PDA

Prikaži potpunu verziju : 6 probranih antivirusa

VDB86
13.6.2009, 12:55
Pozdrav svima,želeo bih ovom prilikom da pokrenem diskusiju o antivirus programima.
Ne klasičnu diskusiju,već jednu koja je vezana za SK 6/2009 (http://www.sk.rs/2009/06/sktr04.html).
U ovom broju isprobani su:
kaspersky internet security 2009
AVG internet security 8.5
BitDefender internet security 2009
ESET NOD32 smart security
Norton internet security 2009
F-Secure internet security 2009

Tekst ima pregršt korisnih informacija,ali jedna stvar mi nije jasna.
Zašto nigde nije spomenut avast antivirus?
Nije poenta ove diskusije da sada avast bude priznat kao dobar antivirus i da mu bude uručeno zvanično izvinjenje,nego me zanima da li stvarno ne spada u konkurenciju gore navedenim?
Ne želim da ljudi počnu da pišu odgovore tipa i panda antivirusa nema nigde i sl.
Samo me zanima šta to fali avast-u pa nije upao u gornjih šest?
Ja već 3 godine koristim avast i do sada me nije izneverio,pre toga sam koristio i NOD i AVG i Norton i KAV,koji se i nisu baš pokazali kao pouzdani (tada).
Zamolio bih za koju reč mudrosti (predlog,sugestija,savet).
Hvala unapred

starx
13.6.2009, 12:58
Isto sam mislio da bi trebalo ali nisam hteo o tome da pisem,mislim da je velika greska.......

vasiljevic
13.6.2009, 17:49
Ajd malo da se pogleda šta je tamo testirano, dakle, testirani su integrisana rešenja koja obuhvataju i antivirus i firewall i dodatne sitnice koje služe zaštiti, dakle ne samo antivirus. Avast je samo antivirus i zato tu nije našao mesto. Dakle, bez ljutnje, nije da nevalja ili da ga zapostavljaju jednostavno nije u toj kategoriji koja je opisivana. Iskreno, nadam se da će se uskoro napisati i neki test koji bi prikazao besplatna rešenja, koliko valjaju i sl pa da ljudi znaju da ima i takvih rešenja koja bi bila možda malo komplikovanija pri instalaciji ali mnogo jeftinija :).

VDB86
13.6.2009, 18:52
Ali avast ima:
instant messaging zastitu
internet mail
network shield
outlook/exchange zastitu
P2P shield
script blocking
standard shield
web shield

Mozda nije firewall u kome mozes da biras sta izlazi i ulazi u tvoj racunar,ali definitivno ima web zastitu,jos uvek mislim da su trebali da ga stave u test ali mi je jasnije zasto nisu hvala ti na odgovoru.

vasiljevic
13.6.2009, 20:22
Mnogi od gore pomenutih programa imaju u kompletu zaštitu koja je malo kompleksnija od tačke antivirus+firewall. Ono što se obično preporučuje kada se instalira besplatna zaštita to je recimo Avast i pored njega kao firewall Comodo, plus i Spaybot S&D, kao dopuna za neke druge stvari, dosta preporučuje stavljanje Malwarebytes' Anti-Malware, kao bolju soluciju ali ajd, to je neki standard. Dakle, minimum 3 programa, većina onih gore to rede sami. Pri tome je firewall prva linija odbrane ako ti omaneš (pošto je ipak korisnik onaj koji je najbolja zaštita od virusa).

Istine radi, ima jedan program koji jeste besplatan i koji jeste u toj kategoriji integrisanih rešenja i to je gore pomenuti Comodo, koji se tako i skida i obično se insstalira samo njegova firewall komponenta. Sad, daću jednu pretpostavku oko toga: ovo je novi igrač u ovom delu posla koji dosad nije radio sa antivirus programima i verovatno nije dovoljno ispeglan kao gore pomenuti. Nije tu samo pitanje detekcije već i dezinfekcije sistema što bezbolnije. I iskreno, ja nisam našao nijedan relevantan test njega u zadnjim verzijama, dok za pomenute imaš dosta toga na mnogo mesta. I tu je i ono pitanje, koliko je sama redakcija u mogućnosti da ima neku referentnu bazu sa virusima i neki komp koji bi koristila samo za takva testiranja. Voleo bi da neko da naki link sa nekim relevantnim testom za Comodo u ulozi antivirusa gde ima neko upoređenj sa pomenutim programima. Ali sad, šta je tu je, jedino ostaje da pratimo situaciju i da se nadamo da će stići ove gore pomenute ako ništa da bi nama bila lakša instalacija zaštite :).

