PDA

Prikaži potpunu verziju : Najbolje desktop kućište

nightflier
6.6.2009, 12:34
Nameravam da u bližoj budućnost kupim desktop kućište i u njega kasnije ubacim vodeno hlađenje. Za oko mi je zapalo Chieftecovo HM-01. Ima li neko drugih predloga? Računar se koristi najviše za posao (rad u Ofisu) i multimediju, ali i za igranje, mahom strategija i rpgova. Stoga mi je potrebno kućište dovoljno prostrano za apgrejd i nove kartice, ali desktop kako bih uštedeo na prostoru...

VITKO
6.6.2009, 23:32
Nameravam da u bližoj budućnost kupim desktop kućište i u njega kasnije ubacim vodeno hlađenje. Za oko mi je zapalo Chieftecovo HM-01. Ima li neko drugih predloga? Računar se koristi najviše za posao (rad u Ofisu) i multimediju, ali i za igranje, mahom strategija i rpgova. Stoga mi je potrebno kućište dovoljno prostrano za apgrejd i nove kartice, ali desktop kako bih uštedeo na prostoru...
Za takve aktivnosti ti nije potrebno vodeno hladjenje, cemu davati 70e ako neces da klokujes taj cpu iznad granica koje bi dobio vazdusnim hladjenjem.
A kuciste ti predlazem, cm 690 ima prostora na pretek i lagano ce da stane vazdusno hladjenje, i ja planifram da ga pazarim, i kuciste i vodeno hladjenje, jeste da ce tu biti cimanja al ajd, da probam.
Dakle moje misljenje je da ako nisi hard core gamer i ne juris nesnosne cpu frekfrencije da ti nije potrebno vodeno hladjenje.

nightflier
6.6.2009, 23:38
Daću drage volje 70 eura ako ću time dobiti tišinu. Bitno mi je da računar bude što tiši pri radu. Dakle, koliko vodeno hlađenje umanjuje buku? A što se tiče kućišta, izbacio sam neki nameštaj iz stana, pa sam dobio prostora, tako da ću najverovatnije ići na Lexa Blackline ili Antec 902.

VITKO
6.6.2009, 23:42
Aha dobar ti je izbor kucista, mada mislim da ih je ovo cm 690 prevazislo.E znas sta bi bilo resenje za manje pare, i ja razmisljao, da uzmem 3 nacuta kulera to je prava stvar i izadje oko 35e, napred 12 , pozadi 9 i sa strane 12, to se ne ucje a hladi ko ludo.Imas da ih stelujes kako hoces.

nightflier
7.6.2009, 1:03
Iskren da budem, Antec mi se opako sviđa, samo što mi svi kažu da je bučno u vražju mater. Kad bi mogao da nekako eliminišem tu buku, makar dao pare za vodeno hlađenje, svakako bih se odlučio za Antec 902. Ovako, mislim da će Blackline.

istrebljivac_sone
10.6.2009, 4:03
Uzmes ovo i ne mislis! Kuciste je Vrh Vrhova za svoju klasu. Ima boljih ali su mnoogo skuplja. Ima filtere za prasinu,podrzava veci broj maticnih ploca,ima dosta prostora,cak 6 kulera! Sigurno ce te sluziti dugi niz godina...Ma u ostalom vidi i sam...NZXT Tempest (Flowing King) cena kod nas je oko 90e!:D

http://www.youtube.com/watch?v=eMhqRBvP-SA&feature=related&pos=1

pharaon.92.bc
10.6.2009, 9:32
To kuciste je daleko od tihog.I ja sam mislio da je tiho ali sam ga onda cuo uzivo i najezio se.Kuciste ima dobar protok vazduha,ali posto ce covek da drzi office konfiguraciju u njemu,mislim da nema potrebe za tolikom provetrenoscu.

Uros Ducic
15.6.2009, 12:54
CM Mystique 632 RC-632S-KKN2-GP;)

Zemunac1986
15.6.2009, 13:05
CM 590 kuciste je ekstra...

nightflier
21.6.2009, 14:14
Ljudi, hvala na preporukama, ali ovde se traži desktop kućište. Dakle, vodoravno. Ono na koje može da se stavi monitor. Još ga nismo našli...

Inače, pošto sastavljam za sebe dve konfiguracije, jednu za htpc a drugu za rad i igranje, za ovu drugu opredelio sam se za kućište Antec P182. Šta kažete?

Miki-Car
21.6.2009, 14:31
I love it :D Stilska keva :D

VITKO
21.6.2009, 14:31

Daću drage volje 70 eura ako ću time dobiti tišinu. Bitno mi je da računar bude što tiši pri radu. Dakle, koliko vodeno hlađenje umanjuje buku? A što se tiče kućišta, izbacio sam neki nameštaj iz stana, pa sam dobio prostora, tako da ću najverovatnije ići na Lexa Blackline ili Antec 902.

Iskren da budem, Antec mi se opako sviđa, samo što mi svi kažu da je bučno u vražju mater. Kad bi mogao da nekako eliminišem tu buku, makar dao pare za vodeno hlađenje, svakako bih se odlučio za Antec 902. Ovako, mislim da će Blackline.

Ljudi, hvala na preporukama, ali ovde se traži desktop kućište. Dakle, vodoravno. Ono na koje može da se stavi monitor. Još ga nismo našli...
Sta pricas covece vidi sta kazes u predhodnim postovima od pre 15dana, nigde te nema sad dodjes i pazi tu tvoju izjavu od malopre!

nightflier
21.6.2009, 20:59
Pogledaj ti naziv teme. Tražio sam predloge za desktop kućište, ali posto su mi svi preporučivali tauere, a treba mi i tauer, odgovarao sam na te postove. Sad sam se ponovo javio jer sam našao tauer, ali nisam našao desktop. Je li ti sad jasno?

