PDA

Prikaži potpunu verziju : Azil za pse u Budisavi pred zatvaranjem!!!

ralex
1.9.2009, 22:39
Original sa Facebooka:

"AZIL U BUDISAVI PRED ZATVARANJEM!
Poštovani ljubitelji životinja na Facebook-u...

Vest je užasna i poražavajuća. Azil u Budisavi zapao je u veliku krizu. Zamoljen sam od strane vlasnice i rukovodioca azila gospođe Zorice Damjanović da vas ovde o tome obavestim. Posle 5 godina mučenja bez struje jedna predivna osoba koja je već mnogo puta pomogla azil u Budisavi darovala je novac da se uvede struja. Kabel za dovod električne energije kupljen je i istovaren ispred azila. Koštao je 2500 evra! Kako nije odmah bilo novca da se ugradi morao je sačekati nova sredstva. U prostoru samog azila nije mogao da bude privremeno čuvan, jer bi ga psi izgrizli, pa je na ugradnju čekao van ograde...

Kabel vredan 2500 evra ukraden je od strane N.N. izvršioca, odvučen traktorom preko noći. Policija je izašla na uviđaj i na tome se završilo.

Problemi su toliki da ukoliko finansijski svi mi, ALI ZAISTA SVI MI sa po 100-200 dinara ne pomognemo uplatom, azil će nakon više od 5 godina postojanja i ogromnog truda i zalaganja pre svega same gospođe Zorice, ali i svih darodavaca i volontera, biti ZATVOREN. Drugim rečima zakon koji važi u državi Srbiji biće primenjen od strane nadležnih organa i više od 300 PASA BIĆE USPAVANO!

Za taj ukradeni kabel ostalo je da se uplati poslednja rata od 700 evra (oko 70 000 din). O novom u ovoj situaciji ne može ni da se razmišlja, a on je neophodan pre zime, jer još jednu zimu kao što je bila prethodna Zorica sama u godinama u kojima je, i zdravlju koje je veoma narušeno usled posla koji nije za njene godine, neće moći da izdrži. Situacija je kritična i ovo je možda i poslednji poziv u pomoć, i tako ga i shvatite.

Nakon brutalnog ubistva pasa štićenika azila od strane lokalnih lovaca za koje niko nije i neće odgovarati, nakon namernog havarisanja automobila gospođe Zorice, nakon svih užasa uključujući i ovu poslednju krađu, Zorica više nema fizičke, ali ni duhovne snage da se samostalno bori za dobrobit životinja i za savest svih normalnih ljudi i ljubitelja životinja, uhvaćena u koštac sa svim gadostima društva u kom živimo.

Ovo je dakle možda i poslednji poziv na pomoć, i ja molim zaista da se svi odazovemo, da kad sledeći put budemo plaćali račune, uplaćivali ispite,... uzmemo novčanu uputnicu, ispunimo je i uplatimo po 100-200 dinara u roku od 7-14 dana.

ŽIRO RAČUN: 160 - 312760 - 77 (Banca Intesa)
primalac: Udruženje za zaštitu životinja "Bella"
svrha: Donacija

Molim vas! Ukoliko to ne učinimo svima nama biće svih 300 života na savesti, jer mogli smo, a nismo pomogli. Samim tim i ova grupa i mnoge slične postaju besmislene.

Poziv se odnosi pre svega na ljude iz Novog Sada i okoline, a svima koji uplate a nisu iz Novog Sada još veće hvala jer svakako imate problema sa sličnim stvarima u svojoj sredini, a nas Novosađane koji punimo novosadske kafiće, trošimo po 2-3 pakla cigareta treba da je sramota što nismo u stanju da popijemo jedno piće manje i popušimo jedno paklo cigara manje mesečno.

Zahvaljujem što ste pročitali poruku i što ćete pomoći. Nakon čitanja, zadržite se još bar 2 minuta i pogledajte slike tih 300 pasa u galeriji ove grupe. Ako ne pomognemo odmah, njih više neće biti, i svi mi ćemo biti za to krivi, jer psi nisu problem Zorice Damjanović, već problem svih Novosađana, i naša briga i odgovornost. Kao i svaki večiti optimista nadam se da će ova poslednja molba biti neki novi početak.

Novi Sad 17. avgust 2009. U ime gospođe Zorice Damjanović, vlasnice i rukovodioca azila "Bella" u Budisavi

Danko Paskaljević, volonter

KONTAKT:
Zorka Damjanović
tel. 021 718 399 (Budisava)"

Ovo je poziv za sve delove Srbije gde se nalaze ljubitelji zivotinja.

stepanov
1.9.2009, 22:54
ovo ce doduse u kantu al ajd da prokomentarisem...
volim kere (prim. prev. vojv.- psi):) i zao mi je sto ce da uspavaju njih 300... steta...
btw. moguce i da je sve za*ebancija! :)

edit: aha sad sam celo procitao ... pa da klasicna za*ebancija... pa ko se uvati nek plati... hahaha

DonCorleone91
1.9.2009, 23:09
Nisam ni citao, jel cim sad treba da otvore neka dva azila (cuo na vestima, mozda lazu mozda ne :D ) onda sigurno nebi zatvarali ovaj.

