Prikaži potpunu verziju : Da li valja ADSL (firme Sinfonika)???
Zanima me kakav je protok na njihovom adsl-u,imaju sada neki popust za flat rate u mesecu aprilu,pa me zanima ako neko koristi ovog provajdera koliki mu je download(kb/s) na 256k.
Ortak ima preko SBB-a kablovski net i kaze da mu je dobra veza i da skida i do 200kb/s.
Pozdrav i hvala na odgovorima!!!!!!!!!!!
TheProphecy
26.4.2006, 2:14
Ortak ima preko SBB-a kablovski net i kaze da mu je dobra veza i da skida i do 200kb/s.
Slagao te! :)
Nije ga slagao. To su kilobiti, a ne kilobajti. :D
To je oko 25 kilobajta.:alealeee:
Nije ga slagao. To su kilobiti, a ne kilobajti. :D
To je oko 25 kilobajta.:alealeee:
Ne mora da znaci, mozda je Pre/Postpaid pa ima brzinu 2mbit/s...
Tesko... :D
A zasto? :icon_scra
Ако је ово рекао, онда је брзину видео, рецимо, кад је нешто скидао нпр. у Firefoxu или Operi, а ту се брзина приказује у килобајтима. То значи, ако је ово истина, онда му је проток 8 * 200 = 1600 kbit/s.
The Finest Serbian Since '82
15.5.2006, 19:43
Zanima me kakav je protok na njihovom adsl-u,imaju sada neki popust za flat rate u mesecu aprilu,pa me zanima ako neko koristi ovog provajdera koliki mu je download(kb/s) na 256k.
Pa pazi ovako... ako mozes bilo kako sbb kablovski, UZIMAJ. Extra je! Radio sam sa njim kod drugarice koja ima post paid pakot od 256kb/s (ne kilobita vec kilobajta) i to zaista leti. Recimo skidao sam iTunes brzinom od 200 i nesto kb/s!?! Ma prosto leti!
Pa pazi ovako... ako mozes bilo kako sbb kablovski, UZIMAJ. Extra je! Radio sam sa njim kod drugarice koja ima post paid pakot od 256kb/s (ne kilobita vec kilobajta) i to zaista leti. Recimo skidao sam iTunes brzinom od 200 i nesto kb/s!?! Ma prosto leti!
Ma batali postpaid.... uzmi flat, jeste da je sporiji, ali ako hoces da skidas, postpaid se uopste ne isplati. :dedica:
Tema je ADSL, a ne SBB. Elem, raspitaj se za tu firmu, pogledaj kako rade, traži im da testiraš ADSL kod njih u prostorijama, da pogledaš kako sve to ide..
Download ti se racuna kao: 256 kb/s / 8 = 32 kB/s. Za sinfoniku prvi put u zivotu cujem, mozda ti j bolje da se drzis proverenih firmi. E da, i SBB je pojeftinio tako da ce mozda i ovi ostali...
Download ti se racuna kao: 256 kb/s / 8 = 32 kB/s. Za sinfoniku prvi put u zivotu cujem, mozda ti j bolje da se drzis proverenih firmi. E da, i SBB je pojeftinio tako da ce mozda i ovi ostali...
Kako za koga, u drugim gradovima je drugačija cena. Na primer razlika za 256k u Leskovcu i Beogradu je ogromna - oko 800, 900 dinara. A nemamo lokal.
Na ADSL-u tesko da ces prevaliti 26 kB/s (cuvena agregacija), a Sinfonika je Tehnicom.net samo su ga kupili Slovenci i promenili ime.:n-cc2:
16.5.2006, 23:53
tacnije kbps : 8 = kb/s odnosno kad podelis kilobite po sekundi sa 8 dobijas koliko kilobajta po sekundi. To je isto i za ADSL i za Kabal i za Wireless, tako da agregacija kod ADSL-a ne utice na tu cifru, a tacno je da ces tesko (gotovo nikako) dostici 32kb/s, vec ce ti maksimum biti 25-26 kb/s (e tu vec utice agregacija :) )
I kao sto rece SuperG to je Tehnikom samo preimenovan. Moguce da su nesto poboljsali, ali tehnikom mi nikad nije ulivao poverenje.
tacnije kbps : 8 = kb/s
Е није, него kb/s : 8 = kB/s. kbps и kb/s су исто.
