PDA

Prikaži potpunu verziju : CRT monitor za rad sa grafikom

Kevin
10.5.2006, 1:08
Hteo bih da kupim kvalitetni CRT monitor 19 inch, pre svega za rad sa grafikom - Photoshop, 3D, rendering itd... Nemam iskustva sa monitorima za ovu svrhu, dan danas imam 17inch samsung od kojeg hoce oci da mi ispadnu.
Pretrazio sam malo ponudu domacih dilera i dosao do zakljucka da mogu da biram izmedju samsunga i eventualno LG, ADI i jos po nekog proizvodjaca. Ono za sta mi treba nov monitor zahteva iole kvalitetniju sliku, visoke rezolucije, nizak Dot Pitch / Pixel Pitch itd...
Na dosta foruma i sajtova sam procitao da su IIYAMA monitori odlicni, pa me zanima da li ih kod nas uopste ima!? Pominju se Viewsonic modeli kao relativno dobri ali nikako E i B klasa, a upravo to kod nas prodaju:icon_scra
Ne zelim LCD monitor! Zaista bih kvalitetan CRT ali gde da nadjem tako sta?

Ima li neko iskustva sa 19" Fujitsu Siemens Scenicview P996-1 ?
I sta bi ste mi preporucili, narocito ljudi koji se bave grafikom, iz licnog iskustva?

Pozdrav i hvala...

PAIN
10.5.2006, 19:26
Vrhunski monitor je 959nf samsung.Samo sto gledam nesto po oglasima nigde ga nema.Jos jednom VRHUNSKI MONITOR.

Garson
10.5.2006, 20:54
959NF nema 'leba da se nadje i to vec vishe od godinu dana.Mozda neki Mitsubishi sa Diamondtron katodnom cevi, ali mislim da se i to teshko nalazi a cena je veoma visoka (osetno veca od 959NF).

PAIN
10.5.2006, 21:05
959NF nema 'leba da se nadje i to vec vishe od godinu dana.Mozda neki Mitsubishi sa Diamondtron katodnom cevi, ali mislim da se i to teshko nalazi a cena je veoma visoka (osetno veca od 959NF).
Ma skoro ga ja vide negde ali sad nikako da ga nadjem u tim oglasima.

Garson
10.5.2006, 21:51
To je ona fora, pishe ima, pozovesh, oni kazu nemamo ga vec godinu dana.Pre pola godine sam trazio za jedan komp 959NF i nije ga bilo, zvao sam milion firmi.

galebns
26.5.2006, 0:26
Imam istu dilemu a posto se doticni 959 ne moze naci sta mislite o Samsung SyncMaster 997MB? Da li se u medjuvremenu pojavio neki tft 19" dobar za rad sa grafikom (3d,animacija itd)?

Shlaymara
26.5.2006, 8:12
Imam istu dilemu a posto se doticni 959 ne moze naci sta mislite o Samsung SyncMaster 997MB? Da li se u medjuvremenu pojavio neki tft 19" dobar za rad sa grafikom (3d,animacija itd)?

997mb nikako.Kupio sam ga i totalno se razocarao.Na belim(ili svetlijim jednobojnim) povrsinam primecuju se neke strafte.nosio sam ga na reklamaciju ali su mi rekli da je to normalno za ovaj model:( .i svaki k***c mu smeta.od pada napona do televizora(na 3m od njega).ja ga koristim za 2d grafiku ali ne preporucujem ga ni za gledanje filmova.

edit
koliko bi dobio na kvalitetu slike(na samsungu 997mb) kad bi zamenio sadasnji klasicni prikljucak(mislim da se zove d-sub) i stavio onaj sa cincevima RGB...?

sErGiO
26.5.2006, 10:00
Imam ja na poslu 997MB i nisam bash odusevljen. Moj primerak nema nikakve strafte, ali da je vrhunski monitor to svakako nije.

@Kevin:
Koliko para bi mogao da izdvojis za monitor? Da ti ne preporucujemo neki Dell TFT od 24" ako planiras da ulozis recimo 200 evra u monitor :) BTW pogledaj http://www.dell.co.yu/monitori/index.htm

Garson
26.5.2006, 19:50
997MB nije ni napravljen za profi rad.Solidan je za kucnu upotrebu.

Black Arrow
16.1.2007, 19:55
Mozda je malo mrtva tema,ali moram da se ukljucim...

Koji konkretno CRT monitor za grafiku? Konkretno,koji model i koja cena.

Hvala puno!

todos
16.1.2007, 20:24
Imam ja na poslu 997MB i nisam bash odusevljen. Moj primerak nema nikakve strafte, ali da je vrhunski monitor to svakako nije.

@Kevin:
Koliko para bi mogao da izdvojis za monitor? Da ti ne preporucujemo neki Dell TFT od 24" ako planiras da ulozis recimo 200 evra u monitor :) BTW pogledaj http://www.dell.co.yu/monitori/index.htm
Zasto je dell najbolji ajd objasnite.Kad panele kako ja poznajem ali ako gresim ispravite me proizvode:Sony,LG,Samsung,Filips,i Tosiba.A sto se tice CRT juri Filipsov model,kako ono se zvase?

