су Немци врло брзо препознали да је Ајнштајн шарлатан и хохштаплер подметнут до стране Англо-америчке елите, па су почели развијати сопствену физику, а инспирацију су тражили у древним списима и цивилизацијама где је описано нешто што веома личи на нуклеарне ратове и убер напредну технологију давно изгубљену. Prepoznali su sta? Da njegove teorije koje se i dan danas primenjuju i uce u skolama nisu tacne? Mozda E=mc² nije dokazana ali ostalo je tacno i ne razumem kako je on to podmetnut?
Takodje, ne razumem deo gde su oni videli da je Ajnstajn fake pa su uzeli i "razvijali" sopstvenu fiziku?!? Nije to procesor pa Intel video da AMDov ne valja, pa poceli da razvijaju drugu tehnologiju, nego je to nauka bazirana na stvarnosti i postoji samo jedna. Ne mogu oni da "uvide da je Pitagora bio budala" pa naprave drugaciju teoriju kako se izracunava hipotenuza, ili da kazu da Pi nije 3.14 zato sto je to neka budala podmetnuta od strane Grcke elite rekla pa oni uzeli da je novi Pi X.XX i razvili novu geometriju :rofl: Ne ide to tako...
7)инспирацију су тражили у древним списима и цивилизацијама где је описано нешто што веома личи на нуклеарне ратове и убер напредну технологију давно изгубљену. Nostradamus Effect ponovo. Videli da je Ajnstajn budala pa u spisima Maja nasli INSPIRACIJU (LOL!), odnosno nasli su nesto sto veoma lici na "uber naprednu tehnologiju davno izgubljenu". Kakve bre veze ovo ima sa zivotom i sa bilo cime, a da ne pricam o Norveskoj??? Sta je bre davno izgubljeno? Point-zero beskonacna energija davno izgubljena pa Maje zapisale za naciste kako da naprave i da svetle iznad Norveske, sta?
Sass Drake
21.12.2009, 18:37
Могуће јер су Немци врло брзо препознали да је Ајнштајн шарлатан и хохштаплер подметнут до стране Англо-америчке елите, па су почели развијати сопствену физику, а инспирацију су тражили у древним списима и цивилизацијама где је описано нешто што веома личи на нуклеарне ратове и убер напредну технологију давно изгубљену.
Naravno da je bio hohštapler zato što nije radio za naciste. (pametno) I šta sad, izgubili su rat :to_care:. O'ladite malo, ne možemo dokazati da "mali zeleni" postoje, ne možemo dokazati da ne postoje. A što se tiče ono rakete, vodonik gori plavom bojom ako se ne varam, pa je moguće isprobavaju novo gorivo (ako je uopšte bila raketa, jer mi na onoj slici izgleda previše vještački ona plava svjetlost).
Unknown Flying Object - Neidentifikovani leteći objekat : po radaru to može biti i putnički avion s kojim se ne može uspostaviti komunikacija.
unknown flying object - neidentifikovani leteći objekat : Po radaru to može biti i putnički avion s kojim se ne može uspostaviti komunikacija.
Тачно. НЛО је нешто што незнаш шта је, тј. ниси идентификовао.
Мени само није јасно зашто људи упорно НЛО користе као синоним за ванземаљску летелицу, када је прилично јасно шта НЛО значи.
Jim Bravura
21.12.2009, 19:43
Ja razgovaram skim ja ocu i kako ja ocu ako ti smeta nemoj da citash !!!!Можеш с ким хоћеш, али не можеш како хоћеш, јер ниси на улици већ на форуму. Толико глуп ниси да не схваташ чему то води, ако и други крену тим стилом.
I paperclip cuvanje nacistickih naucnika od strane Amera (umesto da im se sudi u Nirmbergu oni rade za Amere) nije donela point-zero tehnologiju nego znanja iz oblasti raketne-tehnike, mlaznih aviona, tenkova mozda genetike a uostalom kako da znamo shta konkretno to je bila top-secert operacija jer na neki nacin bila ilegalna.То су различити пројекти и технологије. Нацисти су оно најбоље задржали за себе настављајући са тајним пројектима пре свега у Аргентини где су дочекани са гостопримством, укључујући и оне са високим функцијама и чиновима попут Martina Bormanna, Hansa Kammlera, вероватно Himmlera и других. Борман је био толико спокојан и очигледно безбедан тамо, да је стављао својеручни потпис на чекове у Чејс-Менхетн банци (кхм, америчкој јелте) у Буенос Ајресу A i zbog predstojeceg hladnog rata je josh vishe bila obavijena maglom (znanje je moc).Опет он о некој магли и заверама?! Ја сам мислио да то не постоји :rolleyes:
Nego ako su Nacisti bili tako superiorni kako su dozvolili da izgube rat. Zashto nisu upotrebili svoje beskrajne izvore energije, letece tanjire super oruzja opasnija od nuklearne bombe itd. BESMISLICE !!!!!"The Bell" пројекат где су радили на антигравитацији и торзионим пољима је био у фази развоја, док су атомску бомбу први пут тестирали у октобру 1944, али су мислили да је била неуспешна проба, јер нису рачунали на неке споредне ефекте типа електромагнетни пулс који им је покидао све телефонске везе, па су били у чуду. Друго, обогаћивање уранијума је спор и скуп процес, што је уз честа савезничка бомбардовања пролонгирало ствари. Треће, могуће је да је и Хитлер имао шефове у виду неког тајног друштва (нпр. интернационалних банкара), јер је другачије јако тешко објаснити неке његове поступке и стратегијске одлуке у току рата: ненападање Енглеске, пропуштање енглеских трупа код Денкерка, стопирање офанзиве на Русе кад су већ били код Москве и сл.
Jim Bravura
21.12.2009, 19:59
Naravno da je bio hohštapler zato što nije radio za naciste. (pametno) Видиш како ти исти Амери нису били гадљиви на нацисте. Увозили су их после шаком и капом :a_whistli
Шта је то Ајнштајн радио или могао да ради?! Он је бре био теоријски физичар, нова икона или чедо маркетинга чији задатак је био да обогаљи мејнстрим науку рекламирајући физику за масе, слично као данас Хусеин Обама политику и нобелову награду за мир :D Нацисти су рекли, зезните ви мало ствар с том причом, ми ће развијати сопствену физику и тако је и било.
Sass Drake
21.12.2009, 20:05
Видиш како ти исти Амери нису били гадљиви на нацисте. Увозили су их после шаком и капом :a_whistli
Шта је то Ајнштајн радио или могао да ради?! Он је бре био теоријски физичар, нова икона или чедо маркетинга чији задатак је био да обогаљи мејнстрим науку рекламирајући физику за масе, слично као данас Хусеин Обама политику и нобелову награду за мир :D Нацисти су рекли, зезните ви мало ствар с том причом, ми ће развијати сопствену физику и тако је и било.
Razvijali sopstvenu fiziku:facepalm?! Shvatili su da nisu bogovi kad su izgubili rat!? I ako je neko Nijemac to ne znači da je nacista.
Supreme.50
21.12.2009, 20:12
Dobro sve to stoji, u pravu si, ali da li bi mogao nama glupima i neukima da objasnis vezu izmedju neba iznad Norveske i Nemaca u Argentini?????????????
Djordje Turjacanin
21.12.2009, 20:13
I sasvim slučajno prelaziš preko poruka od Duha i mene u kojima se traže dokazi. Možeš ti ovo pričati, ali nama trebaju dokazu. Mogu i ja da pričam kako su Srbi u XIV vijeku imali mogućnost da se teleportuju sa lokacije na lokacija ali nemam dokaza. Mislim samo presipaš iz šupljeg u prazno a nigdje nikakvih pisanih (ili gledanih) dokaza. Mislim ti čovječe pobijaš istoriju. Ajnštajn je marketing, pa onda Nacisti su imali (po tebi još imaju) moderniju tehnologiju od današnje( a opet izgubili rat i Rusija ušla u sami Rajhstag), Tesla je vizionar, Maje su najpametnije (možda da sačekamo 12.2012.pa da vidimo: ko živ - ko mrtav) one imaju informacije o davno izgubljenim bla bla... Podsjećaš me na one alhemičare koji su vjerovali da se može napraviti zlato, pa oni besmrtni napitak. Spusti se malo na zemlju, ostavi futuristička oružja i daj dokaze koji nisu samo glupa TV emisija.
