PDA

Prikaži potpunu verziju : Smf Forum Pomoc


limunnn
7.6.2009, 15:30
poz ljudi instalirao sam smf 1.1.8 i onda sam radio upgraade i kada sam uradio to kada kliknem na neku temu izbaci mi owo:
Unknown column 'a.file_hash' in 'field list'
File: /home/vhosts/crazy-hosting.freevar.com/smforum/Sources/Display.php
Line: 711

Note: It appears that your database may require an upgrade. Your forum's files are currently at version SMF 1.1.9, while your database is at version 1.1.8. The above error might possibly go away if you execute the latest version of upgrade.php.

pomozite mi molim vas msn je:acalukic@kgb-hosting.com
:acalukic@hotmail.com

VojaM
8.6.2009, 14:40
Lepo ti piše da moraš da uradiš apgrejd baze. Apgrejdovao si sve ostalo osim samog sadržaja baze. Očigledno je u novoj verziji promenjen način upisivanja podataka u bazu, pa mora da se startuje pomenuti skript koji će to automatski da sredi.

E sad, kako se on pokreće - ne znam, pročitaj uputstvo uz novu verziju foruma.

Deusdies
9.6.2009, 1:24
... a mogao si i da pitaš Google.

Idi na http://www.TvojSajt.com/forum/upgrade.php

holodoc
9.6.2009, 1:36
... a mogao si i da pitaš Google.

Idi na http://www.TvojSajt.com/forum/upgrade.php
Običan update.php ovde ne pomaže pošto se radi o propustu u upgrade sistemu za novu 1.1.9 verziju. Da ne objašnjavam previše u arhivi koja je priložena uz ovu poruku nalazi se jedna PHP skripta. Okači je online u root-u SMF-a (na istom mestu gde se nalazi SSI.php) i pokreni je.

Posle toga bi trebalo da sve bude ok.

@Deusdius
Reklamiraš svoj sajt jel? :dzavo:

Deusdies
9.6.2009, 9:08
Reklamiraš svoj sajt jel?HAHA, ne, nisam ni video da nešto stoji na tom domenu!

VojaM
9.6.2009, 13:08
u arhivi koja je priložena uz ovu poruku nalazi se jedna PHP skripta. Okači je online u root-u SMF-a (na istom mestu gde se nalazi SSI.php) i pokreni je. Objasni mu kako da je pokrene.
Ako sam dobro video, kada iskopira fajl update.php iz arhive koju je Holodoc okačio u direktorijum "smforum" na sajtu (preko FTP-a, pretpostavljam da se to tako radi), treba da ode u svoj browser i da ukuca sledeće:
http://crazy-hosting.freevar.com/smforum/update.php
Obratiti pažnju na mala i velika slova: moraš otkucati tačno onako kako glasi ime fajla koji si kopirao (pretpostavljam da su sva slova mala).

holodoc
9.6.2009, 13:26
Pa ako ume da instalira forum samostalno onda mu je ono informacija gore sasvim dovoljno :)

BTW, lapsus Vojo :) Ne treba da ide na http://crazy-hosting.freevar.com/smforum/update.php već nahttp://crazy-hosting.freevar.com/smforum/updateDatabase.php