Prikaži potpunu verziju : NEĆE da radi u Internet Exploreru
flash animacija u vidu .swf-a ubacena u dreamweaver-u i snimljena u .php...
NECE da radi u Internet Explorer-u... A savrseno radi u ostalim citacima...
Svaki predlog je dobrodosao...
Pa lepo kaze covek da radi u ostali ''citacima'' to podrazumeva FF, Chrome, Operu itd.
water wizard
29.5.2009, 11:53
meni u x64 bitnom IE traži stalno da se instalira, ali nema x64 bitni flash
Dusan Maksimovic
3.6.2009, 15:00
ma IE je jedno najobicnije njes*a.
Ako radi u mozili operi itd nakrivi kapu i boli te uvo.
I boli te uvo za 60% korisnika? :)
To ne dolazi u obzir... Resenja mora biti... Samo ga izgleda moram traziti na drugom mestu...??? :icon_stud
Ako imaš problematičnu stranicu online daj link a ako ne daj sadržaj .html odnosno .php stranice u okviru koje si ubacio Flash. Da li si instalirao ActiveX varijantu Flash playera koju IE zahteva (razlikuje se od Flash playera za ostale browsere). Koja verzija Flasha je u pitanju?
Nijedan browser ne treba zanemarivati ako ima bar 0,5-1% udela u zastupljenosti browsera u svetu.
OVO je kod za tu stranicu... Radjeno je u Flash cs4 za flash player 10...
A flash player u iexplorer-u je najnoviji sa adobe-ovog sajta...
<body>
<div align="center">
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="775" height="215" align="middle">
<param name="movie" value="GORNJE.swf">
<param name="quality" value="high"><param name="BGCOLOR" value="#000000">
<embed src="GORNJE.swf" width="775" height="215" align="middle" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#000000"></embed>
</object>
<br>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="775" height="385" align="middle">
<param name="movie" value="Onama.swf">
<param name="quality" value="high"><param name="BGCOLOR" value="#000000">
<embed src="Onama.swf" width="775" height="385" align="middle" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#000000"></embed>
</object>
</div>
<div align="center"></div>
</body>
Najbolje stavi link za skidanje Firefox-a na tu stranicu. I stavi i operu i ostalo. Lakse to nego da krpis stranicu da radi u Internet ExploDer-u
Pa to je najlakse... Ali nije resenje...
Ovako na brzaka.... Meni Flash radi bez problema u svim browserima a za prvu pomoć bih ti preproučio da objaviš link javno da pa ti ostali kažu da li vide sadržaj zato što postoji verovatnoća da ovaj kod gore neće svuda da radi. Ako to ne bude funkcionisalo onda ćemo da vidimo dalje.
Predlozi tipa postavi link za download drugog browsera zaista nisu rešenje problema nego njegovo zaobilaženje ;)
E SAD!!! Problem je sledeci.... Prvi put kad kliknes na neki od linkova to radi a kad DRUGI put kliknes na ISTI link animacija zakuca ja prvom frejmu...
Nekad se desava da i odmah da zakuca posle 2-3 prebacivanja sa stranice na stranicu...
Adresa je www.prosecurityteam.com pa kad ko vidi neka postuje...
Stvarno mi nije jasno. Probao sam sa bar 10-ak kompova i na svakom je isti problem...:confused::confused::confused:
Dusan Maksimovic
21.6.2009, 4:00
izvnijnavam se za offtopic, ali sta to moze internet explorer da uradi bolje od mozzile? ili opere? ili uopshte da uradi nesto. sto ne mogu mozzila ili opera...
a taj podatak za 60% korisnika, ako ih ima toliko nek uzmu pamet u glavu
Pa fazon je sto ie dolazi sa os-om a za ne poverovati je da ima ljudi koji ne znaju da instaliraju drugi explorer.... Ali nebitno... Ja jos nisam nasao resenje za taj problem... Ali cim nadjem javljam...
Pogledao sam ponovo ovaj problem i jasno je da imaš pdređenih problema sa keširanjem sadržaja na stranici. Razloga za ovo može biti mnogo a jedna od njih je i način na koji se animacija kešira interno u Flash objektu. Naime, po učitavanju stranice tebi se GORNJE.swf koje sadrži navigaciju učita kao novi zahtev ali svaki sledeći klik verovatno u samom zahtevu flash animacije šalje zahtev preko browsera za resursom koji se iz nekog razloga ne učitava a ta celokupna operacija inače spada u domen samog browsera. Ako hoćeš da se uveriš u ovu teoriju samo isključi privremneo keš u IE-u (Tools -> Internet options -> Browsing History -> Settings -> isključi keš)
Probaj da uradiš nešto od sledećeg.
