PDA

Prikaži potpunu verziju : Hacking is not a crime or this is a crime,please ur opinion??!!

Respect
8.12.2009, 13:44
Molim vas da diskutujemo oko ove teme bas me zanima sta mislite......?

Samo da napomenem : "Nisam hacker al me samo zanima vase misljenje....?"

Hacking is not a crime!!! (My Opinion)!

Nicklord
8.12.2009, 14:32
Woooow koja tema :D
Ja mislim jeste zlocin posto kad neko nekom hakuje wow akaunt a ovaj je placao 15$ mescno a sad ne moze da igra

Mickie
8.12.2009, 14:36
Zavisi sta smatras pod "haker". Ja recimo koristim Stallmanovu definiciju:

(1) The use of “hacker” to mean “security breaker” is a confusion on the part of the mass media. We hackers refuse to recognize that meaning, and continue using the word to mean, “Someone who loves to program and enjoys being clever about it.”

http://www.gnu.org/gnu/thegnuproject.html

Tako da mislim da hakovanje nije zlocin. Ali ako smatras ovo "Security breaking" pod hakovanje, onda jeste zlocin.

White Ripper
8.12.2009, 15:28
Hakovanje je "dvosmisleno".Zlocin je kad pocne da ugrozava!A ono nesto bezazleno nije zlocin tipa hakovanje ***-* radi besplatnog skidanja itd....:D

glitch
8.12.2009, 15:37
Ja mislim jeste zlocin posto kad neko nekom hakuje wow akaunt a ovaj je placao 15$ mescno a sad ne moze da igra
To nije hakovanje, to je bez veze. A i kakav je to lopov koji krade 15 dolara? Haker neće da ukrade, on će da ti pokaže da su softver i zaštita šuplji. Da nema njih, oni drugi, loši momci bi se bogatili na račun drugih jer softverske kompanije ne bi krpile svoje prnje.

White Ripper
8.12.2009, 15:50
A eno facebook accounte je previse lako hakovat pa nikako da poprave tu j****u zastitu:n-cc2:

--ComputerBoy--
8.12.2009, 15:51
:facepalm
Hakovanje je kriminal ako neovlasceno negde upadnes i pocnes da pravis dar-mar.

Psycho13
8.12.2009, 15:51
Najgori su hack/cheateri,sve bi ja njih na streljanje...

Eni
8.12.2009, 16:29
Kakva tema, takvi i komentari.

Nicklord
8.12.2009, 16:30
Slazem se :D

--ComputerBoy--
8.12.2009, 16:40
Vreme je za lock :a_whistli

Djordje Turjacanin
8.12.2009, 20:19
Hacking is not a crime, cracking is.
Haker - Čovjek koji pomaže u otklanjanju sigurnosnih propusta i slično (good guy),
Kreker - Čovjek koji neovlašćeno upada u privatnu svojinu (kompjutersku) kao fb nalozi, sajtovi, itd... (bad guy).
Koliko puta treba pokrenuti ovu temu?

JohnnyNT
9.12.2009, 1:15
Vrlo neodrejena tema.Ako ja uhakujem bazu podataka CIA, i uzmem podatke o tajnim agentima, pa ih prodam teroristima, pa oni te agente podave ko' mačiće...pa, bio bi zločin...

glitch
9.12.2009, 1:55
A eno facebook accounte je previse lako hakovat pa nikako da poprave tu j****u zastitu:n-cc2:
Fejsbuk? :D Zamisli Kevina Mitnika dok hakuje profil na Fejsu. Ne budi smešan.

DonCorleone91
9.12.2009, 2:00
@Djordje
Zaboraivo si jos jednu vrstu :) to su lameri :) koji koriste programe crackera, a pritom ne znaju nista:)

Equilibrium
10.12.2009, 1:02
Vrlo neodrejena tema.Ako ja uhakujem bazu podataka CIA, i uzmem podatke o tajnim agentima, pa ih prodam teroristima, pa oni te agente podave ko' mačiće...pa, bio bi zločin...

Ne ne bi :D

JohnnyNT
10.12.2009, 1:20
Da znaš, u pravu si, i ja sam se malo premišljao, eto otkud one tri tačke...:D

PixelTerror
10.12.2009, 2:26
Haker - Čovjek koji pomaže u otklanjanju sigurnosnih propusta i slično (good guy),
Kreker - Čovjek koji neovlašćeno upada u privatnu svojinu (kompjutersku) kao fb nalozi, sajtovi, itd... (bad guy).
Cracking - Being a crack addict. A person who is addicted to nocd and nodvd cracking games! :rofl:

pivonroll
10.12.2009, 2:42
Eto lepo covek objasnio.

Jos bih dodao:
Haker, proucava source kodove programa pa i same programe, kako bi provalio greske koje mogu dovesti do toga da je vasa bezbednost, kao korisnika programa, ugrozena jer program moze imati razne bagove. Sve ovo sto sam upravo naveo vazi za bilo kakav softver.

Kreker:jedna iskompleksirana spodoba koja nema pametnija posla nego da krade inforacije o drugim ljudima, upada u tudje sisteme sa ciljem nanosenja stete u na bilo koji nacin koji mu je na raspolaganju.

Man'te se te price koje ste pokupili iz holivudskih filmova, igrica i slicnih jer vas samo zatupljuju. - Ovo navodim jer komentari pojedinaca ovde upravo na ovo upucuju.
Lock-ujte temu!

M1L0SH
10.12.2009, 13:33

A ne to bi cinio uslugu covecanstvu ...

Nego hackovanje nije zlocin .... To je samo programiranje i dobro poznavanje komjuterskih mreza i uopshte komjutera. To sad moze da predje u zlocin ako se koristi za ilegalno prisvajanje novca ili neceg drugog. Sad i zakoni su tu komlikovani po pitanju shta se sme a shta ne .... uostalom ni zakon niije uvek u pravu