PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa CuteNews i Internet Explorerom


sonebrate
1.9.2009, 1:11
Dobio sam na webmastering već gotov sajt koji je jako loše optimizovan. Za postavljanje vesti na sajt tvorac sajta je ugradio php servis CuteNews. U Mozilli, Chrome-u i Operi radi bez problema. Problem je sa mušičavim Internet Explorerom. Naime, vesti bi trebalo da se učitavaju u div tag #Text, ali kada se sajt otvori vesti, tj. tekst sa vestima se preklapa sa ostatkom strane. Kada se promeni z-index menja se i sam raspored preklapanja, tj. ispada da IE tretira taj tekst kao poseban objekat i učitava ga od vrha strane, a ne u div tagu #Text kao što bi trebalo. Takođe, footer se "popne" na polovinu stranice i ukoliko se naredba position:relative promeni u absolute ili fixed, zalepi se za dno prozora, a ne na kraj strane kao što bi trebalo. Takođe, ko god da ga je radio napravio je DVA footera, tj. jedan u #Text tagu, a drugi u #Addspot tagu. Zašto, ne znam. Uglavnom, vlasnici sajta (tj. bend čiji je sajt) ne žele da skidaju CuteNews niti da menjaju izgled sajta, a pri tom mi traže da grešku što pre otklonim, što znači da "ponovno krečenje" ne dolazi u obzir. Ja sam svašta pokušavao, ali mi nije uspelo. Pošto ne možete da me smatrate vrhunskim koderom, molim vas da mi neko pomogne oko ovoga. Sajt je:

http://www.alogia.rs/

Unapred hvala.

(edit) Nema veze, uspeo sam posle neprospavane noći. Ako se ikome desi nešto slično treba da uradite sledeće:

u folderu cutenews-->data nađite fajl Default.tpl. U liniji 8 koda zamenite postojeći kod sa:

<div style="float: right; padding-right:105px; color:#9D1202;">[full-link]Read more & #65533;[/full-link] </div>
(odnosno izbacite deo [com-link]{comments-num} Comments[/com-link] ,izbrišite razmak između znakova & i # i unesite svoja podešavanja i veličine u pikselima)
Rešava problem. U pitanju je formular sa komentarima posetilaca koji nije uključen po defaultu, ali na neki način "izbija" i poremeti čitavu stranu.