Prikaži potpunu verziju : Remote Desktop Connection
Da li ja mogu da sa ADSL-om ( prvenstveno pitam zbog dinamicke IP adrese jer sam cuo da ne moze) pristupam sa jednog racunara na drugi pomocu Remote Desktop Connection? Ta dva racunara se nalaze na istom routeru inace... A ako je moguce trebalo bi mi detaljnije objasnjenje! Hvala unapred!
U ovom slucaju dinamicka ip nema veze jer su racunari prikaceni na jedan ruter.
Pogledaj ovde (http://www.microsoft.com/windowsxp/using/mobility/getstarted/remoteintro.mspx) oko infomacija i podesavanja mreze.
Imam neki problem samo ne znam tacno... Kontam da bi mozda mogao da bude ovaj VPN posto ga nemam na ovom racunaru sa koga hocu da pristupim drugom? Ne znam pogledao sam ovo sto si mi ostavio i sve je podeseno kako treba... :/
nema VPN nikakve veze sa konekcijom izmedju dva racunara na istom ruteru.
koji problem imas, koju gresku prijavljuje ?
This computer can't connect to the remote computer.
Remote Desktop cannot find the remote computer. Type computer name or IP address again, and than try connecting. If the problem continues, contact the owner of the remote computer or your network administrator.
To mi prijavljuje svaki put! :S A znaci postavim sve kako pise tamo u Firewall sve omogucim sto treba i opet nista...
ok, prvi korak je da probas ping komandu, da bi videli da li se racunari uopste "vide".
Start > Run "cmd" i onda u promptu kucaj "ping <imeracunara>" ili, ako ne koristis imena, onda ip adresu
ako ping prolazi a remote desktop ne, onda je definitivno negde port 3389 blokiran. dal na ruteru, jednom racunaru ili drugom, ne zna se :)
naravno, podrazumevam da si na racunaru na koji se konektujes ukljucio opciju da dozvoljavas da se korisnici kace preko remote desktopa.
Weeeeeeee uspeo sam nekako sad sam srecan kao mali majmun... :D Nego sad me interesuje jos nesto ako nije problem... Da li je moguce pristupiti ovom racunaru sa daljine, tj ako nisam na istom routeru preko ove IP adrese?
Više puta spominjan na ovom forumu : Team Viewer, program koji rešava sve probleme oko pristupa kompu na daljinu, bez obzira na statičke, dinamičke adrese, firewall-ove i ostalo, će ti dobro doći.
Program je stvarno extra hvala puno, samo me interesuje da li moze ID da se namesti da bude trajan, da ne moram stalno da diktiram nekome ili obrnuto, kad se Team Viewer restartuje da se ID i pass ne menjaju??? Cini mi se da sam video da pass moze i da se ukloni ali za ID nisam nista nasao! Mnogo bi mi znacilo kad bi moglo tako! Hvala unapred... :D
ID i jeste stalan sve dok ne reinstaliraš nekim slučajem program, sa svakom sledećom instalacijom dobijaš novi ID. Pass nameštaš tako što u opcijama Extras->Options->General uključiš "Start Teamviewer with windows" i ukucaš pass koji hoćeš. Tada dobijaš stalan ID i Pass, dok ne reinstaliraš program.Posle možeš i da se registruješ besplatno na sajtu za "Partner List" i uvek imaš listu partnera u kojoj se pamti ID i Pass, što umnogome olakšava posao ako imaš više računara kojima pristupaš.
Ja sam uspeo preko Remote Desktopa da se nakacim na drugi racunar,al umrezeni su direktno preko lan kabla i treba mi samo password na racunaru na koji se kacim i to je to.Nemoram preko Team Viewer programa.Al Ip mi ostane isti kad iskljucim modem i ukljucim ponovo tako da uvek mogu da se zakacim na drugi racunar.
To je ok u slučaju LAN-a, ali šta ćeš ako ti treba kao meni, jedan računar u Rumi, drugi u Sremskoj Mitrovici, treći u Vladičinom Hanu, četvrti u Smederevu.... A svi imaju dinamičke IP adrese...
Da,al meni ne treba za posao...
Nekom treba nekom ne treba, u principu nije ni bitno kome za šta treba, bitno je da se ukaže na program sa takvim mogućnostima, pa neka svako odluči koji će koristiti i koji je praktičniji. Inače sličan Team Viewer-u je i Wall Cooler http://www.sk.co.yu/2008/04/skin03.html , zatim Log Me In https://secure.logmein.com/home.asp?lang=en , Radmin http://www.radmin.com/ ...
ID i jeste stalan sve dok ne reinstaliraš nekim slučajem program, sa svakom sledećom instalacijom dobijaš novi ID. Pass nameštaš tako što u opcijama Extras->Options->General uključiš "Start Teamviewer with windows" i ukucaš pass koji hoćeš. Tada dobijaš stalan ID i Pass, dok ne reinstaliraš program.Posle možeš i da se registruješ besplatno na sajtu za "Partner List" i uvek imaš listu partnera u kojoj se pamti ID i Pass, što umnogome olakšava posao ako imaš više računara kojima pristupaš.
Hvala mnogo mada sam se snasao sam... Nije komplikovan program! Stvarno je praktican i pomaze mnogo ma za sta god ti trebao dal' za posao ili ne... :) Hvala jos jednom!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.