SAJEVAC
13.6.2009, 20:48
U kojoj kategoriji antivirus programa je kasperski antivirus 2009 sto se tice svega i ovih komponenti.Ne mislim na kis 2009 nego na kav jel on dobra zastita?:)

Marti Misterija
13.6.2009, 20:55
On je odlicna zastita za ono za sta je namenjen, ali pored njega je neophodno instalirati jos nekoliko dodatnih zastitnih programa koji pokrivaju ostatak pretnji. KIS je po tom pitanju mnogo kompleksniji i kao takav naravno i bolji.
Drugim recima ako si se obezbedio sa ostalim kvalitetnim resenjima tipa firewall i sl. slobodno stavi KAV, neces nimalo pogresiti, u suprotnom instaliras lepo KIS.

SAJEVAC
13.6.2009, 21:13
Imam kasperski antivirus + malwarebytes anti malware,sp3 i njegov fabricki fireval.Kazi mi sta bi ja tu mogao jos da namestim i jel ovo dovoljno?

izvinjavam se sto pisem dupli post interesuje me za cega je tacno namenjen kav?

NIx Car
13.6.2009, 21:22
Ali avast ima:
instant messaging zastitu
internet mail
network shield
outlook/exchange zastitu
P2P shield
script blocking
standard shield
web shield

Mozda nije firewall u kome mozes da biras sta izlazi i ulazi u tvoj racunar,ali definitivno ima web zastitu,jos uvek mislim da su trebali da ga stave u test ali mi je jasnije zasto nisu hvala ti na odgovoru.

na avast-ovom sajtu sam video da njemu neki od tih shield-ova mu sluzi kao mali firewall

@SAJEVAC

stavi neki firewall (comodo,outpost free) samo onako reda radi posto je window-sov firewall supalj ko sito:D

SAJEVAC
13.6.2009, 21:28
Kad vec koristis besplatan antivirus bolje namesti aviru mnogo je optimalnije resenje il pljusni malo kesa pa kupi kav i resio si sve probleme....

Jel moj kav nema fireval?I kako da ga namestim i koji da namestim najjpre da mi se nekolje sa kavom?Jel kad to namestim treba da iskljucim windowsov fireval?

vasiljevic
13.6.2009, 21:57
KAV je samo antivirus i on nema firewall. Da bi bila kompletna zaštita treba i neki od firewallova, pomenuti Comodo je dobar za to. Uobičajeno svaki firewall pri instalaciji ili pit adali da iskljči win firewall ili ga po defaultu isključuje, tako da tu nebi trebalo da bude problema oko toga. Opet jedna od mogućnosti je da pre instaalacije preventivno sam isključiš win firewall.

Marti Misterija
13.6.2009, 21:59
KAV ti je klasican antivirus i kao takav nema firewall, KIS ima firewall.
Mozes da instaliras bilo koji standalone tj. samostalni firewall tipa Kerio personal firewall ili neki slican nece da se kolje sa KAV posto se radi o programima drugacije namene i kao takvi ne uticu jedan drugom na rad. Medjusobno se kolju samo antivirusi ili IS programi i takva dva nikako ne instalirati na isti OS jer moze doci do velikih problema.

Btw. nema potrebe da pises dva ili tri posta jedan za drugim i u svakom od njih samo po jednu recenicu. Dovoljno je da, ako si nesto zaboravio, samo kliknes na EDIT u prethodnom postu i dodas to sto si zaboravio, izbrises sta ne treba ili napravis izmenu.

SAJEVAC
13.6.2009, 22:13
Upravo namestam comodo fireval hoceli on lepo raditi sa kavom?Kako da rukujem sa njim?

Marti Misterija
13.6.2009, 22:21
Nema nikakvog razloga da ne radi lepo sa KAV, a podesavanja ne bi trebalo da se razlikuju od bilo kog drugog firewall-a, tako da ne bi trebalo da imas problema sa njima.

NIx Car
13.6.2009, 22:21
nisam koristio najnoviju verziju komoda ali nece se klati sa kavom. Lak je za koriscenje i samo iskljuci defense+ (pri instalaciji ili u komodoovim podesavanjima) posto on prati skoro sve sto ti se desava na kompu i stalno ce te smarati

SAJEVAC
13.6.2009, 22:24
Kada to namestim dali postoji sansa da me neko zlopantilo dira?

Sta ovde da stisnem?

Marti Misterija
13.6.2009, 23:22
Tako kako ti vec stoji - enable protection.

