Prikaži potpunu verziju : Chat-nova boles`
ineteresuje me da li je neko pookao kao i ja ( lecim se uspesno.. ) da chatuje sa 4 osobe istovremeno, da se upoznaje sa ljudima preko neta...hm, pa recimo cak i da se zaljubi lol. Internet je cudo!
Brate, kako da se zaljubiš u hrpu slova i smajlija? :)
jbga, kada se kucas sa nekim 2 meseca svaki dan....zato i kazem, boles` Fazon je u tome sto tu neku osobu ni ne vidis, pa se stvori virtuelna slika, iluzja...i nista, onda se upoznas sa tom osobom, i puf, nestane iluzija...Inace, cuo sam raznorazne price, sta se sve desavalo zbog tog chata....
ja sam bio teshki chatash znaci ono po 8sati na dan samo chat sa 100ljudi, scripte i ostala sra*a na krstarici i tkao nekih 4-5godina ali :) izlecio sam se uspesno i sad mi ne pada na pamett da odem na chat ;)
kako sam se izlecio?? pa malo pomogao net malo ja :) neet mi jako sr*o nekoliko meseci pa nisam mogao na chat a posle .........se posvadjao sa nekim ljudima skojim sam bio naj........i eto mene bez chata ;) al sam dobio drugu bolest..............inernet i to surfing 100mb(downloda) za 2dana to mi je max :) od jednog se izlecim dodje drugo :)
P.S deco bezite od chata ozbiljno vam kazem (stari chatash :)
mozda me neko zna sa krstarice nick mi je bio Bug
poz
Ne chatujem nikada jer smatram da je to cisto gubljenje vremena i trosenje net sati.95% ljudi na chatu se lazno predstavlja,laze za godine,mesto prebivanja i slicne stvari tako da je glupo razgovarati onda.Doduse,ovo ne vazi ako chatujes sa osobom koju poznajes.Za mene je forum daleko bolji i napredniji vid internet "okupljanja",a dosta korisnog mozes da naucis sto na chatu ne bi nikad.
Carl Jonson CJ
28.4.2006, 17:02
Не,никад.Једноставо речено:смара.једино причам на МСН-у,и то са одабраним људима,о одабраној теми.никако оно:"ћао,ћао,које си год,91,ти,77,ау,аха,мало много,јесте,па шта радиш,па ништа...."...још ако налетиш на будале:"слуша брате,шта је теби,молим,шта молиш,ај здраво,шта здраво немој да те ја...".
Али зато сам навучен на форум :)
ma, i meni je bilo shit, upoznavanje na krstarici i sl, a na msn-u sam imao samo par osoba koje inace i ovako poznajem...I sve je bilo ok dok nisam otisao na
http://www.igrajmo.se/clovek/
tu sam upoznao gomilu ljudi, tako da mi je lista na msn-u brojala preko 30 ljudi...Inace, i ja bih se slozio, bolje bezite od toga, zaraza je neverovatna, a pritom cisto gubljenje vremena, jedno vreme mi je produktivnost pala na 0, nista kreativno nisam pravio na kompu, sam sam se kuckao...
Imao sam svojevremeno problema sa IRC-om, ali sam se uspešno odvikao. Isto kao droga i alkohol, treba samo imati čvrstu volju.
Dovoljno mi je da pogledam u cimera koji skace iz kreveta u 4 ujutro ako se pojavi neko na ICQ ili se budi na svakih 15 min nocu da proveri "jel neko dosao?"... Zovemo ga da proseta sa nama, a on ne ustaje, ni nocu ni danju... i hranu bi hteo da mu donosim (malo sutra! :D ) pred kompjuter...
Moja ICQ lista je ogranicena na ljude koje licno poznajem i ljude sa kojima saradjujem u nekom obliku (npr. neki autori sa sajta, clanovi ogame alijanse i td.) mada ni sa njima ne pricam nesto posebno, cisto da ne trosimo kredit na mobilnom... Posto vecina njih nije u istom gradu...
