PDA

Prikaži potpunu verziju : Wd1001fals 1tb??

Lord Of Midnight
31.7.2009, 0:27
Ocu da uzmem hard od 1000GB, pa da cujem sta mi predlazete...
Razmisljam da uzmem ovo http://www.itsvet.com/proizvod/western-digital-caviar-wd1001fals-1000gb-7k-32mb-sata2/comp_comp_hdd/26/946

E sad sta vi kazete...;)

fala unapred

Doomche
31.7.2009, 0:40
Kratko i jasno Samsung Spinpoint F1, najbrzhi i ujedno i najbolji 1TB HDD.

http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-spinpoint-f1-hd103uj-1tb-7k-32mb-sata300/comp_comp_hdd/1/749

P.S. itsvet link je dat samo zato shto pcberza ne radi, ne obaziri se na cenu - ima ga vec za 7500.

Lord Of Midnight
31.7.2009, 15:01
Ma nije cena toliko bitna...i ovako sam planirao da izdvojim 100e za hard i 100e za RAM. Ali posto uzimam na crno izaci ce me sve oko 10-20e jeftinije....

Doomche
31.7.2009, 18:12
Nevezano za cenu, to je najbolji 1TB hard disk koji bi mogao da uzmesh.

P.S. Shta planirash sa 100e izdvojenih za RAM? Osim ako je u pitanju 4x2gb, a i to za neki profesionalni rad, to je totalno besmisleno jer se vrlo kvalitetnih 2x2gb memorije mogu nabaviti i za 50-60e.

Lord Of Midnight
1.8.2009, 1:09
Uzecu ovo http://www.itsvet.com/proizvod/geil-8gb-(4x2gb)-800mhz-ddr2-dragon-gb28gb6400c4qc/comp_comp_ram/81/987 (http://www.itsvet.com/proizvod/geil-8gb-%284x2gb%29-800mhz-ddr2-dragon-gb28gb6400c4qc/comp_comp_ram/81/987)

Mislio sam prvo da uzmem HyperX, al ajt...:D

Doomche
1.8.2009, 2:04
Hm, nemoj rachunati da cesh naci ono shto itsvet kazhe da cesh naci:).

Jednako pametno ti je da uzmesh 2 kita od 2x2gb Geil Black Dragon 1066 mhz, shto bi te izashlo 9000 dinara, a 800 mhz verzija chak malo manje od 8400 dinara. Takodje razmotri i Transcend JetRam 800 mhz, koji bi te u gornjoj verziji koshtao 7700 dinara.

Ali ako ne nameravash da se bavish ozbiljnim radom na rachunaru, vishe od 4gb ti je potpuno bespotrebno, chak i to donosi minorna poboljshanja u odnosu na 2gb rama za gaming. Ja bih tu dokupio josh 2gb istog rama i uzeo neki kuler za procesor, poterao to na 3.6 Ghz i zvizhdao, ako to vec nisi uradio ;). Ubo si jednu od retkih MSI plocha u zadnje vreme (pre-x58) koja vredi nechemu ;)

EDIT: Tek sad videh da P7N Zilent ne podrzhava 1066 mhz memoriju... kakva shteta, rekao bih da je ovo prilichno veliki nedostatak. Nishta, uzmi ovaj gore Geil jeftinije ti je 2 kita od po 2x2gb nego takva varijanta kao gore.

Lord Of Midnight
1.8.2009, 16:22
Ma sto se tice rama on je vec porucen...nasao mi lik kod koga uzimam bas taj ram. 100evrica CAS Latency:4. A razmisljam ako sad uzmem 8GB rama bicu miran bar sto se njega tice duze vreme... Za GTA4 rama nikad dosta :D

A procesor nisam klokovao radi mi i ovako super...ali razmisljam da nabacim i neki kooler pa da ga podignem na 3.8. Dvoumim se izmedju V8 i nekog tecnog hladjenja koje bi mogao i kroz grafu da sprovedem...posto se greje ko luda...