SAJEVAC
13.6.2009, 23:36
Sta ce se desiti ako iskljucim to u msconfig da mi se nepali i jel to pametno.Sad sam pokusao da skeniram comodo ali on se abdejtuje i dosao je do 30 posto i tako stoji.Evo fireval je aktiviran moze te se uveriti.

Marti Misterija
13.6.2009, 23:47
Ja sam na tu sliku koju si postavio i Windows Security Center i zaboravio posto sam jednostavno podesio opcije da imam AV program i firewall koji cu sam nadgledati (I have AV program that I'll monitored myself) i sve radi OK tako da se ne brines previse oko toga.
A ako si mislio na WSC slobodno iskljuci da ti se ne pojavljuje ponovo, samo stvara laznu zabunu a nicemu ti te notifications ne koriste.

SAJEVAC
14.6.2009, 0:00
Dali ovo smem da iskljucim?

Marti Misterija
14.6.2009, 0:03
Vec si jednom pitao sta da cinis sa tim i dobio si odgovor, ali hajde da ti odgovorim pitanjem - Cemu ti onda sluzi firewall kad to iskljucis?

SAJEVAC
14.6.2009, 0:05
Izvinjavam se ja sam mislio da to nema veze sa firavalom daje to nesto bzv.Onda ga necu diram.Hvala u svakom slucaju.

Marti Misterija
14.6.2009, 0:08
Comodo ti je firewall program i sve sto te pita je u skladu sa tim u vezi sa firewallom i zastitom tvog racunara.

SAJEVAC
14.6.2009, 0:22
sad sam u njemu stavio da skeniram my komp i nasao je preko 20 nekih gamadi.Kakvi su to virusi i zasto ih kav nije pronasao?Sta ti viruscici mogu?

NIx Car
14.6.2009, 12:28
pa ako kazes da imas kav a on ti nista ne prijavljuje ovo je izgleda neki false positive...

doctor
14.6.2009, 14:02
Hmm, stvarno mi nije jasno zasto Avast nije medju antivirusima. Ja ga koristim 3 godine i nije me izneverio nikada, a i njegov web shield je osiromaseni firewall, ali ipak firewall, nekoliko puta mi je iskakalo upozorenje "Attack blocked from IP xxx.xxx.xxx.xxx" ili slicno tome, ne mogu da se setim tacno. Uz ZA, Comodo, ili slican firewall ovo je fantastican antivirus. Detektuje i rootkitove, takodje. Cuo sam i za aviru ali necu menjati avast za aviru, bar ne za sada :)

ilidan
14.6.2009, 14:03
Ne kazem da nije false positive, ali zasto mislis da jeste? Da li, po tebi, KAV detektuje 100% malware-a pa, ako KAV nista ne prijavi, onda je lazna uzbuna?

NIx Car
14.6.2009, 14:09
ne. Niti sam ikada u velikoj meri podrzavao kav ;)

ilidan
14.6.2009, 14:31
Dobro. Da ljudi ne steknu pogresan utisak kako je KAV, ili bilo koji drugi AV, nepogresiv.
Mada razumem da tehnicki uslovi u redakciji ne dozvoljavaju temeljno testiranje detekcije i ciscenje zarazenih fajlova, opis bez ocene kvaliteta je nepotpun. Zato mozete na
www.av-test.org
i
www.av-comparatives.org
videti koliko je koji AV efikasan u svom poslu.
Za firewall komponentu
www.matousec.com
Avast nije ukljucen jer NEMA firewall i antispam

SAJEVAC
14.6.2009, 15:26
Sta sad ovo znaci zasto mi u protekcijie nepise kav?Kad je ukljucen i lepo radi?

Marti Misterija
14.6.2009, 16:34
Zato sto pise da je windows nasao vise od jednog AV, a da li si (i sta si) jos nesto instalirao pored KAV to mozes samo ti nama da kazes.
Zato lepo odes u recommendations i tamo kazes da zelis da ti KAV bude onaj pravi AV program.

SAJEVAC
14.6.2009, 16:49
Nisam instalirao 2 antivirusa samo sam comodo instalirao jos,a u komodu ima sve unutra i antivirus i fireval.Juce je sve bilo ok i sad lepo radi samo neznam zasto mi sad odjednom nema tamo kava.Usput usao sam u recommendations i kliknuo sam tamo nesto i sad mi gde pise protekcija antivirus nestalo recommendations.Aj molim vas mi detaljno objasnite sta da radim.