A IRC je totalna bolestina i preporucio bih svakom da ga se okane, i izadje u park i sedne na klupu, ako nista drugo...
Ne chatujem nikada jer smatram da je to cisto gubljenje vremena i trosenje net sati.95% ljudi na chatu se lazno predstavlja,laze za godine,mesto prebivanja i slicne stvari tako da je glupo razgovarati onda.Doduse,ovo ne vazi ako chatujes sa osobom koju poznajes.Za mene je forum daleko bolji i napredniji vid internet "okupljanja",a dosta korisnog mozes da naucis sto na chatu ne bi nikad.
shta kao na forumu nemoz lagat godine i informacije?? ma daj nije to
ja sam chatovao sa nekima koje znam ali sam mnogoo ljudi upoznao iz mog grada pa se i dan danas druzimo(u stvarnom svetu:)) a neko je spomenuo budale ...ima toga ali zato postoji ignore lista il cak ako si operater........... :) zna se kick/ban/akick :)
ja lepo kazem da je irc zarazan i da ne idete tamo a ko kako oce samo nek razmisli dvaput pre nego shto pocne chatat ;)
EDIT: zaboravio sam da spomenem moje drugove koji su bubnuli razred zbog chata/wow-a
i to ne jedan razred vec.......... sve ima svoju cenu
drzite se vi maila i eventualno icq-a :)
']shta kao na forumu nemoz lagat godine i informacije?? ma daj nije to
E,vidis za mene je bas to jedan od glavnih razloga ;)
Zasto da se ja zamaram sa nekim ko ce neprekidno da se ponasa kao punoletnik i da bude u nekom zamisljenom maco fazonu,a u stvari ima 13 godina?Tacno je da i na forumu mozes da lazes za godine,ali brate tu lakse provalis coveka.
j...i nista, onda se upoznas sa tom osobom, i puf, nestane iluzija...Inace, cuo sam raznorazne price, sta se sve desavalo zbog tog chata....
Ima i drugačijih slučajeva:D Kad se ne desi "puf":) nego jedan veliki booom:love: :love: :love: !
Nisti sam chatovao, niti cu, licno mislim da je to *****e. Pa znam likove koji ne mogu da nadju ribu, pa ajde preko chata da se upozna sa nekom. Mislim glupost, sta ce ti to,ako hoces da pricas sa nekim pricaj IRL, ovo sa forumom je, ono, informisanje, i neko brbljanje kao ovo.
Ima i drugačijih slučajeva:D Kad se ne desi "puf":) nego jedan veliki booom:love: :love: :love: !
Potpuno se slazem sa tobom. Neznam sta da kazem korisnicima koji su nezadovoljni chatom, ili su preterali sa tim, mozda ni oni sami nisu bili iskreni pa isto nisu dobili ili su se pak upoznavali na kojekakve nacine.
Chat je odlicna stvar, zato nemojte stvarati bas toliko ruznu sliku o chatovanju. Ima i dobrih strana.
DorianGrey
29.4.2006, 0:04
Chetujem povremeno, i to uglavnom sa ljudima koje poznajem duze vreme, i bas mi je super, mogu se upoznati i novi ljudi, zasto da ne, ubija dosadu ako nista drugo:)
Carl Jonson CJ
29.4.2006, 0:26
Chat je odlicna stvar, zato nemojte stvarati bas toliko ruznu sliku o chatovanju. Ima i dobrih strana.
Апсолутно губљење времена.Боооооооооооооом можеш да доживиш и у РЛ :)
I ja sam imao tih problema, i po mom misljenju glavni razlog je SMS, i sve sam te probleme imao ali sa SMS-om, doduse bio sam aktivan i na chatu ranije ali ipak je forum naj i povremeno neki SMS:opanachke
Слажем се! Мене чатовање нимало не привлачи. Јес' да стварно можеш да упознаш некога занимљивога, али ако хоћеш то, онда лепо изађеш у град и "ловиш":). У реду је ако се договориш са неким да чатујеш, брже је то него да се дописујете за две речи преко маила, а чатовање са непознатима стварно не волим. А форуме обожавам (највише овај).:)
ee, ne znam da li da stavim ovo u ranojutarnje razmisljane, ili kako se zove tema...jer je vec jutro...elem, uzme se vodka, pomesa se sa malo cocacole, i eto kako se odlepi od chata... :) ...barem na jedno vece...