17.5.2006, 16:29
Е није, него kb/s : 8 = kB/s. kbps и kb/s су исто.
Ajde pogledaj ovo (http://en.wikipedia.org/wiki/Kbps) i tu ces videti da sam upravu: "A kilobit per second (kbit/s or kbps)" sto znaci da je kbps(ili kbit/s)=kilobita po sekundi, dok je kb/s(ili kbyte/s)= kilobajta po sekundi.
Sledeci put proveri malo bolje ono sto tvrdis, a uvek mozes konsultovati Wikipediu (http://www.wikipedia.org/) ;)
Ne filozofirajte ;)
Kod nas je uobicajeno da se biti oznacavaju malim b, bajti velikim B ( primer 256 kb/s=32 kB/s ) i kraj price :)
VladarTame
19.5.2006, 13:31
Ja mislim da je moguce sve ovo i meni su nudili jednom KABLOVSKI INTERNET ali nisam htio.
Po meni je KABLOVSKI INTERNET puno bolji od ADSL-a.:tapsh:
19.5.2006, 14:41
Po meni je KABLOVSKI INTERNET puno bolji od ADSL-a.:tapsh:
Apsolutno jeste. Prvo sto sa ADSL-om ne mozes da koristis torente, dc, i jos neke stvari, dok ti sve to sa kablovskim prosto leti. Ovo kazem jer sam imao ADSL.
... Prvo sto sa ADSL-om ne mozes da koristis torente, dc, i jos neke stvari, dok ti sve to sa kablovskim prosto leti. Ovo kazem jer sam imao ADSL.
Vrlo subjektivna i generalizovana konstatacija - na osnovu komentara drugih korisnika (a i sopstvenog iskustva) nalazim ADSL sjajnim rešenjem za veliki broj Internet korisnika... što opet zavisi, naravno, od uslova i okolnosti...
Ja imam ADSL i radi mi bez problema i dc i torrenti, cak mi download kod bitcometa ide i do 30 KB/s. Ne vidim sta tu ne valja?
20.5.2006, 1:14
Vrlo subjektivna i generalizovana konstatacija - na osnovu komentara drugih korisnika (a i sopstvenog iskustva) nalazim ADSL sjajnim rešenjem za veliki broj Internet korisnika... što opet zavisi, naravno, od uslova i okolnosti...
Tacno tako... zavisi od okolnosti. Znam dosta ljudi kojim ana ADSL-u ili ne rade ili uzasno sporo rade pomenuti servisi. Meni npr. Zato sam i otisao sa ADSL-a jer mi se vise smucilo da se patim i podesavam na sve moguce nacine torente ili dc-ove razne, a da na kraju ne radi jer jednostavno provajder blokira te portove ili je upload rate toliko slab da na torentima ne mogu velike brzine da postignem. E sada, ne kazem da je ADSL krs, vec da je kablovski po meni bolji (konkretno mislim na SBB-ov) sto ce vam reci svaki korisnik istog. Jako je lepo kad na DC-u izvlacis 200kb/s, sto se preko ADSL-a tesko moze postici.
Uglavnom da skratim pricu (:) ) ukoliko uzima ADSL, treba strogo da vodi racuna sta ovi blokiraju, sta nude i kako rade.
Ja imam ADSL i radi mi bez problema i dc i torrenti, cak mi download kod bitcometa ide i do 30 KB/s. Ne vidim sta tu ne valja?
Ne valja to sto tako dobro ne radi svima.
... ukoliko (neko) uzima ADSL, treba strogo da vodi racuna sta (provajderi) blokiraju, sta nude i kako rade.
Tačno tako :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.