Prikaži potpunu verziju : 3D Studio Max Error Opening File! :(
Dok sam radio nestade struje i kad sam upalio komp nisam mogao da otvorim prethodno sacuvani fajl! Takodje ni jedan backup (a ima ih 4!) nije mogao da se otvori... Jel moze neko da proba da ih otvori nekako pa da konvertuje u 3ds ili nesto tako pa da mi posalje na mail?
Zaista je previse da krenem ispocetka, dan i po sam vec posvetio projektu... :(
Evo fajlova:
Ne mogu da se otvore na zalost :(
Desava se jako retko ali se opet desava da fajlovi jednostavno crknu a i nemora da ti nestane struja. Tako da pored toga sto imas autobackup sacuvaj bar po 3 fajla.
Projekat1.max
Projekat2.max
Projekat3.max
Pa kad oces opet da sacuvas prepises projekat1 itd.
Takodje jedno od bitnih oruzja 3d artista je UPS :)
Imam UPS ali je izgleda i on otisao... :boodala:
Imam UPS ali je izgleda i on otisao... :boodala:
Cupaj kabal iz struje dok je jos uvek ostalo nesto citavo :D
Hehehe pa istekao mu je izgleda rok trajanja... :D
Inace krenuo sam jutros sve ispocetka, sta da se radi. :o
Sada cuvam na 8 lokacija svakih 5 minuta :kreza:
Anyway, hvala vam sto ste odgovorili u tako brzom roku. pozzz :ciao:
Pucanje fajlova pri svakom "Neuobicajenom" iskljucivanju MaXa... je problem koji ni posle visegodisnjeg razvoja programeri autodeska nikako da isprave...
Cudi me da zbog toga nisam osedeo u ovim godinama....
Jedino resenje je to sto si i sam skontao :D... cuvaj na 5 minuta...ili jos cesce.
Ima ona skripta IncrementalSave. Ona cuva original i pravi backup automatski, tako da dobro dodje. :) Sada imam jedno 20 kopija heheh... Danas mi je zakucao windows jedno 2 puta i oba puta se fajl u kome sam trenutno radio unistio. Bas me interesuje hoce li ikad ispraviti taj bug... :o
Ima ona skripta IncrementalSave. Ona cuva original i pravi backup automatski, tako da dobro dodje. :) Sada imam jedno 20 kopija heheh... Danas mi je zakucao windows jedno 2 puta i oba puta se fajl u kome sam trenutno radio unistio. Bas me interesuje hoce li ikad ispraviti taj bug... :o
Nece nikad ispraviti dzaba se nadas.
Nego ili sam se ja gadno istripovao ili sam ja nekada davno video da negde postoji opcija u max-u da on sam radi incremental save. Nemoj me drzati za rec ali mislim da ta opcija postoji.
Bas me interesuje hoce li ikad ispraviti taj bug... :o
Nece da ga isprave nego ce da ga ubace i u Mayu i u Softimage pa ce da kazu to je standard:rofl:. Ja do sad nikad nisam imao problema sa otvaranjem .mb fajlova, ali sinoc instalirah Maya 2010 i probah da otvorim neki fajl sto sam radio u Maya 2009 i :bibidu:
Ne samo da nije htelo da otvori fajl kako treba, nego sada nece ni Maya 2009 da otvori taj fajl:mad:. Ali sreca sto imam bekap tog fajla na eksternom hardu... jes da je ranija verzija, ali ne moram da radim bas sve iz pocetka.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.