Ps: ne vredi, evo, jutro je, a ja palim msn.... :s
Upoznavanje i kontaktiranje preko chata su po mnogo čemu slična onim u realnom životu, koliko god to nekome čudno zvučalo. Primera radi, najčešći strahovi onih koji se upoznaju preko chata su tipa "da li je osoba sa druge strane iskrena", "možda je sa druge strane neki psihopata"... Sve to može da se desi i u realnom životu... jer ni tada nikada ne možete biti načisto sa kim imate posla... Što se tiče gubljenja vremena, slažem se da razgovor sa 20 različitih osoba u 20 dana može biti gubljenje vremena, ali i ne mora jer uvek može da se desi da sa nekom od tih 20 osoba ostvarite neki dublji kontakt... Slično je i u realnom životu, jer ako obiđete 20 kafića u 20 dana i upoznate 20 različitih osoba, svaki od tih 20 dana može biti gubljenje vremena, a i ne mora... Jednostavno, sve je relativno, samo što ljudi gaje neke predrasude prema chatu, pogotovo kada je ljubav u pitanju, ne verujući da čovek može da se zaljubi u gomilu slova i smajlija, međutim ta slova i smajlije je postavila jedna živa osoba koju ste mogli da upoznate bilo gde, na plaži, u kafiću, na žurci... Dakle, chat jeste realan život, samo što se to na prvi pogled ne vidi i na chatu je moguće da se rodi prijateljstvo, kao i ljubav, nekada čak i jača i veća nego što bi ikada bilo moguće u realnom životu... E sad, nekima je to jasno, a nekima treba da se desi nešto da bi se uverili u to...
Živa istina :) veliki booom :love: :love: :love:
Апсолутно губљење времена.Боооооооооооооом можеш да доживиш и у РЛ :)
Pa sta ce ti onda onoliko adresa kad si tako realistican?:rofl:
Carl Jonson CJ
30.4.2006, 18:53
ICQ користим због контакта са мојим провајдером,Јаху и не користим,користим само маил адресу,а МСН,само са одређеним људима које већ познајем са неког форума,или са неке игре.Не идем на Крстарицу,Сербиан кафе... ;)
Jedino chatujem sa ljudima koje znam a žive po svetu ili u nekom drugom gradu i to preko messengera! Chat je navlakuša mnooogo gadna! Evo, i na ovaj forum sam se navukao. Prvi i jedni na kome sam aktivan a već brdo vremena mi odlazi na njega!:eek:
Ma kakvo gubljenje vremena. Ne chatujem toliko, a ukoliko chatujem pričam sa drugovima iz škole . Na chatu se većinom svi znamo, a što se tiče MSN-a, tu je druga priča. Pogledajte ovo:
http://imagecloset.net/8/05460601msn.PNG
http://imagecloset.net/8/05520601msn2.PNG
http://imagecloset.net/8/05360601msn3.PNG
http://imagecloset.net/8/05080601msn3.PNG
http://imagecloset.net/8/05350601msn5.PNG
Previše kontakta, previše! :D
Chat?
Cek da vidim, prvi put sam zaseo ja mislim na nekom doom metal site-u i mogu da kazem da su ljudi tamo bili cool. Posle toga sam jedno vreme sa kolegama bio na krstarici, ali ne duze od mesec dana. Mislim strasno je na kakve nick-ove covek moze da naidje.
Sve iskompleksirani manijakalni balavci.
Te najveci mi je, te, hocu plavuse, te zgodan mlad i plav...:boodala:
I ne vidim poentu sto bi se neko predstavio lazno. Jos gore ne vidim sto bi se musko pretstavilo kao zensko ili obratno. To ne mogu drugacije da nazovem nego poremecajem.
