PDA

Prikaži potpunu verziju : Svet kompjutera 10/2009 (25 godina)

Strane : [1] 2

oluja
25.9.2009, 20:09
Od 1. oktobra u prodaji je novi broj "Sveta kompjutera". :)

30899 30900

Naslovnu smo poslali u štampariju i ona izgleda ovako:

30898

Nekoliko najava koje izdvajamo iz sadrzaja:

AMD Athlon II X4 620 & Athlon II X4 630
Bez rešenja za viši segment tržišta, AMD pojačava sredinu. Dvojezgarni Athloni su oduvek bili dobra kupovina, da li ista uspešna sudbina čeka i četverojezgarne?

nVidia Tesla (u Rakovici)
Navikli smo na to da je dovoljno da pratimo novitete iz Intela i AMD-a kada je razvoj procesora u pitanju. Ipak, upotrebljiva rešenja stižu i od onih koje obično vidimo u nekom drugom segmentu...

Samsung SyncMaster 2233(RZ) i nVidia GeForce 3D Vision
3D monitor, stara tehnologija na nov način...

Batman: Arkham Asylum
Atmosferu, dizajn nivoa i akcionu mehaniku možemo okarakterisati samo jednom rečju – genijalno.

:ciao:

zoran845
25.9.2009, 20:19
U, bre, al' ste ostareli... :a_whistli
Srećna vam četvrtina veka postojanja i budite i dalje najbolji IT časopis u Srbiji!
:aplauz:

pedjastudio84
25.9.2009, 20:20
Sve dobro, samo mi malo ovo sivo Svet KOMPJUTERA ne "lezi" ovde. Bolje bi bilo da je belo 100%. :)

oluja
25.9.2009, 20:24
Sve dobro, samo mi malo ovo sivo Svet KOMPJUTERA ne "lezi" ovde. Bolje bi bilo da je belo 100%. :)

Ta siva boja bi trebalo da ispadne srebrna u stampi... :ciao:

pedjastudio84
25.9.2009, 20:36
Sorry, sad mi je jasno. Samo napred!!! :ciao:

Shlaymara
25.9.2009, 20:40
Obicno ne komentarisem naslovne strane ali ovu moram. Naslovna je odlicna!:D Steta sto je manja rezolucija slike pa se ne moze najbolje videti cega sve ima. Vidim Lemingse, Space Invaderse, B.C.'s Quest:D, Tie Figtera, Enterprajz, poster (wtf:confused:)... Jedva cekam da je vidim uzivo:)

Packy
25.9.2009, 20:50
A igra meseca nije nashla bolji datum da izadje,pa je bash ubola da se nadje na 25-ogodishnjici SK-a.:D
Josh 6 dana.

JovanK
25.9.2009, 20:53
Ja samo da vam cestitam pola vijeka postojanja i rada.

Eni
25.9.2009, 21:13
Srebrna obljetnica? Zaista jedna od najlepših naslovnica od kada kupujem SK, a kako tome ima preko 10 godina, rekao bih da je stvarno dobra. :tapsh:

Nadajmo se da će sadržaj biti dostojan ovako lepih korica. I da će srebrna ispasti kako treba ;)

Ketchua
25.9.2009, 21:15
A sadržaj?:rofl:

Skidam kapu, kolega Oluiću.:)

miša topola
25.9.2009, 21:15
Čestitam vam 25 godina postojanja! :tapsh:
Sjajna naslovna. :n_klanja: Jedva čekam da vidim poster.

yoshida
25.9.2009, 21:25
sve najbolje i puno uspeha i dalje :tapsh:

DonCorleone91
25.9.2009, 22:02
uuu srecan rodzendan :D Dobra je naslovna, mada su malo hladne boje za rodjendansko veselje! :)

Marti Misterija
25.9.2009, 22:21
Sretan rodjendan matori i samo nastavite tako.:ciao:

holodoc
25.9.2009, 22:26
Ja samo da vam cestitam pola vijeka postojanja i rada.I LOLed hard :rofl: Ako je poverovati toj tvojoj izjavi da Redakcija sada slavi pola veka postojanja na Zemlji a ona objavljuje da tek slavi 25. rođendan to znači da je prema relativističkoj teoriji putovala poslednjih 25 godina warpom 1.178 :nov_explo

Eto objašnjenja otkud "Enterprajz" stalno na naslovnoj :a_whistli

nicpid
25.9.2009, 23:03
a lepa vam je naslovnica, i jos poster dobijamo za 25 godina, o to mora da se slavi, odo po pivo,,,

JohnnyNT
25.9.2009, 23:10
Sve cestitke.Dabogda vam ja cestitao stoti rodjendan, a vi bili tu da mi zahvalite ;)

Dekip
25.9.2009, 23:25
Srebrna godisnjica.....to kao srebrna godisnjica braka.Ja imam jos da guram:).Sta ce za pedeset godina...bice zlatna.
25 godina.....neko stigne da diplomira na faksu......neko se ozeni i osnuje porodicu.....mnogo toga moze da se uradi za 25 godina.Ko se seca sta je bilo i pre 10 god.a kamoli 25.Dobro ja vas ne pratim toliko dugo....a i malo sam stariji:D.
Naslovna ok,dosta drugacija nego za prethodni jubilej(broj).Prilican zaokret,nema sta.Ceka se broj pa da zavirimo unutra....

Katmay
25.9.2009, 23:57
Obicno ne komentarisem naslovne strane ali ovu moram...

Takođe... Sjajno!!!!! :aplauz:

galebns
26.9.2009, 0:02
Auuu 25 godina... I?... Kad ce svadba? :D

Salim se, cestitam i da izlazite bar jos deset puta toliko!

Bokile
26.9.2009, 0:06
Wtf....

Poster....
Imacu poster is Sveta Kompjutera.... Poster? POSTER!!!!
O MOJ BOZE POSTER!!! Posle 25 godina cekanja i iscekivanja imacu POSTER iz SK!!!
COVECE!!!!
Znaci sad sam srecan do bola,necu moci spavam!!!! OZBILJNO!!!!

khm,khm...

Inace srecan vam rodjendan,i tako to,da ostanete najbolji kao i do sada,i da zivite jos 50 puta po 25 godina....

Covece,poster,pisn'o sam od srece!!!!

Oggy
26.9.2009, 0:20
@Bokile2000:
Ko ceka doceka :) Samo nece ovo biti prvi poster koji je SK imao.

JohnnyNT
26.9.2009, 0:22
Pazi poster!Nisam provalio prvi put, malo kamuflirano obaveštenje.Nadam se da nije A4 format.Ma moze i to...

Bokile
26.9.2009, 0:23
@Bokile2000:

Bice prvi koji sam ja dobio :)

pharaon.92.bc
26.9.2009, 0:28
Srecan rodjendan redakciji i svima nama koji kupujemo sk!

P.S.Vrlo lepa naslovna strana.:)

VojaM
26.9.2009, 4:37
UBR, sadržaj ovog puta nećemo objavljivati na forumu. :opanachke
Red je da i vas malko držimo... u neizvesnosti :dzavo:

pedjosav
26.9.2009, 8:32
Sretan Rodjendan, and many more....
Secam se 1.broja, trafika u Njegosevoj ulici, u dobru svrhu potrosen dzeparac...
ZX Spectrum na naslovnoj a lomi ga Gremlin...
Sve najbolje !

maska
26.9.2009, 10:04
S'obzirom da je prvi broj izasao godine kada sam rodjen Srecan vam i mi rodjendan!!! :to_care:

Zelim vam da zajedno ostarimo i da me nadzivite :ciao:

miša topola
26.9.2009, 11:47
Jel broj strana u ovom broju veći nego u predhodnim brojevima? :)

oluja
26.9.2009, 12:11
Jel broj strana u ovom broju veći nego u predhodnim brojevima? :)

Jeste, ali jos uvek nije onoliko koliko bismo mi zeleli :)

Eni
26.9.2009, 12:58
Šteta što Srbija nema veće tržište hardvera i gedžeta, te legalnije tržište softvera, onda bi bilo još više interesovanja za reklame u SK, broj strana reklama bi mogao da naraste na 100, a samim tim bi magazin otišao i na 230 strana verovatno za istu cenu... Al' dobro, i ovako nije loše koliko bi moglo da bude gledano našu privredu - "IT preprodaci" (jer se kod nas preprodaje, ne pravi se ništa... čast izuzecima) se provlače bolje od preprodavaca odeće, hrane, mašina i slično...

BTW, pravo pitanje je - da li je broj strana privremeno povećan, ili će ostati povećan nakon proslave?

miša topola
26.9.2009, 13:59
@Bokile2000:

U kojim brojevima su bili predhodni posteri? :)

taXicity
26.9.2009, 14:00
Lepa naslovna i jos lepsi jubilej! Srecan vam rodjendan!

zoran845
26.9.2009, 14:19
U kojim brojevima su bili predhodni posteri? :)Uz broj 10/2006 dobili smo ogroman (58 x 82 cm!) poster sa motivom iz igre Age of Pirates: Caribbean Tales. Na posteru je pisalo: "Možemo sve sa dvadeset i dve" :).
Upravo ga gledam.
Poster.... Poster? POSTER!!!!Leopold... Leopold? Leopold! :D

miša topola
26.9.2009, 15:00
A jes bre. Hvala na help ;)

Možda je ovaj poster sa novi Wolfenstein-om ;)

todos
26.9.2009, 15:10
Ni za 25. Godina niste uspeli na misice dobiti karticu serije 5xxx. Tesko razocarenje, verujte mi na rec. Cak sam toliko potresen da opis tog dogadjaja zelim da zadrzim za sebe. Sama naslovna je za pohvalu, ali stojim iza navedenog.:(
@maska Ogromna grska. SK moze da se transformise, ujedini, razjedini, ali da nadzivi nekoga, to nikako. To me potseca kad neko kupi auto i kad drugi kaze da traje koj zna koliko godina. Ne treba mi ni takav auto koji mene moze da nadzivi.
@SK Uh, zbog Enterprajza cu mozda kupiti dva broja. Samo da vidim u prvom kako izgleda, imam kome da poklonim drugi.

stepanov
26.9.2009, 17:18
mislim daposter uopste nije losa stver... u jednim IT novinama koje sam jedanput kupio (ne kao zamenu za SK, vec cisto da vidim kakve su) dobio sam lep poster na kom je bila maticna ploca i detaljno sta je sta na njoj.... mislim da je ovo korisno, narocito mladjima i novajlijama u it svetu... moze i sk nekad tako nesto da ubaci edukativne prirode... a moze i neki coool screenshot iz igrice:)

inace naslovna je super, jako mi se svidja (jeste primetili kako je dvojka u manjoj rezoluciji a petica u vecoj i sa cool stilom, sto verovatno pokazuje razvitak grafike)
jako lepo ukomponovan razvoj racunara na slici...
ZAKON

JohnnyNT
26.9.2009, 19:00
Eto, ni ovo nisam primetio :rolleyes:.Mislio sam da su uredjaji samo nabacani na gromilu™, onako bez veze.

oluja
26.9.2009, 20:12
...inace naslovna je super, jako mi se svidja (jeste primetili kako je dvojka u manjoj rezoluciji a petica u vecoj i sa cool stilom, sto verovatno pokazuje razvitak grafike)
jako lepo ukomponovan razvoj racunara na slici...
ZAKON

Videcete na papiru mnogo vise detalja, vise o tome kad se broj pojavi na kioscima... :ciao:

miša topola
26.9.2009, 20:24
off
1. Oktobar je četvrtak :). Znači neću prva dva časa u školu (hemija i biologija, baš lepo :D ). Čekam SK na kiosku da ga neki ne bi opustošili, a opravdanje će mi biti poster - bilo bi bolje po Vas da je neki dobar. ;)

Mogli bi da u nekim sledećim brojevima izbacite postere sa procesorima, matičnim pločama, grafičkim karticama, optičkim uređajima i ostalim delovima računara kao što je to predložio stepanov u predhodnom postu. Da se novajlije edukuju u TECH pravcu. :)

Baš mi se svidelo kada ste u broju 2006/10 na poleđini postera ubacili glavne i osnovne funkcije i komande u: Photoshop-u, Word-u, Corel Draw-u i ostalim važnijim programima. :)

voodoo_
26.9.2009, 21:19
Novajlije imaju Wikipediu, koju mi nismo imali.

oluja
26.9.2009, 21:21
off
1. Oktobar je četvrtak :). Znači neću prva dva časa u školu (hemija i biologija, baš lepo :D ). Čekam SK na kiosku da ga neki ne bi opustošili, ...