1) Pokušaj da izmeniš kod svoje flash animacije da ne koristi klase za učitavanje već čist object tag. Ovo doduše kao posledicu i dalje ima famoznu "Click to activate" poruku ali ćeš bar na taj način videti da kojim slučajem IE ne pravi problema sa načinom na koji učitavaš film.
<object width="775" height="225" data="GORNJE.swf" type="application/x-shockwave-flash">
<param value="GORNJE.swf" name="movie"/>
<param value="high" name="quality"/>
<param value="transparent" name="wmode"/>
</object>
2) Zahtevaj izričitu zabranu keširanja sadržaja stranice za Internet Explorer putem recimo kondicionih komentara. Stavi sledeći blok koda u head deo stranice.
<!--[if IE]>
<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache">
<meta http-equiv="Expires" content="-1">
<![endif]-->
Nedostatak ovog pristupa je da će se stranice svaki put ponovo učitavati tako da će se na sporijim konekcijama verovatno osetiti sporost. Doduše sam sajt je kompletno u Flashu što je samo po sebi veoma bandwidth intenzivna rabota tako da se to verovatno neće ni primećivati mnogo.
izvnijnavam se za offtopic, ali sta to moze internet explorer da uradi bolje od mozzile? ili opere? ili uopshte da uradi nesto. sto ne mogu mozzila ili opera...
a taj podatak za 60% korisnika, ako ih ima toliko nek uzmu pamet u glavuRecimo da koristi ActiveX zavisne aplikacije koje se koriste u velikom broju ozbiljnih online web servisa ;) Pokušaj da koristiš bilo koji ebanking sistem a da ti za to nije potreban IE :)
Dusan Maksimovic
5.7.2009, 18:09
ne znam iskreno za to... ali cisto sumnjam da to mozila ne moze...
jer recimo kada radim upload nekih fajlova na server (neki francuski) nijedan IE nece da radi kako treba, jednostavno nece da prikaze, ni opera, ni nijedan... samo mozzila...
ne znam...
neznam iskreno za to... ali cisto sumljam da to mozila ne moze...
Ne. Mozilla ne može da koristi ActiveX iz jednostavnog razloga što se radi o tehnologiji koja duboko seže u deo operativnog sistema čiji je Internet Explorer kao što je poznato deo :) ActiveX je iskreno u većini aplikacija potreban za direktan pristup eksternim diskovima kao što su zapisi izvoda tekućih računa na lokalnom hard disku, pristup klijentskim sertifikatima i tokenima koji su zapisani na CD i USB uređajima i sličnim radnjama koje browseri jednostavno ne mogu da koriste. Zbog toga se kompanije koje razvijaju softver za ebanking uglavnom i odlučuju za ActiveX bazirane aplikacije koje im omogućavaju donekle veću fleksibilnost koju klasični browseri ne mogu da ponude.
jer recimo kada radim upload nekih fajlova na server (neki francuski) nijedan IE nece da radi kako treba, jednostavno nece da prikaze, ni opera, ni nijedan... samo mozzila...
neznam...To je sada već manje-više subjetivna stvar jer zaista ne vidim razlog zbog kojeg bi teže uploadovao stvari na bilo koji server osim ako server aktivno ne vrši eliminaciju određenih browsera na osnovu potpisa u HTTP_USER_AGENT headeru što sumnjam da bi bilo koji provajder učinio. Sa druge strane za čist prenos fajlova sa jednog servera na drugi ljudi su izmislili protokol koji je mnogo pogodniji za to (FTP ili SFTP) pa ne znam zbog čega ne bi pokušao sa njime da uradiš upload svojih fajlova ;)
Dusan Maksimovic
6.7.2009, 13:11
Hvala! Nisam imo pojma.
Sto se tice subjektivnosti kazem ti: Mozzila radi dok opera, IE i ostali ne rade. Prosto.
Encephalon
7.7.2009, 11:53
Imam isti problem, ne mogu da otvorim u IE link je http://www.zdravko.rs
samo pokazuje pocetak, i nista vise!
