Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : LAN problem!

MarkoG
10.7.2009, 12:36
Znam da je opisano mnogo puta kako resiti problem sa lan-om ali ja sam sve pokusao (predloge sa raznih sajtova,isklj. firewall,registry gluposti,ukljucivenje guest opcije i jos mnogo toga) ali nista ne vredi.Pokusavam da spojim dva komp. u Lan,oba imaju integrisane adaptere..Ako kreiram na prvom konekciju on u my network places (u view network computers) moze da vidi drugi racunar ali ne moze da mu pristupi a ovaj drugi ne moze ni da vidi prvi,odnosno pise workgroup not accessible..(i obrnuto ako konek. kreiram na drugom).Ista wokgroup,probao sam i da upisujem sam IP i nista..ukljuceni svi servisi..U igrama se oupste ne vide..Ranije sam bez problema umrezavao ova dva racunara..Ne znam da li to ima veze,ali na prvom racunaru u statusu konekcije,activity,pise sent npr. 256 bytes a received 0 (i ta nula se nikad ne menja) a na drugom pise i u sent i u received neki broj...
Ako neko zna u cemu je problem,bicu zaista zahvalan na svakoj pomoci..

doctor
10.7.2009, 13:03
Prvo da li koristis crossover kabl, ili to ide preko rutera/switcha?
Dalje, napisao si da si "probao da sam uneses IP adrese." Pa ti i moras da uneses sam IP adrese ukoliko su direktno povezani (192.168.1.1 i 192.168.1.2 npr.).
Zatim mozes da probas da odradis Small Home and Office Network Wizzard (u Network Connections se nalazi na task listi sa leve strane).

Freško
10.7.2009, 13:17
Umrežavanje desktopa i laptopa (osnove umrežavanja) (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=11879)

Pogledaj malo gore navedenu temu , na prvoj strani imaš tutorijal who to step by step , a na ostalim stranama imaš probleme korisnika i kako ih rešiti .. mnogo korisna tema pročitaj je malo .....