Supreme.50
21.12.2009, 20:15
Scrool up i pogledaj moja pitanja i elaboriraj malo, plz? Imo on decko nema sa kim da prica o onakvim nebulozama pa video temu zavere pa reko malo se prikljuci XD
Djordje Turjacanin
21.12.2009, 20:21
Jel se to odnosi na mene Supreme.50 ?
Šta ti nije jasno? Šta da elaboriram?
A ona zadnja rečenica ti je baš konfuzna.
Decko se vjerovatno odnosi na mene, a on na Jima.
Ako sam dobro shvatio ja sam shvatio ovu zadnju rečenicu da Jim Bravura nema s kim da priča o ovim svojim Nazi mitovima pa sad vidjeo ovu temu pa se priključio? Ili nešto drugo misliš?
Supreme.50
21.12.2009, 20:32
Ma sve se na njega odnosi
Sass Drake
21.12.2009, 20:32
Evo vam istine o Dr.svj. ratu :D
http://www.youtube.com/watch?v=pJ6tSxrlCaU
Djordje Turjacanin
21.12.2009, 20:35
Najbolje je to što on odgovara samo na ono što njemu odgovara.
JohnnyNT
21.12.2009, 20:39
Ja mislim da je taj Ajnštajn bio vanzemaljac koji je zajedno sa nacistima i amerima razvijao uber super moćno sjajno tajno oružje radi osvajanja većeg dela SSSR-a da bi tu napravili bazu za sletanje ogrooomnooog vanzemaljskog broda iz kog bi horde vanzemaljaca prerušenih u kineze polako ali sigurno i neprimetno zauzimali planetu, koja bi na kraju bila podeljena izmedju amera i kineza-vanzemaljaca, a naciste bi ispalili i nagurali ih u Argentinu da tamo u tajnosti kuju plan za veliki povratak.Plan je još u pripremi, jer su ti nacisti besmrtni, i danas su mladi i izgledaju isto kao i pre 65 godina.Verovatno su to uradili tako što su zakrivili vreme i prostor i sad žive u tom rascepu i povremeno iskaču iz njega po zalihe i materijal, to je objašnjenje za ovaj i slične fenomene na nebu.
A dokaz da su ameri svemoguci sam našao u priči o Filadelfijskom eksperimentu, kada su izveli da ogromna ratna krstarica nestane u bljesku svetlosti i pojavi se u drugoj, dosta udaljenoj luci.
Ima još dosta potvrda moje teorije, možete ih naći na forumima i na sajtovima obojenim u crno sa šljašteći zelenim tekstom.
E, eto vam :D
Djordje Turjacanin
21.12.2009, 20:40
sajtovima obojenim u crno sa šljašteći zelenim tekstom.
E, eto vam :D
www.whattheydonotwantyoutoknow.com (prim. aut. GTA IV) :D
Supreme.50
21.12.2009, 20:47
Sto je najgore ovo je realnije nego sto je Jim rekao...
Jim Bravura
21.12.2009, 21:00
I sasvim slučajno prelaziš preko poruka od Duha i mene u kojima se traže dokazi. Možeš ti ovo pričati, ali nama trebaju dokazu. Mogu i ja da pričam kako su Srbi u XIV vijeku imali mogućnost da se teleportuju sa lokacije na lokacija ali nemam dokaza. Mislim samo presipaš iz šupljeg u prazno a nigdje nikakvih pisanih (ili gledanih) dokaza. Mislim ti čovječe pobijaš istoriju. Ajnštajn je marketing, pa onda Nacisti su imali (po tebi još imaju) moderniju tehnologiju od današnje( a opet izgubili rat i Rusija ušla u sami Rajhstag), Tesla je vizionar, Maje su najpametnije (možda da sačekamo 12.2012.pa da vidimo: ko živ - ko mrtav) one imaju informacije o davno izgubljenim bla bla... Podsjećaš me na one alhemičare koji su vjerovali da se može napraviti zlato, pa oni besmrtni napitak. Spusti se malo na zemlju, ostavi futuristička oružja i daj dokaze koji nisu samo glupa TV emisija.Друже, јел знаш да је Гугл твој пријатељ? Да си досад укуцао неке референце које сам дао, већ би нашао гомилу ствари. Ни ја никог нисам вукао за рукав и "захтевао" доказе, већ сам их сам тражио и истраживао. Али ево специјално за тебе линкови: http://vimeo.com/7880620
http://rapidshare.com/files/200638727/Reich_Of_The_Black_Sun.rar
ja mislim da je taj ajnštajn bio vanzemaljac koji je zajedno sa nacistima i amerima razvijao uber super moćno sjajno tajno oružje radi osvajanja većeg dela sssr-a da bi tu napravili bazu za sletanje ogrooomnooog vanzemaljskog broda iz kog bi horde vanzemaljaca prerušenih u kineze polako ali sigurno i neprimetno zauzimali planetu, koja bi na kraju bila podeljena izmedju amera i kineza-vanzemaljaca, a naciste bi ispalili i nagurali ih u argentinu da tamo u tajnosti kuju plan za veliki povratak.plan je još u pripremi, jer su ti nacisti besmrtni, i danas su mladi i izgledaju isto kao i pre 65 godina.verovatno su to uradili tako što su zakrivili vreme i prostor i sad žive u tom rascepu i povremeno iskaču iz njega po zalihe i materijal, to je objašnjenje za ovaj i slične fenomene na nebu.
A dokaz da su ameri svemoguci sam našao u priči o filadelfijskom eksperimentu, kada su izveli da ogromna ratna krstarica nestane u bljesku svetlosti i pojavi se u drugoj, dosta udaljenoj luci.
Ima još dosta potvrda moje teorije, možete ih naći na forumima i na sajtovima obojenim u crno sa šljašteći zelenim tekstom.
E, eto vam :d
Боље ово заштити ауторским правима пре него што неко напише књигу и изда преко свог сајта (са шљаштећим словима наравно). http://www.sk.rs/forum/images/smilies/biggrin.gif
Ovako prvo da se izvinim za ono ko skim sme da govori preterao sam ....
Dalje nastavljamo raspravu ono shto ja iznosim uglavnom svi znaju ali Jimy kaze da je to propaganda da to znamo zato shto neko zeli da to znamo bash tako. Ja mogu da dajem beskrajno mnogo linkova ka vikipediji i da preporucujem udzbenike itd. ali on tvrdi da su sve to lazne informacije .... Pa dobro valjda on zna bolje od celog sveta ... a meni su govorili kako se previshe razlikujem od drugih i imam fiks-ideje
Можеш с ким хоћеш, али не можеш како хоћеш, јер ниси на улици већ на форуму. Толико глуп ниси да не схваташ чему то води, ако и други крену тим стилом.
Vec sam se izvinio ...
То су различити пројекти и технологије. Нацисти су оно најбоље задржали за себе настављајући са тајним пројектима пре свега у Аргентини где су дочекани са гостопримством, укључујући и оне са високим функцијама и чиновима попут Martina Bormanna, Hansa Kammlera, вероватно Himmlera и других.
Prvo Himler je mrtav ubio se u zatvorskoj celiji .... ali verovatno Bravura misli da je i to nekako iscenirano. Uostalom on je valjda i pozvao saveznike na pregovore josh dok je Hitler bio ziv pa je ovaj u ludilu histerisao kako je to najgnusnija izdaja. A da ih je Argentina primila srdacno jeste zbog toga shto je aktuelni Argentinski predsednik bio simpatizer nacista. I primljeni su (ne)ljudi kao na primer Jozef Mengele itd. ali sumnjam da su imali ikakvo znanje osim kako da muce i ubijaju ljude.
Борман је био толико спокојан и очигледно безбедан тамо, да је стављао својеручни потпис на чекове у Чејс-Менхетн банци (кхм, америчкој јелте) у Буенос Ајресу Опет он о некој магли и заверама?! Ја сам мислио да то не постоји :rolleyes:
Zavera, tajni itd. ima ali ne tako kako ih ti vidish jednostavno ako pravish nuklearnu bombu a Ruse smatrash neprijateljima i planirash eventualno da tu bombu upotrebish na njima necesh svuda govoriti "ej vidite me ja pravim bombu". Ma koliko se drushtvo nazivalo demokratsko i otvoreno ono ima tajni narucito ako je u pitanju SAD. Dalje mnoge stvari u politici i ekonomiji su tajne i pune spletki ali to je uobicajna tajna diplomatija koja se ne razlikuje mnogo od srednjevekovne politike "bodeza u senci", zavadi pa vladaj itd. Mislim da tu nema niceg natprirodnog i iznad nasheg vremena ...
