PDA

Prikaži potpunu verziju : Neće da bootuje sa CD-a!


d1arsenovski
25.9.2009, 13:09
Kad sam hteo da instaliram windows,komp nece da mi boot-uje sa cd-a. U biosu sam namestio da butuje sa cd-a i nista se ne desava. Uopste me ne pita ono ( press ...to boot from cd...). Probao sam da kad se komp pali, stisnem F8 i da izaberem odakle da bootuje i opet nista, samo crn ekran! A cd je sigurno butabilan jer sam ga juce koristio kod drugarice da njoj instaliram windows. Probao sam sa vise diskova, nece da butuje. Jedino hoce da digne Linux ubuntu sa cd-a. Sta da radim, popi..o sam...?

Eni
25.9.2009, 13:11
Er, pa ako hoće Ubuntu a neće taj cd, znači da mu se nešto desilo od juče... da se nije izgrebao?

laki1991
25.9.2009, 13:33
bilo je i meni isto to. Ja sam zameni citac i onda je htelo...posle sam shvtio da citac uopste nece da cita CD a hoce DVD:confused:
Znaci crko

d1arsenovski
25.9.2009, 13:39
Ma nije u pitanju jedan cd nego vise. Probao sam 3,4 cd-a i nece. A nije izgreban sigurno.Citac mi je dobar, pre neki dan sam bootovao sve normalno i sad nece! Proverio sam sve kablove, sve je ok. Ja kad stavim da bootuje sa cd, on uopste ni ne zavrti cd...

Basa Mrkalj
25.9.2009, 13:45
Jel ga vidi uopste u exploreru.

water wizard
25.9.2009, 14:24
Znači kod drugarice bootuje, a kod tebe neće isti disk?

d1arsenovski
25.9.2009, 14:49
to bi trebalo da znaci da je cd dobar a kod njega brljavi. to znaci da je firmware (verovatno) poceo da brljavi ja mislim da ce svez firmware uraditi svoj posao ;)
Jel mogu nekako da ubacim taj svez firmware preko linuxa ubuntu? Jedino hoce da mi butuje taj disk (na kome je linux ubuntu). Kako se uopste updatuje firmware? Kako u windowsu a kako u linuxu (ako je moguce)?

d1arsenovski
25.9.2009, 15:10
imam asus-ov dvd rezac (tacnije ASUS DRW-1608P). Ali nemam Windows :o niti mogu ikako da ga instaliram.

Lich_king2
25.9.2009, 15:23
Na kojoj si brzini rezao? Ume da bude i do toga bez obzra koliko cd-eva koristio.

d1arsenovski
26.9.2009, 12:04
Probao sam jos tri cd rom-a i ni sa jednog nece da butuje. Znaci da nije problem ni sa time. Da li iko zna do cega moze da bude. Pomoc ljudi...

Basa Mrkalj
26.9.2009, 13:50
Kad ubacis disk u cd-rom i kliknes na my comp, da li ga on uopste vidi. Ako ga ne vidi kupuj novi rezac. Ako ga vidi, onda nisi nesto dobro namestio u biosu da ti bootuje sa CD-a.

Probao sam jos tri cd rom-a

Da li pod ovim podrazumevas rezace ili cd diskove?

d1arsenovski
26.9.2009, 14:16
Kad ubacis disk u cd-rom i kliknes na my comp, da li ga on uopste vidi. Ako ga ne vidi kupuj novi rezac. Ako ga vidi, onda nisi nesto dobro namestio u biosu da ti bootuje sa CD-a.

Da li pod ovim podrazumevas rezace ili cd diskove?

1.U windowsu se video cd kad ga ubacim, i radio je normalno.

2. Mislim na rezace.

Sass Drake
26.9.2009, 14:37
Da li na instalacionom disku imaš Boot record? Ako si samo prevukao fajlove u ISO sliku bez dodavanja Boot Image-a, dobio si obični Data disc.

d1arsenovski
26.9.2009, 14:42
Da li na instalacionom disku imaš Boot record? Ako si samo prevukao fajlove u ISO sliku bez dodavanja Boot Image-a, dobio si obični Data disc.

Ma disk je bootabilan 100%, znam jer sam ga koristio pre neki dan. Probao sam i neke starije windows diskove za koje isto znam da su bootabilni i nece. Kazem, sam hoce da mi bootuje Linux ubuntu disk.

laki1991
26.9.2009, 17:55
nije crko nego mu treba drugi firmware ;)
stvarno je crko.za svaki disk koji ubacim sada pise cd/dvd is not insert kada pokusam da ga otvorim preko programa npr. ultra iso,power iso ...

laki1991
26.9.2009, 21:40
a nemogu da skinem firmwire kad neznam model citaca pise samo dvd-rw

Marko069
26.9.2009, 21:52
a nemogu da skinem firmwire kad neznam model citaca pise samo dvd-rwDesni klik na dvd-rw pa properties/hardware
pa vidis koji je...

Basa Mrkalj
27.9.2009, 8:35
firmwire, ma nema leba od toga, to je palilo kod 10% rezaca, mozda i manje, probaj ali sumnjam da ces nesto da uradis.

laki1991
27.9.2009, 12:08
firmwire, ma nema leba od toga, to je palilo kod 10% rezaca, mozda i manje, probaj ali sumnjam da ces nesto da uradis.
upravu si nista i nisam dobio time sto sam skinuo novi firmwire... i moj drug ima isti problem sa citanjem oobicnih CD skinuo je novi firmwire.Ima LG rezac star godinu dana ja licno mislim da je citac oslabio odnosno laser koji cita diskove

d1arsenovski
28.9.2009, 20:07
Ha! Resio sam problem :n_klanja: Samo sam zamenio kabl od ploce do dvd uredjaja i sve ok. Ne mogu da verujem koja glupost :eek:

laki1991
29.9.2009, 2:11
OMG! mora da je to i kod mene u pitanju sada opet nece da ucitava diskove iako sam stavio novi citac.Kako se da ubacim novi firmwire?

accipiter
2.11.2009, 17:05
I ja imam slican problem. Naime nece da se butuje dvd sa instaliranim windows 7 os. Isti dvd radi na laptopu i drugim komp. Normalno u biosu je sve podeseno, da se butuje sa cd uredjaja, i pita me :press any key, ali dzabe ja pritiskao bilo koji taster na tastaturi ne reaguje, normalno se podize stari operativni sistem. Tastatura radi evo i sa nje vam kucam poruku.

inace konfiguracija je sledeca:
Procesor:Intel Pentium dual core e2160
mb:Gigabyte 945gcm-s2c
2 Gb ddrII memorija
Graficka Gigabyte GV-R435OC-512I
DVD - RW LG

Unapred zahvalan ako neko ima resenje.

dzonihsv
2.11.2009, 17:22
Omogući usb legacy keyboard/mouse opciju u bios-u...

accipiter
2.11.2009, 18:02
Omogući usb legacy keyboard/mouse opciju u bios-u...

To je to puno hvala

doctor
3.11.2009, 20:38
Ha! Resio sam problem :n_klanja: Samo sam zamenio kabl od ploce do dvd uredjaja i sve ok. Ne mogu da verujem koja glupost :eek:

Nije glupost, desava se, i to cesce nego sto bi trebalo ;)