PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoć, ne vidim grafičku!

bocchiwien
19.6.2009, 12:53
Elem prvo pozdrav svima!
A drugo imam jedan problem koji me izludjuje , naime juce sam kupio Ati RedeonHD3850 gainward 1024 ddr 2! S obzirom da mi nije prvi put da to radim izvadim je lepo iz kutije ubacim u slot kad mucak! E sad je pitanje sta da radim , s obzirom da sam pre toga koristio integrisanu N-Vidia sa gigabyte ploce GA-M61SME-S2 , pa zatim takodje ATI radeon X550 128 mb!Mislim mozda jesam laik ali cudno ako je jedan ATI graficka radila u tom slotu zasto i ova nebi ! Pokusavao sam sam brisanjem drajvera al ne pomaze , molim za pomoc i hvala unapred!

Freško
19.6.2009, 13:14
Jesi li ugasio integrisanu grafiku iz biosa , ako nisi učini to . Opcija za to ti se nalazi u biosu u sekciji Integrisane Periferije ...

Geomaster
19.6.2009, 13:31
Izvinjavam se modovima i adminima, ali MORAO sam da se nadovežem na naslov teme:

... kupi naočare :D

Merim za koliko će ovo biti obrisano :a_whistli

Freško
19.6.2009, 13:47
Izvinjavam se modovima i adminima, ali MORAO sam da se nadovežem na naslov teme:

... kupi naočare :D

Merim za koliko će ovo biti obrisano :a_whistli

E pa neću brišem u inat :dzavo:

I da još nešto , za 3850 treba dodatno napajanje da se utakne u samu karticu , da nisi to zaboravio ?

bocchiwien
19.6.2009, 14:08
E pa neću brišem u inat :dzavo:

I da još nešto , za 3850 treba dodatno napajanje da se utakne u samu karticu , da nisi to zaboravio ?

Ne nisam zaboravio za dodatno napajanje , uradio sam bas sve kako treba ali ipak eto... u biosu imam opciju da promenim koji ce mi slot prvi prepoznati al da je iskljucim totalno nisam video.

Najbitnija stvar koja me zbunjuje je sto ovu krs ati x550 vidi odmah a vou novu nevidi uopste odmah me vrati na integrisanu!

Doomche
19.6.2009, 14:31
Geomasteru, nadam se da i dalje merish :D

Da li bi mogao da pojasnish kako je to "ne vidi" ? Nece drajver da instalira, ne prepoznaje u Device Manageru ili neshto tako? Vrti li se kuler na kartici?

bocchiwien
19.6.2009, 14:41
Tacno tako nevidim je u device manager-u , cooler se vrti ali mi sliku ne salje preko nje nego na onboard i kad podigne sistem opet nista kartica je u kompu ali se nista ne desava .

VITKO
19.6.2009, 14:47
A cekaj koje ti je napajanje, ima li to snage da potera tu grafu?Mozda ima snage za kuler al ne za samu grafiku.
I na kraju jel ta karta ispravna?Proveri je kod drugara
PS popuni tvoj profil sa konfom kojiu posedujes da svima bude lakse u pronalazenju problema

bocchiwien
19.6.2009, 14:58
A cekaj koje ti je napajanje, ima li to snage da potera tu grafu?Mozda ima snage za kuler al ne za samu grafiku.
I na kraju jel ta karta ispravna?Proveri je kod drugara

Mislim da je karta 100 posto ispravna provereno, a sto se napajanja tice ono je 400 w pa je li dovoljno neznam !

player1
19.6.2009, 15:00
http://ati.amd.com/products/radeonhd3800/requirements.html

450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for dual ATI CrossFireX™)

VITKO
19.6.2009, 15:10
Ma da napajanje! E tako to ide covek se zaleti kupi kartu a ono tek na kraju sazna da mora da izdvoji jos 35e za napajanje

Doomche
19.6.2009, 17:19
Ajd ljudi oladite malo sa tim linkovanjem AMD-ovih specifikacija, kad Radeon 4850 bez problema radi i na 400W Chieftecu, tj cela konfa sa Q6850 koji jede struju vuche manje od 300W, da ne pominjem to koliko ce da vuche 3850, koji troshi oko 30W manje od 4850...

http://media.bestofmicro.com/2/X/112857/original/065.gif

Dakle napajanje ne mozhe da bude slabo, ako ima onoliko koliko pishe da ima. E sad, ako je napajanje neki kinez, to je druga pricha, uzmi neshto kvalitetnije pa proveri, ali meni prvo mirishe na neispravnu karticu, moguce i da ima neki konflikt sa plochom.

vlajo
19.6.2009, 17:40
Ja bih na tvom mestu prvo resetova CMOS (i uverio da li je apdejtovan bios uzimajući u obzir kakvu karticu si dosad koristio predpostavljam da je ploča stara) , a zatim bih proverio da li je sve dobro priključeno, u biosu disejblovao integrušu i onda video kako se makina ponaša.

player1
19.6.2009, 17:42
Kako prolazi vreme napajanja stare, tako da snaga pada (narocito ako je nekvalitetno). Specifikacije zvanicne i postoje zato da kad uzmes ne moras da brines, sigurno je dobro i slicno. Ostalo je rizik.

Radije bi uzeo bolje napajanje nego kao pre par godina sto su poceli da mi crkavaju HDD-ovi od opterecenja.

P.S.
A Chieftec je Chieftec. :D

Freško
19.6.2009, 19:10
@Vlajo & Igrač1

Ajde oladite malo sa oftopičenjem , loše napajanje može i obično jeste uzrog mnogih problema i može da utepa HDD , ali dokusurivanje hardova nije tema ovog topika . Stoga vas molim kada se bocchiwien oglasi vi se vratite na temu dotle bih vas molio da se malo suzdržite , ili raspravu preselite na PM -NE branim ....

frenkyshka
20.6.2009, 3:55
Ne nisam zaboravio za dodatno napajanje , uradio sam bas sve kako treba ali ipak eto... u biosu imam opciju da promenim koji ce mi slot prvi prepoznati al da je iskljucim totalno nisam video.

Najbitnija stvar koja me zbunjuje je sto ovu krs ati x550 vidi odmah a vou novu nevidi uopste odmah me vrati na integrisanu!

Ne razumem kako moze da te vrati na integrisanu i da ti pokaze sliku ako si kabal od monitora ustekao u karticu?
Ajd probaj da kad vec imas sliku lepo instaliras drivere za novu kartu, mozda ce je posle toga registrovati kako valja.

bocchiwien
20.6.2009, 8:40
Ljudi hvala vam puuuno , ipak je u pitanju bilo nedovoljno struje i interesantna stvar decko koji je prosle nedelje kupio komp nije imao dovoljno napajanja za nju ... tek kod treceg lika smo provalili da ona radi ... uzeolepo zapakovao otisao u prodavnicu i zamenio .... resen problem ... jos jednom hvala svima koji su mi svojim savetima pomogli resim ovaj problem.