Prikaži potpunu verziju : Da li bi trebalo da se nastavi Star Wars saga na 7, 8 i 9?
Iako je Lucas rekao da nema nista od toga, uprkos tome postoje razne peticije,... da se nastavi pricica o udaljenoj galaxiji.
Da li bi trebala da se zavrsi sa Ep-om 3 ili 9?
Glasao sam za da!Zato sto su svih 6 epizoda prvoklasni filmovi i bilo bi dobro da ih ima jos, ali kako bi sledio nastavak Luk Skywalker se povampirio i usput napravio ogromno potomstvo koje ce da ga juri kroz celu galaksiju sa glogovim kolcem, belim lukom i svetom vodicom?Ma daaaaaaj!
Nemoj da te zbuni ShadowX ili tako nesto. Tip je prvoklasna varalica... :-)
Sve mi je jedno, nažalost, zahvaljujući Lukasu i njegovoj neozbiljnosti prilikom snimanja novih delova. IV, V i VI sam obožavao, gledao sam ih oko 100 puta, znao sam ih napamet... Doduše, odrastanje je učinilo svoje pa sam postao malo kritičniji, ali i dalje mogu da ih odgledam bez problema. Nova tri dela sam pogledao po jedan put i to je to. Ako bi Lukas nastavio istim putem, VII, VIII i IX nastavak bi bili klasična holivudska muža i ceđenje poslednjeg dolara iz sage, po receptu npr. Terminatora...
Marko Belsak
25.4.2006, 14:14
Star Wars bi trebao da se nastavi. Lucas je, koliko se secam, rekao da je on ispricao ono sto je zeleo da isprica, i da dalje nastavke nece snimati.
U redu, slazem se. Nek se on odmara koliko hoce. Nek se povuce u penziju sto se mene tice. Star Wars vec odavno ima sopstveni zivot. Mnogi ljudi rade na njemu bez ili sa vrlo malo upliva od strane Lucasa.
Ako Lucas ne zeli da se prica nastavi sa 7. 8. i 9. delom to je njegovo pravo. Ipak je Star Wars njegova prica, i njegova kreacija.
Dalji razvoj Star Wars ne treba da bude vezan iskljucivo za porodicu Skywalker. Ima tu mesta za sijaset dobrih prica, kao sto se i pokazalo kroz knjige, stripove i kompjuterske igre.
Ne verujom da bi Lucas u skorije vreme dao dozvolu da neko radi visokobudzetne filmove u Star Wars svemiru. Ja, bih za pocetak bio zadovoljan kad bi Lucas stao ( makar finansijski ) iza neke nove TV serije, igrane ako moze, animirane ako vec ne moze igrane.
Mislim da je ovako nesto izvodljivo u bliskoj buducnosti.
Pa to je bio uspesan serijal i ako covek ima vremena i ako fanovi budu zeleli,bilo bi OK da se snimi jos jedan nastavak.Ali u suprotnom,ako je doslo do zasicenja,ne bi trebalo napraviti neko njesra od filma i time sahraniti tesko steceni ugled i postovanje kod fanova.Coveku je verovatno dosta vise novca, vreme je da se posveti porodici,golfu i setnji parkom :)
I ja bih voleo da ih bude jos,medjutim to Lukas verovatno nece da odradi,ili ne zeli,(godine).Mozda neka potpuno nova triologija sa drugim rediteljem i slicnom pricom.
I ja bih voleo da ih bude jos,medjutim to Lukas verovatno nece da odradi,ili ne zeli,(godine).Mozda neka potpuno nova triologija sa drugim rediteljem i slicnom pricom.
Vise sam za to da ako Lukas nastavi sa bilokakvim radom da to i dalje bude vezano za Starwars. Ali epizode 7, 8 i 9 prosto ne mogu da zamislim. To bi mozda i licilo na nesto da "holivud" ne mesa svoje prste u posao ili da film ne mora da se radi po danasnjim "holivudskim" standardima.
Wolverine
26.4.2006, 12:50
Ljudi Lukas nema vremena za to Indiana jones IV je in pre production (Sveta trojica Spilberg Lukas Ford)
M.Silenus
26.4.2006, 20:27
Pa dobro ljudi moji, zar vam nije dosta.
Zašto jednostavno neko ne bi snimio Hiperion sagu ( sve 4 knjige - ovo mogu samo da sanjam ) , poštenu Dinu ( 6 četvoročasovnih filmova ako treba ), ili makar nešto na temu Fading Suns-a ili Warhammer-a 40k.