Samo jedna napomena. Sve su sanse da necete moci da kupite novi broj SK na FUTURINIM kioscima. Sa obzirom da su oni najveci distributer u zemlji razmislite o alternativama...

ivanza
27.9.2009, 13:02
Srecan 25 rodjendan SK.:) Red bi bilo da slavljenik casti sa npr. noblicama, koje se prodaju na komad, da se nadju u svakom SK casopisu ili makar obicna zvaka.:D

Trickydi
27.9.2009, 17:15
25 godina, paaaa nije malce :D :alealeee: :tapsh:

Sass Drake
27.9.2009, 18:55
Иначе купујем СК и PC World Мikro(јуче је на киоске у РС стигао двоброј за јул и август:kreza: ), и једва чекам нови јубиларни број(надам се да је бар једна страна посвећена историји часописа који живи двадесет пет година).

Psycho13
27.9.2009, 19:28
Ja se nadam da je 5870x2 na posteru...:kreza:
Ali pre svega cestitam 25.rodjendan!!!

VojaM
27.9.2009, 20:25
Srebrna godisnjica.....to kao srebrna godisnjica braka.Ja imam jos da guram:).Sta ce za pedeset godina...bice zlatna. Ah, shvako se češe tamo gde ga svrbi ;)
Jel broj strana u ovom broju veći nego u predhodnim brojevima? :)Veći je, ali to nema veze sa jubilejem. To ima isključivo veze sa brojem oglasnih strana. Ova SEKA (iliti SVEKRVA, kako ko voli) drma pa drma...
Šteta što Srbija nema veće tržište hardvera i gedžeta, te legalnije tržište softvera, onda bi bilo još više interesovanja za reklame u SK, broj strana reklama bi mogao da naraste na 100, a samim tim bi magazin otišao i na 230 strana verovatno za istu cenu...
BTW, pravo pitanje je - da li je broj strana privremeno povećan, ili će ostati povećan nakon proslave?Pre neki dan iskopali smo jedan primerak nekada poznatog britanskog časopisa Personal Computer World. To čudo je, negde 1996. godine, imalo preko 300 strana. Da nekog ubiješ njim, bokte! A kad čitaš, ne možeš da se snađeš gde tekst počinje a gde se završava, sadržaji su netačni, reklame na sve strane. I, očigledno, imali su interesa da izdaju takav časopis, prodavao se po celom svetu. Američki Byte bio je ponekad još deblji. Zamisli armiju ljudi potrebnu da se to priprema, štampa i distribuira iz mesec u mesec. I zamisli koliku su zaradu morali imati, kad im se to isplaćivalo.

Zato meni izgleda strašno glupo kad neko ovde kuka kako SK ima mnogo reklama.

Što se tiče broja strana, odgovorio sam na to. Broj strana nema veze sa našim ili vašim željama, već sa brojem oglasa koji omogućava da se plati štampanje dodatnih strana i još neki troškovi.
U kojim brojevima su bili predhodni posteri? :) E pa sad, da li bi hteo da ti još nešto i otpevamo? :opanachke
Postera je bivalo, i to ne tako malo, kad se sve sabere. Naravno, tada su bila drukčija vremena, moglo se.
Uz broj 10/2006 dobili smo ogroman (58 x 82 cm!) poster sa motivom iz igre Age of Pirates: Caribbean Tales. Na posteru je pisalo: "Možemo sve sa dvadeset i dve" :).
Leopold... Leopold? Leopold! :DPa, ne znam koliki će ovaj oktobarski da bude, mislim da od 4 x A4 manji neće biti.
Ivica? Ivica?! IVICA??!! :D

ivan90BG
27.9.2009, 20:29
:DSad ću da pogodim šta je na posteru:

Grupna fotografija redakcije na kojoj su svi u jednoj prostoriji i na kojoj ekipa iz Sveta Igara sedi za nekoliko kompova i pika Counter, Saša i njegovi nešto majstorišu oko delova, lik zadužen za Case Chase lupa kućište, Oluja sedi i crta, Voja administrira forum uz domaću, a urednik priviruje iza vrata iz kancelarije.

BlueMax
27.9.2009, 20:30
neverovatno...punih 25 godina vas citam.25 godina, svaki broj....
zelim Vam puno uspeha i da nam ostanete isti, kvalitetni kao i do sad. i da sde druzimo jos dugo,dugo...

Sasa
27.9.2009, 21:21
Ni za 25. Godina niste uspeli na misice dobiti karticu serije 5xxx. Tesko razocarenje, verujte mi na rec. Cak sam toliko potresen da opis tog dogadjaja zelim da zadrzim za sebe. Sama naslovna je za pohvalu, ali stojim iza navedenog.:(

Pretpostavka je majka svih *****a.

filip fffffff
28.9.2009, 15:10
naslovna je super :alealeee: i srecan vam rodjendan i ziveo sk jos .........................

Bokile
28.9.2009, 22:08
Jos jedan glas za postere sa tematikom hardvera...

Svidja mi se ideja

Red Dragon
28.9.2009, 23:52
Cestitamo, cestitamo.
Ihaj, i poster!
Jel Lara Croft ili devojke iz Ferarija poster?:D
Ako bude slika graficke, ja skacem sa mosta.:odoK:

dex3108
29.9.2009, 11:25
Sretan vam rodjendan i iz suncem okupane Banjaluke :to_care: samo tako nastavite ;)

Uros Ducic
29.9.2009, 21:17
Srecan Rodjendan.:)

Naslovna je super.:D

Budimir_Trajkovic
30.9.2009, 3:06
A sadržaj? :paranoia:

GoranSTX
30.9.2009, 8:59
A sadržaj? :paranoia:

Prethodna strana:

UBR, sadržaj ovog puta nećemo objavljivati na forumu. :opanachke
Red je da i vas malko držimo... u neizvesnosti :dzavo:

oluja
30.9.2009, 12:32
Da li sam vam napomenuo da postoji nekiliko razlicitih "varijacija" naslovne? :cool:

Sa nestrpljenjem iscekujemo vasa zapazanja sutra kad izadje broj :D

Eni
30.9.2009, 13:25
Da li sam vam napomenuo da postoji nekiliko razlicitih "varijacija" naslovne? :cool:

You bastards :D
Ko ima para u ovoj krizi da to sve kupi... nek' mi uzme primerak svake varijacije, vraćam na rate :rofl:

Bokile
30.9.2009, 13:29
Znaci opet da dizem cekove iz banke...
Dobro mi rece da odem do banke...

miša topola
30.9.2009, 13:57

Koliko? :)
ako tajna nije :D:D:D

ivanza
30.9.2009, 15:17

Sa nestrpljenjem iscekujemo vasa zapazanja sutra kad izadje broj :D

C...c...c...sto se kvarni.:dzavo: Krijete novi broj kao Coca Cola svoj glavni recept u sefu u jednoj banci i pristup imaju samo 2 coveka u celoj kompaniji kao u SK VojaM i oluja.:dzavo:

Ej ako ste nesto zabrljali ima da bude:busted::Battered:

Red Dragon
30.9.2009, 18:22
Ne kriju ga, ima vec da se kupi. Malo sam ga prelistao, izgleda da ce biti solidan broj, ima dosta interesantnih clanaka, reviewa....
Lisice jedne, smislile su jednu opasnu nagradnu igru...
A sto se tice postera, mladji ce mu se obradovati, stariji bas i ne verujem.
Necu mnogo da otkrivam, samo cu reci da, ako cete da ga lepite na zid, moracete da se odlucite koju cete stranu izabrati. Na jednoj je jedan mmorpg koji je skoro izasao(i opisan ovde), a na drugoj je rpg koji se zeljno iscekuje i cije "poreklo seze iz doba zmajeva":D
Eto redakcijo, bas im nisam nista rekao, zar ne?

Packy
30.9.2009, 18:27
Ja to necu lepiti.:D

voodoo_
30.9.2009, 18:35
Njah, ja očekivao recimo Star Wars The Old Republic...

Eni
30.9.2009, 18:46
Ja sam očekivao neki algoritam napada/odbrane računarske mreže il' nešto tako kewl... Al' šta da se radi, te stvari se mogu dobiti free i na drugim mestima.

Red Dragon
30.9.2009, 18:50
Njah, ja očekivao recimo Star Wars The Old Republic...
Izvisio.:D
Ja sam očekivao neki algoritam napada/odbrane računarske mreže il' nešto tako kewl... Al' šta da se radi, te stvari se mogu dobiti free i na drugim mestima.
Ovaj je tek izvisio.:kreza:

Mada ja ovo necu sigurno lepiti, ali klinci verovatno hoce.

todos
30.9.2009, 18:56
Priznajem da sam očekivao Enterprise u varijaciji SK rođendana.

Bokile
30.9.2009, 19:02
Nema cice ispred Mustanga?

Nema $i$a?

Au breeeeee....

Ajd cu zalepim i taj poster na zid,nece se baci... :D

oluja
30.9.2009, 19:18
...Eto redakcijo, bas im nisam nista rekao, zar ne?

