Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Microsoft piše zakone!?

Miloš
29.4.2006, 17:10
Da li ste primetili ovaj tekstić u rubrici "hard/soft scena"? Za neupućene (prepisano i prepričano najvažnije): Zvaničnici iz Oklahome su zamolili Microsoftove stručnjake da im pomognu u pisanju jednog zakona. Ovi su to uradili i impresionirali su zvaničnike. U zakonu piše da hakeri koji koriste viruse za upade na tuđe kompjutere bez znanja njihovih vlasnika mogu da budu kažnjeni novčano u milionskom iznosu. Ali, da bi neko mogao da utvrdi da li se s nekog računara vrši kriminalna aktivnost, mora da pogleda sadržaj tog računara. Zato je Microsoft u predlog zakona ubacio klauzulu da takvu vrstu provere mogu da rade softverske kompanije. To je osmišljeno tako da su licence agreement mora uneti deo koji će kompanijama omogućiti da nesmetano pristupaju bilo kom računaru i da proveravaju podatke. Drugim rečima, ako biste instalirali Vistu, Microsoft bi mogao u svako doba da pristupa vašem računaruda bi video da li radite nešto nelegalno.
E sad, zanima me da li bi vi dozvolili da vam Microsoft pretura po hard disku, a vi sve to morate da gledate i ćutite? Ja svakao ne bih i odmah bih makao Windows sa kompjutera! Ako neko zna još nešto o ovome, neka napiše.

GakunGak
30.4.2006, 6:18
Zemljak, koliko sam ja upucen, ako neces tako nesto za Vistu, nemas ni Aero Glass efekat. A i uostalom i sto ce nam? Zato mozemo ovo ostalo. Sto se preturanja tice, pa cak i da pise u EULA [ko to jos i cita] to se bijase zove povreda privatnosti, zar ne? Ako bi to bio neki programcic koji kontaktira basu, blokiras firewallom i zavrsio je karijeru. Mozda ce Cika Bili da dnevno umjesto 200 virusa na imejl da popije 500! Now thats cool!!!

Miloš
30.4.2006, 6:24
Zemljak, koliko sam ja upucen, ako neces tako nesto za Vistu, nemas ni Aero Glass efekat. A i uostalom i sto ce nam? Zato mozemo ovo ostalo. Sto se preturanja tice, pa cak i da pise u EULA [ko to jos i cita] to se bijase zove povreda privatnosti, zar ne? Ako bi to bio neki programcic koji kontaktira basu, blokiras firewallom i zavrsio je karijeru. Mozda ce Cika Bili da dnevno umjesto 200 virusa na imejl da popije 500! Now thats cool!!!
Колико сам схватио, није програмчић са твог компјутера него они приступају твом компјутеру (као хакери).:nov_mad2: Још само да забране блокирање њих.:boxing: Али опет, ко ће проверавати толике рачунаре...:cool:

6am3 Fana71c
30.4.2006, 6:55
nisam ni sanjao da cu ovo reci ali izgleda dolazi vreme open-sourcea

Aksic Srdjan
30.4.2006, 7:31
Microsoft ce se vec nkako snaci kako da proverava masovne kolicine sistema ako se dovoljno potrudi, a dali ce se to isplatiti? To vise zanima cika Bilija od 500 virusa na mail :)

Sada nebih da pisem prorocanstvo, ali open source zaista osvaja sva polja, vec sada skoro svaka aplikacija ima svoju besplatnu verziju, mislim da ce za 10 godina sve biti open source, mozda ce open source programi postati i bolji od komercijalnih pa moze doci do kompletnog raspada sistema funkcionisanja software trzista, naravno 3d operativi sistemi ce 100% zauzeti trziste za kratko vreme, a njih ce naslediti hologram - sistemi (slike koje lebde i osetljive na dodir)
Televizija ce otici u penziju za 20 godina gledacemo holograme, PC i konzolno igranje ce biti starudija, umesto njih ubijacemo hologramske projekcije sa 99.9% sansi da se nece razlikovati od stvarnih stvari, da, da, dragi moji to nas ceka (ako ne izbije treci svetcki rat, u tom slucaju nema nista od ovoga, ili nas eventualno ne napadnu vanzemaljci - cak i za ovo ima sanse, 'ajde ko sme da garantuje da nas nikada nece napasti nepoznata flota???)