Bre , muka mi je više i od Star Wars-a i od Star Trek-a .
phoenix[illusion]
26.4.2006, 21:02
Naravno, ja sam glasao za da, mada bih ja vise voleo da vidim KOTOR na velikom platnu. KOTOR bi bio super film!
I ja sam glasao za da,i ja bi voleo da vidim KotOR na velikom platnu.Bio bi to odlican film.
nesonjacc
27.4.2006, 13:16
Dream on . Lucas to nece uraditi. A da vidim STAR WARS bez imena DZORDZ LUCAS:n_klanja: - ili jos gore da vidim -- inspired by star wars by Dzordz lucas --- sigurno nimalo ne zelim
Samo lucas moze da napravi star wars a da to bude STAR WARS a ne neka glupost( ili ubogi fanfilm)
( doduse jedna napomena - nije lucas rezirao sve star wars filmove( npr nije Empire strikes back) ali zato jeste pisao scenario za sve. Tako da mozda nesto i moze da se uradi
dodushe epizode 1-6 su pricha o jednoj porodici( ili da bolje kazem o zivotu Anakina odnosno Darth Vadera - posto Vader umire u ep 6 - Dalji nastavco su besmisleni)
phoenix[illusion]
27.4.2006, 14:48
ili da bolje kazem o zivotu Anakina odnosno Darth Vadera - posto Vader umire u ep 6 - Dalji nastavco su besmisleni
Daljni nastavci nisu besmisleni! Naravno da se moze napraviti jos nastavaka, a oni i postoje, tj. stripovi i knjige u kojima je nastavljena SW saga!
Lucas sprema 100 jednochasovnih televizijskih epizoda koje ce se baviti raznim vremenima i aspektima Star Wars univerzuma, a razni ce autori pisati i rezirati. Jedan od prvih koji je vezan za seriju je Kevin Smith.
M.Silenus
27.4.2006, 20:02
Kevin "Clerks" Smith?!
Kevin "Tihi Bob" Smith?!
Tu mi nešto mnogo smrdi... Tip pravi sjajne komedije... Nekako mi je teško da njega povežem sa SW.
aerochivija
18.5.2006, 4:13
I ovo je previše...
Na prvom mjestu koga bih htio da vidim je Han Solo [totalni leek], Kyle Kattarn [nikad ga nisam vidio u seriji, samo u igri], Jedi Temple na Yavin 4, trening Jedi Padawana, Masu lightsaber duela i specialne efekte za "Silu", kao svjetlo plava svjetlost iz ruke kako sija...
Nash Knight
21.5.2006, 1:32
Naravno, odgovor je da, ako bi ti filmovi bili dobri, sto znaci, mozda bolje ne :)
A radnje ima ihaha, ja sam citao dosta SW stripova, i mogu vam reci da zanimljivoh dogadjaja ima jos jako puno.
A ono o SW seriji + Kevinu Smitu zvuci jaaaaako primamljivo. Sumnjicavim osobama bi napomenuo da je KS veliki nerd i veliki lik u industriji stripova, tako da bi njegova SW serija mogla da bude veoma interesantna.
zleetherius
21.5.2006, 2:17
hm... george lucas je josh pre par meseci izjavio i potvrdio da ce se snimati sw serija [ako se dobro secam izmedju III i IV ep]. i ne shvatam sta je tu loshe. prica imak koliko hocete. od stripova do knjiga. recimo da prati obi-wana, ili razvoj imperije, ni baunti hanteri ne bi bilo loshi.
Panzer General
23.5.2006, 10:45
kategoricki sam protiv
i sa ove tri nove je napravljen korak unazad....ali moze da dobije (jedva) prelaznu ocenu
svako novo izmisljanje tople vode bi bilo gomilanje poput ST-a
The Finest Serbian Since '82
23.5.2006, 11:09
Naravno! Posto sam veliki ljubitelj SW-a, voleo da gledam jos novih delova.
Pa dobro ljudi moji, zar vam nije dosta.
bla... bla... bla...
Bre , muka mi je više i od Star Wars-a i od Star Trek-a .