"The Bell" пројекат где су радили на антигравитацији и торзионим пољима је био у фази развоја, док су атомску бомбу први пут тестирали у октобру 1944, али су мислили да је била неуспешна проба, јер нису рачунали на неке споредне ефекте типа електромагнетни пулс који им је покидао све телефонске везе, па су били у чуду. Друго, обогаћивање уранијума је спор и скуп процес, што је уз честа савезничка бомбардовања пролонгирало ствари.
Zar tolika eksplozija moze da deluje neuspeshno i svaki laik bi mogo da vidi razornost takvog oruzja koje ocigledno Nemci nisu imali. Istrazivanja su obustavili mnogo ranije jer im nisu nashli nikakvu svrhu a i zbog sve zahtevnijeg rata nisu imali dovoljno sredstava. Hitler je navodno u poslednjim danima baljezgao neshto o tajnom oruzju ali tad ocigledno nije bio u dodiru sa stvarnoschu. I gde je to mesto na kome je navodno testirana to bi se i danas veoratno primecivalo. A zar ljudi ne bi tad osetili udarni talas eksplozije mislim posle nekog Ruskog testiranja potresi su se osecali cak u Shvedskoj i Norveshkoj. A onda radijacija posle cernobila su opet Shvedska i Norveshka primetile veci nivo radijacije. Tako neshto ne bi moglo da prodje nezapazeno. I zashto se zove "The Bell" na engleskom koje je ime na Nemackom ???
Треће, могуће је да је и Хитлер имао шефове у виду неког тајног друштва (нпр. интернационалних банкара), јер је другачије јако тешко објаснити неке његове поступке и стратегијске одлуке у току рата: ненападање Енглеске, пропуштање енглеских трупа код Денкерка, стопирање офанзиве на Русе кад су већ били код Москве и сл.
E ovo je tek besmisleno ... Nema tu "vlade u senci"
Objasnicu ti tj. prepricacu ti zvanicnu verziju ....
Kod dunkerka bilo je problema sa komunikacijama jer su neke jedinice otishle vishe nego shto je planirano pa je naredjenje kasnilo. A i saveznici su drzali neku jadnu odstupnicu. Napadalo se ali polako. A neki kazu da je namerno odugovlaceno da bi se navodno po Hitlerovom planu zakljucio savez sa Britanijom ... Nije propushtanje trupa, trupe su bile u obrucu a napad nije dosho na vreme iz nepoznatih razloga.
Bombarovanje Engleske bitka za Britaniju V-2 rakete ti to zovesh nenapadanjem Engleske ...
Ovo su ti statistike tvog nenapadanja Britanije
1,547 aircraft destroyed 544 killed britania
1,887 aircraft destroyed 2,500 killed nemacka
samo od 10tog jula do 31 oktobra 1940
A kozna koliko od V-2 raketa i kozna koliko civilnih zrtava naravno informacije su sa wikipedije mora da nisu tacne
Ofanziva kod Moskve nije stopirana nego odbijena kontra napadom po oshtrom zimskom vremenu. Iskorishcene su sveze trupe pristigle sa dalekog istoka i superiorni tenkovi za zimskom opremom tako da im se nije smrzavalo ulje kao kod nemackih. Kontraofanzivu je predvodio briljijanti sovjetski komandant genral Zukov i odbio okupatora preko 100km od Moskve
Da sve ovo shto ti iznosish ne pishe vec tu i tamo po internetu morao bih da ti priznam da imash bujnu mashtu. Ali ovako ti samo iznosish neshto shto si vec negde cuo pa prepricavash. Voleo bih i ja da je svet drugaciji da ima orkova, trolova magije itd. ali nema isto ko shto nema ni nazi-letecih tanjira "tajne vlade", point-zero tehnologije shta god to bilo itd.
I Jonny svaka cast za pricicu ....
Supreme.50
22.12.2009, 0:37
Znaci dosli smo do zakljucka da nisu nacisti posto oni eksperimentisu dole u Argentini. Nije ni ruska raketa posto oblik traga ne odgovara raketi, a vanzemaljci nisu zato sto ne postoje. Znaci ipak je najava antihrista, lepo sam ja odma rekao samo nema niko da slusa...
Evo da kopiram posto ocigledno nije video. Jim molio bih te da mi odgovoris na sledeca pitanja i obrazlozis sve ovo da bi pomogao nama neupucenima da razumemo tajne carolije argentinskih stogodisnjih nemaca.
1) Nemojte da se psujete ovde raspravljamo o razlicim misljenjima, te idiotske fore "nemoj da citas" "ne, ti nemoj da citas" "NE! Ti nemoj da citas" ako hocete da razmenjujete, mozete i telefonom. Mene stvarno zanima tudje misljenje ali nema vredjanja. E sad, ako je nesto totalno glupo i izvan svakog konteksta, moze se reci da je teorija/misljenje glupo, ali ne i osoba. Svakom se omakne...
2) Kako to Dosije X i Wikipedia nisu pouzdani a Nostradamus Effect (http://en.wikipedia.org/wiki/Nostradamus_Effect) odakle su ti te fore sa nemcima jesu?
3) Mozes li pojasniti ako su bili ispred sadasnjeg vremena pre 70 godina, odnosno bili 70+ godina u tehnoloskom napretku od ostalih drzava, izgubili rat? Sto nisu pop-up -ovali neke pew pew lazerze?
4) Kakve veze imaju Argentina i Brazil sa Norveskom? RECIMO da se zna za supernaciste koji zive tamo i imaju tehnologiju 200 godina napredniju od ostatka sveta, imaju portale, robote, gase gravitaciju, krive vreme, imaju lightsaber-e i sve to... kakve to veze ima sa Norveskom???
5)"технологијом која и дан данас изгледа супер напредна и футуристички" - predpostavljam da si ti ovo video pa tebi izgleda super napredna?
6)Могуће јер су Немци врло брзо препознали да је Ајнштајн шарлатан и хохштаплер подметнут до стране Англо-америчке елите, па су почели развијати сопствену физику, а инспирацију су тражили у древним списима и цивилизацијама где је описано нешто што веома личи на нуклеарне ратове и убер напредну технологију давно изгубљену.Prepoznali su sta? Da njegove teorije koje se i dan danas primenjuju i uce u skolama nisu tacne? Mozda E=mc² nije dokazana ali ostalo je tacno i ne razumem kako je on to podmetnut?
Takodje, ne razumem deo gde su oni videli da je Ajnstajn fake pa su uzeli i "razvijali" sopstvenu fiziku?!? Nije to procesor pa Intel video da AMDov ne valja, pa poceli da razvijaju drugu tehnologiju, nego je to nauka bazirana na stvarnosti i postoji samo jedna. Ne mogu oni da "uvide da je Pitagora bio budala" pa naprave drugaciju teoriju kako se izracunava hipotenuza, ili da kazu da Pi nije 3.14 zato sto je to neka budala podmetnuta od strane Grcke elite rekla pa oni uzeli da je novi Pi X.XX i razvili novu geometriju :rofl: Ne ide to tako...
7)инспирацију су тражили у древним списима и цивилизацијама где је описано нешто што веома личи на нуклеарне ратове и убер напредну технологију давно изгубљену.Nostradamus Effect ponovo. Videli da je Ajnstajn budala pa u spisima Maja nasli INSPIRACIJU (LOL!), odnosno nasli su nesto sto veoma lici na "uber naprednu tehnologiju davno izgubljenu". Kakve bre veze ovo ima sa zivotom i sa bilo cime, a da ne pricam o Norveskoj??? Sta je bre davno izgubljeno? Point-zero beskonacna energija davno izgubljena pa Maje zapisale za naciste kako da naprave i da svetle iznad Norveske, sta?
Ja sam dosao do zakljucka da smo u offtopicu dalekooooooo.Citajuci poslednju stranicu umro sam od smeha.Znaci Supreme.50 da moze dao bih ti 20 zahvalnica.
@JohnnyNT
Ona poruka gde je Ajnstajn bio vanzemaljac :rofl::rofl::rofl:
Ne secam se kad sam se toliko smejao
.Ae da bi mi produzili smeh malo vratite se na temu jer ako nastavimo sa offom ode tema pod lock :mad:
Sass Drake
22.12.2009, 3:40
A može bit' i da je ono bio meteor iznad Norveške i da je izgorio u atmosferi. A može bit' i da su se Romulanci i Klingonci sa svojim nevidljivim brodovima malo prepucavali iznad Norveške.
offtopic: Kakve nuklearke, kakva antigravitacija, kakav zero-point,... radar je bio bog i batina u 2.s,r.:dzavo:.
