Prikaži potpunu verziju : Nov kabinet za informatiku...
Hmmm, danas smo ''greškom'' upali u nov kabinet za informatiku, čisto da vidimo kakvi su ti novi računari što su koštali sve ukupno 60000e školu.. Ništa posebno nismo.....oh wait, šta li onda rade one konfiguracije onde sa C2D na 3.2GHz procesorom, 9800gt grafama, 640GB hdd, 4gb rama... Direktor škole stvarno nije normalan bolje da je meni poklonio bar jednu od ovih mašina, a ne da ih strpa u kabinet gde su 17'' non-wide monitori, a ovde ljudima treba komp samo za Office, eventualno za Eagle, ProfiCad itd.... Ovo čisto pišem iz ljubomore, i btw nisam ja kriv što kompovi nemaju one nalepnice za garanciju, pa da se zna da li je otvaran.. :dzavo: Mislim, još malo pa se vraćam kući, ne verujem da će primetiti da im fali neka grafa ili neki modul za ram :D :ciao: I još da postavim pitanjce, je l' onaj proc usko grlo za grafu ? :dzavo:
DonCorleone91
6.6.2009, 16:23
aaa cemu poenta ove teme....?
Verovatno se jos neko debelo omastio ako si rekao da je to skolu kostalo 60.000e!
Pa ponesi nekad neku igru da odigras na casu...;)
Tipično za naše krajeve. Škola potroši gomilu novca da bi kupila ekstra kompjutere a onda ti ekstra kompjuteri nikada ne budu iskorišteni kako treba. I onda još imamo i ljubomorne đake:)
Sećam se kada su nama u školu došli novi kompjuteri, i kako su nas "kontrolisali" i stalno nas upozoravali da budemo pažljivi, a jedino što smo mogli raditi na njima bila je obrada teksta u Wordu i Excelu. Grehota..
9800gt za skolski racunar? Koje bacanje para.
Takvi racunari treba da imaju nVidia ili ATI integruse.
Sta ce skoli takva zver od racunara, nije mi jasno... Lepo je kad skola ima pristojne racunare. Ne moraju ni novi da budu, ali scroll dugme na misu je pozeljno ako ne moze to, makar tastatura nek bude cista ili monitor na kome ne pise low radiation (mislim - wtf?! Kakva crna radijacija kod racunara?).
U sustini ne treba racunar da bude zver za igrace video igara, ali ne mora i poslednji kupljeni racunar u skoli da bude onaj sto ga je Piksi kupio jos pre 10 godina u znak secanja na svoju staru srednju skolu...:a_whistli
Бах.. Моја школа има њесра компове, од 192mb до 362mb RAM-а, 1.6GHz процесора, 80gb hdd, и вероватно неку 4k графичку.. :( Кад се у CS-у баци димна, немогуће је играти. :rofl:
А та конфигурација коју си поменуо је ненормална.. Да су ми барем парче дали. :D
Cek ortak jesi ti stvarno pokupio pola hardware-a iz tog kompa ili je to fora neka?Mislim ako si pametan stvarno bi to i uradio,ali mogao bi imati problema posle
WhenDarknessFalls
6.6.2009, 19:10
S obzirom kakvo je stanje po skolama sto se tice racunara, te nove kompove ima da koriste i tvoji unucici, cisto sumnjam da ce biti skorije novi apgrejd... Primera radi, u Pozarevcu dosta skola jos uvek ima 386/486 i slicne masine :( Dok butuje win prodje pola casa :D
A sad jbg, ako mozes da drpis nesto, sta da ti kazem... :opanachke
Naravno, ni ne treba da se kaze da su ti kompovi bacanje para... Cisto sumnjam da je svih 60k otislo na racunare. Sto je mnogo mnogo je :)
aaa cemu poenta ove teme....?
Verovatno se jos neko debelo omastio ako si rekao da je to skolu kostalo 60.00e!
Samo nije 6K vec 60K. Sigurno je neko imao koristi. Samo da moze da se isperate bar godinu dana i vidi da bar komponente koje su kupljene stoje na svojim mestima. Ma mi smo lopovi kako god okrenes.
Tipično za naše krajeve. Škola potroši gomilu novca da bi kupila ekstra kompjutere a onda ti ekstra kompjuteri nikada ne budu iskorišteni kako treba. I onda još imamo i ljubomorne đake:)
Sećam se kada su nama u školu došli novi kompjuteri, i kako su nas "kontrolisali" i stalno nas upozoravali da budemo pažljivi, a jedino što smo mogli raditi na njima bila je obrada teksta u Wordu i Excelu. Grehota..
Decko zivi u Ceskoj,ako se ne varam...A to je za njih sica...