:nov_mad2: :nov_mad2: :nov_mad2: Ubo si u dva serijala koja najvise volim! Grrrrr :n-cc2:
Pa ne mora da bude o likovima iz zadnjeg djela, vec say 150 godina kasnije...
ili par hiljada godina ranije. Kao KOTOR. Licno bih volio kako bi uradili MANAAN, da prikazu unutrasnjost JEDI tepla na Yavin 4, mada moram priznati, TATOINE mi je malo smor. O da, onaj lik trgovac tj ono letece stvorenje sto je Anija drzao kao roba. I da izbace onaj crap "I have a bad feeling 'bout this". Masu lightsaber duela, Force efekti kao na igri JEDI OUTCAST [svjetloplava svjetlost], itd...
Grimm_SBL
23.5.2006, 11:37
Pa ne mora da bude o likovima iz zadnjeg djela, vec say 150 godina kasnije...
ili par hiljada godina ranije. Kao KOTOR. Licno bih volio kako bi uradili MANAAN, da prikazu unutrasnjost JEDI tepla na Yavin 4, mada moram priznati, TATOINE mi je malo smor. O da, onaj lik trgovac tj ono letece stvorenje sto je Anija drzao kao roba. I da izbace onaj crap "I have a bad feeling 'bout this". Masu lightsaber duela, Force efekti kao na igri JEDI OUTCAST [svjetloplava svjetlost], itd...
Uh, bilo bi dobro ako bi neki eventualan nastavak Star Warsa bio uradjen po principu K.O.T.O.R.-a, jel meni se licno vise svidja, nego Skywajker familiy show.
Nisam te dobro razumeo, sta sa onim krilatim sa Tatooine? Meni se licno svidjaju...
BTW: zove se Watto, a njegova rasa Toydorian.
O da, Watto, lose sam se izrazio, LEEK je najveci. Jedino za TATOINE je to sto je pustinja i nikad se nista ne desava. A ako bi bilo kao master & aprentice stil, volio bih da vidim malo svadje i neposlusnosti tu.
DukeofSerbia
6.6.2006, 13:08
Bolje da se ne snima vise nista. Ove nove epizode su mi se smucile (narocito prva), a stare sam gledao bar 20 puta.
Efekti ne mogu da nadomeste suplju pricu i losu glumu.
Kada Kersh uzme stvari u svoje zlatne ruke!!! Šteta što je radio samo Empire Strikes Back...
Srlandand
21.7.2006, 16:28
Mislim da bi bilo kakav nastavak ispao glupost.
nesonjacc
21.7.2006, 21:03
Kako kazu bolje je ostaviti ono sto je dobro i izbeci bilo kakvo glupiranje izmisljanjem tople vode
Kao sto sam Lukas reche - Star wars je saga o jednoj porodici.
A sto se tiche onih koji bi hteli kotor i ostale igre ekranizovanje - Pa sve je to i stvoreno kao Feedback za Glavnu stvar. Odnosno filmove( to, animirane serije, stripovi i sta sve ne)
To bi bilo kao sto Qzma jednom reche -- Beskonacna petlja( pa tako opet prave igru po KOTOR filmu--- Ne to ne ide)
Dakle ostaviti to na miru
Izvodljivo, nismo mogli ni prva tri dela da zamislimo pa smo ih dobili, a steta sto nije zalazio vise u detalje u prva tri dela, odnosno u ovim najsvezijim!
I ja sam glasao za DA.
Ja sam veliki fan SW, i glasam za da.
Ono sa serijom nije losa ideja, samo sto to niko ne bi pustao kod nas:mad: !!
Ma super bi bilo da naprave jos 3 dela, samo da naprave nesto sto stvarno valja, a ne neku glupost da uzmu pare:mad: .
Interesantan tekst na temu neuspelih SF filmova, a izmedju ostalih i poslednja 3 SW nastavka.
http://www.pointlesswasteoftime.com/film/scifi.html
Mario Pavićević
24.7.2006, 8:58
Tesko da mogu da dostignu kvalitet prva 4 dela.Ja bih voleo da vidim jos neki deo ali se plasim da bih se samo razocarao.
Ovaj zadnji deo nisam gledao, tj ovaj treci deo. Iako sam glasao da bi trebalo da se nastavi sa snimanjem, smatram da ako nastave da rade bolje da ne rade. 4,5 i 6 deo predstavljaju bar za mene kultno ostvarenje ovog zanra, posebno ako se ima u obzir kad je nastao i uz kakvu je tehniku radjen. JA BI DA SE VRATE KORENIMA.
Let The Force Be With You, My Son !!!!:D
"Young padawan Obi-wan, it is said throughout the Force that you tend to bend the true form of our greeting. Nevertheless your ignorance, it still is 'May the Force be with you'! Remember that my young Padawan:dedica: Perhaps there is truth in master Yoda's words that there is a seed of treason in you!"
