Prikaži potpunu verziju : PROBLEM SA tv izlazom (Club 6200 LE)
Imam graficku Club 6200 LE, i najnovije nforce drajvere, nikako nemogu da dobijem sliku u boji na Tv-u,:eek: tv je samsung ako ima neke veze...Neki program, drajver ili savet....
Unapred zahvalan
podesi PAL B sistem (najverovatnije ti je podesen NTSC).
hvala na savetu ali i ja bih voleo da je problem tako banalan:(,
to je jedna od prvih stvari koje sam uradio,
Napominjem da je slika u boji pre nego sto se windows podigne, a onda postaje crno bela nekim cudom:) ako neko ima jos nekih ideja .....
povezao sam preko scarta ne razumem u kom smislu da li sam proverio????:eek: :eek: :eek:
AstraLogos
13.5.2006, 8:50
Problem je banalan i cesto se desava ne samo tebi vec i drugim korisnicima.
Sergio je donekle u pravu.
Nisi napisao odakle vuces signal: da li sa nekog videa ili sa TV antene ili kablovske.
Danasnji uredjaji po defaultu rade pod NTSC i imaju u sebi automatiku da sliku prebace u Pal B ( dekoder ). Ako imas neki noviji video on ti automatski sliku prebacuje u NTFS i zato je slika ceno - bela. Isti slucaj je i sa TV apratima.
Da bi resio ovaj problem moras na TV-u svaki put kad ga palis ( prebacijus sliku na njega da ga prebacis na Pal B ) i isto to na kompu ili TV Toolu ako njega koristis.
Ili da probas da graficku ukljucis u line IN ako imas chinch prikljucke. Probaj nesto od ovoga sve dok ne dobijes signal boje. Znas i sam da je Pal B i NTSC nosilac boje a ne slike i tu je negde greska.
Pozdrav i javi sta si uradio! :)
piskoonline
13.5.2006, 9:28
Ako to sve ne pomogne - dakle, ako nije problem u kvalitetu - dužini kablova i pogrešnom standardu za TV, onda lepo otvori napredne opcije nVidia drajvera i u njima podesi prikaz boja i osvetlenje za sekundarni monitor - tj. tv ekran, obično se saturation ili hue (bem ga, ne sećam se tačno) nagura skoro do daske ako je duži ili lošiji kabl da se dobije boja. Mada mi malo biva nelogično kad već uspeva pre logovanja da pusti boju... pročačkaj u svakom slučaju opcije u samim drajverima i prođi proceduru detekcije, tv wizarda, clone i ostale opcije rada monitora i tv-a, probaj nezavisna podešavanja za tv i monitor (rezolucija, refresh rate, DUBINA BOJA itd.)
:eek:
Ako ti je monitor prikljucen na analog, probaj da ga prebacis na DVI izlaz uz pomoc onog malog prikljucka sto si dobio uz karticu. Znam da zvuci banalno, ali neki put upali. A da, i postavi Tv za primarni i monitor za sekundarni, i naravno tv na pal B!
hvala svima na predusretljivosti,
Nazalost promene nema iako sam i pre postavljanja pitanaja proverio sve kombinacije u vezi sa ulaznim signalom, osvezenjem, primarnim i sekundarnim monitorom....
Hvala na odgovorima ali izgleda da su u pitanju gremlini:boodala: :boodala: :boodala: :boodala: :boodala: :boodala: :boodala: :mad: :mad: :mad:
Mozda je u pitanju SCART na TV-u. Ja sam imao isti problem i ispostavilo se da je SCART skrnav. Znaci probao sam na drugom TV-u i bilo je boje. Mozda je to pitanju.
AstraLogos
14.5.2006, 0:04
Tako je. Moguce je da je skart u pitanju. ne verujem u gremline vec u pogresnu povezanost racunara i kompa. Ponovo napominjem da imam VCR preko koga gledam na malom monitoru TV a signal na line in u TV karticu kad hocu nesto da snimimsa TV-a ili prebacim sa VHS-a.
