PDA

Prikaži potpunu verziju : Napajanje do 55 evra

Borowatz
15.5.2006, 1:10
potrebana pomoc oko kupovine novog napajanja! imam dilemu pri izboru napajanja:
1. chieftec gps-400aa-101a 400w
2. lc power lc-6550 green power silent giant 550w
sta je bolje uzeti? oba su po 55 evrica. ili predlozite neko drugo do ove cene.

Lord
15.5.2006, 4:30
Ja bi uzeo Chieftec... No ne razumem svrhu ovog pitanja? Cesto ljudi imaju ovakve "dileme" i na kraju dodje samo do prepucavanja korisnika "ciji je duzi, bolji, jaci..." Ako ne mozes po specifikacijama i testovima na netu zakljuciti sta ti treba, onda stvarno... :confused:
U svetu kompjutera (ne casopisu :D ) u 95% slucajeva vazi "koliko para, toliko muzike" , jel ti to nesto govori? Dakle, niko ne moze odluciti bolje od tebe, mogu ti jedino ukazati na mane/prednosti necega, na kraju izbor je tvoj!!!
Pozdrav.

Borowatz
15.5.2006, 20:14
@ lord
ja ocekujem da mi neko kaze nesto o ovom lc napajanju. nisam cuo za njega pre, a na netu ima par budjavih testova, i svi su na nemackom.
chieftec je brand, ali ovih 550w zvuci opako!

Lord
15.5.2006, 22:41
Po mojim iskustvima LC ti je na pola puta izmedju kineskih i brand name napajanja. Ja sam dosada uvek uzimao proverene stvari i nikada se nisam pokajao. Moras da znas da SVI proizvodjaci lazu sto se tice snage napajanja, ostaje ti jedino pitanje - ko laže više. Odgovor na to pitanje znas i sam. Uostalom, kupovinom jaceg napajanje nego sto ti treba neces dobiti apsolutno nista. Zavisi koju konfiguraciju imas! Ne bi mi poverovao sta sam ja sve gurao na 250W napajanju!!! (zaista dosta stvari) A ionako kad ti zatreba jace napajanje - to ce verovatno biti kad budes menjao pola komponenti, onda ces i njega promeniti, zar ne?
Ako bas zelis da cujes nesto o tom napajanju, od obicnih korisnika neces puno saznati - veoma mali broj proverava koje su oscilacije napona, i koliko opterecenje pojedini rail moze da podnese. Mislim da i na ovom forumu imas par ljudi sa LC napajanjem, pa neka se neko javi i iznese svoj iskustva...

Suicide samurai
16.5.2006, 21:36
mislim da ima vise od samo par ljudi ali dobro :D

moja iskustva su za sada vrlo dobra, imam model LC 6550G v2.0 (znaci 14cm ventilator i 2 grane sa 12V naponom). napajanje je hladno i vrlo tiho, napone sam merio unimerom dok racunar radi i svi naponi su OK (znaci 3.3 oko 3.32, 5V oko 5.05V i 12V oko 12.20V)

na njemu je 1700+ na 2.3GHz, 1gb memorije, 9600 obican, HDD 160GB, CDRW i DVDRW i gooomila kulera :)

kad sam uzimao uzeo sam 2 komada za 85e, tako da ispade jos jeftinije od tih 55e :)

tomas
16.5.2006, 21:43
ja sam uzeo za 55e Chieftec 420w dual fan i radi savrseno...

Magneto
16.5.2006, 22:31
Bilo koji od ova dva će biti sasvim dobar izbor, a činjenica je da i chieftec crkava po srazmernoj učestalosti kao i LC. Ovo je cena za koju dobijaš dovoljno pouzdano napjajnje na duže staze. Moj konkretni savet je LC sa pomenutim 14 cm ventilatorom, prilično tih i dobar rashlađivač.

Mario Pavićević
17.5.2006, 8:20
Takodje koristim LC6550G V2.0.razlika izmedju Green Power i obicne serije je u malo manjoj potrosnji u standby rezimu.Kod mene gura Athlona 3700+(754) nfroce3 plocu 2x256mb rama,6600gt AGP,dvd,rezac,sound blaster live,tv tjuner i sve radi bez porblema i varijacija napona(+-0.2vMAX kod mene na grani od 12v a mreza inace uzas).ventilator od 14cm je posebna prednost jer je veoma tih a hladi odlicno.moje preporuke za Lc power

AstraLogos
17.5.2006, 19:35
jos jedan glas za LC Power jel ga imam godinu ipo dana i sta sve ne gura u kompu. To je ona prva serija Gold sa 12-com fan 550W i stvarno je izdrzljivo.
Chif u poslednje vreme nije na dobrom glasu. Opao mu je kvalitet mada i dalje je to brand name napajanje.;)
Ma jednostavno uzmi u ruke jedan LC Power pa vidi koliko je tesko a dobijas ga u kutiji sa kablom 16-24 i kablom za SATA HD i godinu dana garancije i to sve za ~45e.

Ron_Jeremy
18.5.2006, 15:24
Ja imam taj model chieftec-a i zadovoljan sam sam njim.U svakom slucaju koje god da uzmes neces mnogo pogresiti,i jedno i drugo ti je mnogo bolje od standardnih kung-fu napajanja.

player1
20.5.2006, 11:15
U stilu reklame za Kosmodisk:

Ja odkad Chieftec napajanje koristim, meni vise ne crkavaju diskovi...