E morao sam da "odšrafim" ovako nešto:ciao:
Ja bi radije da snime epizode pre epizode 1. Mislim da kada bi nastavili od 7 bilo isuvise losa ideja jer se ne bi imalo ko zna kakve ideje. To je slicno kao gopodari prs. kada bi snimali posle a mnogo je interesatnije sta je bilo sve pre 3 knjige.
Ja sam glasao za da. Nevidim sto neko zamera da su poslednja 3 dela bila bezveze. Jeste da su malo ostavili pricu sa strane a dodali vise akcije ali nema veze. Jedino bih im zamerio sto su svi skoro likovi u filmu ostali bez ruke:)(pocev od glavnih pa do sporednih likova) . Inace sam cuo da ce mozda biti snimljen serijal filmova o Yodi, sve od njegove mladosti pa do smrti.
Evo, i ja da kazem nekoliko recenica na ovu temu. Od snimanja epizoda 7, 8 i 9, mislim da nema nista, jer je sam Lukas rekao da je 6. epizoda kraj price. Licno bih voleo da se nastavi serijal, ali sumnjam u tako nesto. Najvise bih voleo da se snimi medjuepizoda izmedju epizode 3 i 4. Lepo bi bilo ekranizovati dogadjaje, kada su pobunjenici ukrali planove prve zvezde smrti, zatim, kako su se upoznali Cubaka i Han Solo i situacija gde je Han Solo izbacio tovar zacina, zbog kojeg ga je, kasnije Dzaba Hat ucenio.
Star wars ce nadziveti Lucasa, kao i svako pravo umenicko delo svoga umetnika. Umesto epizode 7,8 i 9 mogli bi da snime -3,-2 i -1:) . salu na stranu, ali temtika iz proslosti uopste ne bi skodila star wars-u. stavise ucinila bi ga jos zivljim i dinamicnijim.
SITE ZA SVE LJUBITELJE STAR WARS TEMATIKE I ISTORIJE:
http://www.supershadow.com/
Star Wars je odlican ovakav kakav je. To je ustvari vise bila prica o Anakinu, a ne o Luku. Prica ove porodice je zavrsena i to je to.
Postoji Expanded Universe za one koji zele da saznaju nesto vise o svetu Star Wars-a.
Star wars ce nadziveti Lucasa, kao i svako pravo umenicko delo svoga umetnika. Umesto epizode 7,8 i 9 mogli bi da snime -3,-2 i -1:) . salu na stranu, ali temtika iz proslosti uopste ne bi skodila star wars-u. stavise ucinila bi ga jos zivljim i dinamicnijim.
SITE ZA SVE LJUBITELJE STAR WARS TEMATIKE I ISTORIJE:
http://www.supershadow.com/
Vidis to i nije tako losa ideja....Na kraju krajeva sam SW govori kako je pre n godna doslo do odlucujuce bitke dzedaja i sitha samo sto su tada dzedaji bili potpuni i bilo ih je vise blah,blah.....
']Daljni nastavci nisu besmisleni! Naravno da se moze napraviti jos nastavaka, a oni i postoje, tj. stripovi i knjige u kojima je nastavljena SW saga!
Za stripove i knjige ok ali filmove.....
Glasao sam za ne jer sto je mnogo mnogo je. Svaka dalja elaboracija i razvoj SW sage kroz filmove moze samo da upropasti dozivljaj i ukupnu sliku, kao sto su npr novi filmovi nekako iskvarili sliku o starim legendarnim(prvenstveno episode IV i V). Ja sam cak i nasao na jednom stranom sajtu moguci scenario koji ''navodno'' stari dobri Dzordz planira da iskoristi i to je krajnja nebuloza-sada je neprijatelj SIVI DZEDAJ koji je nasao nacin da klonira milion Darth Vaider-a-BESMISLICA!!!
Kao pravi fan SW bio bi krajnje razocaran ako se nesto takvo ekranizuje, jer je moje l;icno misljenje da to moze samo da steti
Ljudi nemojte da mastate bilo bi predivno kad bi izasao jos koji deo ali bi bili glupi bez Lukea skywalker,Han Sola i ekipe!A posto su oni prematori ne verujem da bi glumili!
a i Lucas je sam rekao:"Imperija je unistena istinsko zlo je pobedjeno nema vise o cemu da se snimaju filmovi!":)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.