Hephaestus
22.12.2009, 16:27
Kakvih sam se budalastina nacitao u ovoj temi to nisam nigde, svako ima pravo na svoje misljenje, ali je ovo preterivanje. Ne znam zasto ali se i ovoj temi pokazalo da vecina ljudi za neobjasnjivo traze najkomplikovanija moguca resenja, verovatno su zato najveci naucnici oni koji misle jednostavno i "outside the box", sto bi englezi rekli. Ovaj fenomen se, po meni, zaista moze objasniti raketom. Cak i trag koji pravi mlazni avion ne cini se na zemlji isto kao sto bi izgledao kada bi ga pogledali izbliza. Boje koje su se videle kod ovog dogadjaja mogu se objasniti odbijanjem svetlosti od zemlje u cestice gasa koje je izbacila raketa, pa se zato trag obojio, slicno kao sto nam je i nebo plavo. Mozda su se i elektroni sudarali sa cesticama gasa pa se dobilo nesto nalik polarnoj svetlosti. Ovo sam malo plasticno objasnio, koga zanima vise neka trazi.
Takodje sam procitao kod jednog clana, neka se ne uvredi, dosta paranoje. Ona je gora od pravih neprijatelja. Na tako nesto ne treba trositi zivot jer na kraju ostanes sam, bez icega, sa svojim strahovima.
Preterujes malo, svi mi volimo malu dozu paranoje, da nije tako dosijex ne bi ni bio popularan. I vako nam je dosadan zivot, malo da ga docaramo. Istina je da ima malo glupis primera, al sta ces, dok nam neko ne objasni sta se to desilo takvih primera ce uvek biti.
Stvarno ne volim takve ljude sto ubijaju mastu
Supreme.50
22.12.2009, 16:46
"Ima malo glupih primera"? Try with "THE APEX OF STUPIDNESS" :D. I nije to paranoja koliko je radoznalost i masta.
Hephaestus
22.12.2009, 17:05
Preterujes malo, svi mi volimo malu dozu paranoje, da nije tako dosijex ne bi ni bio popularan. I vako nam je dosadan zivot, malo da ga docaramo. Istina je da ima malo glupis primera, al sta ces, dok nam neko ne objasni sta se to desilo takvih primera ce uvek biti.
Stvarno ne volim takve ljude sto ubijaju mastu
Ne kazem ja da je lose mastati. I ja posmatram stvari iz razlicitih, najneverovatnijih uglova. Ali vidim da se ovde takvi izmastani stavovi brane na noz. Da uzivo razgovaramo ovde bi bilo krvi do kolena. (ne mislim nas dvoje, nego svi uopste)
Supreme.50
22.12.2009, 17:09
bi bilo krvi do kolena.
Odnosno od kolena, zbog point-zero gravitacije :rofl::rofl::rofl: ...
Ne kazem ja da je lose mastati. I ja posmatram stvari iz razlicitih, najneverovatnijih uglova. Ali vidim da se ovde takvi izmastani stavovi brane na noz. Da uzivo razgovaramo ovde bi bilo krvi do kolena. (ne mislim nas dvoje, nego svi uopste)
Da to i meni smeta sto su poceli da se kolju oko toga. Sta su se uziveli kao da su neki naucnici ili ucesnici u tom dogadjaju pa za sve imaju objasnjenja i na silu namecu svoje stavove i misljenja. Sve kipe od znanja. Ovo sto je bravura napisao licno meni se svidja, ma kolko ta teorija neverovatno zvucala. Vec sam napomenuo obazavam dobre price teorije zavere i sl.
Ne kazem da je upravu, posto nemam pojma, ali sad ima onih skeptika i antiskeptika, i nek svako odabere sebi stranu u sta zeli da verujei to je to.
Ja licno mislim da je "Mist" :P haha
Jim Bravura
22.12.2009, 19:09
Dalje mnoge stvari u politici i ekonomiji su tajne i pune spletki ali to je uobicajna tajna diplomatija koja se ne razlikuje mnogo od srednjevekovne politike "bodeza u senci", zavadi pa vladaj itd. Mislim da tu nema niceg natprirodnog i iznad nasheg vremena...О томе и причам. Ево шта каже Websterov речник, "завера је: планирање и спровођење тајних активности, посебно ради злог и противзаконитог циља". Тога данас има у читавом свету колико хоћеш. Од најнижих нивоа, типа неког предузећа, па до највиших управљачких структура и тајних друштава. Власт корумпира, апсолутна власт апсолутно корумпира.
Zar tolika eksplozija moze da deluje neuspeshno i svaki laik bi mogo da vidi razornost takvog oruzja koje ocigledno Nemci nisu imali.Експлозија је била разорна, али им је деловала неконтролисано због споредних ефеката на које нису рачунали, јер је ипак реч о новој технологији са доста непознаница које се уче у ходу.
Istrazivanja su obustavili mnogo ranije jer im nisu nashli nikakvu svrhu a i zbog sve zahtevnijeg rata nisu imali dovoljno sredstava. Hitler je navodno u poslednjim danima baljezgao neshto o tajnom oruzju ali tad ocigledno nije bio u dodiru sa stvarnoschu.Да су много раније обуставили истраживања, како ти кажеш, Амери не би могли бацити атомску бомбу на Јапан током 1945, јер нису имали довољно обогаћеног уранијума због Менхетн пројекта који је био у великој кризи. Погађаш, послужили су се уранијумом који су запленили од нациста ;) П.С. Хитлер кад је говорио о тајном оружју, није толико мислио на атомску бомбу већ на пројекат Бел који је носио најповерљивију ознаку "ратно одлучујући".I gde je to mesto na kome je navodno testirana to bi se i danas veoratno primecivalo. A zar ljudi ne bi tad osetili udarni talas eksplozijeИма неколико сведока који су 1944. видели и описали нуклеарне пробе, само што у то време нису били свесни чему су присуствовали. Локације су острво Руеген у Балтичком мору и Thuringian Forest у централној Немачкој.mislim posle nekog Ruskog testiranja potresi su se osecali cak u Shvedskoj i Norveshkoj. A onda radijacija posle cernobila su opet Shvedska i Norveshka primetile veci nivo radijacije. Tako neshto ne bi moglo da prodje nezapazeno. I zashto se zove "The Bell" na engleskom koje je ime na Nemackom ???Ко да примети већи ниво радијације, када људи и околне земље нису ни слутили да такве ствари постоје, нити су постојале некакве службе за праћење нивоа радијације као данас. Сигурно да је било пропратних ефеката, јер су нацистима страдале телефонске везе, вероватно најбоље у свету у то време и биле у колапсу читавих 5 дана, што је било незамисливо. Примера ради, кад су руски тенкови већ увелико газили улицама Берлина, Немци су и даље имали директну телефонску линију са Токијом. Дакле, прекид у везама је био изазван нечим тотално неочекиваним и разорним, а то је био пропратни електромагнетни пулс.
E ovo je tek besmisleno ... Nema tu "vlade u senci" Objasnicu ti tj. prepricacu ti zvanicnu verziju ....
Kod dunkerka bilo je problema sa komunikacijama jer su neke jedinice otishle vishe nego shto je planirano pa je naredjenje kasnilo. A i saveznici su drzali neku jadnu odstupnicu. Napadalo se ali polako. A neki kazu da je namerno odugovlaceno da bi se navodno po Hitlerovom planu zakljucio savez sa Britanijom ... Nije propushtanje trupa, trupe su bile u obrucu a napad nije dosho na vreme iz nepoznatih razloga.
Bombarovanje Engleske bitka za Britaniju V-2 rakete ti to zovesh nenapadanjem Engleske ...