Marti Misterija
14.6.2009, 17:07
Pa to ti je to - KAV + Comodo AV = vise od jednog antivirusa. Sto bi Sofronije rekao... ma znas vec sta.:D
Nisi trebao da instaliras Comodov antivirus kad si vec imao KAV koji je puno bolji od Comodovog.
Mozda najbolje resenje ti je da sad lepo deinstaliras Comodo u kompletu i da opnda instaliras samo one komponente koje ti trebaju a nikako ne sve.

NIx Car
14.6.2009, 19:30
lepo uzmi komodo i idi repair i tamo ces naci u ponudjenim opcijama da obrises neke od komponenata (firewall ili antiivrus):ciao:

SAJEVAC
14.6.2009, 19:46
Sredio sam problem uninstalirao sam ga i ponovo instalirao ovaj put bez antivirusa i sad je sve ok radi kao blesav.Samo da nesto mi razjasnite.Sta radi antivirus,a sta fireval tacno.Ko kakvu ulogu tu ima.:)

NIx Car
14.6.2009, 19:52
evo da citiram kolegu :)

Hajde da to ovako uprostimo: Antispyware programi su nesto kao cajevi, melemi i ostala pomocna sredstva, antivirusi mu dodju kao neki antibiotici i vakcine, a najblizi ekvivalent firewalla bi bio kondom. U 95% slucajeva je nepotreban i samo usporava sistem, ali u onih 5% sprecava brdo problema. A cak i ako posecujete samo jednu lokaciju ne mozete da budete sigurni da je tamo uvek sve cisto, tj. da li neko sa strane nije nesto hakerisao.

Prva i osnovna uloga firewalla je da sprecava dolazne (neodobrene) konekcije. Recimo ovo (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=24342) je posledica lose podesenog firewalla (moja krivica). Najverovatnije je u pitanju bio neki klinac koji koristi istog provajdera kao i ja. Da nisam bolesno paranoican po pitanju sifri i da mi se nalozi ne zakljucavaju posle odredjenog broja neuspesnih pokusaja logovanja (a i administratorski nalog ima drugo ime) taj "haker" bi mogao da vrslja po sistemu kako mu je volja.

Drugo - 99% zaraza ne dolaze direktno sa neta vec dolaze zakacene za neke druge stvari, instaliraju se na komp i onda se povezuju na neki server da bi skinuli jos virusa ili slali neke podatke. Druga vazna uloga firewalla je da kontrolise odlazni saobracaj. Trojanac koga ste pokupili preko fleske ili iz nekog kreka nece moci da napravi ozbiljniju stetu, i sto je jos vaznije firewall ce dici uzbunu. Dalje, keyloggeri spadaju u najopasnije spajvere, oni snimaju sve sto se kuca preko tastature i podatke salju osobi koja ih je napravila.

Tipican firewall zauzima manje sistemskih resursa od raznoraznih programa za "ulepsavanje" windowsa ili rezidentnih antispyware programa (koji po meni nisu potrebni obicnim korisnicima), a svakako puno znaci. Ali ako komjuter ne koristite za neke vazne stvari i ako nemate nista protiv cestih reinstalacija windowsa onda iskljucite FW, ili bar ostavite onaj windowsov, on ne zauzima vise od 2-3MB rama.

SAJEVAC
14.6.2009, 20:21
Dali ja sad imam kompletnu i efikasnu zastitu,to est dali postoji sansa da zapatim neku bolescugu?:)

Marti Misterija
14.6.2009, 20:36
Svako od nas moze da zapati neku bolescugu ali ne treba biti prestravljen zbog toga. Razlog za ovo jeste kao sto sam vec i pominjao da bez obzira koji AV program imas, nijedan ne pruza 100% zastitu od virusa. Drugim recima ono sto neki AV programi detektuju, drugima promakne, bar u prvom momentu i to je realnost, ali ne treba sad biti isprepadan zbog toga i misliti - "Gotov sam, nema mi spasa! Nesto cu da zakacim, definitivno". Samo polako i ne misli na takvu mogucnost.
Od programa bih ti preporucio da instaliras Malwarebytes anti-malvare i Spybot Search&Destroy i to je to.

SAJEVAC
14.6.2009, 20:39
Imam kav 2009 comodo fireval malwarebytes anti malware i to je to.Jel treba jos nesto da namestim radi preventivne zastite?

Marti Misterija
14.6.2009, 20:56
Kondom.:D
Salim se, u sustini imas sve sto ti treba tako da mirno spavaj.
Jedino ne zaboravi da redovno updatujes, jer dzaba programi ako su definicije stare.