A da li si primetio neke razlike na naslovnoj u odnosu na onu koja je postavljena ovde na forumu? Ili si kupio bas tu istu "verziju"?

stepanov
30.9.2009, 20:00
mmo rpg... bljak... nemojte se naljutiti ljubitelji ovih zanrova ali razocaran sam.....

gde si kupio novi sk????????????
jel moguce da ima u NS-u????
please, recite ako ima sad sedam na bajk obicu ceo grad... (ove futura plus nemaju sk, jel, a druge su podalje od mog stana)...

zoran845
30.9.2009, 20:02
... sad sedam na bajk obicu ceo grad...Idem i ja. Možda ih rasprodaju preko noći, Niš je pun ovisnika o SK. :D

Psycho13
30.9.2009, 20:04
Znaci dragon age za poster,nije lose,uopste nije lose,ali ja sam ocekivao neki hardver...:(

stepanov
30.9.2009, 20:07
Idem i ja. Možda ih rasprodaju preko noći, Niš je pun ovisnika o SK. :D

kod mene bas i nije tako:D(jos uvek u nekim trafikama stoji jubilarni 300-ti)
ali ne mogu da sacekam do sutra ujutru.... :(

Djordje Turjacanin
30.9.2009, 20:10
Jel vi nas zaebavate ili je izašao novi broj. Jer ako je ovo prvo ma da vam dođem sa kalašnjikovm kao Voks:D

Red Dragon
30.9.2009, 20:11
A da li si primetio neke razlike na naslovnoj u odnosu na onu koja je postavljena ovde na forumu? Ili si kupio bas tu istu "verziju"?
Jedino ako nije u boji. Podloga nije plava, vec vise naginje na ljubicasto.:)

DonCorleone91
30.9.2009, 21:05
Krecem za koji sat ispred trafike da postavim dusek, da sacekam baju koji razvozi novine!!! :D

JohnnyNT
30.9.2009, 21:17
Jer ako je ovo prvo ma da vam dođem sa kalašnjikovm kao Voks:D

He,he,he.Rekao je ONU reč...:D

MMORPG i RPG??? Ali, znači, mislim, stvarno :boodala:! Nije moglo nešto bez RPG? Na primer FPS?
A koliki je poster?:icon_scra

Psycho13
30.9.2009, 21:38
A MMORPG je Aion pretpostavljam...

DBrave
30.9.2009, 21:43
izasao je broj 100% morao sam malo da obidjem trafike ali vredi :) tek u trecoj sam ga nasao...
Champions online i DragonAge Origins

Psycho13
30.9.2009, 21:54
izasao je broj 100% morao sam malo da obidjem trafike ali vredi :) tek u trecoj sam ga nasao...
Champions online i DragonAge Origins
Jel Dragon Age klasican poster,ono pozadina bela i crveni zmaj,ili...

miša topola
30.9.2009, 22:24
Jel ima jos neki dodatak sem postera? :)

DBrave
30.9.2009, 23:05
ne znam nisam ga citao gledao sam Ligu sampona :D

Deblji je broj, ima puuuno igrica...

Psycho13
da taj crveni zmaj a na tom zmaju neki baja sa macem i riba... sve to na beloj pozadini...

ivanza
30.9.2009, 23:44
Deblji je broj, ima puuuno igrica...

Znaci da su nas umesto Cunga lunga zvake castili sa vise stranica za citanje.:D

holodoc
1.10.2009, 3:28
jaoj jos samo par sati i mojjjjj siiiii :icon_surpHm...Možda grešim ali nešto mi se čini da se oluja baš nešto ne loži na muškarci :dzavo:

ivanza
1.10.2009, 7:43
Prelistavsi broj na velike brzine mogu reci da ima dosta zanimljivih clanaka za citanje.:) Jedino mi bode oci sto u ovom broju nema opisa igre Resident evil 5 za PC sto znaci:Battered:

prudentia
1.10.2009, 7:45
Jao, ja sad dolazim na jednu trafiku i pitam:-Je li stigao novi Svet Kompjutera?A prodavacica:-Nije sine, brzo ce... danas, sutra, prekosutra... ovih dana... xD Inace, jos ga nigdje nema u Pg.

ivanza
1.10.2009, 7:48
Jao, ja sad dolazim na jednu trafiku i pitam:-Je li stigao novi Svet Kompjutera?A prodavacica:-Nije sine, brzo ce... danas, sutra, prekosutra... ovih dana... xD Inace, jos ga nigdje nema u Pg.

Granica usporava dostavu.:D

draske73
1.10.2009, 7:56
Odličan broj i naravno teme u njemu.Sada sam ga prelistao.
Poster ***cezurisano*** je odrađen kao ***cenzurisano***.Super izgleda.
I blago nama, a i vama sa ovih 25 godina međusobnog trpljenja :)

maska
1.10.2009, 9:50
Ponekad je bolje nemati spoilere ovako me samo vuku da ih kliknem :aplauz:

Krecem u potragu za moj novi broj :ciao:

todos
1.10.2009, 10:54
Eto, danas je prvi oktobar i nadam se da ću naići na obe verzije SK. Izvinjavam se Gospodinu Saši na nekulturnom obraćanju. Vojo bar ti razumeš da ne mislim ozbiljno. Nadam se da ubuduće, ako ne razumem baš svakog učesnika u realizaciji našeg omiljenog časopisa, bar da budem uzdržan u ličnim recenzijama.:(

oluja
1.10.2009, 11:04
Eto, danas je prvi oktobar i nadam se da ću naići na obe verzije SK...
Ima vise od dve varijante naslovne... :D

Sass Drake
1.10.2009, 12:06
Ja sam našao samo jednu naslovnu i hvala vam za zmaja.

dex3108
1.10.2009, 12:21
Ja ne primjetih nikakvu razliku izmedju ove moje naslovne i ove low res na forumu XD

3LANCER
1.10.2009, 12:30
Moj primerak ima istu naslovnu kao sto je Oluja okacio :D

Odlican broj, vidim da ce biti dosta materijala za cituckanje. Jedino bih dao (mnogo) manju ocenu BF Heroes

Packy
1.10.2009, 13:02
Ima ih vise od dve (naslovne)... :D

A kad cemo da vidimo te druge naslovne?:D
Mogo bi neko da stavi u spoiler.:D

oluja
1.10.2009, 13:12
Ja ne primjetih nikakvu razliku izmedju ove moje naslovne i ove low res na forumu XD

Moj primerak ima istu naslovnu kao sto je Oluja okacio :D

Odlican broj, vidim da ce biti dosta materijala za cituckanje. Jedino bih dao (mnogo) manju ocenu BF Heroes

Na prvi pogled sve su iste...

...koje igre su na ekranima PC-a i koji programi su na Apple racunaru?
... i jos neki sitni detalji... ;)

Eni
1.10.2009, 13:31
Kod mene monitor ispod 5 prikazuje screenshot iz Diablo 2, a onaj mac levo beli Adobe Ilustrator ekran... A i na ovom malom skroz desno je neki fudbal...

Sass Drake
1.10.2009, 13:49
Na jabuci je Photoshop ,a na onom skroz desno CS i kućište sa logom Half-Life 2 . Ako ste stavili negdje bilo šta sa tematikom Red Alert-a ili Heroes of Might and Magic (bilo koji dio) molim vas da mi kažete da ga odmah počnem tražiti.

P.S.Od kada se performanse GPU-a mjere u terabajtima. :D Ja sam mislio da se mjere u teraflopsima.:D

toptan
1.10.2009, 14:06
Ljudi, srećan vam jubilej i želim vam da SK još dugo traje.

Imao sam tu sreću da se rodim u pravo vreme, i odrastam uz Svet Kompjutera.
Iz SK-a sam naučio mnogo, a sad imam i tu čast da povremeno pišem za njega.
Nadam se da ćete nastaviti da budete najkvlalitetniji IT mesečnik kod nas i da ćete
uspeti da informatički opismenite i usmerite nove generacije jednako ako ne i bolje od nas.

S' poštovanjem,
Toplica Tanasković,
samo jedan od mnogih koji su imali čast da rastu sa vama...

Sass Drake
1.10.2009, 14:58
Imam jedno pitanje . Da li u nagradnoj igri mtOP L!ST @ 2009. mogu učestvovati državljani BiH?

miša topola
1.10.2009, 15:16
Ocena za sadrzaj broja je :tapsh::tapsh::tapsh::tapsh::tapsh: = 5

Ljudi, svaka cast. Korisni i kvalitetni tekstovi kao i u svakom broju. 25 godina ste odolevali mnogim neprilikama i uprkos tome ste bili i ostali najbolji u svom poslu na ovim prostorima planete Zemlje.

Svidja mi se to, sto na naslovnoj u onim najavama na dnu strane (za igru, hardware i ostalo) nema one zelene trake koja je bas unistavala naslovnu. Voleo bi da tako bude i u narednim brojevima. ;)

"Stop zelenoj traci na naslovnoj strani" :D

VojaM
1.10.2009, 15:26
Imam jedno pitanje . Da li u nagradnoj igri mtOP L!ST @ 2009. mogu učestvovati državljani BiH?
Nažalost, ne. Pošto se to radi samo preko SMS-a, nemoguće je da naš operater izvrši naplatu od tvog operatera, ako se javljaš sa inostrane mreže.

Svidja mi se to, sto na naslovnoj u onim najavama na dnu strane (za igru, hardware i ostalo) nema one zelene trake koja je bas unistavala naslovnu. Voleo bi da tako bude i u narednim brojevima. ;)

"Stop zelenoj traci na naslovnoj strani" :DTa traka je često zelena samo zato što se najčešće potrefi da se ta boja slaže sa ostatkom strane. Inače uopšte ne mora da bude zelena. A zašto traka uopšte postoji? Pa, sličice i tekst najava utopile bi se u pozadinsku sliku. Ako takva opasnost ne postoji, onda se traka ne stavlja, kao u poslednjoj naslovnoj.

VojaM
1.10.2009, 15:32
Eto, danas je prvi oktobar i nadam se da ću naići na obe verzije SK. Izvinjavam se Gospodinu Saši na nekulturnom obraćanju. Vojo bar ti razumeš da ne mislim ozbiljno. Nadam se da ubuduće, ako ne razumem baš svakog učesnika u realizaciji našeg omiljenog časopisa, bar da budem uzdržan u ličnim recenzijama.:(
Hajde da kažemo da ima više od dve varijante naslovne u prodaji, pa koja vam uleti. Ko je kolekcionar, a dobar je sa čovekom sa kioska, može da zamoli da probere i nađe koje sve varijante postoje, a možda i da kupi više od jednog primerka.

Todose, što se tebe tiče, sreća tvoja što te znamo :D (ne odgovaraj na ovo, da ne spamujemo više).

miša topola
1.10.2009, 15:35
Ali naslovne se razlikuju u samo nekoliko sitnih detalja ;)

yoshida
1.10.2009, 16:19
rubrika "ja, igrač"

"...dok je dobar deo čitalaca mahao repićima u tatinom rezervoaru...."

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

nemoguverovat
1.10.2009, 17:01
Gdje se nalazi poster? Ja sam kupio novi broj uredno zapakovan u celofan(dakle nije otvaran na trafici) a od postera ni traga ni glasa!Nije da mi nesto treba taj poster ali malo bzv...

Sass Drake
1.10.2009, 17:03
Gdje se nalazi poster? Ja sam kupio novi broj uredno zapakovan u celofan(dakle nije otvaran na trafici) a od postera ni traga ni glasa!Nije da mi nesto treba taj poster ali malo bzv...