P.S. Ne znam da li mi pise u profilu ali ram koji trenutno imam u kompu radi na 1066MHz. I nisam imao problema iako ploca podrzava samo 800MHz. E sad citam po forumima i vidim da svi kazu da ne vredi ram na 1066MHz. Kao zbog procesora nesto...:icon_scra

vlajo
1.8.2009, 16:47
chak i to donosi minorna poboljshanja u odnosu na 2gb rama za gaming.
Pa baš od 6 do 20 procenata (http://www.bcchardware.com/index.php?option=content&task=view&id=3135&Itemid=40&limit=1&limitstart=3) nije minorno, pogotovo ako se uzme u obzir da je XP prošlost, te da su DX10 igre imperativ, još kad se nagomilaju uključeni procesi u sistemu....

Mickie
1.8.2009, 16:55
4GB je swet spot za igre. Ako hoces CAD, 3D, Video obrada... 8GB slobodno. Ali za gaming nema potrebe, nece ni jedna igra iskoristiti toliko ni za 3 godine a i duze.

Doomche
1.8.2009, 19:18
Pa baš od 6 do 20 procenata (http://www.bcchardware.com/index.php?option=content&task=view&id=3135&Itemid=40&limit=1&limitstart=3) nije minorno, pogotovo ako se uzme u obzir da je XP prošlost, te da su DX10 igre imperativ, još kad se nagomilaju uključeni procesi u sistemu....

Da, razlika je bila 19% u Call of Duty 2 (!), igri iz vremena pre Hrista, kada se najosnovniji upgrade sastojao u "kupi josh rama". Kad smo vec kod toga, ja ne videh nijednu igru mladju od jedno 3 godine na onom testu? Ako ce ono da igra, morace da uzme 8gb rama, imperativ je, teshko da ce neshto do onoga poterati njegov rachunar :kreza:. Evo imam ja test (http://www.legitreviews.com/article/709/3/), po ko zna koji put, neshto novijeg datuma koji ce se baviti onime shta ce on u stvari da igra (mozhda)... na cenjenoj Visti 64-bita. Meni je ovo minorno kako god okrenesh.

vlajo
1.8.2009, 19:24
To je loš test, jer su benčovi odrađeni pre svega namenjeni za testiranje grafičke kartice i ne baziraju se na velikim mapama. Npr. konkretno WinConf. koji sam nekada igrao na benču ne pokazuje razliku, ali je čak u XPu itekako uočljiva razlika 2 i 3gb sa full rezom i high setovanjima pri prelaženju mape. Jednostavno sa manje memorije jednstavno svapuje pri brzom prelazu mape. Mislim da je test koji sam prikazao realniji, jednostavno 2gb nije dovoljno za komotno korišćenje Viste, ja je koristim već dve godine i to je istina. Doduše moram napomenuti da je u vreme W in Conf. bila dominacija 256mb kartica....

Doomche
1.8.2009, 19:38
Ma u redu, testovi su loshi, imao sam i ja 4gb na XP-u pa sam ih prodao zato shto nisu davali nikakva poboljshanja, ali i moji testovi su loshi, ne znam da brojim FPS. OK, neka uzme 4gb rama, dobice 50% bolje performanse, a Vista nece da bootuje bez 4gb rama, onaj test shto si ti linkovao treba da predstavlja novije izdanje biblije, nema veze shto su i igre nastale kad i biblija. Geez.

vlajo
1.8.2009, 21:50
onaj test shto si ti linkovao treba da predstavlja novije izdanje biblije, nema veze shto su i igre nastale kad i biblija. Geez.
Mislim da je i pitanje 2 ili 3 i više giga za komp. malo prevaziđeno tako da su i testovi biblijski. Verovatno da smo raspravljali o pitanju iz 02/03 da li je potrebno 256 ili 512 mb , našli bi na stare igre i možda komentar da i nije neka razlika:D Tako je i pitanje 2 ili više GB memorije iz vremena kad su te igre u testu..... sad se i podrazumeva bar 3gb:a_whistli Inače Doomche koliko memare imaš? :rolleyes:

Doomche
1.8.2009, 22:22
Tachno, pitanje je odavno prevazidjeno i slozhili smo se da jedva postoji razlika izmedju 2gb i 4gb, jedino ti se "koprcash" :D.
Imam 4gb, doplatio sam 400 dinara za njih sa mojih 2gb, jedini razlog zbog kojih sam ih uzeo, poshto ovu platformu ipak necu skoro menjati, zatrebace nekad... nadam se, za sada ne primecujem ama bash nikakvu razliku (ni frejm) u SF IV, X-Men Origins - Wolverine ili Prototype koje trenutno imam instalirane :a_whistli. Chovek koji ih je prodavao je rekao da ih prodaje jer nisu ispunili njegova ochekivanja, pa ce da se vrati na 2x1gb (koje je, igrom sluchaja otkupio od mene jer su bili kvalitetni) koje ce da heavy overklokuje, poshto se, naravno, klokuju bolje nego 2gb moduli. Mene to ne privlachi, mada je memorija dosta zanimljiva, svetli, pa bih zato i dao tih 400 dinara :dzavo:.

P.S. Da smo raspravljali o tome da li je potrebno 256mb ili 512mb, one igre bi mozhda i ushle u review, tada se jachina rachunara time i merila jer ni to nije bilo dovoljno za resurse sistema + igru :cool:

vlajo
1.8.2009, 22:28
Chovek koji ih je prodavao je rekao da ih prodaje jer nisu ispunili njegova ochekivanja, pa ce da se vrati na 2x1gb (koje je, igrom sluchaja otkupio od mene jer su bili kvalitetni) koje ce da heavy overklokuje, poshto se, naravno, klokuju bolje nego 2gb moduli.

Šta kažeš :rofl::rofl::rofl: rešio se bede od 4gb memare.....Baš si plemenit, mogao si da tražiš da on tebi plati:to_care::n_klanja:

Doomche
1.8.2009, 22:38
Šta kažeš :rofl::rofl::rofl: rešio se bede od 4gb memare.....Baš si plemenit, mogao si da tražiš da on tebi plati:to_care::n_klanja:

Ma hteo sam, al' sam se smilovao. Kad reche da ce da se zamlacuje i da juri 1200 mhz na onoj memari od 800 mhz, nisam imao srca da mu uzmem pare :dzavo:

Lord Of Midnight
2.8.2009, 0:45
Ma hteo sam, al' sam se smilovao. Kad reche da ce da se zamlacuje i da juri 1200 mhz na onoj memari od 800 mhz, nisam imao srca da mu uzmem pare :dzavo:

:rofl: Koji sapke...

A sto se tice razlike izmedju 2gb i 4gb tesko da se moze videti po fps-u. NPR. kod mene je GTA 4radio kao podmazan na XP-u, nikad nisi mogao da vidis kako ucitava texture. Ali kad sam instalirao Vistu nije doslo do opadanja fps-a vec mnogo sporije ucitava texture. na primer izadjem iz zgrade i cekam par sekundi da mi ucita neke sitne objekte...

Nego sta da uzmem od hladjenja Tecno ili V8 :D

Picard
2.8.2009, 12:29
Fenrir. :D

pharaon.92.bc
2.8.2009, 17:20
Uzmi tecno hladjenje ako mozes da izdvojis 150 eura.To je minimalna cena za dobar vodeni sistem ako hladis samo procesor eventualno NB.Naravno mozes uzeti neku budzetsku varijantu tipa Tt BW 735.Ako hoces da hladis i tu GTX 280 spremi se da izdvojis jos 90 eura koliko i kosta full-cover vodni blok za nju koji se uzgred ne moze naci u Srbiji vec u bliskoj nam Sloveniji.:D

illidan
13.8.2009, 19:17
vodeno hladjenje za 150€ nije vodeno hladjenje nego igracka. bolje ce hladiti poliran TRUE sa kvalitetnim ventom od tog "vodenog"