SAJEVAC
14.6.2009, 21:45
Kav 2009 je originalan licenciran i automacki se obnavlja.Tako da....Miran sam.Jedino neznam kako da obnavljam fireval on sad ni netrazi da se obnavlja.

ukimafija
14.6.2009, 21:49
Imam kav 2009 comodo fireval malwarebytes anti malware i to je to.Jel treba jos nesto da namestim radi preventivne zastite?
ono malo pre dali se pise odvojeno, to je elementarna psimenost,greske u kucanju su nesto drugo. kad se zajedno pise onda ima znacenje kad je neko nesto nekom dao.
A drugo, koliko ja znam, a nisam od juce, malwarebytes am. NIJE firewall, vec antispyware, i moze da peca i neke virsučiće i gluposti ali ako samo to imas onda i nemas firewall. KAV je samo antivirus, a za mbam sam ti rekao. Znaci, ili instaliras KIS 2009 koji u sebi sadrži i AVirus i firewall a mbam da ti bude samo dupuna to ti je vrlo efikasna zastita uz redovan update. I da, Obavezno surf ili FFoxom ili Operom nikako IExplorerom ni pod tackom razno. Ako ti se svidja njegov izgled, ima skin za FF da lici na njega
Ali treba da znas da ni jedna zastita nije potpuna, ali mogu da ti potvrdim da ti je ovo navedeno vrlo ekikasno. (KIS+ MBAM+FF)
Ili instaliraj neki drugi besplatan a dobar Firewall kao Comodo IS, mada ga nikad nisam probao sa KAV-om, zato i koristim KIS

SAJEVAC
14.6.2009, 21:49
Da dodam nasao sam gde se fireval obnavlja.....

SAJEVAC
14.6.2009, 21:54
Ja ovog Ukija nista ne kontam covece popravi malo slova!Imam comodo fireval + kav 2009 + malwarebytes.Ima dole u postovima pisao sam citaj malo pazljivije!

Marti Misterija
14.6.2009, 22:24
Ne mogu a da ne pitam na sta se uopste odnosi ovaj post ukimafije kao i ko je uopste pomenuo da je mbam firewall i cemu?!:confused:
Mbam je jedna ekstremno dobra aplikacija koja (za sada) jedina resava problem AutoIt virusa (vise puta pominjanog) koji se manifestuje kroz pravljenje foldera sa exe ekstenzijom na izmenjivim (flash) diskovima.

ukimafija
14.6.2009, 22:34
Ja ovog Ukija nista ne kontam covece popravi malo slova!Imam comodo fireval + kav 2009 + malwarebytes.Ima dole u postovima pisao sam citaj malo pazljivije!
Ma tastatura mi se nesto slogirala LOGI media Elite moram da vidim da li da je reklamiram, kostala je 2100din, ali mi mesa slova, neka s vremena na vreme nece da kuca pa otkuca vise odjednom, da ti ne pricam...
Zato zezanje, ispravicu, pisao sam u skracenicama, MBAM je malwarebytes, KIS je Kaspersky Intenet Security
@Sajevac onda ti je sve ok, samo redovan update i to je to
, izvini izgubio sam se u citanju malo, bio sam utripovao da nemas firewall ali ok, comodo je odlican izbor

SAJEVAC
14.6.2009, 22:57
Ma prihvatam izvinjenje Uki vazno je drugarstvo.Usput Avira je mnogo bolja od avasta i na svim zivim forumima je prikazana kao bolja!

Itzik
16.6.2009, 20:56
Da li neko ima nešto lepo da kaže o Eset Smart Security :D

Još bolje, nešto ružno? Onaj tekst u časopisu je više opis nego ocena.

Marti Misterija
16.6.2009, 21:44
"Jedni ga hvale, drugi kazu e moj brale taj je supalj kao supalj zub...":D
Na poslu sam na jednoj particiji instalirao ESS v4 i u sustini je sasvim OK resenje AIO, ali sam nekako oduvek bio vise privrzen, i naravno imao bolje misljenje i vise poverenja u KIS, tako da mi je KIS jos uvek No.1.
Sto se tice samog NOD32 AV, vise ljudi sa kojima sam pricao nije zadovoljno njime nego sto sam sreo onih koji jesu, sto naravno ne mora nista da znaci jer i ovih drugih koji kazu da je odlican ima dosta tako da je to da li je dobar ili ne vise stvar licnog afiniteta.

ukimafija
16.6.2009, 22:19
Da li neko ima nešto lepo da kaže o Eset Smart Security :D

Još bolje, nešto ružno? Onaj tekst u časopisu je više opis nego ocena.
Vesoma dobro AV resenje i uz KIS jedno od najboljih. Prve verzije ESS 4 su bile malo bagovite, sad je valjda mahom ispravljeno. Ja sam ga batalio jer mi ne dozvoljava pristup odredjenim sajtovima sto za mene nije opcija da ne moze, tako da sam zato presao na KIS.

