PDA

Prikaži potpunu verziju : datum se vratio 5 godina unazad


Corwin
9.5.2006, 9:34
Sinoć sam zbog igranja Obliviona instalirao program coolbits i odradio u njemu jedan tweak ne bi li dobio malo na performansama grafičke. Kada sam jutros ponovo upalio računar imao sam šta da vidim. Po dizanju Windowsa stiže obavještenje: found new hardware i New hardware wizard se pali. Hardver koji je navodno instaliran zove se Ethernet controler.
Kako nijesam imao pojma o čemu se radi stisnuh cancel, a onda primjetim vrijeme i datum na računaru. Datum se vratio na 31.12.2001. a vrijeme na 23.10.
Prvo što mi je palo na pamet bio je System restore koji sam uradio (imao sam čekpoint za 2.05.).
Posle system restora vidim da je vrijeme i dalje 31.12.2001. U Start meniju gotovo svi programi mi se pokazuju kao svježe instalirani. ZA sad nijesam primjetio neke druge probleme, ali sve ovo me brine.
Liči li ovo nekome na nešto? Molim vas za savjet.

Mario Pavićević
9.5.2006, 9:55
Uradio si Clear CMOS.znaci bios ti se resetovao na fabricke vrednosti.desava se ukoliko je baterija losa da se pri nestanku struje resetuje bios mada je bilo i nekih falicnih ploca koje su to radile iako su baterje dobre.pre reseta biosa u podesavanjima ti je mrezna kartica bila iskljucena a sada je aktivirana pa ti je zato windows izbacio da je nasao novi hardver.tako da probaj da zamenis bateriju pa vidi sta se desava kada izvuces napojni kabl.

Corwin
9.5.2006, 18:36
Problem za sad riješen