Ovo su ti statistike tvog nenapadanja Britanije
1,547 aircraft destroyed 544 killed britania
1,887 aircraft destroyed 2,500 killed nemacka
samo od 10tog jula do 31 oktobra 1940
A kozna koliko od V-2 raketa i kozna koliko civilnih zrtava naravno informacije su sa wikipedije mora da nisu tacne
Ofanziva kod Moskve nije stopirana nego odbijena kontra napadom po oshtrom zimskom vremenu. Iskorishcene su sveze trupe pristigle sa dalekog istoka i superiorni tenkovi za zimskom opremom tako da im se nije smrzavalo ulje kao kod nemackih. Kontraofanzivu je predvodio briljijanti sovjetski komandant genral Zukov i odbio okupatora preko 100km od MoskveИз непознатих разлога? Па о томе ти причам. http://www.historylearningsite.co.uk/dunkirk.htm Код Денкерка су немачки генерали молили Хитлера да их пусти да прегазе енглеске и француске трупе чијих 330.000 војника је сатерано у ћошак на обали Ламанша. Чак и енглеским војницима није било јасно зашто им је дозвољено да преживе. Операцију Барбароса је такође опструисао лично сам Хитлер, јер је две елитне армије одвојио од централне скупине која је ишла ка Москви и упутио их на север ка Лењинграду и југ према Кијеву, због чега су и дочекали руску зиму и омогућили Совјетима да се консолидују. Гудеријан је побеснео, али није имао петљу да се супротстави Хитлеру који је тиме одступио од блицкриг тактике и развуко ратне операције без икакве потребе. Питање је зашто и по чијем налогу? Па ако знамо да су руску револуцију и комунисте финансирали банкари са Волстрита и Лондона, можемо претпоставити ко је Хитлеру "суфлирао" како да саботира читав план.
Руске жртве од стране нациста чине половину војних губитака у 2. св. рату и мере се десетинама милиона. Британске жртве су стварно смешне спрам тога, а није било ни праве копнено/амфибијске инвазије. Друго, ваздушни напад на Британију је, по мом мишљењу, уобичајена "банкарска провизија" у ратним околностима, јер рат у коме нема материјалних разарања је неуспео рат што се интернационалних банкара тиче, тако да је и Енглеска морала дати свој "допринос", без обзира што им је била (и још увек јесте) домаћин.
Supreme.50
22.12.2009, 19:33
Upravo suprotno, Guderijan se i suprotstavio Hitleru, ali ga je ovaj poslao u banju da leci srce (privremeno ga penzionisao tj. odhebao). Check your facts...
Moja pitanja i dalje stoje, mozes ih naci u postu 108 (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=932867&postcount=108).
Zaphod Biblbroks
22.12.2009, 21:55
Jos posle prvih par postova sam mislio da ce ova tema popiti jednu LOCK raketicu... Ali svaka vam cast, verujem da Picard nije sanjao sta ce postici ovom temom.
A za postojanje zivota van Zemlje ima nas pa koji smo zivi dokaz (ko razume shvatice) :D
EDIT: Nedostaje jos Gavra da nam kaze kako je to poslednja verzija dos-a na win-u 95 pustena preko projektora da se dokaze koliko je to u stvari mocna aparatura. :nov_explo
Djordje Turjacanin
22.12.2009, 22:04
ko razume shvatice) :D
Ajde priznaću, ja sam sa Saturna, posao na Titanu ide normalno, ponekad se neko pobuni da hoće na Zemlju, neki potomak nekog Ajnštajna je bio spremio diverziju u savezu sa Huttima i Klingoncima ali smo ih spriječili.
Nedavno sam gledao emisiju na TV (dal Diskaveri, NG ili Explorer ne secam se) o ovome sto Bravura govori. U emisiji govore o tome da su nacisti zaista razvijali nuklearnu tehnologiju ali da ih je kraj rata sprecio da to i zavrse. Cak su otrpilike locirali mesto na kojem je vrseno testiranje i nadjeno je par svedoka (i zivih i onih koji su potomci pa im je pricano). Posle dana D kad je situacija bivala sve gora i gora za nemce, vojni vrh je sve cesce pricao o oruzju koje ce preokrenuti stvari kako bi podigao moral vojsci. Naravno, pricalo se i o "otimacini" rusa i amera posle rata za nacisticke naucnike koji su i zavrsili u SAD ono sto su poceli u Nemackoj. Takodje, Nemci su negde na polovini rata zauzeli prvu fabriku teske vode, koja se koristi u nuklearnoj tehnologiji, u Norveskoj. Fabrika je proizvodila nesto drugo ali je nus-prozivod bila teska voda i to je bio razlog zasto je nacistima bila potrebna. Cak je bila jedna druga emisija o tome kako su saveznicke snage preko pokreta otpora u Norveskoj organizovale potapanje nemackog broda za koji se sumnjalo da prenosi velike kolicine teske vode.
Ljudi dosta bre o nacistima,atomkama,Hitleru,Napoleonu,Aleksandru Makedonskom i Ajnstajnu.Sto se jednostavno ne vratite na temu ili ne napravite neki chat....
Ne znam, meni se svidja ova rasprava, valjda je vise tema o norveskoj istrosena. Ipak ne stignemo svi da gledamo history channel i nat geo. ,pa nam dodatni info dobro dodje.
I neko nek mi PM linkove za te dokumentarce vezane za teoriju zavere itd, samo nemojte u ovoj temi da ne bude lock. hvala
Prvo ako se vratim na temu nemam shta da govorim vec sam reko svoje mishljenje. Dakle isprva sam odbijao da verujem da je raketa jer sam mislio da je ovo josh jedan jadan pokushaj da se ismeju Rusi i obnovi paranoja hladnog rata a i sada to mislim fake snimak ...
Да су много раније обуставили истраживања, како ти кажеш, Амери не би могли бацити атомску бомбу на Јапан током 1945, јер нису имали довољно обогаћеног уранијума због Менхетн пројекта који је био у великој кризи. Погађаш, послужили су се уранијумом који су запленили од нациста ;)
Ovo je moguce mada u tesnacu sa vremenom. Nemacka je kapitulirala 9. maja a bomba je bacena 9. avgusta. Moze biti ali znaci da su Ameri nezavisno od Nemaca to istrazivali i bili ispred na tom polju pa su se samo na kraju posluzili nemackim uranijumom
П.Сr . Хитлер кад је говорио о тајном оружју, није толико мислио на атомску бомбу већ на пројекат Бел који је носио најповерљивију ознаку "ратно одлучујући".
Hitler nije bio sam sa sobom u glavi tad govorio je o luftflote koji nije postojao govorio o nekim armijama koje ce napasti Ruse sa bokova i odbiti ih od Berlina a te armije nisu ni postojale itd. To su gluposti i plod mashte pisaca naucne fantastike. Mislim na to shta bi bilo ratno odlucujuce oruzje ...
Има неколико сведока који су 1944. видели и описали нуклеарне пробе, само што у то време нису били свесни чему су присуствовали. Локације су острво Руеген у Балтичком мору и Thuringian Forest у централној Немачкој.Ко да примети већи ниво радијације, када људи и околне земље нису ни слутили да такве ствари постоје, нити су постојале некакве службе за праћење нивоа радијације као данас. Сигурно да је било пропратних ефеката, јер су нацистима страдале телефонске везе, вероватно најбоље у свету у то време и биле у колапсу читавих 5 дана, што је било незамисливо.
Mozda. Barem si u pravu za onaj deo o pracenju nivoa radijacije to tad nije bilo razvijeno ja sam zalutao. Ali zvanicno nije bilo proba pa sad ne mogu da dokazem ni ovako ni onako ...
Па о томе ти причам. http://www.historylearningsite.co.uk/dunkirk.htm Код Денкерка су немачки генерали молили Хитлера да их пусти да прегазе енглеске и француске трупе чијих 330.000 војника је сатерано у ћошак на обали Ламанша. Чак и енглеским војницима није било јасно зашто им је дозвољено да преживе.
Ja sam naveo dva razumna (zvanicna) razloga zashto nisam reko da sam bio tamo licno pa da sam znao.
Питање је зашто и по чијем налогу? Па ако знамо да су руску револуцију и комунисте финансирали банкари са Волстрита и Лондона, можемо претпоставити ко је Хитлеру "суфлирао" како да саботира читав план.
Ovo je vec besmisleno. Nije bilo naloga vishe od Hitlera jednostavno bio je bog i batina za naciste i drugi rade shta on kaze. Ne verujem da je primao ikakva naredjenja. I zashto bi sabotirao ceo plan kad pocinjesh rat cilj ti je pobeda i zashto pocinjesh pa samog sebe sabotirash. Ne razumem cak i da je istina duboko sakrivena ovo nema nikakvog smisla.
