Prikaži potpunu verziju : Problem sa podesavanjem ADSL-a
da li meni neko moze pomoci oko jedne stvari koja me izludje cijeli dan??
formatirao sam komp juce, i danas jedno 3-4 puta (jer sam bio u zabludi da nesto ne radim dobro), i adsl mi radi - samo sto kad se windows podigne, i kada kliknem na ikonicu za konektovanje -nista se ne desava narednih 5-6 minuta, i onda posle toga se pojavi prozor sa opcijom connect. Takodje dok tih 5-6 minuta windows ucitava "to nesto" ne mogu da udjem na network connections u control panelu-kliknem na ikonicu i zakoci-sve dok ne prodje par minuta pa mi se otvore network connections i prozor za konektovanje!Cini mi se da je nesto do NVIDIA nForce Networking Controller-a, jer izgleda da njega windows ucitava i zato kada kliknem na ikonu za konektovanje nista se ne desava...Ima li ko kakav predlog ili zna rjesenje za ovo cudo?? Ovako nije radilo kad su mi uveli ADSL, sve je islo normalno,a sad sam ga prvi put formatirao posle uvodjenja, tako da vjerujem da nisam neke parametre dobro podesio ili nesto drugo??
Da napomenem da u network connections imam 3 ikonice: 1394 connection-net adapter (u kojoj sam ukucao ip adres , subnet mask itd.), local area connection[nvidia nforce networking controler] i konekciju za adsl.
Da li si instalirao drajvere?
The Finest Serbian Since '82
16.5.2006, 23:59
Pokusaj da skines najnovije drajvere za plocu, pa da ih instaliras, a ako ne pomogne... pisi.
imam sve, drajvere najnovije, na kojima je prije reinstalacije windowsa sve radilo kako treba - dodacu da automatic updates otvara kad i to- znaci crvena lampica (za HD) kad se podigne windows "crveni" (radi :) )ucita drajvere za nvidia i zvucnu i prestane da radi... i posle 5-6 minuta ponovo proradi i tada se u taskbaru pojavi automatic updates ikonica i tek tad se moze prozor pojaviti za konekciju...znaci sami windows sporo podize taj neki program za startovanje konekcije- a dok se sve to ne ucita, ne mogu da otvorim network connections niti properties na my computer ikonu dok sve drugo moze!!!Ludilo-formatirao sam komp 4 puta danas i nista- cim instalira drajvere za NVIDIA nForce Networking Controller onda sve krene po zlu!!!
imam sve, drajvere najnovije, na kojima je prije reinstalacije windowsa sve radilo kako treba - dodacu da automatic updates otvara kad i to- znaci crvena lampica (za HD) kad se podigne windows "crveni" (radi :) )ucita drajvere za nvidia i zvucnu i prestane da radi... i posle 5-6 minuta ponovo proradi i tada se u taskbaru pojavi automatic updates ikonica i tek tad se moze prozor pojaviti za konekciju...znaci sami windows sporo podize taj neki program za startovanje konekcije- a dok se sve to ne ucita, ne mogu da otvorim network connections niti properties na my computer ikonu dok sve drugo moze!!!Ludilo-formatirao sam komp 4 puta danas i nista- cim instalira drajvere za NVIDIA nForce Networking Controller onda sve krene po zlu!!!Kako ti je povezan ADSL modem na kompjuter? Ako je preko USB porta, onda ti mrežni kontroler sa ploče i ne treba. Sledeći put kad odradi tih 5 minuta učitavanja klikni desnim tasterom na taj kontroler i izaberi disable, pa restartuj računar i vidi da li se brže "podiže".
Kako ti je povezan ADSL modem na kompjuter? Ako je preko USB porta, onda ti mrežni kontroler sa ploče i ne treba. Sledeći put kad odradi tih 5 minuta učitavanja klikni desnim tasterom na taj kontroler i izaberi disable, pa restartuj računar i vidi da li se brže "podiže".
radi... taj mrezni adapter je kocio cijelu stvar - disableovao sam ga, unio parametre u nvidiin controller i sad je ok... hvala!!
nevezano za ovo, jedno pitanje za drajvere za plocu: imam Asus nForce 4 a8ne-fm , i dali da drajvere za plocu skidam sa asusovog sajta, ili sa nvidinog sajta (njihove nForce drajvere) ??koje da downloadujem??
nevezano za ovo, jedno pitanje za drajvere za plocu: imam Asus nForce 4 a8ne-fm , i dali da drajvere za plocu skidam sa asusovog sajta, ili sa nvidinog sajta (njihove nForce drajvere) ??koje da downloadujem??