Oggy
1.9.2009, 23:35
Drugim rečima zakon koji važi u državi Srbiji biće primenjen od strane nadležnih organa i više od 300 PASA BIĆE USPAVANO!

ovo ce doduse u kantu al ajd da prokomentarisem...
volim kere (prim. prev. vojv.- psi) i zao mi je sto ce da uspavaju njih 300... steta...
btw. moguce i da je sve za*ebancija!

edit: aha sad sam celo procitao ... pa da klasicna za*ebancija... pa ko se uvati nek plati... hahaha

Sad, svaki apel moze da bude prevara. Da li neko moze da potvrdi da je ovde sve regularno? Bacio sam na brzinu pogled, vidim da je i pocetkom godine za isti azil radjeno prikupljanje donacija (forum krstarice (http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=222553)). Koliko vidim cak se i organizovano islo u posetu azilu, a okaceno je i dosta fotki.

Ja sam spreman da uplatim neki dinar, deluje mi regularno. Da li neko ima vremena da malo prouci i potvrdi?

Mali Mrav
1.9.2009, 23:36
Nisam ni citao, jel cim sad treba da otvore neka dva azila (cuo na vestima, mozda lazu mozda ne :D ) onda sigurno nebi zatvarali ovaj.

Bravo na razmisljanju, skroz se isplati voziti kerove iz npr. Kragujevca u Budisavu... NOT!

Sta ste tako paranoicni kao da neko hoce da vam uzme 500e iz dzepa, jbt traze ljudi 100-200 din, ako vec necete da im date ni to, sta prozivate odmah da je prevara? Iskreno, je*e mi se da li je prevara ili ne, tih 200 kinti mi sigurno nece biti zao ako uopste uplatim.

DonCorleone91
1.9.2009, 23:40
Bravo na razmisljanju, skroz se isplati voziti kerove iz npr. Kragujevca u Budisavu... NOT!

Sta ste tako paranoicni kao da neko hoce da vam uzme 500e iz dzeba, jbt traze ljudi 100-200 din, ako vec necete da im date ni to, sta prozivate odmah da je prevara? Iskreno, je*e mi se da li je prevara ili ne, tih 200 kinti mi sigurno nece biti zao ako uopste uplatim.

200 po 200 i nakupi se :dzavo:
Nije meni problem da dam ni 500din, sto da ne. Nego je problem sto, eto, nisam procitao ceo post nego sam zakljucivao po @stepanov-om postu. I nisam se uopste upustao u tematiku...itditd

Ako je prevara bolje da uzmem odma 200din i da bacim u kantu nego da dam nekom za pljedzu ko ce slatko da mi se smeje iza ledja kako me je za*****. Ako se ispostavi da nije i da je stvarno akcija, evo prvi cu otici da uplatim koji dinarcic :)

stepanov
1.9.2009, 23:41
pa dobro ako bude cvrstih dokaza nek stave ovde pa nek ljudi uplate.
mislim da se treba obratiti nekoj organizaciji ili pisati ministarstvu ili nekom pokrajinskom odboru, a nesto ne verujem da bi tek tako ubili toliko kerova. koje jos lud.?
ajd ako je prava stvar a ne prevara, sa srecom!

NjegovaWisost
2.9.2009, 0:28
Kakvi azili kakve gluposti, dzukele lutalice treba humano lisiti zivota. Ne mozemo ni ljudima da pomognemo, 20% ljudi je ispod granice siromastva, ljudi gladuju, a jos treba da bacam novac na zivotinje...

Mali Mrav
2.9.2009, 0:37
Kakvi azili kakve gluposti, dzukele lutalice treba humano lisiti zivota. Ne mozemo ni ljudima da pomognemo, 20% ljudi je ispod granice siromastva, ljudi gladuju, a jos treba da bacam novac na zivotinje...

Aj ti nama objasni kakvo je to humano lisavanje zivota?

dzonihsv
2.9.2009, 0:56
Sterilizacija, jeste da nije brzo ali je humano i ne košta puno.

Naravno, ovo nije lišavanje ničijeg života tek tako, već je više ''viza za budućnost''.

VojaM
2.9.2009, 0:59
Ne, ovo neće ići u kantu, ali i nema šta da se mnogo raspravlja o tome da li su "kereći životi" važni ili ne. Uostalom, ovde se i ne radi samo o kučićima.

Što se tiče autentičnosti ovog apela, imao sam priliku da o svemu tome čitam u novinama i gledam na televiziji. Da li je osoba koja je ovde postavila temu zaista predstavnik azila ne mogu ja da sudim, niti je to namena ovog foruma. Mogu samo reći da izgleda autentično.

Ostaje, dakle, na svakom od vas da odluči hoće li ili neće donirati neki dinar.

I toliko o tome.