DonCorleone91
6.6.2009, 19:24
Samo nije 6K vec 60K. Sigurno je neko imao koristi. Samo da moze da se isperate bar godinu dana i vidi da bar komponente koje su kupljene stoje na svojim mestima. Ma mi smo lopovi kako god okrenes.
znam da je 60k nego sam izostavio slucajno jednu nulu :D
Pa ponesi nekad neku igru da odigras na casu...;)
:rofl::rofl::rofl::rofl:
Ta ti je dobra... pa on ce da nosi kuci sve osim ploce i kucista :dzavo: Tako meni izgleda!!
zdravkelja
6.6.2009, 19:36
lol, kako sam se ismejao. Jbt, koji ce skoli takvi racunari :D
Red Dragon
6.6.2009, 19:47
Hmmm, danas smo ''greškom'' upali u nov kabinet za informatiku, čisto da vidimo kakvi su ti novi računari što su koštali sve ukupno 60000e školu
Ti samo reci gde ti je skola, okupice se nas par forumasa i zameniti krisom nase krntije sa njihovim.:D
Moze i nocu.
DonCorleone91
6.6.2009, 20:55
Ti samo reci gde ti je skola, okupice se nas par forumasa i zameniti krisom nase krntije sa njihovim.:D
Moze i nocu.
Samo trebace vam neko ko je zavrsio nocnu bravarsku (i naravno diplomirao)!!! :dzavo:
Srbi kad je kradja u pitanju i kroz kljucaonicu prodju :P
Kod nas na fax-u su to odlicno resili (FON): opremili su nov kabinet sa SFF konfiguracijama. Neki celeronchici na 2GHz, 2GB RAM-a i najmanje kuciste koje sam ja video (nemaju ni napajanje, vec adaptere kao lap-top) :) Em su tihi, em mali, ne trose puno a nisu toliko ni skupi. Za osnovnu primenu (office/programiranje/multimedia) su i vise nego dovoljni.
DonCorleone91
6.6.2009, 21:50
Kod mene u skoli na informatici imamo neke kante ne vidjene....jedva office radi a kamoli nesto vise...
Ali zato u studiu imamo solidne masine
6x kompa (dualcore (nzm koji) na 2.0GHz, 1gb ram-a,hard 80gb) za te sporedne kompove vise ni netreba...i onako skupljaju prasinu :D
2x kompa (c2d e7400,p5q, 3gb rama,2TB hardovi,radeon HD2600, Zvucna FireFace 800 :D :p (o ostatku necu da pricam :D ) Solidna graficka nam treba zato sto teramo dva monitora od jednom )
1x komp koji nemam pojima sta ima u sobi ali je bolji od ovih 6 a losiji od ova 2
1x MacMini :D :D :D
Da dodam još nešto, svaki korisnik na računaru može da sačuva maksimum 10MB podataka, uzevši u obzir da internet ovde bi taj prostor popunio za nekih cca ~2s :D(svaki komp ima petomegabitni link), šta mislite koliko onda kinte gubi škola samo na internetu ( vikendom mogu po celu noć, ceo dan da budem u kabinetima), tako da pokušavam da nadoknadim te gubitke sa flashevima i laptopom( 5 filmova za 30 min? no problemo ). Inače kabinet ima i neki veoma jbn projektor sa nekom ogromnom tablom na zidu koja radi na dodir, i 5.1 sistem ozvučenja...Nemate pojma koja snaga volje je potrebna da se izdrži ovde :D, sreća pa sam ovde još 6 dana...
Edit : Inače ovo sve pišem iz RAGE-a zato što system admin celog postrojenja ovde ( tj. škole + internata) se napravio pametan, i pozatvarao nam sve portove, i ograničio net do 21:30 ...
(Oh... kako li sam ja to na netu sad?? :D :D :D)
DonCorleone91
6.6.2009, 23:26
Jos samo da uplate rapidshare acc na par godina i milina! :dzavo:
Samo trebace vam neko ko je zavrsio nocnu bravarsku (i naravno diplomirao)!!! :dzavo:
Nema potrebe za noćnom bravarskom, zato što ja imam ključeve od svega ovde, dobro sam ja dete, ne bih ja nikad provaljivao negde, i ne bih nikad nekoga što ima ~40 računara oštetio time što bih im uzeo(pozajmio) jedan... :a_whistli
mi imamo par celerona,a ostalo p1 sa 32mb ram,jedva i office 97 pokrenu:D
jos da napomenem,vecina radi pod win 95:o
EDIT: jos da dodam,ti pentiumi imaju link od oko 1.5 mb:rofl:
Zvucna FireFace 800 :D :p (o ostatku necu da pricam :D )
Ako je to ono sto mislim da je, onda VAU :) Samo, ta zvucna je spakovana u 1U kucishte, shto znachi da ti treba rack da je "drzi" :)
DonCorleone91
7.6.2009, 18:50
Ako je to ono sto mislim da je, onda VAU :) Samo, ta zvucna je spakovana u 1U kucishte, shto znachi da ti treba rack da je "drzi" :)
Upravo to! :) samo sto u tom reku ima jos dosta sitnica :D
posto i sam kazes da imas kljuceve usetaj se malo i ponesi unutrasnjost te mahine kod sebe kuci (naravno treba ti pomoc drugova :D) i donesi tvoj od kuce tu :ciao::rofl:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.