Itzik
17.6.2009, 15:47
Hvala obojici.

Po meni je BitDefender najbolji od svih ovih pomenutih (svojevremno mi očistio desktop od što bi rekao jedan kolega na ovoj temi boleština :D :D nekih, koje je KAV preskočio, itd), samo je s obzirom na konfiguraciju ovog računara koji sad najviše koristim previše zahtevan sa sve firewallom, koji mi je neophodan jer koristim nekoliko kojekakvih ISP :), tako da u poslednje vreme imam Eset.

Nemam neki određen stav još, osim što mi ne opterećuje ovo malo memorije :) Izgleda da mu spam feature isto tako nije baš ono što reklamiraju...

Btw, zar se to sa blokiranjem sajtova ne da podesiti?

SAJEVAC
18.6.2009, 22:20
Muci me jedan problem u vezi komodo firevala.Dali moze detaljno objasnjenje kako da ga podesim kad nesto hocu da instaliram da me ne smara sa pitanjima dali hocu da omogucim pristup neke odredjene aplikacije i slicno?:)Hvala u napred.

ukimafija
19.6.2009, 0:15
Ne mozes to da zaobidjes, a i zasto bi koja je onda funkcija Firewalla nego da kontrolise razne stvari koje traze pristup sto internetu sto nekim resursima na kompu...Mozes da se diskonektujes s neta ili dok se nisi ni zakacio pa ga ugasis i instaliraj sta ti treba, a posle upali comodo i pri prvom startu tog programa on kad te pita ti mu dozvoli pristup i cekiraj ono da zapamti to...I nece te vise smarati za taj program. To je sve....

SAJEVAC
19.6.2009, 13:13
Ma necu nista da instaliram ovako mi je ekstra samo sam pitao cisto onako bzv.

Urban_KM
24.6.2009, 21:08
A sta mislite o kaspersky internet securite 8.0.0.506 i resen problem tkz. KIS !

NIx Car
24.6.2009, 22:56
imas kaspersky security suite cbe 09 proceslaj malo ovaj podforum :D

Trickydi
19.7.2009, 2:14
Stvarno ako ponatamu mozda ima tema za besplanto resenie na antivirusni programi, pored Avast ja bi stavio i Avira koja se pokazao solidna.

Željko
19.7.2009, 3:20
Ni Comodo nije loš, a besplatan je...

ezenkiel
21.7.2009, 23:24
Ni Comodo nije loš, a besplatan je...

Comodo Firewall je stvarno odličan, ali, ja lično imam jako loše iskustvo sa Comodo Antivirusom (zapravo, antivirusnom komponentom CIS-a) :

- Vista Home Premium na mom Toshiba laptopu se uspješno podizala iz svakog drugog pokušaja : prvo podizanje se završavalo nasilnim resetom taman prije welcome screen-a, na onom crnom ekranu koji mu predhodi.

- mnogo lažnih uzbuna : za veliki broj .exe fajlova je prijavljivao da su zaraženi, a u pitanju su bili .exe fajlovi koji su kriptovani nekom specijalnom tehnikom, zbog težeg utvrđivanja source-a - mjera zaštite od piraterije - zaboravio sam kako se zvao dotični "virus," i detalje o toj tehnici (nisam programer) ali sam tada guglanjem utvrdio o čemu se radi, i stvarno mi je dosadilo da stalno isključujem "taj i taj" fajl iz skeniranja.
- neke igre su mi blokirale u startu (Ceville), neke blokirale u toku rada (Grim Fandango).

Svi navedeni problemi su nestali uklanjanjem CIS-a i naknadnom instalacijom samo firewall komponente. (i dodavanjem Avire).

Flamel
7.8.2009, 22:49
lepo odete ovde

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

i vidite sta je najbolja zastita.