Komunisticku revoluciju nisu finasirali engleski bankari. Engleska kao jedna konzervativna monarhija se najvishe plashi socijalista i komunista. A bankari josh vishe iz ocigldnih razloga. Dalje Engleskoj nije ishlo u prilog da anarhisti ovladaju Rusijom pa da milioni Nemackih i Austriskih vojnika ode sa istocnog fronta na zapad. Revoluciju su finasirali sami boljshevicki i menjshevicki fanatici a dobrim delom je ostvarena i besom naroda. Omogucila je carska Nemacka kada je dopustila Lenjinu da putuje iz Shvajcarske do Rusije preko njene teritorije. A s'ciljem da destabilizuje poljuljanu Rusku carevinu i dovede je do separatnog mira .... To je razumno objashnjenje i istinito nadam se jer tvoje teorije ukazuju ili da su ljudi veoma suicidalno nastrojeni i cesto sami sebe sabotiraju iz nejasnih ciljeva. Ili da neka visha sila (vanzemaljci) upravljaju svime iz nekih nejasnih ciljeva opet ...
Руске жртве од стране нациста чине половину војних губитака у 2. св. рату и мере се десетинама милиона. Британске жртве су стварно смешне спрам тога, а није било ни праве копнено/амфибијске инвазије. Друго, ваздушни напад на Британију је, по мом мишљењу, уобичајена "банкарска провизија" у ратним околностима, јер рат у коме нема материјалних разарања је неуспео рат што се интернационалних банкара тиче, тако да је и Енглеска морала дати свој "допринос", без обзира што им је била (и још увек јесте) домаћин.
Ovo se slazem Britanske zrtve su smeshno male (ako tako sme da se kaze) u poredjenju sa Ruskim. Ne zelim da omalovazam Britaniju ali realno rat je odlucen na Ruskom frontu. A sad ti vidi ovu zaveru u svim udzbenicima ukljucujuci i one online se uzurbano prepravljaju svi izveshtaju iz rata a na korist Amera. Jer komunisti su neprijatelji Amera koji su "olicenje dobra" i na cijoj je strani i sam bog. Pa kako sad to da su Rusi (vecito crveni za one sa druge strane atlantika) cinili neshto relativno dobro i bili na istoj strani sa Amerikom. Dakle danas Americka propaganda sve vishe omalovazava Ruski doprinos pobedi u ratu. I josh jednom pobednici pishu istoriju a istina se zaboravlja. Ako ste gledali dokumentarni program History kanala i slicne malo se kaze o necemu shto nisu cinili Amerikanci i o sudbonosnom Ruskom frontu. Cak se na Ruse gleda kao na zlo i samo se naglashavaju cistke, pakt o nenapadanju sa Nemackom, silovnaja itd. Niko se ne stavi u poziciju tog obicnog Ruskog naroda da vidi odakle sve to i shta se tamo deshavalo. Ali se zato sto puta naglashavaju price o napadu na neko postrejenje za proizvodnju teshke vode u Norveshkoj koji je navodno sprecio Nemce da prave bombu i odlucio rat. A da ne govorimo o D-DAY normandy i shta je sve o tome napricano.
Nego otisho sam zestoko u offtopic i mozda pokrenuo novu lavinu spamovanja ali mrzim proklete Amere onoliko koliko Bravura mrzi te bankare ili tajnu vladu ili shta vec pa i vishe. Nego neznam shto toliki znacaj dajesh bankama mislim mrzim ih i ja prokleti zelenashi i leshinari ali nishta vishe. Sumnjam da toliko uticu na svet kako ti kazesh.
Ja ne bih gasio temu ako nekom smeta tolika kolicina naucne fantastike i lupetanja pustite nas da se zabavimo a vi ignorishite temu. Zato se ovo i zove brbljaonica :D
Daaaa, znam da sam trebao da u onu moju priču ubacim i bankare...:D A inače tačno je da je istočni front odlučio ishod rata, kao i da su najveće žrtve podneli rusi, ali ne smemo zaboraviti ni zločine počinjene nad političkim neistomišljenicima kad je ta ista crvena armija pomagala domaćim partizanima u "oslobodjenju" Juge od već potučenih nemaca koji su se povlačili (čista besmislica zvana Sremski front).
Dobro to je vec druga strana medalje naravno i to treba reci ja sam uvek za potpunu istinu kako god ona bila ruzna. Ali kazem da zapadni svet olako zaboravlja sve ono shto nije Americko ili nije njima po volji ...
Pitanje za Bravuru oko nnjegovih teorija zavere ...
Dakle ako je tajni konglomerat bankara iskoristio Naciste kao svoje marionete da bi izazvao rat i na njemu profitirao zashto su onda dozvolili po zavrshetku rata da njihove marionete odbegnu u Argentinu sa tehnologijom koja je toliko ispred nasheg vremena. I shta ce kog djavola coveku toliki novac nisu valjda nameravali da idu u shoping pa su zato pobili 50 miliona ljudi ???
Dakle ako su uber-Nacisti josh u Argentini ili gde vec znaci odmetnuli su se od tajne vlade zar nebi predstavljali pretnju po njih. Ciljevi im se razmimoilaze jedni su ih iskoristili i odbacili a drugi hoce osvetu i novi rajh. I kako to da su josh uvek zivi jesu li otkrili eliksir mladosti. I mora da pretvaraju gvozdje u zlato da bi finasirali sva ta tajna istrazivanja. Necesh valjda da kazesh da su regrutovali nove clanove. Odakle samo od neonacista oni su vishe siledjije i huligani nego teoretski fizicari. Znash li koliko bi sredstava i resursa trebalo da se dovuce na jedno mesto da bi se napravilo "super tajno" postrojenje za istrazivanje tih "tehnologija". I kako to niko nije primetio mislim to je moralo da gradi mnogo ljudi koji su za to placeni i oni bi govorili o tome nekome. Ili su ih sve pobili po zavrshetku gradnje ???
I sad posle 70 godina oni imaju tu tehnologiju usavrshenu dakle zashto nisu poceli sa podizanjem svog cetvrtog rajha ??? Sam kazesh da su vidjenja NLO-a ustvari njihove letelice sa torzionim poljima, anti-gravitacijom itd.
Mozda im poslodavci ne daju cuvaju ih za posle kad se zavrshe ovi ratovi oko nafte ??? :D
Suludo ... :kreza:
Ma bre lolcina kad su Rusi bili na 60km od Berlina niko nije bio blizi Berlinu na vise od 600km,odnosno Rusi su 10 puta dalje dogurali od bilo koga drugog,a sad Ameri to lako zaboravljaju.........oni sebe smatraju najvecim zrtvama zbog jednog osurenog grada,dok Rusi ne kukaju zbog onoga sto se njima desilo a to je 50 puta gore nego neki tamo Perl H. Znaci sto vise slusam o Amerima,vise ih mrzim:n-cc2:
Jim Bravura
23.12.2009, 22:40
Ovo je moguce mada u tesnacu sa vremenom. Nemacka je kapitulirala 9. maja a bomba je bacena 9. avgusta. Moze biti ali znaci da su Ameri nezavisno od Nemaca to istrazivali i bili ispred na tom polju pa su se samo na kraju posluzili nemackim uranijumomЈесу Амери истраживали независно, али су их нацисти тукли само тако. Прво, зезнули су се у старту, јер су све напоре уложили у производњу плутонијума, који је доста разорнији од уранијума, али је процес синтезе врло спор. Кад су коначно направили доста плутонијума, показало се да не знају како да га детонирају :to_care: Швабе су и то знале. Кад су Американци видели да је враг однео шалу, кренули су и они да праве искључиво обогаћени уранијум, али су изгубили толико времена да није било шансе да направе атомску бомбу до краја 1945. Срећа им се окренула када су заробили или боље рећи кроз тајне преговоре добили једну немачку подморницу под називом U-234 која је превозила обогаћени уранијум за Јапан који је такође вршио своје пробе. Поред обогаћеног уранијума, на њој се налазио и један немачки стручњак за детонаторе заједно са неколико узорака који су били погодни за плутонијумску нуклеарну бомбу. У прилог овоме, говори и то што Амери никад нису тестирали уранијумску бомбу бачену на Хирошиму?! Звучи невероватно, али су очигледно су били сигурни да ће радити, јер је "неко" пре њих већ обавио неопходне пробе ;) Три дана касније бацили су и плутонијумску бомбу, опет са нацистичком технологијом раније заплењеном. Ovo je vec besmisleno. Nije bilo naloga vishe od Hitlera jednostavno bio je bog i batina za naciste i drugi rade shta on kaze. Ne verujem da je primao ikakva naredjenja. I zashto bi sabotirao ceo plan kad pocinjesh rat cilj ti je pobeda i zashto pocinjesh pa samog sebe sabotirash. Ne razumem cak i da je istina duboko sakrivena ovo nema nikakvog smisla.Можда му победа и њије била циљ, већ пука деструкција за нечије интересе. Наиме, када се Рудолф Хес 1941. под бизарним околностима предао Енглезима, други човек Рајха, одмах после Хитлера је постао Мартин Борман. Његов блиски пријатељ је био нико други до Хајнрих Химлер - шеф Гестапоа. У редовима нациста је било пуно сплетки и борбе за моћ. И тако се њих двојица договоре да Химлер спроведе интерну истрагу о Хитлеру везану за његово јеврејско порекло :a_whistli Сад, да ли то указује да је Хитлер ипак имао тајне шефове, ја нећу да тврдим, али није згорег поменути.