Logičnije je da postaviš ovo pitanje u delu foruma namenjenom hardveru! :ciao:
dakle, odlucim ja da uzmem adsl i odlucim se za neobee (u stvari moj burazer, ali ja se nisam bunio)
odgovore mi da je moguce da uvedem adsl, da ima tehnickih uslova, ja normalno popunim formular, nakon dve nedelje stize odgovor da je telekom odobrio sve.
i sada sta se desava - povezem ja sve, ali kada kliknem ikonicu na desktopu, pa zatim DIAL, samo mi stoji prozor ono "verifajing juzernejm end pasvord" i to stoji i stoji i nista se ne desava.
nazovem sluzbu tehnicke podrske, oni kazu da je najverovatnije do telekoma. posaljem njima e-mail a oni odgovore
Poštovani ,
obaveštavamo Vas da je Telekom Srbija a.d. realizovao sve što je u njegovoj nadležnosti a tiče se ADSL usluge .
i sta je sada ovde problem? jel' imao neko neka iskustva ili slicno?
gledaj ikonicu u trayu (dve strelice), kada linija iznad njih postane zelena tada mozes da se konektujes (za ovo obicno treba najvise minut)
Shang Tsung
25.7.2006, 10:15
dakle, odlucim ja da uzmem adsl i odlucim se za neobee (u stvari moj burazer, ali ja se nisam bunio)
odgovore mi da je moguce da uvedem adsl, da ima tehnickih uslova, ja normalno popunim formular, nakon dve nedelje stize odgovor da je telekom odobrio sve.
i sada sta se desava - povezem ja sve, ali kada kliknem ikonicu na desktopu, pa zatim DIAL, samo mi stoji prozor ono "verifajing juzernejm end pasvord" i to stoji i stoji i nista se ne desava.
i sta je sada ovde problem? jel' imao neko neka iskustva ili slicno?
Jel si lepo uneo parametre za konekciju?To se radi na 2 mesta, a ne samo kad u dial>properties...
pa sve je uradjeno tako...
i parametre sam podeshavao do iznemoglosti... uvek isto!
I ja sam imao sličan problem ,pa sam nazvao t. podršku i rešenje je bilo da u prozoru za konektovanje upišeš celu e-mail adresu !
Primer :username@neobee.net, a ispod password !Ako nije konektovano imaš uputstvo u povezivanju šta i kako da popuniš !
Imao sam isti problem sa Sezamovim ADSL-om.... Znachi krenulo da se konektuje, dodje do "Verifyng username and password" i tu ostane na nezna se koliko dugo(naravno nece da se konektuje)...
Pozvao sam korisnicki servis i rekli su mi da imaju problema sa centralom u Sremcici (gde zivim) i sredili su za dva dana...
Sada sve radi, da kucnem u modem :alealeee:
hm, bio sam do neobeea juce da produzim adsl, posto sam bio 'parkirao' nalog za leto, rekose mi da cu da imam net odmah, ja doso kuci, pokusavao kao lud da se kacim na net dva sata bez uspeha, i na kraju odustao. pokusao malopre, i evo me na netu :P
Otvori ikonu access runner control panel , zatim pritisni alt+c pa zatim idi na protocol setup i tu namesti PPP OVER ETHERNET LLCS(NAP) .
I ja sam imao sličan problem ,pa sam nazvao t. podršku i rešenje je bilo da u prozoru za konektovanje upišeš celu e-mail adresu !
Primer :username@neobee.net, a ispod password !Ako nije konektovano imaš uputstvo u povezivanju šta i kako da popuniš !
Zar ne treba samo username@neobee ??? bez .net ?
Veljko the King
19.10.2006, 13:14
mora da imas .net na kraju
Koliko znam, ne treba net na kraju.... bar je tako kod Sezama....
Veljko the King
15.11.2006, 18:44
Ja imam neobee-jev nalog i .net mi je na kraju
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.