Marti Misterija
8.8.2009, 0:17
^ Drago mi je sto je Kaspersky u samom vrhu i sto je odlicno ocenjen, ali ipak to sto neko na nekom sajtu kaze da je ono dobro, a ovo ne valja ne znaci da to trebam da uzmem zdravo za gotovo, narocito sto je vec na nekom drugom sajtu poredak sasvim drugaciji.

bokela
22.8.2009, 2:47
Ti testovi ne moraju značiti apsolutno ništa. Jedna firma može finansirati testiranje u kom će njen proizvod biti najbolji, a druga firma drugi itd... A navodno kao neutralan neki sajt.

Lično koristim KIS 09 i zadovoljan sam. Za Kaspersky je pre važilo da je zahtevan i ne optimizovan i da usporava sistem, međutim dosta ali dosta su ga ispeglali i radi fenomenalno. Pogotovu što objedinjuje nekoliko rešenja u okviru jedne aplikacije:

Anti-Virus
Email i IM skeniranje
Web saobraćaj
Anti-Phishing
Firewall (veoma dobar)
Anti-Dialer
Anti-Spam
Ad-Blocker
Kontrola izvršavanja aplikacija
PLUS: 6 - 7 dodatnih aplikacija za praćenje i održavanje sistema

Ono što je najbitnije što je sve kompatibilno sa drugim elementima programa, pa ne dolazi do kolizije prilikom rada, kao što se često dešava u samostalnoj instalaciji anti-virusa, firewalla, anti-ad itd. kada su u pitanju različiti proizvođači.

Sass Drake
22.8.2009, 13:24
KAV bez kolizije radi i sa Zone Alarm Free i AD-Aware Free AE.:dzavo:

bokela
23.8.2009, 16:00
Meni se dešavalo da prijavi da instalacija ne može da se nastavi dok su instalirani programi koji mogu da dođu u koliziju sa Kasperskim, pa mi da listu programa kao što je Zone Alaram sa kojim neće da radi. Ovo mi se desilo sa KIS-om.

Sass Drake
24.8.2009, 14:34
Meni se dešavalo da prijavi da instalacija ne može da se nastavi dok su instalirani programi koji mogu da dođu u koliziju sa Kasperskim, pa mi da listu programa kao što je Zone Alaram sa kojim neće da radi. Ovo mi se desilo sa KIS-om.

Prvo se instalira KAV , a onda sve ostalo.

ilidan
24.8.2009, 15:29

To je zato što KIS sadrži fajervol kao i ZA. Da si instalirao KAV, ne bi dobio tu poruku. Naravno, pod uslovom da nisi instalirao ZAIS koji već ima antivirus.

noskich
1.9.2009, 19:44
Meni nakon godina koriscenja deluje da je ipak firewall neopravdano trosenje resursa, naravno kada korisnik zna sta radi i kada je rec o licnom kompjuteru koji ne sadrzi poslovne tajne i poverljive informacije.

Zato se zadovoljavam windows-ovim firewallom, AV- koristim Aviru kojom sam prezadovoljan, a za malware odlicni IObit Security 360.

Search and destroy i AVG su me razocarali jednom prilikom kada mi je hitno trebao neki piratski software pa sam se zarazio.

Sass Drake
7.9.2009, 16:06
Meni nakon godina koriscenja deluje da je ipak firewall neopravdano trosenje resursa, naravno kada korisnik zna sta radi i kada je rec o licnom kompjuteru koji ne sadrzi poslovne tajne i poverljive informacije.

Zato se zadovoljavam windows-ovim firewallom, AV- koristim Aviru kojom sam prezadovoljan, a za malware odlicni IObit Security 360.

Search and destroy i AVG su me razocarali jednom prilikom kada mi je hitno trebao neki piratski software pa sam se zarazio.

Ukoliko imaš Vistu ili 7 , možeš koristiti ugrađeni zaštitni zid jer je dvosmjerni, ali ako imaš XP , nikako.:dedica:

stepanov
3.10.2009, 19:51
koji ono bese zauzima vise sistemskih resursa... KIS ili NOD./......?
mrzi me sad da trazim stari sk...

player1
3.10.2009, 20:06
NOD ima bolje performanse.

SAJEVAC
2.1.2010, 0:33
koji ono bese zauzima vise sistemskih resursa... KIS ili NOD./......?
mrzi me sad da trazim stari sk...

Kis zauzima vise sistemskih resursa.

