Prikaži potpunu verziju : Da li je moguće nastavljati UTP kabal?
Djordje Turjacanin
3.10.2009, 16:24
kratko i jasno. Znači imam Wireless mrežu i prmjestio sam Komp malo dalje. Potrebno mu je nekih 1,2 metra kabla. Da li je moguće da se fino kupi jetno 3m kabla i nastavi na postojeći i ako je moguće kako?
Da postoji , za to se koriste posebne kiston (eng. Keystone) utičnice , ali neznam koliko ti se tako nešto isplati jer te utičnice koštaju oko 5 Eura komad.
http://www.made-in-china.com/image/2f0j00VCytTDoKHIqgM/Keystone-Jack-UTP-Cat5e.jpg
kratko i jasno. Znači imam Wireless mrežu i prmjestio sam Komp malo dalje. Potrebno mu je nekih 1,2 metra kabla. Da li je moguće da se fino kupi jetno 3m kabla i nastavi na postojeći i ako je moguće kako?
Jeste al veoma je tesko naci zenske rj45 zabice, i jednostavnije i jeftinije ti je da kupis novi kabal, duzi naravno. Ili da prekines taj i bukvalno zalemis taj dio koji ti nedostaje za njega, al to je vec gluposti, jer ces izgubiti i na kvalitetu signala.
Pretece me FRESKO.
Inace te zenkse UTP su mi trebale za jedan BOX i ubio sam se trazeci ih po PG i nisam ih nasao nigdje.
Postoje adapteri sa dva ženska ulaza za RJ-45 i onda samo na kraj starog kabla napraviš muški i nastaviš.
Pretece me FRESKO.
Inace te zenkse UTP su mi trebale za jedan BOX i ubio sam se trazeci ih po PG i nisam ih nasao nigdje.
Kiston utičnice jedino mogu da se nađu u Netiksu i nigde više kao što rekoh cena je paprena...
Ih al ste brzi....:aplauz: Svaka čast.
Ja imam par tih adaptera, možeš ih lako naći. Sad sam video da su u jednoj firmi zavedene kao "TELEFONSKA UTIČNICA-NASTAVAK 8/8-8/8". Cena je oko 60 din.
Djordje Turjacanin
3.10.2009, 17:04
Erm, mene zanima za okolinu Banja Luke u Republici Srpskoj. Inače hvala svima.
Kupi zidnu uticnicu za kompjuterske mreze, rasturi je i iskoristi konektor (RJ 45 zenski) odseci zavrsetak na tvom kablu i namontiraj RJ 45-zenski na njegovo mesto pazeci na raspored boja(nacrtano na konektoru). Zatim uzmi kabl sa RJ45 na obe strane duzine koliko je potrebno, ukljuci ga u RJ 45-zenski a drugi kraj ukljuci mreznu karticu kompjutera.
Gumeny
@ Djordje Turjacanin Imas PM :ciao:
Niste napomenuli da se za uticnice koristi kabl od pune zice, a ne licnasti. Znaci da ti trebaju dve uticnice i bar 1m wall kabla u koji ces ukljuciti postojece.
kupi bre novi UTP kabal kolike ti odgovara duzine, sta se bre zamlacujes nastavljajuci postojeci kad se tako vise gubi signal, a novi kabal je jako jeftin i oni ti nameste i RJ 45 konektore i uzivaj
U Jogurtu Nema Kostiju
9.10.2009, 0:51
Mozes ga bre produziti, preseci i nastavi zicu na zicu, potrudi se samo da ih ne odmotavas previse, i da to uradis pedantno, a ne sistemom "ofrlje".... u najgorem slucaju nece raditi...
Mada je jednostavnije da kupis nov kabal, nije toliko skup bre!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.