PDA

Prikaži potpunu verziju : 3 time-lapse fotografije

hacker_aca
28.6.2009, 1:42
Evo nešto novo od mene. :) Malo sam eksperimentisao tokom ove sedmice i napravio tri video klipa (iliti time-lapse fotografije). Ovo mi je prvi put da radim ovako nešto, svestan sam nekih grešaka (koje sam uočio nakon odrađenog posla) ali jbg, ne mogu ih ispraviti (osim da sečem fotke i sve to a to mi sada ne treba :)). Preporučujem da na YT-u kliknete na ono malo "HD", bolji je užitak. :) Nema zvuka ni na jednom klipu pošto nisam znao šta bih ubacio a da ne kršim autorska prava (možda neka muzika iz doba klasicizma ili nešto slično? :)).

Canon 450D + Canon 18-55 3.5-5.6 + Canon RC5
Za montiranje korišćen Virtual Dub

9hjzJIr23Ik

cOPWrGXEW98

sVM9bifO1Pc

Ukoliko vas interesuje time-lapse fotografija evo nekih zanimljivih likova kojima sam se ja služio:

Wikipedia: Time-lapse (http://en.wikipedia.org/wiki/Time-lapse)
Photojojo: The Ultimate Guide to Time-Lapse Photography (http://photojojo.com/content/tutorials/ultimate-guide-to-time-lapse-photography/)
digitalartwork: Time-Lapse Tutorial (http://digitalartwork.net/2007/01/30/time-lapse-tutorial/)

dzonihsv
28.6.2009, 1:53
Ovo sam oduvek hteo da uradim. :)

hacker_aca
28.6.2009, 1:59
Imaš ova tri linka što sam ostavio pa prostudiraj malo, nije toliko teško. :)

dzonihsv
28.6.2009, 2:04
Nije tesko ali nemam ja "opremu" za to. Pokusacu nesto, pa ako uspe - uspelo je. Ako ne uspe, kao da ima veze. :)

alesandro
28.6.2009, 11:57
Ovaj izlazak je stvarno predivan.
Ali ja kao fotograf u pokusaju, voleo bih vise da vidim fotografiju. :D

hacker_aca
28.6.2009, 16:19
Pff, ti stvarno imaš nešto protiv mene? :)

alesandro
28.6.2009, 16:42
Pff, ti stvarno imaš nešto protiv mene? :)

Normalno, uvek sam imao uvek cu i imati i ti to znas. :)
Ne, ozbiljno, 'ajd okaci. :]

Notorious B.I.G
28.6.2009, 20:03
Iz koliko fotografija je sastavljeno,inace svidjami se samo nastavi

hacker_aca
28.6.2009, 20:10
Normalno, uvek sam imao uvek cu i imati i ti to znas. :)
Ne, ozbiljno, 'ajd okaci. :]

Video si preko MSN-a, ništa specijalno, kao svaka druga obična fotka. ;)

Iz koliko fotografija je sastavljeno,inace svidjami se samo nastavi

Semafor - 780 (oko 3 sata i 15 minuta)
Budva izlazak - 289 fotografija (oko sat i po pucano)
Lunapark - 761 (oko 2 sata i 5 minuta pucano)

Hvala. :) U sledeće radove ću da probam i neku muziku da ubacim. :p

Keki
28.6.2009, 20:56
Dao sam ti zahvalnicu,potpuno zasluzeno.Svaka cast.Auuu,koliko si se ti sati zezao oko ovoga,lepo si to odradio.Drago mi je da u gomili obicnih fotografija koje se pojave na ovom forumu pojavi nesto ovako drugacije.Ne zelim da kazem da ne valjaju i da nisu kvalitetne i dobre,ali trebalo se ovoga setiti.Bravo.:aplauz:

hacker_aca
28.6.2009, 21:47
Dao sam ti zahvalnicu,potpuno zasluzeno.Svaka cast.Auuu,koliko si se ti sati zezao oko ovoga,lepo si to odradio.Drago mi je da u gomili obicnih fotografija koje se pojave na ovom forumu pojavi nesto ovako drugacije.Ne zelim da kazem da ne valjaju i da nisu kvalitetne i dobre,ali trebalo se ovoga setiti.Bravo.:aplauz:

Ček', ne razumem šta hoćeš da kažeš. Je l' valjaju ovi snimci ili ne? :) Pusti ti koliko je truda uloženo, ne meri se kvalitet finalnog proizvoda time nego nekim drugim faktorima. :)

sharlo_03
28.6.2009, 22:00
Odlicno. Nemam reci. :tapsh:

uros@3D
29.6.2009, 1:34
Heheheh, ovo sam ja oduvek zeleo da uradim. :D Secam se da sam uzimao web kamericu i stavim je na prozor i pustim da snima jedno sat vremena oblake i onda uzmem i ubrzam u Movie Maker-u :kreza:

Svaka cast za ovo :tapsh:

Keki
29.6.2009, 13:46
Ček', ne razumem šta hoćeš da kažeš. Je l' valjaju ovi snimci ili ne? :) Pusti ti koliko je truda uloženo, ne meri se kvalitet finalnog proizvoda time nego nekim drugim faktorima. :)

Mislio sam na tudje slike.;)Valjaju,i te kako...:)

hacker_aca
29.6.2009, 19:32
Aha, pogrešno sam shvatio. :) Hvala svima. :)