User
5.8.2010, 15:13
A sto vi lepo ne kupite Norton 360 v4 , najbolji je, ne koči računar ( na mojoj konfiguraciji ne bi ni smeo, zaklao bih ga )

Za zaštitu: ( PC Security System )

Antivirus
AntiSpyware
SONAR
Smart Firewall
Browser Protection
Intrusion Prevention
Auto-Protect
Parental Control
Parental Control Online ( Pregledati na njihovom serveru koje ste sajtove posećiva i koji ste sadržaj preuzeli uz lozinku naravno, opcija može da se isključi )
E-mail Scanner
( Redovan i veliki update sa Definition Update and Components Upgrade )

Za Backup: ( Backup Protection )

Uz Norton 360 Dobijate 1 GB do 25 GB online storage, takodje u paketu dobijate:

Norton Backup
Online Storage
Norton Easy File Restore
Norton Easy File Restore Online

Za Rešavanje problema i ubrzanje buđavog Windows-a ( Norton Tune-UP Protection) :

Disk Optimization
Windows Temporary Files Remover
Browser Temporary Files Remover
Browser History Remover
Registry Cleanup
Diagnostic Report ( Detektuje Greske u Sistemu, ne installirane drivere, probleme sa Nortonom, Windows 7 Compatibility i još mnogo toga... )
Startup Manager ( Veoma jednostavan za koriscenje )

Identity Protection & Safe

Kontroliše vaš identitet prilikom registrovanja na nekim sajtovima, kompletan menađzer ! ! !

Takođe tu je i:

Norton System Performance

Možete pregledati šta je sve pokrenutu i šta radi u pozdani, koliko resursa uzima, opterećenje u procentima za CPU i Memoriju za svaki Task posebno.....

Moja topla preporuka....

http://www.norton.com (http://www.norton.com/)

Sass Drake
5.8.2010, 17:41
A sto vi lepo ne kupite Norton 360 v4 ,

Već sam kupio KAV. :to_care:

miša topola
5.8.2010, 18:08
Ko još koristi Norton? :rolleyes:

ZoNi
5.8.2010, 19:37
A sto vi lepo ne kupite Norton
Zato što ne volimo da bacamo pare. "freeware is THE ware!" ;)

HiddEn
7.8.2010, 13:43
Probao sam skoro sve antivirusne programe i ubjedljivo najbolje mi se pokazao KIS.:ciao:

DanteEx
7.8.2010, 13:53
A sto vi lepo ne kupite Norton 360 v4 , najbolji je, ne koči računar ( na mojoj konfiguraciji ne bi ni smeo, zaklao bih ga )

Za zaštitu: ( PC Security System )

Antivirus
AntiSpyware
SONAR
Smart Firewall
Browser Protection
Intrusion Prevention
Auto-Protect
Parental Control
Parental Control Online ( Pregledati na njihovom serveru koje ste sajtove posećiva i koji ste sadržaj preuzeli uz lozinku naravno, opcija može da se isključi )
E-mail Scanner
( Redovan i veliki update sa Definition Update and Components Upgrade )

Za Backup: ( Backup Protection )

Uz Norton 360 Dobijate 1 GB do 25 GB online storage, takodje u paketu dobijate:

Norton Backup
Online Storage
Norton Easy File Restore
Norton Easy File Restore Online

Za Rešavanje problema i ubrzanje buđavog Windows-a ( Norton Tune-UP Protection) :

Disk Optimization
Windows Temporary Files Remover
Browser Temporary Files Remover
Browser History Remover
Registry Cleanup
Diagnostic Report ( Detektuje Greske u Sistemu, ne installirane drivere, probleme sa Nortonom, Windows 7 Compatibility i još mnogo toga... )
Startup Manager ( Veoma jednostavan za koriscenje )

Identity Protection & Safe

Kontroliše vaš identitet prilikom registrovanja na nekim sajtovima, kompletan menađzer ! ! !

Takođe tu je i:

Norton System Performance

Možete pregledati šta je sve pokrenutu i šta radi u pozdani, koliko resursa uzima, opterećenje u procentima za CPU i Memoriju za svaki Task posebno.....

Moja topla preporuka....

http://www.norton.com (http://www.norton.com/)

ebes to to samo povecava resurse jer je to deo nortona i loaduje sva ta crap sa njim , to ti je kao da loadujes cc cleaner, registry cleaner i ostala njesra, kad mozes da ih koristis samo kad hocesl, ja sam za avast ili aviru, skener i to mi treba, to samo navlace narod da pomisle da je sad to nesto kad sve to mozes da nabavis za free, dodaju ti lepe efekte i ti mislis da imas cudo :P

Cryonosis
7.8.2010, 14:47
Ne slazem se sa Nortonom,imao sam Symantec on zna da nadje virus,ali ne zna da obrise.

Sada koristim VIPRE kupljenu full verziju,ne koci racunar pri skeni u updateu,trebalo bi da ga probate