Black Arrow
16.1.2007, 23:40
na koji phlips mislis? i da li je philips bolji od samsunga

fragman
17.1.2007, 0:39
na koji phlips mislis? i da li je philips bolji od samsunga
Bio je Philips extra monitor, nekad davno... kada samsung i nije bio na trzistu. Sada, po meni, Samsung daje bolje modele.

ACHTUNG
4.2.2007, 14:58
http://www.itsvet.com/Samsung-959NF/p-comp_comp_monitor-1-9

;)

Garson
4.2.2007, 15:17
http://www.itsvet.com/Samsung-959NF/p-comp_comp_monitor-1-9

;)
Tog monitora nema u prodaji vishe od godinu dana (na sajtu one firme natavno ni traga ni glasa o 959NF).

ACHTUNG
4.2.2007, 16:41
Mene je iskreno vise interesovao 757NF,ali tek njega nigde nema,...:o

Garson
4.2.2007, 16:43
Mene je iskreno vise interesovao 757NF,ali tek njega nigde nema,...:o
NF serije nema odavno, jedino neshto polovno, juce videh oglas Samsung 21" NF star godinu i po (optimalna reza 1600x1200 100Hz :eek: ) za 160e shto je OK cena za tu grdosiju.

ACHTUNG
4.2.2007, 16:47
Video sam ja za 80e 959NF u malim oglasima,ali je mislim prodat.A i da nije,ne bih ti dao link:kreza: .

Steta,meni je bas zao sto nema kvalitetnih CRT-a vise kod nas.Sta bih dao za jedan NEC...:(

Garson
4.2.2007, 16:52
Video sam ja za 80e 959NF u malim oglasima,ali je mislim prodat.A i da nije,ne bih ti dao link:kreza: .

Steta,meni je bas zao sto nema kvalitetnih CRT-a vise kod nas.Stabih dao za jedan NEC...:(
Moja greshka onaj 1200NF je 22".:eek:
Video sam i ja to, mada ja kad bih uzimao tako neshto planuo bih onaj 22" NF (mada lik kaze da je 23", mislim da je greshka) ,jer sad ima 957MB.:a_bleh:

ACHTUNG
4.2.2007, 16:56
Imam 755DF koji ima neku retardiranu geometriju.Totalno.Sad sam krenuo u potragu za novim CRT-om,ali neeeema....
Imas neki predlog?

TFT necu da uzmimam.Em sto je komercijala,em sto su prenaduvani.

Garson
4.2.2007, 17:00
Imam 755DF koji ima neku retardiranu geometriju.Totalno.Sad sam krenuo u potragu za novim CRT-om,ali neeeema....
Imas neki predlog?

TFT necu da uzmimam.Em sto je komercijala,em sto su prenaduvani.
Nemam, mislim da kod nas nema nishta bolje od Samsunga 997MB.Jedino da uzmesh taj polovan 1200NF, ja bih ga uzeo da mi treba tako neshto.

ACHTUNG
4.2.2007, 17:02
GDE da ga stavim?Ako uzmem to govedo,moracu da uzmem i novu graficku ako mislim posteno da se igram.
Iskreno zalim za vremenima kada je na trzistu bio aktivan ViewSonic sa njegovim vrlo dobrim 17"-cama.Pa jos na to i Sony i NEC....Kakav Samsung..

Garson
4.2.2007, 17:06
GDE da ga stavim?Ako uzmem to govedo,moracu da uzmem i novu graficku ako mislim posteno da se igram.
Iskreno zalim za vremenima kada je na trzistu bio aktivan ViewSonic sa njegovim vrlo dobrim 17"-cama.Pa jos na to i Sony i NEC....Kakav Samsung..
Ne bi to bilo loshe u 1280x1024.Kakve igrice, kad ti kao treba za rad sa grafikom.:n-cc2:
Pazi, NF je Sonyjeva Trinitron katodna cev, manje vishe je to isto.Secam se testa na benchu, Samsung 959NF i Mitsubishi Diamondtron, Mitsubishi je bio za nijansu bolji ali skoro duplo skuplji.

ACHTUNG
4.2.2007, 17:07
Dobro,ako izbacimo NF seriju ,Samsung je zabokrecina(CRT).
A,sta ,grafika se ne racuna u igrice?:kreza: :rofl:

Garson
4.2.2007, 17:13
Dobro,ako izbacimo NF seriju ,Samsung je zabokrecina(CRT).
A,sta ,grafika se ne racuna u igrice?:kreza: :rofl:
Pa zabokrecina je ovo u zadnjih 1-2 godine, shto je i ocekivano s obzirom na niske cene.Meni moj 2 godine stari 957MB nikako nije zabokrecina, i dalje mi je odlican.
Naziv teme je CRT monitor za rad sa grafikom, a ne CRT monitor za igrice.;)

ACHTUNG
4.2.2007, 17:16
Svejedno,mi ne znamo ni za jedno a ni za drugo trenutno kvalitetan CRT monitor.:)

A sad zalim sto nisam pre 3 godine dao 40 evra vise za NF seriju...Sad bi bar mogao da vam se smejem...:o