Cika bili ce sebe da nadje negde ovde, ili ce da nestane na nekom ostrvu...

GakunGak
30.4.2006, 11:18
Microsoft ce se vec nkako snaci kako da proverava masovne kolicine sistema ako se dovoljno potrudi, a dali ce se to isplatiti? To vise zanima cika Bilija od 500 virusa na mail :)

Sada nebih da pisem prorocanstvo, ali open source zaista osvaja sva polja, vec sada skoro svaka aplikacija ima svoju besplatnu verziju, mislim da ce za 10 godina sve biti open source, mozda ce open source programi postati i bolji od komercijalnih pa moze doci do kompletnog raspada sistema funkcionisanja software trzista, naravno 3d operativi sistemi ce 100% zauzeti trziste za kratko vreme, a njih ce naslediti hologram - sistemi (slike koje lebde i osetljive na dodir)
Televizija ce otici u penziju za 20 godina gledacemo holograme, PC i konzolno igranje ce biti starudija, umesto njih ubijacemo hologramske projekcije sa 99.9% sansi da se nece razlikovati od stvarnih stvari, da, da, dragi moji to nas ceka (ako ne izbije treci svetcki rat, u tom slucaju nema nista od ovoga, ili nas eventualno ne napadnu vanzemaljci - cak i za ovo ima sanse, 'ajde ko sme da garantuje da nas nikada nece napasti nepoznata flota???)

Cika bili ce sebe da nadje negde ovde, ili ce da nestane na nekom ostrvu...
Ostrvu? Mislis da mu ne bi bilo vrh na Far Cry-u? Hell, sve su provalili do sad [hocu reci skoro sve] pa ce i tu bezvezariju.

Flavio
2.5.2006, 11:52
Hell, sve su provalili do sad [hocu reci skoro sve] pa ce i tu bezvezariju.

Ali to jeste pokusaj ozbiljnog zadiranja u privatnost!Ovi Ameri su sve drskiji i drskiji definitivno!!!:mad:

Andross
2.5.2006, 12:06
Jesu drskiji su:mad: Pogotovo Cika Bili.Sta bi dao da se svi hakeri skupe,naprave najjaci virus na svetu i ubace u Cika Bilijev glavni komp i onda papa!To je stvarno necuveno!Zadiranje u tudju privatnost.Pitam se dal je bili citao EULU???

GakunGak
3.5.2006, 11:38
Jesu drskiji su:mad: Pogotovo Cika Bili.Sta bi dao da se svi hakeri skupe,naprave najjaci virus na svetu i ubace u Cika Bilijev glavni komp i onda papa!To je stvarno necuveno!Zadiranje u tudju privatnost.Pitam se dal je bili citao EULU???
Ma daj, ko ti to danas cita???
Sto se virusa tice, very nice zamisao.
Ali ovo ne shvatam: boris se za zastitu privatnosti, a onda je nekome ugrozavas.
LOL:boxing:

Andross
3.5.2006, 13:33
1.Ne znam ko cita al' sam upucen u to.
2.Jeste dobra zamisao.
3.Borim se za zastitu privatnosti ali ne znam kojim sam delom posta ugrozio isto? :confused: Ako mislis na virus to nije ugrozavanje privatnosti vec REVENGE!!!!!!:dzavo: :dzavo: :dzavo:

firefly
3.5.2006, 14:25
Ma Bilija boli uvo ,on je negde na nekom ostrvu,vozi jahticu i uziva u blagodetima zenskog tela,i bas ga briga da li neko u Adis Abebi ima piratsku verziju Win.-a i ostalih ms programa.
Ali ako zaista planira da ovo uradi on definitivno treba da se obesi sa nekim brzopoteznim kanapom.