Na kraju je.

nemoguverovat
1.10.2009, 17:12
Meni postera nema na kraju?! :( Jbg...

Psycho13
1.10.2009, 17:14
Meni postera nema na kraju?! :( Jbg...
Vrati ga na trafiku,moraju da ti zamene!

nemoguverovat
1.10.2009, 17:21
Ma nije mi toliko bitan poster samo mi je malo kao sto rekoh bzv...

Blake Griffin
1.10.2009, 17:41
Sad prelistah ovaj broj. Sveukupno broj po meni nije ispao ono sto je trebao da bude. Ne oseca se razlika u odnosu na ranija (obicna, da nisu godisnjica) izdanja. Ovo je ipak 25 godina SK.
Komentar za naslovnu: Boze me sacuvaj ja sam pomislio da ste uradili 3 razlicite naslovne pa da kolekcionari mogu da kupe sve tri. Zamislite kolko vise para bi leglo na vas racun. A ne ovako izmenili par detalja kao...........:mad:
Komentar za poster: Mogli ste malo vise da se potrudite umesto ovog........ko da ste stavili prvu stvar koja vam je pala pod ruke.
Citalac sam SK-a od 99' godine i smatram da niste pruzili ono sto je gro vase publike ocekivalo od ovog broja.
Sve u svemu bezveze broj po meni

Denis
1.10.2009, 19:44
Odličan broj momci. Naslovna izgleda veoma dobro, veliki broj detalja. Baš mi se sviđa :)

Moj broj ima neki čudan logo na jabuci, neke rimljane na starom PC-u (ne može da se pročita teks iznad) i WoW na kompu sa desne strane. :cool:

DeCoy
1.10.2009, 20:04
...neke rimljane na starom PC-u (ne može da se pročita teks iznad)...

Eh, eh, eh...

Nisu to neki Rimljani, nego Zemunci wise men discovered the secret of the wheel, čuveni skrinšot iz recenzije prvog Civa Nenada Vasovića:D

A ono na matorom Mekiću sa leve strane je QuarkXpress (bar mi se tako čini;))

player1
1.10.2009, 20:07
Joooj, pa jam citao taj broj. :rofl:

stepanov
1.10.2009, 20:30
malo velika ocena shiftu... ali to je (skoro) jedina primedma broj je odlican!
iako su posteri tesko sr****. mislim nisu obe strane mogli biti sa junacima rpg i mmo i ostalih meni nepodnosljivih zanrova...
lep intervju na kraju, zanimljiva nagradna igra i ujedno glasanje(mislim da cu cak i ja glasati iako nisam bas puno igrao poslednje naslove)
lep izbor igara, (hm, aleksandar dinic se okranuo qzma nacinu opisivanja)
najzad qzmina rubrika u punom sjaju (za razliku od poslednjih nekoliko)
ne preterano zanimljiv I/O port ali redovno ga iscitam, (mk gepruft, bravo majstore)
ODLICAN TEXT o maticnim plocama svaka cast, to je falilo SK-u malo obrazovnog karaktera. odlicna rubrika gnu/linux, poboljsava se(i to bas kad razmisljam o povratku na windows:()
lep izbor softvera (KIS, snow leopard) zanimlkjiva internet rubrika svidja mi se tema o blogovanju i slika ( do ja**):)

surogati wtf?

i naravno najbolji su mi textovi o istorji sk-a (mada je moflo biti malo duze) i umesto pre svega dusana stojicevica: za svaku pohvalu!!!

bice jos komentara kad iscitam, bio sam u skoli nisam stigao, i izvinjavam se sto sam isao odnazad:)
EDIT:
naslovna rools, znaci 15 min dok precizno ne pregledam sve detalje i odredim sta je sta..
i da stavite i te druge naslovne jer ja ih nisam ni video u trafici, sve su iste.....

hitmanneverdead
1.10.2009, 20:58
broj je odlican :tapsh:
srecan 25. rodj :ciao: ;)

oluja
1.10.2009, 23:08
EDIT:
naslovna rools, znaci 15 min dok precizno ne pregledam sve detalje i odredim sta je sta..
i da stavite i te druge naslovne jer ja ih nisam ni video u trafici, sve su iste.....
Sve su iste samo sa nekim sitnim razlikama :)
Bice objasnjenje samo da osmislim/o u kojoj formi... slobodno pisite o svojim zapazanjima do tada u ovoj temi... :ciao:

Ketchua
1.10.2009, 23:10
Photoshop 1(:D), Kanteeer, i Fallout 2. Kewl.:D

stepanov
1.10.2009, 23:22
zanima me odakle je cikica koji vozi tocak? da tako kazem...
da nije mozda prachistoric???
i da zasto se cesto na naslovnoj provuce onaj space ship iz star treka ili odakle vec??? to kao neka tradicija?
da, sto se tice one nagradne igre koliko ce te podeliti onih super kompjutera? u glavnom textu sam razumeo 1, ali u manjem delu, ispod kaze "srecnim dobitnicima"
pa koliko ce te onda toga podeliti, 25 (koliko godina) ili 300 (koliko meseci, odnosno brojeva...):D:):kreza:

Eni
1.10.2009, 23:26
i da zasto se cesto na naslovnoj provuce onaj space ship iz star treka ili odakle vec???

:eek2::eek2::eek2:

holodoc
1.10.2009, 23:30
da nije mozda prachistoric???
i da zasto se cesto na naslovnoj provuce onaj space ship iz star treka ili odakle vec??? to kao neka tradicija?
da, sto se tice one nagradne igre koliko ce te podeliti onih super kompjutera? u glavnom textu sam razumeo 1, ali u manjem delu, ispod kaze "srecnim dobitnicima"
pa koliko ce te onda toga podeliti, 25 (koliko godina) ili 300 (koliko meseci, odnosno brojeva...):D:):kreza:
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=865360&postcount=15 :a_whistli

I Enterprise nije "onaj" space ship nego the spaceship, tribble te pojeo :D Registarski broj NCC-1701D, Galaxy class, USS "Enterprise" ;) A inače smem da se kladim da je oluja kriv za izbor (valjan inače) :)

stepanov
1.10.2009, 23:31
:paranoia::paranoia::(:eek2::eek2::eek2:
omg,zasto, sta sam pogresno rekao????
trebalo je da , znam jel da?
omg....
:paranoia:

holodoce, video sam taj post, ali mislio sam da si se salio...:)
sorry nisam ljubitelj sf zanra, narocito ne 60-ih, 70-ih itd. gde je william shatner najsvetlija tacka. omg.(danas doduse smesan i zanimljiv debeljko:))

voodoo_
1.10.2009, 23:34
Razumljivo je da mlađe gledaoce verovatno smara stari Star Trek pa ne znaju za Enterprajz :) Skini ovaj novi film što je izašao ove godine, on okreće priču od nule i baš je namenjen novajlijama :)

Auror
1.10.2009, 23:35
ja vidim sledece:
tetris,mario,elite(neki logo),bioshock,packman,nuklearna "pecurka",Linux pingvin,gore desno neki spaceship(valjda enterprajz,slabo se razumijem u star wars ne zamjerite :), blue ray logo,piratski logo sa lobanjom i ukrstenim macevima,leisure suit larry kako li se vec pise, lara croft, counter strike,onda neka igra koju ne prepoznajem... 10000000 logoa raznih firmi,flopi disketa, avion iz WWI... eto to je to :cool:

stepanov
1.10.2009, 23:37
Razumljivo je da mlađe gledaoce verovatno smara stari Star Trek pa ne znaju za Enterprajz :) Skini ovaj novi film što je izašao ove godine, on okreće priču od nule i baš je namenjen novajlijama :)
ma jeste bas imam zivce i vreme to da gledam... ne volim uopste, da se razumemo, sf zanr...

voodoo_
1.10.2009, 23:40
Šteta, your loss :)

stepanov
1.10.2009, 23:43
ja bih da dodam crvice , monkey island, blue ray disk neki (opet sam nagrbusio:)) warspaceship(ic) mali, i neki avioncic rez. 3x3 valjada sa sege ili comodora ili bog zna cega

DeCoy
1.10.2009, 23:44
LOL LOL a niko ne primećuje Asteroids tačno iznad kasete sa pacman motivom;)

Lobanja i ovaj engleski merchantmen u donjem desnom uglu su valjda asocijacija za Mejerove pirate, a u "petici" su još i onaj demon iz Dooma i motiv iz prvog PoP-a

i naravno trči DOS, trči fora :)

Oggy
1.10.2009, 23:44

Iako nisam video naslovnu jos (:Battered:) mogao bih se zakleti da je B.C. Quest for Tires (http://www.gb64.com/Screenshots/B/BC%27s_Quest_for_Tires.png)u pitanju, ili Grog's Revenge (http://www.gb64.com/Screenshots/G/BC_II_-_Grog%27s_Revenge.png).

Auror
1.10.2009, 23:49
@Oggy

ovaj prvi je. :D

holodoc
2.10.2009, 0:01
holodoce, video sam taj post, ali mislio sam da si se salio...:)Najgore u celoj priči je što sam ja tu vrednost zaista izračunao :D Da bi u fizičkom sistemu (A) vreme teklo dva puta sporije nego u sistemu posmatrača (B) potrebno je da se fizički sistem A kreće brzinom warpa 1,178 što je negde oko 1,73 svetlosnih brzina. Sve što je potrebno da se ovo izračuna je formula za računanje dilatacije vremena i formula za vezu između warpa i svetlosnih brzina. Naravno warp je fiktivna jedinica ali zaista postoji formula koja definiše vezu između brzine svetlosti i warpa.

ppopara
2.10.2009, 0:11
Поздрав СК и срећна годишњица!
Него шта ме је навело да се пријавим и да напишем ових "пар" речи. Незадовољство одређеним делом садржаја великог и светог нам Света Компјутера.
а) Сматрам да је део који се бави хардвером недостојан вашег имена и година. Зашто? Па на основу приступа неких вам ривалских часописа и "тискова" на просторима бивше СФРЈ. Препоручујем тематска тестирања уређаја доступних на нашем тржишту, нпр. преносни рачунари, хед-сетови, тастатуре, мишеви, усб уређаји, поређење меморијских модула и тако у недоглед (у сваком броју по једна група уређаја али не испод 20-25 уређаја и наравно са избором уредника, најбољом куповином и много прегледнијим дијаграмима,...).
Чини се да нема никога ко би то радио, а знам да има, само је изгледа Миодраг "Индијана Џонс" Кузмановић, заборавио бич код куће, или му га је жена преотела па га систематски употребљава на дотичном, уместо да га он употребљава у редакцији. "Мислим гари" ако се за 20 радних дана не може истестирати 20так уређаја, онда стварно...

