Prikaži potpunu verziju : MKV i audio stream
Potrebno je da iz jednog MKV fajla koji ima u sebi dva jezika izbacim jedan (audio). Kako da to najlakse uradim?
Imas MKVtoolnix pa u njemu MKVextract GUI i sa njim to mozes!A jel ti pusta oba audia istovremeno (ako to uopste moze) ili ti pusta pogresan?
Jos skidam taj fajl, kad bude gotovo, probacu. Verovatno ce mi po defaultu pustati pogresan (to je Audio 1), ja hocu da taj stream skinem i da mi ostane samo dvojka. Hvala na odgovoru.
Imam i ja jedan film (Rob-B-Hood) sa 2 audia (engleski i kineski).Koristim KMplayer i imas da odaberes koji da ti pusti ne moras da ga brises ali ako bas hoces sa onim programom mozes!Ako ne znas kako javi da ti objasnim mada nije uopste tesko!
Ma znam ja da mogu lako da izaberem zeljeni stream, ali hocu da uklonim nezeljeni.
Imas MKVtoolnix pa u njemu MKVextract GUI i sa njim to mozes!A jel ti pusta oba audia istovremeno (ako to uopste moze) ili ti pusta pogresan?
Sa tom opcijom može da izdvoji selektovani audio (kao poseban fajl), ali ne i da ga izbaci. Da bi izbacio iz postojećeg MKV kontejnera željeni audio stream, a sačuvao ostale streamove (video, audio, subtitle), treba da koristi mkvmerge.
Potrebno je da iz jednog MKV fajla koji ima u sebi dva jezika izbacim jedan (audio). Kako da to najlakse uradim?
Otvori mkvmerge (http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-2.9.5-setup.exe) i dodaj MKV kontejner (klikni na taster Add). Nakon toga iz polja Tracks deselektuj onaj audio stream koji želiš da izbaciš. U polju Output filename izaberi neku drugu lokaciju (klikni na taster Browse) na kojoj hoćeš da ti bude finalni MKV (ili izmeni naziv postojećeg MKV-a), i na kraju klikni na taster Start muxing.
Sve ovo možeš još jednostavnije uraditi (bez izbacivanja tog audio streama) koristeči opciju Default i Forced track flag. Kada otvoriš fajl u mkvmerge-u pronađi audio koji hoćeš da se pušta po defaultu i na kartici General track options iz padajućeg menija Default track flag izaberi yes, a isto izaberi i za Forced track flag. Nakon toga izaberi neželjeni audio i iz padajućeg menija obe prethodno navedene opcije izaberi no. Na kraju opet izaberi neku drugu lokaciju ili promeni naziv finalnog MKV-a i pritisni taster Start muxing. :ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.