PDA

Prikaži potpunu verziju : CBR file konverter


ekvi
22.9.2009, 20:15
Ispronalazio sam neke stripove u ovom formatu i pronasao sam par ridera za ovaj format fajla. Najvise bi mi odgovaralo kada bih uspeo da imam jedinstven format ovih stripova koji su do sada bili u PDF formatu. Imali kakvog jednostavnog konvertera iz CBR u PDF format, naravno besplatnog? - nisam uspeo da pronadjem na netu, pa ako neko zna...

Spawn BG
23.9.2009, 6:11
CBR (kao i CBZ, još jedan format u kome možeš naći stripove) je najobičnija arhiva (CBR je RAR, a CBZ ZIP arhiva) u kojoj se nalaze slike (skenirane strane stripa). Ne znam da li postoji konverter koji direktno menja CBR(Z) u PDF, ali možeš da raspakuješ tu arhivu, pa da iskoristiš neki program za PDF (Acrobat, NitroPDF **ovaj sam ja koristio i prilično brzo obavlja posao**) da slike spojiš u PDF.
Moj ti je predlog da probaš (ako već nisi) ComicRack, besplatan program koji osim čitanja stripova u raznim formatima (naravno i CBR i CBZ) služi i kao katalog za te stripove, tako da na jednom mestu imaš sve, i spisak stripova koje imaš i mogućnost da ih čitaš.
screenshots (http://comicrack.cyolito.com/documentation/screenshots)
download (http://comicrack.cyolito.com/downloads)