GakunGak
3.5.2006, 18:00
1.Ne znam ko cita al' sam upucen u to.
2.Jeste dobra zamisao.
3.Borim se za zastitu privatnosti ali ne znam kojim sam delom posta ugrozio isto? :confused: Ako mislis na virus to nije ugrozavanje privatnosti vec REVENGE!!!!!!:dzavo: :dzavo: :dzavo:
Lose sam napisao. Mislio sam oni se bore i gaze privatnost.
A za 1 red sam mislio ko jos cita Ugovore??? I ACCEPT, I AGREE za bullshit.

Deusdies
3.5.2006, 18:28
Ja mislim da ce neki hacker-cracker da napravi nekakvu blokadu tako da Microsoft nece moci da upadne u nas sistem. Pod dva, ne verujem da ce takav zakon prihvatiti Evropska unija, s obzirom da EU i Microsoft nisu bas u lepim odnosima...

Inuyasha
3.5.2006, 21:06
Ma to hell with microsoft !!! Neka samo cute i sve ce biti ok, al ako neko upadne u moj komp....revenge is sooooo sweet sometimes :dzavo: :dzavo: :dzavo:

GakunGak
3.5.2006, 22:22
Ja mislim da ce neki hacker-cracker da napravi nekakvu blokadu tako da Microsoft nece moci da upadne u nas sistem. Pod dva, ne verujem da ce takav zakon prihvatiti Evropska unija, s obzirom da EU i Microsoft nisu bas u lepim odnosima...
Sto se MS-a i UE tice, ma daj... Price za malu djecu. Mislim da ce tu velika sr***a da ispadnu, a iovako ih vec ima. Mislim da bi jedan Netsky trebao malo da padne, samo malcice da se upozore na sta bi sve naisli. Ali opet, za komuniciranje ti je potreban neki program koji ce da otvori port [Trojan] ili neki keylogger ili neko cudo. Ma treba im malo isprasiti assove. Prosto mi dodje da napravim neku pitu, cekam Bilija iza stuba i...

Apostol
4.5.2006, 14:13
Kadija te tuzi, kadija ti sudi :aplauz: .

urke
4.5.2006, 16:44
OpenSource ne znači nekomercijalno. ClosedSource ne znači komercijalno. Govorimo o slobodnom i vlasničkom softveru i tome što vlasnici žele da te kontrolišu, a ovi drugi ne, radi šta ti je volja. Slobodan softver ne znači i besplatan softver, tako da nemojte pogrešno da shvatate OpenSource kao besplatnu varijantu vlasničkog i naplativog softvera (i slobodan softver bez posledica može da se naplaćuje i da autor odredi cifru koju će naplatiti za korišćenje svog softvera).

A što se tiče teme, sviđa mi se kako Redmondski mogul razmišlja ;)

Nemesis
5.5.2006, 1:19
A što se tiče teme, sviđa mi se kako Redmondski mogul razmišlja ;)

Zanimljivo je sto je svo drvlje i kamenje poletelo na MS. Pod pretpostavkom da je tacno ono sto ste naveli naravno da je takva inicijativa za svaku osudu!

LM, prpustili ste znacajan detalj. Dok se MS-u u Evropi sudi zbog monopolistickog ponasanja (i preti zestokim kaznama), mi (mi = drzava; tj. oni koje smo izabrali da nas predstavljaju) zovemo MS da nama da predlog zakona!!! :boodala: :boodala: :boodala:

Mene mnogo vise nervira ovaj nas nalickani gradonacelnik koji sa MS sklapa dil o umrezavanju grada. Koliko je meni poznato NIJEDAN grad to do sada nije uradio sa MS-ovom tehnologijom jer je i skuplja a i nepouzdanija. Tu suvereno vladaju resenja zasnovana na UNIX-u. Neka me neko dematuje ako se nesto promenilo (nemam najsvezije informacije).

Na kraju kriv je MS. A ovi klipani ovde koji prizivaju djavola??? :mad: :boodala:
"Trazili ste - gledajte!"