PDA

Prikaži potpunu verziju : GOM Player - problemi sa fontovima

Asmodeus
6.10.2009, 22:22
Zdravo svima.

Po preporuci, download-ovao sam GOM player jer je navodno među najboljim playerima trenutno dostupnim.

Do sad sam koristio KM Player, ali vidim da open source zajednica ne izbacuje nove build-ove playera već duže vreme, a i imao sam poteškoća da pokrenem odredjene formate, pa sam rešio da pređem na GOM player.

Ali imam problem kada su u pitanju titlovi, tj fontovi č, ć i đ, dok ž i š se prikazuju.
Pokušavao sam sve da namestim i control panel-u, regional and language options, podešavao location i standards and formats ne bih li dobio fontove.
U preferences->subtitles meniju GOM playera sam pokusavao da menjam character setove, na central european, system default, UTF-8, čak i arapske :D ali program se ponasa kao da se nista ne menja, jer čak kad setujem na ASCII ili latin, GOM ne bi trebao da prikazuje ž i š. Restartovao sam program posle svakog setovanja ali nista.

Ne bih da ga deinstaliram zbog ove iritirajuće sitnice, svideo mi se player, i to baš zbog jedne stvari, što uspeva da pronadje kodeke koji mu nedostaju (što je redak slučaj) i to automatski, bez dosadnog traganja po sajtovima za kodekom.

Hvala unapred, svi saveti su dobrodošli.

Spawn BG
6.10.2009, 22:44
Verzija 2.1.18.4762, sve kako treba

vladimir.s
7.10.2009, 1:53
Ja sam uspeo to da rešim na sledeći način na Win7:
Control Panel > Region And Language > Administrative.
U okviru "Language for non-unicode programs" klik na dugme "Change system locale..." i tu izabereš Serbian(Latin).