PDA

Prikaži potpunu verziju : Bing (Windows Live) mi Hijack-ovao Firefox


Predrag Stankovic
9.8.2009, 12:33
Do skora je kod mene bilo kada u address bar-u Firefox-a (3.5.1) ukucam nesto onda se ukljucuje google pretraraga i redirectuje me na prvi sajt iz rezulatata pretrage, recimo ukucam Svet Kompjutera, odmah mi izbaci www.sk.rs , e sada mi se dasava da mi je u firefox-a Bing išutirao google tako da sve što ukucam u address bar-u izbacuje mi rezultate pretrage na bing-u, Ok da sam instalirao neki M$ program poput WL messengera na primer, pa da sam odabrao takvu nekakvu opciju za default search engine, znao bi šta je razlog hijack-ovanja ff-ali ovako nije mi jasno zašto i kako , a samo sam proveravao i slao mail na hotmail-u. Any Idea?

DonCorleone91
9.8.2009, 12:53
Pa verovatno si negde slucajno kliknuo na bingu da ti on bude defult pretrazivac :) pogledaj u opcijama ff-a i promeni nazad na voogle :)

Mickie
9.8.2009, 15:58
Verovanto nije nigde slicajno kliknuo, nego Bili Gej namerno oce tako. Pogledaj po FF ekstenzijama, da se nije neka samoinstalirala sa nekim Windblows Atomic apdejtom. Ili da mozda nisi instalirao neki novi IE, pa on ubacio neko cudo?

Sass Drake
9.8.2009, 18:07
Da nisi ostavio neku uključenu opciju prilikom prijavljivanja na Hotmail?

GaleOm
9.8.2009, 18:48
@Predrag Stankovic
Ako koristiis pretragu iz polja koje se nalazi pored adress bara, treba samo da kliknes na ikonicu pretrazivaca koji je trenutno aktuelan i izaci ce padajuci meni iz koga mozes da izaberes neki drugi.

dzonihsv
9.8.2009, 18:57
Verovatno je ono iz drugog posta, em sam video da sada sve više pojedini programi ubacuju dodatak vezan za default webpage i slično, pa je moguće i to da je instalirao neki program koji ima (da kažemo) taj adware.

Predrag Stankovic
10.8.2009, 11:14
Setih se samo neznam dal je to u pitanju, instalirao sam Office 2007 Live ad-in, moguce da mi je to promenilo podesavanja u ff

@GaleOm
Valjda sam bio dovoljno jasan , nisam rekao kad ukucam u "search" bar-u već u "address" bar-u