б) Ово узмите као тренутно незадовољство. Опис игре у нет делу, "Weewar" као "Ovo je solidna igra,...", ма бре ово не личи на игру (толико је поједностављена, недостају основни подаци о јединицама... могу овако набрајати до сутра или још боље цитирати једног великог уредника једног великог часописа:
"Globalna perspektiva o tvrdim i mekim igračima drastično se izmenila od pojave Nintendovog Wiija, kada su hajvani koji mlate daljincem ujahali u casual kategoriju, a Gears of War/Halo/Metal Gear igrači na Xboxu 360 i Playstationu 3 proglašeni hard-core monstrumima. Vrlo simpatično. U koju kategoriju onda spadaju igrači koji uživaju u C&C igrama ili Civilizationu? ... Kako, naposletku, nazvati nekoga ko se hvata u koštac sa Hearts of Iron III?", преузето из описа Hearts of Iron III из прошлог броја СК. Миодраже, Миодраже јел овај што написа ово ради за СК или за "Weewar" глобалну преспективу, мислим дај...).
На основу којих параметара и поређења је ово солидна игра, вероватно на неку из доба пре првог броја Света компјутера.
Пробао сам да играм, јесте нисам играо пуну верзију, али о5 је сиромашно, јадно, једноставно у односу на било коју потезну стратегију нпр. Battle Isle (http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_Isle) (1991), хеј из 1991 године, а да не спомињем неку игру новијег датума.
Дајте бре молим вас за мало озбиљности у изјавама овог типа, па ви сте ипак мој омиљени часопис и када ви напишете солидна игра, значи нема јела, спавања, посла, него правац торр... овај продавница и конзумирање дигиталног греха, док се боје не растопе.

ПС. Изгледа да старим, зашто питате, па као млади извиђач не би обратио пажњу на овако нешто, а таман посла одвојио време да напишем нешто.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Strategy_game)

Ketchua
2.10.2009, 0:22
цитирати једног великог уредника једног великог часописа
Kuzma uređuje neki časopis?:opanachke
овај што написа ово
"Ovaj" što napisa "ovo" je zapravo "ova", i ima ime, koji bi bilo lepo zapamtiti, ako želiš da iznosiš kritike na njen račun.

Ježim se od ovakvih postova...:paranoia:

Iris
2.10.2009, 0:32
б) Ово узмите као тренутно незадовољство. Опис игре у нет делу, "Weewar" као "Ovo je solidna igra,...", ма бре ово не личи на игру, толико је поједностављена, недостају основни подаци о јединицама...

http://weewar.com/specifications

Niko nije ni tvrdio da će se igra svideti svim igračima, minimalistična jeste i kao takvu je treba prihvatiti.

када ви напишете солидна игра, значи нема јела, спавања, посла...

Baš je poenta igre da nije takva. Ako nećeš da jedeš ili spavaš, igraj WoW ili nađi devojku, ili probaj oba odjednom...

ppopara
2.10.2009, 0:32
Еј, немој бре да будеш намргођен, немам намеру никога да прозивам именом и презименом, нити да вређам њу/њега, а молим те да обратиш пажњу на садржај поруке (јер овако од дрвета не видиш шуму).
Свиђа ми се то што сте тако ревносни и брзи у одговарању на поруке и то је само моје мишљење, упамтите, мишљење без намере да пљујем по некоме.
Петар Попара.

Горски_Штаб
2.10.2009, 2:40
Срећан вам рођендан!

Не сећам се кад сам задњи пут прочитао добар број ск.А постер је крајње смешан и непотребан. Морате бити мало агилнији и ажурнији.

Bokile
2.10.2009, 7:52
Najgore u celoj priči je što sam ja tu vrednost zaista izračunao :D Da bi u fizičkom sistemu (A) vreme teklo dva puta sporije nego u sistemu posmatrača (B) potrebno je da se fizički sistem A kreće brzinom warpa 1,178 što je negde oko 1,73 svetlosnih brzina. Sve što je potrebno da se ovo izračuna je formula za računanje dilatacije vremena i formula za vezu između warpa i svetlosnih brzina. Naravno warp je fiktivna jedinica ali zaista postoji formula koja definiše vezu između brzine svetlosti i warpa.

A bre?

DonCorleone91
2.10.2009, 10:05
Broj je odlican. Svaka cast za uvodni tekst, nasao sam se u dva od navedenih nivoa :D

yahhoo
2.10.2009, 10:40
Casopis je odlican kao i uvek :) Srecan 25 rodjendan i da postojite jos 3 puta toliko :ciao:

voodoo_
2.10.2009, 11:04
Onoliki test programa za rezanje, a ni reči o ImgBurnu :S

Marko93
2.10.2009, 11:39
Ja sam sebe naso negde izmedju nivoa 4c i 5b.. od svega imam pomalo. :D

U, vi taman predstavili ovaj LG sto reze Blu-ray na 8x, a sad sam citao da ima novi Pioneer sto reze na 12.

Schnak3
2.10.2009, 12:31
Jel se dobija nesto uz casopis? Neki dodatak, kalendar, cenovnik...?

Packy
2.10.2009, 12:35
Samo poster koji necesh ni da zalepish.:kreza:

oluja
2.10.2009, 12:47
Samo poster koji necesh ni da zalepish.:kreza:

Mozda i hoces kad te igre postanu popularne (vidoviti smo ;) ).

Ko nije gledao jutarnji program B92 neka pogleda vesti u 16h ;)

Dukes
2.10.2009, 12:50
@oluja
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=02&nav_id=384409

Sass Drake
2.10.2009, 12:52
@ holodoc : Teoriju relativnosti ne možeš da primjenjuješ na warp jer je warp 1 jednak c (brzini svjetlosti) , a po drugom postulatu teorije relativnosti ne postoje brzine veće od c.:D:dedica:
Po urednikovoj klasifikaciji ja sam mutant 4. i 5. kategorije sa još kojekakim slovima.:paranoia: Kad već opisujete zasebno AV i IS programe mogli ste barem da im malo testirate detektovanje gamadi , a ovako je KIS dobro prošao jer se već dokazao u svom poslu ,ali ako ovako budete testirali novajliju na ovom polju malo ko će poželjeti da instalira tog novajliju. I još jedno pitanje: s obzirom da je m:tel operater-kćerka mt:s-a , da li bi onda mogao učestvovati u nagrodnoj igri za AMD konfu ?

Packy
2.10.2009, 12:53
Pa chak i ako postanu popularne o5 ih necu zalepiti jer ja te zanrove ne igram(a i ne volim ih).:p
Vidoh vas sluchajno na b92(a gledao sam teletekst pa sluchajno chuo magichne rechi:svet kompjutera) i video Voju u 2-3 kadra.:D

JohnnyNT
2.10.2009, 12:55
"U redakciji planiraju da isprate novi tehnološki talas i uporedo s štampanim rade i na Internet izdanju koje neće biti lošije od papirante verzije"

Šta?Jel ovo tačno ili sam ja u zadnje vreme živeo pod nekom kamenčinom?:icon_scra

player1
2.10.2009, 13:01
Mozda misle na arhivu na sajtu gde se mogu videti celi stariji brojevi (ali ne i upravo izasli, ipak treba da se zaradi za plate).

Dukes
2.10.2009, 13:04
"U redakciji planiraju da isprate novi tehnološki talas i uporedo s štampanim rade i na Internet izdanju koje neće biti lošije od papirante verzije"

Šta?Jel ovo tačno ili sam ja u zadnje vreme živeo pod nekom kamenčinom?:icon_scra

Planiraju...
Rogobatno napisano, ali znaci sledece / zelimo da malko redizajniramo sajt... Na tome vec neko vreme radimo, ali nema jos uvek VIDLJIVIH rezultata. Kad bude, saznacete medju privima :)

Eni
2.10.2009, 13:18
Nadamo se od redakcije, a ne od B92 ;)

DonCorleone91
2.10.2009, 13:22
A forum nisu spomenuli...c.c.c.... :kreza:

Iris
2.10.2009, 13:32
Te 1984. u oktobru kada je izašao prvi broj u bivšoj Jugoslaviji računara je bilo samo po bankama ali ne i u novinskim redakcijama, a kompjuteri su se koristili uglavnom za igre... via B92 (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=02&nav_id=384409)
Pa, lepo je znati da se u Srbiji neke stvari nikad ne menjaju :kreza:

VojaM
2.10.2009, 13:34
Onoliki test programa za rezanje, a ni reči o ImgBurnu :S
Bio je to test multi-purpose programa. ImgBurn je, kanda, malko specijalizovan, zar ne, i ne spada u tu kategoriju.

Inače, ništa ti ne stoji na putu da predložiš Tihomiru da nešto opišeš. Znanja ti, hvala bogu, ne fali, a rekao bih i da si prilično pismen ;) Proširi delatnost, ne moraš pisati samo u Lakim pingvinima.

Da prarafraziram narodnu izreku: ko hoće bolje, nek napiše bolje ;)

zoran845
2.10.2009, 13:44
Te 1984. u oktobru... kompjuteri su se koristili uglavnom za igre...Pa, lepo je znati da se u Srbiji neke stvari nikad ne menjaju :kreza:A, menjaju se - danas se kompjuteri koriste i za igrice. :opanachke

Eni
2.10.2009, 14:12
Zapravo, danas u Srbiji ljudi više koriste kompjutere "za facebook" nego za igranje... eto dokle je došlo :(

holodoc
2.10.2009, 14:37
@ holodoc : Teoriju relativnosti ne možeš da primjenjuješ na warp jer je warp 1 jednak c (brzini svjetlosti) , a po drugom postulatu teorije relativnosti ne postoje brzine veće od c.:D:dedica:
Reci to Zefram Cochrane-u kada 5. aprila 2063. godine bude lansirao "Phoenixa" :D Šalu na stranu ali zaista postoji mnogo radova iz teoretske fizike koje se bave FTL-om (Faster Than Light) koje možeš da nađeš online ali ova priča već polako ali sigurno ide u offtopic. Live long and prosper...

pharaon.92.bc
2.10.2009, 15:23
Kupio sam juce novi broj i poster nije nesto ali je zato sadrzaj izvanredan.:tapsh:

Nikola Milosavljevic
2.10.2009, 15:48
^^Slažem se. Broj je odličan, ali poster malo manje. Jedna strana je totalno dečija, a druga bi mi se možda uklopila uz neku crvenu garnituru, ali je ja nažalost nemam tako da ništa...

voodoo_
2.10.2009, 16:28
Bio je to test multi-purpose programa. ImgBurn je, kanda, malko specijalizovan, zar ne, i ne spada u tu kategoriju.

Inače, ništa ti ne stoji na putu da predložiš Tihomiru da nešto opišeš. Znanja ti, hvala bogu, ne fali, a rekao bih i da si prilično pismen ;) Proširi delatnost, ne moraš pisati samo u Lakim pingvinima.

Da prarafraziram narodnu izreku: ko hoće bolje, nek napiše bolje ;)
Pa ja sam i pisao o ImgBurnu pre neku godinu :kreza:
Baš sam ga zato sada i spomenuo - od tadašnjeg rezala imidža je u međuvremenu evoluirao, sada može da se koristi i za mastering, rezanje DVD video kompilacija, brisanje i sve ostalo, dakle taman spada u tu multipurpose kategoriju :)

player1
2.10.2009, 18:37
Vidim da ovo niko nije komentarisao, ali sa 25ti rodjen reklama za blueberry sa zadnje strane je bele boje.
Lep rodjedanski poklon, nema vise bojazni od razmazivanja! :D

DonCorleone91
2.10.2009, 18:48
Vidim da ovo niko nije komentarisao, ali sa 25ti rodjen reklama za blueberry sa zadnje strane je bele boje.