Komunisticku revoluciju nisu finasirali engleski bankari. Engleska kao jedna konzervativna monarhija se najvishe plashi socijalista i komunista. A bankari josh vishe iz ocigldnih razloga. Dalje Engleskoj nije ishlo u prilog da anarhisti ovladaju Rusijom pa da milioni Nemackih i Austriskih vojnika ode sa istocnog fronta na zapad. Revoluciju su finasirali sami boljshevicki i menjshevicki fanatici a dobrim delom je ostvarena i besom naroda. Omogucila je carska Nemacka kada je dopustila Lenjinu da putuje iz Shvajcarske do Rusije preko njene teritorije.Чувени њујоршки банкар Јакоб Шиф је издвојио тадашњих 20 милиона долара за потребе "револуције", а Лењин је пре њеног избијања виђен у Бечу у друштву барона Ротшилда из још чувеније банкарске династије која има своје пипке по читавој Европи, како игра шах :opanachke Случајност? П.С. Јавна је тајна да банке праве новац "из ваздуха", тако да се њихови власници сигурно не плаше комуниста и револуција, они их подстичу и финансирају што је део њихове стратегије - завади па владај.
Nisam ameroljubac, ali Rusi su brate srljali ko ludi. Nisu pili votku, već špiritus koji ih je terao samo napred. I nisu samo oni odlučili, oni su najviše doprineli. Rat jeste preokrenula kurska bitka, ali i bitka u Africi, Normandia naročito, i posedovanje tehnologije za atomsku bombu koju su na žalost isprobali na nedužno stanovništvo u Japanu. Što se nacista tiče i njihove bežanije, nisu samo u Argentini, već i u Paragvaj. Takođe i u Brazil, a bili su koncentrisani oko grada Manausa, znači đzungla.
Nikola95
23.12.2009, 23:16
Ma kakvi Nacisti, Ameri i Rusi... To je Finska! Zapocinju invaziju na Norvesku i osvajanje svijeta. :D
http://i314.photobucket.com/albums/ll417/Saruman9/th_Finland.jpg (http://s314.photobucket.com/albums/ll417/Saruman9/?action=view¤t=Finland.jpg)
JohnnyNT
23.12.2009, 23:24
^ AHA!!! Oduvek su mi bili sumnjivi!
Sigurno poseduju vanzemaljsku tehnologiju kad prave ovako kvalitetne telefone :D
Onda su Svajcarci vanzemaljci,a Finci imaju njihovu tehnologiju......uskoro ce i satove bolje da prave,i banke ce im biti sigurnije :eek:
Bravura:
Mislim shta nije im cilj pobeda nego shta je jednostavno su krvolocni hoce da vide ljude kako se ubijaju. Mislim shta ce mu novac pretvori ceo svet u prah i pepeo samo da bi profitirao a gde ce onda da troshi taj novac. Svaka shusha moze da radi neshto manje opako i da sakupi novaca vishe nego shto moze da potroshi za ceo zivot. Ne kontam :icon_scra
Te tvoje price su veoma obesrhrabrujuce .... Kazesh zavadi pa vladaj na taj nacin nece ostati nishta da njime vladash ... A i klasican nacin militarizam i cista sirova sila takodje uz neku spletku mogu da donesu vlast nad velikim podrucjima ne kontam zashto bi neko radio sve ovo ... I morash priznati pojedine stvari si pokupiio sa crnih sajtova sa shljashtecim slovima koji "otkrivaju razne istine" kao i iz The X Files ....
Nikola95:
A za Sovjetsko-Finski rat morash da uzmesh u obzir da su informacije na wikipediji otprilike date i cesto netacne Ako pogledash na srpskom i engleskom razlikuju po takvim detaljima. To ipak nije tacan pokazatelj trebalo bi konsultovati strucniju literaturu. Mada rat jeste bio katastrofa za Ruse a kao posledica cistki, nestrucnosti oficira primljenih po partijskoj liniji itd. Ruska vojska je uvek imal problema sa logistikom i snabdevanjima jednostavno je previshe glomazna, velika. Plus uslovi skoro polarne zime, nezadovoljstvo, pogubljivanja na frontu ako se odmah ne izvrshe naredjenja ma kako suluda bila itd. ..... jednostavno katastrofa .... Ali ipak na kraju je Sovjetski Savez diktirao uslove mira i dobio teritorijalno proshirenje na racun Finske ....
Ah kako voim da skrecem sa teme ako ovo uopshte ima jasno definisanu temu :D
Bravura:
Mislim shta nije im cilj pobeda nego shta je jednostavno su krvolocni hoce da vide ljude kako se ubijaju. Mislim shta ce mu novac pretvori ceo svet u prah i pepeo samo da bi profitirao a gde ce onda da troshi taj novac. Svaka shusha moze da radi neshto manje opako i da sakupi novaca vishe nego shto moze da potroshi za ceo zivot. Ne kontam :icon_scra
Mozda im je cilj da taj novac iskoriste kao sto kaze u predhodnim postovima za finansiranje tih njihovih raznih tajnih projekata, kao sto kazu "200 god" ispred svog vremena. Mozda je ceo rat bila samo zavesa za neke njihove vece planove, koje dobro covecansta baca u drugi plan. Mozda su jednostavno bili gladni moci. Ima raznih nacina da se popune te praznine, da neko zna tacan odogovor to vise ne bi ni bila misterija. A i da se tako nesto zaista desava iza nasih ledja te informacije ne bi ni procurele, isto kao sto mnoge drzave rade, kontrolisu informacije, sta da izadje u javnost, i koja koska da se baci novinarima i uopsteno gradjanima. Mozda je ceo nas svet laz :paranoia: :rolleyes:
Imas jedan primer nacista ispred naseg vremena u filmu Hellboy, hehe.
Sta mislis odakle ideje tim rediteljima? Kad pogledas rat im je mozda bio i najbolji nacin da taj svoj neki plan sprovedu u delo.
To je eto neka moja teorija, moze da se napravi hiljadu kombinacija, al nek bravura to objasni, vidim da je u tom fazonu ;)
al nek bravura to objasni, vidim da je u tom fazonu ;)
Neeeee opet...:D A sad ozbiljno, kad pogledam dokle smo otišli sa ovom temom zapitam se kako nije zaključana odavno...Možda je ceo svet laž, kao što kažeš, možda ti ne postojiš, možda sam ja vanzemaljac, možda je Bravura marsovac, možda su admini pokvareni bankari, možda ceo svemir ne postoji...U svakom slučaju, mi to ne možemo znati, svakim nastavkom cele ove rasprave trošimo tastaturu i živce uzalud...
Ko sto kaze Kajl u South Parku."I'm nothing,and i'm everything" :kreza:
A znate vi inace da avioni putnicki u proseku lete 1 km u 4 sekunde :D
Možda je ceo svet laž, kao što kažeš, možda ti ne postojiš, možda sam ja vanzemaljac, možda je Bravura marsovac, možda su admini pokvareni bankari, možda ceo svemir ne postoji...
You're all a figment of my imagination.:kreza:
Bravura:
Znas kako, to tebi i meni tj. obicnim ljudima nema nikakvog smisla ali evo uzmi za primer neku pop zvezdu punu para. Sta radi vecina? Vencavaju se pa se razvode po nekoliko puta, pa menjaju religije pa ovo pa ono itd mnoge stvari koje za nas nemaju puno smisla. Sve to zato sto su puni para i ne znaju sta ce od sebe. E sad zamisli nekog ko se npr. rodi u vec prebogatoj porodici i novac nikad nije bio problem niti se dovodilo u pitanje hoce li biti para. I recimo da je to neko ko zeli izazove tj. trosenje para, zurke i ostala bahacenja (kao sto radi Paris Hilton na primer) mu nisu zanimljiva vec zeli nesto drugacije. Posto je svet takav kakav je brzo shvati koliko novac ima moc i on tu moc pocne da koristi. Manipulisanje ljudima, ljudskim zivotima i u opste osecaj da ima moc i vladavinu nad ljudima mu pruza zadovoljstvo. E onda dobija inspiraciju za raznorazne ideje koje su zasnovane na religijskoj, filozofskoj, psiholoskoj osnovi il bila sta sto daje neki smisao toj ideji (na primer ljudi su stoka i ne znaju sta zele, ja cu da ih zigosem i kazem sta da rade :D) U stvari pocne da umislja kako je on neki Mesija ciji zadatak je da promeni svet, jer cim ima toliku moc to je Bog tako hteo i on je "odabrani".
