Prikaži potpunu verziju : Programski jezici
Player_SanAndreas
1.9.2009, 19:08
ej ljudi pozz..evo hocu da polahko pocnem uciti o stvarima sto se tice programiranja pa me zanimaju kompjuterski jezici...gdje mogu da naucim neke stvari za jezike kao npr za c++ i javu???
poz
:icon_stud:icon_stud:icon_stud:icon_stud:icon_stud :icon_stud:icon_stud:icon_stud:icon_stud
:icon_stud:icon_stud:icon_stud:icon_stud:icon_stud :icon_stud:icon_stud:icon_stud:icon_stud
U školama?
Ako ne znaš šta bi sa C++-om, onda ti i ne treba pa ga preskoči i usredsredi se na C# ili Javu.
/agree
Uzmi express edition Visual Studia, baci novcic, glava nek bude visual basic.net a pismo C# za jezik koji da ucis, skini sa neta video tutoriale za jezik sto je novcic rekao & ako te ne smori bices ti programer yet.
water wizard
1.9.2009, 20:57
stvarno kad počnu da smaraju na tim tutorijalima:rolleyes:
i svi su na engleskom:dzavo:
U tom slučaju ponavljaj bacanje novčića dok ne prevagne na pismo. ;)
U tom slučaju ponavljaj bacanje novčića dok ne prevagne na pismo. ;)
to je resenje :to_care:
Ali stvarno ako nema nekog posebnog razloga za ucenje VB-a onda treba uciti neki C jezik, a najbolje C# jer je nekako "najcistiji" i ako je potrebno lako je preci na C++ ili na javu... sve u svemu, savrsen jezik za skoro svakoga, a narocito za pocetnike ;)
Mislim da je najbolje da pocnes na beginner developer learning centru(i samo ime mu kaze da je namenjen za to)
http://msdn.microsoft.com/en-us/beginner/dd435692.aspx
Tamo imas izuzetno dobre video tutoraiale koje je lako pratit. Oni su podeljeni na tri dela(tier 1,2,3) u prvom ti je uvod u sve, a u druga 2 su o malo naprednijim stvarima. Dakle, preporucujem ti da to sve pogledas, pa ako te ne smori i ako ti se dopadne da kupis neku knjigu i pocnes da radis ozbiljno(mada ako odgledas sve ove tutoriale imaces poprilican nivo znanja). Ako se negde zaglavis uvek imas ovaj prelep:opanachke forum pa pitaj...
Pozz, nadam se da ces postati dobar programer.
C# je koliko sam cuo jedan od sporijih jezika? (sporo se izvrsavaju programi u njemu) Da li gresim?
Uzmi uci ili C++ ili VB (6 ili .Net ti biraj) mani se ostalih jezika :)
Naravno utuvi sebi u glavu da moras da znas freakin' English i nesto osnovno o racunarima (ne mislim na rad u wordu:dzavo:). Ako vec znas, tim bolje ako ne uci malo prvo o tome.
Srecno, pozdrav
P.S. Mali linkic :icon_stud (http://tutoriali.org/)
C# je koliko sam cuo jedan od sporijih jezika? (sporo se izvrsavaju programi u njemu) Da li gresim?
Uzmi uci ili C++ ili VB (6 ili .Net ti biraj) mani se ostalih jezika :)
Naravno utuvi sebi u glavu da moras da znas freakin' English i nesto osnovno o racunarima (ne mislim na rad u wordu:dzavo:). Ako vec znas, tim bolje ako ne uci malo prvo o tome.
Srecno, pozdrav
P.S. Mali linkic :icon_stud (http://tutoriali.org/)
heh doctore, VB.NET i C# su vrlo vrlo slicni, s' tim sto bi uvek dao prednost C#-u, iz razloga sto uci coveka nesto "zdraviju" sintaksu.
vb ti maltene dodje cist engleski :)
elem, sto se tice koda kad se to sve kompajlira, vrlo vrlo slican i maltene iste brzine.
tako da ako smatras da je C# suvise spor, i VB.NET je isto tako.
a vb6... pa u nekim stvarima je malo brzi, al u vecini ne od mladje .net brace, tako da i to preskaci.
e sad, ja smatram da C# nikako nije SPOR.
sporiji je od C++-a i C-a, ali nije SPOR.
pogotovo ako se tera na iole novijem kompu (kakav danas moze da se kupi realno za 100 evra)
Nema razlike u brzini izmedju c# i VB.NETa jer se oni kompajliraju na isti nacin. Sto mislis da mozes da pozivas VB.NET klase iz C# i obrnuto?
Elem, decko sto je pokrenuo tread je daleko od toga da treba da brine o brzini aplikacije. Tek uci programiranje. A sto se tice brzine NETa... svojevremeno za diplomski rad sam radio app za obracun plata u .NET 2.0, SQL baza & crystal reports. Kod ne da nije optimizovan, nego je ono Bogu plakati. Radi na celeronu 433Mhz bez problema.
Svi jezici pod .NET frameworkom bilo Visual C++, bilo Viusal C#, bilo Viusal Basic imaju istu brzinu jer im se izvorni kod ne kompajlira u binarnu datoteku vec u zajednicki medju-jezik CIL (Common Intermediate Language) pa se tek onda, kada korisnik pokrene program taj CIL prevodi u procesorske instrukcije.
Dakle isti program napisan u bilokom jeziku pod net-om(tj. koji zadovoljava zajednicku specifikaciju jezika CLS) ce biti preveden u identicnu CIL datoteku tako da je skoro ne moguce razlikovati u kom jeziku je napisan program.
Nije vazan jezik koji se koristi, nego je vazno znanje programera i koliko je on sposoban da dobro osmisli i optimizuje program.:dedica:
OK, OK, rekao sam samo sta sam cuo :)
Uzmi nesto jednostavnije za pocetak, a mozda i cak dev c++.. ako hoces da naucis moras biti uporan..:)
te minimalne razlike koje sam ja napomenuo dolaze, po meni, iz razlika u samom nacinju pisanja u svakom jeziku, odnosno, kako ljudi najcesce u istima rade.
a to da se sve kompajlira u jedan format je naravno jasno.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.