Bilo je isto i pre koji mesec bele boje! :)

VojaM
2.10.2009, 19:30
Pa ja sam i pisao o ImgBurnu pre neku godinu :kreza:
Baš sam ga zato sada i spomenuo - od tadašnjeg rezala imidža je u međuvremenu evoluirao, sada može da se koristi i za mastering, rezanje DVD video kompilacija, brisanje i sve ostalo, dakle taman spada u tu multipurpose kategoriju :)
Znaš ko je nadležni urednik, znaš kako da mu se obratiš i ponudiš tekst - dalje se dogovorite vas dvojica.

Schnak3
2.10.2009, 20:09
Sta je na tom posteru? Bio sam na 4 trafike i nigde nije stigao SK >:[

miša topola
2.10.2009, 20:12
Ma neke igre :D

Dragon Age i Champions OnLine ;)
Moglo je i bolje.

voodoo_
2.10.2009, 20:15
Sta je na tom posteru? Bio sam na 4 trafike i nigde nije stigao SK >:[
Futura više ne dobija gomilu časopisa (čitaj malo novine i informiši se :) ), pogledaj po Maksijima i kod uličnih prodavaca.

Dekip
2.10.2009, 20:38
Planiraju...
Rogobatno napisano, ali znaci sledece / zelimo da malko redizajniramo sajt... Na tome vec neko vreme radimo, ali nema jos uvek VIDLJIVIH rezultata. Kad bude, saznacete medju privima :)
O tome je Voja x puta pricao u temi o promeni verzije foruma.Ja sam po prirodi malo inertan,ali,valjda cete uraditi pravu stvar.

Casopis je ok,a i zadnja strana mi je zanimljiva.U stvari,ne pamtim kada sam obratio toliko paznje na zadnju stranu.

M.C.
2.10.2009, 23:03
Ja sam jedva našao SK danas. Nisam ni obraćao pažnju na kojim sam trafikama uzimao ranije, ali se ispostavilo da su sve Futurine. Monopol. :D
Kao prvi utisak da navedem da je srebrni naslov fantastično ispao u štampi, sam' se cakli. :)
Internet deo (moj omiljeni) standardno dobar. Ali kad sam video da u Ratelovom grafikonu o načinu pristupa internetu stoji dajalap... :boodala:

wolf 87
3.10.2009, 0:20
Pre svega cestitam vam 25 godina uspesnog rada.Nastavite da radite kao do sada,pa u zdravlje da docekamo i 50-ti rodjendan!Sto se tice nabavke S.K nije bilo problema,posto unapred rezervisem kod prodavca;)
Poster nije bas nesto(al poklonu se u zube ne gleda:D)ali me je zato obradovao test nove perjanice iz Ati-a.Btw ako je verovati Duletu spadam u nivo 5a:D Overklokovanje bankomata?!Vi''s nisam se toga setio:kreza: Probam pa javljam rezultate!:kreza:

stepanov
3.10.2009, 19:41
slabo imamo komentara za ovaj 25-o godisnji sk..
verovatno svi sede,cute, i citaju... nemaju vremena za komentare:)

M1L0SH
3.10.2009, 22:27
Nije loshe kao i obicno. Mogli biste da dajete ove postere ceshce ...

Packy
4.10.2009, 0:10
Pa ja sada i vidim koliko je bolje bez postera(s obzirom koje smo dobili).:D

zoran845
4.10.2009, 0:16
Samo da znate da u nekim primercima (uredno zapakovanim u celofan) nema nikakvog postera.

Ketchua
4.10.2009, 0:38
Bolje ti je tako.:D

VojaM
4.10.2009, 12:18
Pa, možeš da se tešiš onom narodnom izrekom:
"Što je džabe, i Bogu je drago" ;)

Schnak3
4.10.2009, 13:01
Posto nije bilo SKa u Nisu, morao sam cak do BGa da odem da ga kupim :D

http://img340.imageshack.us/img340/3128/slika063y.jpg

I usput video komentatore na Foxu (Kraljevi Ade).

Dekip
4.10.2009, 20:35
Zanimljiv tekst o novoj ati kartici, iako ja nisam ljubitelj ati-ja.Nvidia, ocigledno spava.Ali, jos je zanimljiviji tekst o dx11.I pored toga sto ja ni dx10 ne koristim, iako imam sav neophodan hardver i os(win vista i win 7).Ja sam i dalje privrzen xp-u.Inertnost, sta li je?
Zbunjujuca je ta snaga novih grafickih kartica.:icon_stud

A poster, pa sto se mene tice, moze i bez njega.I ovaj ce ostati pri kraju casopisa, nova gomila ce se nataloziti, bice kao i sa onim dodacima o internetu, isl.Setim ih se kada uzmem da prevrcem po starim brojevima.

Ah, da.Zadnja strana mi ne da mira:).Tekst u dnu strane....znam da se ne odnosi na casopis, ali se uklapa sa celom pricom.

Psycho13
4.10.2009, 20:49
Ali, jos je zanimljiviji tekst o dx11.

Pa gde je to cudo???

Dekip
4.10.2009, 20:59
Strana 32.Nemoj da preleces po casopisu, samo redom.Ja citam od pozadi, doduse:D.

Psycho13
4.10.2009, 21:09
Strana 32.Nemoj da preleces po casopisu, samo redom.Ja citam od pozadi, doduse:D.
Ne prelecem,nego nisam ga video u sadrzaju,a ni u pocetku pa se zapitah gde li je to...
Inace sam krenuo od sredine,preko kraja pa od pocetka pa do kraja i procitao sve sto me interesuje...
Dobar je broj,nema sta...

Flavio
4.10.2009, 23:34
Cestitam vam godisnjicu :alealeee::aplauz:! Nastavite i dalje da budete takvi :to_care: !

LM,zadnjih dana vas ima i u lokalnom radio etru :eek:!
Odlican marketinski potez :tapsh:!

TypeR
5.10.2009, 10:18
udjoh > kupih > odusevih :love:

sto bi neke cure rekle: "A JEST DEB'O" :eek2:

extra broj! extra sadrzaj... puno hardware-a, software-a igrica... vidim ima tu i za MAC... ma super!!! :tapsh:

10+ za clanak SILENT HUNTER 5

VojaM
5.10.2009, 11:47
Evo šta naš dugogodišnji ilustrator Peđa Milićević ima da kaže na temu jubuleja. (http://pedyamilicevic.wordpress.com/2009/10/03/nekad-davno-u-svetu-kompjutera/)

kuureee
5.10.2009, 15:14
odlicno ,samo tako nastavite posto jednostavno bolje i nemoze

maska
5.10.2009, 16:39
Sad sam procitao opis Betmena i video da uporedjujete sa Kovinskom ludnicom.....:tapsh:

Mislim da ste pogresili....ova nasa PRAVA 10 puta je gora od ove iz igrice!!!

Inace pisem molbu da se drugi deo odradi u Kovinskoj :to_care:

Extra broj nema sta!!!

Cestitam vam 25 god :n_klanja:

kuureee
5.10.2009, 19:02
posto nisam video nigde gde bih moga da pitam ,pitacu ovde.
dali je neko skidao ZiggyTV 3.4 sto je dat u poslednjem broju?
ja sam skinu i ne mogu nikako da gledam tv i radio onlajn.
kaze mi kako nisam konektovan na net.
mozeli mi neko pomoci:eek:

Goran_NISH
5.10.2009, 19:24
Jel dobio jos neko 2 postera kao ja, ubaceni na razlicitim stranama unutar casopisa?? :D

miša topola
5.10.2009, 19:27
Jel dobio jos neko 2 postera kao ja, ubaceni na razlicitim stranama unutar casopisa?? :D

Kao što reče neko pre neki dan - "Bolje je prošao onaj bez postera".
A na osnovu toga ti si prošao katastrofalno ;)

Psycho13
5.10.2009, 22:14
Pocetak recenzije Dawn of Magica je odlican,OBAVEZNO procitajte!

Dukes
6.10.2009, 13:02

Posteri se ubacuju mašinom, ne ručno, pa kad makina malko više zagrabi, ti dobiješ dva a neko ostane bez postera... Ni mašine nisu kao što su nekad bile :)

JohnnyNT
7.10.2009, 20:59
Posle prvog čitanja mogu da zaključim:
Sjajni tekstovi :tapsh:Što se postera tiče povlačim svoju izjavu da su mnooooogooooo loši.Razlog:Čarobnica (ili šta već) u gornjem levom ćošku strane postera Dragon Age neverovatno liči na moju prvu (bivšu :D) ljubav :love:.Tek danas primetih.
Nego da se vratim na temu.Izuzetno mi se dopao tekst o narodnom četvoroglavom CPU.Moram da pohvalim i Iris za Blogovvanje.
Sve u svemu: samo tako nastavite!!!:alealeee:

stevisa
8.10.2009, 15:48
da li mogu da download ovaj broj?

miša topola
8.10.2009, 15:51
da li mogu da download ovaj broj?

Ne možeš
Ali imaš tekstove na SK sajtu ;)

Psycho13
8.10.2009, 16:45
Ne možeš
Ali imaš tekstove na SK sajtu ;)
Mesec dana kasnije...;)

Schnak3
8.10.2009, 16:47
Mesec dana kasnije...;)
Imas i sad tekstove :p:p:p. Ja sam rekao da ima tekstove, ali ne i cele.

Oggy
8.10.2009, 20:11
Imas i sad tekstove :p:p:p. Ja sam rekao da ima tekstove, ali ne i cele.

