Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Zaradio nošenjem majica

dex3108
13.8.2009, 23:31
Ovo je moguće samo na Internetu! Nakon briljantne ideje o prodavanju piksela (http://www.milliondollarhomepage.com/) na web-stranici, svjedoci smo jednog manje unosnog, no jednako genijalnog marketinškog trika - za koji dolar nosit ću vašu reklamnu majicu cijeli dan te naravno o tome napisati post na blogu, zajedno s nekoliko fotografija.

Tog se dosjetio Jason Sadler i ponudio svijetu na službenoj stranici projekta (http://iwearyourshirt.com/). Cjenik je složio vrlo domišljato - prvi dan svoju uslugu nudi za dolar, drugi za dva dolara, treći za tri... sve do kraja godine, kada će dan nošenja reklamnim majice koštati 365 dolara. Godina 2009. je rasprodana, čime je zaradio 66.795 američkih dolara, a već se primaju predbilježbe i za 2010. Ipak, sljedeće godine uvodi nove mogućnosti - majice će nositi dvojica, u različitim vremenskim zonama, a cijena će, adekvatno, biti dvostruka. U prva 24 sata prodao je preko sto dana, što je otprilike 10.000 dolara.

Kopirano sa jednog komsijskog IT sajta.

Ideja je orginalna nema sta :D

todos
14.8.2009, 10:02
Ma dobro to je kod njega upalilo. Ali ostali naravno da nose reklamne majce kojekakvih firmi, naravno za Đz. Dovoljno je što se neko potrudio da te obuče, još treba i da plati.

seymourc64
14.8.2009, 11:09
Produkt savremenog potrosackog kupi-upotrebi-baci drustva u kojem proizvodnja ima marginalnu ulogu naspram gluposti, vojne sile, advertajzinga i marketinga.

Miki-Car
14.8.2009, 11:09
Brate ja sam ovu ideju imao jos poooooooodavno

King James
14.8.2009, 11:20
Jos i ne mora da brine sta ce da obuce a ni da trosi pare na majice :D

DonCorleone91
14.8.2009, 11:25
Brate ja sam ovu ideju imao jos poooooooodavno

e vis :) on je uspeo a ti ne! :) u tome je razlika....i da, u jos 100.00$ :D

zokocx
14.8.2009, 13:22
Neki judi nose za dz reklamne majice samo da nebi bili goli :kreza:, ja reklamiram bendove i tako se borim protiv granda :to_care: ,bar neki doprinos.

Schnak3
17.8.2009, 20:45
Samo jedno pitanje, kako ja da znam ako mu platim da ce on da nosi majcu xD?

BTW, ako je zima, on ce jaknu da obuce LOL

Miki-Car
17.8.2009, 20:49
Znaces jer mora svaki dan da pise u blogu i da ostavlja fotke.

Nece :D