Prikaži potpunu verziju : Problem sa DNS-om
kreirao sam nalog na DynDns ali nikako ne mogu da pristupim svm racunaru sa drugog kompa i stalno dobijam poruku:
A username and password are being requested by http://*****.dyndns.tv. The site says: "Home Gateway"
koji pasvord i user name da napisem onaj sto sam dobio prilikom registracije na DynDns ili neka druga
zaboravio sam da kazem da oba kompa idu na jedan bezzicni ruter a zatim na telekomov adsl
taman posla, user i pass koje koristis na dyndns sajtu sluze samo za modifikaciju tvog naloga, a adresu koju si kreirao svako moze da koristi najnormalnije, kao da je direktno ukucao ip adresu.
pretpostavljam da ti kucas u browseru ***.dyndns.tv ?
u tom slucaju najverovatnije dobijas stranicu za logovanje na tvoj ruter.
prosledi portove na tvom ruteru za aplikaciju koju zelis da koristis.
ako si hteo samo da vidis deljene foldere preko neta, pametnije ti je da podignes ftp kuci, pa mu pristupas preko dyndns-a.
bio si u pravu ta stanica me povezuje na ruter e sada koji bih program trebao da upotrebim da pristupim samom racunaru ili sta bih trebao da podesim da pristupim samim fajlovima na kompu
bio si u pravu ta stanica me povezuje na ruter e sada koji bih program trebao da upotrebim da pristupim samom racunaru ili sta bih trebao da podesim da pristupim samim fajlovima na kompu
Sad bi na ruteru trebalo da podesiš da se neki port forvarduje ka računaru. Naravno, na računaru mora da postoji neka aplikacija ili servis koja je u stanju da taj zahtev obradi. Sa udaljenog računara pristupaš putem adrese http://*****.dyndns.tv: port
kao sto sam ti vec rekao, ako su ti samo fajlovi bitni, digni FTP server, tako ces imati finu kontrolu svega.
proguglaj malo kako to da postignes, za ftp server ce ti trebati da forwardujes portove 20 i 21 (TCP)
e sad uspeo sam da povezem total commander ali kada se konektuje ja dobijem praznu fasciklu ono -0- i neznam kako da prosledim dalje, jer kada ukucam username i pasword u firefoxu dobijem meni od rutera sta bi trebalo da daodam u podesavanjima da pristupim fajlovima na kompu
zaoboravio sam dadodam stvari iygledaju ovako
ADSL - wirelles ruter i dva PC oba beyicno povezana sa wirelles ruterom
kada se sada konaktujem on stize do ADSLa i daje mi podesavanja za adsl sta treba da uradim da me prebaci direktno na komp
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.