Zato se na sudovima kaze "govoricu istinu, celu istinu, i nista osim istine..." :)

todos
8.10.2009, 20:24
Prvo iskrene čestitke na ovako velikom jubileju, koji nikako lako nije za dostizanje, ali Vi ste to uspeli. Upravo projekti koji počinju sa nevericom i dosežu ovakve visine.
Da se osvrnemo i na ovaj jubilarni broj. Odmah u startu da kažem da ima izvanrednu naslovnu stranu koju je vrlo teško opisati rečenicama, ali može samo jednom rečju, a to je: ISTORIJA! Izuzetno mi se dopala što neko reče ranije i zadnja strana koja je i meni privukla dosta pažnje.
Uvodna reč urednika kaže nešto o klasama korisnika računara svih ovih godina, ali što i sam urednik reče, obuhvata samo deo, pa s’ tim mogu reći da je i promašena.
Qzma je to nekako prihvatljivije ispričao, mada je i ona suvišna s’ obzirom da već postoji tekst u SK u vezi jubileja.
Hvalim tekstove na licu mesta koje treba ispratiti.
Sam hardver je odličan, što se tiče izbora, ali i dalje ima boljku koja prati SK dosta dugo, je ukupna siromašnost tekstova. Mogli ste za jubilarni broj da ubacite i par recenzija istorijskih komponenti koje su bile u datom vremenskom periodu izuzetno zapažene. Takvim tekstom bi upotpunili slavljenički rođendan. Što se tiče objavljenog hardvera izdvojio bih tekst o Mustec blizancima, kokicama.
Internet scena kao što sam često navodio je najkvalitetnija. Tako da su svi tekstovi na mestu. Ako bi morao neki da izdvojim, to je Marketinška pandemija i Nevidljivi brat. Mogli bi da pojačate malo predloge za pretragu po netu, tj. www vodič.
Programi su raznovrsni i izdvajam Corel digital studio 2010. Zamalo da zaboravim ZiggyTV 3.4 koji ću sigurno ispitati u praksi. Jurim neke tv stanice koje emituju NFL ligu tako da ću preko njega pokušati naći što kvalitetnije tv stanice koje emituju ovaj sport. Besplatni programi kao što je ovaj Ziggy i drugi su odlični kao predlozi i ima ih u sasvim dovoljnom broju.
Vrlo poučan tekst su sitna crevca gde sam konačno naučio šta su mostovi, eto nikad nije kasno. Inače ovaj naslov Hej mostovi me asocira na pesmu Hej brigade od Korni grupe. Jes’ glupo poređenje:D ali...
I na kraju da se osvrnem na aktuelnosti i intervju sa dotičnim producentom. Uvek bi trebalo da SK ima takve intervjue koje kod mladih mogu da pokrenu neku skrivenu energiju u daljem razvoju i putu ka slavi. To za mene ne važi jer godine čine svoje.
Na kraju da vam poželim još bolje tekstove u narednom kvartalu.
p.s. Gledajući onog Nemačkog podmorničara koji gleda u periskop iz teksta: I igra i lekcija, pade mi na pamet da razmišljam o tim hrabrim borcima iz WWII, i došao sam do sledećeg zaključka.
Najhrabriji borci u WWII po meni su bili: Britanski avijatičari, Nemački podmorničari, Američki padobranci (čuvena 82. i 101. padobranska brigada), Normandijski marinci i naši Ćetnici.:D Naravno ne treba propustiti, pomenuti i civile iz današnjeg Volgograda a nekadašnjeg Staljingrada.

zvucnjak
9.10.2009, 13:08
Pridružujem se čestitkama !! :ciao:

('ladno smo vršnjaci :to_care: )

Dimso
9.10.2009, 16:43
meni je drago da cu stalno biti mladji od vas:D, a poster je stvarno bzvze.

Schnak3
9.10.2009, 19:38
Kol'ko imate godina?

VojaM
9.10.2009, 20:14
Koga pitaš?

doctor
9.10.2009, 21:18
Srecan rodj :D

noisy
9.10.2009, 22:15
Čestitam,
i poster je bezze :)

NIx Car
9.10.2009, 22:50
srecan rodjendan sa malim zakasnjenjem :D:D

Bokile
9.10.2009, 22:56
Ljudi da li je poster bezveze ili nije to nema veze sa mozgom,bitno je da su se setili,i oni nama nesto poklonili umesto mi njima...

Umesto da im kazemo hvala mi ih kudimo kako je poster bezveze,meni se licno svidja artwork na onoj strani gde je Origins,i zalepio sam ga u svojoj kancelariji u Reaktoru gde radim,tako da svaki dan moze deo istorije Sveta Kompjutera da bude sa mnom...

Licno smatram da bi mi kao krajnji citaoci trebali da budemo ZADOVOLJNI posterom,ako nam se ne svidja pa procedite kroz zube i to kiselo hvala...

Schnak3
9.10.2009, 23:50
('ladno smo vršnjaci :to_care: )
Pitam tebe...

meni je drago da cu stalno biti mladji od vas:D, a poster je stvarno bzvze.
...i tebe.

Poster je odlican. Meni se cini kao da su se u zadnja 2 dana pre stampanja setili da dodaju poster, pa onda drz-ne-daj pisi raznim izdavackih kucama da ti posalji artwork.

VMilan
10.10.2009, 2:09
Sa malim zakašnjenjem želim da čestitam mali jubilej , s obzirim da ćete trajati najmanje jedan vek , a i duže.

VojaM
10.10.2009, 11:10
Poster je odlican. Meni se cini kao da su se u zadnja 2 dana pre stampanja setili da dodaju poster, pa onda drz-ne-daj pisi raznim izdavackih kucama da ti posalji artwork.To što se tebi čini ili ne čini tvoja je lična stvar, ali kad već ne znaš kako se te stvari rade, kako se slike za poster nabavljaju i šta je sve za to potrebno, ne bi trebalo da nalaziš za shodno da ovde pričaš svašta na tu temu.

U izboru i nabavci slika za ovaj poster ja lično nisam nimalo učestvovao, pa se baš zato i javljam na tu temu. Kad se časopis odluči za tako nešto, prvo se, naravno, razmisli o tome šta bi moglo tu da dođe, a da ima smisla. Dođe se do nekog spiska mogućih stvari i zatim se pogleda postoje sli odgovarajuće slike. POrazgovara se sa izdavačima i distributerima. Distributer, recimo, kaže da se nešto može objaviti pod tim i tim uslovima. Ili kaže da se verovatno može objaviti, ali da to mora zvanično da odobri izdavač (a desi se i igra gluvih telefona u stilu "Pitajte izdavača" - "Pitajte distributera" i tako ukrug).

Ti se ponekad stvar završava, a ponekad i ne. Desi se da saglasnost ne može da se dobije, ili se prekasno dobije. Onda se, u slučaju da ima vremena, traži novo rešenje. Ako se u tome ne uspe - nema postera. Drugo što može da se desi jeste da baš ono što je časopis nameravao da objavi izađe u nekom drugom časopisu. Onda takođe postoji nekoliko mogućih rešenja. Ili da se traži druga slika na tu temu, ili da se ona ista slika na neki način promeni, tako da ne liči na ono što je drugi časopis objavio, ili da se odustane od postera pošto je prekasno.

Ono što mnogi ne shvataju jeste da nijedna normalna redakcija (kao što sam dosad mnogo puta govorio) neće raditi protiv same sebe. Da je moglo da se dobije nešto što je svima potaman, tako bi sigurno i bilo.

Trickydi
10.10.2009, 11:32
recan rodjendan i od meni :ciao:

Dimso
10.10.2009, 13:38
ako ti nesto znaci imam 23,a sk citam od 1999 a od 2001 imam sve brojeve(jos ih cuvam). za poster vazi ona koliko ljudi toliko cudi,ali pretpostavljam da nije doslo jeftino s obzirom na tiraz. i jos jedan predlog za cenu od 149 da "skoci" na 150 ili neko buduce povecanje da se ne zavrsava sa 9 posto vecina nas ni ne uzme za kusur 1din.a za taj 1din ponovo s obzirom na tiraz uzmete neki dobar hardver i poklonite ga nekome ko odgovori na anketu na temu u kom smeru da se razvijate u buducnosti.odziv bi bio sigurno dobar.
usput studiram ekonomiju i znam dobro iz marketinga zasto sluzi 9 na kraju neke cene.

VojaM
10.10.2009, 13:49
i jos jedan predlog za cenu od 149 da "skoci" na 150 ili neko buduce povecanje da se ne zavrsava sa 9 posto vecina nas ni ne uzme za kusur 1din.a za taj 1din ponovo s obzirom na tiraz uzmete neki dobar hardver i poklonite ga nekome ko odgovori na anketu na temu u kom smeru da se razvijate u buducnosti.odziv bi bio sigurno dobar.
usput studiram ekonomiju i znam dobro iz marketinga zasto sluzi 9 na kraju neke cene.
I nama se to otpočetka nije svidelo, ali se mi tu ne pitamo.

Ketchua
10.10.2009, 14:05

Pa ne mora čovek da studira ekonomiju da bi znao to...:)

Elem, cenu određuje isti onaj tip ljudi koji plaća da se njihov šampon reklamira u SK. Uopšte, cela ta marketinška branša je puna promašenih ljudi, tako da, nemoj očekivati zdravu logiku.

Dimso
10.10.2009, 14:30
mislim i teorijski ima jedna lekcija u kojoj nas uce da tako radimo.
a ti sta se pitaju izgleda da se dobro drze teorije

VojaM
10.10.2009, 14:37
Ne bih se složio. Cenu određuje onaj tip ljudi kome idu pare od od onog drugog tipa ljudi koji plaća da se njihov šampon reklamira u SK ;) Komplikovano? E, ko razume shvatiće :D

todos
10.10.2009, 14:40
ako ti nesto znaci imam 23,a sk citam od 1999 a od 2001 imam sve brojeve(jos ih cuvam). za poster vazi ona koliko ljudi toliko cudi,ali pretpostavljam da nije doslo jeftino s obzirom na tiraz. i jos jedan predlog za cenu od 149 da "skoci" na 150 ili neko buduce povecanje da se ne zavrsava sa 9 posto vecina nas ni ne uzme za kusur 1din.a za taj 1din ponovo s obzirom na tiraz uzmete neki dobar hardver i poklonite ga nekome ko odgovori na anketu na temu u kom smeru da se razvijate u buducnosti.odziv bi bio sigurno dobar.

E vala si u pravu. U potpuno se slažem sa tobom. Nisam nikakav ekonomist, ali nisam ni naivan. Međutim nije samo kod Sk-a tako veći kod drugih. I ti da imaš neki proizvod za prodaju bavio bi se tim stvarima i ne bi prebacivao drugom.
Nevezano sa ovim imam jedan primer koji želim reći.
Radio sam pre 17 godina kod jednog privatnika pravnika koji je završio prava u 38. godini života. I znate šta mi je rekao!? Ja sam ovoliko dugo studirao da bih do tančina proučio prava tj. rupe u pravu i kako da zeznem državu.:confused: Tako da i ovih 149 dinara imaju smisla kao taj jedan dinar bakšiš radniku na kiosku. A što se tiče pomoći nekom. Pa imali smo mi ovde neku akciju koju smo jedva izgurali, mada nikad nije kasno da se opet aktivira. Ipak je rezultat te akcije bio sasvim na mestu.

Dekip
10.10.2009, 14:51
A tek kako meni tih 0.99 idu na ........Samo udri po psihi kupca.Mada ima raznih ljudi koji traze kusur do dinara.

A, je li, Vojo, sta ti znaci onaj plus pored korisnickog imena?Glavna strana foruma-s'a ima-trenutno aktivnih korisnika.......VojaM+?!:to_care:

VojaM
10.10.2009, 15:38
Stavio si me u kontakte.

A šta je to i čemu služi pročitaj u FAQ-u tj. ovde (http://www.sk.rs/forum/faq.php?s=&do=search&q=kontakti&match=phr&titlesonly=1). Pominju se i "prijatelji", ali to na ovom forumu nije uključeno.