Naravno ni su svi bogatasi takvi ali nek se od njih 1000 nadje 10 koji jesu i koji su sposobni da svoje namere isteraju do kraja i eto belaja. Jos ako nadje usput njih par istog ili slicnog razmisljanja i eto ti tajnog drustva.
Poenta cele price je da nisu pare motiv vec osecaj moci.
Mada mislim da je istina kao i uvek negde u sredini. Nije sve tako crno kao sto Bravura prica ali s druge strane nije ni sve tako naivno.
Marko Radonjic
24.12.2009, 10:08
Ljudi, to je vidljivi dokaz kako zona utiče na novosferu. :eek:
Nikola95
24.12.2009, 13:31
Možda je ceo svet laž, kao što kažeš, možda ti ne postojiš, možda sam ja vanzemaljac, možda je Bravura marsovac, možda su admini pokvareni bankari, možda ceo svemir ne postoji...U svakom slučaju, mi to ne možemo znati, svakim nastavkom cele ove rasprave trošimo tastaturu i živce uzalud...
THE UNIVERSE:
4. Population
It is known that there are an infinite number of worlds, simply because there is an infinite amount of space for them. However, not every one of them is inhabited. Therefore, there must be a finite number of inhabited worlds. Any finite number divided by infinity is as near to nothing as makes no odds, so the average population of all the planets in the Universe can be said to be zero. From this it follows that the population of the whole Universe is also zero, and that any people you may meet from time to time are merely the products of a deranged imagination.
--The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Mislim da je poenta ove teme resena.Odnosno zbir kvadrata nad katetama je jednak kvadratu nad hipotenuzom,a to nema nikakve veze sa kiselim kupusom :opanachke
--The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Dobar citat iz moje omiljne knjige, ali eksploatise jednu matematicku pogresku.
Na primer, to sto nije svaki broj paran, ne znaci da ima konacan broj parnih brojeva. Tako da ako nije svaki svet naseljen, ne znaci da je konacan broj naseljenih svetova, ako tvrdimo da je svemir beskonacan. :D
from this it follows that the population of the whole universe is also zero, and that any people you may meet from time to time are merely the products of a deranged imagination.
Хаха, ово ми најјачи део цитата. :)
Supreme.50
24.12.2009, 14:53
THE UNIVERSE:
4. PopulationIt is known that there are an infinite number of worlds, simply because there is an infinite amount of space for them. However, not every one of them is inhabited. Therefore, there must be a finite number of inhabited worlds. Any finite number divided by infinity is as near to nothing as makes no odds, so the average population of all the planets in the Universe can be said to be zero. From this it follows that the population of the whole Universe is also zero, and that any people you may meet from time to time are merely the products of a deranged imagination.Svemir je beskonacan i worlds (neka je mislio planete ili svetovi ili w/e). Znaci ima beskonacno planeta ali nije svaka naseljena, nego samo neki procenat. E sad kako je on zakljucio da je onda broj naseljenih svetova ogranicen ako pripadaju neogranicenom svemiru? Bilo koji procenat neogranicenog broja je neogranicen broj, tj. 10% od beskonacno je beskonacno, tako da ako ima neogranicen broj planeta, onda ima i neogranicen broj naseljenih planeta. Za malo pa je uspeo da kaze sta je hteo......
I smell a great concentration of fail here :facepalm.
Ova tema je oborila rekord nekadasnjih Heroja foruma (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=783&highlight=heroji) Stariji forumasi se secaju :opanachke
JohnnyNT
24.12.2009, 20:28
Ma nije, tamo je bilo više bisera nego ovde.Ali je blizu :D
Ne mogu stvarno da vas shvatim, sto vam sad to toliko smeta? Bas je zanimljiva tema i polemika koja se razvila. Stvarno ima dobrog materijala da se napravi neki film ili da se napise knjiga, ako se izuzme mali procenat saljivih ideja. Zasto ste toliko zadrti pa ne mozete da prihvatite da tako nesto postoji u svetu (ne pokusavam da vas uverim da postoji), i kako npr ti mocni ljudi imaju neki svoj visi cilj koji sprovode u delo, kontrolisuci nas "zigosane" i pustaju kontrolisane informacije u javnost ili neke njihove "slucajne" ispade koji ce neki pojedini novinari da zagrizu. Ima raznih kombinacija i nemojte sad da se pravite kako je sve ok, i da je sve kako se vrti oko vas, vasih licnih zivota, tako svugde u svetu. Kome se ne svidja ne mora sad ovde da flejmuje, nek jednostavno napise neko svoje misljenje, kao sto je milos normalno predstavio kontra "dokaze" (tako da ih nazovemo) na bravurinu izjavu. Kako god to nama/vama nerealno zvucalo, njih dvoje su mozda cak i najpametnije postove i postavili ovde u ovoj temi. Sad tu uporedjujete sa nekim temama, pokusavajuci da nas predstavite glupe i retardirane. Koliko znam, mislim da je poenta foruma da se medjusobno komunicira i da se predstvaljaju neke svoje ideje, vesti, da se otkrije nesto novo i da se polemise?
Nek lepo tema stoji u brbljaonici i nek se razvija prica, ma kako ona vama glupa i nerealna bila. Ali u okvirim pravila foruma i bez religijskih postova. Ako se sve to postuje, ne vidim razloga sto bi se zatvarala ova tema?
.... kao sto je milos normalno predstavio kontra "dokaze" (tako da ih nazovemo) na bravurinu izjavu. Kako god to nama/vama nerealno zvucalo, njih dvoje su mozda cak i najpametnije postove i postavili ovde u ovoj temi.
Kako "dvoje" dvojica valjda :)
Nego i nije mi bio cilj da zvucim pametno osim mozda nekog naklapanja o istoriji a ostalo sam vishe spamovao cisto iz dosade ali svejedno hvala :D
JohnnyNT
24.12.2009, 22:36
Sad tu uporedjujete sa nekim temama, pokusavajuci da nas predstavite glupe i retardirane.
Niko to ne želi, svi moji postovi u ovoj temi su napisani isključivo spama radi, bez namere da bilo koga uvredim ili predstavim glupim ili retardiranim.
Da se ne bi ti ili neko drugi osetio povredjenim ili prozvanim, od sada ću u ovoj temi postovati samo neka svoja razmišljanja koja ne mogu da se shvate kao uvreda, i koja nisu ni malo duhovita.
Ja volim jogurt.
Eto :D
Ma znam, nisam mislio licno na tebe, nego kao neka generalna misao, posto ona tema zaista mislim sta reci. Nismo valjda dotle dogurali :)
JohnnyNT
24.12.2009, 22:42
Opušteno, znam da nisi, samo mi dosadno pa kuckam :D ;)
Poenta je da nam izgleda moderatori dozvole jednu ovakvu "spam temu" godisnje,a posle lepo svi mi popijemo desetak kaznenih poencica,a tema popije lock :opanachke
Svemir je beskonacan i worlds (neka je mislio planete ili svetovi ili w/e). Znaci ima beskonacno planeta ali nije svaka naseljena, nego samo neki procenat. E sad kako je on zakljucio da je onda broj naseljenih svetova ogranicen ako pripadaju neogranicenom svemiru? Bilo koji procenat neogranicenog broja je neogranicen broj, tj. 10% od beskonacno je beskonacno, tako da ako ima neogranicen broj planeta, onda ima i neogranicen broj naseljenih planeta. Za malo pa je uspeo da kaze sta je hteo......
I smell a great concentration of fail here :facepalm.
Надам се да ти је јасно да је то хумор.:facepalm
Supreme.50
25.12.2009, 1:38
Humor ili ne, hocu da kazem da je hteo da napravi kompleksnu foru ali mu se omaklo ovo. Da je tacno napisao bio bi humor, ovako je fail.
Kao da ja ispricam vic pogresno i kad mi neko kaze da sam ga izpricao pogresno, ja kazem "pa to je humor!". Nema veze sta je, lik se s*ebo :).
I za kraj: :facepalm. :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.