PDA

Prikaži potpunu verziju : Programer

Lazar95
21.6.2009, 19:07
Hteo bih da pitam jendo pitanje za one koji su programeri.
Da li je dobar posao biti programer?
Imam zelju i to mi je san da postanem....prvo zelim da zavrsim mat. gimnaziju u BG-u,a posle da idem na PMF.

Gradimir
21.6.2009, 19:14
to ti je "posao buducnosti" i ja bih zeleo da to postanem kada odrastem ;)

Lazar95
21.6.2009, 19:38
Sta znam meni je to super posao....:D

VojaM
21.6.2009, 20:14
Ako izguraš sve te škole i dobro se zaposliš - dobar je posao.

Ako imaš želju i to ti je san, šta se onda premišljaš?

DonCorleone91
21.6.2009, 20:21
Bolje biti muzicki producent :rolleyes::D

King James
21.6.2009, 20:26
I ja sam trebao programer da budem,ali zbog silne matematike sam batalio :kreza:

Red Dragon
21.6.2009, 21:46
I ja sam trebao programer da budem,ali zbog silne matematike sam batalio :kreza:
Zato sam ja i batalio programiranje i resio da u skorijoj buducnosti predjem na 3DMax.:kreza:
A da je posao buducnosti, jeste. Pogotovo sto Srbiji predvidjaju svetlu buducnost po pitanju informacionih tehnologija.
Doduse, ako budu precizni k'o vremenska prognoza.......

DonCorleone91
21.6.2009, 22:12
@Red Dragon
Pa u max-u imas jos vise racunanja nego u programiranju :p samo se seti vektora, xyz ose...itd :D

water wizard
21.6.2009, 22:21
I ja izbegavam visoku matematiku, ali gorivim programiranje i još mnoge stvari
Tu uvek ima nešto novo da se uči, znači i kad završiš školu učenje se nastavlja, i kompjuter ti postane "najbolji drug"
Ako ti je zanimljivo posao ti je zabava , ali ume da oduzima vreme

pyost
21.6.2009, 23:51
Hteo bih da pitam jendo pitanje za one koji su programeri.
Da li je dobar posao biti programer?
Imam zelju i to mi je san da postanem....prvo zelim da zavrsim mat. gimnaziju u BG-u,a posle da idem na PMF.

Zavrsi Matematicku, i imaces dovoljnu podlogu i iz matematike i iz programiranja ;)

miša topola
13.7.2009, 9:14
I ja cu najverovatnije da se bavim programiranjem. . . . 90%

player1
13.7.2009, 9:39

Realno, ne treba ti visoka matematika za programiranje, sem ako ne zelis kasnije da se bavis 3d grafikom. Tu je vec ozbiljna matematika neophodna.

NIx Car
13.7.2009, 10:41
Ako izguraš sve te škole i dobro se zaposliš - dobar je posao.

Ako imaš želju i to ti je san, šta se onda premišljaš?

mene samo zanima jel postoji neka druga skola a da nije elektro a da se bavi racunarima ili programiranjem (naravno ne privatna:D)

GrofSuboticki
13.7.2009, 14:31
I ja bi voleo biti programer...samo ne znam da li cu moci,kada zavrsim visokogradnju,da predjem na informaticki fakultet :( .da sam u gimnaziji,bilo bi mi mnogo lakse.

mene samo zanima jel postoji neka druga skola a da nije elektro a da se bavi racunarima ili programiranjem (naravno ne privatna:D)

U gimnazijama u vecim gradovima su se pojavili informaticki smerovi,koji su ogledna odeljenja.Za sada ih ima u Novom Sadu,Beogradu,Zrenjaninu,Novom Pazaru,Uzicama,Nisu...

Cryonosis
24.7.2009, 13:15
Dobro ti je to,ali je previse no life

pivonroll
27.7.2009, 13:59
Kul je to posao. Nije no life, nemojte da lozite coveka bez veze. Ja se time bavim i stizem sve i da se zezam i da raduckam (ne radim posto jos uvek studiram pomenutu delatnost).

sasha vukelic
27.7.2009, 14:56
evo npr ja sam zaposlen kao programer i imam tu srecu sto ne radim na knjigovodstvenim programima. fiksno radno vrijeme, fina plata, opusten rad, "ne nosim posao kuci", nema prekovremenog. komotno se vidim kako do kraja zivota radim nesto kao sto radim sada, jer mi je ovo poprilicno zanimljivo. nije u pitanju pisanje prevelikog koda, vec je vise u planiranju i dizajniranju i onda tek u nekoliko stotina linija koda implementacija.

u sustini: http://xkcd.com/303/