Opcija nije preterano korisna, sem da vidiš ko ti je od kontakata trenutno na forumu i eventualno da pošalješ LP svim kontaktima, odnosno da dozvoliš da ti LP šalju samo kontakti. Možda ima još nešto, pogledaj u FAQ-u.

Dekip
10.10.2009, 17:27
Vojo, ja nisam ovoliko ni citao, ni pisao (kucao) jos od srednje skole.Sto ce reci 15-tak godina.:)

Uros12
10.10.2009, 17:52
Aj srecan rodj,za 5 godina bice 30

Keki
10.10.2009, 18:22
Konacno sam se docepao neta,vreme je bilo.:kreza:

Cestitam na 25 godina uspesnog postojanja,nadam se da ce ih biti bar jos toliko.Uzivao sam citajuci ovaj broj (kao i prosli),tekstovi su kao i uvek bili odlicni,kao i uvek uvodna rec i Kuzma su na nivou,poster nije los,lepo iznenadjenje.:)

dzambo
12.10.2009, 16:37
Cestitke i od mene :tapsh:

Dekip
12.10.2009, 21:53
Test of time
Odlican tekst, tek sam ga sada procitao, iako citam svake ''novine'' od kraja, pa i sk.Elem, meni je u tom periodu bio blizi psone, tako da nisam imao dodirnih tacaka sa gamecubom.Jedino, sto sam procitao tu i tamo ponesto u ''pokojnom'' Bonusu, o igrama i samoj konzoli.
Vladimire, svaka cast.
Nema sta,stara garda.......

Dr.Phlox
13.10.2009, 20:07
Evo ga već 13. 10. a ja u Kragujevcu ne nađoh ovaj broj.

Zna li neko od mojih sugrađana gde ga još ima, ili ako postoji neki spisak trafika gde se distribuira SK pa da se dam u potragu, probao sam i na više neFuturističkih trafika ali ili nisu dobijali ili su prodali :(

VojaM
13.10.2009, 20:12
Ko što rekosmo: bilo šta osim kioska Future (i Maxi samoposluga gde su Futurini štandovi).
Kažu ljudi da ga nalaze u onom podzemnom prolazu kod vas.

Dukes
14.10.2009, 11:45
@Dr.Phlox
Hint / OMV pumpe, dragstori sa Beokolpovim štandovima, kiosci Štampe, privatni kiosci...

Od naše tiražne službe smo dobili da u Kragujevcu distribuciju rade Trag press i Merkur 3 m press... Možda kod njih da se raspitaš, ukoliko ti gornji hint ne daje rezultat :)

stepanov
14.10.2009, 20:07
coveche ja bih zbok sk-a za beograd zapalio!!!

VojaM
14.10.2009, 20:54
De, de, nećemo valjda tako ekstremno...

JohnnyNT
14.10.2009, 20:58
coveche ja bih zbok sk-a za beograd zapalio!!!
A ja bih zbog sk-a beograd zapalio!!!;)

Ja na Ubu obilazio 5 trafika, zaboravio da su sve futura+.....Pa posle pola sata nasao SK.:boodala:

Dekip
14.10.2009, 23:07
A u cemu je problem sa tom futurom?

voodoo_
14.10.2009, 23:22
Nisu plaćali nikome sto godina pa je većina izdavačkih kuća odlučila da ih nadalje prosto iskulira. Zato su im trafike sablasno prazne ovih dana. Inače, Futura je u vlasništvu Caneta Subotića, enough said.

On June 4, 2009, Futura Plus minimized the distribution of the Večernje Novosti daily by lowering the number of distributed copies from 2.240 copies from the usual 54.000 copies per day. This followed the decision of Novosti AD to appeal in court for the payment of Futura Plus's outstanding debt towards the editor. It was claimed that the outstanding 90-days past due debt towards the company reached 53 million dinars. At the same time it was claimed that the total debt of Futura Plus to the Media Association of Serbia companies (including non-past due) was at 180-250 million dinars at any given point.

The Media Association of Serbia made a decision to suspend all print media sales and halt the distribution of its editions to Futura Plus as of September 14, 2009. The decision was made jointly by Politika Newspapers and Magazines, Novosti AD, Ringier Srbija, Color Press Group, Press Publishing Group, Adria Media, Dnevnik (Novi Sad), and Ekonomist. The decision was reached after it was concluded that the company is endangering the activities of the print media in Serbia due to the considerable outstanding debt to the members of the association.

veseliburek
14.10.2009, 23:25
Ja sam na futurinom kiosku kupio SK?! Da, primetio sam da su prazni totalno, bili su mi sumnjiva firma od prvog kioska koji sam video :D
Samo je sad problem što su njihovi kiosci 95% svih po gradovima... :(

Ketchua
15.10.2009, 0:40
Da, i na 90% tih kioska piše: "Nemamo GSP karte, nemamo cigare, nemamo dopune".

Pa šta imate?:D

Dekip
15.10.2009, 8:55
I can live without that.U stvari, dopune mi prave problem ali cu verovatno preci na pretplatu jer mi izlazi mnogo ovako.
U zadnjih par godina broj uglavnom kupujem u jednom supermarketu,kod mene na Ibarskoj.....I uglavnom je tu vec prvog.

Dukes
15.10.2009, 9:27
Ja sam na futurinom kiosku kupio SK?! Da, primetio sam da su prazni totalno, bili su mi sumnjiva firma od prvog kioska koji sam video :D
Samo je sad problem što su njihovi kiosci 95% svih po gradovima... :(

Preduzimljivi teta/čika prodavači Future plus su se prošetali do kioska Štampe i kupili par brojeva SK, da ne bi bili sablasno prazni :)

U svakom slučaju, budućnost Future Plus je u ovim redovima
http://www.danas.rs/vesti/ekonomija/deripaska_kupuje_firmu_od_caneta_subotica.4.html?n ews_id=172536

zoran845
15.10.2009, 12:11
budućnost Future Plus je u ovim redovima...
Po sistemu "sjaše Kurta...":

31222
:paranoia::(

Telepatic
15.10.2009, 20:45
Srecan rodjendan SK-u, bez 100 god nista! :p

urial_septim
15.10.2009, 22:17
Čestitke i od mene za prvu četvrtinu veka(kojih će,nadam se,biti još mnogo :D)
Jedino polurazočaranje je bio poster...Očekivao sam nešto slično onome što ste objavili pre par godina,takođe za rođendan(prečice u Photoshop-u,Office programima itd.,mislim da je bio 22. rođendan)...Ne bi nikome smetalo da objavljujete takve dodatke povremeno :P

cages
16.10.2009, 9:23
Aaaaloooo bre ljudi,u celoj Smederevskoj Palanci (40k ljudi) i Smederevu (60k-70k ljudi nisam siguran jer sam iz Palanke ;P) nisam uspeo da nadjem novi SK -_- Znaci distribucija nula.....

Chivan
16.10.2009, 10:32
Aaaaloooo bre ljudi,u celoj Smederevskoj Palanci (40k ljudi) i Smederevu (60k-70k ljudi nisam siguran jer sam iz Palanke ;P) nisam uspeo da nadjem novi SK -_- Znaci distribucija nula.....Pogledaj malo prethodne poruke u ovoj temi gde ćeš pronaći objašnjenje zašto je tako.

todos
16.10.2009, 20:09
Što se poklona postera tiče i onaj on-lajn je sasvim na mestu što se nalazi u brbljaonici. Evo sad ću postaviti prvi poster kao wallpapers. A neko ako želi pravi, pravac u štampariju sa uzorkom iz brbljaonice/slike vašeg desktopa/ Oluja.:D

zdravkelja
17.10.2009, 14:30
Konacno sam kupio broj.

Prijatno me je iznenadio opis igre BlazBlue, ogromna pohvala od mene :aplauz:

Dukes
19.10.2009, 16:15
Aaaaloooo bre ljudi,u celoj Smederevskoj Palanci (40k ljudi) i Smederevu (60k-70k ljudi nisam siguran jer sam iz Palanke ;P) nisam uspeo da nadjem novi SK -_- Znaci distribucija nula.....

Pored Future koju bojkotujemo, Smederevo i Smederevsku Palanku pokriva sa distribucijom Beokolp (privatne trafike, dragstori, kolporteri...) i "MERKUR 3 M" iz Pozarevca.

cages
19.10.2009, 16:48
Ok,thx ljudi,mada jos uvek nisam nasao svoj primerak ne gubim nadu da cu ponavljati (sto bi rekao jedan moj ex skolski ^^ )

holodoc
23.10.2009, 22:05
Nažalost očigledno je da vas je problem sa "Futurom" potpuno pokopao i da je jubilarni broj završio svakako samo ne kako je planirano jer ja recimo lično nisam još uvek uspeo u maltene celom Braničevskom okrugu da nađem svoj primerak. Siguran sam da ima dosta ljudi koji imaju sličan problem a i da će zbog toga upravo ovaj broj imati znatno veću kolekcionarsku vrednost :)

urke
24.10.2009, 0:22
Савет за све који тешко налазе СК у својим местима (или га не налазе уопште него купују около) - претплата!

holodoc
24.10.2009, 2:42
Pa nije problem to što se časopis teško nalazi kod mene, čak štaviše suprotno, do sada se mogao komotno naći u skoro svim trafikama i u Kostolcu i u Požarevcu. Problem je što ovoga puta ne može da se nađe ni za lek u celom Braničevskom okrugu a da budem iskren pretplata je poslednja stvar na koju mislim kada kupujem SK jer nije baš da je obično problem naći ga.

Dukes
24.10.2009, 13:48
Nažalost očigledno je da vas je problem sa "Futurom" potpuno pokopao i da je jubilarni broj završio svakako samo ne kako je planirano jer ja recimo lično nisam još uvek uspeo u maltene celom Braničevskom okrugu da nađem svoj primerak. Siguran sam da ima dosta ljudi koji imaju sličan problem a i da će zbog toga upravo ovaj broj imati znatno veću kolekcionarsku vrednost :)

Uopšte nismo srećni što je baš za jubilarni broj poslovodstvo naše kuće povuklo takav potez. Ali, s druge strane, postoje veliki i realni razlozi da se takav potez i povuče. Zalomilo se tako, nismo birali. Svet kompjutera uglavnom možete naći na neuobičajenim mestima, u dragstorima, na pumpama i naravno na trafikama Štampe. Jedan primerak se i dalje kiseli na pumpi na kojoj redovno točim gorivo :)

VojaM
24.10.2009, 14:06
Glupo je išta savetovati u ovakvoj situaciji, ali pogledajte po benzinskim pumpama. Zanimljivo, ali izgleda da ga tamo ima. Bar sigurno znamo za Pančevo.

Verovatno niko od vas nema naviku da tamo traži SK (ne bih ga ni ja tamo tražio), ali probajte. I, naravno, javite ako nađete broj i gde ste ga našli. Zbog nas, a i zbog drugih

todos
24.10.2009, 17:22
Ipak se jubilarac daleko pročuo. uprkos futurinoj brljotini postoje mesta gde može da se nađe, što reče Vojo na neuobičajenim mestima. Ali vamo u Gradcu, nekadašnje ime Čačka ga više nema.