Ja za sve vreme koliko chat-ujem, samo sam se jednom predstavio lazno, ali kada sam chatovao (citaj za3bavao) kolegu.
Tada sam ukucao nick nesto kao marina84 i startovao ga, i sa drugim kolegom smo ga iskidali od zaj3bancije.
I zamislite manijake na krstarici. Stalno su me startovali i nakog mog grubog odbijanja, neki su se jos vise nalozili, na sta sam bio primoran da svakom objasnjavam da u stvari zezam kolegu i da sjasu sa mene.
Ali isplatilo se.
I dan danas drugara zezam kako se primio na marinu :)
Carl Jonson CJ
1.5.2006, 12:49
Јел то написано у оној теми "Смешне ситуације"? :) Оно,кад си се спустио спрат ниже,и урадио то? :)
Јел то написано у оној теми "Смешне ситуације"? :) Оно,кад си се спустио спрат ниже,и урадио то? :)
Tako je. :)
http://imagecloset.net/8/05460601msn.PNG
http://imagecloset.net/8/05520601msn2.PNG
http://imagecloset.net/8/05360601msn3.PNG
http://imagecloset.net/8/05080601msn3.PNG
http://imagecloset.net/8/05350601msn5.PNG
Pa ti ne treba ni da ideš na krstaricu, doveo si krstaricu kod tebe :rofl:
Pa ti ne treba ni da ideš na krstaricu, doveo si krstaricu kod tebe :rofl:
Ma ne :) . Nisu svi sa Krstarice, pola su "inostrani" ljudi. :p
Tuzice te ovi sa krstarice:)
Sa namerom si im odvukao korisnike da bi otvorio svoj servis i privukao u startu veliki broj ljudi :tapsh:
Sa chata sam se uspesno skinuo,ne vracam se vise...
Koristim samo Hotmail i yahoo,nista vise
InstantMessaging protokole koristim odavno, u GAIMu imam nekih stotinak ljudi na raznim protokolima. IM koristim za posao, brze informacije, pomoć, ali već duže vreme samo po nekad (par dana nedeljno) dignem GAIM.
GlobalMessaging (IRC) koristim da nađem neku pomoć (tipa majstora za prsnuti radijator, hosting provajdera, i sl.), kao i za pomoć u vezi raznih programa. Na IRCu sam našao ljude za testiranje Whiteboarda u Inkscapeu, našao nedostajuće delove za neke private video iz Kragujevca :D i tako dalje. E da, na IRCu sam upoznao jednog sad jako dobrog drugara iz grada.
I eto, videsmo da chat ne služi samo za gubljenje vremena ko što vi mislite :) Uostalom, isto ko i komp, nije samo za gubljenje vremena uz igre i igrice, može i nešto korisno da se radi na njemu :)
Sa chata sam se uspesno skinuo,ne vracam se vise...
Koristim samo Hotmail i yahoo,nista vise
Blago tebi ja korsitim i skype i Yahoo i msn.......
Blago tebi ja korsitim i skype i Yahoo i msn.......
Najezio sam se kad sam cuo da postoje institucije za odvikavanje od recunara i interneta.
Oni to svrstavaju kao porok,i ne razlikuju od narkomanije...
Uzas....
Najezio sam se kad sam cuo da postoje institucije za odvikavanje od recunara i interneta.
Uzas....
Slazem se sa tobom, i mene nervira svako ko misli da ide unazad,i da brani nesto sto je prosperitet,i sto olaksava zivot.
Carl Jonson CJ
9.6.2006, 22:53
Uzas....
Ако неко проводи 12 сати за компом,константно четујући или играјући ММОРПГ,онда то није ОК зар не?При том не мрдајући из куће?Веруј ми то је зависност.Знам више таквих особа.
nisam znao gde ovo da stavim, da li u temu "sta slusate od muzike" ili ovde. Ovo je spot, ali ima interesantnu temu...A i pesma nije losa
radi se o liku, koji je upoznao bot-a, ali u stvari, bot je devojka...
http://video.google.com/videoplay?docid=6880888700625496919
zamislite trip, zaljubite se u program :S
Bila je pre par godina jedna emisija na nekom stranom kanalu o ženi od oko 27,28 godina koja je zbog interneta zaglavila u duševnoj bolnici... Kuća joj je bila u haosu, deci je konstantno mesecima davala samo suvu brzu hranu, zapostavila je bukvalno sve zbog interneta... Dala je izjavu da joj je internet važniji od bilo čega i da bez njega ne može da živi... Decu su joj oduzeli (i verovatno smestili u neku drugu porodicu - ne znam kako tačno ide taj proces po SAD zakonu), a ona je zaglavila u bolnici gde je išla na terapije protiv odvikavanja...
Postoji toliko vrsta zavisnosti da ih ne vredi nabrojavati...Internet zavisnost može biti ekvivalentna zavisnošću od heroina, baš kao i kockanje, a verovatno je jedina razlika u tome što je zavisnost od droge i fizička, gde se prilikom odvikavanja ili krize javljaju bolovi u organizmu i druge neprijatnosti.
hacker_aca
10.6.2006, 23:06
Ja i slabo kad na čat idem. Dođem na forum, ostanem do kasno dok isčitam sve poruke, volim da sam u toku :), i onda kad dođem na čat onda su svi zauzeti. Nik mi je uvek hacker_aca, tj. to mi je cyber ime :). Ako neko gde vidi taj nik, ja sam. I tako dođem ja u neku čat sobu, kad svi, ono: "Uu, evo ga haker! Znaš li da praviš viruse, upadaš u sisteme... bla, bla....." A ja samo ono: " Prvo, hakeri ne prave viruse, ne upadaju i sisteme..... to rade crackeri..... bla, bla". Očitam im jednu lekciju, dam wikipedia link, a oni: "Pa kakav si ti to haker?" Pa onda počnu da me zezaju, dođe mi da puknem. :)
Slušao sam i ja dosta priči kako su se pronašle srodne duše preko čata itd. eto, i moj brat je isto tako padao pod uticajem Beograđanki pa je uvek tražio pare za put. E kako se završilo.... Kasno mu je došlo u glavu... :D
EDIT:
kinteC, može li kako da se ovaj klip downloaduje na komp, a da se ne gleda preko guglglugluovog plejera? :) Treba mu 300 godina dok bufferuje.
kinteC, može li kako da se ovaj klip downloaduje na komp, a da se ne gleda preko guglglugluovog plejera? :) Treba mu 300 godina dok bufferuje.
Pošto sam i ja ovaj link video tako što mi je kinteC dao Google link poželeo sam da imam ovaj video u kompu. I pronašao ga! Evo linka. (http://www.fulldls.com/downloading_mvideos_5104) Trebaće ti neki torrent klijent, preporučujem µTorrent (www.utorrent.com).
Na chatu sam svako veche, i chatujem uglavnom sa ljudima koje znam (drugovi koji su se odselili/studiraju itd. ili sa drugovima iz razreda) i obichno se dogovaramo u vezi online turnira, damo neki zanimljiv link itd. Ne chatujem onako da pitam "e jel ima neka devojka to i to god za sexy chat itd."
Ziva istina - ja sam evo primer... upoznao sam jednu iz Slovenie preko chata u Guild Wars igri i sad bukvalno NE MOGU bez nje... i obecao sam joj da cu doci ovog leta! :love: :to_care:
How Sweet!:to_care: Dobro, lepo je da ima i pozitivnih iskustava!:aplauz:
e ljudi ajde svi lepo da se nadjemo na chatu!
Lepo nas tri hiljade odemo na chat i ispricamo se ko ljudi,i usput udjemo u istoriju!
LordofBlood
15.7.2006, 16:27
lol
licno chetam .... ali retko ..... zato se moj buraz ne odvaja od compa .... moram pajserom da ga odvajam od tastature :D ..... nikada me nije preterano odusevljavao .....:qliranje: vise volim :qliranje:
adminitforuma@hotmail.com miami_dog_low@yahoo.com
tevica@skype.com ili kako se vec zavrsava skype-ova adresa
Ne ostavljate mail i messenger kontakte bez da ih stavite u CODE tag.
U stvari, nemojte ih ostavljati uopšte, već ko hoće s nekim da se ispriča neka razmeni preko ličnih poruka sve potrebne informacije sa osobom.
Ziva istina - ja sam evo primer... upoznao sam jednu iz Slovenie preko chata u Guild Wars igri i sad bukvalno NE MOGU bez nje... i obecao sam joj da cu doci ovog leta! :love: :to_care:
Valjda si proverio prvo outside look:D Da ne bude joj ostao mi ukljucen net u srbiji bez firewall-a i antivirusa:D
ajao fila, stvarno si izgoreo po mozgu. inache ja chatujem ponekad i to samo sa likovima iz kluba u kojem treniram ili sa adminima foruma gde sam mod
Mrka Kapa
26.1.2008, 15:55
Pa, bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti mogućnost da se bezbolno isprobaju drugi životi, a da to ne podrazumeva reinkarnaciju, ugrađivanje sećanja (Totalni opoziv) ili neku bolniju metodu.
Myspace, Facebook, Orkut, ICQ, Skype, MSN i njima slični servisi su dobili još jednu dimenziju, i postali virtuelni trodimenzionalni svetovi.
Za sada sam pronašla četiri takva sveta: Second Life (http://secondlife.com/whatis/), There (http://www.there.com/), Active Worlds (http://www.activeworlds.com/) i Red Light (http://www.redlightcenter.com/) koji je samo za starije od 18.:D
Probala sam na predlog jednog druga There.com (prvo se skine program od nekih 50MB, registruje besplatno i napravi avatar) - dobijem "noob" garderobu, i nađem se u veseloj gomili ljudi na nekoj plaži. Sve je kao scena iz Simsa, živo i veselo, sa muzikom u pozadini; uskoro kreće i prva priča, ima ljubaznih likova koji mi objasne da se za "accessories" (u šta spada gaderoba, auto i sl.) plaća, da te stvarčice mogu da se poklanjaju, razmenjuju... Sa dovoljno "therebucks" (valuta u virtuelnom svetu) može se kupiti imanje i stvoriti pravi drugi život.
Svet je organizovan tako da postoji nekoliko ostrva, sa klubovima različitih vrsta, raznim aktivnostima, questovima...mislim da postoji pomalo od svega, za svačiji ukus. ;)
Uglavnom, mene zanima kako se vama čini ceo taj koncept novog, boljeg, drugog ili trećeg života na Internetu. Pošto je opštepoznato kako običan chat (ili forum :P) može da bude zarazan, da li ovo nešto menja i kako?
Ne bih da mračim i kažem direktno šta mislim, pa ću to sagledati na vedriji način (u stilu čaša je polu puna, a ne polu prazna :to_care: ). Ovo je sjajna prilika da ljudi koji nisu uspeli u pravom životu dobiju još jednu šansu, makar u virtuelnom! :rofl:
NjegovaWisost
27.1.2008, 1:18
Meni je facebook zakon, jer mi se društvo koje se razletjelo po svijetu na njemu redovno okuplja! ja ni pojma imao nisam, pola odbojkašica otišlo na koledže u inostranstvo, jedam drug mi u španiji, jedna drugarica u italiji, jedan u japanu... ... ...
Ne bih da mračim i kažem direktno šta mislim, pa ću to sagledati na vedriji način (u stilu čaša je polu puna, a ne polu prazna :to_care: ). Ovo je sjajna prilika da ljudi koji nisu uspeli u pravom životu dobiju još jednu šansu, makar u virtuelnom! :rofl:
A šta ako tim ljudima taj "second life" služi samo kao ventil? :D
NjegovaWisost
27.1.2008, 1:30
Ma chat je samo jedna zabavna zaebanzia i ništa više. A da luzera očajnikaima, to stoji... Kao i u stvarnom svijetu uostalom
A šta ako tim ljudima taj "second life" služi samo kao ventil? :D
Pa ako se ne preteruje i to ne postane opsesija, onda je OK, ali tripovi poput "Second lifea" prosto teraju čoveka da vodi paralelni život koji kod nekih zaista može da preuzme primat nad realnim. :paranoia:
Pa ako se ne preteruje i to ne postane opsesija, onda je OK, ali tripovi poput "Second lifea" prosto teraju čoveka da vodi paralelni život koji kod nekih zaista može da preuzme primat nad realnim. :paranoia:
Ko je rekao WoW? :)
WhenDarknessFalls
27.1.2008, 10:50
Bez preterivanja, nista nije gore od WoWa. Mislim chat i slicne stvari mogu da budu bas zaludne, ali WoW je bez premca najgora stvar..
Batalio sam WoW odavno... na chat se nikad nisam ni navuko posto u vreme srednjoskolskih dana kada je bio popularan medj mojom generacijom sam imao samo modem i nije mi se spucavala kinta na chat. Doduse isao sam redovno na Linuxo forum a kasnije na SK i to mi je jedini "porok" od kada koristim net.
Nisam upoznao maltene nikog preko interneta. Ponekad se cujem sa drugaricom iz osnovne koja ima profil na jednom dating sajtu gde i ja i to je to...
Bas sam pacenik, majke mi...
Nikad nisam isao na chat, jedino preko ICQ-a odrzavam kontakt sa prijateljima (umesto telefona - jefinije je):D!
:ciao:
Dobra ideja da se pokrene ova stara tema :aplauz:
Chat je vrlo stara 'bolest' - sećam se početaka Interneta kod nas, gotovo svi studenti su u kompjuterskim učionicama na fakultetima (bar na onima koji su ih krajem devedesetih godina takve učionice imali :)) sedeli satima i ćaskali preko tada popularnih SerbianCafe-a i mIRC-a...
Lično nikada nisam imala potrebe ni želje da sedim satima ispred monitora i pričam sa potpuno nepoznatim osobama pa chat sobe ili forume nikada nisam ni posećivala, a moje komunikacione navike su se promenile u trenutku kada se veliki broj mojih prijatelja iselio odavde, i jedini način komunikacije u realnom vremenu je za mene tada bio ICQ.
Što se tiče novih tendencija i 3D okruženja za druženje, one samo za pojedince imaju koristi. Recimo, Second Life je veoma bagovita aplikacija koja se kod nas samo uz ogromne muke i lagove može koristiti, a od nje nema preterano velike koristi. Druga stvar je ekonomski aspekt, odnosno korišćenje takvih web aplikacija u marketinške svrhe - ali to ovde nije tema ;). Lično mi mnogo više odgovaraju različiti soc-net sajtovi (kao što je Facebook koga je neko ranije pomenuo...) preko kojih održavam kontakt prevashodno sa prijateljima i kolegama koji žive u inostranstvu, a kojih je sada već veoma veliki broj! Preko istih sajtova mogu da naučim nešto novo o drugim delovima planete (osnove jezika ili informacije o pojedinim ličnim hobijima koji u Srbiji nisu zastupljeni, npr.) i to od ljudi koje verovatno ne bih nikada upoznala da nema Interneta!
A sa ličnim prijateljima i poznanicima ipak najviše volim da se vidim uživo... nema ničeg lepšeg od dobrog društva i razgovora uz piće na nekoj terasi u proleće - to, po mom skromnom mišljenju, nijedan Internet "svet" ne može da zameni :)
Nikad nisam isao na chat, jedino preko ICQ-a odrzavam kontakt sa prijateljima (umesto telefona - jefinije je):D!
:ciao:
Ne samo ICQ,MSN i Gtalk.Prvo sam se dopisivao MSN-om sa bratom od tetke koji zivi u sloveniji (Sto kaze Toce jeftiniji internet sati od razgovora).
Ja sam u kontaktu sa vise ljudi vec duze vreme iskljucivo preko neta..msn,mirc,u igrama..lepo je sve to ali bolje ziveti i upoznavati se u realnom svetu:D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.