Prikaži potpunu verziju : Da li i novi HDD... pitanje je sad...?
Da li mi se isplati kupovina novog hard diska, pošto imam trenutno Maxtor od 320gb p-ATA (ma piše valjda u profilu tačan naziv)...? :) A kad pogledam, maltene sam sastavio nov računar... Od prethodnog sam samo ubačio BeQuiet napajanje od 500w (mada sam i njega mislio da menjam, ali su mi mnogi ovde rekli da nema potrebe jer je ovo kvalitetno), zvučnu karticu Creative X-Fi Xtreme music i ovaj Pionirov rezač će da zameni neki drugi (za sada u planu Plextor)... Elem, da se vratim na temu... :D Razmišljam se za neki HDD od 640gb... So, what you think...? :cool:
ako ti je stavrno potrebna zasto da ne,danasnje igre,i hd filmovi i ostala bratija sve vise i vise prostora zauzimaju tako da prostora na disku nikad dosta ako uzimas 640gb idi na jedan od ova dva wd-a 640gbaaks i aals ovaj prvi je blue caviar serija a ovaj drugi je black edition mislim..kako god i razliak je u baferu koji je kod prvog 16mb a kod drugog 32mb tako da je drugi nesto brzi..koji god od ta dva da uzmes neces pogresiti
ja imam blue caviar i bash sam zadovoljan (da kucnem) . meni su ga preporuchili ovdje i nisu pogrijeshili. sigurno je i ovaj black dobar.
Aco,
malo je nejasno pitanje... trazis li savet za model harddiska ili savet za kapacitet hdda?
Ako pitas za kapacitet, uzmi onoliko koliko mislis da ce ti trebati prostora, a inace prostora na hdd nikad dosta, nekima cak ni terabajti nisu dovoljni :p moj ti je savet da uzmes i veci hdd od 640gb:ciao:
Pa ovako... Uzeo bih hdd do 60 evra eventualno 75... Ovi od 640gb su koliko vidim 60, 65... E sad, nisam pratio baš mnogo cene i modele u zadnje vreme, pa može i većeg kapaciteta (ako ima) ali granica je do gore navedene cene... ;) Znači... PREPORUKE za hdd od 640gb a, ako ima neki i većeg kapaciteta (znači 700gb, 1TB ili šta već) a cena je recimo 75 evra može i to... :)
Zoranb007
9.10.2009, 10:23
pa logicno, uzmi tih 75e i kupi najvise sto se nudi za te novce, prvo se raspitaj gde i sta koliko kosta... ili ako neko sa foruma tacno zna gde da odes u kupovinu.
Za 75e pojuri ovaj hard
http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-spinpoint-f1-hd103uj-1tb-7k-32mb-sata300/comp_comp_hdd/1/749
Po meni vredi dati tih 15-20e vise za 360gb vise prostora na disku.
Eee ovaj Samsung SpinPoint što je Wolf87 postavio, čini mi se kao najprimamljivija ponuda! :dzavo: Malo sam se raspitao i kažu da je mnogo dobar... Za ovu cenu bih se odlučio za njega. ;) Jedino ako nema neko neku zamerku ili sugestiju za još nešto...? :cool:
Pojuri Samsung, ali F3, pošto se pojavio u Srbiji, isto je od jednog Tb i košta skoro isto, ali je dosta brži jer ima dva platter-a od 500Gb, a ne 3 od 320Gb.
Da kao sto rece muki pojuri Samsung F3.Imas ga za otprilike 7000.Poslao sam ti pm i gde ima.
Oket narode... ;) Mislim da je to TO. Kupiću Samsung SpinPoint F3 1TB... :alealeee: Hvala svima na pomoći! :cool:
veseliburek
12.10.2009, 19:52
može i meni taj PM gde ima? planiram da ga kupim, al ga nema nigde...
WD640gb AAKS ili AALS?
prvi je 45e,drugi 50e.
da li cu primetiti razliku u realnom radu,kopiranje filmova,instalacija igara,brzi ulazak na desktop,brzi ulaz u igre,brze ucitavanje,brze otvaranje programa i sve sto je uobicajeno za prosecnog korisnika ili nema razlike izmedju ova 2 hdd-a sto se tice iskljucivo navedenih situacija?
hvala.
flamingos
11.11.2009, 12:14
oba su brza razlika je samo u kesu kod aaks modela je 16mb dok kod aals modela je 32mb pa je aals nesto brzi i tisi..u svakom slucaju koji god da izaberes neces pogresiti razlika je taman koliko je als brzi i noviji
SpinPoint F1 HD753LJ 750GB 32MB
sta mislite o njemu,kakav je u odnosu na aaks i aals od 640gb?
cena 50e.
flamingos
12.11.2009, 21:46
e ovo je vec odlicno..samsungova f3 a i f1 serija se odlikuje prilcino brzim i tihim hardovima
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=162622&highlight=HD753LJ
brzi je ipak 640gb od ovog samsunga ali ja tu razliku ne bih primetio u normalnom radu.
mozda cak uzmem i hitachi 640gb,trenutna cena je oko 3100din,pa videcemo kako ce ici aukcija,ako ne predje 4000din,uzimam verovatno :cool:
flamingos
13.11.2009, 14:02
koji god da zumes neces se pokajati
Bre ljudi, šta je ovo da ne mogu nigde više da nađem Samsung Spinpoint F3 1TB??? :eek:
Sreća da sam kupio za sebe pre dve nedelje, za 65 evra... pošto sada trenutno nigde nisam mogao da ga nađem u gradu... :mad:
Moj brat je takođe hteo da kupi jedan primerak ovog extra hdd-a, ali nigde više nisam mogao nađem prodavnicu koja ga trenutno ima (ili bar na lageru)...
Ako neko ima informejšn gde još ima, neka mi pošalje PM... :Freddy:
za odbrilike 65-70e ima da se nadje Seagate Barracuda 1TB 7200.12 / ST31000528AS koji bi trebalo razmotriti u kupovinu.
Našao... kupio... :Freddy:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.