Boris[FR]
6.5.2006, 16:21
NVIDIA i DELL su otkrili prvi Quad-SLI racunar na CES-u ove godine.Zove se DELL RENEGADE. Ova mashina bice namenjena za HardcoreGamer-e. Nije otkriveno dosta informacija ali otkrili su ono najbitnije (Graficke kartice). Svi su mislili da ce novi Dell nositi dve 7900GTX 512 ali su se predomislili. Ovaj racunar nosi ne dve nego cetiri kartice u SLI modu. Sve cetiri kartice su povezane tj. Nvidia je uspela da od dve napravi jednu koja okupira jedan PCI-E port. Tako da su ove cetiri kartice stavljene na dva PCI-e. Povezane su na SLI-Bridge koji rade na 16x.
Karakteristike kartica (jedne!!): *1.3 miliona tranzistora
*41 Gigapixel-a u sekundi :D
*96 pixel pipes
*1 GB memorije (ali ovaj dell ima dve :aplauz: )
*brzina obrade 5.2 TFLOPS
Nazalost za vecinu od nas ovaj racunar je samo san, i ja samo mogu da ga sanjam. Najavom ovog racunara DELL vrsi veliki pritisak na ALIENWARE i konkurenciju. Ali ne samo sa jacinom PC-a nego i sa cenom.Cena jos nije zvanicna ali kruze glasine da ce biti oko 12000 evra:(
Samo ko ce da kupi ovo? Ja sigurno ne:paranoia:
Karakteristike kartica (jedne!!): *1.3 miliona tranzistora
*41 Gigapixel-a u sekundi :D
*96 pixel pipes
*1 GB memorije (ali ovaj dell ima dve :aplauz: )
*brzina obrade 5.2 TFLOPS
Nazalost za vecinu od nas ovaj racunar je samo san, i ja samo mogu da ga sanjam. Najavom ovog racunara DELL vrsi veliki pritisak na ALIENWARE i konkurenciju. Ali ne samo sa jacinom PC-a nego i sa cenom.Cena jos nije zvanicna ali kruze glasine da ce biti oko 12000 evra:(
Samo ko ce da kupi ovo? Ja sigurno ne:paranoia: