Prikaži potpunu verziju : Svetleća tastatura
Kupio bih tastaturu kojoj svetle ne celi tasteri već samo slovo na njima.
Proizvodjač, cena... nisu bitni.
Te ako neko zna neku takvu tastaturu i gde da je kupim neka se javi.
Hvala unapred !!!
Napisi barem koji je model u pitanju i cenu.
Oprostite sto nisam javno dao svoj predlog na razmatranje....:)
Dakle, radi se o modelu OCZ Alchemy Illuminati.....
Cena je ~3500
+1 za Illuminati, ja cekam da je Doomche kupi, da cujem utiske :D
Bas i mene zanima direktan utisak, a ne oni isprani testovi. Doomche samo napred!!!
Ima na pcberzi ;)
Ljudi, nece to skoro, ekonomska kriza + crkao box kuler pa sam imao manji izdatak + treba ici na more... mada opet, moguce da cu je svejedno kupiti do kraja meseca.
Ako cena nije problem....
Razer tastature. Samo slova svetle...
Oprostite sto nisam javno dao svoj predlog na razmatranje....:)
Dakle, radi se o modelu OCZ Alchemy Illuminati.....
Cena je ~3500
Kupujem ovo u ponedeljak, ukoliko hoće da mi je pošalju poštom u Niš.
Hvala ljudi na savetima :aplauz:
Ajde, pa napravi jedan mali rezime, cisto da vidimo kakva se pokazala :)
Auuuh zagolicali ste mi mastu ovom tastaurom. Bas sam i ja u fazi kupovine nove. Pa sta mislite da li vredi OCZ Alchemy Illuminati za 3.500 din. i imate li jos neki predlog eventalno nizeg cenovnog ranga?
Evo utisaka:
Uz tastaturu dobijaš mini cd s drajverima koji je potpuno nepotreban jer su svi dodatni tasteri na tastaturi radeli bez problema i bez instalacije drajvera. U kompletu postoji i jedno rezervno dugme kao i pisano uputstvo. Tastatura svetli u dve boje plavoj i crvenoj i sve deluje besprekorno dok se ne krene s radom.
Onda se dešava da se tasteri prilikom pritiska jednostavno "malkice zaglave".
To zna da iritira naročito prilikom igranja igara. Tastaturu koristim par dana te se nadam da će se tasteri "razradeti" i onda (valjda) neće dolaziti do te pojave. Druga stvar koja mi smeta je taster "Space" koji je malo više podignut od ostatka tastature i dosta se pomera gore dole te se stiče utisak da će da odpadne.
http://img2.pict.com/90/a1/8d/1225958/0/800/ocz.jpg
pharaon.92.bc
18.7.2009, 14:48
Pa koliko vidim utisci nisu bas najoblji.
Znal iko radnju gdje može da se uzme OCZ Illuminati, nek mi pošalje na PM. Ili možda neki savjet gdje da potražim.
Ima li ko ličnog iskustva sa Razer Lycosa? Nešto je mjerkam ovih dana, našao sam je za 60€ a koliko znam inače je skuplja.
Po onome što sam čitao mane koje joj se navode su bučni tasteri (po nekima), lako prljanje tj. ostaju otisci prstiju, i da se slabo vide tasteri iz nekih uglova čak i kad je osvjetljena, dok se praktično jedva vide kada nije (što sam vidio i sa slika).
Ako je neko ima neka kaže da li su tasteri ujednačeno osvjetljeni, i da li se tada lijepo vide po danu i po noći kad se gledaju pod uobičajenim uglom.
vasiljevic
5.1.2010, 18:24
Nisam siguran kakva je u radu, tačnije što se tiče pomenutog osvetljenja i uglova gleadanja, mada sam hteo da je kupim iskreno. Priča otprilike ide ovako:
-Dobar dan, imate li pomenuti Razer?
-Natavno, evo.
-Može li da se vidi uživo.
-Naravno (sve uz smešak)
-Divno, nego manje pitanje, imate li je sa engleskim ili recimo srpskim rasporedom?
-Kakvo je to sad pitanje? Pa to je engleski.
-Sad, koliko ja vidim, ovo je nemački raspored slova, dakle, nemam protiv da je recimo srpski, nije greda ali nemački, e baš njega i ne koristim. Jednino kao englezi nisu nešto menjali pravopis, mada mislim da bi nas obavestili o tome.
-Ček da vidimo, imamo još par komada, baš svašta,, mora da je greška ( čovek gleda, gleda, otvara, gleda).... Pazi stvarno, nisam obratio pažnju, sve su nemački raspored. (zove kolegu u drugoj prodavnici, pita ima li, objašnjava situaciju, proverava dalje, nekih 10 min priče, odmahuje glavom)
-Dobro, brate, ja nisam baš obavešten, ali kaži mi molim te, koja je to bud... uvezla tastature sa nemačkim rasporedom kod nas? Mislim, ko je lud da to kupi?
-E J.... ga, izgleda da je bila neka rasporodaja tamo pa ....
Dakle, ako ti ne smeta nemački raspored slova, OK, ako budeš tražio, neka se obavezno proveri dali je nemački raspored, da ne bude ja kupio, pa pogledao kod kuće a ono nije šta bi trebalo. Poznavajući ove naše, ima da ove tastature budu na lageru jedno dugo vreme.
Može li neko da postavi sliku tastature u mraku kako svetli :ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.