PDA

Prikaži potpunu verziju : Baza kod kuće ili ne?


Pinokio
24.5.2009, 10:04
Za sajt koji pravim treba mi 3GB prostora, zanima me koliki protok treba da imam ako bih kuci podigao server za bazu fajlova .txt u mom slucaju. Ako bude u pola kako bi trebalo dnevno bih trebao ocekivati par hiljada download-a.

JovanK
24.5.2009, 11:21
Nije bas da sam te najbolje razumio. Pa ako mislis da zakupis neki host za sajt, zbog cega bi drzao bazu kuci koja je pri tome u txt formatu, jer nece ti ta baza zauzeti ni 10MB. Drugo, dal bi ti taj download bio iz baze sa tvoga servera ili iz servera za sajt. I naravno za bazu ti treba staticka IP adresa, to jest za server baze ti treba staticka IP.

holodoc
24.5.2009, 11:38
Ako planiraš da korisnicima dozvoliš da downloaduju tvoje txt fajlove direktno ne vidim razloga zbog čega bi u tom slučaju fajlove skladištio u bazu :confused: U takvim slučajevima se sadržaj gotovo isključivo postavlja direktno na hosting serveru (u okviru njegovog fajl sistema) i ne koristi se baza. U tom slučaju tvoja "propusnost" zavisi isključivo od tipa konekcije koju tvoj server ima sa spoljašnjim svetom. Što veću upload server ima sa tim bolje. Eventualni razlog zbog kojeg bi želeo uopšte da koristiš bazu bi bio da vodiš evidenciju o tome koliko je koji fajl downloadovan, neke specifične podatke o samom fajlu koje bi pikazivao korisnicima pre konkretnog downloada itd.

Opet kažem...Šta je svrha sajta i šta želiš da postigneš? Pogrešno iskorišćena ili nepotrebna tehnologija samo će obogaljiti tvoj projekat.