Dusan Maksimovic
7.7.2009, 12:34
VerifyError: Error #1033: Cpool entry 18 is wrong type.
ReferenceError: Error #1065: Variable MainTimeline is not defined.
ReferenceError: Error #1065: Variable Symbol37_9 is not defined.
Ovo dobijam kad ukljucim iz mozzile sajt http://www.prosecurityteam.com
Posle nekog vremena (20ak sekundi) nestane mi gornji baner. Projekti oprema galerija kontakt.... Sve nestane zajedno sa logoom sa desne i leve strane. Kada idem na refresh ponovo javlja sve gore navedene greske i onda prikaze sve kako treba. Naravno to se ponovo izgubi posle 10ak sekundi....
Sto se tice IE, slicna situacija, s tim sto pomenuti baner nestaje i vraca se sam. Sledeci linkovi rade: projekti, oprema, kontakt i galerija. Prvih 3 se nalaze ispod slova PRO SECURITY TEAM i nemogu uopshte da se kliknu, ni u IE niti u mozzili. Neznam da li je ovo ishta znacilo, mozda si to uradio namerno, ali eto da napomenem...
Encephalon
7.7.2009, 12:56
Jel znas mozda sta treba da dodam u kodu, posto si vec pregledao template moj?
Dusan Maksimovic
8.7.2009, 0:08
Jel znas mozda sta treba da dodam u kodu, posto si vec pregledao template moj?
Ako mislis na to zasto nece da radi u IE, pa sta da radis sa kodom kako bi proradio, pogledaj moj prvi odgovor na ovu temu :)
Stim sto jos moram da dodam: stavi na sajt "if you are unable to see my site please download mozilla firefox from this address"
Zemunac1986
8.7.2009, 0:33
Ja nemam problema sa flash-om,ali imam problema sa layerim-a.
Nacrtam layer,stavim sve sto treba u njega slike i tekst i na kraju ga obojim.U dreamw. u dizajn prozoru layer je je ceo layer obojen.Kad ga otvorim da vidim kako izgleda u i.explorer sve je u redu layer je ceo obojen,a kad ga otvorim u mizzili zadnja dva reda teksta nisu.
Jel se to program istripovao ili...? Kako se da to popravim?
Dusan Maksimovic
8.7.2009, 3:38
hmmm
Ovo je forum za flash. A i nemam pojma... :opanachke
Stim sto jos moram da dodam: stavi na sajt "if you are unable to see my site please download mozilla firefox from this address"Ponoviću još jednom. Ovo je smrtna presuda za sajt jer bukvalno prenosi poruku "ako koristiš IE ko te (cenzurisano zbog dece)". Flash bi bar samo po sebi trebao da bude tehnologija koju je lako ukrotiti da bude međuplatformski dobro podržan a gotovo svi problemi koji se javljaju sa drugim browserima je u načinu na koji se kešira sadržaj.
Dusan Maksimovic
8.7.2009, 14:52
U pravu si! Jednostavno mrzim IE, sta da ti kazem...
iMa_NeKo_PljUgU
8.7.2009, 15:15
Ponoviću još jednom. Ovo je smrtna presuda za sajt jer bukvalno prenosi poruku "ako koristiš IE ko te (cenzurisano zbog dece)"...
Pa da živimo u normalnom svetu, to bi bio standard... Neko ti dođe na sajt sa IE-om i lepo mu iskoči pop-up sa porukom:
Vi ste :boodala:! Sačekajte trenutak da vas redirektujemo do najbliže mentalne ustanove...
Kako je lepo maštati :D
Inače takva poruka se obično provlači u ovom obliku: Ovaj sajt je optimizovan za IE i rezoluciju 1024x768
Dusan Maksimovic
8.7.2009, 16:24
Pa da živimo u normalnom svetu, to bi bio standard... Neko ti dođe na sajt sa IE-om i lepo mu iskoči pop-up sa porukom:
Kako je lepo maštati :D
Inače takva poruka se obično provlači u ovom obliku:
Ako sam dobro shvatio Pljuga se slaze sa mojim misljenjem. :to_care:
(sry za ooftopic)
da javim svima da je problem resen brisanjem preloadera....
iz ne znam kog razloga kad se swf sa preloaderom ucita memoriju ie ne moze da se pusti iz pocetka...jednostavno zakuca na prvom frejmu...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.