PDA

Prikaži potpunu verziju : Altec Lansing MX-5021 + zvucna

damagedgoods
8.12.2009, 8:59
zvuk je integrisan.
zvucnike koristim cesce za muziku, redje za filmove.
ploca: asus k8n

pitanje:
koja zvucna ide sa Altec Lansing MX-5021 (http://www.ntcompatible.com/story31679.html)

Picard
8.12.2009, 9:23
Zavisi koliko para zelis da izdvojis, mada verujem da bi te Asus Xonar DS za ~4000 din sasvim zadovoljio.

damagedgoods
8.12.2009, 10:03
da li je ta kartica ok i za
microlab solo 2 ili solo 6c
posto imam u planu da ih kupim.
+
koliko su oni uopste i kvalitetniji od ovih altecovih koje trenutno imam?

damagedgoods
8.12.2009, 10:10
@ Picard:
video sam da si na ovom forumu pominjao operacioni pojacivac za tu karticu za BurrBrown. sta to uopste znaci? nista mi nije jasno?!

Mario Pavićević
8.12.2009, 10:15
Na svakoj kartici imas pojacavac koji pojacava ulazni signal. Kvalitet tog pojacavaca direktno utice na kvalitet zvuka koji dobijas, a pojedine kartice nude mogucnost zamene operacionog pojacavaca, a Burr-Brown je proizvodjac IC kola ciji su operacioni pojacavaci prilicno popularni kod nas. Znaci ako nisi zadovoljan zvukom koji kartica daje, mozes ga delimicno poboljsati zamenom operacionog pojacavaca.

Picard
8.12.2009, 10:48
Cena tog op. pojacavaca je ~400-600 din, a ako zi zadovoljan svojim zvucnicima, a verujem da itekako jesi, nema nikakve potrebe da ih menjas za neke druge.

damagedgoods
8.12.2009, 23:51
thanx @Picard...
ima jos nesto... ne bih da otvaram zasebnu temu za to, posto mislim da nije stvar u tome da trazim resenje od drugih ljudi koji vise znaju, vec da se radi o odluci... iako, mozda, neki savet ne bi bio los :).
naime, MX5021 trenutno je prikljucen na dvd kod sincica da bi on mogao da uziva u crtacima. nameravao sam da ga prebacim na komp i da njemu uzmem neki 2.0 sistem - konkretno, altec lansing ATP 3, buduci da mu je konacno pala cena (40, 50 jura, nisam siguran).
medjutim, onda saznam za MicroLab solo 2, cija je cena nesto malo visa (60 jura).
...i padnem u nesvest od toliko pozitivnih komentara... sada bih vise voleo da njih imam na kompu, nego postojeci MX5021.

dakle,
STA DA RADIM????

damagedgoods
8.12.2009, 23:56
zaboravih...
@ Pincard: raspitao sam se malo na netu i slazem se sa tobom: Xonor DS, sa OMP2134 ne moze da bude los (naravno, za tu cenu)...

zahvaljujem svima... i hvala "onom" na postojanju ovog foruma!

Picard
9.12.2009, 10:07
thanx @Picard...
ima jos nesto... ne bih da otvaram zasebnu temu za to, posto mislim da nije stvar u tome da trazim resenje od drugih ljudi koji vise znaju, vec da se radi o odluci... iako, mozda, neki savet ne bi bio los :).
naime, MX5021 trenutno je prikljucen na dvd kod sincica da bi on mogao da uziva u crtacima. nameravao sam da ga prebacim na komp i da njemu uzmem neki 2.0 sistem - konkretno, altec lansing ATP 3, buduci da mu je konacno pala cena (40, 50 jura, nisam siguran).
medjutim, onda saznam za MicroLab solo 2, cija je cena nesto malo visa (60 jura).
...i padnem u nesvest od toliko pozitivnih komentara... sada bih vise voleo da njih imam na kompu, nego postojeci MX5021.

dakle,
STA DA RADIM????
Solo 2 su super za muziku, ali opet bi bilo pozeljno da ih cujes i uporedis sa svojim MX5021, pa da onda odlucis sta se tebi vise svidja i da li ti odgovara ta zamena. :)
ATP3 odavno ne mogu da se nadju u prodaji, taj model se vise ne proizvodi (BTW, to su 2.1, a ne 2.0 zvucnici), mozda, ali samo mozda negde naletis na polovne.
Imas i druge dobre 2.1 sisteme koji bi bili savrseni za tvog sincica, kao sto su Microlab M-800 ili TMN-3, a tu je i odlican budzdet 2.0 sistem B-73.

Beagle
9.12.2009, 11:51
Zavisi koliko para zelis da izdvojis, mada verujem da bi te Asus Xonar DS za ~4000 din sasvim zadovoljio.

Taj Asus otkida koliko je dobar. Za te pare, creative nema sta da trazi.

damagedgoods
9.12.2009, 22:45
hokej,
jedan od ta tri uzimam... ili mozda neki ML 5.1. videcemo...
yahvaljujem i zhiveo!

damagedgoods
14.12.2009, 11:27
a jel postoji neki 5.1 sistem sa ugradjenim dekoderom do 60, 70 jura? ili 2.1?