U obrnutom postupku kada sliku saljem iz kompa u VCR slika je crno - bela. A lepo na LG stereo VCR pise NTSC PLAYBACK - LONG PLAY & REC...... a opet sliku salje u boji i kompu i TV monitoru ( Converter ).
Slicna stvar je i sa novim TV pa ulazni signal pokusaj da trazis po kanalima umesto SCART i AV1 AV2 AV3.;)
Probaj nista te ne kosta! :)
Kao prvo - pokušaću da budem konstruktivan!!!
Kao drug-sve drugo!!!
Kao treće
Isti problem sam imao kod moje stare prastare FX5200...
rešio sam ...nakon mnogo,mnogo...
ali ne i sve i svuda.
Rešenje koje je kod mene upalilo:
Podešavana sam počeo iz kontrol panela,prebacio prečicu na radnu površinu,radi se o NVIDIA 81.89.Tamo sam odradio TV wizard bez uključenog TV izlaza,restartovao-PC ponovno-bez uključenog TV izlaza -i nakon toga krenuo u podešavanja-NVIDIA setings i restartovao i priključio TV izlaz.
i upalilo.
Prilog teoriji o gremlinima:
Prilikom instalacije sistema XPSP1,i nakon toga SP2 (bez NV81.89) javljala mi se boja na TV svo vreme.
Po instalaciji NV nije bilo boje nakon Logoa i WindowsXP,tj-crnobelo -DOBRO DOŠLI!!!
Užas!!!
Dakle najverovatnije je bio problem,i jeste,drajver.
Ali kod W2000,koji sam intalirao,sa strane na istom PC,boju sam dobio-OK!!!
Bez problema!!!
Isti drajver.
Za problem koji mi se javi u KLON režimu-ili monitor ima ili TV ali nikad zajedno sliku sa bilo kog medija plejera-rešio sam tako što u opcijama plejera sam slao - TV/ monitor izabrao TV i prikazao se u punoj slici,tako da na monitoru imam destop računara a na TV punu sliku plejera i ako je KLON režim,a kda ugasim plejer imam KLON režim.
:dedica:
Ovo je radilo na novom Samsung TV,dok na starom 10.god to nikad nije proradilo osim u crno -beloj varijanti.
:confused:
[QUOTE=UGLJEŠA]Kao prvo - pokušaću da budem konstruktivan!!!
Kao drug-sve drugo!!!
Kao treće
ali ne i sve i svuda.
Podešavana sam počeo iz kontrol panela,prebacio prečicu na radnu površinu,radi se o NVIDIA 81.89.Tamo sam odradio TV wizard bez uključenog TV izlaza,restartovao-PC ponovno-bez uključenog TV izlaza -i nakon toga krenuo u podešavanja-NVIDIA setings i restartovao i priključio TV izlaz.
i upalilo.
Prilikom instalacije sistema XPSP1,i nakon toga SP2 (bez NV81.89) javljala mi se boja na TV svo vreme.
Po instalaciji NV nije bilo boje nakon Logoa i WindowsXP,tj-crnobelo -DOBRO DOŠLI!!!
Užas!!!
Bez problema!!!
Isti drajver.
Za problem koji mi se javi u KLON režimu-ili monitor ima ili TV ali nikad zajedno sliku sa bilo kog medija plejera-rešio sam tako što u opcijama plejera sam slao - TV/ monitor izabrao TV i prikazao se u punoj slici,tako da na monitoru imam destop računara a na TV punu sliku plejera i ako je KLON režim,a kda ugasim plejer imam KLON režim.
Ovo je radilo na novom Samsung TV,dok na starom 10.god to nikad nije proradilo osim u crno -beloj varijanti.
:confused:[:n-cc2:
Kao prvo - pokušaću da budem konstruktivan!!!
Kao drug-sve drugo!!!
Kao treće
ali ne i sve i svuda.
i upalilo.
Užas!!!
Bez problema!!!
Isti drajver.
:confused:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.