PDA

Prikaži potpunu verziju : Network cable not conected

olujnik
1.6.2009, 19:30
pre par dana (u petak) im je komp izbacio poruku mrezni kabel nije ukljucen i od tada je ADSL prestao da radi, a stalno dobijam poruku mrezni kabel nije ukljucen

radi se o ADSL konekciji - proverio sam ruter na laptopu sve je ok konektovao se bez problema
u device menageru LAN karticu prepoznaje i ne prijavljuje gresku, deinstalirao sam je ponovo je instalirao i nista posto sam pomislio da su otisli konektori na LAN kartici kupio sam novu LAN karticu (D-Link mislim da je 528 oznaka) ubacim mrezni kabal i nista, ne pale se lampice ali je komp prepoznao a u device menageru je sve ok.
menjao sam kablove tako da nije do njih, e nesto sam cackao kada mi se pored lokal network conection pojavila i ikonica internet conection i kod nje nije postojala nikakva opcija ali je internet proradio zatim nista, u podesavanjima za kartice sam menjao protok full, half 10 i 100 Mbit i vise mi nista nije jasno zasto nece da radi, u BIOSu sam gde god se pojavljuje LAN postavio enabled

olujnik
2.6.2009, 12:17
resenje je cudno
prvo se podesi na kartici da ne bude autosens znaci 10 full dupleks ili 100 full dupleks
onda se komp iskljuci ako imate prekidac iza kucista tu ga iskljucim i odmah ga ukljucim i mrezna je proradila sve lampice se pale i sve je ok

VojaM
2.6.2009, 13:37
Mogao si, ja mislim, i da prosto isključiš mrežni kabl, restartuješ računar, ugasiš računar, vratiš kabl i ponovo ga uključiš. Očigledno taj autosens ne radi kako treba.

olujnik
2.6.2009, 14:15
izgleda da sam malo pozurio
mrezna kartica opet ne radi
ruter je bio iskljucen kada sam ga ukljucio opet nije hteo da se poveze a sva podesavanja su ostala ista

VojaM
2.6.2009, 15:48
Pogledaj da li isti štos (isključivanje automatike) postoji i na ruteru.

Glupo pitanje: da ti slučajno je prekida mrežni kabl? Probaj s nekim drugi.
Takođe probaj da bolje zaguraš kabl sa obe strane. Možda gubi kontakt.

olujnik
2.6.2009, 16:11
probao sam vise kablova i nista jednostavno se ruter i mrezna izgleda ne vide probao sam da promenim brzinu i onda su ruter i kartica nekoliko puta pokusali da se konektuju ali nista