Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Dell QUAD-SLI Powaa :)

Boris[FR]
6.5.2006, 16:21
NVIDIA i DELL su otkrili prvi Quad-SLI racunar na CES-u ove godine.Zove se DELL RENEGADE. Ova mashina bice namenjena za HardcoreGamer-e. Nije otkriveno dosta informacija ali otkrili su ono najbitnije (Graficke kartice). Svi su mislili da ce novi Dell nositi dve 7900GTX 512 ali su se predomislili. Ovaj racunar nosi ne dve nego cetiri kartice u SLI modu. Sve cetiri kartice su povezane tj. Nvidia je uspela da od dve napravi jednu koja okupira jedan PCI-E port. Tako da su ove cetiri kartice stavljene na dva PCI-e. Povezane su na SLI-Bridge koji rade na 16x.
Karakteristike kartica (jedne!!): *1.3 miliona tranzistora
*41 Gigapixel-a u sekundi :D
*96 pixel pipes
*1 GB memorije (ali ovaj dell ima dve :aplauz: )
*brzina obrade 5.2 TFLOPS
Nazalost za vecinu od nas ovaj racunar je samo san, i ja samo mogu da ga sanjam. Najavom ovog racunara DELL vrsi veliki pritisak na ALIENWARE i konkurenciju. Ali ne samo sa jacinom PC-a nego i sa cenom.Cena jos nije zvanicna ali kruze glasine da ce biti oko 12000 evra:(
Samo ko ce da kupi ovo? Ja sigurno ne:paranoia:

Boris[FR]
6.5.2006, 16:26
Nasao sam i karakteristike pc-a:
-Pentium 4 Extreme Edition dual core O/C @ 4.26 GHz
-2 Go de DDR-II 667 MHz
-nForce 4 SLi IE 32x
-Quad SLi
-Carte PhysX
-Sound Blaster X-Fi Fatality
-Dva Raptor-a Western Digital 150 Go @ 10 000 tpm en RAID 0
Hard Dsik Western Digital 400 Go @ 7200 tpm (znaci ukupno 700GB):eek:
-Garancija 1 godina
Vidite cak ni ja nisam bio u pravu ne rade na 16x nego na 32X a ako zelite kupiti kosta 9 930 evra u FR. Naravno prodaje se sa monitorom od 30" DELL.

http://www.pcinpact.com/actu/news/27518-Un-Dell-a-base-de-Quad-SLi-PhysX-426-GHZ-9-9.htm
ostavio sam link ako neko oce da kupi :paranoia: ja sigurno nemogu:boodala:

Boris[FR]
6.5.2006, 16:27
Evo i slicice od ove GeForce Quad-SLI

Boris[FR]
6.5.2006, 16:33
Evo jos nekoliko slicica: Dell sa svojim monitorom od 30"

Boris[FR]
6.5.2006, 16:52
Bas smaram:D

N_i_k_o_l_a
9.5.2006, 22:27
To je sve super, ali je cisto bacanje para.....kome treba takav komp? Jos je i garancija od godinu dana BEDNA! Za taj kes su trebali da daju garanciju na barem 5 godina! :dedica:

VladarTame
9.5.2006, 22:29
Da ja se u potpunosti slazem sa Nikolom. Mislim jesta to sve ok ali to sa garancijom ne ide.:dedica:

galebns
9.5.2006, 22:43
@Boris[FR] postujes slike k'o da si bio na letovanju " a ovo je Dell sa svojom tetkom iz Amerike"... :D..bez ljutnje bilo mi je simpaticno

A sto se tice masine, SAMO 2GB...pa bar 4GB, sto se mene tice, ide na ovo chudo.

Boris[FR]
10.5.2006, 23:47
Bio sam u parizu na sajmu informatike nadao sam se da cu ga videti ali video sam samo kuciste:( ali vidis kad postavim temu volim i da stavim dosta slika:D Videcu uskoro ako budem imao priliku i dosta informacija (tacnih) da mozda postavim temu za Direct X 10:D Za sad imam samo glasine koje kruze po netu

Brane
23.5.2006, 0:38
A Aurora ALX niko je ne spominje mnogo je zesce uradjena bar po meni i omogucava jos i da korisnik bira neka komponente za razliku od gore navedenog prava poslastica :)