Doomche
21.6.2009, 21:14
Pogledaj ti naziv teme. Tražio sam predloge za desktop kućište, ali posto su mi svi preporučivali tauere, a treba mi i tauer, odgovarao sam na te postove. Sad sam se ponovo javio jer sam našao tauer, ali nisam našao desktop. Je li ti sad jasno?

Pogledaj Thermaltake Mozart, ima par modela, meni je ono bash elegantno, a ochigledno je namena HTPC:

http://www.atcomp.cz/katalog/2090015480/front.gif
http://techgage.com/reviews/thermaltake/mozart_vc4000/mozart_04.jpg

Cena malo preko 8000, po meni vredi, samo ne znam koji je od ova 2 modela (bice da je prvi, drugi sa daljinskim je 200$ u inostranstvu). Ipak je duplo jeftiniji od Chiefteca...

Mishljenje o Antecu... pa pre bih uzeo Antec Twelve Hundred, ako ti je prioritet hladjenje. U suprotnom, ovo je dosta dobar izbor, tiho je i ima prvoklasan cable management, a i svidja mi se izgled, jednostavno a odishe kvalitetom.

nightflier
21.6.2009, 22:35
U vezi s tim tauerom, prioritet mi je tišina. Ali... jedino ne znam kako će se pokazati kod budućih apgrejdova. Sada planiram X3 procesor i AM3 ploču, pa da kasnije apgrejdujem na X4 - ali šta kada za koju godinu pređem na Intel? Da li će se previše grejati? Kada bi postojao neki način da se smanji nivo buke, rado bih uzeo Anteca 902 ili 12000.

flamingos
21.6.2009, 22:44
za svako kuciste postoje naicnini izolacije i smanjivanja buke primenom sundjera,gumenih srafova ili kako se bese zovu za hdd,koriscenje fan controlera i regulacija broja obrtaja kulera,postavljanje kucista na pod..

Picard
21.6.2009, 22:50
U vezi tauera:

http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=5843

za 7 "crvenih".

nightflier
21.6.2009, 22:51
Dobro, lepo je to, ali nameće se pitanje koliko bi Antec 902, recimo, mogao da se utiša. Kako sam shvatio prikaz (http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2009/02/25/antec-nine-hundred-two-902-review/1), poprilično je bučno.

flamingos
21.6.2009, 22:54
zbog onog ogromnog 22cm venta na gornjem delu..moze da se utisa regulaciojom broja obrtaja kulera,ugradnjom elemnata za smanjivanje buke uzrokovane vibracijom..

nightflier
21.6.2009, 22:58
Dobro, da... ali koliko? Jedno je to što može da se utiša, a sasvim drugo može li da bude tiho. To me zanima. Da se razumemo, P182 mi se jako sviđa, ali brine me ima li dovoljno prostora za buduće kartice, kulere za procesore i slično.

flamingos
21.6.2009, 23:03
hmm,mislim da ima dovoljno prostora u tome p182..barem sam ja vide kod druga asus maximus formula,hd4870x2,kuler je true,i sve to je uz odlican cable management lepo stalo u kiciuste bez vecih problema...sad za ove nadolazece grafe i kulere nemam pojma pocelu su da prave cigle od grafickih i kule od kulera tako da u dogledno vreme sviam ce da traba full tower ako se tako nastavi..

ja imam mid tower thermaltake xaser vi i ono je izuzetno tiho iako je krcato opremom i moze da stane ladno i zvucna i gtx260 5 harda,3 optike,zalman kuler..

nightflier
21.6.2009, 23:32
Taj termaltejk mi je preterano... kitnjast. Za sada se držim P182. Doduše, možda najpre kupim neko jeftinije kućište, pa da ga posle poklonim burazeru, pošto neću imati dovoljno za sve što mi treba.

Doomche
21.6.2009, 23:58
Taj termaltejk mi je preterano... kitnjast. Za sada se držim P182. Doduše, možda najpre kupim neko jeftinije kućište, pa da ga posle poklonim burazeru, pošto neću imati dovoljno za sve što mi treba.

Ako je tishina prioritet - Antec p182 je gotovo idealan izbor. Ja ne bih nigde drugde gledao. Stace sve shto treba da stane, ipak je to full tower, ne brini se ti, i odmah u kupovinu :D. Xaser VI je vrlo kvalitetno kucishte, ali ja bih gledao samo full tower verziju. Antec bi trebalo da je tishi od njega, tho.

@flamingos - chisto da se zna, 20cm vent je najtishi vent na Antecu jer se sporo okrece i pravi manje vibracija nego 12cm, ali oni mrezhasti prorezi + veliki broj kulera prave buku. Ista stvar sa NZXT Tempestom.

nightflier
22.6.2009, 0:06
Tišina mi je najbitnija, pošto ne verujem da ću se baviti nekim preteranim overklokom. Možda nešto malo probe radi, ali ne igram fpsove, koji su valjda najzahtevniji, tako da mislim da se taj overklok neće baš često dešavati. Trenutno nemam dovoljno para da pazarim odmah p182, već ću neko jeftinije kućište i napajanje - kad mi legnu honorari - a onda prilikom prvog aprgrejda menjam i kućište i napajanje.

nightflier
24.6.2009, 19:54
Uf, ala smo komplikovana država! Manje-više sva položena kućišta moraju da se posebno poruče, pa se onda čeka i čeka... pa kad sitgne. Grmph! Nego, okrenuo ja telefon jedne firme koja u katalogu ima Antec P182, čisto da se raspitam za cenu, i prodavac mi usputno kaže da je kućište sjajno, samo što ima tu manu da ne može da prihvati Titan Fenrir kuler uz neku malo širu karticu. Zna li neko da li je to tačno?