Prikaži potpunu verziju : Stavljanje laptopa na punjač
Može li mi neko reći da li laptopu šteti kada ga stavljam na punjač dok radi? U trenutku kada ga stavim, da onaj ton upozorenja, pa ne znam da li je možda bolje da ga isključim pre nego što punjač utaknem u struju pa onda da ga uključim, ili je svejedno? Hvala unapred na pomoći!
metallica2
17.10.2009, 16:36
Ne steti,meni je 98% vremena na punjacu i sve radi ok!
Ako laptop koristiš konstantno na punjaču, mogao bi da izvadiš bateriju i pohraniš je na suvom i hladnom mjestu, kako ne bi došlo do pregrijavanja u toku rada. Sa druge strane, u tom slučaju laptop se automatski gasi i gubiš sve podatke ako nestane struje.
Rad na laptopu uz punjač je potpuno u redu.
water wizard
17.10.2009, 17:46
Pa možeš malo i da ga pustiš da se isprazni ponekad
Nisam dobro formulisao pitanje, znam da treba da ga pustim da se isprazni s' vremena na vreme i da treba izvaditi bateriju ako ga duže vreme ne koristim. Moje pitanje je da li mu šteti kada ga u trenutku kada ga koristim, znači radim nešto i vidim da je baterija na low, jednostavno gurnem u šteker, a on uključen? Ili možda treba da ga ugasim prvo pa onda da gurnem u struju?
metallica2
17.10.2009, 20:50
Opet je odgovor ne :D,nece mu smetati da ga prikljucis na struju dok je upaljen.
Ja moj punim kad mi se cefne,ako se baterija malo isprazni,ja opa i punjac mu roknem na zivo,vadim punjac na zivo,nikad ga ne pustam da se isprazni skroz...
Hvala ljudi na odgovorima, ja ću da ga šibam, ko ga j..e, zato je napravljen :)
Hvala ljudi na odgovorima, ja ću da ga šibam, ko ga j..e, zato je napravljen :)
Jedino je prije sa starijim punjacima bilo preporucljivo da se prvo punjac ubaci u struju pa posle par sekundi da se ubaci u laptop, valjda dok se napon na ispravljacu stabilizuje, ne znam da li je i sada tako preporucljivo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.